Aileme söz geçiremiyorum ne yapmalıyım?

Öncelikle hepinize iyi akşamlar diliyorum ben 19 yaşında bir erkeğim ben aileme söz geçiremiyorum bu yıl 2. kez üniversite sınavına girdim ve üniversiteye yerleştim ama ailem beni göndermedi ailem üniversiteye kayıt yaptırmama izin vermediler bu yüzden kayıt yaptıramadım ve gidemedim sebebi ise ailem bana tercih zamanı kendi isteklerine göre sadece 4 yıllık siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümünü yazdırdı bir de sadece yaşadığım şehiri yazdırdılar şehir dışında üniversite okumama izin vermediler sen şehir dışında yapamazsın sonra kendine bakamazsın dediler sonra ben hayallerimin peşinden gitmek istedim ve 2 yıllık bölümleri de tercih etmeyi düşünüyordum ama ailem 2 yıllık üniversite okumamı istemedi bende bu yüzden ailemden gizli puanımın tuttuğu 2 yıllık bölümleri de yazdım sonra ben 2 yıllık elektrik bölümünü kazandım ama ailem o bölümü okumamı istemedi sebebi ise ailem bana sen elektrik bölümünü okuyamazsın sen el becerikli biri değilsin sonra seni elektrik çarpar dediler bana bir de babam üniversite yerleştirme sonuçları açıklandığı gün bana çok kızmıştı babam bana o zaman küfürler etti sen neden benden gizli tercih yapıyorsun ben seni elektrik bölümünü okumaya hayatta göndermem seni tekrar dershaneye kayıt edeceğim gelecek yıl tekrar sınava hazırlan dedi bende o zaman babam bana böyle söyleyince çok üzüldüm hatta o zaman ağlamıştım annem de yanımdaydı o zaman annem de bana baban haklıdır sen neden bizden gizli gidip üniversite tercihi yapıyorsun sen böyle yaparsan başına büyük bir bela açarsın dedi bana annem sanki ben küçük bir çocukmuşum aklım yokmuş gibi konuştu sonra abim de o zaman bana sinirlendi evde bana sinirli bakıyordu bir de abim de babamı haklı buldu o zaman yani evdeki herkes bana karşıydı ne yapsam aileme söz geçiremedim çünkü o zaman kendimi doğru düzgün ifade edemedim aileme korkudan ben üniversiteye gitmek istiyorum diyemedim üniversite kayıt tarihlerinde aileme üniversite kayıtlarının başladığı gün anneme anne bugün üniversite kayıtları başladı ben üniversiteye kayıt yaptırmak istiyorum dedim sonra annem bana sakın bizden gizli gidip kayıt yaptırma seni üniversiteye göndermeyeceğiz baban seni dershaneye gönderecek dedi bende bir şey demedim çünkü bir şey yapamadım artık babam beni dershaneye kayıt etmişti o zaman yani bu üniversite tercih sürecinde çok stres ve aile baskısı yaşadım. Aileme söz geçiremiyorum ne yapmalıyım?

Aileme söz geçiremiyorum ne yapmalıyım?