Üniversiteye gitmeyi bıraksam gizlice sınava hazırlansam ailem anlar mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Eğitim & Kariyer konusunda 1b cevap paylaştı. yani aynı şehirde kazanmayı garantilersen problem olmaz, okulu uzattım falan dersin diploma puanımı yükseltmek için falan. ben öyle yaptım :D makine ressamlığı okuyordum, bilgisayar mühendisliğine geçtim.
212 Yorumla
Soran1 yılSende mi okula gitmeyi bırakıp ailene demedin ByranHawk
Soran1 yılAAA benim gibi biri, harbiden şu an mutlu oldum, umarım bende başarırım 🥹🥹🥹
- 1 yıl
sonunda anladılar gerçide, para kazanınca dediğim gibi sustular. ama o noktaya kadar hala üniversiteye gider gibi kütüphaneye gidiyordum. sabahtan çıkıp akşama kadar yoktum. kitaplarımı da gizliyordum çünkü evde benden 2 yaş küçük kız kardeşim vardı. o anlardı değilse üni sınavına çalışıyor oluşumdan. o yüzden bir kitap alıp onu bitirene kadar uğraşıyordum, sonra geride kanıt bırakmamak için imha ediyordum :D
Soran1 yılBen farklı şehirdeyim, beni göremezler ama sorun şu, arayıp soruyorlar falan yalan söylerken zorlanıyorum 😃🥹
Soran1 yılBizimkiler okula gitmeden sınava hazırlanmak fikrine çok karşı çıktılar, yoksa yalan söylemezdim asla ama annem babam aradı, seni gebertirim, devamsızlıktan kalırsın falan, dedim banane ben sınava hazırlanmak istiyorum, o fikri aklından at falan , gebertirim oraya gelirim zorla seni okula sokarım bu tarz şeyler denilince mecbur gizlice gitmeyi bırakıp onlara yalan söylemeye başladım, ve evet iyice çalışacağım kazanacağım 🥹 teşekkürler?
Soran1 yılTeşekkür ederim 🥹!
- 1 yıl
benim annemde kapıyı tekmeliyordu okulu bırakacaksın diye, her gün her gün. psikolojik olarak iyi durumda değildim. sınava gireceğim hafta seçim vardı. oy atamayım diye kimliğimi yırtmıştı, sınava girmeme 1 gün kala kimliğim gelmişti. çok b*ktan bir his bilirim. ama aileler böyle işte. hata yaptıklarını anlayana kadar çoktan ağzına s*çılmış oluyor. benim kardeşimde annemden korktu, 2 yıllığa gidemedi. 4 yıllığı bıraktırtmadı annem. şimdi işsiz, kendi alanında çalışmak istemedi çünkü. annemin yüzüne hep vururum. senin yüzünden bu çocuk bu halde diye. boşa çocuğa kızma, kendine kız diyorum. evde yatıyor şimdi çocuk. her neyse işte, bende anladıklarında kavga gürültü gene olmadı değil, bir kere bıraktım, tekrar bırakırım tekrar üniversiteye başlarım, ömür boyu çeker durursunuz dedim. öyle yani. restleşmeler oldu. bu konuda tavrını koymayı bileceksin. ben şu şu olmak istiyorum, şu alanda çalışmayacak olduktan sonra diplomam olsa ne olmasa ne. eğer bu bölümü bırakmamamı çok istiyorsanız, bilin ki hiçbir yerde çalışmayacağım. hatta okulu falan uzat, baba okul uzadı, anlamıyorum etmiyorum kafam basmıyor bu bölüme yap. yola getirmek mümkün yani aileyi
En İyi Cevaplar
1 yılBende üniversite sınavına hazırlanan bir 18 yaşında mezun olan bir genç kızım. Sana bir sorun olarak neden ailenden gizli çalışmaya çalışıyorsun? Çünkü bu sorunun cevabını merak ediyorum böyle sorular sık sık karşıma çıktığı için. Gelelim tavsiyelere sana tavsiyem eğer istediğin bir bölümde istediğin bir mesleği yapabileceğini düşünüyorsan, buna sen karar vermelisin. Bu senin elinde olan bir şey umarım inşAllAh getsey gönlünce olur ve ailenin de buna bir şey demez diye düşünüyorum anlama ihtimalleri vardır muhtemelen. Benim tavsiyelerim bu kadardı umarım yardımcı olabilmişimdir.🌺
00 Yorumla
1 yılSevmediğin bir mesleği yapmaktansa yolun başında bir karar ver ve tekrar sınava hazırlan derim. Aynı şeyleri yaşamış biri olarak verdiğim en doğru karar sevmediğim bölümü bırakıp istediğim bölümü kazanıp o mesleği yapmak. Umarım kendin için en doğru kararı verirsin canım 🙏
30 Yorumla
Eski sevgilim yaptı.2 yıl boyunca gizledi okula gidiyorum diye kütüphaneye gitti. Bu süreçte hep yanında oldum.25 yaşına kadar hazırlandı ve en son odtüyü kazandı. Tek destekçisi bendim 4 yıl sevgiliydik sıkılmasın bunalmasın diye ben üniversitede okumama rağmen her günümü ona ayırdım yalnızlık çekmesin diye. Pek arkadaşı felanda yoktı tek tük. Üniversiteye geçince terketti...
229 Yorumla
Soran1 yılOha odtuyu mu kazandı, ve sen ne güzel bir insanmissin ya
Helal olsun ciddiyim
Sana * yapmış..
Soran1 yılSana karaktersizlik yapmış
Soran1 yılPeki ailesine ne diyordu ailesi sorunca
- 1 yıl
Ailesi ilgilenmiyordu ki umurlarında değildi. Maddi manevi destekte bulunmuyordu. Ben öğrenci halimle yardım etmeye bir şeylerden eksik kalmaması için uğraşıyordum. Ayrılalı da yeni oldu üniversiteye gidince o kadar değişti ki bana sözleriyle laflarıyla eziyet etti. Benim son senem bu sene seneye iş hayatımı yanında kuracaktım. Ben istanbuldaydım o Ankara'da. Ne kadar hayallerimiz varsa hepsimi mahvetti. Çok yalvardım çok ağladım hep manipüle etti. İstemediğini belirtip sürekli umut verdi.1.5 ayda 12 kilo verdim hala atlatamadım. En son 1 hafta önce aradığımda ezik gurursuz gibi laflar etti. Götüm kalktı benim deyip gülmeler, hakaretler etti. Sana hissim yok ben akademisyen olucam yurt dışında yaşıycam diyip kendi yoluma bakmadığım için ezdi beni.4 yıl boyunca çoğu erkeğin affetmeyeceği şeyleri affettim. Eylülden beri engellemeler, hakaretler, küçümsemeler, alay etmeler beni ezdi parçaladı. Yalnız bırakma diye çok ağladım hayatımın merkezine koymuştum umrunda olmadı. şu an yalnız yaşamaya alışmaya çalışıyorum bir yandan dersler. Bana senin sevgin beni şımarttı yerinde başka erkek olsaydı o hataları yapmazdım felan deyip gitti. Çok eziyet etti bana Allahından bulsun çok saf ve temiz sevmiştim.
Soran1 yılKıyamam ya
Harbiden üzüldüm
Bu yaptığı harbi kötülük
Ne kadar iğrenç cümleler etmiş sana
Bu arada istersen arkadaş olabiliriz, çok iyi birine benziyosun.- 1 yıl
Vay aq
- 1 yıl
Vayyy mk
- 1 yıl
Kizlar bu arada üniversite de cidden değişebiliyor yurt arkadaşım var 3 yıllık sevgilisinden ayrildi üniversiteye geldiğinde bide diyordu ki çok seviyorum bilmem ne felan şimdi her hafta ayrı erkekle mk ama onların ilişkisi bayaği toksikmiş Ztn
- 1 yıl
Bence sevinmelisin bu karaktersizden kurtulduğuna. Gercek yüzünü evlendikten sonra görseydin daha zor olurdu senin için. Karşına daha iyileri çıkar umarım.
- 1 yıl
Atlatırsın merak etme, insanlar kaç yıllık eşlerini bile unutuyor. Birkaç ay sonra unutursun, yeni aşklara yelken aç. Yeni insanlarla tanış.
- 1 yıl
Öyle dusunme, hala düzgün insanlar var. Ben senelerdir bir sevgilim olsun diye bekliyorum olmuyor. Siz erkekler hep toksik kızlarla muhatap oluyorsunuz.
- 1 yıl
Öyledir gercek yüzünü belli etmiş. Kimse için üzülmeye değmez bu hayatta.
- 1 yıl
En son konuşmamızda çok ağır konuştu yaşadıklarımı hafife aldı bunu sürekli yapıyodu sanki benden nefret etmesi için ona koz veriyorum gibi hissetmeye başladım.2 gün tuttum sonra bıraktım. Allaha havale ettim halada öyle aklıma geldikçe içim sızlayıp nefes alamadıkça bunu yapıyorum. İsteğim ona ne kin ne sevgi ne merak beslememek. Aklımdan gönlümden hayallerimden çıkması. Uyandığımda dedikleri, yaptıklarını hatırlayarak uyanmamak.
- 1 yıl
İnsanı ilahlastirmanin acı sonu...
Altı üstü insandır
Her haltı yemeye meyillidir
Şunu demez bunu yapmaz demek...
Akla aykırı
Neden demesin
Neden yapmasın
Peygamber mi
Haşa Allah mi
Altı üstü insan...
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
1 yıl
Sevgili dostum, üniversiteye gitmeyi bırakmak gibi büyük bir karar almadan önce derinlemesine düşünmeni öneririm. 🏫 Ailenin sana bu konuda nasıl tepki vereceğini sen benden daha iyi bilirsin, ancak dürüst iletişim her zaman en etkili yoldur. Eğer gizlice sınava hazırlanmayı düşünüyorsan, bu süreçte ailenin verdiği desteği kaçırabilirsin. Üniversite hayatının zorlukları olabilir, ama gelecekte hayalini kurduğun mesleğe ulaşmanın değerli bir aşaması olduğunu unutma. Her adımda ne istediğini netleştirerek, kararlarını bilinçli ve kendinden emin bir şekilde al. 🎯 Kendine olan inancını asla kaybetme!
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
19
Cevap
22Cevap
1 yılBir noktada ortaya çıkabilir. Gönül isterdi ki ebeveynlerin seni yalan söylemek zorunda bırakmasın...
30 Yorumla
1 yılPonçik okulunu bırakma ama bir taraftan da sınava hazırlan. Hem çalışıp hem de okumak gibi düşün bunu. Okulunu bırakma lütfen... Ne okuyorsun ne istiyorsun ponçik sen
00 Yorumla
1 yılBölüm değiştirebilirsin geçişlerle. Yatay dikey vs gibi. Onun dışında çap ya da yandal yapabilirsin. Çap yapıp bölümü bırak bence. Ya da açıktan ön lisans oku DGSye girip lisansa dönüştür.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 867 cevap paylaştı.
1 yılAnlar tabi
Bir yerden sonra Üniversite notlarını görmek isteyecek ya da diplomanı görmek isteyecek
Hem gizlice nasıl çalışacan.
10 Yorumla
1 yılEğer gerçekten okuduğun bölümle çalışmak istemiyorsan, ailenle dürüstçe paylaşman en iyisi.
20 YorumlaAilenin anlayıp anlamamasını boş ver..
tekrar girip kazanabilirmisin?
04 Yorumla
Soran1 yılEvet tabiki
Soran1 yılTeşekkür ederim 🥺, sadece ailemin anlamasından korkuyorum, çünkü ailem bunu asla kabul etmiyor bölüm birakmaui
Gizli Üye(18-24)1 yılBenim bi arkadaşım öyle yapiyor okula gitmiyor kyk yurtta kaliyor Ztn öyle o da sınava çalişcak ailesi de anlamadi
02 Yorumla
Soran1 yılOha çok iyi, umarım benimki de anlamaz
Cevap sahibi1 yılO da farkli şehirde Ztn bence anlamazlar farkli şehirdeysen arada dersteyim diye ailene foto atarsin bi masa vs çekersin internetten bulursun vs bs
1 yılanlamazlar, mantıklı olup olmadığını sen bilirsin
11 Yorumla
Soran1 yılAllah'ım anlamasinlat lütfen 🥹
Gizli Üye(36-45)1 yılDiyelim ki anlamadı, yeni üniversiteye nasıl başlıycan? Farklı şehirde yurtta felan?
Sormazlar mı adama senin okuduğun şehir buydu diye?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılHangi bölümde okuyorsun ve hangi bölüm düşünüyorsun
10 Yorumla
1 yılKaç yaşındasın neden Üniyi bırakıp sınava gireceksin
Okuduğun bölüm ne
Hangi sınava girmeyi düşünüyorsun00 Yorumla
1 yılGönül ister ki ailen anlayışla karşılasın ama kendi kararın sonuçta
01 Yorumla
Soran1 yılAilem hayatta anlayışla karsilamaz
Amcaoğlu öyle yaptı matematik mühendisliğini kazandı 2ci senesinde
08 Yorumla
Soran1 yılOha cidden mi
Soran1 yılOha çok sevindim, ben de yapacağım.
Soran1 yılAilem anlamaz demi
Soran1 yılNasıl yani
1 yılbölümünü sevmiyorsan mantıklı iyi düşün. hayatı sen yaşayacaksın.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 982 cevap paylaştı.
1 yılBenim ailem gibi takip eden bir aile ise anlarlar
14 Yorumla
Soran1 yılTakip ediyorlar ama farklı ildeyim, ve e devlet sifremide değiştirdim babam not vs seylerini goremesin diye
Soran1 yılYksye yeniden çalışmama laf etmiyolar ama okulu bırakmadan yapmami istiyolar
Ben hazırlık yilindayim zaten
Okulu bırakmayı asla kabul etmiyoruz diyorlar- 1 yıl
Ailen nasil takip ediyor ki seni farkli şehirdeysen
Soran1 yıl@minyonnkizzz1 yani anca sorup duruyorlar
1 yılNeden peki? Umarım her şey gönlünce olur
10 YorumlaNeden böyle bir şey yapacaksın
00 Yorumlaben bırakıp tekrar hazırlananlardanım
00 YorumlaMantıklı ve heyecanlı bence
00 YorumlaBen yapmıştım ailen anlar ama
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 369 cevap paylaştı. Kütüphaneye git her gün. Anlamazlar.
00 YorumlaGizlice mi neden söylenese ailene
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılAnlarlar tabi
02 Yorumla
Soran1 yılNasıl anlayacak, farklı ildeyim
Cevap sahibi1 yılMezun olduğun yıl nolucak illaki öğrenecekler yani
1 yılAnlasalar ne olur senin geleceğin.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılŞöyle yap. Git okulda çalış.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHangi bölğm için tekrar hazırlanacaksın
00 Yorumla
1 yılAnlarlar
02 Yorumla
Soran1 yılnasıl
- 1 yıl
Fark ederler diyorum yani
Saçma sapan bir sürü
00 Yorumla
1 yılBöyle bir şeyi ailenden gizli yapmamalısın
00 YorumlaNe sınavı okuduğun bölümden memnun değil misin
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 576 cevap paylaştı.
1 yılHaha gerek yok bence
00 Yorumla
1 yılBen de düşünüyorum bunu.
00 YorumlaŞöyle ki
01 Yorumla- 1 yıl
Bu tamamen senin hedeflerine, mevcut durumuna ve önceliklerine bağlı. Üniversiteye gitmeyi bırakıp sınava gizlice hazırlanmak riskli bir karar olabilir, çünkü iki önemli faktörü göz önünde bulundurman gerekiyor:
1. Uzun Vadeli Planlar: Üniversiteyi bırakmak, ileride kaybettiğin zamanı telafi etmeni zorlaştırabilir. Eğer şu anda okuduğun bölümü veya üniversiteyi sevmiyorsan, bunu açıkça değerlendirip neden sınava tekrar girmek istediğini düşünmelisin. Kararın tamamen mantıklı ve kişisel hedeflerinle uyumlu olmalı.
2. Gizlilik ve Duygusal Yük: Ailenden veya çevrenden gizli bir şekilde böyle bir karar almak, duygusal bir yük yaratabilir. Ayrıca, bu süreçte karşılaşabileceğin zorlukları destek alarak aşmak daha kolay olabilir. Gizlice çalışmak yerine, planlarını uygun bir şekilde yakın çevrenle paylaşman daha sağlıklı olabilir.
Eğer üniversiteye devam ederken sınava hazırlanmak mümkünse, bu yolu denemek daha az riskli bir seçenek olabilir. Böylece hem mevcut eğitimine devam eder hem de sınav için alternatif bir kapıyı açık bırakmış olursun. Kararını verirken mutlaka artıları ve eksileri net bir şekilde tart ve seni motive eden hedefe odaklan.
1 yılGizli iş yapma
00 Yorumlahayirlisi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAnlar gibi
04 Yorumla
Soran1 yılNasıl
Cevap sahibi1 yılOkula neden gitmiyorsun diye sormayacaklar mı?
Çalışırken hazılık kitaplarını görmeyecekler mi?
Soran1 yılBen farklı ildeyim
Cevap sahibi1 yılO zaman anlamazlar.
- Eğitim & Kariyer konusunda 2,9b cevap paylaştı.
1 yılKendin bilirsin
02 Yorumla
Soran1 yılhazırlık yilindayim
- 1 yıl
Doğrudur inandim
Gizli Üye(18-24)1 yılDirek ailene de bunu
00 Yorumla
1 yılSaçmalık bence
00 Yorumla
1 yılNe sınavı ki bu
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılMantikli
00 Yorumla
Devamını Gör(26)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Üniversiteye gitmeyi bırakıp gizlice sınava hazırlanmak mantıklı mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler