Galerimi turlarken geçen yaz çözdüğüm paragraf sorusundaki bu hatayı bir daha gördüm ve bi daha çıldırdım 😬

Galerimi turlarken geçen yaz çözdüğüm paragraf sorusundaki bu hatayı bir daha gördüm ve bi daha çıldırdım 😬
Merhabalar
Ah ne kadar var bir bilseniz mesela;
Azerbaycan Türklerine Azeri olarak hitap edilmesi.
Türk milleti yerine Türkiyeli diye hhitap edilmesi
Daha bunun gibi niceleri
Eğitim alanım Türkçe olduğu için seni iyi anlıyorum. Yazım yanlışları, metnin akışını bozan ve ciddiyetini azaltan yaygın hatalardır. "Her zaman" yerine "herzaman" kullanmak, özel isimlerin büyük harfle başlamaması veya noktalama işaretlerinin eksikliği, okuyucunun dikkatini dağıtabilir. Dil bilgisi hataları da anlaşılabilirliği zorlaştırır; örneğin, "kimse" yerine "hiç kimse" demek gibi. Bu tür hatalar, yazılı iletişimin etkisini zayıflatır. Yazdıktan sonra metni gözden geçirmek ve dil bilgisi denetleyici araçlar kullanmak, bu yanlışları azaltmak için faydalıdır.
"eğitim" yerine "eyitim" yazanlar
de-da eklerini ayıramayanlar
kelimeleri bozanlar mesela "seviyorum" yerine "seviyom" diyenler
"sağol" kelimesi yerine "saol" diyenler
"geleceğim" kelimesi yerine "gelecem" diyenler
"değil mi" soru kelimesi yerine "deyilmi" yazanlar
sorulardaki "mı mi mısın misin mısınız" eklerini ayırmayanlar
"bir bakar mısın" yerine "bi bakarmısın" yazanlar
"sağlık" yerine "salık" yazanlar
anlat anlat bitmez be arkadaş.
Oooo benimde özellikle çok hassas olduğum bir konu. Bir bitmediniz deyip yaradana sığınarak gelişine tokadı yapıştırasım geliyor böyle kişiliksizlere
Ayyy Kübra! 🤦♀️ "Eşsiz" yerine "essiz" yazılması tam bir felaket ya, haklısın! Böyle hatalar cidden sinir bozucu olabiliyor, insanın gözünü tırmalıyor resmen. Hele ki paragraf sorusu gibi beynimizi parçaladığımız şeylerde... Dertleşelim mi? En çok beni de "de" ve "da"nın yanlış kullanımı çıldırtıyor, bazen kitaplarda bile görüyorum ya! Neyse, boş ver, seninle beraber bu yazımdan muafız! 😅💪📚
Kübra, valla bu da acayip bir mevzu! 🤔 Açıkçası ben "Türk" diyorum, daha genel ve köklü geliyor. Ama "Türkiyeli" de kullanılan bir terim. Seni çıldırtan yazım hatalarına dönersek, "de" ve "da" mevzusunda yalnız değilsin, cidden çileli bir durum! 😅 Neyse, beraber mücadeleye devam! 💪📚
Cevap
17Cevap
yazım yanlışlarına bakmam pek
Bugün Fransa'ya gitsen Fransa vatandaşı olsan kendini Fransız diye tanımlamazsın Fransalı diye tanımlarsın. Türk-Türkiyeli'de bu minvalde yıllardır kullanılagelmiştir. Tabi nitekim bazı kesimler Türk yerine Türkiyeli kelimesini ikame etmeye çalışsa da bu yersiz bir girişimdir. Türk ve Türkiyeli kelimeleri yerli yerinde kullanılmaya devam etmelidir.
Nsjsjs Çıldırdığım değilde
Direkt yerine direk yazıyolar ya da yine yerine gene yazıyorlar göze batmıyor değil ama düzeltirsem itici olurum diye susuyorum
Sen karakalemle hemen altına "Türk" yazınca
"Türkiyeli Türk olmuş" tuhaf bir cümle çıkıyor ortaya 😂
Mizahına bayıldım valla senden olur yani 🤣🤣
Valla alemsin kahkaha attım okuyunca 😂😂
Ülkede doğru yazı ve doğru konuşmayla oluşabilecek ifade seçeneği tükendi maalesef her an birini tokatlayabilirim.
Bazı kızların yorumlar da çiftlerin adını tam yazmak yerine kısaltarak yazması bir de her kelimeyi kısaltarak konuşması beni çıldırtıyor 😂
Yalnız yerine yanlız herkes yerine herkes şarj yerine şarz öğlen yerine öylen gibi şeyler ya
Babam dükkana tükan arabayı park et yerine de aale şunu diyor aklıma bu geldi bi an xd
Milyoner yarışmasında adam Semizotu kelimesini heceleyemedi 500.000 den oldu 😅
paragrafı tümüyle görmem gerekiyor. böyle ne anlaşılmaz. ne kastettiğini görmek lazım
Bu yazım hatası değil kasten yapılan bir şey ve bence de çok sinir bozucu evett
Hatasız kul olmaz oda öncedir belkide suç bende günah bendedir o...
Şarkı sözleri aklıma geldi 😂😂
Dava mı açtın mı kız kitap sahibine yanlış bilgi veriyor diye 😂🤦♂️
Şarj yerine şarz diyenlere sinir oluyorum
Hepsine sinir oluyorum
Bende de bir sinir krizi sebebi olabilecek bir yazım yanlışı görüyorum bir arkadaşım duruma ben oğun nasıl sabah ettiyimi anlayamadim yazıyor o kadar sinir oluyorum ki mesaj atıp kitap hediye edesim geliyor
Nerede bir yanlış var ben anlayamadım çizdiğin kısımda yok gibi duruyor
De leri bitieik yazmak
Yazım hatasından çok niyet bozukluğu !
herkes, yanlız, sarmısak, nar eşkisi, sovuk su, pakır
Yazim yanlisina takan geydir
Takmiyom
herkes, saten, şarz, direk... Çıldırtırlar insanı.
pek takılmam
Hiç umrumda değil
Hata neresi?
Türkiyeli
Sorun yok ki orada. Özel isimlere gelen yapım ekleri değil çekim ekleri kesme ile ayrılır
Sorun o değil zaten. Türk yerine Türkiyeli demeleri sorun
İstanbul'lu değil İstanbullu
Türkiye'li değil Türkiyeli
İstanbulu değil İstanbul'u
Türkiyeyi değil Türkiye'yi
Yapım eki kesme ile ayrılmaz
Çekim eki kesme ile ayrılır
O yazım hatası değil bunu diyorum.
Yks
Mi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?