1 yılÖğrenme ve algılama süresi kişiden kişiye değişir. Bazı insanlar pratik olur ve daha hızlı algılayarak uygulamaya başlar. Diğer kesim de daha yavaş ilerler ve taşların yerine oturması zaman alabilir. İş hayatında hızlı olmak her zaman daha iyidir fakat buna elverişli değilsen de yaptığın ve yapacağın işleri not alarak kendini destekleyebilirsin. Bende muhasebeciyim, sendeki gibi bir olay yaşamadım ama yaşayan arkadaşlarım oluyor.
04 Yorumla
Soran1 yılOnların kafasının çalışmadığını düşünüyor musunuz
Bana açık olun lütfen
Kırılmam bu konuda- 1 yıl
Kafasının çalışmadığını düşünmüyorum. Sadece yavaş anladıklarını ve öğrendiklerini düşünüyorum ki buda anormal bir durum değil.
Soran1 yılYavaş öğrenmek düşük iq gbi bisey iste
- 1 yıl
Bunun için not almak önemli, aklında durmuyorsa elinin altında olsun.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılİşinizi öğrenme süreciniz kişisel yetenekleriniz, deneyimleriniz ve çalışma ortamınıza bağlı olarak değişebilir. Herkesin öğrenme hızı farklıdır ve bu durum algılama problemi yaşadığınız anlamına gelmez. Eğer bu konuda endişeleriniz varsa, bir uzmana danışmanız faydalı olabilir.
00 Yorumla
1 yılMuhasebe gibi detaylı bir alanda öğrenme süreci zaman alır. Önemli olan hala öğrenmeye devam etmen ve sabırlı olman. Kendini bu konuda baskı altında hissetme, her şeyin yerine oturması zaman alır. 🍀
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili arkadaşım, 4 yıl geçmesine rağmen işini tam öğrenemediğini düşünmen, algılama problemin olduğunu göstermez. Muhasebe gibi analitik ve detaylı bir alan sabır ister. Unutma, öğrenmek bir süreçtir, herkesin öğrenme hızı farklıdır.
Kendine güven, zorlukların üstüne giderek gelişebilirsin. Eksik hissettiğin konularda tekrar çalış, sorular sor ve üzerine eğilmekten çekinme. Kimse mükemmel olarak başlamaz, herkes deneyerek ve hata yaparak öğrenir 💪. Yolculuğunda sabırlı ol ve kendine karşı nazik davran 💫. Yeter ki azmini kaybetme!00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
24Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılAslında bunun bir çok nedeni olabilir işinizi severek yapmamanız ya da gereken öğrenme sürecinde işinize eğilmemeniz gibi...
00 Yorumla Üzülme her insan aynı değildir kimi kitabı tek seferde anlar kimi 10 seferde
10 seferde anlayan geri zek@li demek değildirler hatta en iyi o anlar ezberlemiştir çünkü
Sende geri zkl değilsin merak etme üzülmede vs vs diye uzun uzun teselli edebilirim
Ama gözünü seveyim 4 yıl ne ya ha birinin alt kademisinde çırak gibi çalışıyorsan sana iş vermiyor ogretmiyor olabilir öyle bir durum yok ise Allah yardımcın olsun
14 Yorumla
Soran1 yılMuhasebe dediğim şeyden haberin var mı. Burada sadece bi kademe ilerlemek için bile 5 yıl şartı araniyor
Soran1 yılAman çok komik. Allah aşkına ne iş yapıyorsun. Böyle slaytı bi üslupla umarım hicbirsey modundasindir
Muhasebe işinde normal süreklide tüzük değişiyor gayet normal
10 YorumlaKendine haksızlık etme, 4 senedir işini kaybetmemişsen demek ki algılama problemin falan yok. Deneyimli insanla deneyimsiz insan bir olmaz diye boşuna demiyorlar, deneyim kazanıyorsun.
00 YorumlaBen sana anlatırım hakimim konulara ekle arada sor takıldıkça seve seve anlatırım. Benimde mesleğim o.
05 Yorumla
Soran1 yılMaliyet muhasebesine de hakim misin
Soran1 yılBende malimusavirlik sınavına gireceğim kazanırım. diye düşünüyorum ama bu kafayla kazansam da faydasız geliyor
Soran1 yılEvet sınavlarda iyiyim ama pratikte utanç verici
1 yılAcele etmişsin bence yorma kendini.
Birde böyleleri ile aynı maaşı alma düşüncesi enayi hissiyatı söyleyeceklerim bu kadar03 Yorumla
Soran1 yılO da sizin vasifsizliginiz demekki
- 1 yıl
Üzgünüm görüyoruz vasfı
Soran1 yılNe iş yapıp bu sekilde konusuyorsunuz
1 yılMeslektaşım merhaba muhasebe detay istiyor püff noktaları bilmen gerek ne muhasebe programı kullanıyorsun
034 Yorumla
Soran1 yılJaguar
- 1 yıl
İlk defa duydum on muhaseb mi. Genel muhasebe mi sizin
Soran1 yıl
Maliyet muhasebesi bizimki- 1 yıl
O biraz farklı eğer ki sayisalin zayıf mu
Soran1 yılSayısalim çoğu muhasebeciden iyidir
- 1 yıl
Anladım hanfendi maliyet muhssebesi zor dur yani bu daha önceki iş tecrubesine bağlı neler öğrendiğimize bu da şimdiki ogreniminizi etkiler ben genel muhssbeye bakıyorum ama on muhasebeden pek anlamıyorum😁
- 1 yıl
4 sene içerisinde ne gibi bı tecrübeniz oldu oda çok önemli işinizi severek yapıyorsanız sorun yok
Soran1 yıl4 senede herseyi yapıyorum ama yeterli gelmiyor. Bilanço çıkaracak durumda değilim hala. Ve bazı puf noktaları yok bende
- 1 yıl
Peki işini severek yapiyormusun?
Soran1 yılBazen eğlenceli geliyor bazen kusasım geliyor
- 1 yıl
Anlamıyor olabilirsin gayet normal bir şey muhasebede farklı bı kavrama geçiş yapabilirsin maliyet değilde on muhase felan birde onlara bak istersen
Soran1 yılOn muhasebe basit. Ve yükselme ihtimalim yok ama maliyette kariyer ihtimalim var. Çok uzuluyorum ya
- 1 yıl
Genel muhasebe? Ben gibi
Soran1 yılO da zor ki
- 1 yıl
Yok ya mantığını kavradin mi sorun yok fatura işlemek felan basit onlar
Soran1 yılOnları yapıyorum evet sorun yok ama kendimi beğenmiyorum muhasebede
- 1 yıl
O zaman farklı bi alana yönel bı yaştan sonra olmaz diye bir şey yok önemli olan kendine güvenin olsun herşeyi yaparsin
Soran1 yılNasıl yapacağım bilmiyorum ki düşünüyorum ama ciddi ciddi buradaki imkanı bulmam zor ama şu sartlarda
- 1 yıl
Söyle eğer yapmak istemiyorsun o işte durman saçma olur zevk alarak yapmassin artık bitsede gitsek gibisinden
Soran1 yılBitse de gitsek demiyorum hiç. Ama yapamıyorum canım miyim diyorum genelde
- 1 yıl
Ya yapamıyor olabilirsin sana zor geliyordur eğer yapmak istiyorsan birazcık üstüne git ben genelde muhasebeci tıkanıp kaldigim yerde bı. Eskiye dönüp bakarım ne mantıkla yapılmış diye sonrada not alırım
- 1 yıl
Yaşıma göre çok mu ileri düşünceye sahibim. Bilmem
Soran1 yılGüzel bisey. Böyle tertipli düşünceli olmak
Soran1 yılBende yaşıma göre sanki çocuk gibi. Bazen üstlerim kızıyor. Bazende ne desek boş modunda bakıp ugrasmiyorlsr. Genel işlerin hepsini yapabiliyorum. Sorun yok o konuda. Ama işte böyle yapamadığım. tilandigim ufak yerler var kendimi slk gbi hissettiriyor
- 1 yıl
Bı ara yeminli mali müşavir olmaya karar verdim sınavına girdim 3 kez gecemedim kafayı yedim yapamıyordum evde 4 tane kafam kadar muhsebe kitapları vardı en son 4. De geçtim önemli olan basarman ve cabalamandir maliyet muhasebesinin onu acık ileriye dönük bı iş kendini her zaman gelirstir ve bundan korkma geri adımda atma
- 1 yıl
O konularda tecrübe sahibi olan bı kişiden yardım iste nasıl yapılıyor sen kendi anliyabilcegin şekilde tekrar yapabilirsin
Soran1 yılMalı müşavir demek istedin sanırım. Bende bu sene başvuracağım. Sınavlarda iyiyimdir alırım. diye düşünüyorum ama vasıfsız aldıktan sonra bi önemi yok ki. Kendim. icin söylüyorum şu halde malimusavirim demeye utanırım.
- 1 yıl
Pardon mali müsait yazicaktim klavye yazdi neden utaniyorsun o sınavı kazanan yapabilen sinavi iyi geçen bence muhaebe kavramında anlamlı bilgiye sahip olandır sen vasıfsız değilsin sana öyle geliyor kendini bu konuda böyle avutma yoksa bu sana ilerlemende engel olur
Soran1 yılIste sınavlar başarılı olduğumu gösteriyor ama çalışma şeklim. canım gibi 😞
- 1 yıl
İsminizi bilmiyorum ama hanfendi biraz (+) olmayı deneseniz ne dersiniz 😁
Soran1 yıl😊😊 doğru söylüyorsun seninde içini kararttım kusura bakma
Ama teşekkür ederim güzel yorumlarınız ve desteklediğin icin
Allah yolunu yönünü bahtını açık eylesin
Banada sendeki düşünce yapısını versin 😊- 1 yıl
Estafurullah meslektaşımi bu şekilde görmek istemem sonra muhsebeciler neden böyle oluyor 😂 kendini hep geliştir gelistirmekten ve öğrenmekten korkma kim ne derse desin herkezle kendini kıyaslama ki bı farkın olsun 1 adım önde olasın
Soran1 yılEvet kıyas durumu çok oluyor. Bakıyorum iyileri görümce sinirim. bozuluyor
- 1 yıl
Belkide onlarda dıştan iyi gibidirler ama içten öyle değillerdir belki senden de kötü olabilirler ben şahsen ihracat faturasını kesmesini bilmiyordum genel muhasebe bilmeme rağmen ama öğrenmekten korkmadım
Bence işe giderken ordaki insanları düşünme ordakilerde senin pisikolojik ni bozmuş olabilir güvenme
00 Yorumla
1 yılAlakası yok demekki okulda çok bir şey öğrenmemişsin
07 Yorumla
Soran1 yılO da var tabi. Ama aşırı başarısız insanlar bile kolayca muhasebeyi yapabilirken ben neden yapamıyorum çok uzuluyorum
- 1 yıl
Herkesin herşeye yeteneği olamaz belki sayılara yatkınlığın yok sıkma canını
Soran1 yılYa sayılarla aram iyi hesap kitap değil sorun. Aradaki nüanslari anlamıyorum çok zorlanıyorum. Sayisalim ülkenin yüzde doksanindan iyidir
- 1 yıl
Sayısal yüzde doksan iyiyse neden muhasebe okudun ki
Soran1 yılO zaman o sekilde oldu iste
- 1 yıl
Anladım ama bu olayı kendinde takıntı haline getirme ve ısı takıntı olmadan öğrenemeyecegim düşüncesi aklında olmadan öğrenmeye çalışıyorum
- 1 yıl
Çalış*
- Eğitim & Kariyer konusunda 438 cevap paylaştı.
1 yıl4 senede öğrenemiyorsan yanlış işi yapıyor olabilirsin...
04 Yorumla
Soran1 yılYa yapıyorum ama yeterli değilim. Ve çok daha yeterli insanlar olduğu için utanç
- 1 yıl
İyilerle çalışmak seni de iyi yapar ama sen buna rağmen ilerleyemiyorsan ya yanlış yerdesin ya onların aradığı kişi sen değilsindir...
Soran1 yılBen değilim. oyleyse. pes ediyorum. baska birime verebilirsiniz dedim. Onlarda birini yetiştirmek zor bu aşamaya gelmişsin başka birim olmaz artık diyorlar ama üzülüyorum bu sekilde dr
- 1 yıl
Bu aşamaya gelmişsin diyorlarsa sende ışık var demek ki. Neden gelişmediğini düşünüyorsun ki? Öyle olsa seni zaten orada tutmazlar. Moralini bozma
1 yılİşleyişler öyle çünkü senlik bir şey değil hepimiz aynıyız. Köle olmak kolay değil sonuçta
00 Yorumla
1 yılFarkındalığını arttır çevrendeki herşeyi fark etmeye başla daha iyi kavrarsin
00 Yorumla
1 yılMuhtemelen. Bazı insanlar geç öğrenir yapacak bir şey yok 😄
00 Yorumla
1 yılÇok ilginç bir durum. Muhasebenin temel kavramları ve tek düzen hesap planını öğrenmeden işin içine girdiysen eğer zorlanman normal. Zorlandığın konu tam olarak ne acaba?
010 Yorumla
Soran1 yılNüanslar yok bende. Bi anda unutuveriyorum ne yapacagimi
- 1 yıl
Şirkette misin ofiste mi?
Soran1 yılSirket
- 1 yıl
Ön muhasebe yapıyorsun sanırım. Ön muhasebe zaten genel muhasebenin yüzde 1'i kadar bişey. O yüzden gayet normal.
Soran1 yılMaliyet muhasebesi
- 1 yıl
Maliyet muhasebesi teferruatlı bir işlem, aslında mantığını anlarsan gerisi zorda olsa kolay gelir :))) Çoğu kişinin zorlandığı bir konu. Hatta çoğu muhasebeci , normal maliyetle değişken maliyetin hesaplanmasını bilmez. O yüzden tavsiyem önce mantığını kavramaya çalış ve örnekler yap.
Soran1 yılAnlamaya çalışıyorum işte ama kendimi aşırı yetersiz görüyorum
- 1 yıl
Sevmediğin bir meslek olduğu içindir. Bunlar gayet normal, kendine çok yüklenme.
Soran1 yılTeşekkür ederim
- 1 yıl
Rica ederim
Gizli Üye(25-29)1 yılYani afedersinde 4 sene çok uzun bi süre değil mi şimdi?
01 Yorumla
Soran1 yılUzun cidden
Gizli Üye(18-24)1 yılÜzülme annemde evlendiği adamı anca 7 yılda çözdü sende çözersin işi rahat ol
00 Yorumlaalgılama problemi değildir... bir işi öğrenmek yıllar yıllar alır... ama neden böyle düşünüyorsunuz? birisi bir şey mi dedi?
03 Yorumla
Soran1 yılUmursamaz diyorlar bazen
Soran1 yılBilmiyorum ki. Sadece neden umursamazsın bu kadar diye soruyorlar bana
1 yılFinansal muhasebe mi yoksa normal mi , finans ekonomi vs bunlara benzer alanlarda iyiyimdir ve şunu diyim sana zor bir şey muhasebe normal bence
00 Yorumlaaah ah muhasebe beni bitirecek bacım merak etme senelerdir lanet bölümü okuyorum hala geçemedim birde bunun işi var
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 960 cevap paylaştı.
1 yılDört senenin sonunda mı böyle hissettin
02 Yorumla
Soran1 yılHayir. hep böyle hissediyorum
- 1 yıl
😂😂
1 yılMuhasebeci mi ahhaha :)
014 Yorumla- 1 yıl
Seni ne için tutuyorlar iş yerinde peki
Soran1 yılYani muhtemelen işinden etmeyelim diyorlardir
- 1 yıl
Olsun iyi olmazsan neden tutsunlar ki yani işine yaramayanı şutlarlar ;)
Soran1 yılKendimi beğenmiyorum hic
- 1 yıl
Anladım o zaman geliştir kendini muhasebe işi basittir
Soran1 yılValla zor gbi. Yapabilen cidden takdir ediyorum
- 1 yıl
Valla mı yaa :) nerde yaşıyorsun sen firma ne üzerine kaç muhasebeci var
Soran1 yılBüyük bi kurum
Çalışan sayısı bizim birim 4 kişi ama Türkiye genelinde düşünürsek rakam büyük- 1 yıl
Hımmm anladım o zaman göze bakmazsınız :)
- 1 yıl
Batmazsınız ama bak bilmiyorum birinin tanıdığı mısın
Soran1 yılHayır tanıdık yok.
- 1 yıl
Hımmm o zaman bilmiyorum yaa sallamıyorlardır ya da sana ayak işlerini veriyorlardır
Soran1 yılAyak isi yapmıyorum ki. kendi seçtiğim. bi işi yapıyorum. Kendimden çok sonra girenler Şu an ufak tefegi yapıyor
- 1 yıl
Hımmm anladım :) o kadar kafana takma ama sende gelişeceksin yakında çok daha iyi olacaksın hangi firma
Muhasebe başlı başına zor
00 YorumlaKafanı tam olarak veremiyor ya da önemsemiyorsun.
00 Yorumla
1 yılŞahsen tavsiye etmem bu mesleği
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2b cevap paylaştı. yani bi işte 4 senede öğrenilmez yahuu
00 Yorumla
1 yılMuhasebe kolay bişe değil
00 YorumlaDikkatini vermediysen umursamadiysan normal
00 Yorumla
1 yılEn azından pes edip bırakmamışsın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılSonuç olarak hala calisiyorsun boş ver
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılMuhasebe kolay değil ki
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılOlur öyle. Öyle düşünme.
00 Yorumla
1 yılİşten anlamıyorsan başka bir işe gir
126 Yorumla
Soran1 yılMaaşım ve şartlarım iyu
- 1 yıl
İyi de maaş iyi diye bilmediğin bir işte sürekli durmak zorunda değilsin
Soran1 yılNe iş yapacağım oyleyse. Yani ben 4 senedir bu alandaym başka da bisey yapmadım.
- 1 yıl
Nerede yaşıyorsun peki ve ne mezunusun
Soran1 yılİşletme mezunuyum. Istanbuldayim
- 1 yıl
Kaç yaşındasın peki
- 1 yıl
Evlimisin
Soran1 yıl30 yaşındayım. Bekarım
- 1 yıl
Bence evden ev kadını ol
- 1 yıl
Sevgilin var mı
Soran1 yılYok. Niye öyle bisey yapayim
- 1 yıl
Koca parası yemek daha iyi bence
Soran1 yıl70bin maaşım var simdi hangi erkek bu durumu sağlayacak
- 1 yıl
Ooo sen orada dur dur 😁
- 1 yıl
Hic sevgilin olmadı mı peki
Soran1 yılOldu
- 1 yıl
Kaç tane oldu peki
Soran1 yılNe saçma sorular
- 1 yıl
Tanımak istiyorum seni
Soran1 yılSanirim evlenip bana bakacaksin
- 1 yıl
Evet
- 1 yıl
Bursa'da yaşar mısın
Soran1 yılGüzel memleket
- 1 yıl
Geldinmi hic
Soran1 yıl5 6 defa
- 1 yıl
Kime ve nereye feldin
1 yılÖğrenmek sonu olmayan bir süreçtir …
03 Yorumla
Soran1 yılEvet o da var. Ama şu sürede millet neler neler yapıyordu denildiğinde çok uzuluyorum
- 1 yıl
Hiçbir yorumu takma işine odaklan sen gayet yeterli birisisin unutma :)
Soran1 yılKendimi de öyle hissetmiyorum ki çok uzuluyorum cidden
1 yılİş değiştir madem.
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 301 cevap paylaştı. 4 sene çok olmuş
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 665 cevap paylaştı.
1 yılSanırım evet 🤕
00 Yorumla
1 yılEvet problem var
00 Yorumla
1 yıl4 senede dikkatini başka yerlere verdiysen normal
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem