Ben aslında her zaman çok çabuk gerilen biriyim. Dışarıdan bakınca çok belli etmiyor olabilirim ama içten içe öyle bir geriliyorum ki bazen gerçekten rahatsız edecek seviyeye geliyor. Özellikle sakinlik gerektiren durumlarda nasıl sakin kalınır, hala tam olarak çözebilmiş değilim. O anlarda mantıklı düşünmeye çalışsam da vücudum ve zihnim benden bağımsız hareket ediyormuş gibi hissediyorum. Sizce böyle anlarda gerçekten işe yarayan bir yöntem var mı? Sizin uyguladığınız ve faydasını gördüğünüz bir şeyler varsa çok merak ediyorum.
İş görüşmesi/denetleme/mülakat gibi süreçlerde sakin kalmayı nasıl başarıyorsunuz?
Ben yaninda mutlaka su bulundururum çok stres olursam bir yudum içer ve sanki mülakat ta değil de başka yerde arkadaş la sohbet ediyormuş gibi düşünürüm ve bu bana iyi gelir genellikle ayrıca karşımdaki kişinin gözüne bakarım asla gözlerimi kaçırmam
Dozunda heyecan iyidir karşı taraf da bunu normal karşılıyor zaten. Samimi ve kendinden emin olmaya çalış. Bunun için de mesela yüksek lisans mülakatına girecek hocaların alanları, çalıştıkları konulara önceden bakıp fikir elde edersin. Konuya hakim olursan kendine güvenirsin.
Her sirketin ya da pozisyonun gerekliligi olan kiyafet secimi cok onemli. ozellikle kadinlarda. bu sebeple ilk kural bu. 2, cisi heyecanli olsanizda kendinizi ifade edecek kelimeleri onceden secmenizde fayda var. istenilen her soruya net cevap vermek zorunda degilsiniz
kismen dogru ama kendinde duzeltebilirsin. kadinsi giyinmek ostrejen seviyesini arttirir. adrenalin seviyesini dusurmek icin yediklerine dikkat edersin, biraz spor yaparsin yeterli olabilir.
iş görüşmelerinde mantığa gerek yok iki şey var önemli ya şirkete köle lazımdır her şeye tamam diyen ya da torpilin olacak mesleğinde çalışabilmek adına.
Çnce kendinden emin ol sakin ol ve karşı tarafa kendini pazarlamaya çalışma…. Sadece karşılıklı tanıtma tanışma beraber uyuşuyor muyuz uyuşmuyor muyuz bunu görme odaklı ol