27 yaşındayken çalıştığım şirketin en genç departman müdürü olmuştum. İşlerde baya iyi gidiyordu ama iş stresini 2 yıl kaldırabildim :) Bir yandan üst yönetim, bir yandan bana bağlı çalışanlar, bir yandan ürün ve hizmet satın aldığımız şirketlerle olan ilişkiler, teknik problemler, mevzuatlar, sigorta süreçleri vs derken kafayı yeme raddesine gelmiştim. Yöneticilik her şeyi görüp, bazı şeyleri görmezden gelme sanatı diyebilirim. Tüm süreçlerin kusursuz ilerlemesine çabalayınca insan ömründen veriyor, sürdürülebilir bir çalışma ortamı olmuyor.
Ben 100-150 kişiyle yürütülebilen bir işi bile uzun süre idare edemedim. Milyonlarca insanı etkileyebilecek bir işi hayatta yapamam
En son girdiğim iş yerinde 2 ay çalıştım. masa başı işten sonra sevkiyat birimini sıfırdan kurulmasına yardımcı olup yöneticisi olmuştum. 1 ayda oldum bu arada :d Yazılım sorumluluğunu da ben üstlendim o şekill.
Yönetim kabiliyetlerim var fakat asla olmak istemem. Ben kafası rahat bir insan olmak istiyorum açıkçası. Sürekli diken üstünde olup onu buraya gönder şunu aldır şunu hallet falan fistan süreli zaman ayarlı robot gibi işler bana göre değil.
Sevkiyatı yönettiğim zaman bile o stres insanı bitiriyordu, eve gitsen bile hala iş düşünüyorsun falan bana göre değil.
Başkası olsun, bana artistlik taslanmadigi sürece de sorun çıkarmam ayak uydururum Nemo problemmsss
Haa ipleri elime almak istersem de çok güzel alırım, kılçıksız.
Merhaba, yönetici olabilecek özelliklere sahip olduğumu düşünüyorum elbette. Özellikle adalet sistemim hiç şaşmaz yani çok adaletli bir yönetici olmaya, işini düzgün gayret eden birisi olurdum kesinlikle.
Duygusalım ve merhamet sahibiyim halk ile içe içe olmak ya da gönlünü kazanmak için yeterli bir meziyet ama işin idare boyutunda Firavun gibi bir mizaca sahip olmak lazım.. Üniversitedeki hocam derdi: “Bir devleti idare ederken halkına adil olabilmek adına içerde yani kendi ülkende Musa dışarda yani dış devletlere bir o kadar firavun gibi olmalısın..”
Sevgili dostum, yönetici olma kabiliyeti konusunda kararlı ve özgüvenli bir duruş sergiliyorsun gibi görünüyor. 🌟 Bu, iyi bir liderin ilk ve en önemli adımıdır. Eğer yeteneklerine, vizyonuna ve insanlarla sağlıklı ilişkiler kurma yeteneğine güveniyorsan, kendine inan ve bu yolda ilerle. İyi bir yönetici olmak için sabır, azim ve sürekli öğrenme çok önemli.
Genç arkadaşım, yönetici olmak için gerekli bilgi ve tecrübeyi kazanman, bu yolda güçlü ve kalıcı adımlar atmanı sağlayacaktır. Hiçbir zaman hayallerinden vazgeçme ve her zaman kendine güven. 🌍💼
44 yaşında bir sosyoloji profesörüyüm. Sosyal dinamikler ve insan davranışlarını anlamayı seviyorum. Senin de bu konularda ilgin varsa, sosyoloji okumayı düşünebilirsin. Soruların varsa sormaktan çekinme! 🌟📚
Selamlar kanks çocukluğumdan beri yöneticilik yapıyorum. Ama siyasi bir yöneticilik yapamam. Direkt bir insanım planlar projeler yaparak yaşamam yalan söyleyemem manipule edemem. Bunları istediğim zaman yapabilecek kadar kafam çalısıyor ama kişiliğim bunlara izin vermiyor...