Aileden gizli tercih mi daha iyi olur yoksa puanım yeterse kayıt yaptırıp sonra kayıt dondurarak sınava yeniden hazırlanmak mı?

şimdi ben bu sene yks'ye gireceğim. okulda dil okuyorum ama bunu da ben istemiyorum. benim en başından beri hayalim sahne sanatları okumaktı. 12 yıldır dans ediyorum, bu yüzden bunu istiyordum. her ne kadar çok da az dans etsem de (sadece 3 yıl kursa gittim geri kalan 9 yıl da evde kendimi geliştirdim) kendimi sahneye ait olduğumu düşünüyorum. dans ederken hiç heyecan yapmıyorum. aksine bu daha da hoşuma gidiyor. ama annemler benim sahne sanatları okumamı istemiyor bile. hatta bunun için beni tehdit ediyorlar baya. üstelik yaşadığım şehirden çıkmama dahi karşı çıkıyorlar. illa onların istediği bölüm ve üniversiteyi okumak zorundaymışım. sizce ne yapmalıyım tercih döneminde? bunu şimdiden düşünmek bile moralimi çok bozuyor. ders çalışmayı dahi istemiyorum. ve sadece 5 ayım kaldı...

Aileden gizli tercih mi daha iyi olur yoksa puanım yeterse kayıt yaptırıp sonra kayıt dondurarak sınava yeniden hazırlanmak mı?