arkadaşlar merhaba ben şu anda 21 yaşındayım. 18 yaşında liseden mezun oldum 2 yıl mezuna bıraktım. Yani mezuna bıraktığım aslında 1 yıl Türkiye’de çünkü geçen sene Avustralya’ya taşındım ve 1 yıl Sydney’de yaşadım orada köklü bir College’da dil eğitimi almakla geçti bir yılım. Şimdi de İspanya’dayım ve burada üniversitenin İspanyolca hazırlık sınıfındayım fakat açıkçası burada kalmak istemiyorum ya Avustralya’ya dönmek ya da Kuzey Avrupa ülkelerine gitmek istiyorum hem lisans eğitimim hem de yaşamım için. Yani bu bok gibi kararlarım yüzünden bu yılımda gitti… yurtdışında olarak eminim ki kendime çok şey katıyorumdur ama lisanstan mezuniyetimi düşünmüyor değilim.
25-26 yaşlarımda mezun olmuş olacağım umarım ama bazen baya ideal bence diyorum bazen de ya acaba ideal değil mi diye düşünmüyor değilim…
Sizce 25-26 mezun olmak için ideal bir yaş mı? Yoksa geç mi? (mühendislik fakültesi bt)
25-26 yaşlarımda mezun olmuş olacağım umarım ama bazen baya ideal bence diyorum bazen de ya acaba ideal değil mi diye düşünmüyor değilim…
Sizce 25-26 mezun olmak için ideal bir yaş mı? Yoksa geç mi? (mühendislik fakültesi bt)
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
community college yoluylamı gittiniz?
Hayır Avustralya’da community college yok. Amerika’da var.
Ben üniversitenin hazırlığındaydım. onlara da college deniyor ama sizin dediğinizle aynı şey değil
aslında geç değil fakat mavi diploma sahibi olup akademik kariyeri o yönde ilerletmeyi düşünüyorum birebir olarak aldığın college eğitimi ssn olsun vizeler olsun pek artısı olmadığı için sadece eğitim almakla kalıyor birçoğu ve hiçbir şey için geç değil tabii isteklerin ve paraya kavuşmak yaşlanınca bir anlam ifade etmez haliyle
En az 4 yıl okuyacağını düşünürsek zaten sonrasında vatandaşlık alıyorsun bir çok ülkede. Hem Amerika/Avustralya’da ki üniversitelerden birinden mezunsun hem de vatandaş oluyorsun. Ayrıca sonrasında olacak yüksek yaşam standartların, iş koşulları vs de var.
Şahsen Avrupa’da asla kalmak istemiyorum. Buralarda ancak kendisine verilenle yetinir insan. Ama Amerika ve Avustralya’yı da görmüş birisi olarak söyleyebilirim ki ABD ve Avustralya gerçekten farklı dünyalar. Avrupa’yı en son görme fırsatım oldu maalesef ilk gittiğim ülke ABD sonra Avustralya oldu eğitim amaçlı şimdi topuklayarak kaçmak istiyorum hele bir de İspanya’dan… aman aman sakın ;(
her ülkenin koşulunu bilmiyorum ama hep amerika bazlı düşündüm ve vazgeçmiştim sadece green card olduğundan, mesleğine 30 yaşındada kavuşsan 1 yılda çok rahat hayat standartlarını yükseltebiliyorsun durumum olsa sat sınavına girerdim fakat yıllık 15.000 dolar verecek durumumuz yok başarılar dilerim umarım isteklerine kavuşursun😊
İdeal yaş