Çok Zor Durumdayım, Yardım Edin Lütfen!"
Merhaba,
Şu an çok zor bir durumdayım ve nasıl ilerleyeceğimi bilemiyorum. Birkaç sorum var, gerçekten cevaplarsanız çok sevinirim. Yardımlarınız benim için çok kıymetli. 🙏
Durumum şu şekilde:
Açık lise sınavım var ve sınava sadece 78 gün kaldı.
Hedefim geçmek ama her şey çok karışık ve kafamda çok fazla soru var.
Şu an biyoloji, kimya, fizik gibi sayısal derslerde çok büyük eksikliklerim var. Zaten sınavdan önce konuları toparlamak için vaktim çok sınırlı.
Bir de 1. dönemin konularından hiç bir şey bilmiyorum ve 2. dönemle ilgili de eksiğim var.
Ne yapacağımı bilmiyorum ve gerçekten stres altındayım.
---
Birkaç sorum var, cevaplarsanız çok sevinirim:
1. 1. Dönem Konularına mı, Yoksa 2. Dönem Konularına mı Öncelik Vermeliyim?
Ben biyolojiyi sıfırdan öğreniyorum, ancak sınavımda 2. dönem konuları çıkacak. Hangi konulara odaklanmalıyım? İlk önce 1. dönemi mi öğrenmeliyim, yoksa 2. döneme mi geçmeliyim?
2. Günde 5 Ders Çalışmak Gerçekçi mi?
Günde 5 ders çalışmak istiyorum, ancak hem biyoloji hem kimya hem de fizik dersleri çok zaman alıyor. Bu kadar çok derse yetişebilir miyim? Hangi derslere öncelik vermeliyim?
3. Her Gün 1 Konu Üzerine Mi Gitmeliyim?
Konuları bitirebilmek için her gün 1 konuyu bitirip ilerlemek mi mantıklı, yoksa her derse 2-3 gün ayırarak konuları pekiştirerek mi çalışmalıyım?
4. Zaman Yetişir Mi?
Eğer şu anki tempo ile çalışmaya başlasam, 78 gün içinde tüm konuları bitirebilir miyim? Bu kadar kısa sürede gerçekten başarılı olabilir miyim?
---
Durumum gerçekten zor, ve moralim çok bozuk. Eğer deneyimli bir öğretmen ya da bilgisi olan biri varsa, lütfen cevap yazsın. Yardımcı olursanız çok sevinirim! 🙏
Teşekkürler!
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer