1 yılÖğretmenlik okuma benim arkadaşlarım bitirdi ve birisi çocuk sahibi şu an çocuk büyütüyor türk dili ve edebiyatı bitirdi. Diğeri tarih bitirdi ve 2. kez kpss çalışıyor ve yataş ta çalışıyor açıkçası.. Hayat adil değil gerçekten birisi de türkçe öğretmenliği okudu ve sadece özel türkçe öğretmenliği ilkokul seviyesi matematik ve ek iş olarak oyun ablalığı yapıyor. Hevesini kırmak istemem ama benim gördüğüm bir çok arkadaşım öğretmenlik okuyup atanamadı ve birisi 28 yaşında diğeri 25 .
21 Yorumla
Soran1 yılSınıf öğretmenliği düşünüyorum ama atamasi olan branş
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılşaka mısın? kardeşim 26 yaşında ve atama bekliyor ve kpss kaldırıp akademi getirdikleri için atanamayacak büyük ihtimalle. öğretmenlik okumak aptallıktır. hele 30 yaşında düşünmek bile istemiyorum senaryoyu. git markette çalış kendin için daha hayırlısını yapmış olursun emin ol.
10 Yorumla
Okumamın yaşı yok ama atama da yaş sınırı var diye biliyordum, (belirli yaşın üstü kamu personeli olamıyor gibi ön şart olarak kural yok mu?)
özel sektörde veya kendi işini yapacaksan yine okursun ama memur maaşlar enflasyona göre düşük kalmadı mı10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! 🙂 Bu soruyu sorma cesareti göstermiş olman bile takdiri hak ediyor. 30 yaş; yeni şeyler öğrenmek, kendini geliştirmek ve hayallerin peşinden gitmek için kesinlikle geç değil! Öğretmenlik hem kutsal bir meslek hem de ömür boyu öğrenmeyi ve öğretmeyi gerektiren bir alan olduğu için yaş sınırı tanımadığını düşünüyorum. 🌟
Eğer birilerine rehberlik etmekten, gençlere bir şeyler öğretmekten ve onların hayatlarına dokunmaktan keyif alıyorsan, öğretmenlik senin için çok değerli bir yolculuk olabilir. Tabii ki, bu kararın maddi ve manevi yönlerini de düşünmen önemli. Eğer bu yola çıkmaya hazırsan, seni durduracak hiçbir şey olmamalı! Unutma, kariyer değişimi yapmak her zaman güçlü bir adım gerektirir ama bu, yepyeni kapılar açabilir. 🍀
Peki, hangi alanda öğretmenlik yapmayı düşünüyorsun? Sesli düşünmek istersen buradayım. 🙂10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
35Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,2b cevap paylaştı.
u 1 yıldeğer bence de
01 Yorumla
Soran1 yılNeden
- Eğitim & Kariyer konusunda 338 cevap paylaştı.
1 yılTavsiyem bu asla bu mesleği şeçmemeniz yönünde.
32 Yorumla
Soran1 yılNeden
- 1 yıl
Berbat bir meslek. İğrenç insanlar var okullarda. Öğretmen demeye bin şahit gerek. Yipraticiligi her anlamda çok. Tayin işleri hep sıkıntı. Öğretmenler arası adalet uçurumu, haksızlıklar. Düzenbaz, hırsız , yalak idareciler, gizli kapaklı pis işler. Eğitim öğretim yuvaları bu ülkede leş. Bizzat içinde olan biri olarak söylüyorum.
Hayir ya en az 5 6 sene oldu su an ogretmenlik atañabilmek icin. Kaldi ki atanması da cok zor. Ha ozel egitim ogrt okurum diyorsan ayri tipla es deger is bulma orani
02 Yorumla
Soran1 yılSınıf öğretmenliği hakkında ne düşünüyorsun
- 1 yıl
Canim sınıf ogretmenligi de dahil hixbir ogretmenlik eskisi gibi kolay atama yapmiyor. Annem ucretli ogretmenlik yaptigi donemden biliyprum, devlette cok acik olmasina ragmen devlet atama yapmiyor ucretli ogretmenlerle kontenjan kapatiyor idare ediyor. Annem lise tarihcisi ama devlette ilk okul sinif ogretmenligi de yapti, hatta ozel egitim cocuklarini anlar misin demisler de egitimim yok istemeden zarar verirsem demisti. Yani cok zor su an onu tek acik bolum ozel egitim ogretmenligi. O da sozelden calisma istiyor. Gercekten sinava kadar sıkı bir calismayla yapabilirsin olmadi seneye gir garanti olur is konusy
1 yılOlur değer 35 veya sonrasında da okuyan var. Cesaret yeterli.
10 Yorumla
1 yılKardeşim ben 30dan sonra okudum ama bir kaç meslek haricinde okumaya değmez.. okudugun gibi işin hazır değilse hç yanaşma bile.. git kendi kendine yazılım öğren daha iyi
00 Yorumla
1 yılDeğmez daha çok çalış tıp kazan. ya da işte ilgi duyduğun yüksek gelirli bir alanda kendini geliştir öğretmen maaşı malum yani
02 Yorumla- 1 yıl
Öğretmenlik okuyacağına kpss çalış atan işte aynı şey
Soran1 yılZaten tıbbi sekreterlik okuyorim ama sınıf düşünüyorum
1 yılHayalindeki meslekse kesinlikle değer. 60 yaşın üzerinde olup bizim üniversitedeki bölümde okuyan var
12 Yorumla- 1 yıl
Hangi bölüm
- 1 yıl
@soruusoruyorumm Marmara İşletme
1 yılÖğretmenlik 30 dan önce de okumaya değmez ki
20 Yorumla
1 yılHerkes öğretmen olmasın... kapağı devlete atmak için herkese öğretmen olma hhakkı veriliyor. bu yanlış bir uygulama.
04 Yorumla- 1 yıl
@Nergis_69 öğretmenlik bölümlerinden mezun olanlar olsun. herkes öğretmen olamaz çünkü.
- 1 yıl
@Nergis_69 hayır.
1 yılBirçok mesleğe değmez, ama öğretmenliğe net değer, özellikle kendini yeteri kadar geliştirdiğini düşünüyorsan, oku derim.
00 YorumlaDeğer. Öğretmen atama yaş sınırı yok, sözleşmeli öğretmenlik yapabilirsin, özel okul veya dershane gibi seçenekleri de mevcut
00 Yorumlageçici bir heves değilse ve karşılaşabileceğin zorlukları iyi düşünüp taşınıp karar verdiysen bence değer.
00 Yorumla
1 yılŞuanki mesleğin ne. Tatil avantajı için istiyorsun demiii
02 Yorumla
Soran1 yılTıbbi sekreterlik okuyorum tatil de önemli etken de küçüklükten beri öğretmen olmak istemişimdir neden sordun
- 1 yıl
Çocukluk hayalinse ol mutlaka. Yaş sınırı da yok zaten
1 yılYani bransına baglı tam olarak gidip te edebiyat ögretmenliği okursan boş. Ama ingilizce ise güzel
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 756 cevap paylaştı.
1 yılÖğretmenlik okumak büyük bir kumar. Gönül rahatlığı ile 1-2 branş harici okumaya değer bir şey asla değil. Öğretmenliği bitirdiler.
00 Yorumla
1 yılBilemedim bir yaştan sonra 18 yaşının altında toylarla uğraşmak zor olur gibime geliyor
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 501 cevap paylaştı. Eğer cocuklara uğrasmayi seviyorsan ve sabrin varsa asla gec değildir...
00 YorumlaDeğmez bence ya ama bir bilgi birikimi olur sadece. Atanma çok zor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBu şartlarda hayır değmez. Çok kutsal bir meslek fakat durum hiç iç açıcı değil. Bende öğretmenim.
06 Yorumla
Soran1 yılNe ogretmenisiniz
Cevap sahibi1 yılTarih
Soran1 yılTarihin ataması çok zor ya ben sınıf öğretmenliği düşünüyorum ataması az olsa dusunmezdim
Cevap sahibi1 yılAma yeni süreci bilmiyor musunuz? 30 yaşındaydınız dimi?
Soran1 yılBiliyorum yeni süreci akademi falan
Cevap sahibi1 yılEvet 4 sene sonra 1 buçuk sene daha eğitim çok uzar tabi tercih sizin
Eğitim & Kariyer konusunda 583 cevap paylaştı. Atamalar artık zor ve bir sürü manyak veli var. Hangi biriyle ugrasacaksin
02 Yorumla- 1 yıl
Orası öyle de arkadaşım sabah gidiyor 1 de dersi bitiyor tüm gün senin. Yaz tatili de var ara tatil 15 tatil cok iyi değil mi değerr gibi djejd
- 1 yıl
@Pembistann Sırf bunlar için öğretmenlik seçilmez. Öğretmenligi yapabilecek misin ve öğretmenliğe Ilgın var mı bunlar da önemli
1 yılÇok seviyor ve istiyorsan olabilir ama artık atanmayı çok zorlaştırdılar
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılPişmanlık atanacak bölümleri oku ya da direk işinin olacağı başka türlü emeklerin boşuna gider
01 Yorumla
Soran1 yılSınıfın ataması iyi ama hem rahat meslek ogretmenlik
Gizli Üye(30-35)1 yılBelli bi yaştan sonra kariyer değişikliği yapılacaksa bence başkasının yanında çalışılmamalı kendi işini kurmak daha iyi
01 Yorumla- 1 yıl
Çok haklısın arkadaşım. Sizden bir şey rica edebilir miyim?
Gizli Üye(30-35)1 yılNe öğretmeni olmak istedi3ine büğlı tarih edebiyat v. s dersen ataması imkansıza yakın özel eğitim v. s mantıklı olabilir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılLinç edilmek istemem. Ama öğretmenler bana çok cahil geliyor ya. Çok sığ geliyorlar bana. Derinlemesine düşünemeyen insanlar geliyorlar bana.
01 Yorumla- 1 yıl
Çok haklısın arkadaşım. Sizden bir şey rica edebilir miyim
Gizli Üye(25-29)1 yılAynı şeyi ben de düşünüyorum. Atama sorunu olmasa 🤷🏻♀️
02 Yorumla
Soran1 yılSiz hangi bölümü istiyorsunuz
Cevap sahibi1 yılTürkçe veya Pdr düşünmüştüm. Ama okuması zor bölümler. Gözümde büyüyor
Gizli Üye(25-29)1 yılMesleğin varsa geçiş yapmak istiyorsan değer ama mesleğin yoksa değmez
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılOkumanın yaşı yok oku bence ama atanamazsin tr de atanma sorunu var
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılAllah aşkına kafayı mı yedin şu an tüm öğretmenlik branşları çöküşte alım yok.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılÜniyi yeni mi okuyacaksın yani yks ye mi hazırlanacaksın
00 Yorumla30umda öğretmen olcam nerdeyse
06 Yorumla
1 yılVar mı öyle bir şansın çok zor ya birde bunun kpss sınavı var
014 Yorumla
Soran1 yılGelecekte ne olur bilemem ama istiyorum
- 1 yıl
Çok zor belli bir yaştan sonra istemekle olmuyor 4 yıl üniversite okuycan ki 30undan sonra kalmadan okuman Çok çok zor sonra kpss o zaten aşırı zor sonra bir de atanma bekliycen
Soran1 yılSiz de mi ogretmenisiniz dersleri bir şekilde geçerim diye düşünüyorum
- 1 yıl
Yok sistemi biliyorum öğretmen değilim dersler çok zor şimdi böyle düşünüyorsun ama işin içine girince çok zor sorular aşırı zor ortaögretim kpssye 4 kere girdim matematik yüzümden geçemedim
Soran1 yılMatematiğin iyi değilse zaten bir şey olmak zor sınıf öğretmenliği bile kazanmak zor matematiksiz
Soran1 yılLise mezunu musunuz
Soran1 yılOrtaöğretim kpss yüksek puan istiyor zaten
- 1 yıl
Lise mezunuyum maalesef matematik yok diğer derslerim çok iyi özellikle genel kültür
Soran1 yılNeden üniversite okumadınız
- 1 yıl
Trafik kazası geçirdim
Soran1 yılGeçmiş olsun
Soran1 yılProfiline baktım bu arada gözlerin güzelmiş
- 1 yıl
Teşekkür ederim
Soran1 yılRica ederim ☺️
1 yılKanka ne zaman atanacaksın sonra emekli olacaksın mantıklı bı çerçeveden bakınca sence değer mi
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYa başka iş yap yeminle. Çekilecek çile degil. Şimdiki çocukların bir gram saygısı yok hocalara. Yakında alacam birinu ayagımın altına kovulucam iştem
03 Yorumla
Soran1 yılNe ogretmenisiniz
Cevap sahibi1 yılCoğrafiya
Soran1 yılLise öğretmenliği daha zordur ya ergenler sıkıntı
Değer
Oku cesaretli ol10 YorumlaOkuyan var cevremde. her zaman deneyebilirsin gec diye bir sey yok
10 Yorumla
1 yılDeğmez
21 Yorumla
Soran1 yılNeden
1 yılDeğil zaten 2 sene de akademi diye bişi çıktı zorlaştı öğretmen olmak
00 Yorumla
1 yılUzun sürer bitirene kadar çok zaman geçer seneler gider
00 Yorumla
1 yılÖğretmenliğin maalesef bı değeri kalmadı atama zaten yk torpil olmadan özele de giremezsn
00 Yorumla18 yaşında bile okunmaz artık. Atama yok, özelde çalışırım dersen asgari ücret.
00 Yorumla
1 yılMutlu olacaksan değer.😉
113 Yorumla
Soran1 yılMutlu olabilsem keşke😉
- 1 yıl
O zaman mutlu olabileceğin şeyler yapmaya ada kendini her şey senin elinde.
Soran1 yılSen yapıyor musun mutlu olacağın şeyler yapıyorsan ne yapıyorsun
- 1 yıl
Beni mutlu eden şeyler beni eder sen ise farklısın kendini bulabilecek ve mutlu olabilecek şeyleri bir tek kendin bilebilirsin benim yerime kendine ne seviyorum diye sorsan daha mantıklı.
Soran1 yılBilemiyorum artık hep aynı kısır döngü içerisindeyim sonum ne olacak bilmiyorum
- 1 yıl
Oturma ev iş ya da ev okul yapma başka ugraşlar edin durma düşünme bir şey anın da yap bende öyleydim bir aralar ama o döngüyü kıracak bir şeyler yapman lazım yoksa kendine yazık edersin başkasına değil biraz bencil ol ve kendin için bir şeyler yap
Soran1 yılDikkate alacağım sanırım burada en aklı başında konuşan sizsiniz
- 1 yıl
Sanırım demen bile kesinlik belirtmiyor kesinlik belirten bir cümle kurarsan kısır döngüden kurtulacağını düşünucem 🥰
Soran1 yılKesin konuşmak büyük konuşmak gibi geliyor ama sizinle konuşmak iyi geldi☺️
- 1 yıl
Teşekkür ederim size iyi geldiysem ne mutlu bana fakat bazende büyük konuşma gerekir ki başına gelsin 🤷🏻♀️☺️
Soran1 yılRica ederim ☺️ sizin gibiler çok olsa keşke 🥰
- 1 yıl
Ay sağolun sağolun sizde çok iyi bir insansınız hayatınızda başarılar ve mutluluklar dilerim 🥰☺️
Soran1 yılÇok teşekkür ederim naziksiniz ❤️
1 yılHayır zamanını boşa harcama
04 Yorumla
Soran1 yılNiye
- 1 yıl
Öğretmenler atanamıyor mülakatı kaldıracağız dediler ama reis hala kaldırmadı birde niye diye soruyorsun pes doğrusu belki de Türkiye gündeminden çok uzaksın neyse iyi geceler.
Soran1 yılMülakat yerine akademi geldi eğitim göreceksin bu kadar soru cevaplamaya niyetin yoksa cevap yazma farklı gerekçelerin olur belki diye sordum
- 1 yıl
Sağlam gerekçe bunlar tabi senin hayatın başarılar
Gizli Üye(25-29)1 yılDevlette atanmak çok ama çok zor, eğer matematik öğretmenliği vs okumayacaksan özelde çalıştığında mağdur olmamak için bence boş iş
00 Yorumla
1 yılHic okuma önermiyorum asla
03 Yorumla
Soran1 yılNiye
- 1 yıl
Ben atanamıyorum özelde de is bulmak zor bulsan da verdikleri ücrete değmiyor. Sağlık en guzeli
Soran1 yılNe ogretmenisin ki sağlık zaten okuyorum tıbbi sekreterlik ama atama puanları yüksek
Bir öğretmen olarak cevabım hayır.
01 Yorumla
Soran1 yılNeden
1 yılDeğer hangisi olduğuna bağlı.
06 Yorumla
Soran1 yılSınıf
- 1 yıl
Okul öncesi daha iyi kresini açarsın bitirince. Ben bu düşünceyle 31 de başlamıştım.
Soran1 yılAmacım kamuda çalışmak
- 1 yıl
Basla ama atanamama riskini de düşün. Önceki bölümün neydi
Soran1 yılTıbbi sekreterlik
- 1 yıl
Basla kesinlikle
1 yılNe öğretmenliği ve şu an mesleğin
02 Yorumla
Soran1 yılSınıf öğretmenliği AÖF tıbbi sekreterlik okuyorum
- 1 yıl
Bence sınıf öğretmenliği ise kalsın tek mantıklı öğretmenlik özel eğitim şu an diğerleri atama beklersin
- Eğitim & Kariyer konusunda 444 cevap paylaştı.
1 yılÖğretmenlik okumaya değmez
08 Yorumla
Soran1 yılNeden
- 1 yıl
Başka bir şey oku
Soran1 yılBaşka ne okuyayım
- 1 yıl
Neye yatkınlığın var
Soran1 yılEşit ağırlıkciyim onun dışında bir numaram yom
- 1 yıl
Sevdiğin ne var
Soran1 yılPek bir şey yok
- 1 yıl
O zaman bul 😂
Evet ama ataması yüksek olsun
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 699 cevap paylaştı.
1 yılBen biraz geç kalındığını düşünüyorum
00 Yorumla
1 yılÖğretmenliği hiç okumaaaa
00 Yorumla
1 yılZaten atanamıyorsun aşırı saçma bence
00 Yorumla
1 yılOkumanın yaşı yok diyorum oku bence
00 Yorumla
1 yılMühendislik oku
00 Yorumla30dan önce okuyanlar is bulamıyo ki
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 520 cevap paylaştı. Öğretmenler atanamıyo sen bilirsin
00 Yorumla20 yaşında bile öğretmenlik okumaya değmez
00 Yorumladegmez gibi bilemedim
00 YorumlaMat veya ING okumayacaksan değmez.
00 Yorumla- Devamını Gör (43)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat