Örgünlerde yeterince aynı meslekten kişi çıkartan bölümler varken gerekli mi?
1 ay
Örgünlerde yeterince aynı meslekten kişi çıkartan bölümler varken gerekli mi?
Zerre bir önemi kalmadı. O kadar çok talep var ki artık kalitesi düştü yerlerde diyebilirim. Para veren ve okuyan işsiz kategorisinde yer almak istiyorsanız buyrun. Onun dışında çalışıp bir yandan kafam dağılsın bilgime bilgi katsın diyorsanız yazılabilirsiniz ama gram bi halta yaramıyor. Dijital e kitapları filan okusanız onun yerine gidip makale okuyun daha faydalı. Diplomayı almakta öyle kolay değil sağlam kopya bilgisi istiyor. He şeyi geçtim sınav yerleri oturduğunuz yerin bir ucu oluyor sınavlar artık online değil malum. Hal böyle olunca tercih etmek mantıksız oluyor
Ben okumuyorum. Öyle bir düşüncem de yok. Sitede bir soru görüp öyle sordum.
Bende genel olarak fikir belirttim
Birisi birbirinden erken bitiyorken aynı anda örgün göre daha fazla bölüm okunuyor.
Avantaj olarak ne kadar kullanılır bilinmez ama
Örgün de iki yıl okuyan bir meslek edinirken
Açıktan okuyan aynı sürede 4 meslek ediniyor.
Ama örgün de eğer isterse örgünle birlşkte 5 meslek ediniyor.
Tabi her örgün okuyanın bunu denemeyeceğini düşünürsek
Açık daha avantajlı
Merhaba, aslında tamamen mantıksız bir seçenek diyemem ama kendinizi geliştirebilmeniz ve ufkunuz gelişmesi açısından örgünü tavsiye ederim. Başka bir soruda daha detaylı bir görüş yazdım. Orayı okuyabilirsiniz.
Üniversiteye gitmesem, açıktan okusam sizce mantıklı olur mu?
AÖF okumak bence şu ekonomik durumda en mantıklı iş örgünlerde ise aşırı derecede masraflı bir süreç. Bölüm olarak düşünüyorsanız en çok arananlara bakmalısınız genelde bunlar bellidir zaten AÖF ün en büyük avantajı hem çalışıp hem okumaktır bu arada...
Örgün okuyup hem okuyup hem çalışanlar da var. Bu bir bahane değil. ( Tabii kişi evli ve çocuklu değilse ) Ben okudum , bitti ama örgün okudum. Ben düşünmüyorum da AÖF okumaya. Bir sürü görmüştüm geçme notu 60 mı 50 mi ne olmuş diye. Ondan sordum. Aynı işi yapacaksa geçme notu da aynı olsun madem diye düşündüm. Yani aksi taktirde söylenmeye hakkı da yok kimsenin. Para şu an ekonomi kötü durumda olsa da annem diyeni o zamanın parasıyla bizim okurken harcadığımız para da değerliydi.
Okumayı*
Bir soruda görmüştüm *
Sevgili dostum, akademik kariyer yolculuğunda doğru seçim yapmak önemlidir. AÖF, yani Açıköğretim Fakültesi, esneklik ve kendi hızında öğrenme imkanı sunar. Bu, çalışırken eğitimine devam etmek isteyenler için mükemmel bir seçenektir 🎓. Tabi ki, örgün eğitim de sosyal ve akademik deneyim açısından oldukça değerlidir. İlgilendiğin meslek dalında çok sayıda mezun verilmesi, rekabeti artırabilir ama AÖF'ün sunduğu esneklik ve iş deneyimi kazanma şansı seni farklılaştırabilir.
Kendi hedeflerini ve ihtiyaçlarını değerlendirmen önemli. Tercihlerinde iş hayatında sağladığı avantajları da göz önünde bulundur. Başarılar dilerim!
Cevap
9Cevap
2. üniversite ve önlisans olarak gayet mantıklı.
Bana göre hangi okulda ne formatta okuduğun hiç de önemli değil. Önemli olan ne istediğini bilerek farkında olarak bölümü seçmiş olman. Kendini geliştirmen. Çevremden duyuyorum... İnsanlar statü, maaş, atanma gibi şeylere bakarken ben bu mesleği gerçekten istiyor muyum diye düşünmüyorlar. Maddiyata göre karar verirken manevi duyguları önemsemiyorlar. Kendinizi tanır, ne istediğinize karar verdiyseniz ne formatta okuduğunuz çok da önemli değil. Severek öğrenirsiniz.
Orası öyle ama sonunda çoğu bölüm bizim ülkede işsiz kalıyor Kendi okumuş olduğu bölümden iş bulamayıp farklı sektörlere yöneliyor.
Gördüm
Kimisinin durumu yok örgün okumak için. İşte çalışıp senede birkaç sınava girerek diploma almak onların da hakkı
Maddi boyutu düşünmedim ama o açıdan düşününce olabilir ama maddi durumu yurda falan yetmiyorsa kişi şehrinde örgün de okuyabilir diye düşünüyorum.
Belki de puanı şehrindeki okulun bölümüne yetmedi
Tekrar hazırlık yapsın. Yani İstanbul , İzmir gibi yerlerin puanı yüksek de hepsinin o kadar da yüksek değil. Ben şu yaşıma geldim ve hâlâ bir şeyler için ( Af edersin ) kıçımı yırtıyorken daha yaşı genç biri için bu basite kaçmak gibi geliyor. Ha evli ve çocukları olur. O durum başka.
Benim anlamadığım okadar boşta atanamayan bide boşta unili var okuyanların %20 kendi mesleğini yapabiliyor.. bostakiler bosami okumuş oluyoo
Öyle oluyor. Çoğu kişi bu ülkede boşa okuyor. Çevreden duyuyorum. İyi bir bölüm olarak bilinen hukuk mezunu kişilerin bile çoğu boşta diye.
Aynen yaaa :( sen kaçıncı sinifsin
Ben mezunum
Ne güzel ya :) meslek nedirn
😅😅Ben de okumuş işsizim.
Bize hiyarmi yediricen
Ülkenin durumu bu 😅😅
mesaj kapalı yazamadim :)
Çalışmayan biri için örgün eğitim iyi ama çalışan biri için AÖF ideal
E hem örgün okuyup hem çalışanlar bu durumda Einstein mı?
Örgün okuyup çalışanlara baktığımızda yaşları 18-23 arası genellikle ve başka şehirde okuyanlar. Onlar çoğunlukla ailesinin yolladığı para yetmediği için çalışan gençler. Ama artık aile düzeni kurmuş kişilere baktığımızda çoğunlukla AÖF okuyorlar. Çünkü daha çok sorumlulukları var.
Yaşı büyük olanları geçtim de erken yaşta evlenip AÖF okumak … 😏Acelen ne yani?
Onlar "çocuk da yaparım, kariyer de" olanlar 😀😀 bir de bazı şeyleri evlenince idrak ediyor insan. Yaşamı değişiyor "okuyayım da daha iyi işler bulayım" ya da "işimde yükselirim" niyetiyle okuyor. Benim kuzenimin eşi de 2 yıllık mezundu hem evli hem genç hem de 4 yıllık AÖF okudu bi yandan çalıştı. Daha iyi kademede erken emeklilikten de faydalandı geçen yıl 44 yaşında emekli oldu. Şimdi karı koca geziyorlar oğlan da üniversite okuyor mis gibi
Eger bir devlet kurumunda calisaiyorsa cok mantıklı çünkü devlette diploma önemli
E zaten devlet kurumunda çalışıyorsa daha ne gerek var AÖF’ten başka bölüm okumaya? Okumaya mı doymamış bu arkadaş? 😂
Lise mezunu ide ya da ön lisans mezunu ise 4 yıllık okuyordur yükselmek ve maaş artması icin
Normal üniversiteden mezun olanlar napıyo ki onlarda işşiz en azından iş bulup iş hayatına atılırsın
AÖF de eklenince atanırken sayısı artıyor. Bu da atamaları etkiliyor.
Her türlü etkiler
Yani yeteri kadar farklı farklı bölümden aynı mesleği çıkartıyorlar yüz yüze eğitimde. Bir de ona ne gerek var?
İyide açık öğretim de hem çalışıp hem okuyanlar için ideal
Örgün okuyup yine çalışanlar var
O zor oluyor ya
Öyle
Zor ama imkansız değil tabiki ama açıktan okuyup çalışmak daha rahat
Bence artık hiçbirinin birbirinden farkı yok
Tıbbı sekreterlik harici mantıksız bence
mantıklıdır bence
Harika seçim olur
Gereksiz