6. Sınıf çocuk. Konu mühim değil bana yalan söylemeyin dedi. İdareye göndermeli miydim?
Evet
Gerek yok
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
6. Sınıf çocuk. Konu mühim değil bana yalan söylemeyin dedi. İdareye göndermeli miydim?
Öğrencinizin size yalan söylememenizi istemesi, aranızdaki ilişki ve güven dinamikleri açısından önemli bir durumdur. Bu durumu idareye bildirmek yerine, öncelikle öğrencinizle ve velisiyle konuşmayı düşünebilirsiniz. Öğrencinizle Konuşma: Sakince Dinleyin: Öğrencinizin neden böyle bir şey söylediğini anlamaya çalışın. Ona, duygularını ve düşüncelerini ifade etmesi için güvenli bir ortam sağlayın.
Empati Kurun: Öğrencinizin bakış açısını anlamaya çalışın. Belki de geçmişte yaşadığı bir deneyim, size karşı güvensizlik duymasına neden olmuştur.
Açık ve Dürüst Olun: Öğrencinize karşı her zaman dürüst olmaya özen gösterin. Yalan söylemekten kaçının ve verdiğiniz sözleri tutun.
Özür Dileyin: Eğer öğrencinize karşı yalan söylediyseniz veya güvenini kırdıysanız, özür dileyin.
Güven İnşa Edin: Öğrencinizle aranızdaki güveni yeniden inşa etmek için zaman ayırın. Ona, güvenilir bir yetişkin olduğunuzu gösterin.
Yapay zeka çok iyi cevap vermiş. Her sözüne aynen katılıyorum zaten aynı şeyleri yazacaktım üç aşağı beş yukarı. Öğrencinin bunu neden söylediği de önemli. Neden böyle bir cümle kurdu? Haksızlığa uğradığını düşünüyor olabilir. İdareye bildirmek çok komik olur. Daha olgun bir davranış sergilemelisin. Öğrencinle konuşup onu anlamaya çalışabilirsin. Bu da sonuç vermezse veli ile görüşme yapabilir ve konunun temelini daha iyi kavrayabilirsin. Bazen öğretmenler öğrencileri anlayıp, dinlemek yerine sadece şikayet etmeye odaklı davranabiliyorlar ve çocuklar haksızlığa uğradığını düşünebiliyor. Onlara söz hakkı tanıyın..
Konu uzun olduğu için söylemedim ama dersin başından beri susmuyordu çocuk ne yaptıysam susturamadım. Kaç kere uyardım çocuk onu bile duymuyor. Ben de ders sonu artı atmadım uyardığımı söyledim. Uyarmadınız yalan söylemeyin diyor.
O yaşlarda akılları bir karış havada oluyor. Uyardığınızı farketmemiş muhtemelen sizi itham ediyor. Velisini çağırıp görüşün ve bu konudan veliye bahsedin mutlaka. Idarelik bir durum yok ama veli ile görüşmeniz çocuğun yararına olacaktır. Böyle durumlarda veli-öğretmen paslaşmaları çok işe yarayabilir. İdare yerine okulun rehberliğine de bu öğrenciden bahsederseniz öğrencinin yaş ve psikolojisine uygun bir konuşma ve uyarılarda bulunabilirler..
Teşekkür ederim. Çok küçük de değil aslında 6. Sınıf
En tehlikeli yaşlar. Ergenliğe geçiş dönemleri hem aileyi hem okulda öğretmenleri çok yoran bir dönem. Duygu durumları günde defalarca değişkenlik gösteriyor ve zaman zaman saygısızlaşabiliyorlar ama onları cezalandırmak yerine bu geçiş sürecini doğru yönetmelerine katkıda bulunursanız onlar için en iyisini yapmış olursunuz. Çok çabuk dışlanmış hissedebiliyorlar ve bunun etkileri daha da kötü olabiliyor. İşiniz gerçekten çok zor ve kutsal. Özellikle o yaş grubuna öğretmenlik yapmak gerçekten kolay değil. Ama onlarca öğrencinin hayatında iz bırakacaksınız ve ilerde sizi asla unutmayacaklar. Bu açıdan bakınca da çok şanslısınız. Sizi sevgi ve minnetle hatırlayacak onlarca öğrenciniz olur umarım 🌸🌸
Çok teşekkür ederim yazdığınız tatlı cümleler için ♥️🌸
Rica ederim
Merhaba 😊 O yaş grubunda öğrenciler duygusal anlamda kendilerini ifade etmekte zorluk yaşayabiliyorlar. Aslında o yaşta bir çocuğun böyle bir cümle kurması hem duygularını açıkça ifade etmesi açısından kıymetli hem de onların yetişkinlerden şeffaflık ve dürüstlük beklediklerini gösteriyor.
Bu durumda, öğrenciyi idareye göndermek yerine, onunla birebir konuşmayı tercih edebilirsin. Belki yaşadığı bir durum ya da hissettiği bir duygu onu böyle bir tavır almaya yöneltmiştir. Öğrencinin bu sözü neden söylediğini anlamak onu dinlemek burada daha anlamlı olacaktır.
Genç bir birey olarak onun ifadelerine değer verdiğini gösterirsen, bu bağınızı güçlendirebilir. Umarım her şey güzel bir şekilde çözülür! 🌈😊
Ben "Gerek yok" diyorum. 🌟
Cevap
1Cevap
Size saygısızlık etmişse idareye yollayın ancak sadece dediğiniz herhangi bir cümleye normal bir üslupla karşı çıkmışsa o zaman göndermeyin derim.
Bende gencim ama ortaokul ve lise jenerasyonu bazen haddini aşabiliyor.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?