Hangsini tercih edersiniz?
Bütün insanların hayranlıkla baktığı meslek ama maaşı az
Ortalama bir meslek ama maaşı çok
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Hangsini tercih edersiniz?
Para için çalışıyoruz. Kariyerin ilk zamanlarında gurur okşaması öne çıkabiliyor ama hayatın gerçeği para. Yoksa bana şimdiki maaşımi versinler, deli miyim sabah erkenden işe gideyim? Uyanırım, kahvaltı yaparim, sahilde yürüyüş yaparim, gelir dus alirim, film izlerim, arkadaşlarımla görüşürüm ..🤭
İdealist ve tüm insanlığa faydalı bir iş yapmıyorsam idealist bakmam. Hayatımı istediğim gibi yaşamak için ihtiyacım olan parayı kazanmak için hangi işten çok para kazanabiliyorsam onu yaparım.
Elbette arada çok küçük farklar varsa severek yaptığım ve insanlar tarafından daha fazla saygı gören bir mesleğim olsun isterim ama sonuçta önemli olan sürdürülebilir şekilde kazanacağım paradır.
İş benim için amaç değil araçtır.
Hangi işi yaptığımdan ziyade insanlara ne kadar yardımcı olabildiğime ve mesleğimin hakkını verip veremediğine bakarım.
Şu an memurluk yapıyorum ve insanlar içinde elimden gelen hizmeti yapmaya gayret ediyorum.
Cevap
5Cevap
İnsanların ne dediği umrumda değil, ben kendime bakarım. İki işi de eşit seviyorsam çok kazandıran tabii ki.
Sırf bişey yazmak için işaretledim şunu tecrübe ettim zamnında sevdiğin iş net çünkü kişi sevdiği işi yapıyorsa çalışıyor sayılmaz ve şunu gördüm ki ciddin sevdiği işi yapanlar biryerle kesinlikle geliyorla ve maddiyat zaten onlara geliyor
Kefenin cebi yok para orta olsun itibar çok
Mesleğim itfsiyecilik, başka ülkelerde imrenerek bakılıyor ama bizde öyle değil, maaşta 35k yetiyor
2 mesleğim var 2 sini de severek okudum ve istediğim bölümlerdi
Insanalri salla
Kendi ısteifgim meslek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?