Çalışmıyorum deyince neden çalışmıyorsun diyenler, çalış diyenler size ne bundan benim hayatım benim kararlarım
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)1 yılBir erkekten sunu duydum. Eger ev isi vs beklemeyecekse ki beklemiyorlar yani bekliyorlarda calisan kadinda kendi yapiyor yine yemegi temizligi. Erkege bir yuk olmuyor. O yuzden calismasi daha mantikli geliyor. (Yani demek istiyor ki bana giren cikan yok. Ben kendi sorumluluklarima aynen devam ediyorum, sorumluluk artisin yok, tam tersine maddi yuku de paylasarak rahatliyorum). Ev hanimi kadin uretmiyor ve hep tuketiyor. Yine temizlik yemek yapiyor, duzen sagliyor, annelik yapiyor. E bunu calisan kadinda yapiyor. Niye eve 100 bin girecekken 50 bin le yasayalim ki. Hani belki benden beklentisi cok olsa, bana gorev verse, evde iş verse ya yapmam zorlarsa da calisma agir geliyorsa evle ilgilen derim diye bir seyler duydum.
Simdi kadinlar calisirken erkege gercekten hicbir sorumluluk birakmiyor. Diger isleri de aynen yapiyor. Erkeklere bu isler yaptirilsaydi bu kadar kolay calisan kadin istemezlerdi. Calisan kadin istemenin getirileri olurdu. Iste cocuklara bende bakacagim, aksama bende yemek hazirlayacagim, misafirlere bende hizmet edecegim vs. Kadin calisirken bu yukleri paylaşmadigi ya da paylasamadigi icin erkekler icin calisan kadin daha makul.
Hem daha refah icinde yasiyorlar, hem erkekten beklenti azaliyor. Erkek benden bu kadar, kazancim bu kadar, daha fazlasini istiyorsan git calis diyor. Ama bunh derken de kendisine sorumluluk dusmeyecegini farkinda. Kendisi aynen calismaya, mesaisini bitirmeye gidip gelecek. Eve geldiginde de dinlenecek. Kendisi kilini kıpırdatmadan eve bir naas daha girecek. Calisan kadinda hem ustlerine yuk binmedigi gibi hemde maddi olarakta rahat ediyorlar, para gecim sorumlulugunu da paylasiyorlar. Fazlasiyla rahatlar yani. Simdi tablo buyken neden ev kizi istesinler?
Calisan kadinin hem maasi, hem emekliligi vs var. Daha iyi evlerde, arabalar olacak. Kadinin Yipranmasi yorulmasi kimin umrunda? Kadinlar oteden beri erkeklere iyi bir hayat ve hizmet sunmuyor mu zaten? Simdi de para da sunuyorlar. Erkekleri ev islerine dahil etmek cok zor. Kadin yine boyle olsun istemese de mecbur yapiyor. Cogu calisan kadindaki tablo koca eve gelir dinlenmeye gecer, kadin isten gelir yemege kosar hic yorulmamis gibi, bir tarfindan kan akmamis tansiyonu dusmemis gibi.
Ha erkeklerimizde o kadar vicdansiz, merhametsiz ve empati duygusundan yoksun ki bende cslistim geldim, pertim cikti, uzanmasam kendime gelemem, kadin daha narin bir varlik, belki regl doneminde kan kaybetti daha da zorlandi, gel hayatim ikimiz dinlenelim, sonra 2 tabak yemek cikaririz beraber ortaya demiyorlar. Her sey islerine geliyor.
Calisan kadinlar hem calisiyor hem diger isleri hallediyor. Kadinlar erkekler bu konuda sorumlulukta pek vermiyor, erkeklerde almiyor. Simdi calisan kadin ev hanimiyla ayni isleri yaparken, erkeklere para kazanan kisimda da olmasi daha mantikli geliyor. Ha sen yorulmuşsun, adet olmussun, karnin burnunda hamilesin, mide bulanfilarin var, gece agridan sancidan, bulantidan uyuyamamissin,2 saatlik uykuyla ise gitmissin, bebek var ucretli iznini yapmissin 3-4 aylik gece kac kere emzirmeye altini degistirmeye kalkmissin, azicik uykuyla işe gidiyorsun. Kimsenin umrunda degil, erkeklerin de umrunda degil.
Kadinlar zaten kendine zulmediyor, erkeklerde bunu kullaniyor. Erkekler icin zaten her sey hallolurken, eve bir maas daha girmesi onlarin her turlu isine geliyor ve gecim yuklerini aliyor. Tablo buyken, kadinlar bu kadar kendini fedakar ederken, neden calismayan kadin istesinler ki?
Ha benim gibi disli bir kadinsaniz, erkege iş yaptiririm diyorsaniz, parami yiyecekse hizmetimi de somuremez, beni maddi manevi kullanamaz, bedava iscisi gibi kullanamaz derseniz Nisan atarsiniz, terkedilirsiniz. Cunku gunumuz erkekleri somurebilecekleri, evde bedava is gucu gibi kullanabilecekleri, etinden sutunden, parasindan, hizmetinden her turlu faydalanabilecekleri kadin istiyor. Para da getir, diger isleri de yap, ben isten sonra dinlenirim, bana dokunma istiyor. Eger bunu bulamazsa o kadini tercih etmiyor, cunku bu sekilde bulabilecegi e**yi kadin cok kimse kusura bakmasin ama.
Karsinizdaki erkek bu kadin calisiyor ama digerleri gibi degil, bu kadin her seyi ortak bekliyor, daha simdiden bana evi sildirfi, ceyizleri yerlestirtti, kadin parami yiyeceksen ortaya bir seyler koyacaksin, sorumluluk alacaksin diyor, ben boyle yapamam diyerek nisani bende karsi taraf atti. Gercekten de ben senin isteklerinle basedemiyorum diyerek ayrildi. İsteklerim yatak odasi, altin kemer falan degil. Kiraladigimiz evi temizle/ya da temizleyelim (ben isteyken, onun isi yokken rica etmistim vs) daha evlenmeden agir geldi ki ben ona soylemistim paramiz nasil ortaksa, diger her sey de ortak. Benden isten sonra yemek bekleme, sen yatarsan bende yatarim falan demistim, seffaf oldum yani.
Ha bundan sonra belki cok seffaf olmam, evlendigim erkegi de kosede yatirtmam. Ya parami yemeyecek, aslanlar gibi evini kendi gecindirecek, parama dokunmayacak, bende ev islerini ustlenecegim, kendime calisiyorum diyecegim. Parami kullanmak istiyorsa da aksam yemegini onume beklerim. Bazi zamanlar ben evde yoksam yemegi o yapacak. Ikimiz evdeysek paylasiriz vs. Diger tum isler icin boyle. Hayati irtak yasama bilincinde olmayan erkekle yapamam. En**yi de degilim. Hem oarami hem hizmetimi yedirmem. Yedirecek cok kiz var ama bulursunuz
Dedigim gibi kadinlar her seyi zaten yaparken, erkekler neden ev hanimi istesin ki? Empati yapalım. Erkekler ev isi yapsin, cicuk baksin, gidip calissin eve para da getirsin. Bende kenarda kosede isten sonra dinleneyim. Boyle konforlu bir hayati kim istemez? Bana boyle erkek verseler reddetmem acik konusayim. Benim gorevim sadece ise gidip gelmek olacak, diger her is benim haberim olmadan halledilecek, onume yemek gelecek, ortam temizlenecek, cocuklarim iyi sekilde egitim alip buyuyecek ama bunlarda benim payim az olacak. Ben fazla emek sarfetmeden eve bir maas daha girecek. Kizlar bir dusunun siz olsaniz bu fırsatı teper misiniz? Siz olsaniz, erkek zaten her işe kostururken ev islerini yaparken, bir de size maddi destek olsun, eve bir maas daha girsin, bende keyfime bakarim istemez misiniz kizlar?
Iste siz kadinlar bu tonla firsati, tonla emegi fedakarligi erkege altin tepsiyle sundugunuz icin, erkegin gorev ve sorumluluklari artmadigi gibi gecim konusunda rahatladigi icinde calisan kadin istemelerine şaşırmamak gerek. Ha yorulmus, yıpranmış, anneliginizi yapamiyor olusunuz, cocugunuzun yaninizda olmamasi pekte umurlarinda degil.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Benim çalıştığım yerde bir beyefendi vardı orta yaşli bir abi ilk işe başladığım zamanlar keşke kadinlar çalışmak zorunda olmasa eskiden böyle değildi erkeklerin gireceği işlere kadınlar giriyor erkekler ışsiz kaliyor böyle olması hiç iyi olmadı diyor. Bende abi sadece calismasinlar değil de uygun iş bulmak gerek bu ortamlar erkeklere göre düzenlenmiş bizim ihtiyaçlarımiza uygun değil yoksa kadın da çalışır kendi istediğini başkasına sormadan alabilir bu özgürlük gerekli demiştim. Her iki tarafta çalışabilir bence kadın kendi ihtiyaçlarını kendisi karşılar kocası ev için harcar sıkıştığı noktada kadın devreye girer. Kadin da parasını saçıp savurmamali köşeye birikim yapmalı madem eve destek olmuyor kendi ihtiyaçları disinda köşeye para koymalı tabi 22 binle ne birikim olur bilmiyorum ama en aindan iki kişi çalıştığında cüzi miktar kenara koyulabilir
00 Yorumla
1 yılÇünkü artık tek maaşla geçinilmiyor ve ev hanımının bir değeri yok, inek gibi yiyip yiyip yatıyor. Ev işiyle dış işi kıyaslanamaz bile. Neden erkekler inek beslesin ki? Bir erkek çalışmayan kadınla evlenirse, maddi yükünü artırmış olur; o kadar, evlenmesinin ona zararı olur yani. Sen de çalışan erkek isteme o zaman.
00 Yorumla
Eğitim & Kariyer konusunda 644 cevap paylaştı. Kadının kendi ihtiyaçlarını babasından veya sevgilisinden karşılaması hoş bir durum değil. Ayrıca ilişkide karışıklıklar çok önemli. Bazı kızlar sevgililerini bankamatik olarak kullanmaya çalışıyorlar buda onların özgüvensizlikleri. Ha öyle birisindir demiyorum yanlış anlaşılmasın ama çalışmayan kızın da illaki harcamaları giderleri babasından gideceği için buda bir erkeğin gözünde eksik kriterlerden biri. Siz nasıl ki bir erkekte tip boy meslek kariyer kriter bakıyorsanız bizde aynı şekil bir kızda kriter arayışı içindeyiz.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
1 yıl
Merhaba canım, genç yaşında bu tür sorulara kafa yormandaki cesaretini takdir ediyorum 😊 Günümüz dünyasında kadınların çalışması ya da çalışmaması tamamen kendi seçimi olmalı. Fakat toplumda bazen beklentiler değişebiliyor. Kimileri için çalışan bir kadın ekonomik özgürlük, güç ve ortak hayat sorumluluğu gibi anlamlar taşıyor. Senin kararların tamamen sana ait. En önemlisi kendi yolunu kendin çizebilmen. Hayat, başkalarının beklentilerinden önce senin mutluluğunla anlamlı olur. Sevdiğin ve mutlu olduğun yolu seçmen çok önemli 💜 Kararlarını başkalarına açıklamak zorunda hissetme, insan önce kendine karşı dürüst olmalı. Unutma, kendi yolunu huzurla yürümek her şeyden değerli!
02 Yorumla- 1 yıl
Karar verme başkalarına açıklamak zorunda hissetmiyorum ama başkalarının eleştirilerine yorumlarına tavsiyelerine ihtiyacım yok ve istesem de istemesem de sürekli eleştirenler tavsiye verenlerden bıktım artık dinlemek istemiyorum hiç kimseyi nereden yüz bulup bana napıcamı söylüyorlar
Yapay Zeka Yorumladı
Fenomen1 yılSenin bu konudaki kararlılığın ve duruşun gerçekten takdire şayan 🎓 Toplum baskısı çoğu zaman yorucu olabiliyor ama kendi hayatının patronu olduğunu asla unutma. Kendi mutluluğun için attığın adımlar kıymetli. İster çalış ister çalışmadan yaşa seni ilgilendirir, başkalarının fikirleri sadece onların bakış açısı. Zamanla, kulaklarını kapatmayı ve kendine odaklanmayı daha kolay başaracaksın, buna inanıyorum 💪
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
27
Cevap
45Cevap
Eğitim & Kariyer konusunda 2,2b cevap paylaştı. Çalışmamayı seçtiğine göre uygun cevaplar verebiliyor olman gerekir. Kimi erkekler tek başlarına geçinemeyeceği için sorar. Kimisi merak eder sorar.
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 3,5b cevap paylaştı.
1 yılÇalışan kadın akıllıdır, emekten anlar, kendi ayakları üzerinde durur ve ufku geniştir. Fakat toplumumuzda kadının çalışmaması, ev hanımı olması, kadını kapalı kapılar ardında esir tutmak doğru görülüyor. Kız çocuğum olursa kendi ayakları üzerinde durmasını öğütlerim. Çoğu erkeğin argümanlarından birisi ise çalışan kadın aldatır, gözü dışarıda olur düşüncesidir. Kendileri işe gittiğinde eve hapsettikleri eşleri ellerinde telefonla aldatmak istedikten sonra her türlü aldatır.
72 Yorumla- 1 yıl
Yazdıgın yazıda yüzeyde kadını savunuyormuş gibi görünse de, derin yapıda; çalışmayan kadınları aşağılayan, korku/öfke duygusunu tetikleyen, “doğru kadın” modelini tek doğruymuş gibi sunan bir manüplasyon var
- 1 yıl
@eliffilieli kesinlikle.
Çalışmayan kadına laf atan bir kadın olacak kişi var burada. Erkek senden ev içi yemekte bekliyor kendisi yapmıyor ama sende eşşek gibi hem çalışıp hemde yemek yapıyorsun ev hanımlarına laf eden sen kocanın esseği olmuşsun dışarı işiyle ev işi kıyaslanamazmış. Hem evde kocasının bokunu temizler hemde kocasına para verir köle
12 Yorumla- 1 yıl
asıl kölelik çalışan kadınlarınki evet
- 1 yıl
@eliffilieli gelde bunu alttaki kadına inek diyene anlat hem inek hem hizmetçi hemde eşsek bu zamanda çalışmayacaksın. Erkek hem evde yemek hem para bekliyor. Eskiden maaş yetiyor muydu sanki erkekler babalarımız 3 işte çalışırdı yine de karısından para beklemezdi şimdiki prensesler annelerinin gururu tek işte çalışıyor kadından para bekliyor tırnağım kırılır ikinci işe gidemem diyor. Kıçını kaldırıpta ek iş yapmıyor üstüne evdede çalışmıyor ya bunların kafasına vura vura ev işi yaptıracaksınız ya da çalışmayacaksınız
1 yılÇünkü çalışmayan kadın olunca sevgili olduğunda sürekli olarak maddi yükün altına girmek gerekecek. evli olduğunda da aynı şeyi geçerli. Bir de evlendin boşandın diyelim çok bir şeyin olmadığı zaman Evlendiğin adamın malını mülkünü yarısını almaya çalışıyorlar. Arabası işi evi olan o kadar topa girmiyor.
16 Yorumla- 1 yıl
Kadını cüzdanına yük, evliliği zarara yazıyorsan; senin derdin sevgi değil, tapu senedi.
- 1 yıl
@eliffilieli elif hanım, Ben sizin ne kadar Pamuk Prenses olduğunuzu bilemem ama hayatın gerçeklerinde bu yazdığım şeyler var ve olabilir. Kendimde yaşadım çevremde de onlarca şeyi gördüm 20 yaşında bir çocuk olarak bir şey yazmıyorum, Benim yaşım 45.) Yukarıda yazdıklarımın hayatı hayat boyunca hiç yaşamadın mı sanıyorsunuz siz nerede yaşıyorsunuz. Yanlış insanla yanlış ve hak etmeyen yorumlar yazıyorsunuz benim hayatım boyunca asla derdim para olmadı, burada Size kendimi anlatmama gerek yok.
- 1 yıl
@eliffilieli Benim gibi romantik ve aşk adamı bile bu tip şeyleri yazıyorsa, oturup bir düşünün bence :) tecrübedir bunun adı. Sosyal medyada gördüklerini yorumlayan bir adam değil karşınızdaki :)
- 1 yıl
@eliffilieli Siz bu tip yorumla yukarıda yazdığım tip seyleri yapan/yapabilen kadınları koruyorsunuz durumu oluşuyor ve bu da doğru bir şey değil :) ya o zaman ben de sizi eleştirebilirim ama gerek yok. Yolunuz açık olsun
- 1 yıl
Bırak ya yapan nasıl yapıyor ama hemcinslerin sizden başarılı olması altında ozguvensizliginizle ezilip kıvrılıyorsunuz kadınlara yetiyor gücünüz benim teneke fikirlere ihtiyacım yok beni rahatsız etmeyin
- 1 yıl
@eliffilieli tamam :)
- Eğitim & Kariyer konusunda 630 cevap paylaştı.
1 yılEskiden görüstügüm bir kiz arkadasim vardi. Ben ona hep calis derdim calismasindaki istegim suydu
Kendi parasini kendi ekonomik özgürlügünü kazanan kadin olmasi.
Adamlik bunu gerektirirdi fakat anlamazdi ve anlamadi.
Sanirim sende o kütük beyne sahipsin.
02 Yorumla- 1 yıl
Kendi kararını veren kadına ‘kütük’ diyene, adam değil otoriter kompleks denir.
- 1 yıl
@eliffilieli Aksine kendi parasini kazanmayinca görür bosandiktan sonra veya evliliginde siz her seyi basit görüyorsunuz. Bu dünyada yasamak istiyorsan kendine saygi bekliyorsan cebinde para olacak.
1 yılHayat müşterek
Onun dışında roller degişti eskiye göre. Kadın ev hanımı da olsa erkeğin kendine yardımcı olmasını istiyor (ben olsam yardım ederdim robot değil kimse)
E haliyle durum böyle olunca kadının da erkek gibi para kazanmasını istemek haklı sebep06 Yorumla- 1 yıl
Ahahahaah ne manuplatifsin ama 😅ancak ve ancak travması olan aşağılık kompleksli bir kadını manuple edersin
- 1 yıl
Düşüncen gram umrumda değil. Ön yargılarınla kendi hayatına yön verirsin ancak, benim hayatım gıcırında
- 1 yıl
Kimse başkasının hayatına yön veremez, çünkü her birey kendi yolunda en iyi şekilde ilerler. Ama unutmamalısın ki, gıcırdayan her şey sağlam değildir.😉
- 1 yıl
Umrumda değil yorumun 😊daha uzatmak istersen yaz günde 2 öğün
- 1 yıl
Yazan sensin teneke zihniyetli
- 1 yıl
Benim yorumuma kim yazmış acaba:)) çok üzüldüm alındım sözüne 😂😂😂
Dediklerin ancak kaliteni belli eder. Devam et bakalım
1 yılÇünkü erkekler için çalışan kadın daha kolayına geliyor önceden erkekler her şekilde kadına bakardı şimdi ki erkekler hem yemeğimi yapsın hem çamaşırı yıkasın hem çocuklarla ilgilensin hemde eve para getirsin istiyorlar
40 Yorumla
1 yılÇalışan kadın istemiyorum ben eviyle ilgilensin çocuğumuza baksın gezsin günlere gitsin sosyal olsun ama iş zor hem ev işi hem dışarısı cidden zor olur kadınniçin
31 Yorumla- 1 yıl
Evet gerçekten çok zor
1 yılBizim calişan evli bayanlari gordukten sonra evlnsem ihtiyacim yok ac kalsamda eşimi çalıştırmam
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBence de kadın çalışmalı erkeğe ağız eskitmemeli. Özgürce her istediğini alabilmeli yapabilmeli. Çünkü bazı yeni nesil prenses erkekler eve bir ekmek getirdiğinde lütufmuş gibi görüp "karnını bile ben doyuruyorum" diye triplerine girebiliyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılÇalışkan kadın istiyorum 👍
Maaşlı bir İşte değil evinde çalışkan olsun ben çalışır bakarım o kadına. O evinin kadını olsun beni sevsin yeter.
20 YorumlaTürkiye’de hayat şartları çok zorlaştı. Dolayısıyla bu süreç geçinememeyi getirdi ve kadınların bir bölümü istemesede çalışmak zorunda. Ama inanın erkekler yetişebilse eşlerini şu yorucu iş hayatına hiç sokmaz.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılTabikide senin kararın erkek adam çalışan kadın istemez zaten canım seçim sana ait der ve sana destek olur
20 YorumlaDaha iyi bir hayat yaşamak için elbette. Ben kadınlarla konuştuğumda bana mesleğin ne, ünvanın ne, maaşın ne kadar gibi sorular soruluyor. Benzer şeyler bir noktada.
00 YorumlaÇalışan kadın isteyen ev işlerinin yarısını da kendisi yapmak zorundadır ama buna kaç tanesi uyuyor tartışmak lazım her şeyi kadına yüklemek kolay
01 Yorumla- 1 yıl
Ay yapsalar bile tartışma söz konusu oluyor kadın soğuyor ya bi yerden sonra oy diyor ben buna mı layığım erkek mi bu da?
Çalışan kadın kendi ayakları üzerinde durur ve daha çekici daha güzel daha etkileyici olur beraber bi hayat kurmak ikinizin de iş hayatında olması daha güzel olur
02 Yorumla- 1 yıl
Manuplatif 😀
- 1 yıl
Gizli Üye(25-29)1 yılOnlar ancak kaşar esc kadın sever her ıssız yeteneksiz veya okumamış değil sadece namusumuzla iş bulamıyoruz esc veya kaşar olana iş çok zaten
50 YorumlaMaddiyat yüzündendir ama illa seni olduğun gibi kabul edecek birisi de çıkar diye düşünüyorum çıkmazsa da sıkıntı yok herkes evlenecek fiye bir şey yok sonucta
00 YorumlaBu devirde tek maaş yetersiz kalıyor iyi bir maaşın yoksa ve kirada oturuyorsan imkanı yok evlenemezsin
03 Yorumla- 1 yıl
Doğru
- 1 yıl
Evlenemezsin değil, sevemezsin. Çünkü önce parayı, sonra insanı tartıyorsun
- 1 yıl
@eliffilieli öyle
Sonra evlenince istediğin makyaj malzemesini kıyafeti alamayınca ağlamayın o zaman
115 Yorumla- 1 yıl
Hiç de öyle şeylere ağlamam, önemli beslenme ve keyifli vakit geçirebilmek
- 1 yıl
Biraz erkeksi olun ama ya tamam ben de çalışmayı düşünüyorum da illa çalış çalış diyen erkek itici az eril olun
- 1 yıl
Ben kadın çalışsın çalışmasın bana farketmiyo kendi istediğini yapsın eğer o kadar okul okuyup mesleği varsa tabiki çalışsın onun için uğraşmış çalışma demem he çalışmak istemez o zaman da tamam sıkıntı yok o zaman evde görevini yapıcak öyle hem çalışmıyım hem istediğimi alsın hem kadın erkek eşit boş işler kadın nankör ve vefasız Bi varlık kötüsünüz
- 1 yıl
Yani istediğini alsın derken çalışmıyorsa ne yapsın mesela ped ihtiyacı var başka adamlardan mi istesin kocasi yerine
- 1 yıl
Hahaha yani oraya gidiyor. Ben anladım seni lüks ihtiyaçlardan bahsediyorsun sanırım ya da sürekli gezmeye tozmaya gidelim demesinden falan
- 1 yıl
@Adldl knk bir makyaj malzemesi bile lüks ya arada alır da bence haklılar yani her şey çok pahalı artık tek maaşla hicbirsey olmiyor
- 1 yıl
Aynen kank çalıştığı parayla aldıgı makyaj malzemesiyle yapacağı ilk iş tek kalemle senin üstünü çizmesi gerek
Artık hayat şartları zor tek başına aile bakmak onlar içinde zor haklı okarak en azından iki maaşla daha iyi yaşam süreriz diye düşünüyorlar
04 Yorumla- 1 yıl
Seninle kurulan hayat değil, şirket ortaklığı olur. Sevgi değil, gelir tablosu konuşuyorsun.
- 1 yıl
Sen değişik misin benim evimi eşim geçindiriyo kafan güzel heralde
- 1 yıl
Ben degil de bu cag dısinda kalmış düşüncenle sen daha değişik duruyorsun ben bir erkegin evlenecegi kisinin calismasini istemesi normal cunku hayat sartlari cok zor kirasi faturasi giderleri derken bir birikimin olmuyor bide cocuk oldugunu dusun zor gecinirsin degil mi ben bekarım şu anda babamın evinde her seyim var tatilere cikiyorum bunlari ben calisarak yapiyorum ben kadın olarak yılda bir gidebilecegim tatile 2 defa gitmek isterim eminim evlenecegim kişide bunu ister ben orada bunu anlatmak isterdim sen bana diyorsun ki yicari iliski ariyorsun sen evet ticari iliski ariyorum ben koca parasi yemekten iyidir iyo gunler dilerim
1 yılÇünkü kendilerine güveni yok ki normal karşılıyorum
117 Yorumla- 1 yıl
Kendine güveni olan erkekler de ev hanımı bulamiyo:)
- 1 yıl
@DiyetisyenAdam Valla ben evde olmaya razıyım yoruldum çalışmaktan:D
- 1 yıl
Hemen ulaşman iyi olur:D bn evde durmaya razı olan kadın arıyorum haha
Sen otur bn çalışır bakarım sana :)) - 1 yıl
Burcun ne
- 1 yıl
Hemen. pes ettin
Çalışmaya devam diyosun yani :D - 1 yıl
@DiyetisyenAdam bir dur be adam tanımıyorum etmiyorum seni yakışıklı misin paran var mı mesleğin ne nerede yaşıyorsun :D
- 1 yıl
Geel hepsini soyleyecegim :D şimdilik. maasli calisanim, aylık kac bin üstü bana talip olabilir diyosun? Aklında var mi sinir
- 1 yıl
Kitapsever evde dursun kitabını okusun
Ne istersen bana soyle :D - 1 yıl
@DiyetisyenAdam valla aşk karın doyurmuyor
- 1 yıl
Katılıyorum bunu diyorum sen evde otur yeter
Ben ne eksikse soyle aliyim
Calisma, bn bakarım karıma :d - 1 yıl
Hamarat misin?
- 1 yıl
@DiyetisyenAdam ömrüm boyunca çalıştım yemek pek bilmem
- 1 yıl
Oo sen hem çalış hemevde yemeği temizliği senyap diyosun galiba o olmaz :D
- 1 yıl
Öğrenmeye isteğin olur mu? Eğer çalışmıyorsun?
- 1 yıl
Calismiyosan *
- 1 yıl
Boy kilo kac,
- 1 yıl
Ohoo sen bni çok ugrastiriyosun şimdiden:D
Kadın çalışmak zorunda değil.. ister çalışır istemezse çalışmaz
10 YorumlaHayat şartları zor. Erkek tek başına evin maddi yükünü üstlenmek istemiyor.
00 Yorumla
1 yılParam varsa, durumum iyi ise neden çalışsın ki eşim.
00 Yorumla
1 yılTek başlarına evi geçindirmeye yetemeyecekleri için ki haklılar da bu devirde.
00 YorumlaArtık tek maaşla bu şartlarda geçinilmesi zor. Hâliylen bazıları çalışan istiyor
04 Yorumla- 1 yıl
Güçsüz erkek bahanesi
- 1 yıl
@eliffilieli Güçsüz erkekle ilgisi nedir? Şu anki ekonomik şartlar bunu gerektiriyo
- 1 yıl
Yapan erkekler nasıl yapıyor kendi eksikliklerinin faturasını bahanelere sığdıramazsın.
- 1 yıl
@eliffilieli Sakin ol. Kimisinin seçimi böyle napalım
Çünkü maaşları az :) Kendi parasıyla ev geçindiremez. Seni dışarı çıkaramaz
01 Yorumla- 1 yıl
Kadında çalışınca başkası çıkartır 🤣🤣
Eve ek gelir , daha iyi imkanlara hızlı bir adım için
06 Yorumla- 1 yıl
Kadına ek gelir kapısı gibi görmekte ne ucubelik rezalet prenses erkeklerimiz sjsjsjs
- 1 yıl
@eliffilieli asıl ucube sensin , tüm yükü erkeğe yükleyip her b*ku erkekten bekleyip hiç bir işe yaramayan sadece cinsellik için kullanılan bir mutfak robotu olmaktan başka ne işe yarıyacaksınız ki
- 1 yıl
Senin gibi düşünen mahlukatlar tartışmayacağım cunkku senin birinin, kadınlarla değil, aynayla derdi var. Çünkü orada gördüğün hiç de ‘adam’ değil Ayrıca kadını mutfak robotu sananların beyni, ancak tost makinesi kadar çalışır.
- 1 yıl
Kadını ‘koca parası’yla tanımlayan birinin kendi değeri cebindeki bozukluk kadardır. hadi aynalara bak
Ülkenin halini görüyorlar çünkü tek başına aile geçindirmek imkansıza yakın.
00 Yorumla
1 yılValla karım ister çalışsın ister çalışmasın ona kalmış bir şey
00 Yorumla
1 yılÖmür boyu bir adamın eline bakarakmı yasıcaksın
06 Yorumla- 1 yıl
prenses erkek yorumu 😅kadın çalışınca da sen ek gelir görüyorsun ya ne iğrenç manuplasyonlar peşindesiniz yaaa bagımlılık rolü dayatma manuplasyonu ile ancak kendini değersiz hisseden kabul görülmek için şartlara ihtiyacı olan kadınları kadınları siz anca prenses erkeklere bak yaa
- 1 yıl
@eliffilieli Ne alakası var benim ablam da çalışıyor iki tane çocuğu olmasına rağmen siz hazır koca parası gelsin yiyelim diye bakıyorsunuz işine bak benim arkadaşım sevdiği kıza en model iphone aldı ne altınlar aldı da kız çalısmadı bir dedi iki olmadı ama aldattı nasıl olacak
- 1 yıl
Diyene bak kadın parası yemek için bi takla atıyor. d bende evliyim kocam sayesinde herşeye sahibim çalışmayan kadın bakımsız fakir algısıyla avutman çok komik
- 1 yıl
O zaman fakir parasız erkekleri gömüyoruz zengin erkekler aldatır böyle bi mantık mı var nöronların normal mi acaba senin
- 1 yıl
@eliffilieli Ben kız parası yemeye bakmadım hiç bir zaman beni ne kadardır tanıyorsun da konuşuyorsun hemcinsine toz kondurmamanı anlıyorum ama hiç bir zaman erkek olmadın içim demek istedimi de maalesef anlayamıcaksın gece gündüz çalışıp evini geçindirmeye çalışan adamlar var prenses erkek derken genelleme yapma emin ol ne karaktersiz kızlar biliyorum ama seni genelleme yapıp icine koymuyorum elin ayağın tutuyor hiç bir adama muhtaç olma birisine bağlı yaşama bu kocan olsa bile çalış daha da azcık onurun gururun varsa yazmazsın dicem de senin gibiler durmaz yazar
Gizli Üye(45 üstü)1 yılBir kişinin eline bakma, muhtaç olma anlamında ve hayat müşterek herşeyi birlikte yapalım diyerek böyle bir kişi arıyorlar.
03 Yorumla- 1 yıl
Tamam çalışan kadın arasınlar bu beni ilgilendirmez ama bana neden çalışmıyorsun diye soramaz hiç kimse çünkü ilgilendirmez hiç kimseyi
Cevap sahibi1 yılKişisel olarak çalışamaz, ayrıca maddi yönden bir ihtiyacın yoksa kesinlikle sormamalılar. Ama maddi yönden ihtiyacın var ve çalışmıyorsan, o zaman çalış derler.
- 1 yıl
prenses erkek yorumu kadın çalışınca da sen ek gelir görüyorsun ya ne iğrenç manuplasyonlar peşindesiniz yaaa bagımlılık rolü dayatma manuplasyonu ile ancak kendini değersiz hisseden kabul görülmek için şartlara ihtiyacı olan kadınları kadınları siz anca prenses erkeklere bak yaa
1 yılçok afedersiniz de erkekler mal mı ya? tabii ki çalışan kadın isteyecekler? iş bulabiliyorsa evde oturup koca parası yemek kaldı mı bu devirde? zor bu devirde iş bulmak herkes için ama bulan da çalışacak tabi ki.
14 Yorumla- 1 yıl
Oooo çok çok iyi manuple edilmişsin ama Çalışmak güzel bir şey ama bunu değerinin tek ölçütü olarak görmek, kendini ve başkalarını küçümsemek demek. Kadın, kendi değerini sadece işinden değil, kim olduğundan alır.
- 1 yıl
@eliffilieli manipüle mi edilmişim😂 asıl siz kendinizi kandırmışsınız. ve ataerkil toplumun kadını köle gören yapısını kabul etmişsiniz. etmedim diyorsanız da asıl sizi manipüle etmişler haberiniz bile yok🥱 evet günümüzde değer para kazanmakla ölçülür. bir erkeğin ya da herhangi bir insanın kölesi olmak, maddi olarak birilerine bağımlı olmak değersizliktir. çalışmayınca ne olacak? birinin eline bakacaksınız. kendinizi kandırıyorsunuz basbaya
- 1 yıl
Ay zavallı kendisine imkan sunulmuyor diye hem cinslerini catır çıtır kıskanıyo
- 1 yıl
Ay baban anana öyle davranışsa benim sorunum ne güçsüz kadın seni kendini avutursun anca
1 yılhangi erkek istiyor? ben dahil arkadaşlarımın hiç biri çalışmıyor. hatta bir kaç arkadaşım çalışacağım dedikte eşi çalışmayacaksın diye kavga ediyor. kişisel fikrim bence g*tüne güvenmeyen erkek çalışan kadın ister diye düşünüyorum
11 Yorumla- 1 yıl
Orası hangi şehir pardon da nerde yaşıyorsun?
1 yılEv hanımı olmak isteyen varsa beni bulsun :D
21 Yorumla- 1 yıl
@eliffilieli sen misin? :D
1 yılBence kadına çalışma konusunda baskı kurulmamali nasıl rahat ediyorsa mutlu olacaksa ilişkiye evliliğe zarar gelmeyecek şekilde ona göre ayarlanmali
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 455 cevap paylaştı. kendileri bi baltaya bi sap olamadıkları için dir bence
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılÇünkü muhtaçlık iyi değil. Kimse parazit ya da yük istemiyor
06 Yorumla- 1 yıl
Sen muhtaç mısın peki
Cevap sahibi1 yıl@Garipkalp1602 Değilim çok şükür. Bunun için çok çalıştım
- 1 yıl
Sevindim senin adına
- 1 yıl
Çalışmayan kadını küçümsemek, kendi değersizliğini başkasına yansıtmak demektir. Çok sevdiğim bir söz vardır bir insan neyi tepeden eleştiriyorsa neyi yüksekten konuşuyorsa orada o eksiktir güçsüzsün çünkü ancak çalışırsan varsın
- 1 yıl
@eliffilieli çok haklısınız
Cevap sahibi1 yıl@eliffilieli Gerçekleri inkar ederek hiçbir yere varamazsin. Bugün çalışıp para kazanmiyorsan ailen bile sana saygi duymaz. Çalışan genç evlat ile çalişmayan genç evlada eşit davranildiğini iddia ediyorsan o senin bastirilmiş ezikliğindir. Inkarla çözemezsin. Inkar hiçbirşeye yaramaz. Erkekler de tabi ki para kazanan kadina ayri davraniyor, para kazanmayan muhtaç kadina ayri davraniyorlar. Para bu dünyada güç demektir. Parasiz güç olmaz. Sen inkar etmeye devam et
1 yılBeklemiyom benimnpara herkese yeter
20 Yorumla
1 yılSiz mi yiyeceksiniz hep paramızı birazda biz yiyelim
010 Yorumla- 1 yıl
Ben şimdiye kadar hiç kimsenin parasını yemedim düzgün konuş
- 1 yıl
Tamam teyze kızma
- 1 yıl
Teyze anandır Dayı
- 1 yıl
20 yaşındayım ben kudur
- 1 yıl
22 yaşındayım ben de edepli konuş benimle abla de
- 1 yıl
Tamam abla no problem
- 1 yıl
Aferin ablam uslu çocuksun maşallah
- 1 yıl
Essek işte erkolar
- 1 yıl
Bunu diyebiliyorsan, demek ki hâlâ erkeklik anlayışını kadınları maddi araçlar gibi görmeye dayandırıyorsun. Ama unutma, senin bizi yediğini sandığın kadar, biz de senin onurunu yemeye başlıyoruz.
- 1 yıl
Teyze boş yapma
1 yılBen istemiyorum. Gelsin beraber yiyelim.
10 Yorumla
1 yılÇünkü erkekler eskisi givi birisinin yükünü taşımak istemiyor
14 Yorumla- 1 yıl
@adldl bizim dönem öyle de şimdi ki nesil de o cesaret yok
- 1 yıl
Kadınlar neden taşısın peki?
- 1 yıl
Kadın kendi yükünü taşısa yeter o jenerasyon icin
1 yılEkonomik şartlar eskiden çalışmasın istiyormuş. Bir orta yol bulunamadı
00 Yorumla
1 yılÇift gelirli olmak içindir diye düsünüyorum bi de bu devirde çalışmayan kadın bulmak zor
01 Yorumla- 1 yıl
Nasıl zor?
- Eğitim & Kariyer konusunda 379 cevap paylaştı.
1 yılBöyle diyo musun
02 Yorumla- 1 yıl
Sana ne diyeyim yüzüne
- 1 yıl
De tabü
1 yılDaha rahat şartlarda yaşamak için
05 Yorumla- 1 yıl
Ben de rahat yaşamak istiyorum kendimi düşünüyorum bu konuda tabiki bazen kendimizi geliştirmek için çalışmamamız gerekiyor
- 1 yıl
O imkanları erkek sağlamayacaksa kadın neden evlensin?
- 1 yıl
@eliffilieli
Evlenmesin o zaman.
Erkekten en lüks eşyaları bekler, tatil bekler, para bekler...
Asgari ücrete talim edersin sonra da. - 1 yıl
O yüzden asgari ücretli bir erkeği kabul etmiyoruz sizin asalak yorumlarınıza ve aşagılamanıza maruz kalmamak için
- 1 yıl
@eliffilieli
Asalak başkası üstünden geçinen, demek.
Yani tam da senin istediğin şey. :)
Asalak olma kendi imkanlarınla istediklerini al.
Erkekten bekleme!..
- Eğitim & Kariyer konusunda 351 cevap paylaştı.
1 yılBakmaya bir tarafları yemiyor
11 Yorumla- 1 yıl
+1
1 yılMasrafları ona ödetmek için
10 Yorumla
1 yılBu devirde geçinmrk zor.
00 Yorumla
1 yılistememek de bizim tercihimiz
00 Yorumla
1 yılÇünkü yetmiyor ekonomi kötü her şey pahalı?
00 Yorumla
1 yılAllah size de hayat verib.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 371 cevap paylaştı. Kızlar neden çalışan erkek istiyor.
03 Yorumla- 1 yıl
Kız oldukları için erkekler peki?
- 1 yıl
Aynen erkek adam olmadıkları için
- Eğitim & Kariyer konusunda 417 cevap paylaştı.
1 yılEkonomik durum kötü olduğundan olabilir mi
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılg*vat erkekleri çekiyosun demek ki
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılTek başlarına ev geçindiremeyeceklerindendir belki
02 Yorumla- 1 yıl
O da onun problemi sonuçta
Cevap sahibi1 yılOrası öyle tabi
1 yılBen evliyim esim de çalışıyo bende :)
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılSana bakacak gücleri olmadigindan diyorlar
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılTek maaş yetersiz çünkü
00 Yorumla- Devamını Gör (12)
Devamını Gör(57)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!