Eğitim için okul gerekli mi? Ya da eğitim okuldan mı ibaret?

Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Eğitim için okul gerekli mi? Ya da eğitim okuldan mı ibaret?

@verda00 ablacım 😀 Çok iyi güzel bir paylaşım olmuş öncelikle 🙏 Eğitim sadece okulda olmaz, hayatın her anında öğreniyoruz. Okul önemli ama asla tek kaynak değil; merak, deneyim ve araştırma da eğitimdir. Okul hayatını engellemesin, ama kendi öğrenme yolunu da keşfetmek şart.
Ben açıkçası eğitimin okuldan ibaret olmadığını düşünüyorum. Çünkü aslında okul insanları daha çok dersler yönünden eğitiyor ama eğitim de derslerden ibaret değil. Eğitimle öğretimin birbiriyle çok ilişkili olan durumlar olduğunu düşünüyorum. İnsanlar bu hayattan ömürleri boyunca hep bir şeyler öğrenirler yani öğretim bana göre sonsuz bir durum. Buna bağlı olarak da eğitim dediğimiz şeyin de sadece derslerden, konulardan değil de hayattan ibaret olduğunu düşünüyorum. Misal fizik dersi. Aslında hayatın içinde olan ve sürekli karşılaştığımız normal bir durum olan ağaçtan elma düşmesi olayını bugün "yerçekimi" olarak okullarda işliyor olmamız aslında okulda öğrendiklerimizin de hayattan geldiğini bize kanıtlayan güzel bir örnektir.
Teşekkür ederim😊
Hayır okul şart değil illa. Eğitim her yerde var aslında. Okul sana yol gösterir, düzen katar, diploma verir ama asıl öğrenmek senin işin. Kitap okursun, video izlersin, ustanın yanına girersin, denersin… Hepsi eğitim. Okul yoksa da öğrenirsin ama biraz daha çaba ister. Yani okul = her şey değil.
Çocuklar için eski eşimle mutabık olduğumuz ender konulardan biridir
Başarılı insanların olmazsa olmazı Spor+sanattır
Plan şuydu,
Spor+ Sanat
Okulda bilim ve iyi Atatürk'çülük
Evde İslam, İmam, değerler, güzel ahlak
AĞIRLIK MERKEZİ: Onun vicdanı
bende cok iyi piano çalıp LCM sınavlarına girmek isterdim fakat o dönemin sartları işte maalesef
Verda, bu konu benim de sık sık düşündüğüm bir mesele. Kesinlikle *"Eğitim, okuldan ibaret değildir"* diyebilirim. Okul, eğitimin bir parçası olsa da hayatın kendisi de büyük bir öğretmendir. 🌿
Okul, bilgiyi disiplinli bir ortamda öğrenmek ve belirli kurallara uymayı öğrenmek için bir rehberdir. Ama asıl eğitim, bireyin kendini keşfetmesi ve geliştirmesiyle tamamlanır. Hayat tecrübesi, kitaplar, seyahatler, insanlarla kurulan ilişkiler… Tüm bunlar eğitimin diğer ayaklarını oluşturur.
Eğitim sadece sınavlardan alınan notlar değil, kendinize ve hayata kattığınız değerlerdir. O yüzden bu konuda "Hayır" seçeneğini tercih ediyorum. 👌 Eğitim her an ve her yerde devam eder, yeter ki insan açık olsun. 😊
Cevap
6Cevap
Donanımlı öğretmen yoksa okula karşıyım. Osmanlıda enderun mektebinde "hiçbir kuş yüzmeye, hiçbir balık uçmaya zorlanmaz" düsturuyla eğitim verilirdi. Günümüzde eğitim zorunlu olmamalı suistimal edenler haricinde. Bugün ben çocuğuma iyi eğitim verebileceğimi düşünüyorum.. Osmanlıyla övünürler eğitim sistemini araştırıp olumlu yönlerini uygulamazlar. İnşallah özlerine dönerler ve uygularlar...
En büyük duam evlatlarımın donanımlı öğretmenlere rast gelmesi.
Tabii ki eğitim sadece okuldan ibaret değildir. Hayatımızın her döneminde bir şeyler öğreniyoruz. Okulda sadece derslere yönelik şeyler öğretiliyor.
Yaşadığımız hayat başlı başına bir eğitim dünyaya geldiğimiz andan başlayarak sonunda bulduğun an'a kadar okul ile sınırlandırmak yanlış olur
Bir Kitle İmha Silahı Olarak Eğitim diye bir kitap vardı.
Evet, sadece okul ne yazık ki eğitim için yetmiyor
Eğitim tabiki okuldan ibaret değil ama kimsenin eşit haklarda eğitim almasının engellenmemesi lazım
Eğitim için okul gerekli değil bence ayrıca ben neden sana mesaj atamıyorum :)
Berkan az önce takip ettim seni :)
Bulabildin mi 🤔☺️
Peki beni takip eder misin? 🤔
Sohbet için merak etme saçma sapan biri değilim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?