AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
95Cevap
Erkek için çok önemli değil. Kadın yeterki kendiini yetiştirsin. her şey okumak'la olmuyor. Sabancı dahi ilk okul mezunu bir iş adamıydı.
her şey diploma değil bence kültürel açıdan kendini geliştirdiysen sorun yok önemli olan kendini geliştirip o seviyeye çıkman.
hep savundugum seydir. uni okumus olsun. ama kendini gelistirmisse arkadas-aile ortamimda yabanci kalmayacaksa cok da onemli degil.
Valla benim için pek bir önemi yok. Okumuş kültürlüleri de görüyoruz. Sadık iyi huylu birini havada kaparlar
ben isterim. öyle bi takıntım yok acıkcası. öyle de bi bakısım dahi olmadı. tanısalım:D dermısım
Tencere ile kapak birbirine uygun değilse o yemek ya çiğ kalır ya da yanar.. diyebilir miyiz sence
Sende oku o zaman bir şekilde senin dert edindiğini elalem dert etmez mi? Sence
Yok daha neler bu saatten sonra öğrenmeye zamanım yok çalışmam lazım
diploma nedir Allah aşkın?
ahlak, saygı, sadakat arar erkek
Ahlak derken?
türkçe kelime
Hayır sizin ahlak anlayışınız ne düzeyde onu sordum.
ben genel olarak söyledim. sizi tanımıyorum bile.
erkek buna bakar dedim. elbette ben de ona bakarım :)
Her insanın ahlak anlayışı farklıdır. Ahlak derken etik değerleri mi kastediyorsunuz, yoksa namus kavramını mı? Namus kavramı da kişiden kişiye değişkenlik gösterir. Kimine göre başka bir erkeğe selam vermek namussuzlukken, kimine göre mini etek giymek namussuzluktur. Kimine göre ise tesettürden başka her türlü giyim namussuzluktur.
Ben inançlı biriyim. Benim kadınım olacak kişi inançlı olmalı.
Ülkemizde kalmasa da, inançlı insan namusuna sahip çıkar zaten.
Ama ahlak sadece namus değildir.
bencillik de, saygısızlık da, çalmak da, torpil de... ahlaksızlıktır!
Evet sonlarda bahasettiğiniz şey etik değerlerdir.
teşekkür ederim düzeltme için :)
Ben teşekkür ederim. Düzeltme derken ama şöyle bir şey var, bunlar temel etik değer olarak kabul edilsede sizin "doğrusu budur" diyerek zihninizde oluşturduğunuz etik değerlerdir, kurallardır. Her insanın kendine ait etik değerleri, kuralları olabilir. Yani gerçekliği bizim bakış açımız şekillendirir. Bu yüzden insanlar kendi doğrusuna o kadar inanırki, temel gerçeklik denilen bir algının olduğu zannına kapılırlar.
Kendi açımdan bakınca;
Her ne kadar benim zihnimde şekillenen bir şey olsa da, ahlaki dejenerasyonları, kabul etmeyeceğim. Gericilikse bu, kabul ediyorum.
Japon'larda ve isveç'lilerde değişmeyen, bizde nasıl bu kadar hızlı değişebiliyor?
Demek ki bunun temelinde içtenlik yokmuş. "böyle olunması gerekiyor" "doğrusu budur" diye oluşturulmuş kurallardı. Bir insana hiç bir sınır yok, temel gerçeklik diye bir algı yok, yaptığın hiç bir şey için kınanmayacaksın desen ve o kişi bunu içine sindirse o saatten sonra gerçek kimliğini açığa vurur. Dışarıda gördüğün tüm insanlar toplum tarafından oluşturulmuş "düzgün insan" kalıbına kendisi bile haberdar olmadan bürünmüş insanlardır. Bizler her birimiz bu dünyaya geldiğimiz andan itibarek kodlanıyoruz. Şuanki tüm değerlerin, düşüncelerin, doğru ve yanlış bildiğin, hissettiğin her şey aslında senin değil, başkalarının oluşturduğu doğru ve yanlışlardır. Eğer tüm bunları yok sayar ve içine benim kendim ne hissediyorum diye bakarsan, kendi doğru ve yanlışlarını görürsün. Bunlar senin için gerçek etik değerlerdir yani senin tarafından böyledir. Bir başkası için de tam tersi olabilir. Çünkü temel doğru denen bir şey yoktur. Ama sen öyle görüyorsan senin için doğrudur.
Nefs diye birşeyin varlığına inanan ve inanmayan olarak ikiye ayrılıyoruz. Sanırım problem buradan çıkıyor.
Hatta, şöyle düzelteyim; inandığına inanmayanların varlığı en büyük problem.
Kısaca, İnandığı değere göre hareket etmemek ahlaksızlık değil mi?
Söylemek istediğim budur.
Hayır. Ahlaksızlık, farklı ruhlara sahip olan insanları aynı fabrikadan çıkmış m. al gibi aynı ahlak kalıbına sokmaktır. O kişiler bunun farkında değil. Canının istediği şekilde davrandığında kendini suçlu hissediyor. Onu özünden çıkarmaya çalışıp sonra istediğini yaptığında ona ahlaksız diyemezsiniz) kalıplarından sıyrılıp kendi doğrusuna doğru yöneliyor. Yani kendini buluyor. Böyle insan ahlaksız değil aksine belli bir özgüvene sahip, ne istediğini bilen, dinin ve toplumun tüm tehtit ve eleştirilerini göze almış birisidir. Karanlıktan çıkmanın bedeli budur. Her insan öğretilmiş zoraki doğruluklardan kolay kolay çıkamaz. Çıkan kişi saygıyı hakediyordur ve belli bir zekası vardır.
Zeki, ama bu konuda, beyni ile yüreği arasında kalanlar için ne düşünüyorsun?
Yüreğin beynine bağlı. Beynin neyi idrak edip kabul ederse, yüreğin dediğin, yani sana öğretilmiş her şey anlamını yitirir.
Şöyle düşün... Bir Hintliye baktığında ne kadar cehalet görüyorsun değil mi? Pislik neredeyse dininin gerekçelerinden biri olmuş. Ölülerini yakıyorlar. Arta kalan omurgasını nehire atıyorlar ve kendileri de o nehir de yıkanıyorlar. İneye kutsal gözüyle bakıyorlar ve başka... Bak işte bu anlattıklarım sana hem iğrenç hem cehalet hem aptallık gibi gelebilir ama bir Hintli bundan vazgeçemez çünkü bu onun gözünde temel doğruluktur. Yüreği vicdanı bu kafadan çıkmasına izin vermez. Ama uzaktan ne kadar yanılgıdaymış gibi görünüyor değil mi? O kafadan anca temel gerçekliğin olmadığını idrak ederek, kalıplarından sıyrılmayı başararak kurtulabilir. burada misal Hintliydi ama her hangi bir millet, din ya da kültür olabilirdi. Mesela en basit örneği; bir asya ülkesinde erişteyi höpürdeterek yersen aşçı bundan gurur duyar. Çünkü bu "ne kadar lezzetli pişirmişsin" anlamına geliyor orada. Ama Türkiyede bunu yapsan bu görgü kuralına aykırıdır. Bu konu da kalp kırıcı uyarı da alabilirsin.
Veya araplar da çok eşlilik normaldir ama Türkiyede bunu yapamazsın bu kabul edilir bir şey değil🙂bunun gibi milyonlarca bizde kabul görmeyen farklılıklar sayabiliriz. Ama nasıl oluyor da bu bir bir asya ülkesince bu doğru bir şey oluyor da, bizim için tam aksi oluyor? Hani doğru bir taneydi?
Sorun şu ki, herkes kendi kültürünü dinini mantalitesini doğruluk sayıyor, başka toplulukların kültürünü dinini gördüğünde gülümseyip, şunlara bak😁ne acayip adetleri inançları var.. Biz şöyleyiz (en doğruyuz) onlar böyle (farklı ama batıl) halbuki sen aynı onları gördüğün pozisyondasın. Onlarda aynı şekilde sana bakıp gülümsüyor ya da senin için hayıflanıyor. En çok sen haklı değilsin. farklı kültürlere ve dinlere sahip olsanızda siz yanılgıda aynı birbirinizin kopyasısınız. Bunu ancak kendi açından bakmayı bırakıp, olayı geniş bir perspektiften incelediğinde aslında bu dünyada temel zannettiğin tüm gerçeklerin sadece senin zihninde temel olduğunu anlarsın. Yani tek bir doğru yoktur. Doğru senin zannındadır. Herkes büyük bir yanılgı içindedir. Bunun farkına varıp idrak ettiğinde gerçek hayatı algılıyorsun🙂
Hintlinin çoğu öyle. Diğerlerinin de çoğu öyle. Hepsi değil. Hem, kendimden de biliyorum. Yürek başka, akıl başka şey. En azından, bende öyle.
Umumi tuvaleti temizlemeyi bilmeyen insanlar, başkasını eleştiriyor.
Torpili kendine hak görenler, başkasını kâfir ilan ediyor.
Fuhşu yaparken güneh görmeyen, cenabet gezmeyi günah sayabiliyor.
Bunları ahlaksızlık görüyorum.
Hem etik değer ya da inanç sayıp, hem de ona uymamak ahlaksızlık değil mi?
Söylemek istediğim budur...
Anlamayacak bir şey yok. Demek ki onun içine sadece cenabet olmak sinmiyor diğerleri siniyor. Başkalarının hayat tarzı sizi niye bu derece ilgilendiriyor.. Tüm sorularınız bunun etrafında döndü.
Ben aslında insanların cehaleti ve ahlaksızlığı yüzünden memleketimin geldiği haline üzülüyorum. Belki de ondan insnalara takıldım bu kadar
Hayatına insan alırsan bu durumu dert etmez ki dert edilecek bir durum yok ortada.
Cahil ya da gerici olmasın yeter. Bilgi okur yazarı olabilirse ne ala. Ama en önemlisi iyi huylu olması. Ben de üniversite mezunuyum ama diploma dışında üniversite bana hiçbir şey katmadı.
Erkek her türlü evlenir ama kadınlar bunu çok önemsiyor
Ya taktiğin şeye bak ya sevdikten sonra önemi yok çok takıyorsan açık öğretimden oku
Eğitşmden kastın okulsa, sorun değil. Okumuş merkep daha çok
Eğitimi olan adamın eğitimi üst seviyeyse bu iş olmaz.
Mesela bana da sürekli eğitimi daha düşük talipler çıkıyor... Bilmiyorum. Çok kararsız kaldım şu an. Ama eğitimsiz bir bayanın evlenmesi bence çok kolay... Eğitimsiz erkeğin evlenmesi sanki daha zor gibi. Ama bilemem yine de kararsızım. Hayırlısı olsun.
Merakımdan soruyorum Egitiminiz nedir?
@KaptanMagaralı Dr. Ünvanı alma yolunda ilerliyorum. Yüksek lisans mezunuyum.
Tıp üzerine yoksa başka bir bilim dalında mı? Yani ilahiyat, ögretim gorevlisi gibi branşlarda mı? Şunun için yazıyorum Belli ki iyi bir ögrenim ve tahsil hayatınız var Kendinizden düşük birini çok sevmedikçe tercih etmeyeceksiniz ya da maddi durumdan dolayı eleyeceksiniz. Sizin evlilik terchiniz kariyeriniz sebebiyle biraz daha zor olacaktır ama inanın eğitimsiz bir insanında evlenmesi zor Çünkü ortalıkta manyak psipokat kaynıyor Yani birini egitimli ya da egitimsiz diye yargılamayın.
Bence insan mı yoksa degil mi diye ayırsanız cok daha iyi olur
@KaptanMagaralı açık olarak yazmak istemiyorum burada bölümümü. Fakat tıp veya ilahiyat değil.
Tamamdır Size Saygı duyuyorum Sonuçta herkesin özel alanları vardır Yinede cvp verdiginiz için tskrler
@KaptanMagaralı Rica ederim. Ben teşekkür ederim ;)
☺️✨
@KaptanMagaralı sen ne mezunusun?
İşletme Lisans mezunuyum 4 yıl
@KaptanMagaralı teşekkür ederim
Rica ederim Özel degilse Neden sormuştun? 😄Aslında bende detay vermek istemedim
@KaptanMagaralı mesaj kutusuna bak istersen
Benim için önemi olmaz beğeneyim fiziği iyi olsun yeter
Gerçekten seven insan inanın böyle şeylere ne takılır ne anlatır...
Açıktan okumak zor değil eksi netle bile üni okuyan var sen de okumak istiyorsan okursun.
Hayatinda ki insanin meslegi ne bilemem ama bir yerden sonra siritiyor diyebilirim lise mezunuyum erkek arkadasim muhendisti ben guvenligim arkadas cevresiyle ortak kafan olmuyor maalesef cocugun ailesi bir yerden sonra laf ediyor davul bile dengi dengine diye bosa dememisler ha senin hayatinda ki kisi veya hayatina girecek kisi cevresini dinlemez belki bilemem ama benim ki basta beni kucumsemezken sonradan kucumsemeye basladi maalesef...
İşi gücü olduktan sonra eğitim durumu çok da önemsiz benim için
Erkeklere eğitime pek takılmıyor ki kadınlar takılıyor
Peki neden bunları bilip açık öğretim de olsa yapmıyorsun? Bence yapabilirsin. Okumanın yaşı yok ki
İster bence eğitim önemli olmamalı eğitimi yine halledersiniz diye düşünüyorum
Ben şahsen en az denklik istiyorum maddi manevi… üstü olabilir ama…
Bak gördünmü istiyor kız😂
Mesleğin var ise utanman için sebep yok. Seni isteyen seninle olsun.
Bunu soran egitimli olsa ne olmasa ne , bunu sorandan olmaz
İsterim neden istemeyim. Çalışan kadın istemiyorum evde kalsın TV izlesin dinlensin ben gelince de benim gönlümü etsin isterim ;))
Bak bu da güzelmiş😊
Ama ben gelince yorgunum deyip koltukta uyumasin
Ne güzel işte kucağına alır yatağa götürürsün😂
Uyuyor ama. Ben yatağa giturdugumde rahat durmak istemem ki :)
İstemez tabii ki güzel olana bile bakmayan erkeklerin eğitimsiz kadına bakması imkansız her fırsatta aşağılar ezikler kötü hissettirir
erkekler kendinden düşük bir kadınla hep evlenmek ister doğal bunu kadınlar yapmaz egolarından dolayı sıkıntı olmaz aranızda
Ne okumuş diplomali essekler var.. sen kafanı takma insan ol becerin varsa ne ala.. senden utanacak adam da evlenmesin
İnsan ilişkileri hele aşk iliskileri mezun olduğun ojula bakmaz kişisel yeteneklerine kişiliğine bakar
iyi okumuş eğitim almış hiçbir erkeğin eğitimsiz bir kadınla ciddi ilişkisi olduğunu görmedim daha. mantıksız da zaten. davul bile dengi dengine demişler
Katılıyorum 2 oldu
fizigim guzel deme amacin ne teyze burasi esra erol degil
Aşkım kültür ve bilgili olmak. kesinlikle üniversitesi mezunu olmakla eşdeğer değil konuşma tarzin düşüncelerin bence seni aydın yapar sakın bu konuda özgüvenini düşürme
Eğer gerçekten sevdiyse ve o kadın karakteri düzgün biriyse bence evlenebilir
Mesleğini belgelendirirsen bir şey olmaz...
Herkes dengi dengine düye düşüyorum. Bu denklik okulla olmuyor tabii ki.
Lise mezunu musun ve mesleğin ne? Kendini yetiştirdiysen ve işinde de iyiysen sorun olmaz bence.
kadının fiziği iyiyse erkekte azgınsa
bence olur
Bence önemli değildir zâten her sokak başında üniversite var seven zâten her halinle sever ve asla küçük görmez
Evlenir ama yine de bir mesleğinin olması çok daha iyi olur çünkü karşı taraf seni daha çok sayar sever fikrimce
Açıktan 2 yıllık insan kaynakları okumayı düşünüyorum iş bulabilir miyim sizce? Açıktan bu bölümü okuyup iş bulan var mı nereden buldunuz mesela? İlanlarda hep tecrübeli istiyorlar
Ben bilmiyorum. Bilen varsa cevaplasın🙂
Kendini gelistir kitap oku emin ol çoğu üniversite mezunu bı bok bilmiyo almadigim eytim kalmadı bu arada sadece oku
"eytim"le de bi yere kadar herhalde 🙃
Bencede yer biyerden sonra ilaç mantığı oluyoruz
Diplomanın olmasına gerek yok ki olmayanlar da var o senin beyninin iyi olduğunu göstermiyor sivri zekaysan sana herkes hayran kalır
Boş bir düşüncede sin. Önemli olan kendini geliştirebilmis. olman
Bence tabiki eğitim önemli ama kadın her yerde kadındır ne kadar eğitim alsa farketmez
Kişiden kişiye değişir, benim için önemli bir durum.
Hic belli olmaz. Zamanla bunu kafaya takan da olur umursamayan da. Yaşin kaç
Kendi eğitim durumunuzla eş biriyle evlenirseniz böyle bir probleminiz olmaz?
Kadının diplomasına pek bakmıyorlar ama iyi bir işin varsa guzel
Erkeklerde bu takinti yok doktorla evli ev hanimları varr
Eğitim okuduğunuz okulla olmuyor çok düşük zihniyetlilik gerçekten
Ben bir sorun olacağını düşünmüyorum. Ha tabi kişiden kişiye değişebilir.
her şey diploma değil elbette, nikah masasında imza atan diplomalarınız değil..
Kendini gelistirdiysen olmaz
Size bir sorum olacak
Diploma mühim değil de yaş sanki çok gibi 🙄
Ben olgun adam severim zaten😅
Bol şans
okumuşla evlendim şimdiki aklım olsa lise mezunuyla evlenirdim
Niye😄
anlatırım
Statü farkı illa oluyor
Katılıyorum
Mesleğini merak ettim
Sexsolog
Tabii ki ister neden istemesin, insan olsun.