ben o günün içinde temizlik mi yapayım, sosyalleşeyim mi ne yapayım ne iş yapayım demiş. Sizce haftada kaç gün izin olmalı? :)
— dbb_tw (@DbbTw24545) February 17, 2025

ben o günün içinde temizlik mi yapayım, sosyalleşeyim mi ne yapayım ne iş yapayım demiş. Sizce haftada kaç gün izin olmalı? :)
— dbb_tw (@DbbTw24545) February 17, 2025

Hizmet sektörü için öyle olabilir. Hatta o bir günü bile hafta içi herkes çalışırken kullandıranlar da var. Ben hayatım boyunca hiç bir işte cumartesi bile çalışmadım. Cumartesi çalışma olan isyerleri iyi maaş bile teklif etse çalışmadım. Tercih meselesi.
Bence herkesin iş hayatı ve kişisel ihtiyaçlarına göre farklı bir denge bulması gerekiyor. Haftada bir gün izin almak, genel olarak çoğu kişi için yeterli olabilir, ancak bu durum kişisel tercihlere, işin zorluklarına ve kişisel yaşamın gereksinimlerine bağlı olarak değişebilir. Örneğin, bazı insanlar haftada bir gün izinle rahatlayamayabilir ve daha fazla zamana ihtiyaç duyabilirler.
Daha fazla izin günü, insanların daha verimli çalışmasına ve yaşam kalitesini artırmasına yardımcı olabilir. Avrupa’daki bazı ülkelerde, örneğin haftada 4 iş günü uygulamaları gibi deneyler de var. Bence esas olan, çalışanların dinlenme ve kişisel yaşam ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri. Sizce kaç gün izin ideal?
Resmi haftalık çalışma süresi 45 saattir. İşe girdiğinizde işveren size iş sözleşmesi imzalatır. O sözleşmeye ek mesai diye madde ekler. O sözleşmeye birde okudum anladım kabul ediyorum yazdırıp imza attırır. Siz o sözleşmeye imza attığınız an resmileşir ve yasal olur.
Yemişim onun sözleşmesini ben çoğu zaman haftada 2 gün yapıyorum tatili
O kadar doğru demiş ki, hafta içinde zaten sabah gün aymadan işe gidiyorsun tüm günün işte geçiyor eve yorgun argın kendini zor atıyorsun anca yemek yapıp yiyorsun sonra uyuyorsun, bu kadar çok çalışmanın da bari bi karşılığı olsa, ev almayı bırak kiranı zor ödeyip geçiniyorsun, bari hafta sonu herkese iki gün izin olsa da insanlar bi nefes alsa dinlense kendine vakit ayırsa keşke ama nerde
Cevap
102Cevap
Bence haklı olabilir. ama İş Kanunu'na göre işçilere yılda belirli sayıda ücretli izin günü verilir. Bu izin günleri, çalışılan süreye göre artar. Ayrıca, ulusal bayramlar ve genel tatiller de izin günleri olarak kabul edilir.
Kesinlikle çok haklı ve çok yerinde bir paylaşım yapmiş Bir ülke düşünün ki özel sektörü haftada 1 gün tatil yapsın devlet sektörü yani kamu haftada 2 gün ben şahsen bu kanunları koyanların ve bu ülkeyi yöinetenlerin yatacak yeri olduğunu pek sanmıyorum . Şayet yönetici olsaydım kesinlikle bu konuyu referenduma götürürdüm herkes için tüm kamu ve özel sektör için hafta tatilleri 2 gün mü olsun yoksa 1 gün mü diye halka sorardım ama maalesef ki ülkeyi yönetenlerin hak hukuk adalet ile işleri olmadığı için ortaya hesabını kitabını öbür dünyada da veremeyecekleri bir adaletsizlik haksızlık ve hukuksuzluk çikiyor !!
Sen yürü, biz destek verelim🙂
@zehratimur maalesef ki düzgün insanları da yürütmüyorlar bir şekilde ortadan kaldırıyorlar uğurmumcular muhsin yazicioğlu gibi örnekleri çok
Ben Belçika'da yaşıyorum burada her sektörde çalışan işçilerin haftada 2 gün tatil hakkı var
1 gün işte ev eksikleri alışveriş temizlik çocuklarla geçiyor
2. Gün ise dinleniyor insanlar activite yapıyorlar
İdeal olarak görüyorum
Umarım türkiyeye de gelir bu sistem
Gelmez gelmesi için kanun koyanların cehennemin ateşini dünyada tatmalari gerekiyor.. uzaktan yakından müslümanlikla Alakaları yok..
Hristiyan bizimkilerden kat ve kat müslümandir söz konusu hak hukuk adalet olunca
Çünkü öbür tarafa iğnenin dahi hesabının sorulacağını bizim müslüman bozuntularından çok daha iyi biliyor da ondan teşekkürler
Kadınların çalışıp para kazanması dinen mecbur değil. Bu iş erkege verilmiştir. Dini kurallara uyumadığında böyle soylemeleri de normal. Evet hem para kazanma isi hem ev işi gercekten yorucu olur.
Mecburen işe gitmek zorunda olanlara lafim yok. Bu zamanda isler böyle ilerliyor ne yapalim. Eskiden boyle degildi ki.
Kendi mağazam var ve tek başıma işletiyorum. Pazar günü açık. Haftanın ner günü sabah 8 akşam 8. Yazları sabah 8 gece 12 açık. 2 yıldır sadece 2 gün kapalı tuttum onda da annemin cenazesi vardı. Böyle çalışmazsam geçinemiyorum, mecburum. Bu hanım kızlarla farklı bir dünyada mı yaşıyorum acaba?
Cok haklısın demek iş yerin kira yoksa rahat olursun işyeri ne üzerine
@Malikalgan001tlgrm İç çamaşırı, pijama, çorap kadın-erkek-çocuk. Evet kira, evde kira iş yeri de kira.
:( cok zor ya helal olsun bu durumda olmak ayakta kalmak cok zor
Haftada 5,6 gün çalışmak modern köleliktir.
1 ay tatil için 11 ay çalışıp ömrünü heba ediyor insanlar.
Hele Türkiye gibi leş yönetilen ülkelerde çalıştığınla bişeyde alamıyorsun karın tokluğuna koca bir yaşamı boşa harcıyolar
4 gün çalışma 3 gün izin. 1 gün evdeki dışardaki halletmen gereken işler için ,1 gün gezme sosyalleşme , 1 gün evde dinlenme.. asıl mesele çalışma saatleri onların da azaltılması lazım..
kendi işini yapsin her gun tatil yapabilir. kazanca gore izin oluyo. kendi isini yapan insan cok para istiyorsa tatil yuzu gormuyo. maasli calisip sartlari begenmeyip is degistirmeye gtu yemeyip bos duyar kasanlari anlayamıyorum
Valla bana 2 gün yetmiyo. Cuma işten geliyorum, yemek yiyorum dizi falan izleyeyim diyorum sonra bakıyorum uyumuş kalmışım. Cumartesi de biraz ev işlerine bakıyorum, sonra akşam oluyor dizi izliyorum geç saate kadar. Pazar günü su gibi geçiyor zaten.
Zaten 8 saat calısma süresi bunun 1 saati yemek 2 defa cay molası var.. İşten sonrada cok zaman kalıyor çalısanlar için 8saat işi ideal zaten işsizlik cok bu kızın dediği gibi olsa cogu yer kapanır işte olmaz
1 saati yemek olmayan yerler var
Bence 3 gün izin 4 gün çalışma 7 saat günlük mantıklı. Öğle arası 1 saat olarak düşünürsek; 6 saatlik çalışma ile hem verim artışı olur hem de insanlar sosyal hayata adapte olarak daha iyi bir psikoloji ile performansını arttırabilir.
Haklı kesinlikle çalışma saatleri ayrı trafiği ayrıı tabiri yerindeyse robot gibi kullanıyorlar insanları
En az 2 gün, mümkünse 3 gün olmalı. Hatta erkekler için 2, evli kadınlar için 3 gün şeklinde bir pozitif ayrımcılığa bile gidilebilir, gayet makul bence.
Bizde 45 saat çalışıyorsun haftada hesaplarsan günlük 7.5 saatten haftada 1 gün tatile denk gelir.
Hee fazla çalıştıran çok yer var. Belki onların birinde çalışıyordur.
Öyle bir dünya yok günlük en kötü yer 9 saat 1 saatinden yola gidiyor minimum 10 saat
Sen herkesi memur falan sanıyorsun herhalde
Geçen yaz 12 saat çalışıyordum
Yol, yemek ve dinlenme molalardan sayılmaz.
Memur değil doğru yerler öyle
Ayrıca günde 7.5 saat çalışarak haftada 1 gün iş yapaiılan yerde çalışıyorum.
Her yer olmasa da o senin dediğin şekilde asla çalışmıyorum. Bu şekilde çalışanların hiç biri de h itiraz etmiyor. Madem etmiyor iş veren de sömürür yani
İtiraz edersen bak yoluna diyorlar iş bulabilirsen bul
Senin yerine yarın yenisini buluyor
Haftada bir gün izni olan insanların sabah 8-15.00 şeklinde çalışması lazım tabii bana soran yok ben öylesine konuşuyorum işte
En insancılı, işin zorluğuna da bağlı olarak herkesin en fazla beş gün çalışması ve sadece isteyenlerin ücretli ek mesai yapması olurdu.
Bir dönem part çalıştım haftada üç gün izinli olmak iyi hissettiriyordu bir günü ev işlerine ayırıp diğer günleri de kendime ayırıyordum
Haftada 1 gün izinli olmak inanın 'kölelik' bile değil. Kölelerin daha fazla boş vakti vardı ve fatura-vergi gibi sorunları da yoktu.
Kadın haklı 1 gün izin nedir ya ben Avrupayı gördüm aramızda o kadar fark var ki çalışma hayatı konusunda en az 2 gün izin olmalı
Bu yüzden kadının yeri evidir. Çalısan kadın diye diye aileyi bitirdiler. Çocuklar kendi halinde büyüyor.
2 gün olmalı
1. gün genel işler halledilir temizlik, alışveriş, yemek falan
2. Gün dinlenme ve aile bireyleri ile zaman geçirmek
Yanii. Hafta da 4 gün çalışma, 3 gün izin olmalı. Bizim Norveç'ten ne eksiğimiz var. Acun bile işe saat 10 da başlansa ne olur diyen adam.
Kölelik sistemi yok zorla kimseyi çalıştırıyoruz diye cevap verebilirler hatta evinde oturtarak bütün günlerini evde de geçirebilir. Oda uymazsa babasına söylesin iş yeri açsın oda orada istediği zaman ise gider verya gitmez 😄
Kimse keyfinden çalışmıyor ama insanlar çalışmak zorunda özellikle erkekler. Herkesin babası is yeri açamaz açtı diyelim çalışacak yardimci eleman olmaz
Haftada 2 gün izin minimum zaten olması gereken 1 gün izin kölelik , ideali 3 gün uzun 4 gün çalışma olmalı
Medeniyette çağ atlamış ülkeler haftada 3 gün tatil yaparken Türkiye'de ise ortalama olarak halen 1 gün tatil😏
2 gün olmalı hatta mümkün olan durumlarda 1 haftaici 1 haftasonunda olmalı.. cumartesi pazarda bi nebze okeyde sadece 1 gün izin oda pazar olan adam ne dinlenebilir ne bir işini halledebilir... bu şekilde ömür mü geçer
Bence çalişmak haftada 4 gün günde çalışmak 7 saat olmalı (1 saat yemek 2 kere 15 dakika çay molası içinde olmalı)
Bence çok doğru söylemiş hatta Hollanda'da hafta sonu çalışmak kamu olsun Özel sektör olsun kesinlikle ve kesinlikle yasak
Kesinlikle en az 2 gün izin olmalı. Ben de aynısını düşünüyorum
Üç çok iyi oluyo arada denk gelince fark ediyorum mis
İngilizler haftada dört gün çalışacaklarmış :)
Çok haklı. Modern kölelik diye boşuna demiyoruz
Günde 5 saatten fazla çalışmam 3 gün de boş olmam lazım en az. Yoksa çalışamam.
5 gun izin 2 gün iş olmali memur gibi özel sektör de insan sonuçta
Bir değil 2 gün izin CMT ve pzr. Normalde böyle yani böyle bı iş bulsun kendine
4 gün izin 3 gün açlışmalıyız çalışma saatleide sabah 11 öğleden sonra 3 olmalı
kadın haklı bence 3 gün olmalı çarşamba cumartesi ve pazar
çok haklı benim de bir gün iznim var ne yapacağımı şaşırıyorum çoğu zamanda ertesi gün işe gideceğim için hiçbir şey yapasım gelmiyor
Salla gitsin ya ozaman merhaba diyecez Ozaman merhaba
Ben iki gün çalışıp bir gün tatil yapıyorum, yaşasın zenginlik
Ne izni? O izin gününü mesai ye çevirdiler sen ne izninden bahsediyorsun?
İşsiz her gün izinli. Kendi işi olsa daha çok çalışmak zorunda
2 minimum 3 max.. bir hiç insani değil ki zaten.
Doğru demiş ve ben de vardiyalı çalışmaya karşıyım bazı sektörler haricinde
Katılıyorum minimum 2 gün şart, sosyal medyada bir kadın demiyor bunu hemen hemen herkes diyor.
Haftada
1 gün çalışıp
6 gün tatil yapalım 😍
Dogru deis hafta da en az 2 gun olmali vucut kendine gelebilmeli
Kesinlikle dogru. Turlu turlu is var kimi kolay bi iste calisiyo kimi zor bi iste calisiyo zor bi iste calisan kisiye 1 gun izin asla yetmez bide esi cocugu varsa da ayni sekilde 1 gun zor oluyor. Yapacagimiz isleri izin gunune erteliyoruz mecburen 1 gunde de hepsini halledemiyoruz
Katılıyorum 2 gün izin olmalı ya gerçekten yoruluyor insan
Kamuda çalışıyorum Haftada 2 gün tatilim var zaten Cumartesi / pazar
Bence 3 gün izin olmalı insanlar 4 günde bitiremediğini 5 günde bitiremezler.
1 gün çalış 1 gün yat böyle olmalı aw işverenlerinin aç gözü doymaz ama 7/24 ararlar işle alakalı aw sokmutın gvt ları
Haklı da gezecek olan da her yer kapalıyken nasıl gezsin. Bizim Türkler yamyam valla ortalığı yıkarlar böyle izin günleri artarsa.
Türkiye'de istediklerinizin olacağını düşünüyorsanız ya da Türkiyede yaşayarak mükemmel bir hayata sahip olacağınızı düşünüyorsanız daha çok beklersiniz arkadaşlar böyle bir hedefiniz var ise yurtdışına gitmekten başka şansınız yok.
O zman kendine sorsun ben daha güzel bı işte değilim haftasonu tatili olan bı yerde niye olmadım desin
Haklı 1 gün nedir. Türkiye’de çoğu patron iş başvurusu konuşmasında o 1 günü nimet gibi sunuyor.
"ben o günün izinde temizlik mi yapayım,"
Bu nasıl bir cümledir ya üç kez okudum, bence 1 veya 2 gün yeterli
Zorla mı çalıştırıyorlarmış? Gitsin otursun evinde.
Yalan degilde. Bizim gibi ulkelerde ellerinden gelse kole gibi calsitircaklar
Çok haklı sürekli çalışılıyor insan sadece nefes alan beslenen ve çalışan varlık olmamalı ev iş arasında ömür bitiyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?