Öğretmenlik mi akademik kariyer mi? Tamamını okuyup yardımcı olun bana lütfen?

Konuyla alakalı detayları veriyorum. Boş yorumları şikayet edeceğim xp kaybedersiniz. Yanıt vermesini istediğim kişiler bi tanıdığında görmüş veya kendi yaşamış olanlar tecrübe veya fikir sahibi olanlar. Şimdiden teşekkürler.

coğrafyadan mezun oluyorum. Pedagojik formasyon aldım. Stajımı tamamladım. 4 senedir akademisyenlik istiyordum. Ortalamam şu an 2.87 ama bütlere bilerek bıraktım 2.90 falan olur daha yüksekti ancak kötü dönemimde düşüş yaşadım. İngilizcem fena üstünde uğraşırsam yapabilirim. Şimdi olay şu bölüm olarak izole bir bölümüz hocamız yani bölüm başkanı kendi öğrencilerine öncelik vermek istiyor. Alese girdim ortalama bir puan aldım. Hocamla görüştüm yazın başvur dile de gir o sana %10 puan getirir seni öne çeker kimsenin dili yok bu başvuranlar arasında puanlarınız aynı asagı yukarı dedi şimdi ilk durum bu yani yüksek lisans yapmak için yökdile çalışmak. Yüksek lisans yaparken de asistanlık için dil ve ales puanını sürekli girerek yüksek tutmak ilk seçenek bu. YL için 55-70 arası puan yetiyor ben 68 aldım sonradan yükseltme şansım bulunuyor.

2. seçenek ise ags. Bu sene 32 kişi alınıyor 2’si kura (torpil) kaldı 30. Öabt Türkçe matematik tarih Türkiye coğrafyası mevzuat var bu da yine 2 oturum şeklinde bir sınav dizisi. Atanmak için 90 ve üzeri almam gerekiyor. Bu da neredeyse çok az yanlış yapmak veya hiç yapmamak demek. Hepsi tamam ama matematik yapabilir miyim bilmiyorum. Sıfır değilim ama çok çalışmam gerekiyor.

bir de Cbs var senede 1300 kişi alınıyormuş ama ilgimi çeken bir alan değil.

akademisyenlik ogretmenliğe göre daha zor ama bu konu ve ders silsilelerine bakarsanız benim meb de öğretmen olmam çok zor. Kuzenim ilköğretim ortaöğretim 2 tane matematik bölümü bitirdi yüksek lisans yaptı buna rağmen atanamadı 40 yaşında çevremde de atanan az insan var hepsi 35-40 bandında yaşları. Akademisyen olmak da kolay değil diyelim oldum omrum boyunca öğrenciliğim devam edecek. Öğretmenlik daha tatlı ve eğlenceli ancak statü ve maaş olarak akademisyenlik daha iyi geliyor.

bu konuda bana yardımcı olun rehber olun. Ben ne yöne gideceğini bilmiyorum babam her şeye başvuralım biri olsun gözüyle bakıyor ama olmaz birine odaklanıp çalışmazsam başarılı olamam. Bir hedefim olmadı ama kalbim yarıya bolunmıs gibi asla karar veremiyorum. Sınıfımda dil bilmeyenler olması genel olarak bölümde dil bilmemeleri ve hocanın kendi öğrencilerine öncelik vermesi büyük bir artı. Ama yüksek lisans da çok sıkıcı yani sürekli öğrenmek ben normalim aşırı çalışkan biri değilim ama ben geçmişte çok zorbalandım sanki iyi olduğumu kanıtlamak istercesine buna bürünüyorum benim gerçek isteğim mi yoksa sadece bak beni ezdiniz ben sizi geçtim diyebilmek için mi bilemiyorum.

maaş olarak bakarsak ortalama bir öğretmen 52-55 civarı alıyor

araştırma görevlisi 55 civarı alıyor

dr öğretim üyesi 65 civarı

profesör 90-100 arası alıyor

her özelliklerini söyledim bana yardım edin benim yerimde olsanız ne yapardınız. Alay eden olursa abuk subuk yanıt veren olursa şikayet edeceğim.

Öğretmenlik mi akademik kariyer mi? Tamamını okuyup yardımcı olun bana lütfen?