Kimse neden çalışma saatlerine tepki vermiyor?

Özel sektörde işverenler işçiyi günde 12 saat essek gibi çalışmaya mahkum ediyor. Neymiş efendim mesai yerine geçiyormuş. Eskiden 8 saat çalıştırıp geri kalan 4 saati isteyen olursa mesai yaptırıyorlardi. Şimdi bunu sistem haline getirip işçiyi zorunlu mesai yaptırıp günde 12 saat çalışmaya mahkum ediyorlar. Nasıl olsa parasıni veriyorum essek gibi 12 saat çalışsın. Üstüne cumartesi de zorunlu çalıştırıyorlar. Bu işçinin hiç sosyal hayatı yok mu dinlenmeye hakkı yok mu niye insanlar işverene karşı boyun egiyorlar? Günde 12 saat çalışmayla insan nasıl osyal hayata karışıp nasıl topluma karışacak? Sabah kalkıp akşam eve geldiğimizde iki sohbet etmeyi bile çok goruyo bu iş verenler. Lafa geldimmi de gençler iş begenmiyorm ulan tabi begenmiycem. Üstüne üstelik günde 12 saate essekler gibi asgrai ücrete çalıştırıyorlar. Neymiş efendim mesailerle beraber ayda 30 bin TL yi biliyormuş. Maaşı 30 binmiş al o maaşı şok bı yerine. Ben essek gibi ırgat gibi çalıştıktan sonra 30 bin de alırım 40 bin de alırım. Peki benim sosyal hayatım olmayacaksa psikolojik bozulacaksa ben o parayı napiyim? Her ay beni essek gibi çalıştırıp 30 bin aliyosun diye sanki çok para veriyorlarmış gibi empoze ediyorlar. Gece gündüz uyumadan çalışarak 100 bin de kazanırsın peki bedenin ne olacak? Niye kimse bir şey demiyor? Herkes kabullenmiş çalışıp duruyor. Çalışmak iyi bir şey fakat insani sartlar altında çalışmak istiyorum. Essek olamak icin değil.
Güncellemeler
1 yıl
Üstüne bir de zorunlu vardiya sistemi çıkartmışlar. Zaten boktan bir uyku klaitemiz var. Vardiya koyarak daha da berbat hale getiriyorlar. Ne gecem belli ne gündüzüm ne saatim belli ne yaşadığım.. ne insan olduğum belli ne aldığım nefes...
Kimse neden çalışma saatlerine tepki vermiyor?