Bu yaşıma kadar okudum bir halta yaramadı. Garsonluk yapmak istemiyorum çünkü arkadaşlarım falan gelecek oralara. Ne iş yapabilirim tecrübe olmadığı için de işe almıyorlar. Yaşım 25 ve cebimde sadece 25 kuruş var
Cevabın nedir?
Ben 35 yaşındayım. Üniveristeden 21 yaşımda lımda mezun oldum. Liseden mezun olunca lise 4 sene oldu. 12-13 iş değiştirdim. Okumuş olduğum grafik tasarımı mesleğimden insanlar yüzünden soğudum. İki yıldır migrosta kasiyer olarak çalılıyorum ve başka iş bulup en ufak yeni nir şey dahi olsa öğrenmek istesem bile herhalde artık yaş gereği yapamam. Sana tavsiyem, bir yere kapağı at ve orada kal. Nereye gitsen aşağı yukarı aynı gerçekten. İnsanları aynı, seni yoracaklar. Çalışma arkadaşların, yöneticilerin iyiyse o yerde devam et. Evet okumak hiçbir işe yaramıyor. Okumayanların ve torpili olanların yükseldiği bu dönem çok berbat. Yapabiliyorsan kpssye hazırlanıp bir şekilde devlete girmeye çalış belki rahat edersin. Özel sektör hep sıkıntı çünkü. Ya da ne olduğunun bir önemi yok ama bir işte iyi ol. Kendini yetiştir. Veya iki iş de olur. Bunlar tabi deneme yanılma işi insan bilemiyor, denedikçe görüyor. Bu yolda başarısız olduğun zamanlar motivasyonun düşmesin. Olduğu kadar, olmadığı kadar. Yolun açık olsun kardeşim. Bilseydim bugünlerin böyle olacağını, liseden mezun olur olmaz giretdim markete, 3 sene sonra emekliydim. Ama her insanın belli bir şeye hazır hissettiği bir yaş veya dönem oluyor. her şey zamanını bekliyor yani. Kimseyle yarışmadan, sadece geçmişteki kendinle yarış.
40 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)1 yılBen de öğretmenim ama iki yıldır kasapta çalışıyorum. Bu güne kadar birçok işte çalıştım. Öğretmenlik istemediğim bir meslekti ama en azından kendi mesleğimi yapmak isterdim. Bu ülkede okumanın değeri kalmamış. Sadece zaman kaybı. Bir öğretmen olarak böyle düşünmem çok acı ama maalesef gerçek bu.
11 Yorumla- 1 yıl
Çok haklısın arkadaşım da neden gizliden yazıyorsun
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılşöyle tavsiye vereyim dostum ne bölümü mezunusun bilmiyorum yeteneğin nedir bilemem fakat mezuniyetin nedir ona odaklan misal veriyorum bilgisayarcısın yazılıma yönel bu boş kaldıgın süreçte ögretmensin yeni teknikler keşfet kendini güncelle bir işveren olarak öyle bir cv doldur ki insan kaynakları okdugunda tecrübeye bakmadan seni görüşmeye alsınlar her şey kaba bir tabir olacak pazarlamadan geçer bunları yapamam diyorsan bulundugun lokasyonun dinamiklerini degerlendirerek part time işlerde kendini sınayabilirsin ısındıgın işe de başlangıç yaparsın ama zorlu bir süreç bu konu sadece yaşamak gerekiyor adım atmadan bu başlangıcı ertelemiş ve zorlaştırmış olursun umarım her şey istedigin gibi gerçekleşir
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım ya, böyle karamsar düşünceler hemen çöpe! 🌟 25 yaş bir dönüm noktası ama hayal kırıklıklarına kapılıp kendini küçümsemek için bir sebep değil. Öncelikle, hiç olmazsa cesaretin ve hayalin için kocaman bir alkışı hak ediyorsun. 👏 “Ne yapabilirim?” diye sormak bile çözümün yarısıdır. Şimdi şöyle güzelce derin nefes al ve kendine bir şans ver! 💖
Kendine uygun bir iş bulabilmek için önce gerçekten ne istediğine karar vermen harika olur. İlgin varsa müşteri hizmetleri, satış temsilciliği gibi tecrübe gerektirmeyen ama iletişim yeteneği isteyen rollere yönelebilirsin. Ya da dijital dünyada freelance işler ya da online eğitime başlar, kendini geliştirebilirsin tatlım. İnsanlar her geçen gün yeniden başlıyor, sen de yapabilirsin. 🙌 Güvendeyim, hadi bakalım! 🌈10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
46
Cevap
51Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,2b cevap paylaştı.
u 1 yılHer iş yapılabilir
00 Yorumla
1 yılBu durumda zor bir durumdasın ve biraz daha sabırlı olman gerekebilir. 25 yaşında ve tecrübesiz olduğunda, iş bulmak gerçekten zorlayıcı olabilir. Ancak birkaç öneriyle senin için çözüm yolları geliştirebilirim:
Freelance işler: Yazı yazma, grafik tasarım, çeviri veya sosyal medya yönetimi gibi online işlerde yeteneklerin varsa bu alanlarda freelance işler yapabilirsin. Bu tür işler genellikle başlangıçta düşük ücretlerle olsa da zamanla kendini geliştirebilir ve daha fazla iş alabilirsin.
Online platformlarda satış yapmak: El yapımı takılar, resimler veya benzeri şeyler üretebiliyorsan, Etsy gibi platformlarda satış yapabilirsin. Ürünlerini online satmak, başlangıç için düşük maliyetli olabilir ve zamanla kazancını artırabilirsin.
Yeteneklerine dayalı işler: El becerilerin, müzik, resim veya yemek yapma gibi hobilerin varsa, bu alanlarda hizmet verebilirsin. Örneğin, yemek yaparak ya da ders vererek para kazanmak mümkün.
Veri girişi ve anketler: Basit veri girişi işleri veya anket doldurma gibi işler de başlangıç için uygun olabilir. Bu tür işler genellikle evden yapılabilir ve zamanla gelir elde edebilirsin.
Geçici işlerde çalışmak: Gerçekten zorlayıcı bir durumdaysan, geçici veya part-time işler de olabilir. Örneğin, marketlerde, mağazalarda veya dağıtım işlerinde başvurularda bulunabilirsin.12 Yorumla- 1 yıl
Söylediğiniz şeylerle cep harçlığı çıkarılabilir. Çoğunu denedim. Bir internet sitesinden içerik yazarlığı eğitimi alıp yazı başı iş veren sitelere kayıt oldum. İnanın çok cüzi bir ücret veriliyor her zaman yazı istemiyorlar. 2 haftada bir yazı yazma fırsatın oluyor. 10 yazı yazıyorsun 100tl kazanmış oluyorsun.
Etsy de videoda izlenenler kadar kolay yol kat edilmiyor. Onu da denedim satış gelmedi. Youtubeda herkes etsyden para kazanıyor sözde.
Anketlerde yine kuruşlar veriyor. 1 ay boyunca anket doldurup 150 200 tl kazanıyorsunuz. - 1 yıl
@morpopolufil Part-time işler dene
Gizli Üye(30-35)1 yılBende aynı durumdayım. İnsan kaynaklarında çalıştım, iş bilmediğimi bilerek aldılar teorik olarak derslerini vs gördüm ama maaş hesaplama programlar bilmiyorum. Öğreteceğiz dediler. Bana çay getir götür yaptırdılar alakasız işler verdiler hastalanan personelle hastaneye yolladılar veli gibi onun yanında. Basit şeyler yaptırdılar iş kazası eğitim girme, özlük gibi. Bilgisayr vermediler akşama kadar sandalyede oturuyordum. İş bilmediğim için asgeri ile başlattılar. İş öğreneceğim diye dert etmemiştim ama çay getir götüre dönünce olay garson bile daha çok alıyor dayanamadım çıktım. Okurken garson va işlerde çalışmıştım bende.
adam gibi bölüme yakın, ya da okumuş adamın yapabileceği işlerde çalışayım desen kimse sana bir şans vermiyor. Herkes 10 yıl deneyim bir sürü prpgram kullanan iki dil bilen istiyor. Herhalde biz sürüneceğiz böyle gündelik temizliğe falan gidecez
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılOkudum bir halta yaramadı demen bir kere en büyük safsata. Okumuş olman en başta sana olumlu şeyler katıp, hangi ortama giriyorsan o denli ağırlanacak ve okumamışların en önünde sen yer alacaksın. Buna göre seçecek seni işveren..
İlgi alanın ne, okumuş olduğun bölüm ne hiç bir şey bilmiyoruz ki nasıl bir öneri verelim kardeşim sana?
10 Yorumla Kardesim bu dunyada kimse dogustan tecrubeli dogmadi sana kim ne derse dedin sen aldirma sonucta sen kendin ve aioen icin gecimin icin caliscaksin onemli olan luks iste calismak degil ekmegini kazancagin bi is olsun ise girenlerin hic bi tanesi dogustan tecrubeli olmadi hepside ogrenerek oldu sen onlari dusunme kafana takma bile bak cagri merkezinde abim calisyo ve iki yilini doldurdu hala da calisiyo abimin tecrubesi yoktu bile ben cagri merkezine gircegini dusunmezdim bile abim tecrubesizdi ise bi basladi icini disini cozdu satislari desen super halada devam ediyo o yuzden demem o ki kimsenin ne diycegini dusunme sen oldugin gibi kal davran ona gore hareket et olmasi gereken bu
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 444 cevap paylaştı.
1 yıl25 yaş çok çok genç bir yaş. Ayrıca arkadaşların gelecekse gelsin. Seni küçük görürlerse gerçek dost olmadıklarını anlarsın. Hakkınla para kazanmakta ayıp bir şey yok. Türkiye'de gerçekten okumak bir anlam ifade etmiyor artık. Orta sınıf sayılabilmen için en az 100 bin kazanman gerekiyor. Artık en iyi yerlerden mezun olanlar bile bu rakamlara işe giremiyorlar. Eskiden bir okuyup çalışıp bir yere gelme bilinci vardı, artık öyle bir şey kalmadı.
10 Yorumla 25 yaşında hemen herkes tecrübesiz yeni mezun , bir yerlerde eğitimine uygun işlere yardımcı vs gibi başlayıp cv yapacaksin tabi sana bunu angarya işlerin yanında yaptıracaklar ama sonuçta cv ne ekleyebiliecegin iş yerlerin olacak uzun ve kötü zamanlar.. Şu an ki durumunu çok fazla takma ileriye yönelik planlarla hareket edersen psikolojik olarak daha rahat olursun
00 YorumlaKardeş merak etme, o sorun tek sende değil, bende öğretmenlik okudum ama atanamadım, yıllarca özel güvenlik olarak çalıştım, şu an yaşım 47 , ve şuanda boştayım, özel güvenlik görevlisi olabilirsin, kursuna gidip belgeyi al, onda iş bulabilirsin, daha yaşın genç, sen iş bulursun, yeterki umudunu kaybetme, moralini bozma. Sen bu yaşta umudunu yitirirsen ozaman ben hepten öldüm demektir.
00 Yorumla
1 yılGardiyanlık, bekçilik özel güvenlik olabilirsin, diyelim ki bunlardan hiç birini yapmadın inşaatta çalışabilirsin çalışma şartları ağırdır ama kazancı asgarinin üzerindedir, çalışırken tekrar dan sınava hazırlanabilirsin ola ki çok iyi bı bölüm kazanırsan veya derece yaparsan alacağın burs vs. İle normal maaşın bile üzerine çıkabilirsin o yüzden ayağa kalk ve araştırmaya başla hiç bı şey için geç değildir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılişte bu yüzden işimi sağlama aldım 26 yaşında bilgisayar mühendisliği son sınıfım, aynı zamanda etik hackerim hem para hem saygınlık, vlendini üzme o kadar okımuş etmişsin muhakkak değer görülecek bir işin olacak kendine inann♥️
12 Yorumla
Cevap sahibi1 yılşirketler sama bütün yeteneklerini kullan açıkları bul programamımıza sız bize rapor er bizde sana ödül verelim diyor kısaca
1 yılkardeşim bence yapabileceğin en iyi iş motor kuryeliği yap, ehliyet al kendine sipariş getir götür en azından kendi işinin patronu olursun kimseye hesap vermezsin ve gerçekten de çok güzel paralar dönüyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılHangi bölümden mezunsunuz garsonluk yapmak ayıp bir şey kesinlikle değil yapabilirsiniz ya da yabancı diliniz varsa eğer özel ders verebilirsiniz muhasebeden biraz anlıyorsanız muhasebe Elemanı olabilirsiniz
21 Yorumla
Cevap sahibi1 yılVeya Satış Danışmanı da olabilirsiniz
1 yılBence meslek öğrenmelisin mesela elektrik mesela kalıpçiık mesela terzilik mesela fayans ustaliği. Ki benim düşüncem kız olsun erkek olsun herkesin okusa da bir mesleği olmalı.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 395 cevap paylaştı. 25 yaşından sonra derken? 25 yaşın neyi varmış? Sanki emeklilik yaklaşmış gibi konuşuyorsun…
31 Yorumla
1 yılVah vaaaah. Yaşında çok geçmiş. Bu yastan sonrada artık ne iş yapılır. Bak bilemedim şimdi. Zor bir durum.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBende 29 yaşında temizlik işine başladım arkadaşlarım gelip gidiyor hepsi bi yerlere gelmiş amir memur ama napim diyorum herkesin hayatı farklı bi yerden başlamak lazım para kazanmak güzel biseymis 😂😂
122 Yorumla- 1 yıl
temizlik işini küçümsemeyip buyutursen günlük 2500-3000 civari kazanabilirsin. bu ev temizligi. apartman temizligi olarakta 20 is gunune rahat 35 kazanabilirsin. aile yaninda temizlikcilik yapmak farkli sehirde memur olmaktan daha cok para biriktirtiyo. duz memursan tabi. yoksa hemsireler vs guzel kazaniyo. mesela yeni mezun matematik ogretmeniyim. temizlik isi + ozel ders veriyorum. atanmis halim ozel ders verse ayni parayi kenara atardi. sadece tatilim cok olsun diye ilerde atanmayi düşünüyorum. oyle bir devirdeyiz ki para cok onemli her isten de para yapabilabiliyo. tercih edilmeyen islerden de guzel para geliyo
Cevap sahibi1 yılaynen öyle çok haklısın valla bende çalışmaya başlayınca anladım biseyleri. ben evlerde değilde bir kurumda çalışıyorum süreli şekilde, burada kadrolu temizlikci de var o da mesela çok ii para alıyor şok oldum nerdeyse şu an atanmış bir öğretmen maaşı alıyor ben günlük olarak alıyorum
- 1 yıl
kadroya gecebilirsen guzel olur da zordur sanırım. kurumda öyle alt olmak beni rahatsız ederdi heralde. ama 5 gunluk is icin 40-50 arasi almak yine iyi. uni mezunu degilsen sen de bir dene belki olur
Cevap sahibi1 yılüni mezunuyum maalesef ki. yok ya bu işten devam etmek istemem benimki geçici iş o yüzden kabul ettim zaten. bazen birçok açıdan zoruma giden şeyler oluyor ama takmamaya çalışıyorum zor bir iş değil o yüzden gidip geliyorum değişiklik oluyor hem
- 1 yıl
evde oturmaktan iyidir. dedigin gibi de kolay. insallah kazanci daha guzel duzenli bir işe geçersin
Cevap sahibi1 yılamin 🤲🏻 inşallah teşekkür ederim sende atanırsın umarım
- 1 yıl
atanmama cok var. atanmadan once kiz kardesimi yks hazirlamam gerekiyor. 10. sinif. tıp kazanmasi icin geç atanmam gerekiyor. bensiz hicbir seyi ogrenemiyor. o yüzden planlarim atanana kadar ya 1 ev ya da 0 bir araba alma uzerine yaptim. ondan sonra 1 sene adam gibi calissam atanirim heralde
Cevap sahibi1 yılvay ne kadar fedakar bir abisin ya maşallah ama daha iki senesi var gerçi atanmadan da hemen hemen aynı para alınıyor bence sen alırsın en azından bir araba kesin alırsın
- 1 yıl
su an atanmadan ayni parayi alıyorum. yaza ve seneye kazancim baya artiyor. su an 50 kazaniyorsam yazin 70-80 lere cikacak. araba parasi çıkar da arabadan vazgecip ev parasi düşünmeye başladım. 2.5 senede olabilirligi var
Cevap sahibi1 yılHadi inşallah başarırsın sen ev hepsinden daha önemli
- 1 yıl
ev olmayinca yeni bir hayat kurmakta zor. araba krediyle vs alirim da kiralarda dolasmak istemiyorum. yasin gelmis 27 ye kendi evim yok kendi hayatim yok. cok zor
Cevap sahibi1 yılhaklısın çok iyi anlıyorum :/
- 1 yıl
keske anlamasan skshjsjs neyse hayırlısı sana da kolay gelsin. temizlik isleri baslar
Cevap sahibi1 yılteşekkürler 😹
- 1 yıl
rica ederim. senin iş yoğun heralde KS unutturacak cinsten
Cevap sahibi1 yılyok ben bugün çalışmamıştım aslında sadece burayı girmeyi unuttum 😹 yarın iş başı 🥴
- 1 yıl
ne guzel keske bende unutabilsem hatta hic hatirlamasam dkdhdjdj sizin iş iskurla gidilen bir şey mi tam olarwk nasi oluyo. 1 gün is 1 gun yatis guzel tabi
Cevap sahibi1 yılevet işkur üzerinden iup üç günlük
- 1 yıl
ucuza işçi çalıştırmak için devletin bulduğu yontem. annem azicik bahsetmisti. eskiden en azindan full time calisiyormussunuz. simdi sigorta vs de yokmus sanırım. yanlis anlamista olabilirim
Cevap sahibi1 yıl@justt_tonight yok doğru tam olarak öyle ama üç gün bana daha iyi geliyor daha fazlasını çekemezdim şahsen üç gün bile zor geçiyor kişiliğim dolayısıyla 😔
- 1 yıl
kişiliğinde ne varmis ben cekilmez kisiligimle 5 gün idsre ediyordum 6-7 idi bir ara yeter bj kadar para deyip biraktim 😅
Cevap sahibi1 yıl@justt_tonight dmden anlattım 😿😿
1 yılBende kaç tane is değiştirdim garsonluk yaptım ve şimdide is değiştirmeye çalışıyorum umudunu kesme
00 Yorumla
1 yılZor bir durum kardeşim anlıyorum seni onca sene okuldan sonra gidip garsonluk yapmak veya diğer işlerde çalışmak çok koyuyor adama.
00 Yorumla
1 yılOkuduğun bölüm her neyse onu yapabilirsin araştır istersen daha da çok gençsin biraz pozitif ol lütfen
00 Yorumla
1 yılTicarete atıl. Önce reyon sorumlusu, ardında promotör, sonra mağaza müdürü, ardından marka temsilcisi vs. vs.
00 YorumlaYazık bu millete okuyup bı yere gelememek ne kadar kötü eğitim seviyesini tekrar düşürmeye and içmiş bu devlet 😏
00 YorumlaIngilizce kursu ve excel kurslari alinip saglam is ilanlarina basvurulabilir. ISKUR uzerinden is garantililer
00 Yorumla
1 yılreis oneriyi bos ver. ailen ne is yapıyorsa ondan basla diger alanlari ogren. para yapma potansiyeline gore onlara yonel
00 Yorumla
1 yılBaşka iş bulana kadar garsonluk yap boş oturma en azından cebinde paran olur
10 YorumlaBilgisayarın ve İngizilce bilgin var mı? Ayrıca hangi şehirdesin?
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılPolislik sınavına gir senin durumunda olan tanıdıklarım da bu durumdaydı sınava girdiler şimdi mesleği elinde
21 Yorumla- 1 yıl
Ya zaten nerede bir işsiz polis oluyor sonra iki serserinin kavgasına denk gelse kaçacak yer arıyor
1 yılKıyamam ya bu ülkede ki gençleri nasıl bu hallere düşürdüler şaşırıyorum cidden alanın ne?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBence birileriyle karşılaşmak istemiyorsan bi fabrikaya girip çalışabilirsin, belki ilk başka zorlar ama alışırsın hem meslek de öğrenirsin, ben öyle yapacağım hem de açıktan da okurum okuyabilirsem
00 Yorumla
1 yılBazen okumak yanlış bir karar olabiliyor. En iyisi ticaret yapmak
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılGit asker ol, polis ol. Göz göre göre okuyorum ayağına üniversiteye saçma bölümlere gittiniz. Bölüm saçma bile olmasa okuyanın bir şey olmadığını bile bile devam ettiniz.
00 YorumlaNe mezunusun dostum. Birde gurur yapma bazı şeyler için. Belki bir faydamız olur
00 YorumlaFabrikanın birine gir. Geleceği olan bir fabrika olsun. Orada makine öğrenmeye bak.
00 YorumlaFabrikada operatörlük yapabilirsin işkur a başvur illaki sana göre bir vardır.
00 YorumlaYaşadığın şehir önemli, birde kira derdin yoksa çalış çalışabildigin kadar. Geç kalmış değilsin. Paranı biriktir, sertifikalar için kurslara katıl. Ehliyet sınavlarına katıl. Hayat şimdi başlıyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBu yaşa kadar ne yapmış acaba evlilik yaşa gelmiş ama hala bir işi yok..
18 Yorumla- 1 yıl
25 yaşında kim evleniyor artık 1980 de mi yaşıyorsun
Cevap sahibi1 yılHerkeste evleniyor 1980 de falan yaşamıyorum yaşadığım bölgede askerliğini yapan her erkeğin bir mesleği var.
- 1 yıl
Doğu'da yaşıyorsun herhalde
Cevap sahibi1 yılHayır Türkiye'nin başkentindeyim. Ankara 'da yaşıyorum. Doğu da yaşasam ne fark edecek? İnsanları yetiştiği yerden nasıl aşağılıyabiliyorsunuz. Bende Çorum veya Bartın gibi yobaz bir yeri mi aşağılamalıyım?
- 1 yıl
Çorum bartina yobaz diyorsun beni insanların yaşadığı yere göre yargıladigimi söylüyorsun doğuda evlilik yaşı daha erken diye dedim kimseyi asagiladigim yok
Cevap sahibi1 yılİyi de ben evlensin demedim ki? Bu yaşına kadar mesleğini seçip yapmalı diyorum illa okumalı memur olmalı da demiyorum. Sadece bu yaşına gelmiş kişiler evlilik yaşında çoktan düzenini kurmalıydı diyorum?
- 1 yıl
Türkiye de yaşıyoruz o yaşlarda çoğu kişi düzenini kuramıyor inan
Gizli Üye(25-29)1 yılNiye utanıyomusun ayıpmı garsonluk? Aaa arkadaşların görürse dalga geçerler yoksa dimi ayıp tabi
10 Yorumla
1 yılPazarlama düşünüyorsan bi çok yerde iş bulabilirsin. Mesela gsm şirketlerinin kurumsal satış ofisleri gibi
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılŞehir dışında kalacak yer ayarlayan iş bul fabrika otel vs
00 YorumlaNe okudunuz bilmiyorum ama o okuduğunuz mesleği geliştirmeye yönelik çalışım derim, henüz çok gençsiniz, yolun başı, başka bir mesleğe bile yönetebilirsiniz...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılGüvenlik ol bankada. Bana dua ederrsin ama bankada çalış
00 YorumlaBunun yaşla alakası yok ki istersen 18 yaşında ol ne fark edecek? 18 yaşında sanki rahat bir iş bulacaktın …
10 YorumlaBen ev hanımıyim gardolaptan CK büstiyer takım satıyorum ve dolapta da
Harçlık çıkıyor fena değil bence14 Yorumla
1 yılkpss ye gir 80 üstü al mübaşir ol
75 ve üstü al garidyan ol
ya da 75 ve üzeri al 2 ay klavye çalış katip ol.
al sana kolay ve temiz iş00 YorumlaYazılım iyi para var millet olur olmaz her şeyi indiriyor zaten git öğren bir tane şeker patlatma oyunu yap rahatına bak
00 YorumlaYeteneğin ve ilgi alanı önemli.. sıfırdan başlayıp hedef belirlemek ve yolundan vazgeçmemek.. çalıştığın kurima güven vermeli
01 Yorumla- 1 yıl
Çok zor be arkadaşım
Gizli Üye(25-29)1 yılÇalışmak istemiyorum ki işte
Zamanında şansımız bir yerlerden dönseydi belki
00 YorumlaTürkiyenin özeti lise bçttiği zaman direk atıcaksın kendini bi işe
00 Yorumla
1 yılBir süre sanayide çalışabilirsiniz tecrübeniz olur benim kocamda sanayide çalışıyor
00 YorumlaNe mezunusun? İlla bir iş bulursun ve tecrübe çalışarak kazanılan bir şey
00 Yorumla
1 yılSatis danismanligi yapabilirsin.. Bireysel satis olan yerlere basvur. Maaslar yuksek.
00 YorumlaBu yaşına kadar kendine bir hedef belirlemediysen zaten sal bence
00 Yorumla
1 yılReis forklift ehliyeti al forklif operatörü de aranan meslek bildiğim kadarıyla yine de bir araştır
00 Yorumlaaçıktan iki yıllık yaşlı bakımı oku direkt atanırsın
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 700 cevap paylaştı.
1 yılMüşteri temsilciliği olabilir
10 Yorumla
1 yılArkadaşın gelse ne olacak ayıp mı çalışmak?
00 Yorumla
1 yılmahsun j. gibi olmalı insan hayatta :D
00 Yorumla
1 yılFabrikada calis
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılPolislik dene ikm dene çeşitli memurluklar oraya girmeye bak
00 Yorumla
1 yılPazarcılıık yap hem ticareti öğrenirsin
00 YorumlaFabrikaya girebilirsin, ne okudun ki?
00 Yorumla- Devamını Gör (37)
Devamını Gör(82)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem