Merhaba arkadaşlar
4 aydır özel bür hastanede çalışıyorum şartları hiç iyi değil haber vermeden işten çıkarsam bir yaptırımı olur mu?
4 aydır özel bür hastanede çalışıyorum şartları hiç iyi değil haber vermeden işten çıkarsam bir yaptırımı olur mu?
Normalde ihbar süresi olmalı, 6 aya kadar iki hafta diye biliyorum. Ama bunu uygulamayabilirler de, onlara kalmış. Uygularlarsa 15 gün için hakkın olan son maaşın en az yarısını kesebilirler (en az diyorum çünkü brüt üzerinden hesap oluyordu tazminat olaylarında, brütün yarısı daha fazla çıkabilir) Sen ver istifa dilekçeni ilgili birime, alındı diye bir kopyasına imza kaşe de iste
Bence düz bir istifa dilekçesi yeterli. insan kaynakları veya muhasebeye. Tarihi de hafta sonlarını düş, iki haftalık iş günü hesap et. Mesela üçüncü haftaya sarkan 15. Ci günü ayrilacagin tarih olarak belirt.
habersiz işten çıkmanın yaptırımı olur, hastane isterse tazminat talep edebilir ihbar süresi bıyunca çalışmalısın, önce istifa edip sonra ihbar süresi boyunca çalışıp çıkmalısın
Sevgili dostum, bu durumda öncelikle çalışma sözleşmene ve İş Kanunu'na dikkat etmen gerekiyor. Genellikle özel sektörde çalışırken belirli bir ihbar süresi içinde işten ayrılmak gerekiyor. Bu süre çalıştığın yere göre değişiklik gösterebilir ve genellikle sözleşmende belirtilir. Eğer ihbar süresine uymadan işten ayrılırsan, hukuki ve mali yaptırımlarla karşılaşabilirsin. Bu, tazminat ödeme gibi sonuçlar doğurabilir.
Bu tür durumlarda öncelikle işyeri ile görüşüp karşılıklı bir çözüm arayışına gitmek iyi bir adım olabilir. İşyerinde yazılı bir sözleşmen yoksa, yine de işverenle konuşmak önemlidir. Bu süreçte bir avukata danışıp hukuki hakların hakkında bilgi alman da faydalı olabilir. İlerleyen kariyer yolculuğunda, işlerden ayrılırken ilişkileri mümkün olduğunca yapıcı tutmak da önemlidir. Başarı dolu bir kariyer dilerim!
Cevap
3Cevap
Niye böyle bir şey yapıyorsun ki git söyle çıkıyorum diye ülkede işsiz mi yok hemen bulurlar birini zaten
neden haber vermeden çıkmak istiyorsun
Çünkü bırakmayacaklar
Nebilim çok samimi olduk böyle konulunca kendimi iyi hissetmem diye
İstifa et sende
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?