Ben dayı kurbanı oldum. Şimdi ne yapacağım?

Ben sınıf öğretmenliği mezunuyum. Ama mesleği kendim seçmedim. Benim dayım var. Bir süre sınıf öğretmenliği yapıp sonra atanmayınca başka bir iş kurdu filan. İlla bana ısrar etti. Yok bu bölümü seç. Sınıf öğretmenliği güzel. Kadın için iyi. Öğretmenliğin şartları güzel bilmem ne. Ben istemiyorum. Ben öğretmenlik yapamam dedim Bu sefer de seçmezsen beni arama dedi. İlla sınıf öğretmenliğini kafama soktu. Eşit ağırlıkta ne kadar lisans programı varsa hepsini kötüledi. Mezuna kalacağım diyince bu sefer daha düşük alacaksın dedi. Bir de satış işiyle filan uğraştığı için ağzı laf yapan ve ikna kabiliyeti yüksek birisi. Beni zorla ikna etti. Ben de PDR istiyordum ama puanım yetmedi. Ama öğretmen olmak hiç istemiyordum. Öğretmenliğe bir hevesim yoktu ve ayrıca hep ben asla öğretmen olmam filan diyordum. Yani PDR de öğretmenlik ama benim kastettiğim sürekli bir öğrenci kitlesiyle muhatap ve ders anlatan bir öğretmen.. Dayıma çok kiziyorum. İnsan öz çocuğuna bile bu kadar karışma hakkına sahip değil. Mesleği iş sahasında yapamadım. Defalarca hezimete ugramam sonucu bıraktım. Zaten Doğuya filan da gitmek istemiyorum. Yani işletme okusaydim en azından muhasebeci filan olurdum. Şimdi vasıfsız bir insanım

Ben dayı kurbanı oldum. Şimdi ne yapacağım?