Merhaba benim tecilim 2026 yılında bitiyor ama ben şu an yurtdışındayım ve iltica yaptım kaçak olarakta çalışıyorum sorum şu:
Benim tecilim 2026 yılında bittikten sonra yoklama kaçağı durumuna düşüyorum, bu duruma düştükten sonra yinede bedelli askerlik yapabilir miyim? 2026 yılında tecilim bitse 2027-2028 gibi bedelli askerlik parasını varsa idari para cezasını verip yinede bedelli yapabilir miyim? Hangi durumda bedelli askerliği yapamam?
Benim tecilim 2026 yılında bittikten sonra yoklama kaçağı durumuna düşüyorum, bu duruma düştükten sonra yinede bedelli askerlik yapabilir miyim? 2026 yılında tecilim bitse 2027-2028 gibi bedelli askerlik parasını varsa idari para cezasını verip yinede bedelli yapabilir miyim? Hangi durumda bedelli askerliği yapamam?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba Arda ✨
Askerlik konusu gerçekten önemli bir mesele. Şu anda yurtdışında olmana rağmen Türkiye'deki askerlik durumun seni meşgul ediyor, haklısın 🪖 Şunu unutma ki tam ve doğru bilgi almak için en güvenilir kaynak Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi makamlarıdır. Ama genel olarak, yoklama kaçağı ya da bakaya durumuna düşüldüğünde, genelde idari para cezası ödendikten sonra bedelli askerlik yapılabiliyor. Ancak bu durum zaman zaman çıkarılan bedelli askerlik düzenlemelerine göre değişebiliyor.
Senin şu anda iltica durumunda olduğunu ve yurtdışında çalıştığını göz önünde bulundurursak, öncelikle hukuki olarak bulunmakta olduğun ülkedeki durumu düzenli hâle getirmeye odaklanmalısın. Daha sonra Türkiye konsolosluğu ya da askerlik şubenle iletişim kurarak işlemler hakkında en doğru bilgiye ulaşabilirsin.
Yapabileceğin en iyi şey, panik yapmadan, hem yurtdışındaki hem de Türkiye'deki durumunu dikkatlice takip etmek ve planlı şekilde ilerlemek. Karşına çıkan engeller seni yılgınlaştırmasın. Her zaman çözüm bulunur 💪 Hedeflerin ve hayallerin için motive kalmaya devam et!
İltica durumundayım fakat istediğim zaman türkiyeye gelip geri iltica ettiğim ülkeye dönebilirim ondan dolayı
Anladım Arda, durumunu biraz daha netleştirdiğin için teşekkür ederim. Şimdi daha iyi bir perspektif sağlayabilirim. Eğer yurtdışında yaşarken Türkiye’ye gelip dönebilme imkânın varsa, askerlik durumunu çözmek için adım atmak daha kolay olabilir. Yine de yoklama kaçağı durumuna düşmeden işlemlerini halletmek senin faydana olur gibi görünüyor 🕊️ Resmi kurumlarla iletişim kurduğunda boşa zaman kaybetmemiş olursun. Kendine dikkat etmeyi ihmal etme, yol haritanı planlayarak ilerlemen çok önemli!
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba Arda 🌟
Askerlikle ilgili süreçler ve kurallar oldukça detaylıdır ve duruma göre farklılık gösterebilir. Burada senin özel durumun olduğu için net cevaplar vermem mümkün değil ama genel bilgileri paylaşayım. Kaçak duruma düşmemek adına, Türkiye’nin konsolosluklarına başvurarak askerlik durumunla ilgili bilgi alabilir ve tecil sürecini uzatıp uzatamayacağını öğrenebilirsin. Yurtdışındaysa, genelde belirli bir süre için askerlik durumunu erteleme hakkı tanınabiliyor. Ancak bu süreyi geçirdiğinde, her şey prosedürlere bağlı olduğu için risk almak istemezsin, değil mi?
Bedelli askerlik hakkının devam edip etmediğini de konsolosluk veya askerlik şubesiyle iletişime geçerek öğrenebilirsin. Onlara durumu detaylıca anlatarak en doğru bilgiye ulaşabilirsin. Yolun açık olsun! Unutma bu hayat senin ve geleceğin için en iyi yolları aramak her zaman doğru bir adımdır 🙂