Tecrübeli çalışan arıyorlar tecrübem olmadığı için işe alınmıyorum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)1 yılBu durumdan dolayi bosandim ben. Atama nasip olmamis. Özel sektorde calismak istemiyorum, tecrubemde yok vs. Erkeklerin aldigi bir sorumluluk var o da calismak. Bunu da yapmaktan gocunuyorlarsa birakin gitsin. Bende biraktim ipini. Kronik rahatsizligimda var her işte de calisamiyorum. Sirf bu saglik sebebimden dolayi ogretmenlik okudum biraz daha rahat olur diye. Yoksa hayalim tıp dis hekimligi falandi. Calisma sartlarini kaldiramam diye okuyamadim.
Durumum belli, benimle evlenirken calis calis diye baski. O zaman calisanla evlenseydin derler adama. Bana niye baski kuruyorsun. Bana bakmayacak, evi gecindirmeyecekse ne gerek var o zaman? Kadin parasini da kazanir, ev islerini de yapar pasalar gibi yasar. Erkege ne gerek var kadin para kazandiktan sonra? Tamam sevgi, yalniz kalmama, cocuk istegi vs sebeplerden birkaci ama kadinla erkek bir degil.
Bizim tartismalarimiz benim calismamamdan dolayi oluyordu. Bende en sonu yoruldum. Tamam bana bakmak, bana para harcamak sana belli ki zor geliyor. Yapmak zorunda degilsin. Bosanalim. Sende istedigin gibi biriyle evlenme sansin olur. Ben bu psikolojik baskiyi daha fazla kaldiramiyorum dedim. Sesini çıkarmadı.
Kendini birakmayacagimi dusunsu galiba ya da beklemediği bir tepkiyle karsilasti. Ya da istedigi buydu benden bekledi bilmiyorum. Cunku o ana kadar alttan aldim. Calismak istemiyorum, saglik durumum da belli diye anlatiyordum ama kisi anlamiyorsa yapacak bir sey yok. Ayrilalim dedim. Ertesi gunde kendisi işteyken esyalarimi topladim ciktim evden.
Babamin evine tekrar dondum. Sonrasinda gonlumu almaya da calisti ama devam edemezdim. Daha 1 yillik evlilikte bunu yapan calisamayacak durumda oldugumda, hamile kaldigimda, cocuklara baktigimda, kosullar calismama elverisli olmadiginda bunu onume getiren biriyle devam edemezdim.
Zorla ikna olsa da anlasmali bosandik. Sonrasinda tekrar evlendim. 5 aylik evliyim. Evini, beni gecindirmekten gocunmayan bir erkekle beraberim. Adam bana ceyiz parasi bile verdi nisanliyken. Daha nisanliyken hesabima para atmaya basladi. Hala da oyle. Kendine, giderlere para ayirdiktan sonra geri kalanini bana atar. Bende ordan kendime, eve vs harcarim.
Ha nasip olurda kendi parami da harcamak elbette isterim. Ne zaman nasip olur bilmiyorum ama cabaliyorum sinav icin falan.
Eski eşimde sonradan cok ozur diledi. Gonlumu almaya calisti. Kendisinden ayrildiktan sonra tekrar evlenecegimi duyunca yediremedi. Ee kiymet vermezsen veren biri mutlaka olur. 3 kr hesabini yapip, benimle bir suru tartismaya girdi. Ondan talebimde fazla degildi. Yani kendi kazancinin fazlasina da cikmadim. Hatta eski esimle sadece nikahla evlendik. Dugun vs de yoktu.
Cimri olan, para hesabi yapan erkekten olmaz. Karisini, kurdugu aileyi gecindirmeyecek erkekten olmaz. Kadin calisir ya da calismaz. Evi gecindirmek kadinin gorevi degil. Erkege destek olur o ayri. Ama evin reisi erkektir. Erkekten bu sorumlulugu da cikaracaksak kadinlar cocukta istemiyorsa tek basina yaşar gider zaten. Erkegin ben buradayim diyecek baska hangi gucu kaliyor geçim işini de cikaracaksak?
Boyle erkekler evlenmek icin de tercih edilmez. Nasil ki erkekler evde yemek yapmayan, temizlik yapmayan kadini pek tercih etmiyorlarsa, kadin evde yemek temizlik yapmayacaksa ne diye masraf edip evleniyorum o zaman diyorlarsa , kadinlarda evini, esini cocuklarini gecindirmekten gocunan erkekleri tercih etmez, yanina koca, cocuklarina baba diye almaz.
Kadin calisacak para kazanacak, diger her isi de yapacak. Erkegin ne hükmu kaldi o evde? Evin reisi kadin olmus, devleti yonetir gibi ekonomiden tut her seye kadar kadin yonetiyor. Devletin yaninda somuren, devleti asagi ceken, devletten maddi manevi destek alan, kosede keyfine bakan birine ne gerek var o zaman?
Kadin calismadigi zaman ev iciyle ilgileniyor. Erkek disari isini hallediyor. Kadin calistigi zamanda is paylasimi olacak ki denge olsun. Kadin calis diye de zorlanmamalı. Kadinin bir meslegi varsa nasipse atanir yapar. Ya da ozel de imkani varsa gider calisir.
Bir erkek kendine guvenerek yuva kurmali. Kadinin sirtina dayanip, guvenerek degil. Erkegin ne kalibina, ne Allah'ın verdigi otorite ve guce yakismiyor bu hareketler. Hicbir kadin da yaninda asalak, yaninda silik bir erkek istemez. Calissa da, para kazansa da kadin kendinin yaninda bir işe yaramayan, silik bir tip istemez. Kadinlar maddi manevi, yemek gibi hizmetleri yuklenmek icin evlenmiyor. Hayati paylasmak icin evleniyor.
Kadin calisiyorsa sorumluluklari paylasirsiniz. Kadin calismiyorsa kadin iç isleri, erkek dis isleri halleder boyle paylaşırsiniz. Para hesabi yapan kadindan nasil olmazsa, erkekten de olmaz. Evlilik şirket ve ticari bir anlasma degil. Boyle dusunenlerden de kadin olsun erkek olsun uzak durun.
2135 Yorumla- 1 yıl
Nasil hemen evlenecek kişiyi bulabiliyorsunuz
Gercekten iyi niyetli soruyorum
Benim mesleğim var iyi de kariyerim var yas 30 ama bi türlü evlenemedjm
Sen ise hemen başkasını bulmuşsun
Yani garip geldi
Erkekler ne istiyor mesela? - 1 yıl
@Butterflysz güzel değilsin sanırım erkeklerin çoğu tipe bakar
- 1 yıl
@Tükendimçok2 ort güzelliğe sahibim
Fiziğim de güzel. cok iltifat aldım. zaten çirkin bulsalardi ilk adımı atan hep onlar olmazdi - 1 yıl
@Butterflysz hanım efendi bu konu olaya bakış açısı ve gerçekten nasip kısmet. Bende bekarım ve bazen bazı şeyler olmuyor. Sanırım iş hayatı çevresi odaklı olduğumuz için yukarıda yazan hanım efendiye göre daha şanssız olabiliriz. ya da bu işler bizim beklediğimiz gibi işlemiyor. Ama toplumun çoğunda oluşan güvensizlik birçok şeyi derinden etkiliyor. Artık çokta umursamıyorum. Nasip deyip geçiyorum. Yek beklentim düzgün ve yanlış yapmadan bir yaşam.
- 1 yıl
@Butterflysz çok seçici olup ancak kendi imkanların için tercih edileceğine inanıyorsan o yüzden olabilir.
- 1 yıl
@_Neslihan__ bilmiyorum çok seçici değilim çok oyle yakışıklı olsun zengin olsun değilim. ama çok hür ve bağımsızim kendimi başkasına emanet edemem. kafama göre yaşarım çok kişi ile muhatap olmam
Ya bi de bana evlenmek çok büyük bir karar gibi geliyor. ama insanlar bakıyorum hemen hemen evleniveriyorlar - 1 yıl
@TOKAREV haklısınız
Bende yoruldum hevesim kaçtı zaten - 1 yıl
@Butterflysz evlenmek istemediğin için evlenmek istemeyen yüzeysel ilişkiler kuruyor olabilirsin aslında evlenmek istemiyorsun o yüzden
- 1 yıl
@_Neslihan__ olabilir
Sen evli misin
Cevap sahibi1 yıl@Butterflysz hemen baskasi dediginiz arada 2 yil kadar var. Pandemi zamaninin son demlerinde esimden ayrilmistim. Bu yil Ağustos 2024 te de evlendim. Ayrica takdir edersiniz ki bu ulkede bosanmis kadinin evlenmesi hic evlenmemis kadina gore daha zor. Nasip kismet bu işler. Allah sizi neyden koruyor bilemezsiniz. Evlilik kimk zaman imtihan kimi zaman sukur sebebi. Olacagi varsa bir sekilde oluyor. Hatta bosanmis olmam belki daha iyi bile oldu. Sirf helalimle evlenip ayrildigim icin, bu sekilde istemeyen erkekler otomatik elenmis oldu. Bekar olsaydim bu kadar kisi elenmezdi. Karsima cikan kisinin de beni gercekten istedigini, cikarinin olmadigini anlamama sebep oldu. Calismiyorum param yok param icin gelmedi. Bekar degilim. Bosanmisim bunu bilerek benimle gorusuyor. Ve karsimdaki adam beni daha cok cikarsiz istedi. Param yok, bekar degilim. Karakterime, belki dis gorunuse, bazi davranislarima gore karsi tarafta kabul etti beni. Sonuc olarak tekrar bir eşim oldu. Bence cok seffaf bir tanışma ve konusmaydi bizim ki. Gunumuzde baska erkege sorsaniz bu kadinla niye evleneyim ki. Parasi yok, maasi yok. Boşanmış. Bana verecek neyi var ki diye dusunup evlenmeyebilir, istemeyebilir. Ama aradaki hikmeti kimse gormez, bir Allah görüyor işte. Belki karsimdaki kisiye de gosteriyor, onun kalbini ısıtıyor bu kizla olur diye. Erkekler bu kafayla, sirket anlasmasi gibi eş sectikleri surece evlilikler ya huzursuz oluyor ya da bosanmalara yol aciyor. Son paragrafta dedigim gibi evlilik sirket anlasmasi degil. Yarim elma iken tam elma olmak. Birbirinizi desteklemek ve bosluklari doldurmak. Boşlukları sadece bir cinsiyet dolduracaksa o evlilik olmuyor maalesef. Sizin de elbet bir yerde nasibiniz vardir. Allah'ın sizde neyi olctugunu bilemezsiniz. Belki sabrinizi ölçüyordur. Ya da siz bilmezsiniz ama evlilik yukunu kaldiramayacak biri olabilrisiniz. Siz kaldırırim sanarsiniz ama yaradan daha iyi bilir yarattigi kulu. Ya da her sey en guzel zamanda olacaktir. Hakkinizda hayirlisi olsun.
Cevap sahibi1 yıl@Butterflysz bu arada su bakis acinizi da yanlis buldum. Iyi bir kariyerim vs var ama olmuyor. Evlilikter ticari bir anlasma degil. Sizin mesleginiz, kariyeriniz ya da paraniz evlenmek icin yeterli sebepler degil. Bunlar icin tercih edilmeyi beklemeyin. Erkekler de boyle dusunuyor. Iyi bir meslegim, maasim var neden evlenemiyorum diye. Nice erkek doktorlar muhendisler belki hala bekar, evlenmeyi isteselerde. Oyle şuyum var buyum var ile olmuyor bence evlilik. Evliligin daha farkli bir dinamigi var. Sizin bahsettiginiz sirket anlasmasi gibi. Benim kariyerim var ve erkek beni bu gibi sebeplerden dolayi secsin gibi bir algi sezdim. Ama bircok evlilik bu sekilde islemiyor. Bazi kizlara bir suru gorucu geliyor. Aralarinda meslegi maasi iyi olanlarda var. Ama bu kisiler arasindan kizin kalbi birine isiniyor. Erkegin de oyle. Erkekte belki calisan, kariyerli kiz istiyordur ama gonlune, yuregine sicaklik veren baska bir kiz, ev kizi olabiliyor. Dunya da her sey bizim istedigimiz sekilde ilerlemiyor. Bazen bir insan goruyorsun her seyden habersiz 40 yildir taniyor hissi oluyor. Gonlune, aklina yer ediniyor. Belki uzaktan, ne is yaptigini yanda calisip calismadigini dahi bilmeden. Bu işler oyle yaş, meslek, maas tarzi seylerle ilerlemiyor. Ulkemiz insani bazi durumlarda yargılıyor ve sasiriyor. Bu yakisikli cocuk bu kizi mi almis diye. Ya da bu kadinin iyi meslegi var, maasi var kocasi oyle degil. Bu kadin bununla niye evlenmis gibi yorumlar oluyor. Arada bizim goremedigimiz, belki aklimizin ermedigi seyler var. En onemlisi nasip olayi var. Evliligi oyle ben kariyerliyim, guzelim neden olmuyor diye dusunmeyin. Ha bunlar etkisi var mi elbette hic yok demiyorum. Ama sanilan kadar da buyuk etkisi yok bunu demeye calisiyorum. Belki de cok secici, kariyer, mizaciniz geregi kendinize yakistirmadiginiz cok erkekte oluyor olabilir
- 1 yıl
@Butterflysz evet evliyim
- 1 yıl
@_Neslihan__ nasil oldu da evleneceğin kişiye evet bu kişi dedin de evlendin
- 1 yıl
Uzun uzadıya cevap vermene gerek yok. ben yargilamadim kimseyi evlenebilir isteyen istediği kadar. kimsenin de evlenmiş boşanmış insanlara burada laf ettiğine rastlamadım. Sen biraz üstüne alınıp açıklama yapmissin. egitimli ve kariyerli olmak güzel bir şey ama zaten evliliğin boyle şeylerle olmayacağını da anlayacak bilincteyiz hepimiz bunu da vurgulamana gerek yok. ben sadece denklik bulma konusu zor oluyor. herkesin hakkında hayırlısı olsun.
Cevap sahibi1 yıl@Butterflysz kendi kendime alinip cevap vermedim. Yorumuma gelip yorum atan sensin. Evlenecek kisiti nasil buluyorsunuz vs diye sormussun kendimce cevap verdim. Ben kariyerliyim suyum buyum bulamiyorum demissin yine buna cevap verdim. Bende kariyerli olmak kotu demedim sende bu konuda alinmis gibisin. Bu isler sadece kariyere bakmiyor demek istedim sen egitimliyim vs diye yorum yapınca
- 1 yıl
Burası sosyal platform herkes yorum yapabilir fikrini beyan edebilir ki ben soru sordum sorarken de niyetimi belli ettim. merak ettim sadece. hani bu işlerin sırrı ne die. kimsenin kalbi kırılmasın hayatta başarılar dilerim 😊
Cevap sahibi1 yıl@Butterflysz herkesin yorum yapmasinda sıkıntı yok. Yorum gelmesin isteseydim yoruma kapali paylasirdim bu yorumu ve dusuncelerimi. Buna site kurallari geregi hakkimda var sende biliyorsundur ki.
O kadar soru sormussun bana ve diger arkadaslara bende kendi fikrimi soyledim belki yararli olur, icin ferahlar vs diye. Yazdigim seyleri elbet biliyorsundur ama bazen bilinen seyleri de baskasindan duymak iyi gelebiliyor. Bilmiyorsundur diye degil, bilmişlik taslamak icin degil ya da zamanini almak icin uzun uzadiya yazmadim. Yardimci olmak, rahat olman icin yazdim. Evlenmeye, yaşa takilma vs bu konuda eksik hissetme vs diye yazdim. Ama senden gelen tepki uzun yazmana gerek yok, bunlari bizde biliyoruz vurgulamana gerek yok gibi bana sert gelen cumleler gördum.- 1 yıl
Aslında biraz yanlış anlıyoruz bazen zira yalnız olan insanlar yaşadığımız zamanın sıkıntılarından veryansın ediyor. Bu sizin kişiliğiniz veya yaşadığınız şey ile alakalı değil. Bu benim içinde geçerli. Ha hep maşallah derim. Nazar değmesin diye ama işte bunca zorluğu ve zorlaştıranı görünce insan iç çekiyor. Elbette sizde çabalamışsınızdır. Bazen bunca çaba insanı kırıyor ve aslında söz sizlere değilde duruma oluyor
- 1 yıl
Peki☺️
İzin verirsen Neslihan kisisine soru sordum. onun cevabını bekliyorum.
- 1 yıl
@TOKAREV cevabı bana yazdıysan
Hakkında hayırlısı olsun
Allah bi kapı açar elbet üzülme bence
Duani et bırak gerisini - 1 yıl
@Butterflysz hayır size değil. :) yukarıdaki cevap sahibi arkadaş ile yazılmanıza binaen o arkadaşa yazdım. Ben artık üzülmüyorum. Sadece bu bazen insanın kanullenemeyişi için yazdım. Yani bu konuda size hak veriyorum. Kojumsahibi arkadaşa ondan yazdım. Ben durumu kabullendim. Artık bir arayış içerisinde değilim :)
Cevap sahibi1 yıl@Butterflysz peki kusura bakma sorularini cevapsiz birakmak istemeyip cevap yazdigim icin. Yani o kadar zamanimi ayirip cevap yazmisim ve senden de boyle cumleler gelince sasirdim. Neyse siz diger arkadasla devam edin. Iyi gunler
- 1 yıl
Cevap sahibi kişisi seni etiketleyemedigim için cevaplarım ortaya gibi oluyor
Seni çok iyi niyetli göremedim bu yüzden cevap vermeni istemedim.
Neslihan adlı arkadaş daha net ve daha iyi niyetli sonuç odaklı cevaplar vermiş.
burada bizde senin uzun ve insanları yargilayici cevaplarını okuyarak zaman ayırdik
Cevap sahibi1 yıl@TOKAREV kabullenemedigim bir durum yok. Sadece kisiler kriterleri dogrultusunda evlenmeli. Beni calismiyorum diye kabuk edip evlenince calis demek olmuyor. Ya da kizlarin ben bu adami evlenince duzeltirim ile olmuyor. Aldigimiz kisiyi düzeltmek, istedigimiz kaliba sokmak yerine istedigimiz kisiyle evlenmenin onemli oldugunu gordum. Eski esim benim yerime hali hazirda parasi olan bir kadinla evlenebilirmis. Bana evlilikte bazi seylere zorlamaya hakki yoktu. Benimde ayni sekilde.
Suanda mutluyum. Evlilik defterini bosandiktan sonra kapatmisken, kendime, egitimlerime, sinavlarima odaklanmisken karsima biri cikti, evlilige de ikna oldum sayesinde. Boyle gelisti durumlar. Atamayı da bu sene kıl payi kaçırdım. 800 kisi aliyorlardi. Siralamam 824 idi oyle olmadi. Her seyin hayirlisi- 1 yıl
@Butterflysz maalesef boşanacağım, anlaşamıyoruz hayta Şu an baba evindeyim. Kendini sev, evlilik şart değil, bu devirde evlilik hele ki çalışan bir kadın için yük ev hanımı için ise çekilmez bi çile. 30 yaşındayım 4 aylık evlilik oldu erkekler kadınları sömürüyor paranı da kazanıyorsun gez kök ailene ve kendine yatırım yap asla değmez yalnız hissetme yalnızken kendini bir eksik hissetme maalesef çok güvendiğim adam 180 derece döndü kimseyi tanıyamıyorsun işte
- 1 yıl
@_Neslihan__ hakkında hayırlısı olsun
Evlenmek kadar boşanmakta doğal bi sey bu yüzden üzülme. bu hayatta herkes yalnız evliler bile yalnız emin ol. o yüzden kafana takma sende. tavsiyelerin guzel dikkate alacağım
- 1 yıl
Eig seçilecek bir yorum kutlarım 👏🏼
- 1 yıl
@_Neslihan__ geçmiş olsun şanssız bir durum. Bazı evlilikler gerçekten nasip. Ama bu durum iki taraf içinde geçerli. Buradaki mesele bence iyi insanlar toplumda daha çekimser kalıyor. Daha geri planda kalıyor. Evlilik kısmına geçemeden bir kere çok canım yandı. Bir daha yüzünü görmemek için ne aldıysam hiçbirini istemedim. Bir daha telefonunu bile açmadım. Aile mevhumu bozuldu. Artık yalnız kalmak daha makul geliyor
- 1 yıl
@TOKAREV teşekkürler
- 1 yıl
@Butterflysz teşekkürler
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(18-24)1 yılokudugunuz bolum ne? okumadiniz mi? kadin dedigin ne biliyorsa cocuguna da ogretir, kendinizi gelistirmediginizi goruyorlarsa evlenmek istememis olabilirler bu yuzden. hani herhangi bir is bulamayacak kadar donanimsizsaniz bunu ne erkek ne de kadin ister. sahsen ben bilgi birikimi olmayan, calistigi ciddiye aldigi bir futkisi sorumlulugu olmayan bir erkekle sirf ailesinden kalan fabrikasi falan var diye evlenmem, misa veriyorum. siz evliligi hafife almissiniz biraz bence, hayat gecireceksiniz karsinizdaki insanla. sizinle evlenen de zaten sizi kucumser ve bosanamayacaginizi dusunerek istedigi gibi davranir. 25-29 yas arasi yaziyor, ben olsam aciktan da olsa eger okumadoysam bir universite bitiririm, egitim fakulteleri gibi kolay olan turden. ozel okullarin sartlari cidden cok rahat, zaten sizin derdiniz evlilik hani para degil. gidip butik bir ozel okulda verdikleri herhangi bir maasa tamam derseniz cok rahat calisirsiniz ogretmen olarak zaten ozel okullarda dedigim gibi hele apartmanvari olanlarda sinavlari bile cevap anahtarindan geciriyor ogrenciler, asiri rahat. tatili de osu busu da var. ortaama gelirli bir erkek bir ogretmenle evlilige tamam olacaktir. edebiyat gibi bir fakulte okursaniz kultur yaniniz da gelisir, konusacak konunuz olur. istediginiz halde bir seyi yapamiyorsaniz donup kendinize bakin derim yani. diyelim yas 29, gec bir yas degil, kendinizi gelistirin tadini cikarin, hem belki bir is bulabilirseniz zaten o isten biriyle hoslasirsiniz bu cok daha gercek bir sevgi olur. evlilik oyle her tanistiginla ciddi dusunerek yapilacak is degil.
21 Yorumla
Cevap sahibi1 yılve issiz bir erkekle evlenebilirsin dengin oldugu icin, bence kariyer yapmislara yuruyorsun. bu da absurd.
İşsizlik bu ülkenin kanayan yaralarından biri, malumunuz. Pırıl temiz (bu deyimin doğrusunu bildiğimden emin değilim) pek çok insan, bu durumdan nasibini alıyor.
Gerçeklerle yüzleşmemiş adamlara denk gelmişsinizdir belki. Yahut anlayışsız olanlara...
Bunu net şekilde duydunuz mu onlardan? Bir işiniz olmadığı için evlenmek istemediklerini söylediler mi açıkça?
Şayet bu soruya cevabınız 'evet' ise, sanırım 'prenses erkek' tabirinin canlı örneğini görmüşsünüz.
Oysa ne bileyim... İş bulmak için çabalıyor mu birey, yoksa el ense modunu mu istiyor; bence bu önemli.
Çabalayan eş adayına destek vermek çok bağlayıcı, çok romantik kanımca. Bunu düşünememiş olmalılar...
00 Yorumla
- Eğitim & Kariyer konusunda 632 cevap paylaştı.
1 yılBence mutlaka tecrübesiz eleman arayan yerlerde bulabilirsin diye düşünüyorum sonuçta çünkü kimse annesinin karnında tecrübeyi öğrenmiyor onun için öyle düşünüp üzülmene gerek yok evlilik meselesine gelince de birisi senin çalışıp çalışmamandan dolayı evlenmek istiyorsa yani bunu sana kriter olarak sunuyorsa bence o kişiden acilen uzaklaş
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
75
Cevap
121Cevap
Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Tek soruda hem eğitim/kariyer hem de aşk ilişkileri kategorilerinde sori sorduğun için tebrik ederim 🤭 hiç bir insan sonsuza kadar işsiz kalmaz, bu evlilik reddi için doğru bahane değil. Tecrübesiz herkes başlar ama kriterlerini karşı tarafın da kabul edebileceği duruma alman gerek. Cv hazırlama sürecine tam hakim olduğundan emin ol.
12 Yorumla- 1 yıl
Güzel yorum
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,3b cevap paylaştı.
u 1 yılseni seven kalbin için sevmeli
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılÖncelikle, işsizlik durumu şu anda senin hayatındaki bir faktör olabilir, ancak senin değerini belirlemez. Birinin seninle evlenmek isteyip istememesi, sadece iş durumuna bağlı olmamalıdır. İnsanlar, ilişkilerde birçok faktörü göz önünde bulundurur: güven, uyum, değerler ve kişisel bağ. İşsizlik sadece geçici bir durum olabilir ve bu durumda olan birine değer vermek, onu anlamak, saygı göstermek gibi özellikler çok daha önemli.
İşte bu durumla başa çıkmanın bazı yolları:
1. Kendine Değer Ver: Kendini işinle ya da başka bir şeyle tanımlama. Senin değerini oluşturan çok daha derin özelliklerin var: kişiliğin, insanlara olan yaklaşımın, duygusal olgunluğun ve özsaygın. Bunlar, ilişkilerde çok daha önemli.
2. Kariyer ve Kişisel Gelişim: İş arayışını ve kariyerini geliştirmeye devam etmek, sana hem maddi hem de manevi bir güç verebilir. Kendini her anlamda geliştirmek, sadece iş dünyasında değil, kişisel gelişiminde de faydalı olabilir.
3. İlişkilerde Doğru Kişiyi Aramak: Sağlıklı bir ilişki, sadece iş durumu ya da maddi koşullarla sınırlı olmamalıdır. İyi bir eş, seni olduğun gibi kabul eder ve birlikte büyüyebileceğiniz bir yolda yürür.
4. İletişim ve Duygusal Bağ: İnsanlar, dışsal faktörlerden çok, duygusal bağlara değer verirler. Kendini açarak ve doğru kişiyle, seni anlayacak ve değerini bilecek biriyle tanışarak bu süreci daha sağlıklı geçirebilirsin.
5. Sabırlı Ol: İş bulma sürecinde olabilirsin, ama işsizlik bir kimlik değildir. Kendine karşı sabırlı ve nazik ol. Gerçekten seni seven biri, maddi durumdan çok, seni içsel değerlerinle sevecek ve destekleyecektir.
Unutma ki, bir ilişki sağlam temellere dayanmalı ve sağlıklı bir ilişki, her iki tarafın da büyümesine olanak tanımalıdır. Kendini tanıdıkça ve güven geliştirdikçe, doğru kişiyle tanışma ihtimalin artacaktır.
10 Yorumla
1 yılAynen. Ben bunu deyince nasıl olur ya falan yapıyor millet ama bu ṣuan gerçekden bir sorun. Artık kadının sadece güzel olması yetmiyor bide iyi bir iṣide olmasına önem gösteriyorlarda yavrum bu kadın ne yapsın. Iṣe mi gitsin, güzel mi olsun, kendine mi baksın, çocuk mu büyütsün, ev iṣleriyle mi ilgilensin... Sürekli üzerimizde erkekler tarafından bir manipülasyon var. Önce kadınlar para sevici diye bizi ezdiler, sonra çıtır ve çıtır olmayan diye ayırdılar en sonda feminist kadınlara kanmayın diye yok alfadır yok betadır erkek olun diye beynimize iṣlediler. Iyi davranan erkeğe simp kötü davranan erkeğe alfa dediler. Kadından beklenti o kadar yüksek ki halbu ki bizim erkekden tek istediğimiz evi geçindirmesi ve bize insan muamelesi yapması bu kadar mk... yani kısacası dünyadaki rolunu oynaman. Ama bunu bile çok görüyorlar. Bıktım artık iki kedi alıp yalnız yaṣayacağım erkeklerden tiksindim ama kadında sevemiyorum sorry lezbiyen olamadığım için üzgünüm.
83 Yorumla- 1 yıl
Yorumun alnı olsa da öpsem
- 1 yıl
Yahuuuu yaaahhuuuuuu yorum müthişşşşşşş😍😍😍😍
Yeni nesil bu konuda farklı düşünüyor ama net olarak evlilik olayına baktığımızda
1- Evin giderlerini karşılamak erkeğin sorumluluğunda, evin idaresini gerçekleştirmek kadının sorumluluğundadır. Erkek kazancını evi için harcar. Kadın da harcamaları erkeğin kazancına göre bütçelemek denmeli harcamakla mükelleftir. Evin harcaması da kira, faturalar, mutfak, sağlık, varsa çocukların okul masrafları vs gibi konularda harcamaları dengeli yapmalıdır.
2- kadın ve erkek çalışıyorlarsa evin yükümlülüklerini eşit şartlarda paylaşmalılar. Biri bulaşıklarla uğraşıyorsa diğeri de çamaşırla, ütüyle uğraşmalı.
3- yalnızca erkek çalışıyorsa ama evde çocukların işleri, evin işleri sebebiyle kadın yoruluyorsa erkek dışarda çalışıp para kazanıyor olsa dahi ev işlerine yardımcı olmalıdır.evlilik bir çeşit aile şirketidir ve herkes bu şirketin daha iyi hale gelmesi için gerçekten özverili bir şekilde çalışmalıdır.
20 YorumlaEşitlik der susarım. Boşanmaların sayısı inanılmaz derecede arttı. Ve güçlü kadınım diyerek erkekleri aşağılayan kadın sayısı da arttı. Erkekler de, artık bir şeylerin farkına vardı. Çalışıp evime baksam, iki yul sonra boşanmak istese, nafakasını alıp başka erkekler için süslenmeye harcayacak bilincine girdi. Ve artık tüm sorumluluğu almaktan vazgeçerek, güvence aramaya başladı.
Bu sebeple maddi anlamda eve destek olacak, geçimi kolaylaştıracak kadınlar bulmak istiyor herkes. Boşanınca da çocuk yoksa, zaten çalıştığı için nafaka ödemeden boşanır.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBir kadınla sırf işsiz diye evlenmeyen erkek prensestir. Etek giyip, kıvırtarak gezendir. Erkeklik namına bir şeyi yoktur. Çalışıp, evini geçindiren, karısına az ya da çok ne kadar kazanıyorsa veren erkeğin tırnağı olamayacak adamdır. Mevzu para değildir. Ne yüksek maaşlı adamlar var karısının da çalışmasını isteyen. Ne adamlar var az kazanan ama karısına prensesler gibi davranan. Mevzu pata değil. Ha burada bahsettiğim fikri karısına bırakan erkekler değil, illa çalışsın diyenler. Adam kararı eşine bırakır, kadın çalışır o ayrı. Ama özellikle çalışan kadın arayan m'adamlara lafım
210 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@met96 extra mesai yapmasına gerek yok. Ne kadar kazanırsa o kadar harcanır. Erkek kazanır, kadın da o kadar harcar eve. Daha lüx yaşamak için kadının calışmasını bekleyen erkek dişil bir ruha sahiptir. Kadınsıdır. Tam erkek değildir. Erkeğin kazandığını az bulan, sorun çıkaran kadın da karaktersizdir zaten.
Cevap sahibi1 yıl@met96 Kadından beklememeli
Cevap sahibi1 yıl@met96 Erkekler olarak kadınlardan farklısınız! Kadınla kendini kıyaslayan erkekten ne beklenir
Cevap sahibi1 yıl@met96 erkek çalışacak kadın da evde işleri yemekleri yapacak. Kazanılan para da ne kadarsa o kadarla yetinilecek
Cevap sahibi1 yıl@met96 kolay değil. Sen erkek ve kadın rollerini ayırt edemiyorsun. Git kestir. Daha da cevap yok sana
1 yılİşsiz olduğun için seni istemeyen hiç hayatında olmasın. Diyelim sen evlendin bir hastalık veya başka durumlardan çalışamayacak duruma geldin dilerim ki olmasın ama öyle bir insan seninle yine yaşamamak için türlü bahaneler bulacak.
İşsizlik zor durum ama elbet bulunur. Küçük şehirse dezavantajlı durum.
30 Yorumla
1 yılEvlenmeyeceksin bu kadar basit.
Biz nasıl evimiz yok, arabamız yok, hayallerinizdeki o düğünü yapıp sizden önce evlenen arkadaşlarınızla sidik yarıştırmanız için sponsor olacak maddi gücümüz yok siye evlenemiyorsak, siz de bir zahmet evlenmeyin.
Biz tek maaşla kendimize bile yetemiyorken, kimse kusura bakmasın, sizin Gratis, watsons, bershka, zara sponsorunuz olamayız.
21 Yorumla- 1 yıl
Çok iyi dedinnnnnn
1 yılOnlar senin üstünden geçinmeye çalışan asalaklar belli ki. Hem evde iş yap hem çocuk bak hem işe git. Kendi ne işe yarayacak? Bir işe git, gel. Sonra al eline kumandayı , yan gelip yat. Ne güzel hayat. 😂😂Paşamızın ayaklarını da yıkarsan iş tamamdır.
30 Yorumla
1 yılTamamda Türkiye de tecrübeli olsanda kimse almıyorki neden bu kadar taktın. Üstelik işsiz kız nasıl istenmiyor bence konuştuğun erkeklerde sorun var farklı kişilerle konuş bence ben eşimin çalışmasına bile karşıyim ikincisi benim eşim temizlikçi de olsa ben yine severim herkes tecrübeli olcak diye bir kanun yok
20 Yorumla
1 yılBir erkek buna bakmamalı. Gerekirse evlenecek moda sahipse maddi yükü sırtlanabilir. Benim de bir kırmızı çizgim var. Kabul eden birini bulsam evlenirdim. Fakat insanlar bu dönemde çok bencilleşmiş. Kimi maddi kimi manevi, vicdani taraftan düşünüp evlenmiyor ya da evlenemiyor.
20 Yorumla
1 yılçalışmamasını istediğim hanımefendi bunu reddedip yoluna bakmıştı evlenme durumu olmamıştı. Seni olduğun halinle seven çıkar ama sen de kendini geliştir çalışmak zorunda değilsin o erkeğin görevi sen de kadının görevi olan ev yemek vs konularda uzmanlaşmaya bak. Kim ne derse desin tınlama.
00 Yorumla
1 yılBenimkide tahminimce en çok bu sebeple ayrılmaya zorladı küçümseme yoluna başvurup kendinden soğuttu bilerek yaptı tahminimce ailesi bile etkili olmuş olabilir ha itiraf etmedi orası ayrı ben ona birgün yüksek makamlara geleceğimi söyledim o da kendini bu kadar yüksekte görme hayal kurma vs vs inanmadı başaracağıma neyse şimdi iyi ki diyorum iyi ki ayrılmışim bana vasfin ne diyen bir erkekle birde hayatımı mi paylaşacaktim benim bir tane hayatım var binlerce değil hayatımı zindan edemezdim içim acıya acıya da olsa günden güne vazgeçtim ondan önce bağımi sonra sevgimi tümden yitirdim zaten kendisi benim için mücadele etmeyerek gönül almayarak buna ön ayak oldu bu yüzden ona ne kadar teşekkür etsem azdır böyle yapmasa kendimi biliyorum yüksek ihtimalle evlenirdim hiç değmeyecek dengim bile olmayan bir adamla kendini bile sevmeyen, bencil, manipüleci bir gizli narsist.
20 Yorumla
1 yılEğer ortada cidden gerçek bir şey oluşursa iş sorunu rahatlıkla çözülebilir. Eğer sen çalışmak istediğini sadece şu an arama sürecinde olduğunu belirtirsen emin ol seni seven bir erkek bunu anlayışla karşılayacak ve ilişkisini sürdürecektir. Kaldı ki biriyle tanışır tanışmaz evlenmeyeceğine göre sevgililik aşamasında iş bulabilirsin.
00 YorumlaMerhaba siz öyle yazınca bu söz aklıma geldi.
Tecrübem olmadığı için iş vermiyorlar. İşim olmadığı için tecrübe edinemiyorum." (Şahin Sarsu)
Evlilik için iş ya da işsizlik önemli değil önemli olan güven ve paylaşma duygusudur. Benim öyle bir kriterim olmadı hiç bir zaman ama karşıma doğru düzgün birisi de çıkmadı.05 Yorumla- 1 yıl
Benim de... Ama birey olan herkes kendi masrafını karşılamak zorunda...
- 1 yıl
@Frankenstein16 Ondan 38 e kadar bekar kalmışsın 😂
- 1 yıl
@Tükendimçok2 olabilir...
Evde kimseyi beslemeye niyetim yok - 1 yıl
@Frankenstein16 geçen gün hiçbir kadın beni istemiyor diye ağlıyordun ama dayı
- 1 yıl
@Tükendimçok2 hem ağlarım hem gülerim
Gizli Üye(30-35)1 yılŞu sorulara bak kocamdan boşanıyorum bende. Çalışan birisi değilim sürekli para istiyor bi hayrı yok bana. Bir bardak süt için sakın inek besleme. Maaşlı kadın arayan asalaklarla sakın evlenmeyin. Damızlığa ihtiyacımız yok şükür. Günümüz erkekteki sevgi gerçek değil. Bunun için bir bedel ödemeyin.
52 Yorumla
Cevap sahibi1 yılBende evlenmeden önce çalışmasan sorun değil diyen eşim vardı değişt.
Gizli Üye(36-45)1 yılYıllar önce benzer bir şekilde hayatımın hatasını yaptım. Kariyerli olsun diye bir diş doktoru ile evlendim. Gerçi benim işim ondan iyiydi. Yani çalışmasına maddi ihtiyacım yoktu. Sırf evde oturup boş işlerle uğraşan diye düşündüm. Ama kariyere bakarak büyük hata yaptım. Geçen onca zaman sonra hayat bana maddi anlamda her istediğimi verdi ama zerre mutluluk vermedi. Şimdi bir çıkar yol arıyorum
36 Yorumla- 1 yıl
İşte demek ki büyük konuşup kimseyi küçük görmeyeceksin çalışan kadınla olmanın bedeli var
Cevap sahibi1 yıl@Ddldkdldkdk büyük konuşmama konusuna katılıyorum ama küçükte görmedim. Aslında konu çalışan ya da çalışmayan kadından ziyade kişinin hamuru ile ilgili bir mesele
- 1 yıl
Çalışan kadınlarda haklı olarak istediğini yapma kimseye uymama durumu var sonuçta kendi parasını kazanıyor kimseye ihtiyacı yok çoğu zaman kendi kafasına uyar
Cevap sahibi1 yıl@Ddldkdldkdk tabiki çalışan kadının daha atarlı giderli olması muhtemel ama hespinin öyle olduğunu söylemek doğru olmaz. Evine, eşine bağlı çokça çalışan kadın var
- 1 yıl
Bir kız olarak söylüyorum ki hiçbir kadın çalışılınca evine eşine bağlı olmaz. Kısmen bağlıdır. Zaten kadının çalışma isteği bundan doğuyor %70 bağımsız olmak
Cevap sahibi1 yıl@Ddldkdldkdk ama çalışıpta eşine ve evine çok bağlı birsürü örnek biliyorum. Birisi de benim ablam. Ve bu akıllıkla çok çok başarılı evlatlar yetiştirdiler
Gizli Üye(25-29)1 yılKadınlar ben hizmetçi miyim bütün iş bana kalıyor dedikten sonra ve hiçbir şekilde kendini geliştirmeyip zengin erkek istediklerini sosyal medyada fazlasıyla gördükleri için onlarda çalışan kadın istemeye başladılar. Etki tepki gibi düşün. Kadın çocuğumuzu büyüteceğim evin bakımı bende diye erkeğe umut, güven verse ve erkek gerçekten sevse çalışsın diye zırvalamaz diye düşünüyorum. Zırvalıyorsa da defolsun gitsin korkaklarla işiniz olmasın. (Feminist değilim)
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılİyi işte, onlar zaten eve hizmetçi alıyorlardı bugüne kadar artık hizmetçi+parasını sömürecegi birini istiyorlar en azından sende bu yok. Bu yüzden onların eline düşmedigin için ne kadar şanslısin farkında değilsin. Erkekler kadının etinden sütünden parasından neyi varsa sömürecegi kadını arıyor uyan artık
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBen de işsizim. Belediyeye alıncaktım çalışma şartları ve saatleri çok iyiydi hatta belediye başkanını bile yakalayıp siyasi bir kişiyi arattırdık ama yine de giremedim torpille bile giremedim sen düşün. Ben çok pozitif kalmıştım ama maalesef her işyerinede girmek istemiyorum artık bilerek girmiyorum zorunda olacak bir durumum olmadığı için. Toksik insanlara ve saçma çalışma şartlarına tahammülüm yok böylesi daha hayırlı. Ben de senin gibi üzülüyordum. Sal valla kasma hayatı bu kadar! Değmez.
17 Yorumla- 1 yıl
İyi ki girememissin daha 22 yasindasin mezun olur olmaz tanidik araya sokup ise gir ne ala memleket millet 30 35 yasina kadar işsiz geziyor bir akıllı siz varsınız
Cevap sahibi1 yılBen çok iş aradım. Herkes tanıdıkla giriyor ve yaşla alakası yok. Tanıdığı olmayan giremiyor. Ben normalde senelerce iş aradım ve sadece birisinde çalışabildim. Yaşımla alakası ne anlayamadım. Neyse siz böyle kendi kalbinizin niyetini yansıtıyorsunuz sizin sorununuz.
Cevap sahibi1 yılGiyim mağazalarına bile çalışanların tanıdıkları giriyor normal başvuranlar kabul edilmiyor haberiniz var mı?
- 1 yıl
Kanka 22 yasindasin uniden yeni mezun olma yaşındasın nasıl senelerce iş aradin 13 yaşında sokağa mi saldilar git ise ara diye lise mezunu musun anlamadım sacma sapan konusmussub
Cevap sahibi1 yılüniversiteye gitmedim çünkü açıktan okuyorum.
Cevap sahibi1 yılNeyse açıklama yapmama bile gerek yok iyi günler.
Eğitim & Kariyer konusunda 520 cevap paylaştı. Umarım kısa zamanda iş bulursun çalışmadan evlilik zor cidden. Çok şükür erkekler de artık uyandı en azından bir kısmı nasıl ki kadınlar çalışan erkek istiyorsa erkeklerin de çalışan kadın istemesi en doğal hakkı
118 Yorumla- 1 yıl
Evde kalırsınız sizde
- 1 yıl
Kadın ile erkek aynı değil siz daima daha fazla çalışmak ve daha çok para kazanmak zorundasınız yoksa erkeği ne yapalım
- 1 yıl
Telli duvaklı evinden alsınlar seni kız istesin resmen günümüz erkekleri kadınlasti ya siz hiç iyi değilsiniz
- 1 yıl
Bu kafa ile evlenme
- 1 yıl
Öyle bir şey demedim bence de kadın çalışmalı ama ilk şart bu olmamalı uğraşmistir girememistir ne yapsın atsın bı kendini bı yerden erkek olsam şahsen sevdiğim kadınsa bir değil beş çalışırım ama sevdiğimi alırım resmen alım satım sözleşmesi gibi işi olmalı şuyu buyu olmalı diyorsunuz şaka gibi
- 1 yıl
Evlendikten sonra is giren kadın dolu sahsen bende işe girmek için uğraşıyorum eğer girersem görüştüğüm erkeğe işsizim diyeceğim bakalım beni ben olduğum için mi seviyor yoksa maaşlı kadın peşinde mi anlarım
- 1 yıl
Bir çabası varsa benim işim varsa evlenirim
- 1 yıl
Gelecek vaadetmesi lazım ama sen cidden evlenme ya daha dediklerimi anlamıyorsun bu arada ben evlenirim desem de ailem müsade etmeyebilir çünkü kadın erkek iş konusunda eşit değil işsiz kadınla evlenilir ama işsiz erkekle evlenilmez bu ezelden beri böyle
- 1 yıl
Ben ultra zengin istemiyorum eski sevgilimin ev arabası yoktu bizim ailede var diye onemsemedim dengimi arasaydim benim ev araba var onun da olsun derdim
- Eğitim & Kariyer konusunda 5,3b cevap paylaştı.
1 yılSende önce iş bul bir kendi ayaklarının üstünde dur ondan sonra sonra o adam bir aldatsa gidecek yerin olmaz
80 Yorumla İnsanlar her zaman düşeni elinden tutup kaldırmak yerine üzerine basıp yürümeyi tercih eder.
Bi erkek kendine güvenmiyorsa kendinden düşük kızla yapmaz. Bu tam tersi düşünülür ama maddi anlamda bu şekildedir.20 YorumlaKadın isterse çalışır, çalışmazsa eve ben zaten bakarım demeyen adamla flört bile etmeyin. Böyle adamlar taşı sıkar suyunu çıkarır bakar ailesine , yok hayat şartı eşitlik falan diyenlerden koşarak uzaklaşınnn
01 Yorumla- 1 yıl
Niye feminist değil misin
Gizli Üye(45 üstü)1 yılKarısını bakabilecek güçte olmayıp karısının parasından medet uman erkekle sen evlenme zaten. Bana çok itici geliyor bu kadına çalış baskısı yapan tipler. İnsan gururuna yedirmez bir kere kadın parasından medet ummayı.
213 Yorumla
Cevap sahibi1 yılBabamın evinden alıyorsa evi gecindirmek bakmak zorunda
Cevap sahibi1 yılOlabilir erkek evi geçindirmek zorunda. Kadın her zaman çalışmayabilir hamile kalır çocuk olur vs. Erkek kendine güvenecek gücü olmalı
- 1 yıl
Eşitlik diyonuz ama
- 1 yıl
@geribaksanbi doğumu sen yaparsın artık emzirmeyi de kadın yapar nasıl fikir
Cevap sahibi1 yılKadın çalıştığında eşitlik olmuyor, kadının yükü artıyor. Ev işi çocuk eş tüm işler yine kadına kitleniyor erkeğin tek yapacağı şey eve para getirmekken artık onu da kadına yüklüyor
- 1 yıl
Ne alaka erkeklerde temizlik yapar yemej yapar paylaşırlar
Sanki çok yük emin ol ev geçindirmek daha zor ayın sonunu getirmek bak bakim dışarda 50 bin lira alan erkekle kadinin yaşantisi bir mi - 1 yıl
@geribaksanbi yokya hem asgari ücretle çalısıyorum hemde babamdan 15 bin tl yetim aylığı alıyorum gazi kızıyım evlenince çalışmayı düşünmüyorum pekii ben evlenince neden maaşım kesiliyo neden cunku sana kocan bakacak deniyo babam polis olduğu için çalışırken alabiliyorum yani kızlar demem oki maaşım daha değerli aslan babam yattığın yerden bakıyosun vatan sağolsun asalak erkekler uzak dursun eklemekten alı koyamadım bi komsu annesi beni oğluna beğeniyormuş benimde sevgilim var halen onunlayım mühendis evlenecez inş neyse yok işte sen manitanı bırak biz alallım güzelim allah için olay için belrdittim neyse sonra bende öylesine dinliyorum söylediğini bana duyuryo yok işte hiçç altın takamazlarmış fakirlermiş ahah sonra sen hemen işede girersin yoo dedim ozman işşizdeim ben her işte çalışamıyorum dedim neyse çocukta maymun gibi bunları gt edip laf sokmuştum hani bana demiyoda gelin adayına diyo bir arkadasım evlendi kaynanasından 5 adet rezidanse kalıyor ve 500 bin tlik 2 sene önce altını takıldı tabiiki bende yaptırıcam bir kız çocuğu kolay yetişmiyor size değer kıymet vermeyen kim varsa atıp geçin bide oğlu açıktan okumuş işşizmiş ahahahahah yalllah canımmmmmmmmmmmmm aslan babam çeyizim bile senden oluyo nurlar içinde yat vucunda 4 kursunla yatıyo vatan sağolsun bazılarıda 1 ay askerlik yapıyo dedem 4 yıl yapmış oğlunu tanınmamış ahaha kızlar biz gidek askere çavuş yok buda bu zihniyetteki herkese kapak olsun tamam okuyun bol bol
- 1 yıl
bide çocuğun ortak evi varmış ablalarıyla benim 6 mlyn değerinde evim + arabam var ahaha tabi buldular yiyeycekler bir görseniz nasıl bakıyolar ben sok oldum sevgilim varken ayrıl diyo ahha haydii naşingen benim evim varsa evleneceğim adamında olmalı geçen o çocuğun ablası gelmiş kardeşini kötülüyo işşiz güçsüz serseri diye ama maşallah annesi mükemmel görüyo kızlar uyanın diye yazıyorum yoksa valla yazmadım
- 1 yıl
@elfidağ97 Senin ki istisna her kadına babasın dan maaş kalmıyor seninle evlenen adam bunları göze alarak evlenir ben çalışmam diyecek kadını her erkek kabul etmez. Hadi diyelim enayi birini buldunuz siz rahat edin diye gece gündüz çalıştı ekstra mesai yaptı haftasonu da çalıştı ama ilerde yaşlandı emekli oldu çalışma şansı kalmadı o zaman ne yapacaksınız tek emekli maaşı yetecek mi yoksa kocana 70 yaşında hadi işe git mi diyeceksiniz
- 1 yıl
@met96 aslan babam bakar bana o yeter allaha şükür sadece allaha güveniyorum valla babam aksayarak yürürdü birde 35 senelik polisken zorla yaş hddnden emekli oldu 20 senede güvenlik yaptı kuyumcularda çantacı yakalardı bi gün bize bakamadığını bilmem bakıcak kardeş yapacak bişe yok ozaman kimseyi yakmasın bi akarabamız hülya avşardan daha güzle demiyimde aynı müslümansan inan bal yemin ederim bu gitti asalak birine 11 yaşta adam büyük ne ev ne araba ilkokul mezunu kız bunu nasıl seviyo zengin talibi vardı ama nasıl düzgün çocuk ahlaklı bu ilkokul meznunu bunu seviyorum diye kandırdı adam daha sigortalı işe bile girmemiş kadın güne 14 saat fabrikada çalısıyo öyle bi bulduki annesi kahırdan öldü adam çocuklarına bile bakmıyo düğün yapmamış kız tarafı yaptı kaynana altınları bile almış bişey yapmadığı halde adam Şu an 45 falandır belkide 50 maaşı yok kızlar uyanın sakın ha özelden yazın daha çok anlatırım böyleleri hemen posta şutingen gol
1 yılBi bayanın beni bankamatik olarak görmesi kadar komik bi durum yok. Asgari ücret alsın ama yeterki bi yerde çalışıp azda olsa kendi cebinde parası olsun. Kimse kendini bankamatik olarak görsün istemez
10 Yorumla
1 yılZaten senin çalışmana güvenen erkekle sen evlenme olur çocugun vs olur çalışamazsın o zaman çok pişman olursun evlendiğine hem kendine hem çocuğuna zarar verirsin. Çalışmak istiyorsan kendin için çalış başkalarını mutlu etmek için değil
40 YorumlaGerçekten çoğu erkek prenseslige doğru gidiyo Allah korusun bı savaş çıksa karı kılığınada girer bunlar savasmamak için
40 Yorumla
1 yılEvlenmek ile iş ne alaka çoğu Türk erkeği eşini çalıştırmak istemez bana saçma geldi iş bulma olayına gelince 100 iş konusu var diyelim hep başka seç
00 YorumlaNe işi arıyorsun üni falan okudun mu baya bi erkekle evlenmek istedin herhalde çoğu erkek karım çalışamaz diyor oysa ki ben ona bakarım derlerdi genelde şaşırdım bu soruya
01 YorumlaŞimdi bunu bir kaç kişiden daha duydum. Geçinme korkusu var gençlerde. Ama çok yanlış bir durum. Kadın çalışabilir ama çalışmasa da olur tabiii. Kadın çalışmasa erken daha özverili çalışıp 2 kişilik kazanır. Ama Kadın çalışırsa maalesef erkekler kariyer veya daha fazla kazanmak için kendini zorlamıyor. Çok yanlış bir durum. Bana göre !
01 Yorumla- 1 yıl
Abi senin yaşındaki erkekler çalışıyordu şimdiki erkekler prenses oldu escortlara gidip hastalık kaparlar umarım hiçbiri evlenmeyi haketmiyor aklı olan kız zaten bu tiplerle evlenmez
İşsiz olduğun için asla hiçbir erkek seninle evlenmez diye bir şey yok. Evlenen tâbi olur, ama sen işsiz olduğun için değil, ekonomik şartlar zor diye.
00 Yorumla
1 yılAaaaa neden bana söylemedin ki aslında ben birisini tanıyorum hatta öyle birisi ki işsiz olsan bile yineden evlenmek isteyen birisi kendisi bir kaç tanıdığım var sadece 5 tanesi var bide sana iş buluruz sen rahat ol belki hoca ol istersen yani öyle
00 Yorumlaİş durumun seni ilgilendiriyor hayatındaki kişiyi değil çalışıp çalışmaman onu ilgilendirmez bu konu hakkındada bişey söyleyemez
113 Yorumla- 1 yıl
erkekte evlenmez bu kadar basit
- 1 yıl
halen konunun geçindirmek oldugunu düşünüyorsun hahahaha
1 yıldevir değişti ya şuna bak eskiden kadın çalışmasın evinin hanımı olsundu şimdi ne oldu ilginç :D
10 YorumlaNerde yaşadığını merak ettim. İşsiz olduğu için tercih edilmeyen erkek çok gördüm sma ksdın pek görmedim.
20 YorumlaSen Deli misin? Öyle erkek ile evlenirlir mi? Vallahi kafayı yediniz. Benimle bildiğim erkeğin işi yok diye kadın kabul etmez
21 Yorumla- 1 yıl
Erkek bankamatik çünkü değil mi erkek hep çalışsın eve para getirsin erkek para yumurtlama makinesi çünkü.
1 yılBen evlensem karım çalışmasın isterim bu gibi şeyler kişiye göre değişir yani
30 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 444 cevap paylaştı.
1 yılNormaldir, mesela çoğu kadında çalışmayan erkeği istemez.
42 Yorumla- 1 yıl
Sonunda empati yapabilen narsist gibi davranmayan biri. Bizim ülkemize böyle eşitlikçi düşünen empati yapabilen insanlar lazım çok sıkıldım herşeyi erkeğe yükleyen zihniyetlerden artık
- 1 yıl
Feminizimi çok yalnış anlamış insanlar var. Feminizim her iki cinsin eşit olması demek.. ne eksik ne fazla. Herkes dengine bu dünyada.
- Eğitim & Kariyer konusunda 979 cevap paylaştı.
s 1 yılHayat müşterek. Kiraların bile en az 20 k olduğu ülkede erkekler haklılar.
51 Yorumla- 1 yıl
Bencede
Yok ya o bahanedir onların evlenmeye niyeti yok zaten
20 YorumlaNe saçma bişey yaa
Kadın çalışmaz koca dediğin karısını çalıştırmaz233 Yorumla- 1 yıl
@KinDoluBiri prenses kadın eline mi bakıyorsun
- 1 yıl
Ev işide paylaşılır işede iki cinsiyette gider bir kadın öder bir erkek ama işinize gelmiyor çünkü popo büyütmek daha kolay. Açınıyorsunuz oranızı buranızı erkeklerde abazan tabi
- 1 yıl
Engellersen mutlu olcam
- 1 yıl
Sağol abi
- 1 yıl
Anca kadın çalıştırıp para yerler adam değiller
- 1 yıl
Ne güzel 😅 neden uzakta peki
- 1 yıl
🥺😢
- 1 yıl
Aşık olmak zor
- 1 yıl
Evet doğru olanı yapıyorsun belki sevdiğine kavuşursun
- 1 yıl
Umarım sevdiğine kavuşursun
1 yılO bir yalan işsiz kadınla evlenen evlenir asıl işsiz bir erkek insan muamelesi bile görmez
30 Yorumla
1 yılYeterince o... pu değilsin demek ki. Kusura bakma lütfen. Genelleme yapıyorum bu toplumdaki adamları.
013 Yorumla- 1 yıl
Akıllı adama denk gelmiş demekki. Hazmetmesi zor değil mi? Asalak gibi birilerinin sırtından geçinememek
- 1 yıl
- 1 yıl
🤭😂 çok komiksin.
- 1 yıl
@KinDoluBiri sizin kadar olamam
- 1 yıl
@met96 biliyor musun çok zengin insanda geldi bana kabul etmedim, benim herşeyim var neden kabul etmiyorsun dedi bana. Buyuyun artık. Benle uğraşmayın konu para pul değil. Allah akıl vermiş sağlık vermiş çalışsın kazansın herkes. Sizin amaç üzüm yemek değil bağciyi dövmek. Bi gidin Allah askina. yazmayın.
- 1 yıl
- 1 yıl
Tanımadığın insanlara abla abi vb hitaplar kullanilmaz. Eşitlikten önce üslup öğrenin. Engelleyecegim böyle devam ederseniz.
- 1 yıl
1 yılUmarım düzgün bir iş yeri ve patron bulursun. İnsanlar çok kötü. Bir referans ile gitmek iş yerine en iyisi
00 Yorumla
u 1 yılYouTube kanalı açıp içerik üret. Sen kazan kitleni oluştur ve seçilen olma seçen ol. 🌸💫
00 YorumlaŞu zamanda tek maaş zor ama seninde kısmetin vardır bir yerde takılma. Calisacaksan da kendin için yap başkasi için değil..
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBöyle erkolara anlam veremiyorum. Ev geçindiren kız isterler ama kendileri hiçbir ev işi yapmaz. Doğan çocuklar onun soyadinda olur. Aklınızı kullanın kızlar. Böyle bir hayat mı hayaliniz. Resmen kölelik
10 Yorumlaİş bulmak için cazibenizi artırın. Mesela yabancı dil ogrenebilirsin boş bekleyeceğine. Bilgisayar programı vs.
00 Yorumla
1 yılBöyle bir erkekle evlenme bile. Çalışıp çalışmamak senin değerini belirlemez. Aksine erkek güçlü olmalıdır. Kadinini zor durumda bırakmamali
09 Yorumla- 1 yıl
- 1 yıl
- 1 yıl
- 1 yıl
Saçma sapan mezeler yahu
Böylesi çıkar mantığı içinde insanlardan ziyade cidden seni seven ve evlenme kararı alabilen insanlara rastgelirsin umarım00 Yorumla
1 yılerkekler akıllanmaya başlamış valla düzelme var erkeklerde
11 Yorumla
1 yılErkeklerde haklı.
Hayat müşterek ekonomi belli is arayacaksn napcn başka21 Yorumla- 1 yıl
Bencede 👍
Oda nerden cikti yalnis yerdesin bence. Bizde tam tersi çalışmayan kadın aliriz
10 Yorumla
1 yılPrenses erkeklerden uzak dur hele kadının parasına göz dikenden uzak dur
10 Yorumla
1 yılBence sadece işsillik ile alakası yok bu durumunun.
10 YorumlaHatunlar destan yazmış bu nedir ya. Hiçbir erkek çalışmıyor diye kadına ilgisini kesmes
10 Yorumla
1 yılNe alaka nerde yaşıyorsun illa çalışan kadın olması lazimmi. sizin oralarda
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEvlenince de işsiz kalabilirsin. Paran yok diye istemeyen erkek evlenmesin zaten. Evi gecindirmek erkeğin görevidir.
20 Yorumla- Devamını Gör (136)
Devamını Gör(181)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > İşsiz olduğum için hiçbir erkek benimle evlenmek istemiyor, ne olacak böyle?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler