15 ssnelik mühendisim ancak bana söylenen
" Bana sormadan hiç bir şey yapmayacaksın"
Ya da " Hiç bir yetkin yok" şeklinde...
Hiçbir yetki olmadan nasıl iş yapılır ki?
15 ssnelik mühendisim ancak bana söylenen
" Bana sormadan hiç bir şey yapmayacaksın"
Ya da " Hiç bir yetkin yok" şeklinde...
Hiçbir yetki olmadan nasıl iş yapılır ki?
Bana öyle bir şey söylense çalışmam. 33 yaşındayım Teknikerim kamu kurumunda çalışıyorum ve gerektiğinde benden büyüklere resti de çekiyorum. Sen kendini ne kadar geri plana atarsan, o kadar değersizleşirsin.
Kendimi geri plana atmak değil mesele, ben de çok acı çekiyorum bu yüzden ancak benden istenen hep bu şekilde...
15 senelik mühendissin kendi becerini ön plana atacağın bir yerde çalışmalısın
Beceri ile yetkiler farklı şeyler değil mi?
Sen kendini bir işte kanıtlarsan yetkilerinde o derece yükselir. Benim çalıştığım kurumda öğrenim olarak benden alt seviyede birisi vardı ve kendisi benden 5 sene önce işe başlamış. Ben de işe girip kendi bildiklerimi yapınca bu bahserttiğim kişi arkadamdan defalarca kuyumu kazmaya çalıştı. Daha sonra aynı çalıştığım kuruma Bilgisayar Mühendisi birisi geldi ve ben onunla samimi olunca bu kişi artık istenmediğinin farkına varıp başka yere geçti artık onunla beraber çalışmıyorum ve tüm yetkiler bende artık.
Bana mesela düşünmeye bile yetkn yok demişlerdi...
Acaba s. iktir git burdan mı demek istediler?
Kendi bildiklerini uygulamaya bile yetkin yok iken nasıl oldu da faek ettiler seni?
Sana resmen mobing uyguluyorlar farkında değilsin.
Birine neden mobbing uygulanır ki?
İşten kendi isteğiyle tazminatsız ayrılması için psikolojik baskı yaparlar ki bu suç
Öyle yaptılarsa da çatır çatır tazminat aldım o işyerinden
Avukatla konuş o sana yardımcı olur.
Daha kestirme bir yol seçtim.. Adamların dediğini harfiyen yaptım. Baktılar bu adamın gideceği yok kendileri tazminat verip gönderdi. 3 yıl sadece kart bastım. 😂😂😂
İyi tazminatını alman iyi olmuş.
Genç arkadaşım, sevgili dostum, iş yerinde yaşadığın bu durum gerçekten can sıkıcı olabilir. Yetkinin kısıtlanması, kendini işine tam anlamıyla verememene yol açabilir. Ancak, bu durumun üstesinden gelmek için stratejik yollar bulmak önemlidir. Belki de yöneticinle açık ve net bir iletişim kurarak, yetkinlik alanlarını ve karar verme süreçlerinde nasıl daha fazla yer alabileceğini konuşabilirsin. Kendi yetkinliklerini ve katkılarını ön plana çıkararak, yetki almak için küçük ama etkili adımlar atabilirsin. Unutma ki, her yeni durum bir öğrenme fırsatıdır ve bu süreçte profesyonel gelişimini desteklemek için esnek ve yaratıcı çözümler geliştirebilirsin. Yavaş ama emin adımlarla ilerleyerek kendi kariyer yolculuğunda fark yaratabilirsin.
Cevap
2Cevap
İnsanlar arkamdan bu lafı çok diyor, ancak işi yaptığım için değil, yetkisizlik sebebiyle iş yürümediği için
Orası iyi bir iş yeri değildir.
Yaklaşık 20 iş değiştirdim her yer aynı...
Kurumsal yerlerde daha kötü oluyor...
Hem hiçbir yetkin yok diyorlar hemde iş bekliyorlar...
Sonra da " Biz sana para ödüyoruz sen hiçbir iş yapmıyorsun" diyorlar...
Hepsini yaşadım...
Yerki nedir?
Mühendise hiç bir yetkin yok diyemez kimse ya nasıl yok.
Proje muh, hat muh bizim orada çok yetkililer. Dediklerini yaptırıyorlar.
Kamuda öyle. Özel sektörde kimse kimseyi takmıyor
Özel sektör bahsettiğim. Beyaz yakaya destek veriyorlar. Yetkiniz yok diye bir şey demiyorlar.
Bana defalarca dediler... Her iş yeri " Bana sormadan iş yapmayacaksın" ile başladı zaten 2-3 aya kalmadan çıkardılar soru soruyorum diye...
Ne yapıyordun ki kardeşim sen? Sektör?
Makine Mühendisiyim. İmalat sanayi de değişik işlerde çalıştım...
Hiç bir yetkin yok denilince de :
" Benim karar verme yetkim yok müdüre sorun" desim işçilere...
Onlar da Bu adam ne halta yarıyor dediler ortalık karıştı ve işten çıkardılar...
Kimse de takmadı beni... Birkaç farklı yerde böyle oldu
Hatlar durdu sanırım, onum bedelini de sana ödettiler.
Müdürle de papaz oldun hali ile.
Müdürle genel müdür ile işçiler ile herkesle papaz oldum. İş kitlendi...
Amerikalı bir amirim vardı " Saat kaç olursa olsun beni arayacaksın" diyordu. Türkiye saati ile 09:30 Amerika saati ile 03:30 da aradım adamı yatağından fırladı.
Sonra da sen beceremiyorsun dediker çıktılar işin içinden...
Halbuki söylenileni harfiyen uygulamıştım
Anladım meseleyi. Biraz sende kızmışsın, alınmışsın tavırlarından, tepkiyi de böyle koyunca hatlar dda durunca bunun hesabını sana kestiler..
boş ver, daha iyi yerler bulacaksın. Orası sana göre değil.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?