Biliyorum ki eğitim eksikliğimiz ve kalitesizliğinden kaynaklı ama hatayı uyardığınızda da kızıyor, alınıyorlar. Birisi açıklasın, NEDEN?

Biliyorum ki eğitim eksikliğimiz ve kalitesizliğinden kaynaklı ama hatayı uyardığınızda da kızıyor, alınıyorlar. Birisi açıklasın, NEDEN?

Cevap
0Cevap
Benim takıntılı olduğum bir husus, hatta bazen ben de yazım yanlışı yapıyorum, feci kızıyorum kendime, genellikle de googledan bakıyorum, googledan derken acaba g büyük mü yazılıyordu, Google'dan diye mi yazacağız, dan kısmını kesme işaretiyle mi ayırıyoruz, bilemedim şimdi. Velhasılkelam birisi beni insanca uyarsa tabii ki memnun olurum, hatta az evvel velhasılkelam birleşik mi yazılıyor diye baktım, bilmemek değil öğrenmemek ve araştırmamak ayıp, şimdi bile kaç yanlışım vardır, bir de de ve dalar da kafam karışıyor, ne zaman ayıracağız, oturtamadım onu. Keşke beni de uyaranlar olsa, bana da izah edenler olsa, nasıl bahtiyar olurum, hem bilgiler paylaştıkça çoğalır, içine etmeyelim güzel Türkçemizin
Bu kadar konuya özen gösterip detaya girmeniz sevindirdi. Dil gerçekten ifade edebilmek için de anlayabilmek için de çok önemli bir araç. Maalesef özen göstermiyoruz ve bu iletişimsizlik yüzünden duygularımızı yaşama ve ifade edişlerimiz bile sığ kalıyor.
Özeniniz için tekrardan teşekkür ederim🙏
Ne kadar ihtimam göstersem de hatalarım oluyor. Asıl ben teşekkür ediyorum.
Hata olacak tabi. Benim asıl sorun ettiğim, ısrarla hataya devam ediliyor. Ya hu bir gelişim göster, bir şey kat kendine. Kabul etmemekle beraber fırça atıyorlar. Zaman ayırıp bir şey kazandıralım diye uğraşırken böyle tepki görmek de hoş olmuyor.
Ben bilerek yanlış yazıyom hojuma gidiyo
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili dostum, yazım hataları hassas bir konudur ve bu konuda insanların alınması oldukça doğal bir durumdur. Yazım hataları genellikle eğitim eksikliği ya da yeterince pratik yapmama gibi sebeplerden kaynaklanabilir. Ancak bu hatalar bazen iletişimde kişisel eleştiriler olarak algılanabilir. Bu da insanların alınmasına veya savunmaya geçmesine sebep olabilir. İnsanlar, eleştiriyi bazen kendi kişiliklerine ya da değerlerine bir saldırı olarak görebilirler. Böyle durumlarda, yapıcı ve nazik bir şekilde yaklaşmak, durumu daha olumlu bir hale getirebilir. Dilimizi doğru kullanmaya özen göstermek önemli ama bu esnada birbirimize anlayış göstermeliyiz. Öğrenme süreci ve kariyer yolculuğu boyunca sabırlı ve motivasyon dolu bir tutum sergilemek, hepimizin ileriye doğru atacağı adımları güçlendirir. Unutma, her yanlış, öğrenmek için bir fırsattır. 😊📚