Arkadaşlar merhaba. Ben şu an bir ikilemdeyim ve içinden çıkamıyorum. Ben yine bir akıl hocasına (mentor) danışacağım ama sizlere de sormak istedim. Şu an 26 yaşındayım ve bir butik otelde resepsiyonist olarak çalışıyorum. İşimi bırakmak istiyorum çünkü bulunduğum yerde çok iğrenç insanlar var. Bıktırdılar. Benim karar veremediğim konu ise hangi mesleği seçeceğim ya da hangisinin umut vaat ettiği. Benim eğitimim Web Tasarımı üzerine fakat günümüzde özellikle ülkemizde iş imkanı olmayan, olsa da en az 3-4 yıl deneyim, belli framework'ler işe çalışmış olma şartı, "Matematik bölümü mezunu" ya da "Bilgisayar Mühendisliği mezunu" gibi şartlar aranmakta. Web Tasarımı'nı seçme nedenim küçüklüğümden beri resimlere ve boyamaya olan merakım neden oldu. Yurt dışına taşınıp, orada kendimi geliştirip iş bulmak gibi bir yol çıktı karşıma. Fakat ülkelerden ret yiyebilirim gibime geliyor. Bu meslekte çalışan tonlarca insan olduğunu düşününce...
Öte yandan hukuk alanı da ilgimi çekmekte. Ezberimin iyi olduğunu, bulmaca çözmeyi, ipuçlarından analiz yapıp tahmin yürütmeyi sevdiğimi söylemeliyim. Ayrıca dedektiflik (polisiye) romanlarını büyük iştahla okuduğumu düşünürsek Hukuk iyi bir bölüm olabilir benim için. Üstelik bu diplomanın bir prestiji var. Zaten geçici işlerde çalışmaktan yoruldum, bir mesleğim olsun emekli oluncaya kadar çalışayım istiyorum. Fakat hukuk için de TYT ve AYT gibi sınavlara hazırlanmam gerekecek. Türkçe ve sözel kısmında sıkıntım yok ancak TYT/AYT matematiğine baştan başlamam gerekecek çünkü epey oldu liseden mezun olalı. Ayrıca 31 yaşında mezun olmak ne gibi avantaj veya dezavantaj sağlar bunu da bilmiyorum. Bir de diyelim ki hukuk kazandım, hem çalışıp hem de bu alanı okumak zihnen zorlar mı? Tüm bu sorular kaybolmuş gibi hissettiriyor beni.
Özetle bu şekilde bir ikilemde kaldım. Tüm tavsiyelere açığım.
Güncellemeler
1 yıl
Benim de tercihim hukuktan yana ama emin olamadım.
Tavsiyenize ihtiyacım var, hangi alanda ilerlemeliyim?
Normalde insanlara uzun suredir yaptığım araştırmalardan çalışmalardan tüyo vermeyi pek sevmem. Ancak vizyonun benim planlarımla benzerlik taşıdıgı icin seninle paylasacagim 😝 Front End Developer sertifikasi alabilirsin bir alan yerine daha kapsayıcı olmasını istiyorsan full stack developer sertifikası da olur. Meta ve IBM bu sertifikaları Coursera da vermektedir. Ayda $30 ile bir iki yıl icinde alabilecegini düşünüyorum. CS50S Web Programming with Python Edx üzerinden bu kursu da alabilirsin sertifika icin $90 istenebilir. Resume icin avantaj sağlar bunlar. H-1B vizesi icin avantaj saglayabilir. Github hesabi acip proje gelistirmen, Acik kaynaklı projelere kod yazarak destek olman surecte gelistigini gösterir haliyle tercih edilebilirligini artırabilir. Bir taraftan aciktan Criminal Justice okurken bir taraftan bu sertifikalari alabilirsin. Okul bitince de Lsat sinavina hazirlanirsin. Bu CJ diplomasi zaten Abd de hukuk fakultesi icin onemli ve avantaj saglar. Bunlari abd ye gore yazdim. İlgili sertifikalari alir tamamlarsan yillik en dusuk $60k ile 3-5 yil deneyimde $100k dolar kazanilabildigini courserada belirtiliyor. Abd de is ilanlari da bu civarda. Turkiye de hukuk okurken bir taraftan bunu da yapabilirsin gelecek planlaman turkiye uzerine degilse burada okuduğun hukukun orada bir gecerliligi yok sadece orada jd egitimi alman icin diploman oldugunu gosterir. Turkiye diplomasiyla LLM basvurabiliyorsun sanirim fakat zor. Bu bir yillik egitimi tamamlasan bile baro basvurunu kabul etmeyebilir. En temiz olan JD dir. Yine de kendinde kapsamlı araştırmalısın. Burada Trump Abd de diploma alanlara yönelik greencard calismasi yapabilecegini belirtti..
1
3 Yorumla
Soran
1 yıl
Ahahah öncelikle çok sevindim bunu duyduğuma. 😅 İkincisi çok çok teşekkür ederim. Anlaşılan biraz daha üzerine düşünmem gerekiyor. Ancak ufak da olsa bir fikir sahibi oldum. Net kararı bir de kariyer danışmanları ile görüştükten sonra vereceğim. Senin planların neler bu arada? Yazılım alanında mısın yoksa hukuk mu?
İkisi birlikte. Hem Criminal Justice hem full stack developer sertifikaları tamamlayip web geliştiriciligi kismen siber guvenlik alaninda calismak istiyorum. Yani iki alanida yapilabilir goruyorum Turkiye de tıp hukuk muhendislik ucunu bitiren insanlar var. Kaldi ki bu ikisi birlikte dahi cok rahat yurutulebilir. Abd de aciktan okumak istersen bu programi arastir maryland university ve florida state university onemli universiteler yalnız kredi basi avg.500$ isterler. 120 kredi standart. Ben grant ve aid bulmaya calisiyorum tek problem bu. O da her yere basvursam bulabilirim illaki bir yerden de bakalim.
Genel Yazilim Muhendisligi: MIT Xpro UX/UI Tasarím (Google Ux Design) Siber Guvenlik: (CEH, Security+, OSCP, CISSP, Google Cybersecurity) Bunlara da goz atabilirsin
Anladım. Ne mutlu sana :D İki alanı birleştirme fikri çok iyi aslında. Niye düşünmedim ki bunu? 😮 Şunu söylemeliyim ki gerçekten etkileyici bir plan. İki alanı bir arada yürütmek güzel bir avantaj olabilir. Öte yandan açıköğretim ve finansal destek seçenekleri hakkında verdiğin bilgileri de not ettim. Üzerine bir düşüneceğim. Tıp hukuk ve mühendislik bu üçünü bitirebilene normal insan gözüyle bakamayacağım 😅 Ama helal olsun derim.
MIT XPro ve diğer sertifikalara da göz atacağım ayriyeten, özellikle Google UX Design ilgimi çekti. Bir de bu grant ve aid başvurulduğunda hemen bulunan bir şey mi?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Normalde insanlara uzun suredir yaptığım araştırmalardan çalışmalardan tüyo vermeyi pek sevmem. Ancak vizyonun benim planlarımla benzerlik taşıdıgı icin seninle paylasacagim 😝 Front End Developer sertifikasi alabilirsin bir alan yerine daha kapsayıcı olmasını istiyorsan full stack developer sertifikası da olur. Meta ve IBM bu sertifikaları Coursera da vermektedir. Ayda $30 ile bir iki yıl icinde alabilecegini düşünüyorum. CS50S Web Programming with Python Edx üzerinden bu kursu da alabilirsin sertifika icin $90 istenebilir. Resume icin avantaj sağlar bunlar. H-1B vizesi icin avantaj saglayabilir. Github hesabi acip proje gelistirmen, Acik kaynaklı projelere kod yazarak destek olman surecte gelistigini gösterir haliyle tercih edilebilirligini artırabilir. Bir taraftan aciktan Criminal Justice okurken bir taraftan bu sertifikalari alabilirsin. Okul bitince de Lsat sinavina hazirlanirsin. Bu CJ diplomasi zaten Abd de hukuk fakultesi icin onemli ve avantaj saglar. Bunlari abd ye gore yazdim. İlgili sertifikalari alir tamamlarsan yillik en dusuk $60k ile 3-5 yil deneyimde $100k dolar kazanilabildigini courserada belirtiliyor. Abd de is ilanlari da bu civarda.
Turkiye de hukuk okurken bir taraftan bunu da yapabilirsin gelecek planlaman turkiye uzerine degilse burada okuduğun hukukun orada bir gecerliligi yok sadece orada jd egitimi alman icin diploman oldugunu gosterir. Turkiye diplomasiyla LLM basvurabiliyorsun sanirim fakat zor. Bu bir yillik egitimi tamamlasan bile baro basvurunu kabul etmeyebilir. En temiz olan JD dir. Yine de kendinde kapsamlı araştırmalısın. Burada Trump Abd de diploma alanlara yönelik greencard calismasi yapabilecegini belirtti..
Ahahah öncelikle çok sevindim bunu duyduğuma. 😅 İkincisi çok çok teşekkür ederim. Anlaşılan biraz daha üzerine düşünmem gerekiyor. Ancak ufak da olsa bir fikir sahibi oldum. Net kararı bir de kariyer danışmanları ile görüştükten sonra vereceğim.
Senin planların neler bu arada? Yazılım alanında mısın yoksa hukuk mu?
İkisi birlikte. Hem Criminal Justice hem full stack developer sertifikaları tamamlayip web geliştiriciligi kismen siber guvenlik alaninda calismak istiyorum. Yani iki alanida yapilabilir goruyorum Turkiye de tıp hukuk muhendislik ucunu bitiren insanlar var. Kaldi ki bu ikisi birlikte dahi cok rahat yurutulebilir. Abd de aciktan okumak istersen bu programi arastir maryland university ve florida state university onemli universiteler yalnız kredi basi avg.500$ isterler. 120 kredi standart. Ben grant ve aid bulmaya calisiyorum tek problem bu. O da her yere basvursam bulabilirim illaki bir yerden de bakalim.
Genel Yazilim Muhendisligi: MIT Xpro
UX/UI Tasarím (Google Ux Design)
Siber Guvenlik: (CEH, Security+, OSCP, CISSP, Google Cybersecurity)
Bunlara da goz atabilirsin
Anladım. Ne mutlu sana :D İki alanı birleştirme fikri çok iyi aslında. Niye düşünmedim ki bunu? 😮
Şunu söylemeliyim ki gerçekten etkileyici bir plan. İki alanı bir arada yürütmek güzel bir avantaj olabilir. Öte yandan açıköğretim ve finansal destek seçenekleri hakkında verdiğin bilgileri de not ettim. Üzerine bir düşüneceğim.
Tıp hukuk ve mühendislik bu üçünü bitirebilene normal insan gözüyle bakamayacağım 😅 Ama helal olsun derim.
MIT XPro ve diğer sertifikalara da göz atacağım ayriyeten, özellikle Google UX Design ilgimi çekti. Bir de bu grant ve aid başvurulduğunda hemen bulunan bir şey mi?
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!