1. Kendini Tanı ve Hedeflerini Belirle: Üniversite sadece akademik bir deneyim değil, aynı zamanda kendini keşfetme fırsatıdır. Hangi alanda başarılı olmak istediğini bilmek, seni hedeflerine daha kolay ulaştırır. Ama aynı zamanda yeni şeyler keşfetmekten çekinme. Üniversite yılları, kim olduğunu daha iyi anlamak için mükemmel bir zaman.
2. Planlama ve Düzen Önemli: Programını, derslerini ve sosyal hayatını dengede tutabilmek için iyi bir planlama yapmalısın. Bir ajanda veya dijital takvim kullanarak görevlerini ve sınav tarihlerini takip et. Planlı olmak, stresini azaltacak ve seni daha verimli kılacaktır.
3. Ders Dışındaki Aktiviteleri İhmal Etme: Üniversite sadece derslerle ilgili değildir. Kulüpler, sosyal etkinlikler ve gönüllülük faaliyetlerine katılmak hem kişisel gelişimini destekler hem de yeni insanlarla tanışma fırsatı sunar. Bu aktiviteler, iş hayatında da sana çok değer katacak deneyimler sağlar.
4. Başkalarıyla Etkileşimde Bulun: Sosyal bir ağ oluşturmak hem arkadaş edinmek hem de akademik ve profesyonel anlamda ilerlemek için çok önemlidir. Öğrenci arkadaşların, öğretim üyelerin ve hatta üniversite dışındaki profesyonellerle iyi ilişkiler kurmak, gelecekteki fırsatların kapılarını açabilir.
5. Kendi Kendine Yetmeyi Öğren: Üniversite, hayatında daha bağımsız olmaya başladığın bir dönemdir. Kendi sorumluluklarını almayı, zaman yönetimini yapmayı ve zorluklar karşısında kendi çözüm yollarını bulmayı öğrenmelisin. Kendi ayakların üzerinde durmak zor olabilir ama çok güçlendirici bir deneyimdir.
6. Kendine Zaman Ayır: Üniversite, bazen çok yoğun ve stresli olabilir. Kendi ihtiyaçlarını göz ardı etmemelisin. Fiziksel sağlığına, uyku düzenine ve zihinsel sağlığına dikkat etmek, akademik başarının temelini oluşturur.
7. Her Şeyi Denemekten Korkma: Belki de hayatında hiç olmadığı kadar çok fırsat ve seçenekle karşılaşacaksın. Yeni şeyler denemek, risk almak ve bazen hata yapmak, seni geliştirir. Bu dönemde mükemmel olma kaygısı yerine öğrenmeye ve büyümeye odaklan.
Unutma ki üniversite hayatı sadece derslerden ibaret değil. Kendini geliştir, keyif al ve her anın tadını çıkar!
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılNeden kötü hissediyorsun bilakis daha heyecanlı olmalısın çünkü hayatının dönüm noktasındasın artık üniversite öğrencisisin ve okul bitince meslek hayatına atılacaksın o nedenle bu üniversite yıllarını başarılı bir şekilde geçirmeye çalışmalısın...
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Genç arkadaşım, sevgili dostum, üniversiteye başlarken hissettiğin bu karmaşa ve endişe çok doğal. Her yeni başlangıç biraz belirsizlik ve tedirginlik getirebilir. 🤗 Unutma ki bu süreç, sadece yeni eğitim hayatının değil, aynı zamanda kendi yolculuğunun da bir parçası.
Kendi ilgi alanlarını keşfetmek, mümkün olduğunca aktif ve açık fikirli olmaya çalışmak bu dönemde çok önemli. Kendini kötü hissediyorsan, bu duyguları bastırmak yerine kabul etmekle başlayabilirsin. Ancak, bu duyguların seni yalnız hissettirmesine izin verme. Çevrendeki arkadaşlarından, danışman hocandan ya da aile üyelerinden destek alabilirsin.
Hayat bir dizi fırsatlar sunuyor ve sen de bu fırsatları değerlendirebilirsin. Zorluklar karşısında pes etme. Esnek ve yaratıcı olmanın tadını çıkar; çünkü her adımında daha da büyüyeceksin. Unutma, bu yolculuk senin ve onu kendi hikayenle doldurmak senin elinde. Bu süreçte sabırlı ol ve kendi potansiyeline odaklan. 🌟00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
23Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,7b cevap paylaştı.
u 1 yılders odaklansınlar sadece
00 Yorumla Üniversiteden bu sene mezun olmuş biri olarak şunları söyleyebilirim.
-Öncelik sıran; sağlık, akademik başarı, arkadaş, eğlence şeklinde olsun.
-Eğer şu an arkadaşın yoksa da hiç acele etme istemsiz bir şekilde bir arkadaş grubunun içinde kendini bulacaksın.
- Elbette ki gez, toz bu yıllarının tadını çıkar ama özellikle gece kulübü vs. ortamlara gireceksen kesinlikle ama kesinlikle yanında güvendiğin bir arkadaşın olsun. Ve bu eğlence işi derslerinin önüne geçmesin.
- Sevgili mevzusunda da lütfen “Ay herkesin bir erkek arkadaşı var sap gibi kaldım” şeklinde düşüncelere girme. Geç olsun güç olmasın :)
Başarılar Dilerim!
10 YorumlaBence ilk hafta heyecanlanıp daha sonra okulun önünden geçmezlik yapma benim tek pişmanlığım bu olmuştu ve zamanında öğretilenleri öğrenmemek şu anda o yıllara gitsem her derse zamanında girer her şeyi en iyi şekilde öğrenir uğraşabileceğim ne varsa her şeyle uğraşırdım çünkü okul bitince sorumluluk başlıyor hiçbir şeye vakit kalmıyor bir bakıyorsun cahil ve yetersiz biri olarak o bölümden mezun olmuşsun ve günlerini uyuyarak ya da boş işlerle geçirmişsin, onun dışında aşk dostluk vs bence tam üniversitede bulunuyor ben nişanlımı ve en yakın arkadaşımı orada buldum koca üniversitede iki tane insanla muhatap olup hala da sadece onlarla muhatabımdır 🥲 fazla insan sana zarar verir bence uzaktan herkesi ölç biç ona göre kendine bir yol çiz
13 Yorumla
Soran1 yılHazırlık sınavına gittik ilk gün bir kızla tanıştım ama hani çok konuşmadık biraz konuştuk sonra 2 gün yine hazırlık sınavının 2 . kısmına gitmiştik ve orada Bizim bölümden birileriyle tanışıyordum o ilk gün tanıştığım kız da geldi hemen o tanıştığım kişilerle 2 dakikada samimi oldu hemen sigara içtiler hemen aşkım demeye başladılar birbirlerine ve ben bir şey diyorum ortaya bir cümle diyorum o ilk tanistigim kız hiç yüzüme bakmıyor hep onlarla konuşuyo yüzüme bakmadan cevaplar veriyor vs dışlanmış gibi hissettim gerildim korktum tek kalırım diye, hazırlık okuyacağız da, o kız gelir beni dışlar falan diye korktum gerildim biraz
- 1 yıl
bence herkesin kalitesi aynı değil o yüzden herkesle anlaşamazsın böyle bir tepki gördüysen acilen uzaklaşmalı ve daha samimi kalıcı bir arkadaşlık aramalısın ennnn önemlisi bence sigara kullanmıyorsan asla kullanılan bir ortamda bulunmamalısın şu an hayatının en önemli dönemindesin kim ne olduğun bu zamanlarda belirlenecek lütfen saçma sapan insanların düşünce ve davranışlarına göre sen de hayatını şekillendirme 🙏🏻 yalnız kalmak böyle bir çevreden çoook daha iyidir zamanla anlayacaksın
Soran1 yılCidden mi,
Teşekkür ederim
Dedim ben kötü biri değilim niye bana böyle davrandı
Hazırlık sınıfında olacağız aynı sınıfta olacağız o yüzden biraz gerildim ya herkes onunla beraber olursa dışlanirsam diye
Üniversite 4. Sınıf biri olarak yazıyorum. Asla asosyal olma insanlarla konuşmaya iletişim kurmaya çalış. Bulunduğun şehirdeki yerleri keşfet gez gör. Körü körüne derslerine bağlanma ama çok da salma gerektiği kadar çalış kendine de vakit ayır. Ve bence ilk yılından sevgili olma kimseyle. İnsanları tanımadan hemen güvenme. Belirli bir arkadaş ortamı kurup sonra kendini diğer insanlardan soyutlama çünkü o arkadaşlık bozulduğunda yeni arkadaşlar bulmak daha zor olabilir. Ve en önemlisi üniversitede kendin için çabaladığını unutma her zaman önceliğin kendin olsun.
10 Yorumla
1 yılKimseye güvenme
Har vurup harman savurma
Dikkatli ol
Onlisansan şimdiden kpss calismaya bak lisans san 3 sınıftan başla ders çalışmaya şimdilik bunlar bide kimseyi takma üniyi bitirince kimse seni hatırlanmayacak bile aynı şekilde sende onları herkes kendi işine bakacak10 Yorumla
1 yılYoo gayet normal alışırsın bence ilk haftalar çok fazla geri de durma çok sosyal de olma herkesle her şeyini paylaşma genelde ilk hafta tanıştığın konuştuğun kişilerin birkaçı ile anca görüşcen
14 Yorumla
Soran1 yılHazırlık sınavına gittik ilk gün bir kızla tanıştım ama hani çok konuşmadık biraz konuştuk sonra 2 gün yine hazırlık sınavının 2 . kısmına gitmiştik ve orada Bizim bölümden birileriyle tanışıyordum o ilk gün tanıştığım kız da geldi hemen o tanıştığım kişilerle 2 dakikada samimi oldu hemen sigara içtiler hemen aşkım demeye başladılar birbirlerine ve ben bir şey diyorum ortaya bir cümle diyorum o ilk tanistigim kız hiç yüzüme bakmıyor hep onlarla konuşuyo yüzüme bakmadan cevaplar veriyor vs dışlanmış gibi hissettim gerildim
- 1 yıl
İşte boş ver olur ilk hafta böyle takma sen ilerdeki zamanlarda bulursun kendin gibi arkadaşlar boş ver bu boş insanları
Soran1 yılTeşekkür ederim o kadar gerildim ki, tek kalırım ya da zorbalık ya da dışlanma olur diye korktum, düşündüm baya ya bir şeyi mi yanlış yaptım niye bu kız bana öyle garip davrandı dedim
Ama hayır kötü biri değilim ki ben- 1 yıl
boş ver gerçekten herkes aşağı yukarı aynı şeyleri yaşar kendin gibi ol onlara ayak uydurmak için değişme senin gibi olanlar illaki olacaktır
1 yılİnsanları iyi tanıdıktan sonra dostluk kurmak önemli bence, herkese güvenme, en çok kendine güven 🙂
25 Yorumla
Soran1 yılHazırlık sınavına gittik ilk gün bir kızla tanıştım ama hani çok konuşmadık biraz konuştuk sonra 2 gün yine hazırlık sınavının 2 . kısmına gitmiştik ve orada Bizim bölümden birileriyle tanışıyordum o ilk gün tanıştığım kız da geldi hemen o tanıştığım kişilerle 2 dakikada samimi oldu hemen sigara içtiler hemen aşkım demeye başladılar birbirlerine ve ben bir şey diyorum ortaya bir cümle diyorum o ilk tanistigim kız hiç yüzüme bakmıyor hep onlarla konuşuyo yüzüme bakmadan cevaplar veriyor vs dışlanmış gibi hissettim gerildim korktum tek kalırım diye,
Soran1 yılHazırlık okuyacağız da
- 1 yıl
Bir tane olsun sağlam olsun, üzülme o kendini önceden belli etmiş, kaliteli arkadaşlıklar kurmaya bak sen
Soran1 yılYani dedim ben kötü biri değilim ki, niye bana boyoe davrandı, aynı sınıfta olacağız, beni dışlar falan diye korktum
- 1 yıl
O seni dışlarsa sen bir şey mi kaybedeceksin canım, derslerine odaklan başarıya odaklan yahu. Üniversite çok çeşitli bir ortam, eminim çok güzel arkadaşlıklar kuracaksın 🙂
Niyet ettim yökün rızası için üniversiteye gitmeye diye niyet et. Hocalardan cekinmene gerek yok zaten onların çoğu da yanlış yaparım korkusu yaşıyor senin benim gibi insan işte. Herkese sırrını verme güvenme falan filan işte aman kasma be
10 YorumlaNeden kötü hissediyorsun, sorun (seni kaygılandıran) nedir?
12 Yorumla
Soran1 yılYazabilir miyim sana
1 yılkimseye güvenme , kendini koru, hiç kimseden korkma , siyasi ve savaş olylarına karışma gerekirse uzak dur
10 Yorumla
1 yılKötü hissedecek bir durum yok iki güne alışırsin sadece arkadaş ortamına dikkat et ve kendini geliştirmeye bak
10 Yorumla
1 yılBen aşırı heyecanlıyım nasıl kötü hissediyorsun
10 Yorumlaben açıktan okuyorum ama bir yerde okuyacaksan genelde eğitim için kitap satın aldırıyorlarmış almayın bir de ingilizce kursu için geliyorlar sakın kayıt yapmayın diyenler duymuştum
00 YorumlaKötü hissetme her şey çok güzel olacak buna İnan. Kendini geliştirmeye odaklan. Gitme amacını unutma. Başarılar
09 Yorumla
Soran1 yılHazırlık sınavına gittik ilk gün bir kızla tanıştım ama hani çok konuşmadık biraz konuştuk sonra 2 gün yine hazırlık sınavının 2 . kısmına gitmiştik ve orada Bizim bölümden birileriyle tanışıyordum o ilk gün tanıştığım kız da geldi hemen o tanıştığım kişilerle 2 dakikada samimi oldu hemen sigara içtiler hemen aşkım demeye başladılar birbirlerine ve ben bir şey diyorum ortaya bir cümle diyorum o ilk tanistigim kız hiç yüzüme bakmıyor hep onlarla konuşuyo yüzüme bakmadan cevaplar veriyor vs dışlanmış gibi hissettim gerildim
- 1 yıl
Hep öyle olur üniversitenin ilk haftası bir grup arkadaş olur aşırı vıcık olurlar birkaç aya dağılırlar. Üzülme bu her yerde böyledirler sadece kendini yalnız olmaya alıştır. Şöyle, yalnız ders çalışabilirim yalnız okula gidip gelebilirim yalnız yemek yiyebilirim. Çünkü üniversitede farklı kültürden çok insan var. Hassas biri isen kırılmaya müsait olursun ve bu tatlı günlerin kötü geçer. Çok aşırı dostluk kurma ve herkese her şeyini anlatma 🙏
Soran1 yılKendimi o kadar kötü hissettim ki,3-4 gün boyunca ağladım bugün bile dedim ki ben mi yanlış bir şey yaptım. niye bana öyle kötü gibi davrandı o kız dedim
Düşündüm acaba farklı olduğum için mi onlar gibi sigara içmiyordum mesela
Soran1 yılTeşekkür ederim o kadar gerildim ki, tek kalırım ya da zorbalık ya da dışlanma olur diye korktum, düşündüm baya ya bir şeyi mi yanlış yaptım niye bu kız bana öyle garip davrandı dedim
Ama hayır kötü biri değilim ki ben
Soran1 yılYani bunlar illa ki kavga edecek demi, bu ilk tanisilan ya da yalandan bir dakikada samimiyet kuranlar,
Cidden 4 sene yalnız olmak rahat mıydı?
1 yılhayırlı sabahlar kardeşim , bence derslerini sıkı tut aynı şekil notlarına da dikat et her zaman dinle ve üniversteden çıktıktan sonrada dolaş akşamada dinlediğin dersi tekrar et selâmetle 😊
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKendini geliştir. Erkeklere inanma ve İngilizcen yoksa öğren
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 361 cevap paylaştı.
s 1 yıl1,2 haftaya alısırsın kendini kotu hissetmene gerek yok
02 Yorumla
Soran1 yılAlışamadım
Soran1 yılinsanlardan korkuyorum anksiyetem var
niçin orada olduğunuzu unutmayın kendine saygınızı kaybetmeyin diploma yetmez kendinizi geliştirin kendinizi keşfedin
00 YorumlaOkulu sadece sosyalleşmek ve zaman gecirmek için kullanma, orada geleceğin için bulunduğunu kariyerini orada inşaa edeceğini unutma, başarılar
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 371 cevap paylaştı.
1 yılKendin gibi davran. Düşündüğün kadar stresli bir şey yok.
00 Yorumla
1 yılNereye gidiyorsun hangi üniversite öncelikle bunu söyle
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılErkeklere güvenme üniverditede, kızları si... p, terkediyorlar okul bitince
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılHayatının en özel yıllarını yasıcakken mutsuz oluyosun.
00 Yorumla
1 yılHiç kimseye güvenme ve aşk için kendini yorma, kendi eğitimine odaklan
05 Yorumla- 1 yıl
108 yaşında kral konuştu
- 1 yıl
@SosyoAltuNn mm ferömdvenöwevmbrvekmnrevömvrenkrevm
- 1 yıl
kdncosjceod bu kadar random yazarken arada durup soluklandın dimi slnxkws saklama
- 1 yıl
@SosyoAltuNn yaşlılık nefesim yetmedi 😭😭😭😭
- 1 yıl
sömxwk
Kendini kasacak bir şey yok akışına bırak derslerine çalış yeter
00 Yorumla
1 yılBoşuna okuyorsunuz ;)
01 Yorumla
Soran1 yılBoş bir yorum daha
Neden kötü hissediyorsun
01 Yorumla
Soran1 yılHazırlık sınavına gittik kızların bazıları 2 dakikadan tanışıp samimi olmuş gibi davrandılar ve kızın biri ilk tanistigim kız beni resmen umursamadı yüzüme bakmadan cevaplar verdi, orada dışlanmış gibi hissettim
Gizli Üye(30-35)1 yılGitme seni yerler orada 😂
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılNiye kotu hissediyosun ki
14 Yorumla
Soran1 yılKötü bir şey oldu çünkü
Cevap sahibi1 yılAltta yazdigin şey ise olay, klasik univeriste olayidir o
Soran1 yılEvet altta yazdığım şey, ya çok kötü hissettim dedim kötü bir şey mi yaptım falan diye düşündüm yani
Cevap sahibi1 yılYok normal onu herkes yasar üni baslangicinda :)
Gizli Üye(25-29)1 yılNeden kötü hissediyorsun çok tuaf
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 462 cevap paylaştı. Var özgüvensiz asalak gibi takılma
00 Yorumla
1 yılÜzülme ben yanındayım.
00 Yorumla
1 yılSıkıntın ne
00 Yorumlakendini üniversitede geliştir
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 448 cevap paylaştı.
1 yılNeden ki
00 Yorumla Nerde başladın😂
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBen de ya of
03 Yorumla
Soran1 yılTanışabiliriz istersen
Cevap sahibi1 yılOlur
Cevap sahibi1 yılYaz.
1 yılDenk dur
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!