1 ay sonra evleniyoruz nişanlım 50bin civarda maaş alıyor kira 25 evde tek kişi çalışsa geçim olur mu? Bana da evlenince çalış biraz birikim yapar mal sahibi oluruz diyo ama ben çalışmak istemiyorum evimi her şeyimi unutucam ilgilenemicem birbirimizi göremicez bile. Sizce hangisi mantıklı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılYaşadığınız yere göre de değişir ekonomi durumu, kiraya gidiyor maaşın çoğu,25000 ile iki kişi ve tek maaş geçinmek mümkün mü, mümkün olabilir lakin zorlayıcı da olabilir, sana çalış diyormuş, tabii ki bir kadının ekonomik özgürlüğünü eline alıp , kimseye eyvallahının olmamasından yanayım lakin sen çalışsan Beyefendi eve gelince bir de ultra hizmet bekleyecek senden, ikimizde işte çalışıyoruz, şartlarımız eşit, yardım edeyim hanıma demeyecek, onun için yol yakınken dön dilersen, madem ev hanımlığını seviyorsun ekonomi düzeyi daha yüksek olan ve çalışmanı teklif etmeyecek, seni de ailene ekonomisine katkı da bulunacak birisi olarak görmeyen birisini seçmelisin, bence bu yol daha mantıklı, ayrılmak da bir çözüm canım.
Ben erkeklerin şöyle düşünmesinden yanayım; eşimin çalışmasından mutluluk duyarım, kesemiz bir ama daha çok kendine harcasın, çalışmak istemiyorsa da bunu da mantıklı buluyorum, nasılsa evin içinde de çalışıyor, benim çocuğuma baksın, bize baksın, bölünmesin, yormasın kendini, ben aileme bakarım, o da evin iç işleriyle meşgul olur, çalışmayı dilerse çalışır ''diye düşünmeli bir erkek.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılMeslegin yoksa calisma. 25 bin de gecinmeye yeter. Millet asgari ucretle kira+fatura vs geciniyor. Bir de kadin olarak nerede calisacaksin? Kasiyer mi satis danismani mi olacaksin? Ne bolum mezunlari bu işlerde calisiyor. Eger devlete atanmis ögretmen, hemsire vs ise calis. Maasin garanti yipranma payi da biraz daha az. Ama ozek sektor kadin icin zor. Kolejde ogretmenlik yapmış biri olarak soyluyorum. Kadin calisacaksa kesinlikle kamu da calisip para kazanmali. Zaten calismak kadinin fitratina ters ve zor birde özel de surunmek daha da zor. Iyi sirketlerde calisan muhendisler vs var ozel olarak calisan ama işte okuduysan bolumune bagli. Benim ogretmen olarak devletten baska sansim yok. Bana calis diyen erkekle de sanirim evlenmezdim. Yani calisirim ama orada burada surunemem, kamu olursa en guzeli kadin icin. Ya da kendi işi vardir dis klimigi vardir dis hekimidir, eczacidir dukkani vardir gibi. Ama kadin olarak özel sektorde calistiginizda rahat edeceginiz bir mesleginiz yoksa (özelde doktor olmak gibi, sirketlerde muhendis vs olmak gibi)
kadinin ozel sektorde calismasini önermem. Seni bu kinuda zorlayacaksa gozden gecir derim. Birkac ay calisirim dersin ama para tatli gelince birakmani da istemez boyle bir baski uygulayabilir. Erkeklerin yeni siddeti bu zaten. Fiziksel, psikolojik, ekonomik şiddetin yaninda simdilerde de calismiyorsun siye siddet uygulaniyor. Evine karisina cocuguna bakamayacak olan kadindan medet ummasin. Kadinı calistirip kendilerine maddi destekci yaparken, kadinin sorumluluklarina destekte olmuyor bunlar. Işten gelirsin o kenarda oturur yemek bekler sanki gezmeden gelmissin gibi. Gelip yardimda etmezler. Para kazan getir ama 10 parcaya bölün, bir suru sorumlulugu ystlen umurlarinda olmaz.
Eger calisacaksan da ev işi yapamam, yemek falan bekleme benden de. Tepkisi ne olacak ona bak. Ben eski nisanlima yapmistim diger kadinlar nasil yapiyor sana ne oluyor cevabini aldim sonra da bitirdim zaten. Insan demez mi haklisin sende yoruluyorsun elbet beraber calistigimiz gibi evdeki sorumluluklari da beraber yapariz. Bunlar kendine maasli hizmetci ariyor. Bir de bakalim yemek yapamam, temizlik yapamam, calisirsam bekleme diye. Gercekten de yapma bu arada. Isten sonra git sende dinlen. Nasil rahatsiz oluyorlar izle sonra. Bunu söylemek, düşündürmek bile rahatsiz ediyor cogunu emin ol.
623 Yorumla- 1 yıl
Çalışmak kadının fıtratına ters, kısmından sonra söyleyegi hicbir şeyin ciddiye alınmaması gereken birisi olduğun anlaşılıyor. Zavallı Mary Crue bin ya da tarihe ismini yazdırmış bilim kadinlarinin, dünya savaşları sırasında ekonomileri ayakta tutan kadın emekcilerin kemikleri sızlıyor. Siz pembe esofmaninizi giyip neticenizi devirip yarın. Klasik kezban tiplemeleri. Zaten dunyaninda ulkeninde bu kafaya ihtiyaci yokm
- 1 yıl
@Nur29290 evet ama yanlısı doğrularını goturmemeli. Hayat müşterek, erkekte gozetecek gerekirse ev işine yardım edecek, yeteneği varsa yemek yapacak, çocuğun yetişmesinde yer alacak... Türkiye de ataerkil kafa yapisinin değişmesi gerekiyor derken, kadınların bu mantıkta olması her şeyden önce kendi hem cinsine hakaret. Her şey eğitimden geçiyor ama eğitim deyincede akıllarına sadece akademik eğitim geliyor.
Cevap sahibi1 yıl@xsantiax35 abicim evet ters. Allah calisma işini erkege bosuna mi vermis? Ben kadin calismasin demedim erkege gore fitratina zor dedim. Sen karnin agrir bir tarafindan kan akarken, tansiyonun duserken calismak kolay mi saniyorsun? Hamile hamile karni burnunda 2 canli olarak calismak kolay mi saniyorsun? Allah dahi kadinin bu donemlerini eziyet olarak bildirmis cunku yarattigi kulu biliyor. ve namaz oruc gibi fiziksel aktivitelerde kadinlari bu donemlerde yormamak adina adet halinde olan, hamile, lohusa halinde olan kadinlari bu ibadetlerden uzak tutmus. Kadinin zaten bu donemlerde calisma verimliligi de dusuyor. Ben kadinlar calismasin, bir sey uretmesin demedim. Ortalikta bir fitrat gercekten var ama. Bizler calisiyoruz, disardan hicbir sey gozukmuyor kendi icimizde hormonlarla, biyolojik yapimizla nasil mucadele ettigimizi biz biliyoruz. Kadin fiziksel olarak biyolojik yapisi geregi erkek kadar dirayetli degil. Allah fiziksel aktivitelerden uzak tutarken bizler kendi elimizle kendimize zulum ettigimiz durumlar oluyor. Bir tarafta oructan, namazdan muaf tutan Allah doger taraftan kadinlara yüklendikce yuklenen insanlar. Calismak evet kadinin fitratina ters derken bundan bahsettim. Kadinin biyolojik yapisi erkeklere gore daha zor. Siz erkekler grip olunca rapor alip evde kanser olmus gibi davranan tipler olarak buyuk konusmayin bence.
Cevap sahibi1 yıl@xsantiax35 Kadinlar bir tarafindan kan aka aka, halsiz sekilde calisiyor. Hamileyken midesi bulanan bulana kusa kusa calisiyor. 6 aylik-7 aylik koca karniyla kosturuyor. Ben ilim bilim ogrenmesin, bir seyler uretmesin demedim. Kadinin fitratini da goz ardi etmek zulum olur. Her evde oturan kadin esofman giyip oturuyorsa yediginiz yemek gokten mi geliyor, senin annen ya da bizim annelerimiz ev hanimiydi. Bizi koseye koydu da oyle mi buyuduk. Kendisi yatti esofmanla biz cocuklarda kenarda oylece buyuduk degil mi? Babaniz eve geldiginde yemek hokus pokus yapinca hemen sofraya geldi degil mi? Bir kere evde olan kadinlarin emegini kucumsememeyi öğrenin sonra yorum yaparsiniz. Senin şu tavrina ev hanimi olan annelerimiz, ninelerimiz de kezbandi degil mi?
- 1 yıl
Pozitif ayrımcılık istemek hakkınız olabilir Buna kimse itiraz etmez. Bugün senin tartistigin şeyleri 40-50 yıl önce Batı toplumları tartisiyordu. Kadın iş dunyasina girdikten sonra çalışma yasaları bile değişti. Mesai saatleri düzenlendi. Hepsi hemcinslerinin mucadelesi ile oldu. Dünyanın geri kalan kadınların fitratiyla sizinki farklı mı? O zaman niye meslek gruplarında yer almak için mücadele ettiniz. Kadın hakim avukat olmasaydı. Kadınlara iş dunyasinda hiç yaşama hakkı verilmeseydi. Her erkek bakabildigi kadar kadını himayesine alsaydı. Dediğim gibi ayrıcalık isteyebilirsin o ayrı, ama öyle fıtrata ters falan diye bir şey yok.
- 1 yıl
Barbiler konuşmuş aldırma kendi açığını kapatmak isteyen kadını aşağılıyor yeni akım bu
Cevap sahibi1 yıl@görussahibi34 hangimize yazdınız bu yorumu?
- 1 yıl
Barbie erkekler için diyorum kendi açığını kapatmak isteyen erkekler kadını aşağılıyor
Cevap sahibi1 yıl@xsantiax35 ayricalik isteyince de sorun oluyor hani esittik diye. Kadinlae tatil yaparken biz niye calisiyoruz oluyor. Zaten calismaya bile gocunuyorsunuz erkekler olarak.
Diger karsilastirdigin ulkelerle bizimki bir degil ki. Bizim calisma saatlerimiz yuksek onlarda daha az. Bircok ulkede dogum izni de uzun, regl izni de var. Bizim ulkede kadinin erkek gibi calismasi bekleniyor fitrati kimsenin taktigi yok. Kadinin erkek egemen dunyaya ayk uydurmasi bekleniyor. Bu sistemleri siz kurdunuz ama en cok çilesini de kadin cekiyor.
Niye istediniz o zaman demissin. Diger kadinlar istedi diye kurunun yaninda yaşta yaniyor. Emin ol her kadin bu zorunlulugu istememistir. Ev hanimligiyla mutlu olan kadinlarda var.
Artik evden calisan kadinlarda var. Onu yapmasa bile cocuguna bakmak, yuvasiyla ilgilenmek, yuvasinda caiz sekilde ibadetini etmek, ilim ogrenmekte olan kadinlarda var.
Yine calismasa da örgün ya da aöf okuyan, bilim öğrenen kadinlar var evde. Ama bunlar sirf evde mutlu, calismiyor, evde bos bos oturuyor, esofmani cekip oturuyor algisi var. Her kadin calismak istemeyebilir. Dindardir caiz ortamlar cok olmadigindan, her yerde erkekler oldugundan ahiretini yakmak istemeyebilir ve evi en guvenli yer olarak gorebilir vs vs.
Kadinin adet donemleri agir geciyordur kadinsal hastaligi vardir. Bircok sebebi olabilir calismak istememesinin.
Cevap sahibi1 yıl@xsantiax35 Kadinlar calismak istedi ama calismak her kadina zorunlu olsun demedi. Calismak isteyen calissin, ev hanimi olmak isteyen olsun. Her kadin kendisi nasil uygunsa, nasil mutluysa oyle olsundu amac aslinda ama zorunluluk haline getirdiniz. Ev hanimi emekci kadinlari evde esofmaniyla bos bos oturuyor diye ilan ettiniz.
Batiyla bizim ulke bir degil. Onlar muslumanda degil. Onlarin kadinlarinin sahip oldugu calisma sartlarina turk kadinlari hala sahip degil.
Diger taraftan bati diye bahsettigin toplumda erkekler yan gelip yatmiyor turk erkekleri gibi. O kadar dahiller ki cocuk bakimi ve ev islerine. Hollanda da bulundum parklarda babalar vardi, nasil ilgilendiklerini, ev icinde nasil olduklarini biliyorum. Ailemde yabanci damat var hicbir ev işi yapmaktan gocunmaz, cocuklara bakar.
Turk kadinin calisma hayatinin bir baska zorlugu fitratin, calisma izin tatil, mesai sisteminin bozuklugunun yaninda evlendigi erkegin destek olmamasi. Dunya uzerinde, ozellikle batiyla karsilastirirsak kadin icin calisma hayati en cok turkiyede zor.
Diger ülkelerin 6 ay ve belki daha fazla ucretli dogum izni+yine birkac ay emzirme izni vs de var. Turk kadinlari bunlara kavusana kadar ohoo kac tane kadinin emekliligi gelir.
Turk kadini icin izin yok, mesai cok, tatil az, turk erkegiyle evlilik desen desteksiz bir evlilik. Turk erkekleri isten gelir esofmanini giyer, yemek hizmet bekler. Batinin erkeklerinin ki fitratta turk erkeklerinin ki degil mi? Batiyla karsilastiracaksak objektif olalim. Ayni sisteme, ayni sartlara sahip degiliz. Onlarin bizim gibi asalak gibi yatan erkekleri yok. Onlarin dogum yaptiktan sonra hemen işe gel diye baskilari yok. Karsilastirma ayni sartlarda yapılır. Farklililar varsa o karsilastirma dogru olmaz.- 1 yıl
Ben kız kardeşimden biliyorum gercekten çok zor regl dönemi geçiriyor
Cevap sahibi1 yıl@görussahibi34 aynen öyle. Bir erkek olarak sagolun. Ev gecindirmek dahi istemiyorlar. Sonra bosanmalar niye pik yapiyor, bekarlar niye evlenmek istemiyor. Bu sorumsuzluk devam ederse her sorumlulugu kadina yuklerlerse sap gibi ortada kalacaklar. Kadin para kazansin diyorlar ama para kazanan kadinlarda oyle erkek kahri egosu, sorumsuzlugu cekmiyor artik. Kadinin calismasi bence erkegin avantajina degil dezavantajina. Parasini kazanan kadin o evlilikte duracahi cokta bir sebep kalmiyor. Cocuk bakimi, ev isleri gibi seyleri de kendisi yapiyorsa. Bunca kadin bu yuzden de bosaniyor. Ben bu adam olmasa da yasarim varligi yoklugu bir degil diye.
Kendi eksikliklerini hep kadin uzerinden kapatmaya calisiyorlar. Dogru duzgun oara kazanmiyorlar acigi kadin kapatsin diyerek manipule etmeye calisiyorlar. Yatakta fiyasko, performansi kotu belki kalkmiyor bile seninle beraberken boyle oluyor, beni etkilemiyorsun diye yine eksikligini kadinin ustune atiyor. Her eksikliklerini kadinlari asagilayarak kapatmaya calisiyorlar ama kadinlarda farkinda bunu. Bu bosanmalarin pik yapmasi bosuna degil. Prensesliklerine, barbieliklerine devam etsinler. Evlenecek kiz bulamaz hale gelince gorurler. Adam gibi adam olan erkekler secilir evlenir bunlarda ortada kalir ya da boşanma mahkemelerinde surunurler.- 1 yıl
benim kız kardeşim evli boşanacak. şu an bizde Kocası evlenmeden önce çakışmasını istiyordu kardeşimse evlenince çakışmak istemediğini söyledi ben evlenme sözüne inanma dedim ama inandı bu sefer evlendiler ikna etmesine rağmen ama başladı sen çakışmıyorsun ne işe yarıyorsun diye yemek yapma git para getir diye ev içindeki işlerin küçümsedi çalışan kadın isteyen erkekler asla iyi niyetli değil çünkü böyle erkeklerin eline düşen kadınları evlendiklerinde hep aşağılıyorlar. kız kardesüm birde demiş ki çalışırsam kim yemek yapacak maaşınla kadın tutarsın demiş e sen ne işe yarayacaksın babamın evinde daha rahatım ben demiş bizim kızda adam sadece kendine yatak arkadaşı almış gibi davranıyor. birde utanmadan annem çalışıyor ablalarım eniştelerimin eline para sayıyor sen bütün gün napıyorsun diyor kardesim senin ablandan banane anneni baban calıstırmak zorunda kalmışsa banane demiş kocası o kadar kötü biri ki asla kız kardeşimin değerini bilmedi o mahluk kız kardesim onun evi arabası yok diye evlendi ama o ablamı sen çalışmıyorsun diye alamıyorum demiş bizim durumuöuz çok iyi onların ki çok kötü ben değmez evlenme demiştim standartlarımızn altında bi aileydi bir erkek kendine güveni yoksa kadını aşağılar oldu günümüzde kendi eksiklerini kapatmak için yapıyorlar bunu erkekler artık eşitlik güzel bir şey değil evde iki kadınmış da iki erkek olması gibi bir şey bu sefer rekabet başlıyor ben bunı yaptım da sen şunu yapmadın diye boşanmalar artıyor en sağlamı kadın evinde olacak erkekte maddi anlamda güçlü olacak yoksa olmuyor kadın çalışınca erkek ev işlerini yetersiz buluyor calısmazsa aşağılıyor günümüz erkekleri bu erkekler asla eril değil yaraları var tembellik peşindeler cimriler aynı yatağa girdiği kadına bakmak zorunda mıyım diyorlar şaka gibi yaa
- 1 yıl
@xsantiax35 kadının fıtratına ters değilse erkekte yemek yapmalı ev temizlemeli o halde iş bölünmeli
- 1 yıl
@Ddldkdldkdk buna itirazım yok zaten.
- 1 yıl
Cevap sahibine katılıyorum
- 1 yıl
@görussahibi34 senin dediklerine de katılıyorum. Konu ne olursa olsun kadını aşağılayan bir erkek kendi ezikliğini örtmek için yapar bunu. Zayıf ve ezik olduğu için böyle bir şeye ihtiyaç duyar
1 yılHerkesin kendi tercihi yapılmalı ya da yapılmamalı gözüyle bakmıyorum bu konuya. Kimisi çok evcimendir çalışma hayatına adapte olamaz para kazanır ama psikolojik olarak yıpranır kimisine de ev dar gelir çalışma hayatı enerjisine enerji katar. Ekonomik olarak bakarsak evet 2 kişinin çalışması çok daha mantıklı. Hani 50 bin lira ile geçinirsin ama bir şey almaya kalksan tatile gitmek istesen oturup düşünmen, hesap kitap yapman gerekir falan. Zaten genelde çocuk olduktan sonra kadınlar uzun süre çalışamıyor hatta iş hayatlarını tamamen bırakıyorlar. Eğer ileride çocuk düşünüyorsanız en azından o döneme kadar çalışırsan hem birikim yapmış olursunuz hem de ileriye dönük çalışmanı gerektirecek durumlar olursa ya da çalışmak istersen bugünden tecrübe kazanmış olursun. Nişanlın ev işlerinde az buçuk yardım edecek destek olacak biriyse bence bir düşün çalışma konusunu. Ama bunun bir zorunluluğu yok dediğim gibi herkesin kendi hayatı kendi kararı. Ev hanımlarını küçümseyen, aşağılayan, ayrıştıran hatta hakaret eden insanlar var. Hiçbiri üzerine düşünülecek yorumlar değil. Şimdiden mutluluklar diliyorum her şey gönlünüzce olsun 🌼
00 Yorumla
- Eğitim & Kariyer konusunda 381 cevap paylaştı.
1 yılBence tamamen hayatınıza aldığınız kişinin maddi durumuna ve sizin isteğinize göre şekillenmesi gereken bir durum. Beklentileri yüksek tutar ve eşinize şunu da isterim bunu da isterim derseniz olmaz. Fakat ben orta halli beklentiler içerisindeyim ve borç harç olmadan evleneceğiz diyorsanız çalışmayabilirsiniz. Evde olmak ve evle alakadar olmak istemek de bir kadının en doğal hakkı bana göre. Evet ekonomik olarak kadının ayakları üzerinde durması da çok güzel bir durum ama istek yoksa zoraki de olmaz. Birikim yapmak istiyorsanız en azından bir süre çalışma durumunu göz önünde bulundurabilirsiniz, sonra istemezseniz yine çıkabilirsiniz elbette. Bu tamamen sizle alakalı. İstemiyorsanız da kesin dille belirtirsiniz.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
1 yıl
Öncelikle şimdiden evlilik için tebrik ederim, umarım mutluluğunuz daim olur 😊 Sorduğun soruya gelecek olursak, bu tamamen sizin beraber karar vermeniz gereken bir durum. Hepimizin hayatında farklı öncelikler ve ihtiyaçlar var. Nişanlının da haklı olarak geleceği güvence altına almak adına birikim yapmayı istemesi normal. Fakat senin de evine, eşine daha çok vakit ayırmak istemen anlaşılır bir durum.
Bu konuda belki orta yolu bulabilirsiniz. Evlenince bir süre çalışıp birikim yaptıktan sonra ara vermek ya da part-time bir iş düşünmek gibi seçenekler gözden geçirilebilir. Böylelikle hem birikim yapabilir hem de aradığınız dengeyi kurabilirsiniz.
Evlilik bir denge işi ve karşılıklı anlayış gerektirir. Bu konuda açık açık konuşup ortak bir karar vermeniz çok önemli. Ramazan gibi paylaşımın bol olduğu bu güzel ay, birbirinizi daha iyi anlayıp desteklemeniz için harika bir zaman. Bol huzurlu ve mutlu bir Ramazan diliyorum size 🌙!10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
111
Cevap
107Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,2b cevap paylaştı.
u 1 yılisterse çalışabilir
00 Yorumla
1 yılPrenses erkeklerin yorumları yine şaşırtmadı.
Dinen, erkekler çalışır kadınlarda, ev işlerini yapar varsa çocuğa bakar. Şimdi erkekler, "hani eşittik ya "derler. Kadınlarda , kadınlar çalışmalı ayaklarının üstünde durması gerektiğini savunur.
Hayat kadınları çalışmaya zorluyor zaten erkeklerde dünden razı. Burada geçen soru gördüm eşim çalışsın bana baksın istiyorum diye prenses erkeğimiz soru sormuş.
Erkekler eşitiz diyorsunuz evet eşitiz hukuki olarak eşitiz güç olarak değil. Kadınlarda isteyen çalışır isteyen çalışmaz. Kimse kimseyi sorgulayamaz. Ben şu an çalışıyorum kendi işimizi yapıyoruz kimsenin emrinde değilim ama gel gelelim ki bende zaman zaman bunalıyorum.
Bekarım evet evlenmek istiyorum. Eşim olsun çocuğum olsun istiyorum. Ve evlenince çalışmak istemiyorum talip var da ben çalışmak istemiyorum deyince geri vites yapıyorlar.
Bazılarına hak veriyorum erkek çalışır yetistiremez. Kadın çalışmaz çalışmadığı gibi de har vurup harman savurur. Kadın görevini erkek görevini bilecek. Yani uzun lafın kısası Yıl olmuş 2025 iki tarafında birbirlerine saygısı yok26 Yorumla- 1 yıl
Eski dönem yok kanka bugün ev için dolap sorduk kıyafet dolabi 75 80 bin lira tutar dedi ha sen ultra Zengin biri ile evlenirsin bosaninca sana acun Ilıcalı gibi dolar euro cinsinden para verir o zaman çalışma. Sana gelen erkekler çalışmani istediğine göre bu zenginliği yok yani çalışmak zorundasın artık erkekler de ev işi yapıyor yemek yapıyor erkeklere cinsellik hariç ne sunabiliyorsunuz ki neden iki boğaza baksın sence bir mantığı var mı işinize gelince kadın erkek eşit çalışmaya gelince dinen kadının çalışmasına gerek yok böyle bir dünya var mi
- 1 yıl
Dinen öyle hukuki olarak eşitiz bu bir gerçek işine göre yorum yapan sensin ben değilim...
- 1 yıl
Canım bu benim fikrim kadınlar çalışamaz demedim isteyen çalışır isteyen çalışamaz. ben çalışmak istemiyorum bu da benim hayatım ve kimseyi alakadar etmez. Sen çalış öyle mutluysan çalış.
Nasıl mutlu olursan öyle yaşa.. - 1 yıl
@Snowcat senin gibisine denk gelemedik ki evlenelim
- 1 yıl
Hak etmiyorsun ki denk gelemiyorsun.
1 yılMaaş 50 bin tl
- 25 bin kira
- elektrik doğalgaz su 2 bin tl
- Pazar alışverişi en az 2 bin tl
- Telefon faturaları + internet dersen 1500
- Dışarıda yemek kıyafet cart curt desen 5000 tl minimum.
35.500 tl net masraf. Geriye kaldı , 14.500 tl para. Tabi yakıt parası falan koymadım yol masrafları vs. Ayrıca lükse kaçma ihtimalin de var.
Geçinirsin geçinirsin de taş üstüne taş koyamazsın.
Bana kalırsa ilk başlarda evliliğin tadını çıkar , 5-6 ay sonra başlarsın çalışmaya sonra çalışırsın , belli süre sonra düzene girer. Çocuk falan düşünürsen de zaten çocuk bakacam dersin.20 YorumlaKadının evlendikten sonra çalışıp çalışmaması, kişisel tercihler, ekonomik durum ve ailevi koşullar gibi çeşitli faktörlere bağlıdır. Ailenin maddi durumu, kadının çalışıp çalışmaması konusunda belirleyici olabilir. Eşlerin bu konuda ortak bir karar vermesi önemlidir. Toplumun beklentileri yerine, kendi önceliklerinize odaklanmak önemlidir.
Sonuç olarak, kadının evlendikten sonra çalışıp çalışmaması tamamen kişisel bir tercihtir. Her iki seçeneğin de kendine özgü avantajları ve dezavantajları vardır. Önemli olan, ailenin ve kadının en iyi şekilde mutlu ve huzurlu olabileceği bir karar vermektir.10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYa siz şaka mısınız? Kraliyet ailesinden degilsen tabi ki bir birikim yapmak için çalışmak zorundasın. Hayat eski hayat değil maalesef. 25 binle tabi ki geçinirsiniz ama çocuğunuz olduğunda sıfır birikimle bir çocuk dünyaya getireceksiniz. Çocuk olana kadar çalışabilirsin en azından. Ben kadın değil miyim hem çalışıyorum hem evimin işini yemeğimi yapıyorum. Eşim de destek oluyor. Hem eşin sana evde destek olunca senin halinden daha iyi anlıyor ve dağıtmıyor mesela. Bütün gün evde ne yapar ki insan. Sabah programlari falan izleyerek günü bitirirsin. En azından bir işe yaradigimi hissediyorum. İnsanin kendi kazandığı para kadar güzeli var mı ya. Benim eşim evi gecindiriyor ben de kendi maaşımla hep birikim yapıyorum. 2 senelik evliyim ve çocuğumu uzun bir süre gecindirebilecek birikim yaptık. Artık hala bu kafada kadınlar kaldığını görmek beni şok ediyor.
414 Yorumla- 1 yıl
Ne iş yapıyorsun peki?
- 1 yıl
İmza kaşe mühür
Cevap sahibi1 yıl@Zamanın_izinde ben e ticaret sektöründeyim. Hem bir yerde maaşlı çalışıyorum hem de kendi mağazalarım var yurtdışına satış yapıyorum.
Cevap sahibi1 yıl@kurbaasever çok şükür hala buralarda aklını muhafaza etmiş birilerini görmek çok güzel
- 1 yıl
Kaç yıldır?
Cevap sahibi1 yıl@Zamanın_izinde ben 5 yıldır bu işteyim. 2 senedir de evliyim.
- 1 yıl
Aslında sorularım vardı müsaitsen
Cevap sahibi1 yıl@Zamanın_izinde maalesef
- 1 yıl
Tamam teşekkür ederim
Cevap sahibi1 yıl@Zamanın_izinde özelden hiçkimseyle konuşmuyorum kusura bakma lütfen
- 1 yıl
Yok anlıyorum seni ama neyse şimdi ne desem boş burdan
- 1 yıl
@Liliyyy anlamadım?
1 yılRahatın için bugün çalışmayıp bundan 10 sene sonra işler kötü gibi boşanınca yapacak iş bile bulamazsın ve hayatın boyunca birilerine muhtaç bir hayat yaşarsın bunu kendine reva görüyorsan otur evde kocanın sana vereceği 3 kuruşa tamah ederek hayat yasa
72 Yorumla- 1 yıl
Bublar belli bölgelerde yaşayıp büyümüş ailelerin yetiştirdiği kadınlar. Fazlasını beklemek yanlış olur. Birilerine yaslanmasan hayatta kalamazlar. Ha onur gurur vs hak getire...
- 1 yıl
Maalesef rahatına düşkün bencil herkesin düşüncesi böyle kocasının insafına bırakılmış hayat ne kadar acımasızca eski ogretilerde kadın ev işi yapar erkek çalışır sığ mantığının dayatmalarına maalesef
Kadının evlenince çalışıp çalışmaması tamamen kendi tercihine bağlı olmalı. Eğer çalışmak istiyorsa, ekonomik özgürlüğünü korumak ve üretken olmak istiyorsa tabii ki çalışmalı. Ama eğer evde olmayı, ailesine daha fazla zaman ayırmayı tercih ediyorsa, bu da saygı duyulması gereken bir seçimdir. Önemli olan baskı altında kalmadan, gerçekten ne istediğine karar verebilmesi. Evlenmek, kadının hayatını tamamen değiştirmesi gerektiği anlamına gelmemeli. Çalışmayı seçerse desteklenmeli, çalışmamayı seçerse de bu bir eksiklik gibi görülmemeli. Sonuçta herkesin hayat tarzı ve öncelikleri farklı.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKızım aklını kullan ve çalış tabikide evde oturup ne yapacaksın Allah aşkına bayılıyorsunuz koca parasını hazır bir şekilde yemeye.
Çalışınca paran senin olacak eşinin parasıda senin çünkü erkek asla yatırım amaçlı para biriktirmeyi bilmez.
Üç beş aya çocuk yapınca zaten calisamayacaksın
Bu günlerini mumla arayacaksın o yüzden elinde imkan varken çalış
Çocuk sorumluluğu iş sorumluluğundan çok daha zor
O yüzden çalış50 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 832 cevap paylaştı.
1 yılekonomik güçlükler içinde evliliği ayakta tutmak çok zor. kavgalar kaçınılmaz... bi havamız değişsin desen, dışarı adım attığın para.. hadi evde takılalım desen, güzel bir yemek için malzemeler pahalı... kiradan sonra hani bunun elektriği doğalgazı suyu... zor be kızımm.. koca eline bakmak çok zor. hele çalışmanı isteyen bir kocanın eline bakmak çok çok yıpratıcı.
10 Yorumla Maddi olarak rahat olursanız çalışma ama yetmez diyorsan çalışacaksın. Kudurmuş hemcinslerinin çalışmak istememeni aşağılayıcı yorumlarına da kulak asma. Kadının beden olarak da ruhsal olarak da yapısı buna uygun değil. Çabuk yoruluyoruz. Ben şu an çalışıyorum yorucu bir işim yok ona bile pertim çıkıyor eve gelince bi de evlenince böyle devam edemez
10 Yorumla
1 yılÇalışmayıp ne yapacaksın evde çok merak ediyorum. 2 kişi evi ne kadar kirletebilir, dağıtabilir ya? Yemek zaten en zoru 2 saat içinde hazırlanıp pişmiş oluyor. Pişerken sen de fırına yemekle birlikte girmeyeceksen ne yapacaksın ne? Valla çok şaşırıyorum bu kafa yapısına cidden. Bi biz bilemedik g*tümüzün kıymetini de çalışıyoruz. Evli değilim, evlensem çalışırım şimdi de çalışıyorum zaten.
15 Yorumla- 1 yıl
Sjsjsj
- 1 yıl
Kübra bir şey daha söylemek istiyorum bak boşandım iyi ki çalışmışım ve çalışıyorum diyorum inan bir erkeğin vicdanına gelecek emanet etmek ahmaklıktır diyorum ve söylediklerinin altına imzamı atıyorum 😀 ben sadece hamileyken çalışmak istememiştim o da mesleğim gereği özel çocuklarla çalışıyordum bir yandan bebeğe stres geçmesin istedim bir yandan da o sürede dinlenmek istemiştim …. Ama şu da var erkek ekonomik anlamda güçlü olmalı evi yönetmeli. kadının parası yine kadınındır erkeğin parası ailenin parasıdır bu benim şahsi düşüncem sonuçta eve her şekilde katkı sağlayacaksam rahat olmayacaksam ne diye evleneyim? Hem iş yap çocuk yap evi topla et falan oooo erkek ne yapacak kadın kadar bunları planlı düşünemıyor maalesef yardım etmek değil plan yapıp eksikleri tamamlamalı yapmalı ama nerde öyle adamlar?
- 1 yıl
Aşkım adım Kübra değil😘
1 yılEvlenince çalış diyen erkekten asla olmaz bu adamın evinde çalışmazsan da seni aşağılayacak çünkü evlenince çalıştırma kafasında biri nişan atmanı tavsiye ederim kız kardeşim evlendi adam her gün çalmış para getir diye aşağılıyordu kızı. Kirada olan arabası olmayan bir erkekle niye evlenir bir kız anlamam barbilere bu kadar meraklı olmayın sizi değersizleştirirler bu sefer sen claıstıgında diyecekti yemek yok evde ne biçim kadınsın kardeşimin kocası maaşınla kadın tutarsın dedi. Pardon da böyle bir erkek başka neye yarayacak bu kadı neden o adamın kahrını çeksin kendinize gelin kız kardeşime de dedim boşanacak evlenmeden ayrıl sende çok pişman olursun.
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 501 cevap paylaştı. Yani bu kişiye göre farkli bence...
Calişmak özgüven getirir. Evin işleri bi sekil hal oluyor ama hayallerinizi yaşamak ayaklarinizi sadece yorganiniza göre uzatmak mecburunda kalmazsiniz!
Allah hayirlisiyla tamamlamak nasip edip ömür boyu mutlu ve huzurlu olmak nasip olsun.
10 Yorumla
1 yılÇalışan kadın çok fazla yıpranıyor hem iş hem ev hem eşin birde yeni evlisiniz ben eşimi çalıştırtmadım iş dönüşü harika sofralar ilgi alaka sohbet enerji her şey çok iyiydi iş çıkışı dışarı çıkıp gezip yiyor içiyorduk erkeğin imkanı varsa kadın çalışmamalı hele ilerde bebek olduğunda her şey daha zorlaşıyor çalışan anne için
12 Yorumla- 1 yıl
Şükür her erkek senin kadar bencil ve yobaz değil
- 1 yıl
@yalansizolmaz35 işine bak dürzü senin de hayatın yalan olmuş belli
1 yılBu ekonomide kadın da çalışmalı bana göre bir kişi ne alırsa alsın birikim yapması zor. Sen şu an kendi rahatlığını düşünüyorsun ama yarın öbür gün çocuk olunca ne olacak hiç düşündün mü? En azından bir süre çalışıp biraz birikim yapmak benim için daha doğru.
21 Yorumla- 1 yıl
Ekonomi hep kötüydü neyden bahsediyorsun sen? kendi açığını kapatmak için kullanma sı cümleyi brnim niye ekonomim iyi çünkü okudum iyi bir meslek sahibiyim iyi kazanıyorum
1 yılBence elinde bir meslegin varsa kesinlikle calismalisin. Hersey para degildir, bunu gec de olsa eminim anlayacaksin.. hele ki simdi hayatinin en verimli caglarindayken, tum gun evin icine tikilip ev kadini moduna gecmek cok sıkıcı olmaz mi🥴🥴🤦🏻♀️? ya da bilmiyorum, bana gore bisi degil 😏 coluk cocuk olduktan snr tamam hak veririm, ama su genc yasinda bence biraz daha sosyallesip hayatin icine karismalisin..
00 Yorumla
m 1 yılBen çalıştığım zamanlarda hazır sofraya oturup sofradan kalkınca sürünerek odama yatmaya gidiyordum. Ve sabaha kadar bayılmış gibi uyuyordum. Çalışacak kadar sağlam bir bünyem yok. Herkes farklıdır hani ona bişey diyemem ama ben baya perişan oluyorum
00 YorumlaBende 50 üzerinde alıyorum bekarım ama evli olsam yetmezdi saniri
20 kira
5 fatura
5 iş yerine ulaşım
15 mutfak ve ev gideri desen
Geriye 5 bin kalır ve oda görünmeyen harcama kalemi ile gider 3 4 sene kredi kartına yaslanir gidersin sonra odeyemeyecegin kadar çoğalır borcun tek başına zor00 YorumlaKadın evlenince çalışıp ayakları üzerinde durabilmeli bence. Her şeyi erkekten beklemek yorucu bir durum. İleride çocuk falanda düşünüyorsanız en azından ev kirasından kurtulmuş olman gerekir ki çocuğunla ilgilenebil. Para yokken çocuk sahibi olmayı düşünmek tutarsız bir gelecek planı bana göre. İlişkiler arası duyguları da etkilediğini düşünüyorum çünkü erkek yetemediği yerde dışa vurum gösterecek ister istemez ve bu tartışma olsun kişinin içine kapanık olması olsun bir sürü sorun ortaya çıkarabilir. şu an için 50 bin yeter mi dersen? Yeter ama iki üç yıl sonra bu 50 senin cebinden -50 bin olarak çıkmaya başladığında durduramazsın.
00 YorumlaBence gayet güzel gelir var ama nerede yasadiginiz da önemli.
25 ev cok gibime geldi.
Dinen çalışma hükmün yok ama malum herkes gecinemeyince mecburen calisiliyor. Belki hafif bir iste calisabilirsin. Cocuk sahibi olunca da ayrilirsin isten son olur. Yani sen karar vereceksin00 Yorumla
1 yılBence kadın çalışmamali imkanı olduğu sürece evinin hanımı olmalı denemeli gerçekten maddiyat olarak zorsa kadın da elini taşın altına koyabilir belki ama yine de küçük desteklerle olsa da ev işi olur bisey olur evine para kazandırabilir ki çoğu kadın da eminim kendi paralarını kendi kazanmak da ister tabi geçim erkegin sorumluluğunda ama yine de kendi aralarındaki anlaşmaya bağlı
00 YorumlaEğer beklentilerin varsa yaşam standartlarını yükseltmek istiyorsan borcunuz vs bitene kadar en azından hamileliğine kadar çalışman mantıklı merak etme evini unutmazsın birbirini görmezsin diye bişeyde olmaz yatılı gitmiyorsun ya işe.. Normalde çalışmasanda olur ama eşinin maaşıyla öyle her haftasonu gezmeye gideyim onu bunu alayım gibi bi yaşamın olmaz ekstra şeyler istiyorsan bir süre destek olmalısın 2 senede ev peşinatı biriktirseniz ev alınca kirada olmazsınız en azından
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 498 cevap paylaştı.
1 yılBekarken de, evliyken de kadın kendisi istediği takdirde çalışabilir. Kadın çalışmak istemiyorsa kimse onu çalışmaya zorlayamaz. Eşitlik diye bir şey yok. Evi geçindirmek erkeğin görevidir. NOKTA
54 Yorumla- 1 yıl
@Snowcat yoo çalışmayan kadınla evlenmek isteyen çok var. Kaldı ki ben bu yorumu İslam'a göre yaptım ve doğruluğunu da savunuyorum bir Müslüman olduğum için haliyle. Kadın isterse çalışabilir. Ben çalışmam demedim. Benim kendime ait meslegim de var, çalıştım da. Fakat gerçek şu ki kadın çalışıp kazandığı parayı kendi kişisel ihtiyaçlarına bile harcamak zorunda değil. Kenara atıp birikim yapabilir. Onun masraflarını yine evliyse eşi, evli değilse babası karşılamak zorundadır. İslam'ın kadına verdiği bir özgürlük ve rahatlıktır bu. Bir de İslam kadına değer vermiyor diyorlar 😂 güldürmeyin beni
- 1 yıl
Kadın ve erkek eşit değildir. Çoğu konuda sorumluluk erkeğe aittir. Kadınların sorumluluğu çok az sayıda. Bu da bizim daha özgür ve refah bir hayata sahip olmamızı sağlıyor. Düşün ki bir kadın ev işi yapmak zorunda bile değil. Kadın yaptığı çoğu işi zorunda olduğu için değil içinden gelerek yapması beklenir. Yani şahsen ben çalışıp kendi ihtiyaçlarımı karşılarım. Şu an bekarım ve babamdan para istemiyorum. Kendime yetebiliyorum fakat bu benim insiyatifimde olan bişey. Mecbur değilim buna. Evlendiğimde de aynı şekilde. Gerekirse eve de destek olmak isterim ama bu mecbur olduğum için değil ben istediğim için olur. Benim keyfime kalmış bir şey yani anlatabiliyor muyum?
- 1 yıl
İslam diyor ki kadın çocuğunu bile emzirmeye mecbur tutulmaz. Süt anne kavramı da yine bizim inancımızda olan bir şey. Anne çocuğuna içinden gelerek verir sütünü. Yani yine mecbur olduğumuz için değil, içimizden gelerek, severek veririz. Kendi paşa gönlümüz öyle istediği için veririz yani kısaca. Ama erkekler çalışıp evi geçindirmek zorunda bu onlar için zorunlu bir sorumluluk. Siz kadınlar olarak çalışmak zorunda olmadığınız halde çalışıp bir de eve gelip ev işini yapıp, çocuklara bakıp erkeğin işten gelince ayağını uzatıp hizmet beklemesini kadının kendi ayaklarını üzerinde olması falan diyorsanız üzgünüm tam bir modern kölesiniz. Kadınlara ayakları üzerinde durmak algısıyla dayatılan kölelik sistemidir bu. Farkında olmadan mecbur bile olmadığınız şeyleri sizin üstünüze yükleniyor ve manipile edilmiş şekilde bunları yapıyor ve bununla gurur duyuyorsuz. E yazık ne diyim :) Dediklerim yanlış anlaşılmasın. Her kadın okuyup meslek sahibi olsun tabi bizzat benim sülalem ben dahil hepimiz iyi okullarda okumuş meslek sahibi insanlarız. Ben çalışmayı da seviyorum ve istiyorum da ama mecbur olmadigimin bilincindeyim. Herkesin de bu bilinci sahip olması dileğiyle...
1 yılevlenince kadın çalışmayıp yan gelip yatınca geçim derdi için her ay fatura ödeme derdi derken erkeğiniz erkenden çökecek.. çökünce stresli sinirli bi adam olacak.. belki kuş bile emekli olur erkenden.. evlilikte hayat müşterek ise kadın erkek çalışmalıdır.
çocuk yaparsın o zaman zaten çalışmayacaksın.. ama şu devirde şu ülke koşullarında çocuk yapmak bile büyük kötülük.. eğitim bitmiş adalet bitmiş.. ülke bitmiş.. siz diyorsunuz ki çalışmasam.. ne yapacaksın boş boş?
00 Yorumla
1 yılYorumlardan rezillik akıyor neredeyse. Nişanlın şöyle haklı, maaşının yarısı kiraya gidiyor ki hemen hemen asgari ücretin biraz üstü kalıyor size, çalışıp çalışmamak sana kalmış bir durum, en azından 1-3 yıl falan çalışsan birikim yaparsınız, biraz olsun rahat edersiniz. Bu devirde geçinmek kolay değil, koca adayı da milyoner değil, bunu demesi gayet normal, sonuçta seni de düşünüyor. Bu maaşla bence tek kişi geçinemez bu şartlarda.
00 Yorumla
1 yılBunu yazdığım için saçma sapan yorumlara sebep olacağımın farkındayım ama gerçeği yazmak zorundayım.
Kadın aslında her zaman çalışmalı üretimde bulunmalı. (Sadece işçi olarak demiyorum.)
Çünkü kadının toplumdaki yeri o toplumun gelişiminde büyümesinde çok büyük bir etkendir.
Siz toplumda eğer 2 plana atma gibi bir gaflette bulunursanız orta doğudan farkımız kalmaz.00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 345 cevap paylaştı. Yani yetmesi zor. Kız benim hiç bir giderim yok ev derdim yok fatura derdim yok hiç olmasa 7-8 harcıyorum. Çocuk derdim yok ev ihtiyacım yok neye gidiyor bilmiyorum :D sen evleniceksin bir ton masrafın olacak çocuk için birikim yapmayı istemedi de çok normal.
En azından bir süre çalışmalısın çocuktan sonra çalışmak istemeyen kadını anlarım.00 Yorumla
1 yılBu çok karmaşık bir konu ya, evde dört dörtlük aile ortamı olması için kadının çalışmaması daha iyi ama karşı taraf bunun değerini bilecek mi bakalım, şimdi genelde çalışan isteniyor, bi yönden de iyi bir şey gün gelir parasını başına kakar. Artık karşılılklı anlaşmaya bağlı ama en önemlisi zorlama olmamalı çalış veya çalışma diye. Mutsuz olursun mutsuzluk doğar falan. Bi süre ev hanımı ol sonra zaten aynı şeylerden insan sıkılıyor illaki, çalışırsın öyle olunca. Karar sizin
01 Yorumla- 1 yıl
Erkek kadına asalak gibi bakmak zorunda mı diyen andavallar olmuş ev hanımı olunca yan gelip yatıyorsun sanki. Mutfaktan bi bardak suyunu almaktan aciz, hayatında eline ütü almamış erkekler var, Türk erkeği kavramından bihaber gibi. Evrimini tamamlamış erkek olduğu sürece sen de çalış. Nasıl olsa ev işi yük olmayacak. Eğer karşındaki ev işini küçümseyen, yan gelip yatmak olarak gören biriyse öyle biriyle evlenirken iki kere düşünmek gerek zaten.
Gizli Üye(25-29)1 yılEvini ve her şeyini nasıl unutuyorsun çalışınca akşam 4-5 evine gelip sabaha kadar evinde duruyorsun zaten.
Adam zaten evde yok, onun çalıştığı saatlerde sen de evde olmayacaksın, beraber geleceksiniz işten neden birbirinizi göremeyesiniz?ben 70k kazanıyorum aylık, ben diyemiyorum şahsen böyle şeyler. Allah da eksik bırakmasın gördüğümden. Sağlık versin sıhhat versin çalışırım. Evde Müge anlı ile güne başlayıp akşama kadar yatan biri olmak beni rahatsız eder.
20 Yorumla
1 yılEğer kendi bitirdiği bölümle alakalı bir işse olabilir ama eşimizin market gibi vasıfsız işlerle çalışmasına asla müsade etmem, online mağaza açıp ona yol gösteririm evden home office çalışmasına olanak sağlayabilirim
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBence çalışmamalı. Çünkü ev işleri aksıyor. Sonra kocasına sen de bir işin ucundan tut diyor, geçimsizlik başlıyor. Evlenen kadınların çalışıp evi boşlamasını doğru bulmuyorum. Zaten çalışmak da istemiyormuşsun. Buradaki çalışmalısın çalışmak zorundasın diye direten tipleri dikkate alma.
04 Yorumla- 1 yıl
👏👏👏
- 1 yıl
👏🏻👏🏻👏🏻
- 1 yıl
@gmze87 el işi yapmak için evlensinler dimi :)
Gizli Üye(36-45)1 yılHayır çalışmamalı erkeğinin kadını olmalı , Akşam eve gelince kadına yemek ver diyecen verecek , domal diyecen hemen domalacak , Erkek eşek gibi çalışıp karısını mutlu etmeli gerekirse ev işlerinde karısına yardımcı olacak kadınının eşini sıcak sudan soğuk suya koymayacak, heleki karısını elin işinde çalıştıran erkek zaten gitsin küpe taksın , paran yoksa evlenme … para kazanınca evlen yoksa kadının köleia olursun
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKadın sadece eşine destek için değil kendini garanti altına almak içinde çalışmalı, bir güvencesi olmalı. Dışarı çıktığında yanında çocuğu varsa onun istediğini ya da kendi istediği bir ürünü alacak kadar cebinde parası olmalı ( kocası harçlık verse bile hesabını sorar ve her şey batar gözüne ). Artı evlilik ömür boyu sürecek diye garanti yok 10 sene sonra boşandın çalışmadın bir birikim yok ne yapacaksın, belli bir yaş sonrası iş yerleri beğenip yüzüne bile bakmıyor
011 Yorumla- 1 yıl
Ne iş yapıyorsun sen peki?
Cevap sahibi1 yılFabrika
- 1 yıl
Vay be
Cevap sahibi1 yılNeye şaşırdın?
- 1 yıl
Göze aldığın şeylere
Cevap sahibi1 yılNeymiş göze aldığım şeyler
- 1 yıl
Yani çalışma uğruna
Cevap sahibi1 yılÇalışmaktan ve kendi ayaklarımın üzerinde durmaktan gayet memnunum. Göze aldığım ya da kaybettiğim bir şeyde yok
- 1 yıl
Bunu sana anlatırdım ama sabit fikirli gibisin
Cevap sahibi1 yılÖyleyimdir
- 1 yıl
Fikrin değişirse konuşmak isterim
Gizli Üye(30-35)1 yılDevir değişti artık söylediğin para ile geçinmek çok zor, ucu ucuna denk gelir. Çalışınca ev hayatı özleniyor evet ama herşeyin bir bedeli vardır. Daha iyi şartlarda yaşamak istiyorsak çalışmak zorundayız.
Gelir seviyesi yüksek bir kocan varsa çalışmaya gerek yok otur rahatına bak derdim ama gelir seviyesi düşükse eğer, ev hanımlığı hizmetçilikten başka bişey değildir ne yazık ki. Benim görüşüm bu.
10 Yorumla
1 yılÇocuğun söylediği tabii ki mantıklı olan Allah aşkına kiraya 25 bin lira verip ₺25.000 lira ile nasıl geçineceksin nasıl birikim yapacaksın nasıl gezip tozacaksın
30 Yorumla
1 yılBen memur olamadım o yüzden askari ücretle bı yerde çalışmayı düşünmüyorum hayat zateb zor ve yıpratıyor bide evle ilgilnmek. zorunda kalicaksin azıcık maaşla köpek gibi çalışmak akıl mantık işi değil
13 Yorumla- 1 yıl
👏👏👏
- 1 yıl
1 yılO maaşla geçinilmez. En azından rahat bir hayat yaşayamazsınız. Çocuk falan yokken çalış derim yani akşamları zaten berabersiniz, bunu bahane edemezsin. İkiniz de çalışırsanız evde de sana yardım etmek zorunda zaten.
10 Yorumla
1 yılBiraz kendinizi toparlayana kadar çalışabilirsin dicem ama para tatlı gelince eşinin işi bırakmasına izin vermeyen insanları da gördüm bir şey diyemiyorum nasıl rahat edeceksen öyle yap ya da evden çalış imkanın varsa
10 Yorumla
1 yılBu kadının kendine sayısıyla alakalı. Evliliği maddi garanti gibi görmek doğru değil. Herkes bir birey herkes ayakları üzerinde durmalı. Kimse kimseye kayıtsız şartsız bakmak zorunda değil. Kendini asalak gibi hisetmeyecekmisin. Yıllarca böyle yaşayıp ayrılırsam ne olacak. Sana bakacak yeni koca pesinemi düşeceksin. Birde sürekli eşitlik hikayeleri anlatiyorsunuz, ama iş para vs konularına gelince eşitlikten eser yok. Kocam bana baksın... Niye baksin
24 Yorumla- 1 yıl
Manuplasyona bak ağa bee kendi kusurlarını örtmeye çalışan erkek manuplasyonu
- 1 yıl
@görussahibi34 uğraşma buradan sana kimse vermez
- 1 yıl
Kişi kendinden bilirmiş işi, öyle sanmanla ilgilenmiyorum manüplasyonların çok kalitesiz
- 1 yıl
Böyle bi amacım yok yani algılama sorunun varsa gelebilirsin bana odyologum belki işitsel iletim sisteminde sorun vardır
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılÇalışmak istemiyorsan kesinlikle çalışma 👍 evden yapabileceğin ve para kazanacağın işler bulabilirsiniz. Pasta yapma, dikiş-nakış, ev yemekleri vs gibi işler bulursan hem para kazanır hemde evinde yaparsın.
00 Yorumla Çalışmak istemiyorsun ama evlenmek istiyorsun kocayı bulmuşsun hemen 🤣 seni mi besleyecekti 25 k kira 50 k maaş ile hiçbir şey olmaz istediğinizi alamazsınız bile inşallah ayrılır senden bu zihniyette kizlar evde kalmayi hakediyor
02 Yorumla- 1 yıl
Valla burada kadın haklarını kadınlara karşı savunur hale geldik. Maddi özgürlük, kadının ayakta durması vs vs biz savunuyoruz. Evlilik meraklısı kadınlar neticeyi devirip yatma derdinde.
1 yılBence calismaman daha uygun olur. Çünkü çevremde yüzlerce çalışan kadın eşlerini aldatıyor özgür oldukları için eğer özgür bir yapın varsa zaten kimse engel olamaz. Kendine güvenin varsa çalış eğer kalbin şıp sevdi ise zararlı olabilir. Nefis meselesi buda karar senin ama benim oyum calismamandan yana. Eşinin iyi bir işi varsa hiç düşünme. Derim
11 YorumlaBu tamamen sana kalmış. Eğer daha rahat geçinelim çorbada benim de tuzum olsun diyorsan çalış. Ama istemiyorsan nişanlın bu duruma saygı göstermeli. Çalışacaksan da nişanlına söyle de ki bana ev işlerinde yardım edeceksin. Her şeyi birlikte yapacaz.
10 Yorumla
1 yılniye birbirinizi göremeyeceksiniz? aynı saatlerde çalışacaksınız zaten ki evde olsan da iş saatlerinde göremeyeceksin. ev işini de birlikte yürütebilirsiniz uyum varsa
10 YorumlaBu mevzuyu nişanlanmadan önce konuşulması gereken bir mevzu. Geçim konusu da hangi şehirde ve hangi yaşam standartlarında yaşadığınıza bağlı olarak değişir.
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 395 cevap paylaştı. Kadının tercihine bırakılmalı. Ben evlenirsem çalışmak istiyorum. İsteklerimize daha kısa sürede ulaşabiliriz. Çocuklarımızın geleceğini de olumlu etkiler.
18 Yorumla- 1 yıl
Evet, o yüzden batıyla aramızda uçurum var. Orada ev hanımı diye bir algı yok. Kimse kinseyede 9mür boyu bakmak zorunda değil. Kadın eğitimi bilgisi kültürü oaranında sosyal yaşama katkı vermeli. Ne güzel dünya, mali tüm yükü erkeğin üzerine yik, tüm maddi kaygıyı o çeksin, sonra geçin sikintisi diye yaygara çıkar. Bence yasa ile de bu durum engellenmeli. Kadında erkek gibi çalışmak zorunda. Kafanızdaki evliliğin ortaçağda bittiğini anlayın artık.
- 1 yıl
Söylediğin şey sadece masallarda olur. Gerçek dünyaya faturalara taksitlere gomulunce tekrar söylediklerini hatırla isterim. Ayrıca bu geyşa mantığıyla kendine nasıl saygı duyacaksın. Eve dönünce ayaklarinida yıka. Herkes modern dünyada yerini sorumluluğunu bilecek. Evlilik ne erkeğe nede kadına tek başına yıkılacak bir sorunluluk değil. Her konuda az veya çok paylasim olacak... Şuraya bak kadınların yıllardır savunduğu fikirleri, tembelkikten ev kadını olmaya çalışanlara karşı savunur olduk. Daha neler göreceğiz bakalum
- 1 yıl
Bana ne tabi bireysel olarak onurun gururun neye izin veriyorsa yaparsın. Sonuçta kimsenin zihniyetini değiştirmek gibi bir misyonum yok
- 1 yıl
Kusura bakma sanki benim derdim iş gibi iki üç kişiye laf yetistiriyorum:) cevabı sana yazmışım:) bence herkes ne hali varsa görsün:)
Vallahi söylediğine göre o maaşla geçinmenin birikim yapmanın Hayat standardını yukarıya taşıman çok zor bunun için sanırım sen de çalışsan daha sağlıklı olur
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılileride eşim olacak kişi çalışmak isterse işletmelerimizden birinde çalışabilir veya istemezse maddi durumum iyi o yüzden çalışmasına bir mecburiyeti yok canı nasıl isterse yani
10 Yorumla Çalışırsan dinç kalırsın, nişanlın doğru söylüyor. Tek başına çalışmasıyla birikim yapamazsınız. Tatile bile gidemezsiniz, çalışman en mantıklısı
20 YorumlaÇalışmayınca hor görülüyor erkek tarafından o yüzden kesinlikle çalışmalı.
10 YorumlaTamamen sana kalmış aslında fakat , ülkemizde birçok aile geçim derdi yüzünden hem kendi hem eşi çalışmakta. Eğer böyle bir sorununuz yoksa ve istemiyorsan çalışma hususund senin bileceğin iş
00 YorumlaYaşam standardını düşürmek istiyorsan evlen 😃 bana çok ürkünç geliyor o standardımdüşürmek tam tersi evlendiğimde standart yüksek olmalı ki malum çocuk olayı işin içine girince faturalar gelince aşkımlar canımlar kalmıyor kalamıyor bu yatak odasına bile yansıyabiliyor😉
09 Yorumla- 1 yıl
Ya bu konuda haklı olabilirsin yapmayan kadın da var elbet ama şöyle ki genel olarak ekonomi önemli ! Erkek evin geçimini sağlamayacak şekilde kazanıyorsa gerçekten evlenmemeli bu devirde ! devir gerçekten yıpratıcı devir ! Erkekler için de zor cidden kira sosyal etkinlikler vs vs …
- 1 yıl
şeninde tecrübelerine saygı duyuyorum belliki kötü deneyimler yaşamışsın ama kadın ve erkek çalışırsa ve biraz da tamah edilirse bazı şeylere herşeyin üstesinden gelinir çünkü bu hayatta ne kadar çok kazanırsan kazan para hiçbir zaman yetmeyecek çok kazanınca çok başka ihtiyaçlar meydana geliyor mâlum bu dönemin hükümetide insanları az ile yetinmeyi öğretti hayat herkes için zor artık
- 1 yıl
Benim dediğim ekstra lüks hayat değil ! varolan hayatından aşağı hayat yaşadığında bir süre sonra aşk da kalmıyor maalesef! Ben evlenirken ne altın istedim ne bilezik nede başka şey ama standardımın üzerinde olmadığı için gelecek endişesi yaşadığım için bazı bozulmalar oldu ve bunu yaşayan bir ben değilim… evlilik sevıyorum aşığım denilip de yapılacak bir kurum değil artık ! Bir markete gir bin lira ver çık şaka gibi her şey 😀Allah evlenenlerin yardımcısı olsun ne diyeyim herkes istediği hayatı kendisi çizermiş 😉
1 yılEşmi finansör mü arıyorsun!
hayatını idame ettirmek yerine başka birinin sırtından geçinmek istiyorsun.
cinsiyetinin kadın olması sana bu hakkımı veriyor
00 Yorumla
1 yılKadın var biri bin yapar kadın var bini bir yapar. Bin yapan kadından olur ve kocana destek çıkarsan kocanda insan evladı gibi çalışır desteklerse geçim olur niye olmasın.
00 YorumlaÇalış bence insanın kendi çalışmadı kadar iyi bir şey yok en azından kimseye muhtaç olmadan yaşayabilirsin hayatın boyunca kocana mı muhtaç olacaksın zaten çocukların olunca 1-2 sene çalışamazsın hamilelikle beraber 3 senesi var bunun en azından başta çalış
00 Yorumla
1 yılKadının da çalışması gerekli bence, yarın bir gün Allah korusun ayrıldığınızda öyle sap gibi kalma. Asla başkasına muhtaç olma kendi paranı kazan ve kendi paranı ye
00 Yorumla
1 yılDüşünce olarak ikisinin de doğru olduğu yerler var. Eğer isteğinin olmasını diliyorsan makul çözüm ve getiriler göstermek güzel fikirler sunmak faydalı olacaktır.
00 YorumlaBurada senin ne istediğin önemli kadının çalışması zorunlu değil ister çalışırsın ister çalışmazsin tercihine kalmış sana güvenerek evlenmemeli.
10 Yorumla
1 yılMerak etme 1-2 ay sonra elinizde 3 kuruş kalmayınca hiç bir istediğini alamayınca çalışırsın.
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 650 cevap paylaştı.
1 yılÇalış bence çocuk yokken çünkü çocuk olursa istesen bile çalışmaya fırsatın olmaz
20 Yorumla - Devamını Gör (158)
Devamını Gör(203)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem