Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
2
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Astsubay ol. Olabiliyorsan Havacı ol. Olmazsa denizci son tercih karaci. Oyak diye bir avantajinda var. Bunu meslegi secince anlarsin. Mesleki haklarin ve maas olanaklarin daha iyi. Polislerin calışma sartlari çok zor mesai kavramlari yok. Tazminatlari daha düşük. Kiyaslanmaz bile. Tabi bunu polis memurlugu icin söylüyorüm. Komiserlik ve ust makamlar subaylikla karşilastirilabilir. orada da yine subaylik önde ama yinede tercih diyebilirim.
Maaşlarina bak istersen misal. Orduevlerin , kamplarinin yerlerine bak. İmkanlari kiyaslanmaz bile. Eskiden daha elitti ayri konu ama şuanda da polislikten daha iyi. Oyak in ne oldugunu arastir. Emekliliginde guvence.
Oyak (yani ordu yardımlaşma kurumu) tum askerlerin zorunlu olarak üye oldugu, meslek hayati boyunca maaşindan kesilen para birikiyor. Oyak şirketlerinde paran degerlenip nemalandiriliyor. burada biriken parayi istersen emekliliginde komple cekip kullanabilirsin ya da emeklilik maasina ilave olarak maas alabilirsin. Ya da hic almayip bi sure daha bekletip istedigin miktara gelince komple cekebilirsin. Sen cekmezsen veya basina bir sey gelirse ailene miras olarak kaliyor. Asker olmayanlar bu sisteme giremiyor. Eskiden cok daha yuksek nema verirmis kâr payi olarak duşunebilirsin gunumuzde de ekonomik kosullara gore hic yoktan daha iyi. Polislikte polis sandigi olsa da oyak kadar iyi bir sistem degil. Astsubaylik calisma saatleri diger memurlarla ayni. Haricen aylik nöbetin olur. Onunda izin ya da para karşiligi olabilir. Karaci olursan calişma saati yogun olabilir ve sinirötesi gorevlerin olabilir. Sinirotesi gorevde de tazminat aliyorsun yine ama tabi tehlikesi var ayri konu. Gonul baginda lazim biraz.
Emekli sandigina ek olarak birikiyor. Tabi enflasyon cok yuksek ama direniyorlar bir sekilde. Ayrica Oyak reno ve duster ortakligi var. Kampanyali indirimli arac alabiliyorsun. Sana özel Fransadan sifir araç geliyor.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Astsubay ol. Olabiliyorsan Havacı ol. Olmazsa denizci son tercih karaci. Oyak diye bir avantajinda var. Bunu meslegi secince anlarsin. Mesleki haklarin ve maas olanaklarin daha iyi. Polislerin calışma sartlari çok zor mesai kavramlari yok. Tazminatlari daha düşük. Kiyaslanmaz bile. Tabi bunu polis memurlugu icin söylüyorüm. Komiserlik ve ust makamlar subaylikla karşilastirilabilir. orada da yine subaylik önde ama yinede tercih diyebilirim.
Polis diyenin meslekten haberi yoktur.
Yani astsubay daha önde diyorsun
Şüphesiz. O kadar net.
Maaşlarina bak istersen misal. Orduevlerin , kamplarinin yerlerine bak. İmkanlari kiyaslanmaz bile. Eskiden daha elitti ayri konu ama şuanda da polislikten daha iyi. Oyak in ne oldugunu arastir. Emekliliginde guvence.
Bana OYAK olayını anlatır mısın ve çalışma saatleri işi nasıl oluyor?
Oyak (yani ordu yardımlaşma kurumu) tum askerlerin zorunlu olarak üye oldugu, meslek hayati boyunca maaşindan kesilen para birikiyor. Oyak şirketlerinde paran degerlenip nemalandiriliyor. burada biriken parayi istersen emekliliginde komple cekip kullanabilirsin ya da emeklilik maasina ilave olarak maas alabilirsin. Ya da hic almayip bi sure daha bekletip istedigin miktara gelince komple cekebilirsin. Sen cekmezsen veya basina bir sey gelirse ailene miras olarak kaliyor. Asker olmayanlar bu sisteme giremiyor. Eskiden cok daha yuksek nema verirmis kâr payi olarak duşunebilirsin gunumuzde de ekonomik kosullara gore hic yoktan daha iyi. Polislikte polis sandigi olsa da oyak kadar iyi bir sistem degil. Astsubaylik calisma saatleri diger memurlarla ayni. Haricen aylik nöbetin olur. Onunda izin ya da para karşiligi olabilir. Karaci olursan calişma saati yogun olabilir ve sinirötesi gorevlerin olabilir. Sinirotesi gorevde de tazminat aliyorsun yine ama tabi tehlikesi var ayri konu. Gonul baginda lazim biraz.
OYAK da o zaman baya para birikiyor
Emekli sandigina ek olarak birikiyor. Tabi enflasyon cok yuksek ama direniyorlar bir sekilde. Ayrica Oyak reno ve duster ortakligi var. Kampanyali indirimli arac alabiliyorsun. Sana özel Fransadan sifir araç geliyor.
Elektrik
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!