Öğretmenlik mi araştırma görevlisi olmak mı?

Arkadaşlar lütfen bana yardım edin kararsızlık beni çok strese sokuyor

ben bir fen edebiyat bölümünün son sınıf öğrencisiyim elimde öğretmenlik ve akademisyenlik gibi iki seçenek var ikisini de açıyorum:

ags ‘yi biliyorsunuz (öğretmenlik KPSS’si) ben formasyon da aldım yani eğer ags yi kazanırsam 1,5 sene ücretli öğretmenlik yapıp atanıyorum o da eğer kazanırsam bir sürü dersten sorumluyum biliyorsunuz KPSS derslerini artı mevzuat öabt falan da var

13 nisanda alesim var başvurumu yaptım. Ben aslında akademik anlamda gelişmek istiyorum ve ingilizcem yeterli seviyede var zaten olmasa da ufacık bi hatırlamayla yökdili geçerim o konuda sınıfta en iyi benim. Sınıfımda yüksek lisans yapmak isteyen çok az kişi var onlardan yalnızca birinin ingilizcesi fena değil ama dersleri çok iyi. Eğer büyük şehirlerde akademik kariyer yapmak istemezse o burada yapar. Onun dışında çok kişide umut uok. Herkes öğretmenlik yap diyor. Öğretmen olsam bir sürü aşama var geçip zar zor öğretmen olacağım 50bib maaş alacağım saygı görmeyeceğim ama ales olsa bölüm başkanımız kadro açacağım diyor ve inhilizcem de iyi ortalamam da tutuyor aşırı yüksek olmasa da ama herkes olamazsın gözüyle bakıyor ben yüksek lisans yapayım o sırada YÖK dile çalışır kadro beklerm diye düşünüyordum bana yardım edin karar vermemde ben hangi yola gireyim…

ikisi de çok zor ama biri daha kolay ales yani sizce? İkisini de küçümsemiyorum ailem öğretmenler den oluşuyor zor bi meslek bunu biliyorum duygusal olarak öğretmen olmayı isterdim ama kafam kaldırmıyor ve ben bi alanda uogunlasmak istiyorum kafam çok karışık

Öğretmenlik mi araştırma görevlisi olmak mı?