MECBUREN SEKRETERLİK İŞİNE GİRDİM. İŞ BULMA KONUSUNDA NEDEN BU KADAR ZORLUK YAŞADIM?

34 Yaşında İstanbul da tek ve kirada yaşayan bir kadınım. Maddi olarak sirkülasyon yaşadım 2 sene önce. 1 buçuk yıl önce çok iyi bir işim vardı Satınalma uzmanı olarak büyük bir şirkette çalışıyordum fakat haklı ve büyük sebepler yüzünden istifa ettim. İş bulurum sandım çünkü cv oldukça iyiydi. önlisans mezunu ve satınalma dışında birçok departmanda alaylı olarak bilgi ve tecrübe sahibiydim. Hatta kamuda bile çalıştım. Son 1 buçuk yıldır girdiğim işletmede ya tuvalet yıkama durumu ortak çıktı, ya odam buz gibiydi ve patron asıldı,2 işletmede de patronlar kur yaptı ve haklı sebeple istifa ettim. Alın teri ve ahlaklı şekilde çalışmanın zorluğunu ensemde hissettim. Hazır paramdan kiramı ödedim ve tükettim. Nerde hata yapıyorum bilmiyorum ama iş görüşmesi yaptım sayısız kez ve sürekli olmuş gibi konuşan ik ve patronlar dönüş yapmadı. ya da maaş kısmında takıldım ve elendim. Gittiğim şirketlerde iki kelimeyi bir araya getiremeyen kişiler gördüm güzel departmanlarda, giyim olarak dağınık, iş ve deneyim olarak çok aşağıda olan kişiler girmekte zorlandığım yerlerde çalışıyordu. Asla gözüm yok lakin torpil olmayan, düşük maaşı kabul etmediğimde bu ülkede ekmek yemenin zorluğunu ensemde hissettim. İdeal cv sade olmalıdır yok şöyle olmalıdır diyen uzmanlara göre cvdüzenledim ve bazı şirketler 2. görüşmeye çağıracağını söyleyip sizi bir ton zahmete soktuktan sonra dönmüyorlar. Hatta bir şirket için tuzlaya gittim saatler sürdü, griptim o gün iğne ile ayakta duruyordum, anlaştık, koskoca şirket 32 bin tl dedi, ona da tamam, yolda eve dönerken 30 bin tl imiş, satışa geçtiğinizde 32 bin olacak diye dönüş yaptılar. Şimdi çalışırken kendi sınırlarım ve şartlarımda iş bakmaya devam etmeyi düşünüyorum, üstelik kesinlikle önce online iş grüşmesi talep edeceğim. O kadar yol parası verdim o kadar hasta oldum ki yollarda, sayısız görüşmelere gittim,2-3 kez aynı yer çağırdı sonuç yoktu. Berbat bir piyasa, neden böyle oldu bilmiyorum ama ne önerirsiniz nasıl bir yol izleyeyim. şu an sekreterlik işine girdim büyük lojistik şirketinde mecburen. 29 bin maaş.

MECBUREN SEKRETERLİK İŞİNE GİRDİM. İŞ BULMA KONUSUNDA NEDEN BU KADAR ZORLUK YAŞADIM?