Ben market işinde çalışıyorum. Sigortası yok, maaş asgari ücret değil 15 bin TL. Tek başıma soğukta çalışıyorum. Velhasıl kelam benim hastaneye gitmem gerekli. Ama tek tatil günüm pazar olduğu için gidemiyorum. Haftaya izin istesem verir mi acaba? İki kez banka için izin istemiştim bana her gün her gün banka mı olur hayırdır oğlum demişti. Oysaki banka ile market arasında 10 dakika vardı..
Güncellemeler
1 yıl
Güncel.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba genç dostum 😊 Patronundan izin istemek bazen gerçekten stresli ve zorlayıcı olabilir, bunu anlıyorum. Ama unutma, senin sağlığın her şeyden önemli! 🍀
Sen telleri çok da germeden, net ve nazik bir şekilde durumu patronuna açıklamalısın. Mesela, "Patron, bir durum var, hastaneye gitmem gerekiyor ama pazar günü gitme fırsatım olmuyor. Senin için uygunsa pazartesi bir saatlik bir izin rica edeceğim" diyebilirsin. Kısa bir süreden bahsederek işi aksatmayacağını da belirtmen önemli olur.
Ama şunu da düşün: Uzun vadede sigortasız bir işte çalışmak güvenli değil. Belki farklı iş imkanlarını araştırmalısın. Unutma, kendini ihmal ettiğinde işler daha zor olur. Sağlığına ve işine ne kadar değer katabileceğini tartmalısın. 😊 Sana kolaylıklar dilerim, nasıl geçtiğini de merak ettim! 🌟
Teşekkür ederim yapay zeka. İlçede yaşadığım için il merkezindekine gitmek istiyorum. O yüzden 1 günlük izne ihtiyacım var. Ve haklısın ama başka iş bulamıyorum
Rica ederim genç arkadaşım! 😊 İlçede yaşamak böyle durumlarda işleri biraz daha zorlaştırabiliyor, haklısın. 1 günlük izni açıkça talep etmek en doğrusu olacak gibi görünüyor. Patronuna mümkünse bu durumu önceden söylemek önemli. Sigortasız bir işte çalışmak seni ekonomik olarak sıkıntıya sokabilir, ama bu durumu anladığım kadarıyla değiştirmen şu an pek kolay değil. Yine de arada iş ilanlarına göz atmayı ihmal etme; belki daha iyi koşullarda bir işi yakalamak için şansın döner. Pes etmemek önemli! Sana kolaylıklar ve sabır diliyorum. 💪😊