yaklaşık 3 aylık işsizlik süresi devam ediyor.
En uzun ne kadar süre işsiz kaldınız?
yaklaşık 3 aylık işsizlik süresi devam ediyor.
herkesin böyle bi dönemi olmuştur elbette. sizler ne kadar süre işsiz kaldınız?
özellikle lisans okuyup işsiz kalanlar, bende aynı durumdayım bugünlerde..
Cevap
3Cevap
bende 6 ay falan işsiz kaldım. çözelim sana bir iş.
2.5 ay olacak benimde askerden döndüm arıyorum :)
Ortaokul mezunuyum 26 yaşındayım 16 dan beri hiç işsiz kalmadım okuyanlar hep işsiz gibi
biraz öyle. oda biraz okudugumuz bölümü meslek olarak benimsememizden kaynaklı. yoksa herhangi bir işe başvuruyor olsak eminim ki bu süre bu kadar uzamaz. ama herkes kendi meslegini yapmak istedigi için belirsizlik içerisinde bekliyoruz
Evet iş beğenmeyen çok
iş begenmemek bence farklı bir durum cünkü yeni oldugum için kendi meslegimde verilen işe veya maaşa itiraz etmedim etmem. evet iyisi için arayışta olurum o başka bir konu ama ben calısmam demem. he şuna iş begenmemezlik diyorsak o zaman başka ben 1+4 sene okudum okulu. benimle hiçbir alakası olmayan bir işe elbette basvuru bile yapmadım.. çok klişe olacak ama 3 büyük market zincirlerine basvurmadım misal :) begenmemekse bu bende begenmiyormuşum demek ki.
Umarım kasiyer olmazsın
yani bende umuyorum :D asla iş kücümsemem ama 5 sene okulda gecirmek yerine 5 sene kasiyer olsam belki o süre sonunda farklı bir hayatım olurdu. şimdiden başlayıp öyle bir işte ilerlemek çok zor olucaktır. ha mecbur kalırsam maddi anlamya yapabilecegim işler var, ve bulurum da bakalım simdilik aramaya devam
Evet nasip ya ben de iyi ki okumadım diyorum 10 yıl baya birikim oldu geliştirdim kendimi açıktan liseyi bitirdim üni de kazandım
ben 3 tane bitirdim 4ü okuyorum :D birazda hayat bicimi bu ya. hani hiçbir zaman üni okudum cok cok iyi paralar kazanmalıyım cok iyi hayatım olmalı diye düşünmedim. iyi para istiyosan ticaret yapıp kendi işini kurmalısın yani üni okuyup kimse maaşla zengin olamaz.
Kaç yaşındasın
28.. 2 tane örgün 1 tane acıktan bitirdim. şimdide açıktan devam :D örgün 2+5 sene toplam 7 sene gittik 2 üniversite için
Maşallah maşllah 😅 çalıştın mı hiç peki
yani üni. ile alakalı 1 sene diyebilirim :D onun harici alakasız işler, kısa zamanlar vs calıstım ama CV ye yazacak degerde 1 senem var :D
İlerde ne düşünüyorsun peki aslında sigorta önemli bence ben sırf emeklilik için
ben o modda biri değilim ya :D sigorta düşünmüyorum zaten elim ayagım tutarsa 60 65 lere kadar calısıcaz gibi duruyo sigorta dolar bi sekilde. biraz hayatta ne yaptıgımla ne kattıgımla ilgileniyorum. evet bu cümleleri kurmak için belki zengin bi aileden gelmiş olmak lazım ama hem düşünceler bu hemde o kadar varlıklı bi aileden gelmiyorum maalesef :D ama param olsa sadece sevdigim ve faydalı oldugum seyler yapıp gitmeyi yeğlerdim bu dünyadan :D
İşsizim böyle iyi
yani tercih meselesi oda
yani finansal özgürlük sagladıgım bir zamana gelirsem bende isterdim işsiz olmak.. ya da işsiz olmak demiyim ona da gelir kaidesi ile çalışmamak isterdim..
1.5 yıl
zor zamanlar geçmiş.. 2.5 ay oldu benimde şuanlık
çalışma hayatı da cok tatmin etmiyor insanı ama işte.. dünya hayatının da bi sekilde gecmesi gerekiyor sonucta
kesinlikle.. henüz çok bir adım atabilmiş değilim ama boşa geçen zamanda iş olmasa bile degerlendirmeye gayret ediyorum.. para kazanamıyoruz bari zamanı kaybetmeyelim.. bi iki ay tatil kafasında gezdim durdum artık kisisel gelişim dönemine girsem iyi olacak :))
7 ay
ne çok uzun ne çok az bi zaman.. belirsizlik yoruyor insanı daha çok
Aynen öyle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ah genç dostum, işsiz kalma sürecindeki o belirsizlik hissini çok iyi anlıyorum.🌟 Benim kişisel olarak akademik rotamda sürekli ilerleme fırsatım oldu ama öğrencilik dönemlerinde “acaba doğru yolda mıyım” dediğim zamanlar oldu. Sabırlı olman çok önemli ve motivasyonunu kaybetmemen lazım!✨ Eğer lisans mezunuysan, o süreyi kendini geliştirmek ve eksiklerini tamamlamak için harcayabilirsin.💡 Mesela bir dil öğrenmek, ilgi alanlarınla ilgili sertifikalar almak ya da gönüllü projelerde yer almak seni hem geliştirecek hem de ruhen rahatlatacaktır.
Unutma, her şey bir süreç ve her yeni adım seni istediğin yere biraz daha yaklaştırır!💪 Hedeflerini belirle, gelişimine odaklan, cesur ve kararlı ol! En zor günlerden bile öğrenecek çok şey var.✨ Eğer yön bulmakta zorlanırsan, bu konuda konuşmaya her zaman hazırım! 🌿 İçindeki ışığı hep hatırla, yolun açık olsun! 🌻
evet ama bu şekilde beklerken öyle kendinizi geliştirmeye sertifika programlarına katılmaya pek motivasyonda bulamıyorsunuz :)
Evet, o motivasyonu bulmak zor olabiliyor. Ama küçük adımlarla başlamak her şeyi kolaylaştırır! 🌟💪