Patronuna muhtaç olmak zor gelmiyor
Tuhaf iş vesselam
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kadın kırsın dizini otursun evde ama sen acil bir durum olduğunda kızına, bacına ''bayan doktor'' iste.. Bu nasıl bir zihniyettir yahu? Ayrıca senin yaptığın resmen CİNSİYET AYRIMCILIĞI her bayan istediğini yapabilir ister çalışır ister şartlar uygun değildir çalışamaz.. Hemen dini araya sokmayada çalışmayın hangi ayette yazıyor senin dediğin şey? senin gibi zihniyetler kadınları zayıf görmekten ve aşağılamaktan bıkmadı ama biz bunları tekrar tekrar açıklamaktan bıktık usandık.. PATRONUNA MAHKUM OLMA durumu nedir ya? O patrona mahkum olmak değildir belirtirim.. O patrondan hakkını almaktır o senin hakkındır çünkü burada mahkum olma, köle olma gibi kavramlar söz konusu değil !! Sen demek ki çalıştığın ortamda ya da başka yerlerde kadınlara o gözle bakıyorsun ki herkesi o kefeye koyuyorsun.. aslında varya şu soru için harcadığım dakikalara acıyorum ama ne yapsak nafile senin gibilere 5 sene anlatsan yine de anlamıyorlar bir soru sorduysan eleştirilerede açık olacaksın.. herkes seninle aynı görüşte olmak zorunda değil.. Acıyorum sana, gerçekten çok yazık.. Sonra bu ''ülke neden gelişemedi?'' böyleleri yüzünden işte.
+1 .
Ahzab suresi 33. Ayet oku
Bunu yazan ellerinize sağlık, Fakat bunu yazan kişi Ahzab suresi 33. Ayeti bir tam okusun, yuzeysel okuyup geçmesin, orada kendinizi teşhir etmeyin anlamında söylüyor, çok şükür ki toplumumuzun kadınları çalışarak, ekmeğini kazanarak bunu yapmıyor.
Ayetlere uyma ayetleri kendine uydur
İslam bu diyorsanız islam bu değil
Kesinlikle haklısın.. Eğer zaruri bir durum yoksa bir kadının çalışmaması daha iyi.. Bir kadın eviyle, kocasıyla, çocuklarıyla ilgilenmeli.. Ayrıca çalışan kadınların çoğu mutlu değil, çocuklarıyla ilgilenemiyorlar.. O çocuk anne sevgisinden mahrum olarak büyüyor, halbuki çocuğun ihtiyacı olan sevgi. Bnde anlamış değilim zaruri bir durumu olmadığı bazı kadınların neden çalıştığını?
Bunu anlayamayanlar var maalesef
Evet anlamadıkları için 2 bayan eksiledi.. Anneleri çalıştığı için kreşe bırakılan çocuklar var ve kim bilir kreşteki öğretmenleri nasıl muamele ediyor o çocuklara.. BELKİ DAYAK ATIYORLARDIR KİM BİLİR
Kesinlikle çalışan kadınların çoğu mutlu değil, çalışmak kadına göre değil bnce, dışarıdaki ortam kötü.. Neyse söylenecek daha fazla söz yok.. Ben bu konuda seninle hemfikirim ama sanırım hemcinslerim bu konuda bnmle hemfikir değil
Eksiyi artıyı boşver
Onlar batı taklitçisi
İslam batıdan gelse kabul ederler
Ayrıca söylediklerin işlerine gelmiyor
Bir bayan olarak siz yapmayın bari bu duşunce yapısyla ulkemiz bir adım daha ileriye gidemez gunumuzde çoğunluk iyiki sizler gibi dulunmuyor azınlık olarak kalmanız dileğiyle çalışan kadınların mutsuz olduğu genellemesi tamamen saçma ve asılsız benim annemde çalışıyo gayet mutlu bir ailemiz var çevremde çalışıpta mutsz kadın gormedim
Kesinlikle haklısın , evet İslam batıdan gelse kabul ederler Çok haklısın Eig için çok teşekkür ederim
Bayan olunca aynı fikirde olmak zorunda mı
@lale355 sözüm sana
Ayrica da tembelliğinize ya da kadını pasiflestirmeye kilitlenmiş fikirlerinizi islamın ardına saklamayın hiç. Bütün din adamları, dini bilgiler veren insanlar kadınların meslek sahibi olmalarını ve çalısmalarını söylüyor. Erkekler de islamiyetin doğusundaki karakterde olmadıkları için. O zamanlar boşanmak mi vardi bir düşünün bakalim. Sonra islamın ardına saklanırsınız
@lichen Bunlar hayatın gerçekleri.. Ben üniversite mezunuyum ama böyle düşünüyorum.. Bir kadın evlendikten sonra çalışmamalı, dışarıdaki ortam kötü çünkü.. Kadın çalışarak kendini köleleştiriyor aslında.. Maddi durumu iyi olan bir bayan neden çalışır ki? Neden biliyor musunuz? Aç gözlü olduğu için, arkadaşlarını kıskandığı için.. Hiç kususra bakmayın gerçekler böyle.. Siz batıyı taklit etmeye devam ein, kendi kimliğinizi unutun.. Kukla olmaya devam edin.. Alkışlıyorum sizi
@lale355 Sen öyle san, çalışan kadınların çoğu mutlu değil
Evet batiyi degil arabistani ornek almaliyiz kiz cok hakli :)))
Boşanmak Allahın sevmediği helallerdendir
Ve vardı
Yıllarca okumuş ve bugün senin o hocalarını cebinden çıkartan biri olarak söylüyorum ki
O hocalar sahtekâr ve islamla alakası yok
@lale355sen öyle san
salakavanakdeli Arabistanı örnek almak, batıyı örnek almaktan iyidir..
salakavanakdeli Çarşaflı değilim
Batılı ama bir hanımla konuşmayı bile bilmiyor
Ve saygısız
Bir çocugun mutlulugu icin annesiyle büyümesi değil huzurlu ve mutlu bir ortamda büyümesi önemlidir. Çalışmayacaksan neden okudun sorarım sana? Evde oturmak için mi? Tamamen kendi tembelliğinize ve kadınları geride bırakma çabanıza kılıf arıyorsunuz başka açıklaması yok bunun günümüzde. Batıyla da alakasi yok herkes sizinle ayni şeyi düşünmek zorunda mi soran ve görüş sahibi? Değil. Benim çoğu akrabam çalışır en basiti teyzem. Okudu mezun oldu çalıştı çocuklarını özelde okuttu biri fen lisesine gidiyor ve cok basarılı. Diğer oglu da oyle. Rahat yaşıyorlar çift maas ve her istediklerini yapabiliyorlar. Huzurlu bir aile ortamı kurulduktan sonra yetiştirilir cocuk. Bosuna kadının işine ve parasına laf etmeyin. Kadın erkek bu konuda eşittir kadınların da çalışma hakkı var unutulmasın. Sizde geri kalmış ve sadece kendini düşünen zihninizi fazla yormayın bence soran.
Kocasına muhtaç olmayı zor gören
Ama patronuna muhtaç olmayı zor görmeyen bir nesil
Hayret ediyorum
Cevaba bak patrona muhtaç olmak :))))))))))) yormayin kendinizi kendi cukurunda bogulsun z q :))
Ağzı bozuk şu arkadaşa cevap bile vermiyorum hala yazıyor
Bırak tahsili evladım sen ilkin edep öğren
Kocası üzerindeki hakkı iade ediyor
Peygamber Efendimizin bu konuda en güzel yorumu veda hutbesinde
Hz muhammed yasam şartlarını görseydi kadını desteklerdi emin ol. O zamanla bu zaman bir mi? Ayrıca sen fikirlere açık bir insan da değilsin. Kimse seninle ve en iyi cvap sectigin kisiyle ayni fikirde degil bosuna çabalıyorsun. Kendinizi gelistirmelisiniz acilen.( batı, Avrupa kelimelerini kullanma alakasız konusma hic)
Peygamber Efendimiz miraçta hem bugünü hem ahireti görmüştü zaten
Ahirette paran kurtarır bekle
Hayır Allah tan
Sana ne ondan Peygamberi dinlemiyon hayırdan bahsediyorsun
çalışmayı seven bir kadının sırf çocuk var diye bütün gün evde oturup depresyona girmesini mi tercih edersin, yoksa akşam eve döndüğünde mutlu bir ruh haliyle çocuğuyla kaliteli bir iki saat geçirmesini mi?
Kreşe veya dadıya para verip 30 gün köle olup elin adamlarıyla sohbet edip sonra da insanlıktan bahsetmesini TERCİH ETMEM
kres veya dadi diye kucumsedigin insanların da evine ekmek götürmesine yardimci olacak olduğunun farkında misin peki? yahu ben anlamıyorum, memlekette milyonlar aaçlık sınırının altında yaşarken tutmuş kadın çalışmasın diyorsunuz. hayırdır, Sabancı'nın neyi oluyorsunuz? kaldı ki istersen emmioglu ol, sosyal bir hak olan çalışma hakkı cinsiyet gözetmez. kimsenin de bu hakkını engelleyemezsin. bir kadını kendine baglamanin tek yolu ona verecegin harcliksa, bu senin ne kadar kompleksli olduğunu gösterir, kadınlar çalışırken namussuzluk yapıyormuş gibi addetmeyi de bırak. belli ki iş yerinde çalışan kadınlara kötü gözle baktığın için herkesi kendin gibi sanıyorsun.
Küçümseyen kim yahu
Anneden mahrum çocuğun haline acıyorum
çalışmadığı için mutsuz olan bir annenin o çocuğa en ufak bir yararı olur mu sanıyorsun? bunun islamla filan da ilgisi yok. tembellik ne zamandan beri allahin emri olmuş?
Kadınlar evlerinde otursun ayet meali Kitapta var islamın Allahın emri hadi müslüman isen dinle
ayeti yazar mısın?
Müslüman biri bana değil Kur'an a bakar
AYETI YAZAR MISIN?
ben de sana kuran ayeti soruyorum herhalde, sacmalamayi geçtin siviyorsun şu an.
Oku oku
Çalışkansın ya üşenme okuu
ben cok cahilim bana göster de okuyayım?
hani bilmeyenlere göstermek ekstra sevap point ya size göre, aydinlatsana beni?
beklediğim ayet. peki ya Hz. Hatice'nin ticaretle ugrastigini da biliyor muydun? ikinci kez evlenmek suretiyle peygamberimize evlenme teklif ettiğini? ki bence islam tarihindeki ilk feministtir kendisi.
ayrıca o ayeti yanlış yorumlamissin zaten.
Bak bunu da incelersen sanırım fikrin değişır onedio.com/.../14-maddede-eskiden-devlet-yonetirken-bugun-evine-hapsedilmeye-calisilan-turk-kadini-436481
@gksuu Bn kendimi kandırmıyorum, bunlar gerçekler.. Kötü söz sahibinindir bu arada.. Asıl vasıfsız olan sensin
@lichen Neden okuyup okumadığım sadece beni ilgilendirir.. Ben bir bayanın ZARURİ BİR DURUMU varsa çalışmasını tasvip ediyorum, onun dışında çalışmak kadına göre değil.. Evde oturup oturmayacağım seni bağlamaz, hiç ilgilendirmez.. Ben evde kös kös otturmuyorum, kendimi geliştiriyorum batıyı taklit etmek yerine Tabiki Kuranıkerim meali okuyorum, batılılar gibi giyinmek yerine. Sen tam bir batılı olmuşsun, kendi kimliğini unutmuşsun kutlarım seni.. Çocuklarının dini bilgiyede ihtiyacı var, onlara bunu aşılıyor musun? Hayır aşılamazsın, çünkü snn maksadın batılılaşmak..
Bilmiyorsan sus
Hazreti ömer içki içiyordu demen gibi bişey bu
Ne zaman?
Ayetten önce
kızlar okusun diye kampanya yaparlar, okuyan kız çocuğunu calistirmazlar, karım dogururken bayan doktor baksın derler, ve boşanırken de nafaka odememek için kadın çalışsın isterler... çok garip bir ülke burası.
Hz. Hatice yıllarca çalıştıktan sonra dinlenmek için evine çekilmiştir @soran. dikkatini çekerim, burada yine ÖZGÜR İRADE var. yıllarca çalışıp evini kurmuş birikimini yapmış bir insan sosyal durumu musaitse EMEKLİ OLUR. sence Hz. Hatice'nin bugünkü mantıkla emekli olmak istemiş olmasi ihtimali ne kadar? bana 1le 10 arasında bir oran versene?
Sorun ne biliyor musunuz sadece tek bir olaya dayanarak genelleme yapiyorsunuz.. yok cocuk kreste dovuldu yok patronu kadina asildi yok anne sevgisinden mahrum.. sanki dunyanin tamami boyle de kadinlar hala gidip keyfinden calisiyor. Zaten ortada kotu olumsuz bir durum varsa dunyanin tamami onaylamaz... insanlar o kadar salak degil herhalde kotuye gitsinler
Kıyamet alametisiniz neyin savunmasındasınız
Akılsızca bir şeyi milyonlarca insan söylese yinede akılsızcadır
soruna daha fazla yorum yapmadan canlı yayından kaybolmasini izlemek en doğrusu sanırım.
Güle güle
insallah cenesi durmayan bir kadınla evlenirsin de çiğ çiğ yer seni.
Nasip iyide olsa kötü de olsa dilsiz de olsa çenebazda olsa ancak imtihanımdır
Allah sana (senin gibi) bir eş nasip etsin
AMIN :D
Yaşayınca pişman olacağın şeye amin deme
Çünkü dua mı beddua mı bilemezsin
valla bana dua şahsen. bedduanin da öyle on kaplan gücünde bir şey olduğunu filan sanıyorsun galiba?
Yaşayınca kaplan kedi görülür
sırf cevap vermiş olmak için 5 yaş seviyesinde zirvaladiginin farkında misin :D
@lichen
işin kötüsü ben de beyin hücrelerimin öldüğünü hissetmeye başladım :D
@lichen
Bana ayırdığın vakti islamı öğrenmeye harca
O zaman peşimde dolanıp durma
Fıldır fıldır nereye yazsam orda bitiyorsun
Fikirlerim ilgini çekti ya da bana bulaşmak mutlu ediyor seni
Her iki şekilde de ilgimi çekmiyorsun
@lichen
İslam yapmazsan ahirette görürsün de diyor
Artık peşimde dolanma
@lichen
İster kahrol ister mutlu ol
Yeterki kaybol
Erkek ya da benden çok çok büyük bir bayan olsaydın konuşurdum
Ama ilgi seviyesine takıntı haline getirmen hasebiyle konuşmayalım lütfen
Bir bayan da erkek kadar yuvayı sahiplenmelidir kadınlıgın lugatında calısma evde dur bekle olayı yoktur paylaşım ve ortak hayat esastır... Kadın ne kadar çalışırsa kazanırsa harcamaları anlamında o kadar özgür olur eşinden bişey isterken çekinmez eve yuvaya kaliteli yaşam standardına katkısı olur Çocuk olmadan once calısır cocuk dogdugunda bir muddet işi birakabılır sonuçta bu olayın yaşlılığı var her ıkısde emeklı oldumu emeklı maaşı aldılar mı ya da cocuklarının geleceğini kurduklarında huzurlu olurlar ileriye donuk mutlu yaşam ıcın bayanlarında calısması iyidir ama oyle gece mesaileri gec saat calısmalar degıl uygun şartlarda
Ekonomik özgürlüğü bulan kadın sana tekmeyide vurur
Eğer oyle yapacaksa s. ktir olup gidebilir hocam ben evde kole tutmak ıstemıyorum eve geldıgımde suratsız bırısını gormek ıstemıyoreum mutlu olsun calıssın kazansın kazandıgının değerını bılsın
@lale355 yapmak ıstyen aldatmak ısteyen evde daha rahat aldatır senı başka evde yaşamaya ıkna eder aileden uzakta komsularla ılıskının az oldugu yerde oturursun işltesinden gec saatlere kadar hayat standartını yukseltmek ıcın calısır dıdınırsın o kaç erkegın altında gezinir hemde senın yatagında sayın @soran :) ayrıca kadının ruhunda o. lüuk varsa evdede kalsa aldatır dışardada ayrıca okumuş etmiş insan calısan ınsan az daha ısı bılır merhametlı olur
bir soru vardı bulamadım bayanın bırısı eşini telefonda mesajlasarak aldatıyor evdeyken hemde rahatca anlatıyor :)
Evlilik nedir
Ayrıca patronuna muhtaç olmak daha mı güzel
evlılık karşılıklı paylasımdır ortak hayattır patronuna muhtaç olmuyor kı oraya bir emek harcıyor o fırma onun bılgı becerısı ıle ayakta duruyor ve emegını alıyor muhtaclık degıl kadın sana muhtac mı olsun sana muhtac dıye mı senle yatağa gırsın sana muhtac dıiye mı sana yemek hazırlasın haftasonu alışverişe gidince ona alacağın kıyafet icin mı sana baksın yemek hazırlasın cocugunu beslesın
Düşünceye bak tam bir Yobaz kafası Annem öğretmen eşinlede ilgilendi çocuklarıylada hemde çalıştı biz rahat hayat yaşayalım diye... Bu Türkiye gelişmez abi Sanki Kadınlar eşine köle olsun diye yaratıldı.. Kadın kendini koruduktan sonra hiç bir şey olmaz...
Adındaki geyiği gördüm kendi cevabını kendin vermişsin
Cevap
21Cevap
Kadınlar ve erkekler eşitler.
Erkek ne için çalışıyorsa, kadın da o yüzden çalışıyor.
Bu devirde hala bunu mu tartışıyoruz?
Siz kadınların çalışmasını istemiyorsunuz. Çünkü:
Kadınları aşağılayınca yüceldiğinizi sanıyorsunuz.
Evde kuluçka gibi çocuk doğurup sizin köleniz olmasını istiyorsunuz.
Çünkü siz kadınları insan değil çamaşır yıkayıp, ütü yapan, yemek pişirmek için mutfaktan çıkmayan ev robotu sanıyorsunuz.
kendi parası olmayacağı için istediği kıyafeti giyemeyen, istediği yere gidemeyen , herşeyine karışacağınız bir hizmetçi arıyorsunuz bu yüzdende size muhtaç olması hoşunuza gidiyor.
Senin gibiler eve para getirince , kadını satın aldığını düşünür.
Ama k. bakma artık kendini bilen bütün kadınların gözü açık , senin gibilerle işi olmaz öylelerinin.
Kadınlar köle değil.
Kadınlar erkeklerin işlerini halletmeleri için yaşamıyorlar.
(Temzlik, çamaşır, ortalık vb.)
Kadınlar erkekleri tatmin için varolmamışlardır.
Kadınlar kuluçka makinesi değildir.
-bedenimiz bize aittir!
Sen kadınlardan üstün bir varlık değilsin!
O yüzden kadınınların hayatını yönetemezsin.
Biz Kadınlar çalışmayalım, ayaklarımızın üzerinde durmayalım ki
Senin gibileri bizi köle sansın, hizmetçi sansın değil mi?
Bide çalışan kadını erkek kıskanır demişsin.
"Gerçek erkek" kıskanmaz.
Maçolardan nefret ediyoruz.
Maço seven kadınlar a öğüdüm:
İlerde dayak yiyip, darbe görüp, bekaret sorgusundan geçirilip, kıskançlık yüzünden dayak yer hatta yakılarak öldürülürseniz karışmam.
Maço seven (kadınların HERŞEYİNE karışan) kadınlara evlilik hediyem : kompackt pudra ve güneş gözlüğü (ilerde yüzünde oluşacak morlukları saklaması için)
Ayrıca:
www.kizlarsoruyor.com/.../q2432111-erkek-egemenligine-boyun-egmeyin-kadinlarimiz-evde-oturmayin
Linkindeki yorumumu da okuyabilir,
isteyen.
Bu devirde babana bile güvenmeyeceksin. Elin oğlu o eş sıfatını taşısa bile. Yarın bir gün beni bırakıp gitmeyeceği ya da anlaşamayıp boşanmayacağımız ne malum? Dünyanın binbir türlü hali var. Kendi ekonomik özgürlüğümü elime almış olmamdan daha iyi bir iyilik yapamam ben kendime. Veyahut bir kıyafet beğenirim pahalı diye almam kocamın eline bakarsam ama kendi param olursa sonuçta alnımın akıyla çalışıp ben kazanıyorum derim kafam rahat olur. Çok yönlü düşünmek gerekiyor. Devir bunu gerektiriyor artık.
Evlenmeden boşanmayı mı düşünüyorsun
Tuhaf
O kadar geniş olamıyoruz
Geniş mezhep olsak batılı olurduk
Eşini kıskanmayan tek canlı domuzdur
Domuz eti yiyerek genişlemiş toplum
Bir koca eşini el adamının yanında çalıştırıyorsa zaten midesizdir
Bu 590li yillardan zaman makinesiyle ışınlanmış şu an dünyaya at gözüyle bakıyor. Ne desen boş anca zamanini calar bosver :)
Biz eşimizi prenses
sizin kocanız ele köle yapar
Yaşamadığın bişey hakkında niye yorum yapıyorsun
Görmek ile bakmak bir değil
Sen çalışmasan o çocuklar aç kalmaz
Ne kadar absürd bir soru bir soru sordun eleştiriye açık ol her insan ayaklarının üzerinde durabilir. Hayvanlar bile öyle ki sen durmuş neden kadın çalışır diyorsun ne olacaktı yatır s*k kaldır dik mi? Kusura bakma paşam ama ama kadı hem ev bakar hem çocuk bakar hem parasini kazanır 2. gr mantığınla böyle bir yanlısı savunma sakin ha. bende çalışıyorum akşam yemeği mi yapıyorum haftasonu Evimi temizliyorum maaş günü de parami paşa paşa yiyorum
en iyi sectigin cevap zihniyeti de aynsonuç olarak
her canlı kendi ayağının üstünde durmalı cinsiyet ayrimsiz
Nokta!!!
sonuc
@Sormaaaa
İlk mesajındaki s*k kaldır mesajını yeni gördüm
Edebim gereği önceki mesajımı yoksay
Çünkü edepsiz biriyle konuşmam
Hhhhhhaahhahahha :))))))
Ohaaa harbi kendini bisey sanan cahilden korkulur bunu anladim. Hadi vesselam haci soran :))
Lichen dedim körler sağırlar üstüne alındı
Önce edebi öğrenin sonra konuşurum sizinle
Arkadaşım
Edepsiz ile konuşulmaz çünkü fikri yoktur küfrü vardır
Küfür dinlemeyede hiç niyetim yok
Mesela kankan avanak adlı olan kırk laf etti bir cevap aldı
Çünkü edepsize laf anlatmak edebime ters düşer
Ilk cevabımda kendimi savundum neden sende kendini savunmadın? Mesela kendi parami kazanmak için essekler gibi çalışıyorum
ama para mı alınca da krallar gibi harcıyorum bu zorunda mi gidiyor bu bir.
2. kadinlar güçlü olmalı erkeğe muhtaç olmamalı akıllı olmalı bu neden seni rahatsız ediyor?
3. kadinlar çalışmalı ve topluma cahil yobaz insanlar getirmemeli.
Bu seni neden rahatsız ediyor
bana adam akıllı cevap verirmisiniz?
Seninle konuşmuyorum diye Trio atma hadi conim.
Bereketi hayrı olmayan bir günde biten para için 30 gün kölesin
Evinde oturan hanım ise hiç çalışmadan prenses
Kim demiş prenses? Vitrinde bir şey görürsün alamazsin e koca para verecek ki alasin canın bir şey isteyecek alamazsin e koca para verecekki alasin arkadaşlarınla buluşup alışveriş yapacaksın
yok gidemezsin neden e koca para verecek ki alasin
BAŞTAN AŞAĞI BOŞSUN...
uğraşma daha benimle hadi.
Malla mülkle mutlu olan bir kadın kaybedince terk eder başka zengin arar
Oysaki eşinin gözüne huzurla bakan kadın hem zengin olur hem huzurlu
Kesinlikle sizinle aynı fikirdeyim... Bende anlamıyorum bu durumu, mesela karı-koca öğretmenler evlerine çift maaş giriyor, aynı zamanda boşte gezen öğretmenlerimiz var, şayet kadınlar çalışmasaydı , açıktan kalan erkek öğretmen çalışırdı ve bu durumda erkekler işsiz kalmazdı... Yani ekonoik açıdan bir çok aile eşitlenirdi... Ve ne gariptir ki, babasından, eşinden para almayı gururuna yediremeyen , ona boyun eğmek olarak gören kadın, elin adamına, patronuna, müdürünevs. boyun eğiyor vs. vs. Çalışan kadının parasının hiç bereketli olduğnu düşünmüyorum ve çevremdede çok görüyorum bu durumları...
sen çalışma canım o zaman patronlar cok ısrar ediyor heralde
bari öğretmenlik gibi kutsal bir meslek üzerinden örnek vermeseydin... rezil.
Çağdaşlık kisvesi altında kadınları köleleştiriyorlar, bide ekonomik özgürlük kılıfını uydurmuşlar :) Çalışıp eşinden dayak yiyen ve aldatılan bir çok kadın tanıyorum, boşanamıyorlar bile. Çocuklarıda rezil bir şekilde yetişiyor, en çok komiğime gidende o sevmedikleri kayınvalidelerine muhtaç oluyorlar :) Bazılarınında anneleri çocuklarınabakıp , ev temizliğine, misafir ağırlamasına kadar yapıyor, artık bu nasıl kendi ayakları üzerinde durmaksa? :)))) Bunu da anlamış değilim.. Hatta bir çoğu maaşını direk kocasına veriyor ve sonra harçlık alıyor? Acıyorum bu tür zavallılara... Mecburiyetten çalışana değil lafım, ona saydı duyarım...
Eşim öğretmen ve öğretmen bayanların nasılda müdürlerine sempatik görünüp , diğer öğretmenlere falanca saatleri ben çalışayım diye yavşadığını defalarca anlatır ve tiksinir... Bide memnun olmuyorlarmış, herşeye itiraz ediyorlamış, Tabii evde ki sorunlarınıda okula taşıyınca...
Vasifsiz insanlar konuşmamalı bile bence. Kimse kendine toz kondurmuyor zaten. En çok çalışmayan kadınlar aldatılıyor ve asil bosanamayanlar da onlar zaten mecburlar çünkü. Bes parasız nasil yasayacak boşanırsa dimi? Ama çalışan paşalar gibi boşanır kocasının nafakasına bile itimat etmez. Saygılar sana görüş sahibi
Arkadaşım bunların gözü kör kulağı sağır kalpleri mühürlü idrak edemezler
Aynen,, zaten beklediğim savunmaları yapıyorlar, kendilerini kadırıyorlar, yazık :) Ben ne hukukcular, doktorlar, öğretmenler vs. tanıyorum yaaa ;maaşını kosanıa veriyor ve boşanma cesaretleri bile yok, türkiyenin en iyi doktorlaından biri benim kuzenim , aldatıldığı için şehir değiştirdi ama boşanamdı, bu örneklerden saadece birtanesi...
Görüş sahibi orspu çocuğu inşallah ölürsün 100 zenci s*ksin seni
Hocam tamamen aterkil bir düşüncenin ürünü bu soru. Kadının da em az erkekler kadar çalışmaya, toplumsal yaşantıya katılmaya hakkı var. Şu erkek çalışır evinin ekmeğini getirir kadin evde oturur ev işi yapar çocuk büyütür düşüncesi artık tarihe karıştı karışmalı da. Çalışmak kadına lütfedilen birşey değil zaten var olmasının doğal bir sonucu hakkı. Dünyada anaerkil toplumlar da var, kadının çalıştığı erkeğin evde oturduğu. Boşanma hakkının sadece kadına verildiği. Boşanılınca erkeklerin annelerinin evine döndüğu. Nette araştır görürsün. Senin yorumun sadece bizim eskide kalmış kültürümüz nedeniyle
kadın her daim ayakları yere basmalıdır, zaten hayat koşulları zor tek maaş yetmiyor çocukların geleceği için eve daha cok para girmesi lazım, ayrıca evde durmadan oturan ınsanlar eslerınden daha cok ilgi bekliyorlar yorgun gelen es ne kadar ilgi gösterebiliyor ki bunlar bile sorn oluyor unku calısmak nedır bılmıyorlar, ayrıca evde zulm goren cok kadın var neden evde hapıshane hayatı yasasınlar ki, ya da esın oldugunu düşünelim o kadın cocuklara nasıl bakacak yenı bır evlılıge zorlanacak... bu soru çok geniş cevaplara acık bir soru
İnançlı bir evde tek kişi kazandırır
İnanç yoksa bereketi olmaz on kişi çalışsa
o zaman asgari ücretle çalışanlar inançlı ise geçiniyorlar öyle mantık olmaz
Asgari ücret ile geçinip beni büyüten bir babanın oğluyum
Ve şu an hem zengin hem mutluyuz
Kaybettik herşeyi yine mutluyduk
Kazandık yine mutluyuz
Çünkü biz parayla değil islam ile mutluyuz
inanç ayrı şey kadının çalışması ayrı şey, şartlara göre değişen bir şey bu kada genelleme yapamazsınız
800 lira alsın biri, 3 çocugu olsun ev kira nasıl yetiyor açıklar mısın?
Allah öyle bir bereket veriyor ki aklın durur
Niye kadınları sosyal ekonomik siyasal hayatta görmek zorunuza gidiyor? Kadınlar Çalışmasn dersiniz hastaneye gidince senin kafa yapındakiler bayan hemşire bayan doktor istersiniz çok bossunuz boş hiç...
+3 karı alır böyleleri :)
Iyi yerden yakalamışsın :)
Haklısın tabi ki. bu cevaba nasıl bir saçmalıkla cevap verecek diye merak ediyorum.
İnançsız biri için bu dedikleriniz mantıklı olsada
Akılsızca bir şeyi milyonlarca insan dese bile yine akılsızcadır özdeyişi gerçekten doğru
Yaa neyini merak ediyosun heryerinden mantiksizlik akiyor elbet bir sacmalik bulur :)) ninelerimiz anlar onlar bakar der
Lichen
İslam Peygamberi gereken herşeyi söylemiş
Sen onu bile duymamış
Beni duyman imkansız
Lichen ne demiş aç Kur'an oku
Çalışmaktan önce o zaman neden okuyorlar diye sorman lazım. Çünkü bir kadın zarla zorla sabahlaya sabahlaya bir bölüm bitirdiğinde çalışmaması abes kaçar.
E o zaman neye bağlıyoruz, kadınlar okumamalı. Doğru mudur?
Bizimki batı özetiliği ise sizin bu sözünüz de artık taş devrinden kalma falan oluyor herhalde.
Okumadığı halde çalışanları unutmuşsun
1. durum : Amaan ne calisacam be bekarken calisirim da evlenince kocam calissin baksin eve işi ne :D bencillik degiin boyle olur
2. durum: akıl ruh ve beden sagligin yerindeyse neden calismayasin neden ilmini yaymayasn... her isi erkekler yapsa ne olur.. iki gun sonra karin dogum yapacaginda hastaneye gittiginde bayan doktor iistiyorum demeyeceksn. Bosuna mi okuyoruz mesleginizi yapmayacaksak
. Kadinin gorevi cocuk dogurup evini temizlemek degildir. Allah bos durani sevmezmis..
Kadının vazifelerini Peygamber Efendimiz bir bir anlatmıştır
Hangisini anlayamadın
Adam yeterince kazaniyorsa eşi bakan veya milletvekili değilse çalışmasına gerek yok çünkü eve yeterli para giriyor ama daha fazlasının zararı yok. bayanın çalışması şu açıdan olumsuz. çocuk varsa onlara bakması gerekir. çalışan kadınlar kariyer saçmalığını bahane edip çocuk yapmıyor veya 1 tane yapıyorlar. ben şahsen (inşallah) iyi de para kazanacağım için 3 4 çocuğum olsun eşim de onlara baksın isterim.
He canm 3-4 tane dogursun baksin tirnagindan basina kadar o baksin ilgilensn buyutsn onca aciyi onca skntiyi derdi ceksin bide hala 1 tane az gelsin 3-4 tane yapsin . En basitinden, dogum yapan kadinlardan duydum oyle bir aciymis ki tüm kemiklerin kirildi yok oldun saniyormussun... o aci bitiyo ve cocugun bakimi basliyo. Baba napyo aksam eve geliyo cocukla bes on dakka ya ilgilenir ya ilgilenmez yemek ye tv izle uyu sabah ise git ayda yilda bir ailece gezmeye gotur... ne guzel yasam demi...
Siz gerizekalilara açıklama yaparak kaybedecek zamanım yok
Benim var
Dunyanin binbir turlu hali var. Yarin birgun bosansam veya esim vefat etse ortada kalmamak icin olabilirmi? Ne yazikki erkeklerin bir kismi nikah cuzdanini alinca kadini garanti goruyor, nasilsa elimin altinda anlayisinda olabiliyor. Ee bir de kadinin ekonomik gucu yoksa bu durum daha sık ortaya cikabiliyor.
Biraz bakiş acinizi geniş açı yapin, o zaman anlarsiniz.
Soruyu tekrar oku
Peki neden bir bayan calisip erkek evme cocukla ilgilenmiyor neden illa erkek çalışmalı cok sacma bir soru illa evlilikte çocuk olmasi mi gerekli evliligi bir zorunluluk olarak görüyorsunuz sen tum gün evden cikmadan durabilir misin yıllar boyunca bunu düşün bence
şahsen benim çalışma nedenim insanlara faydalı olmaktan başka bir şey olamaz. asla eşimin eline bakmayım demek gibi bir şey söz konusu olamaz çünkü bayanlar sadece koca eline bakmamak için veya bencillikten çalışmaz. böyle olsaaydı hiçbir çalışan evli bayanın evliliği sürmezdi.
Diğer yorumlara bak
Evinde çocuk yetiştiren hayırlı bir anneden daha faydalı kim olabilir
Eşine evde Kur'an okuyarak oturan bir hanımdan daha faydalı kim olabilir
Kur'an okuyan göz zinasını bilir
Ahzab suresi 33. Ayetide bilir uyar
Kendine ve çevrendeki kadınlara söyle bana değil
Göz zinasında erkeğe 1 günah yazılır kadına 10 çünkü kadın teşvik etmiş erkeğin cinsel zayıflığından faydalanmıştır
Ben yobazlarla muhatap oluyorum
Allah sana (senin gibi) eş versin
Hem dua hem beddua anlayana
Yaşadığında pişman olacağın bişey anlayana
Asi ve mavi annen ablan kardeşin veya eşin hasta olduğunda kadın doktor mu çağırırsın erkek doktor mu?
Neden bayanların çalışmasına bu kadar çok karşı gibisin? Kariyer ve ayaklarının üstünde durmalı bir bayan hayatta neyin ne olacağı belli olmaz okumamissin koca evinde ya da baba evinde kic mi buyutsun yani? Ihtiyaclar ailene yardım etmek en önemlisi de kendini güçlü ayakta hissetmek muhtaç olmamak bla bla...
Karısını çalıştırmayanın rızkı çalışana göre daha çoktur Çünkü çalışan Allah ı inkâr etmiş ayetleri yok saymış dünyaya ahiretini satmıştır
Zaten rızk temini kocanın vazifesi
Kadınların çalışması ise kıyamet alameti
Bence de
Geri kafalı olmak veya gerizekalı olmak
İşte tüm mesele bu
İkisi birden mümkün değil
bak artık şunu bir kabullenelim,
bayanlar kendileri için makyaj yaparlar
bayanlar kendileri için giyinirler
bayanlar kendileri için kariyer yaparlar
bayanlar kendileri için çalışırlar..
tahmin ettiğinizden daha benciliz aslında...
Kendiniz dışında bir dünya var
Başkalarının etrafında da dönüyor
Bencillik sonucunu tescilledin kutlarım
Adam var asgari ücret alıyor. Eşi çalışmadan ücret hiçbir seye yetmiyor. 1 çocuğa dahi yetmiyor. Ne olacak?
Ayrıca hiçbir okumuş kadın bir erkeğin yerini zaptetmiyor beyefendi. Neden derseniz okuyanların çoğunun erkek değil bayan olmasından anlamalısınız. Hak edenin, calisanin ekmeğini kimse zaptedemez.
Ha eşim iyi kazanıp eve yetebilecekse ben calismayip çocuğumu yetiştirme taraftarıyım. O kadar emek verip okumuş olmama rağmen.
Kıyamet alametlerinden haberin var mı
Ve evlilik nedir
:) konuyla ilgili kıyamet alametini sen değil ama varsa @fundamentalist söylesin. O söylerse güvenirim.
Mentalist sağolasın yahu güvenini kazanmak ne güzel.:)
Mevzuya gelince.. evet kıyametin alametlerinden olduğu bahis sahih rivayetlerde geçer. mecbur olmadıkça kadının çalışması uygun değil.
ama mecbur ise (geçim sıkıntısı, dul kalması v. s) meşru çerçevede (erkeklerin içine karışmadan ve farz ibadetlerine engel teşkil etmeyecek şekilde) müsade edilmiştir..
uygun görülmemesi olayı ise şundandır. bu sorumluluk erkeğe verilmiştir. kadın keyfi olarak çalıştığı zaman ev işlerinin aksaması ve eve gelen yorgun kadının kadınlık yapmasını zorlaştıracağı bir durum kuvvetle muhtemeldir.. ayrıca bunun toplumsal yansımaları olacağı aşikardır.:)
Teşekkür ederim kardeşim
Teşekkürler @fundamentalist
Ve bu açıklama soruyu soran arkadaşa örnek olsun. Aydınlatma sizin yaptığınız gibi değil böyle olur.
Rica ederim. ben teşekkür ederim.:)
Mentalist
Aslında arkadaş sana islamla uygun olmadığını ve bunun normal olmadığını anlattı ve yukarıda sorumun dini yönden doğru olduğunu ispat etti
Tekrar oku
Soran anlamayan sensin. Arkadaş evet bayanin calismasinin dinen kural olarak caiz olmadigini söyledi. Ben de onun argumanlarina inandım. Sizin uslubunuz ve onunki arasinda daglar kadar fark var. Sizi eleştirdiğim nokta budur. Lakin onu dahi anlamadiniz. O sebeple uzatmaya mahal yok.
Arkadaşım
Ali ata bak
İle
Ata bak Ali
Arasında fark yok at aynı ali aynı
İlla ilkokul birden mi başlamalı
Üslubu geç doğru doğrudur
erkek kendisini ezmesin diye çalışıyordur olamaz mı!! türk erkeği kadınını aşağılamayı sever maalesef çoğunluk böyle
yok dinde şöyleymiş böyleymiş hangi erkek dini kurallara uygun yaşıyor.. ona bakarsan 4 karı isteyenler var diini açıdan hakları olduğu içinmiş!!
bende kadın olsam kendimi ezdirmemek için çalışırım bu kadar basit..
Kadının yeri evidir , çoçuklarının yanıdır. Erkek çalışacak hanım yiyecek prensesler gibi huzurlu bir şekilde.. hele hele kadın erkeklerin olduğu yerde hiç çalışamaz dinimiz yasaklıyor
Bunlar anlamaz kardeşim
oku kardeşim :) Ev kadına saray, kadın eve sultandır. Evsiz kadın savunmasız, kadınsız ev yalnızdır. Evsizleşen kadınlar, kadınsızlaşan evler toplumların en büyük yarasıdır…
“Evlerinizde oturun. Önceki cahiliye dönemi kadınlarının açılıp saçıldığı gibi siz de açılıp saçılmayın…”(Ahzab/33) İyiki bunları sen söylüyorsun Rabbim. Eğer ben söyleseydim örümcek kafalı, yobaz, gerici, çağdışı olarak yaftalanacaktım. Şükür ki sen söylüyorsun, kulun Sana kurban olsun…
sen ne diyosun ya ben atanamadım diye istemediler beni. buna ne diyosun?
bu devirde herkes çalışan bayan istiyor canım yalnız değilsin bunu bil
O herkes içinde inançlı olmaz bunuda bil
elinde inançmatik var heralde kimsenin inancını ölçemeyiz
Müslüman kız müslüman erkeği müslüman erkek müslüman kızı tanır tasalanma
hımm çok tanır canım benim dedem de namaz kılar ama evlatları arasına ayrım soktu
Canın değilim lütfen üsluba dikkat
İyilik kötülük zenginlik hepsi imtihan
inanç değil sadece merhamet, insanlık, sevgi gerek. bir şeyleri göze almak sahip çıkmak gerek.
İnançlı biri
Siz yerdekilere merhamet edinki göktekilerde size merhamet etsin ayet mealini
Birbirinizi sevmedikçe cennete giremezsiniz hadisi şerifini
İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır hadisi şerifini
Bilir uygular
Yani inançlı biri mutlu olmayıda mutlu etmeyide bilir
O yüzden herşey inançla başlar inançla biter
Bakara suresi 221. Ayet meali
Müşrik kadınları, iman etmedikçe nikâhlamayın. Bir müşrik kadın, sizin hoşunuza gitse bile, iman etmiş olan bir cariye herhalde ondan daha hayırlıdır. Müşrik erkeklere de mümin kadınları nikâh ettirmeyin. Bir müşrik, sizin hoşunuza gitse bile, mümin bir köle elbette ondan daha hayırlıdır. Onlar sizi ateşe davet ederler, Allah ise, kendi izniyle cennete ve mağfirete davet ediyor ve âyetlerini insanlara açıklıyor. Umulur ki onlar hatırda tutup, öğüt alırlar.
sorsan herkes inançlı ama nerdeler?
Evet bencillikten çalışıyoruz. Erkeğe bağımlı olmamak için onlar şerefsizlik yapıp aldatıp defolup gittiklerinde güçlü kalabilmek ayakta durabîlmek için çalışıyoruz.
Patronuna muhtaç olmak daha mı iyi
Komiksin :D onlar bana muhtaç mühendisim ben
Hiçbir esnaf patron işçisine muhtaç olmaz
Parayı veren o neticede
:D bilgin yoksa fikrin de olmasın hadi by by cahil insan.
Esnafım ve çalışanlara diyorum ki sen olmazsan başkası olur
:D hahahha anlayamadığın nokta 'ben gemi kaptanıyım' mühendisliğini bitirdim ve itü mezunuyum anlıyor musun? Gemideki en yetkili kişiyim. İtü mezunu olduğum için adamların bana ihtiyacı var. Çalışkan biriyim senin hamallığına benzemez bu işler. Haydii yaylan.
Sanki bana Nuh Peygamber tek değilsin
Sen olmadan da o gemi yüzer
:D ahahahahha cahil
Buna kalsan kimya bilim dünyasının Marie Curie ye de ihtiyacı yok. Senin omrun kadar bulusu var soran o kadinin. Patrona patrona muhtac diyob. Yavrum benim. Bilgi tecrube yetenek denen bisey var. Anlamadin tamam :) kiyamet alameti tamam :))
Bu istiyo ki ben her haltı yiyim eşim anlamasın zeki olmasın evde otursun beni beklesin. Ben git desem gitsin gel desem gelsin. Kendine eş değil köpek arıyo bu:D köle arıyo. Bulursun bulursun. Herkes dengiyle evleniyo zaten gidipte bir doktorla evlenemezsin bakmaz sana:D
Kapak sana cehalet bana
İlginç
:D seviyem düşsün istemiyorum arkadaşım haydi iyi günler :D
:D :D hahahh
Evet gemi bensiz de yüzer ama benle bir başka yüzer:D haha
Lichen niye her yerde peşimde oluyorsun ki
Senin cevabının altında devam edebilirsin
Gizli kullanıcı
Senle gemi amuda kalkıp mı yüzüyor
Amuda kalksa yüzebilir mi? Allah ım neden beni cahil insanlarla karşılaştırıyosun daha çok şükredeyim diye mi:D hı hı soran kardeş her konuda haklusun
Sen yüzdürürsün
kadının harcadığını başa kalkmayacaksınız
her ıhtıyacını karşılayacaksınız,
şunu almak ıstıyorum dedığınde ne gerek var demeyeceksınız
iş ayrılmaya geldımı beş kuruş nafaka ödemem gıbı tantanaları yapmayacaksınız
kadının arkasında hem maddı hem manevı sapa sağlam duracaksınız
haklısınız
bır kadın bu yuzden çalışır gerısı hıkaye. yıne sız erkeklerın tavrı yuzunden. yoksa hem iş de çalış sonra eve gel çocukla eşle evle ılgılen çokda kolay değil. sabır ister.
İslam ahlakıyla yetişen bir kız yine müslüman bir eş bulur ve bu dediklerini müslüman biri zaten uygular
Tabiki hak etme şartı var çünkü Allah herkese layığını verir
İyiler iyilere kötüler kötülere
haketmeyen bırını zaten eş yapmazsınız kendınıze dımı. o kadını baba evınden alıp kendınıze eş yapıyorsanız bunları karşılamak zorundasınız. hayat sadece sofra kurup kaldırmakdan ıbaret değil. yoksa o kadının gözü her şeyde kalır.
İnançlı bir hanım mal mülkle değil kanaat ile islam ile şükür ile ve kocasıyla mutlu olur
valla bekara karı boşamak kolay kapalı hanımların bir cogu acıklardan şık ve luks giyinior
Helal olsun gizli kardes agzina yuregine dusuncene saglik...
soran kardes sana gelince de , musluman olan yapar diyonda musluman olan daha gorevi olan 5 vakit namazini kilmiyo sen hangi muslumandan bahsediyorsun. Surda olsa olsa o dedigin gibi yapacak olan anca 10 tane ya cikar ya cikmaz...
İnançlı başka inancı gösterişe çevirmek başka
Çünkü inançlı biri sade olur
Cemaat adi altinda islami ve hizmeti yayiyoruz diyen muslumanlari da gorduk. .. burada onemli olan insani degerler musluman ya da yahudi ingiliz alman olmak degil. Herkesi kendinle bir tutamazsin. 10 yil once fenerbahce takimi sampiyondu hala da sampiyon diyemezsin devir degisiyo. Eski arabistan devrinde yasamiyorsun
Müslüman isen Ahzab suresi 33. Ayet oku
buaradkı arkadaslarımında dedığı gıbı kapalılar açıklardan luks gıyınıyor. ve gıyımlerı çok daha pahalı. ben gıderım kendıme 20lıralık thsrt çok kolay bulurum. çok da şık şeyler bulurum. ama sen kapalı bır hanıma bluz almaya kalksan bunu ıkı katını ödeyeceksın.
Gösteriş olmadığı sürece alırım
Ha sen günlük alırsın ben yılda iki kez
devır değişti artık. kabul etmesenızde tüketım toplumu halıne geldık. bır kadını mutlu etmeyı beklemeyın bu şekılde
Bir kadın evinde mutfağında yatağında mutlu değilse onu ancak toprak paklar
nereye çektınız konuyu neyse sıızn kafanız baya bır değişik
Konunun özüne çektim
Her iki taraf da evin gecimine yardim etsin sonucta her iki tarafin da eli kolu var. Ömrüm boyunca neden nafaka vereyim, ayrıldigimda aradaki baglar kopmus olur , aradaki sorumluluklar ortadan kalkar.
Kendi adıma. Ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum. Kimseye bağlı kalıp minnet etmek istemiyorum. Hem bu şekilde karşıdakinin yükünü de hafifletmiş olıyoruz biryerde. Daha sorunsuz bir evlilik hayatı oluyor.
Zenginlerin hepsi mutlu mu
Zenginlik varken mutlu olunur mu bilmiyorum ama son zamanlarda biten evliliklerin geneli bu sebepten bitiyor. Hem olay bu da değil ha evde oturmak yerine çalışıp bir uğraş sahibi olmak daha cezbedici geliyor bana.
Zenginliği fazlasıyla gördüm mutlu olamadım
Tecrübeyle sabittir
Yani kanaatkar olmak kendim için tamam olsa bile. Çocuklar için ciddi sorun oluşturur. Çocuğunu iyi okullarda okutmak her ihtiyacını tamamen karşılayabilmek. Neden ona iyi bir gelecek yaşatmak için çaba göstermem kötü birşey olsun ki. Bence evde oturup koca parası yemek fazla itici. Hem sizin görüşünüzü bilemem ama ilerde bu durumu kafaya vuran koca o kadar fazla ki.
Bunlar tabiki kötü değil ama insan çocuk olsun, büyük olsun kanaatkar olmayı, elindekiyle yetinmeyi bilmeli.. Mesele koca parası yemek değil ama bnce bir annenin evladına verebileceği en büyük mutluluk şefkat ve sevgidir.. Eğer kadın çalışırsa çocuklarıyla yeterince ilgilenemez, evini ihmal eder.. Mecbur değilse bir kadın çalışmamalı bnce.. Evlendiğin adamın maddi durumu iyiyse bnce çalışmaya gerek yok ama geçim sıkıntısı varsa ortada kesinlikle çiftler birbirine destek olmalı.. Bn doğru bulmuyorum bir kadının çalışmasınıBir tanıdığım var 3.500 tl alıyor eşide çalışıyor.. Eşide 1.500 alıyor Ama mutlu değiller Çünkü kanaatkar değiller, doyumsuzlar. Halbuki o kadının çalışmasına gerek yok bnce, gayet güzel geçinirler
İyi okullarda okuyan hırsız katil tecavüzcü ayyaş olacağına
Kötü okullarda okusun hayatı görsün kanaatkar olsun en önemlisi insan olsun isterim
Çünkü hayatta mal mülk servet dışında değerler var
Ya mesela tanıdığım bir çift var Karı koca öğretmenler minik bir kızları var çalışma saatlerini ona göre ayarlamışlar kadın öğleden önce çalışıyor adam öğleden sonra sabah babası ilgileniyor öğleden sonra annesi saat 5ten sonra da hep beraberler zaten. Annenin nasıl bir ilgi eksiği olabilir ki bu durumda. Önemli olan çalışmamak değil bence çocuğun olduktan sonra vaktini ona göre ayarlamak. Ki hiç olmadı çocuğu biraz büyütene kadar çalışmamayı da düşünebilirim çok sorun olmaz ama tamamen kocaya bağlı olmaz. Ben kabul edemem böyle şeyleri aileden aldığım parayı bile sorunlu kabul ediyorum. Emeksiz para almak bilemiyorum her durumda kabul edilemez benim için.
Benim iyi okuldan kastım özel okul değil iyi okul. Gerekse özel dersleri gerekse geleceğinde okuması için yine belli bir para biriktirme. Bu tarz şeyler. Senin kötü hayat dediğin anne babanın çocukları için çabalamayı bıraktıkları durumlarda oluyor. Yani ne biliyim yetiremiyorsan sefalet yaşatacağına çocuğuna sen çalış 2 iş yap yolu var. Çocuğum illaha da bunları yaşayarak öğrenmek zorunda değil. Ben o bunları yaşamadan da ona gösterebilirim. Önemli olan iyi yetiştirmek nerde nasıl yetiştiğinin pek bir önemi yok.
Almanya da o model var
Almanlar bıktı siz istiyorsunuz
Harbi ilginç
Boşver sen kardeşim senin amacın görüş almak değil. Sen sabit bir fikre sahipsin zaten. Allah sana senin istediğin gibi bir eş nasip etsin inşallah. İyi günler.
Sana da (senin gibi) bir eş nasip etsin
Bu arada Nur suresi 32. Ayet okumanda fayda var
Madem Allah dedin Onun sözüne kulak ver
Tevekkül derim. Önce elinden geleni yap sonra Rabbinden karşılığını bekle. Sen yerinde otur ve Allahın zenginlik göndermesini bekle değil.
; "… Erkeklere kazandıklarından bir pay vardır; kadınlara da kazandıklarından bir pay vardır. Allâh'ın lutfundan nasibinizi isteyin..." (Nisa 4/32) ve ayrıca bir araştırınca bu da bir ayet
O işte kadının görevi değil
Nur Suresi 32. Ayet demiştim
Tamam bende nur suresi 32. Ayeti okudum. Kadınlar çalışmasın diye bir şey yoktu.
Anlayarak oku
Kadınlar evlerinde otursun diye ayet var
Yahu hiçbiryerde öyle birşey yazmıyor. Araştırdım siteleri.
Durumlar ayete göre yorumlanır. Ayetler durumlara göre yorumlanmaz. Orda ne yazıyor sen gelmiş neye kanıt gösteriyorsun?
Yav he he
Size göre zamana ayak uydurmak lazım dimi
kaçıncı yüzyıldasın? ihtiyacı olsun olmasın kadınlar ekonomik özgürlüğünü eline almak zorunda çalışmayan kadınların hali ortada kocaları ne kötülük yaparsa yapsın bırakıp gidemiyolar eşini ve çocuklarını ihmal etmediği sürece kadınlar çalışmalıdır.
Kadın çalışıyor çocuğa dadı parası ya da kreş parası veriyor çocuk anneden mahrum
Kazanç neresinde
Çocuk babasını çok görünce o çocuk babayı takmaz
Ama anneyi görmezsede sevgiden mahrum bencil biri olur
Her zaman başkalarının eline mi bakmalıyız. istedigimiz gibi ve daha iyi yaşamak için çalışmak zorundayız.
Doğduğunda başkasının eline bakıyordun
Şimdi olmaz diyip sırtını dönüyorsun
Lugatta buna nankörlük deniyor
Ailem her zaman bir iş sahibi olmamı istemiştir ve beni ellerinden geldikleri kadar desteklediler. Nankörlükle alakası yok. Onlar her zaman olmayacak değil mi kimseye muhtaç olmamalısın.
Üstelik insan utanıyor kaç yaşına gelmişsin halen yüksün. Onlar sürekli bana bakmak zorunda mı kendileri icin de bir seyler yapmalılar. Her neyse calışmak iyidir.
İslamla alakanız olsaydı
Anne baba kızı ya da oğlu evlenene kadar bakmak zorunda olduğu gerçeğini
Bilirdiniz
Ben böyle bir zorunluluk görmüyorum onlar yeterince baktılar bana para vermek yerinr kendileri için bir şeyler yapmalılar mesela gezmeliler tatil yapmalılar eğlenmeliler. Ben de kendi hayatımı kurmalıyım. Bu kadar basit.
Sana parayla bakmışlar ama birçok şeyi verememişler
Senin beni nasıl gördüğün zerre umrumda değil, önemsedigim saygı duyabileceğim biri degilsin çünkü.
Hiç umurumda değil
Zaten saygı istemedimki
İsteyemezsin zaten sen saygısızsın sen kimsin ki sana para dışında bir sey verememişler diyebilirsin. Sorunu cevapladım bitti işine bak.
Senin sözlerinden çıkan sonuç bu
Bana kızma hakkın yokki
Kafan basmıyor mu. Kendi hayatımı kurmak istiyorum ve bunun için çalışmaya ihtiyacım var diyorum. Buradan yola çıkıp manevi hayatımla ilgili bir çıkarımı da kabul etmiyorum. Lütfen mevzuyu uzatma.
Nur Suresi 32. Ayet
Burada sakince yazmak için savaş veriyorum resmen. Kalkmış bana ayet atıyorsun. Aklım var ve ne yapıp yapmayacağıma karar verebilirim. Bak tekrar ediyorum bu benim hayatım, uzatma.
Söw gitsin z q yobazina :))
Islamda erkege evlenme degil, evlenme çagına yani ergenlige kadar bakılır.
Patronuna muhtaç değilsin emeğinin karşiliğini aliyorsun.
Diğer türlü ped parasini bile izah edip istemen gerekli evin erkeğinden :)
Helal be
Kocandan yatağını hayatını paylaşırken utanmıyorsunda ekmek parası bırak demek mi Kibirine dokunuyor
Ekmek demedim :)
Fark eder mi
Banyonu yatağını paylaştığın adama ped parası demeye mi utanıyorsun
Bana dile getirirken utanmayı unutuveriyorsun kocana gelince kibirine dokunuyor öyle mi
Vah vah vah
Demogoji yapma utandiğimizi da söylemedim!
Boğaz tokluğuna köle istiyorsunuz siz eş değil!
Keşke cehaletin temsilcisi olmak için bu kadar çirpinmasan. Senden utaniyorum asil bak!
Utanacak yüz var mıydı
Pedini bile muhabbet konusu yapan birinde utanma yoktur
Her neyse
SENİN DİNİN SANA BENİM DİNİM BANA
Evet biz köle isteriz efendi yaparız
Siz efendi olacağım dersiniz köle olursunuz
Bunu anlaman mümkün değil
İdrak yollarında enfeksiyonun var
Yav hee hee
niye calismayalim? sakatmiyiz biz, elimiz ayagmiz tutmuyormu? beynimiz calismiyormu? kendi ayaklarimizin üstüne neden duramiyalim?
Bu vasıflar varsa adam gibi evinde oturup çocuk yetiştirde meziyetlerini görelim
Senin işin cocuguna bakmak kocanin mikini tatmin etmek. Eger calisirsan kocani yatakta fazla mutlu edemezsin ama :]]]
sen calısma cocuguna bak canım o zaman
Çocuğu işe götür orda çocukta çalışsın hahaha
Kreş anne ilgisini sevgisini verir mi
Yetimhanenin modern hali kreş
Anneden mahrum gerçeği değişiyor mu
Kısaca modern yetimhanede yetiştin
Şahsen bir erkek egemenliği altında yaşamak iştemem..
O kadar sene boşuna mı okuyoruz sınavlara giriyoruz.
Evlenme sen solucanlar gibi çift cinsiyetli ol
Erkek egemenliği istememek için çift cinsiyetli olmak gerek
Hiçbir kadın para için kocasının eline bakmamalıdır ve kendi ayaklari uzerinde durabilecek güce sahip olmalıdır. Yoksa günümüzdeki gibi kadın kocası tarafından ezilir hatta şiddet görür mesela bugün kadına siddetin en buyuk suclusu erkek degil siddeti goren kadındir.
Ben calisiyorum yilardir ve cok mutluyum cnku kendi parami kazaniyorum her istedigimi aldim kimselere muhtac olmadim. Bu yuzdende evlenmeye gerek yok boyle daha cok iyiyim :)
Feminist olarak ölcen
Yapayalnız
Feminist degilim sadece evlenmeye yana degilm :)
Kısaca feminizm
Yav yorumlari oku cahilin kendini alim zannetmesi vardir ya. Ahanda soran bu :))))) hic yorma kendini ;)))))
Edep ya huu
Illerde evlendigimizde eslerimize muhtac olmamak icin
Sonra ikide bir yuzumuze vurmamaniz icin
Evlilik nedir?
kendi ayaklarımızın üzerinde durabilmek başkalarına muhtaç olmamak için
Kısaca BENCİLLİKTEN
evde oturup senden para bekleyen eş bencil değil midir?
Evlilikte erkeğin görevi evi geçindirmek
Kadının görevi evine evliliğine sahip çıkmak kanaat etmek değil mi
sende bu düşünce tarzı olduğu sürece ne desek anlamayacaksın o yüzden evet biz kadınlar BENCILIZ
Sıkışınca kaçmak olmaz
Fikrine sadık olmayan evine sadık olur mu
fikrime sadığım ve kaçmıyorum. benim annem ev hanımı onun nasıl bir yaşam sürdüğünü biliyorum. eşin bile olsa bir başkasının eline bakmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum. o yüzden siz eşinizi çalıştırmazsınız.
Patronuna muhtaç olmak daha mı güzel
muhtaç olmak değil o çalışıp emeğinin karşılığını almak
Neticesinde muhtaç
hayır muhtaçlık değil. neyse senin bu kafayla anlayabilmen zor.
Kocandan alınca muhtaç oluyorsun da el adamından alınca mı muhtaç olmuyorsun
elin adamından hak ederek alıyorsun çalışarak. neyse sizinle uğraşamam iyi günler..
Neticesinde el adamıı
siz eşinizi çalıştırmazsınız olur biter
Elbette çalıştırmam
Sırtımda taş taşırım Allah ta Nur Suresi 32. Ayet te olduğu gibi kefilimdir
Sen karı koca çalış bereketi olmaz evinin benim evim ise huzurlu olur
Çünkü bizde eş hanım olur biz efendi yapar baş tacı yaparız siz ise hep köle
Soran sen evde oturtmak zorundasin ve o kadin koledirrr. O siz dediginde kadini illa calistirmaz. Kadin ne isterse onu yapar... Ozgur olmayi kole yapan adama bak. Bunun karisi cazgir cikarsa napar merak ediyorum :) kadini bosayacak kadinda ortalikta kalacak. Yallah :))
tamam sen çalıstırma
aynen katılıyorum size @salakavanakdeli
Elbette çalıştırmam
Ne kadar geri kafalı bir dşnce yapısına sagipsinz kadında kndi ekonomk ızgurluğunu kazanmş olmalı eşiyle ayrıldığında çocuklarına tek başına bakablcek guce sahip olmalı siz bu gücü istemiyosunuz aslnda hep size muhtaç olnmasnı istyosunuz
Geri kafalıyız malum sizin gibi geniş çağdaş batı özentisi olamadık
İdare et
Çağdaşlığın sonu çıplaklık hem batıda hem burada görüyoruz
Sağol ben almayım
İşine gelmedi tabi
Güle güle
Ilkokulda deli gibi calistim lisede deli gibi calistim unideyim ve hala ders calisiyorum bide ilerde uzmanlik falan da var neden bir isim olmasin emek olmadan yemek olmaz canim
Kariyer peşinde koşarken hayatı ıskala bakalım
Iskaladigimi nerden cikardin ki
O kadar curcuna yaşarken yaşayamadığon hayat ıska değil mi
Evdeyken psikolojim bozuluyo benim ev hanimlari cok sey kazaniyomus gibi konusma lutfen bana
Ninene böyle desene bir
Bastonu kafana yiyoor musun yemiyor musun bir gör
babannem senin gibi değil o hep arkamda oldu hatta durup durup sen bana benziyosun diyo :D şimdiki aklım olsaydı okurdum ben de diyo
Bay Bayan olsun isterse gey olsun herkes para için çalışıyor 😃 paraya ihtiyacı yok diye bir cümle saçma herkesin paraya ihtiyacı var haksız mıyım?😉😃
Patrona muhtac olcakmissin ama ayipppp :)))))))€:bbsbsbsbsbs
O zaman sen bu mantıkla ibadette etmiyorsundur Allah a muhtaç olmak 😕
Onunkisine mantik denmez... Neyse ben sussyim. Bu soran cahil sinirimi bozdu by
Sen önce otur kendine bir anla sonra konuş evet mantık yoktu seviyesizleşip düşüncene mantıksız ıyy ıyy mı dememi isterdin senin tarafından cahil görünmek hoş 😃
Papi ben sorana hitaben diyorum sen ustune aliniyosun. Sen gunundr degilsin bbgm ok dedgin gibi olsun :)
İbadet diyorsun nur suresi 32. Ayet ten haberin yok
Kocama güvenip eşşeklik edemem. Babam desen adam değil. Çalışmaya mecburum. Ezilmemek için mecburum.
Güvenmeyen niye evlenir
Kimsenin alnında ne oldugu yazmıyor. Aynı eve girince insan kimle evlendiğini görebiliyor ancak. Hayatta hersey istediğiniz gibi olmayabiliyor. Yolunda gitmeyen seyler oldugunda kendini düşünmelisin. Geleceğini.. Bende bunu düşünüyorum ve calsııyorum.
Eskiden kız evlenince derlerdi ki kızım bu evden gelinlik ile çıkar kefenle girersin
Babam olacak itte öyle diyor. Kefen giymeye niyetim yok.
Babasına it diyen evlat
Kızına o* diyen babaya baba mı diyecektim?
Bunu diyen adamın kendince haklı sebepleri falan da yok. Çocukları çalışsın o gitsin sürtüğüne yedirsin. Hesap soruncada dilin fazla uzamış o* ol. Yok ya. İt İşte. Onun rezil dölleriyle dünyaya gelmiş olmak zaten çok acı verici. Yine andım iti. Lanet olsun.
Eee sana bişey vermemiş baban seninde evladına vereceğin aynısı
Birşey almadan birşey verebilmek bence büyük bir başarı ve imkansız değil. Çocuğuma asla bu dünyada fazallıkmış gibi davranmayacagım. Babasınada ezdirmeyeceğim.
Evladını bilmem de senin sınavın zor bundan eminim
Evet..
Kimseye muhtac olmayi sevmem. Annemden babamdan para istemem yazin calisirim kisin paramla okurum.
Okul bitincede ana babayı tanımazsın
Bunu demeyi unutmuşsun
Geçenlerde adı lazım değil birisi işsizliğin nedenini kadınların çalışmasına başlamıştı. Yobazların sayısı gün geçtikçe artıyorr bir de bunlara destek çıkan kadınlar var yazıkk
*bağlamıştı
Ne mutlu ki yobazım ve müslümanım
yobaz detected !!
Erkeğe muhtaç kalıp ezilmemek için. Hayat müşterek olduğu için. Dik durabilmek için.
Karının sana muhtaç olması mı yoksa patronuna muhtaç olması mı
Kimseye muhtaç değilse niye evli olsun ki
Eyvallah etmez
Zaten zenginler üç günde bir koca değiştiriyor
Senin ve senin gibiler inat yaşasın özgür ve hür KADIN.
Rahat zina yapın diye özgür olmalılar dimi
Dort duvar arasinda kafayi yememek, ozgurce istedigini alabilmek, evliler icin adamin eline bakmamak icin.
Evlilik nedir?
Değil
İki insanın KARŞILIKLI saygı sevgi ve hoşgörü çerçevesinde bir ömrü iki dünyada tamamlamasıdır
Mesela sen senin gibi düşünen biriyle cehennemde tamamlarsın ömrünü
Edepsizliğe lüzum yok
Senin gibi terbiyesizlik yapanlara haddini bildiriyorum yeğenim
Yaşım 40 değil 32
Ayrıca sen bilmezsin
Herkes sana muhalefet ise iktidar sensin
Benim babam zengin ama hayatı öğrenmek için çalışıyorum :D
Senin işgal ettiğin yerde bir garibanın çalışması hoş olmaz mı
Gaibden haber mi aldın nerden biliyorsun
Hiçbir makam hiçbir iş alanı BOŞ KALMAZ
Neticesinde gelen kazanmış giden kazanmış
Bırak kazanmaya devam etsinler
bu devirde tek maaşla geçinmek zor ayrıca kocanında garantisi yok şutlanabiliriz hem ayrıca erkeklerde artık çalışan bayan arıyor atanamayan kızlar evlenemiyor
Allah a inanan biri şöyle der: ben iyiysem kocamda iyi olur herşeyi O verir
Senin gibi aç gözlüler yüzünden olabilir miii
Ayrıca iyilik kötülük zenginlik fakirlik hepsi imtihan
Ya Muhammed deki: Ey mülkü veren Allahım sen dilediğine verirsin dilediğinin elinden alırsın dilediğini aziz edersin dilediğini zelil edersin hiç şüphe yokki sen herşeye KADİRSİN
cok beklersin sen valla bu işlerde karpuz değil dibini koklamıyorsun hem bu benim zihniyetim değil çevremde gördüğüm zihniyet hem ben fakir bir hayatı cocuklarıma yaşatmak istemiyorum alla alla
sende amma koca meraklısın ayrıca canın y.. rak istio heralde
Anne babanın evladına en güzel verebileceği hediye islam ahlakıdır
biz müslüman değiliz belki ne biliosun
Şimdi sana acıdım
asıl ben senin çocuguna acıdım senin gibi antikalarla yaşıcak
Babam bana güzel isim güzel bir eğitim verdi
Çocuğumada aynı şeyi vereceğim
Ve benim evladım olursa size acıyarak bakacağından eminim
hımmm umarım
La kocanın eline mi bakcan para vercek diye sana tek sozum kim kazanmazsa ekmek parasi dostunun yuz karasi dusmaninin maskarasi buda boyle biline gardas
erkek çalışmaktan bıkmış bayan çalışmaya yer arıyo ihtiyacı yokken ve gördüğün gibi yine 'bayanları anlamak zor' sözüne şahit olmuş oluyoruz.
Neden çalışmayalım erkekler bizi ezsin diye mi onlara muhtaç olalım diye mi?
Her çalışmayan kadın eziliyormu :)
Erkek fıtratı zayıfı ezmez ki
Güçlüyü ezer
Sen güçlen evlen Kocanı o zaman gör
Kadına şiddetten haberlerde bunu görmekten bıktık. Buda di yo ki erkek zayıfı ezmez. Hea tamam
Taktir ettiğinde bir küfürbaz
Sırf bayan diye yağcılıkla meşgul biri
Dısarida nefes alir. Evin ici surekli zindan. komsu ziyaretleri vs. Hikaye
Dışarda el adamının dükkanı zindan değil
Kendi evin zindan öyle mi
En ilginç yorum bu
El adamının yanında mı daralman geçti
Şu zamanda tek erkeğin getirdiği para ile geçinmek kolaymı çalışacaklar tabi çalışmak herkesin hakkı
Sendeki kafa bende olsa intihar ederdim anasini
Zaten beynin ölmüş mobilize mezar olmuşsun
Ben değil sen anasini :)) sen fikir almiyosun amacin tartismak. Sana angara diyorlar sen gotum gara diyosun... Cahil kafanla bu konulara fazla girme. Kole bir kadin istiyosan git carsafli birini al elaleme karisma. Elalemin karisina bakma yoksa gozuni oyarlar. Yarin oburgun o carsafli esinden ayrilinca sokakta acliktan geberirken yine o kadini bizim gibiler kurtarir. Olmayan beyninle fazla desme bunlari. Hadi kafana..
"Kadın tamamen benim egemenliğim altına girsin" düşüncesi yatıyor bunun altında. Kadın çalışmasın diyenler böyle düşünüyor.
Evlilik koca gibi tanımların manasını bilmeyen bir genç
Kutlarım avrupalı olmuşsun ama kendi öz kimliğini unutmuşsun
Bak yukarda öz Türk kimliğinde kadına bakış açısı nasılmış onu anlatan bir link paylaştım oku istersen. Dostum kan davasını kutsal dini birşey olarak kabul edebilir misin? Bazen kuşaktan kuşağa yanlış veriler de aktarılır. Bu da böyle birşey. Bence sabitfikir olma biraz daha geniş düşün. Bunun yolu da empatiden geçer. Kadın olduğunu düşün. Bir mal olarak düşünüldüğünü, senin düşünce ve isteklerine önem verilmediğini düşün. Namusunun sürekli tehdit altında olduğunu ve bazen hiçbirşey yapmasan bile namussuzlukla suçlanabildiğini, öldürülebildiğini düşün. Hepsini birbyama birak çok zekisin. Belki süper bir fizikçi zekası var belki hiç keşfedilmemiş bir teoremi keşfedecek ve insanlıga yeni bir teknoloji üretebileceksin ama kadın olduğun için okutulmuyor, çalıştirilmiyorsun. Bunları bir düşün ve aslında ne istediğini farket lütfen
E tabi ki malum eskiden erkek ne derse oydu ne karsi gelen var ne karsi cikan... eee ama simdi oyle mii yok oyle yagma hesap soruyo fikrini beyan ediyo kararlarini uyguluyo...
Muhtemelen soran arkadas halen eski arap devrinde yasadigini zannediyor cariyelerden es yapan koleleri olan boyun egen..
sigorta primlerini sen yatırabileceksen çalışmasınlar...
Evde oturup bütün gün koca mi beklicz eve fazladan para girse ne zarari olurku geri kafaliligi birakin allah askina
Müslüman isen Ahzab suresi 33. Ayet oku
bir yürü git allah askina ya
Sen bütün muslumanlik kurallarına uyuyor musun sanki
Ayet diyorum git işine diyorsun yazık
Kendi Ayagimizin üzerinde kalabilmek için...
Türkçesi BENCİLLİK KANAATSİZLİK
Siz önce adam olun da bizim güvenimizi kazanın, sonra çalışmayız biz de.
İyi iyiyi kötü kötüyü bulur
Senin esin calismayanindan olsun. Tum kadinlari ne yapacaksin?
Kadınlar birbirine özenerek yoldan çıkarır birbirini
Bunu fark edememiş olmana şaşırdım
Cok haklisin ama bunu kime izah edebilirsin ki. Sosyalist bir toplum degiliz ve olamayizda.
Erkekler neden çalışıyor?
Evlilik nedir?
2015 diyorum sadece..
Soruma cevap
ne kadar gerisiniz ya kadında insan değil mi ekonomik özgürlüğünü kazanmak suç mu yani, bunu diyen bir insan kızların okumasına da karşıdır
Lisede okuyup hamile kalan kızlar mı
Sizde farkındasınız ki ben bunlardan bahsetmiyorum bunlara bn de karşıyım ancak, siz kadının ekonomik özgürlüğü olmasın, kendine bişey alırken bile kocasından para istesin, okumasın diyosunuz, sorduğunuz soru ile verdiğiniz cevap tutarlı olsun
Arkadaşım islamla ilginiz olsa tutarlılık nedir neye göredir bilirsin
Nasılsa islamla ilginiz yok tutarlılık ölçü biriminizde yok atın bol keseden
Sen gelip burada benim İslamla ilgili olup olmadığımı yargılayamazsın, seni ilgilendirmez, buna ancak ve ancak Allah karar verir, sana düşmez, Çok Şükür ki MÜSLÜMANIM, dinimin gereklerini de biliyorum, burada gelip sorduğun soruyla verdiğin cevap arasında bir tutarlılık olsun önce. önce kendi hemcinslerini bir düzelt sonra biz düzgünüz, siz de bunları yapın diyin.
Napayım pipişlinin eline mi bakayım.
Yok patronuna muhtaç ol
Neticesinde muhtaçsın
Ayrıca yavrun değilim
Hiçbir iş hiçbir patron hiçbir erkek kadın canlı Allah tan güçlü ve zegin değil
Öyleyse Nur Suresi 32. Ayet oku
Tekrar ediyorum yavrun değilim
Ayrıca edebe davet ediyorum
Edep ya Hu evet Hu Allahın adlarından biri
Bak efendice uyardım terbiyesizlik etme
evini gecindiren erkek hep var olacak die bir garantisi yok kadının.. ölüm var ayrılık var o zman ortada mi kalalm yani
Allah kimi ortada bırakmışki?
Dayım vefat etti 7 çocuk bir hanım
Yengem şu an hepsini evlendirdi ev bark yaptı
Diğer akrabalarımdada böyle çok var
Bizde kimse ortada kalmaz çünkü sadece Allah tan isteriz
Kıyamet alametisiniz neyin savunmasındasınız
Ayet diyorum hala para diyorsun
Peygamber övünelecek tek şeyim fakirliğimdir der
Ümmeti fakirliği utanç görür
Kıyamet alametisiniz diye boşa demiyorum
Ahzab suresi 33. Ayet
Evde oturmam diyen sen
Tağut nedir bilir misin
Ayrıca Allah a inanan Ondan ister
İnanmayan ise malım mülküm der hayrını bile göremez
Hem evde oturup AYNI AN VE ZAMANDA ÇALIŞMAYI açıklar mısın
Ya evdesin ya işte
Aksi fiziken mümkün değil
Tağut nedir
Allahın var dediğine yok demektir
Evde otur derken hayır oh gezerim dersen
Rızkı biz veririz derken hayır ben paramı bilirim dersen
Tebrik ederim tağut oldun demektir
Kadın ve çocuğun rızkı Allah tarafından hiç iş yapmasa bile doğrudan veya dolaylı gelir
Ayşeyi ya da ahmeti gönderir yinede aç bırakmaz
Erkek ise mecbur edilmiştir çalışmaya
Peygamber Efendimiz bu hususu veda hutbesinde özellikle belirtmiştir
Kadın ve kocanın vazifeleri oku
gezerim mi dedim sanirim yazdiklarimi okumuyorsun.. Allah evde oturun derken çalışmayin dememis ki ne alaka bn bunu anlamıyorum zinadan kötülükten uzak duruldugu sürece calisilabilir.. peygamberimizin eşi örneğin evden hiç mi çıkmazdi ya da evde oturun lafindan sen dışarı çıkılmaz die anliyorsan örneğin bayanlar bir markete bile gidemez.. demek istediğim dine uygun şekilde dışarda olmanin zarari yok zaten ayette de cahiliye devrindeki gibi dışarda gezmeyin demiş.. cahiliye devrinde dinimiz yoktu ama simdi var sonucta
Gezmeden işe nasıl gideceğini merak ettim
Işınlanarak mı yoksa uçarak mı
Rızkı temin etmek erkeğin vazifesi ve hatta Allahın emri
Tam tersine kadının erkekleşmesi erkeğin vazifesine el atması islamla alakayı kesmesi vb haller ise kıyamet alameti
erkek yoksa demistim yazimin basinda ölüm ayrılık hayatta hersey mümkün.. senle tartismicam çünkü anlamak istediğini anlıyorsun kadin bir orda bir burada gezsin demiyorum dikkat et namusuyla calismasinda ne kötülük olabilir diyorum.. ayette gecene bakarsan da kimse evden dışarı çıkmasın çalışmasin demiyor.. açılıp sacilmayin diyor düşünce yapin bana ters dinimizde kadin narindir o yüzden çalışmamali deseydin sana böyle tepki vermezdim bir bakimdan hakli bulurdm seni ama bu şekilde anlaşmak mümkün değil .. kal sağlıcakla
Otobüs ya da minibüste bir erkekle yan yana gelmen haram
Kendi arabanla giderken bir erkeğin bakması yine haram
Sende buna rıza gösterip teşvik ederek ondan daha fazla günahkâr ve zinaya ortaksın
Kısaca el göz zinasındasın
Ayrıca sen evde oturmayarak had ayetlerini inkardasın
Sadece kendini değil babanıda cehenneme taşıyorsun
İslam tasavvuf değildir kurallar çizgiler kişiye göre değişmez tektir
Ölüm ayrılık kısaca dul hanımlar hususunda Allah ne diyor onuda oku
Ekonomik ozgurluk garip geliyor tabi insanlara.
Ekonomik özgürlüğü olanada emir almak zor gelir
Halbuki emir almak kadınların doğasında var
Sorun şu
Bir toplumu kadın inşa eder ya da kadın yok eder
Şu an siz yok ediyorsunuz
İşte sorun bu
Fatihi doğuran anne anneydi şimdi onun tırnağı bile olamayan kişiler mevcut
Sokak kadını lafını duymak mutlu ediyorsa senin sorunun
O zaman kocan hırsız ayyaş üçkağıtçı kadın avcısı diye ağlamaya hakkın yok
Çünkü iyi iyiyi kötü kötüyü bulur
Müşrik kadınları, iman etmedikçe nikâhlamayın. Bir müşrik kadın, sizin hoşunuza gitse bile, iman etmiş olan bir cariye herhalde ondan daha hayırlıdır. Müşrik erkeklere de mümin kadınları nikâh ettirmeyin. Bir müşrik, sizin hoşunuza gitse bile, mümin bir köle elbette ondan daha hayırlıdır. Onlar sizi ateşe davet ederler, Allah ise, kendi izniyle cennete ve mağfirete davet ediyor ve âyetlerini insanlara açıklıyor. Umulur ki onlar hatırda tutup, öğüt alırlar
Bakara suresi 221. Ayet meali
Kısaca sen müslüman isen kocanda müslüman olur
Kendini düzeltip islamla alakayı kurmadıkça kırk tane koca bulsan hiçbiri müslüman olmaz
Çünkü ilahi adalet milim şaşmaz
Müslüman görünen biride olsa yinede şaşmaz
Eninde sonunda keşke diyecen nasılsa
Nişanlın dünyanın en şahsiyetli insanı da olsa müslüman olmadıkça hayrını göremezsin
Müslüman olursa da o kopar ya da müslüman ol der
Sen müslüman olursan da kopar ya da müslüman ol dersin
Dengeler şaşmaz
Eminim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar