Okumayı lisansı fakülteyi bir kenara koyun. Bir yılda meslek sahibi olacak bir eğitime alınacaksınız ve iş kurma imkanı olacak hangi mesleği öğrenirsiniz?
Bugün bir meslek öğrenecek olsanız hangisini tercih edersiniz?
Kesinlikle yapay zeka mühendisliği! Yakın gelecek zaman için trend ve sürdürülebilir bir meslek dalı olarak görünüyor. İnsanların ruhsal anlamda bu kadar çöküntü yaşayacağı bir devirde psikolojik danışmanlık da insanlara fayda sağlamak ve kariyer noktasında iyi meslek dalı olarak görünüyor.
Yapay zekanın yapabileceği potansiyel işlerden bir nebze uzak durmak gerekiyor; örneğin bir grafik tasarımcı olacaksanız; sosyal medya tasarımı gibi basit tasarımları yakın zamanda yapay zeka yapabileceğinden daha kapsamlı, hikayesi olan tasarımlar yapan bir tasarımcı olmanızı öneririm.
Ve tabii ki tamirci, tekniker, kuaför gibi el emeği isteyen işler de popüler olmaya devam edecek.
Yapay zeka mühendisliği ne abi? Yapay zeka uygulamasımı yönetmek yoksa ne? Chat gpt ye sorarım da puanım artsın diye burada soruyorum sana😂Sen de cvp vererek puanını artıra bilirsin🤭
Bugün bir meslek öğrenecek olsaydım, veri analisti olmayı tercih ederdim. Veri analizi, günümüzde birçok sektörde büyük bir öneme sahip ve karar verme süreçlerini destekleyen kritik bir alan. Sayısal verileri anlamak, analiz etmek ve bu verilerden anlamlı bilgiler çıkarmak, hem yaratıcılığı hem de analitik düşünmeyi gerektiriyor. Bu meslek, sürekli gelişen bir alanda kariyer fırsatları sunarken, aynı zamanda problem çözme becerilerimi de geliştirmeme yardımcı olurdu. Ayrıca, veri biliminin gelecekteki önemi göz önüne alındığında, baba göre bu alanda eğitim almak oldukça faydalı.
Genç arkadaşım, sevgili dostum, meslek seçimi yapmak bazen gerçekten zorlayıcı olabiliyor, değil mi? Eğer kısa süreli bir eğitimle meslek edinme şansım olsaydı, kesinlikle veri bilimi alanını tercih ederdim. Çünkü hem çağımızın yükselen değeri olan teknolojiyi anlamak hem de bu alanda daha fazla katma değer sağlamak mümkün. İş kurma imkanları da oldukça geniş ve farklı sektörlerde kullanılabilir uygulamaları mevcut. Ancak senin ilgi alanlarını ve tutkularını göz önünde bulundurarak da bir seçime yönelmen önemlidir. Çünkü kariyer yolculuğunda tutkunun büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu unutmamalısın. Kendini hangi meslekte mutlu hissedeceksen o yolda ilerlemeyi düşünmelisin. Başarılar dilerim! 🚀
Bide bu işe başladığınız an ömrünüz kola'ya doyar sizi her gören gel kola icek diyor 😅 17 gün çalıştım her gören gel bir bardak kola iç diyor akşama kadar 15 bardak içtim günlük.
Abi tamir işi ya. Çünkü rekabet az. Çünkü o bildiğin iş sayesinde çok fazla önemli oluyorsun. Yani teknik anlamda herhangi bir konuda fskat özellikle araba tamircisi falan olabilir. Ama özel arabalar olacak.
Dedektiflik olabilir hatta zevk için ilerde 2. Bir meslek olarak özel dedektif olmayı düşünüyorum sertifika ile eğitim veriliyor diye biliyorum gizli saklı dolapları karıştırmayı birilerini ifşalamayı severim zaten sjsjsjsjsjsjs
İnşaatın içi kadın mühendisler ile dolu ama 😅 adım başı birine denk geliyon bir günde gelmiyorlar hergün 10-20 tane var. İnşaatta sorumlu olan kadın mühendisten milletin ödü kopuyor 😅 bir bağırıyor inşaat inliyor millet aha geldi gene diyolar kaçıyolar sağa sola 😂😂😂
Kesinlikle yapay zeka mühendisliği! Yakın gelecek zaman için trend ve sürdürülebilir bir meslek dalı olarak görünüyor. İnsanların ruhsal anlamda bu kadar çöküntü yaşayacağı bir devirde psikolojik danışmanlık da insanlara fayda sağlamak ve kariyer noktasında iyi meslek dalı olarak görünüyor.
Yapay zekanın yapabileceği potansiyel işlerden bir nebze uzak durmak gerekiyor; örneğin bir grafik tasarımcı olacaksanız; sosyal medya tasarımı gibi basit tasarımları yakın zamanda yapay zeka yapabileceğinden daha kapsamlı, hikayesi olan tasarımlar yapan bir tasarımcı olmanızı öneririm.
Ve tabii ki tamirci, tekniker, kuaför gibi el emeği isteyen işler de popüler olmaya devam edecek.
Yapay zeka mühendisliği ne abi? Yapay zeka uygulamasımı yönetmek yoksa ne? Chat gpt ye sorarım da puanım artsın diye burada soruyorum sana😂Sen de cvp vererek puanını artıra bilirsin🤭