İşten ayrılırken yaptıklarım yüzünden cahil damgası yedim, haksız mıyım?

9 bin liralık kart borcum için karşı komşumun yeni açtığı kafede part time işe girmiştim. Kafe açılmadan önce temizlik yaparak, açılınca da yardım ederek işimi yaptım. İşe girmeden önce kadına borcumdan bahsetmiştim, hatırlatma amacıyla konuyu tekrar açtığımda ise borcun beni bağlamaz babandan iste dedi. Senin borcun da beni bağlamaz deyince sinirlendi ve ay sonunda beni işten çıkaracağını söyledi.

Bir ara beni yanına çağırdı. Çalışalı henüz 22 gün oluyordu. Bir ayı tamamlayana kadar bana müsaade edeceğini, sonra işten çıkaracağını ve istersem bundan sonra saatlik ücrete tabii olup gelebileceğimi söyledi. Sigortamı kapatıp beni ancak kafe ihtiyaç duydukça çağıracak ve kaç saat durduysam onun parasını vereceğini anlattı. Neymiş millet yarım sigortayla 8 saat çalışıyormuş, 10 bin maaş alıyormuş. Kabul etmedim ve giderken kul hakkına özeniyorsun dedim.

O gün işten ayrılmış oldum. Bugün geldi işten çıkış belgesi imzalattı. Annem bir anda gelip cahil kızım için özür dilerim, kabalığını hoş gör hakkını helal et dedi şok oldum. Ben sadece paramı erken istediğim için sigortamdan oldum. Kadın kabalaştığı için kaba cevap verdim. Haksız mıyım?
İşten ayrılırken yaptıklarım yüzünden cahil damgası yedim, haksız mıyım?