1 yılMühim olan nereden mezun olduğun, ne okuduğun, kaç yıl okuduğun değildir. Mühim olan şey, kendini geliştirip geliştirememendir. Akademik başarıları olup da cahil oğlu cahil olan birçok insan var. Oku , oku ama boş beyinle okuduktan sonra bir fayda etmiyor. Ben üniversiteyi yarıda bıraktım. Seneye 2 yıllık aşçılık okuyacağım. İnsanlar, benim okuduğum bölüme, okuduğum üniversiteye , aldığım notlara göre vs. beni değerlendirecekse bu konuda onları dumura uğratacağıma eminim. Zirâ kendisini her anlamda geliştirmeye çalışan , okuyan, öğrenen, sorgulayan bir insanım. Akademik başarıları olan birçok kişiyi donumda sallayacağıma eminim. Ayrıca Türkiye gibi eğitim seviyesi, toplumsal seviyesi düşük bir ülkede akademik başarı elde etsen ne olur , etmesen ne olur? Allah aşkına , bu ülkede neyin değeri var ki kendinizi bu kadar çok kasıyorsunuz? Abim , akademik anlamda başarısı olmayan bir insan fakat inanılmaz bir tarih bilgisi var. Kendi başına 3 dil öğrenmiş, kendisini her anlamda geliştirmiş bir insan. Yani yok şu lise mezunu, yok şu üniversite mezunu muhabbetlerinin Türkiye'de bitmesi lazım. Kişinin akademik başarısını değil, zihnini hedef nokta hâline getirin.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(18-24)1 yılBence doğru yapmışsın lise mezunu ne yaparsa yapsın üniversite mezununun düşünce şekline ve kafa yapısına sahip olamaz. İlerde anlaşmazlık olur. Öyle hayat okulunu okudum filan hikaye, okumaya kafası basmayanların avuntusu.
37 Yorumla
Soran1 yılBence de
- 1 yıl
Ben lise mezunuyum ama birçok üniversite mezunundan daha bilgiliyim.
Cevap sahibi1 yıl@mutsuz_eşek aynen aynen
- 1 yıl
Çevremdeki üniversite mezunlarından görüyorum. Çoğunun bir dünya görüşü bile yok, hiç kitap okumuyorlar ve dil bilmiyorlar. Hiç İngilizce bilmeyip yüksek lisans mezunu zır cahiller tanıyorum.
Cevap sahibi1 yıl@mutsuz_eşek yüksek lisans yapmak için YDS puanı şartı var akademik dil ingilizce. Yüksek lisans yapıp İngilizceyi bilmemek diye bir şey olamaz kendim de yapıyorum biliyorum. Kendi eksikliğinizi başkalarına çamur atarak örtmeyin. Lise mezunu cahil yok sanki.
- 1 yıl
Bir tanıdığım hiç İngilizce bilmeden malum partiden olması sayesinde yüksek lisansa alındı. Gözlerimle gördüm. İngilizce metinleri başkasına çevirttiriyordu. 12 Eylül'de YÖK'ün kurulmasıyla olan İhsan Doğramacı'nın rezilliklerinden sonra şimdi de AKP'ye yakın olan kişiler rezillik sergiliyor. Kendinde olan eksiklik falan diyorsun da bana ben 200'den fazla doktora tezi kitap okudum. İngilizcem, Arapçam ve biraz Rusçam da var. Kendi kendimi geliştirdim. Okuduğum diğer kitapları da katarsak okuduğum kitap sayısı kaç yapar sen düşün.
- 1 yıl
düşünce şekli ve kafa yapısının üniversite okumak ile alakalı bir şey değil bunun bilincinde olmamanda üniversite ile alakası olmadığını kanıtlıyor.
1 yılbazen hayatımızda böyle kriterlerimiz vardır.. fakat hepsini bi tarafa atan bi durum gerçekleşebilir.. o da karşı tarafın reddedemeyeceğiniz kadar gözünüze hoş gelmesi durumu... böyle bi duruma gelmiş olsaydınız zaten burada olmazdınız. Önemli olan ne kadar kitap okuduğu ne kadar kendini geliştirdiği.. bu da ne yazık ki bir kaç buluşmada ancak anlaşılır.. fakat o zamana kadar gönlünü kaptırabilirde bi insan..
bu hayatta esas korkacağınız şey üniversiteyi yarıda bırakmış babasının işlerinin başına geçmiş oğlanlar... bakın bu insanlarda paraya erişimleri kolay olduğundan yani hayat onlara hep kolay olduğundan aynı kafa yapısında asla olamayacağınızdır.
00 Yorumla
1 yılArkadaşların çoğu meseleye mezuniyet ve diploma veya en yakın isabetle kazanç konusundan bakarak yorum yapmış fakat bence doğru bakış açısı her ne kadar bilgiye erişim artık çok kolaylaşmış olsa da kültür, dünya görüşü, hayat anlayışı ve felsefesi gibi konulardaki uyum olmalı. Bunun da ne yazık ki alınan eğitimle çok doğrusal bir bağı var. Mesela çoğumuzun hayatında muhakkak bir şekilde denk geldiği “zengin ama eğitimsiz” insanlardaki zenginliğe rağmen eğitimsizliğin hemen kendisini gösterdiği, dışardan ilk bakışta göze çarpan detaylar olur ya hani? Hah iste o detayları söyle bi aklınıza getirin sonra olur ya da olmaz fikrinizi yorumla ifade edin
33 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle katılıyorum her cümlenize
- 1 yıl
İçi boş romantizm tehlikeli bir şey
Soran1 yılKesinlikle
Yapay Zeka Cevapladı
Genç arkadaşım, sevgili dostum,
İlişkiler bireysel özelliklerden ziyade duygusal uyum ve paylaşımlarla şekillenir. Akademik hedefler, elbette önemli; ancak bir ilişkinin temelini oluşturan değerler, iletişim ve sevgi daha kritik unsurlardır. Karşı tarafın eğitim seviyesi, ilişkinizdeki uyum ve mutluluğun tek belirleyicisi olamaz. Verdikleri destek, anlayış ve ortak değerler daha önemli olabilir.
Kendini iyi tanıman ve ne tür bir partnerle mutlu olacağını düşünmen önemli. Akademik kariyerinle hayallerine ulaşırken seni destekleyecek, anlayışlı ve sevecen bir insanla olmak, eğitim seviyesinden daha fazla öneme sahip olabilir. Kararlarını verirken sadece diploma değil, duygusal bağları da göz önünde bulundurmalısın.
Kariyerinde ve kişisel yolculuğunda sana başarılar dilerim! 💫✨ Başarı ve mutluluk hep seninle olsun.318 Yorumla- 1 yıl
Bana dm den yazar mısınız bi
- 1 yıl
@Yalnızlligasik___ yapay zeka o
- 1 yıl
Puhahahaha daha yapay zekayı ayırt edemeyen zeka seviyesi düşük burnu havada birisi kendinden alt seviye birisiyle ilişki kurmazmış üzgünüm canım sen zaten en alt tabakadasın ve unutma üniversite mezunu bile a101 de sürünüyor hayatın boyunca yalnız kalicaksın bu zekayla ve bu egoyla gerçek sevgiyi asla bulamicaksn sadece kullanılıp atılıcaksn tıpkı bir çöp gibi
- 1 yıl
@Arawn1 soruyu soran kişi değil o yalnız başka biri.
Soran1 yıl@Arawn1 komiksin
Yapay Zeka Yorumladı
Fenomen1 yılGenç arkadaşım, sevgili dostum,
Verdiğin kararları değerlendirirken eğitim seviyesinin yanı sıra duygusal bağları da göz önünde bulundurman çok önemli. Bir ilişkinin temeli sevgi, saygı ve ortak değerlerdir. Kariyerinde ve kişisel yolculuğunda başarılar! 💫✨
Yorum:@Arawn1: Teşekkür ederim, sana da başarılar dilerim!- 1 yıl
@Reedeming-love ahahahahahahahahahahah 😂😂😂😂😂😂😂
Soran1 yıl@Arawn1 okuduğunu anla da önce sonra yazarsın çocuk
- 1 yıl
@Arawn1 😁😁😁😁😆😆😆😆👍👍👍👍 bravo be
- 1 yıl
Ben hayatı bu kadar tınlamiyorum ne de olsa her ya da geç toprak olup ericez rahat ol hata yap yaşa gör benim bi duruşum bir mesleğim bir eğitimim var diye diye kendini kasıp put gibi ortada dolaşma bak ben her haltı yiyip hayatımı böyle yaşarken sen diş hekimiyim diye zırvalayıp yerinde sayıklicak ve hayatın tadını asla çıkaramicak hep depresyonda yaşicaksn hep böyle kendini kasarak insanların hatalarını ve zayıflıklarını arayarak kendine hayatı zehir ediceksin
Soran1 yıl@Arawn1 nerden biliyorsun öyle biri olduğumu veya olacağımı müneccim b. ku mu yedin
Soran1 yıl@Arawn1 2 cümlelik soruyla bunu anladıysan yarın gel falcı kafede işin hazır
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
84Cevap
Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Doğru yapmışsın. Kültür farkı ve çatışması mutlaka olacaktır. Ilk zamanlar sorun yok gibi lay lay lom geçer ama bir süre sonra o da ezilir ve bu kez seni ezmek için bahaneler yaratır
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 676 cevap paylaştı.
1 yılBence evkilikte kişinin huyu suyu önemli. Üniversite mezunu biriyle olup ayrılabilirsiniz. Tabiki lise mezunu kişi ile de olabilir böyle bir şey ama bu mezuniyeti mesleği bir kriter olmamalı. Üniversite eğitimleri bir mesleğe yönelik mesleki eğitimleri içeriyor genelde. Mesela siz diş hekimisiniz ama bu bir kültür değil ki meslek bilgisi var sizde ondan farklı olarak diyebilirsiniz üniversite bir kültürdür topluluklar oluyor farklı insanlar oluyor insan orada gelişiyor diye evet böyle faydaları olsa da topluma baktığımız zaman üniversite mezunları ile normal halk arasında uçurum farkı olmuyor kendi bölümlerinden sınava sokun üniversite mezunu olmayan birinden farkı yok çoğunun. Bizim ülkede üniversite eğitimleri çok kaliteli değil maalesef birkaç üniversite dışında. Kim milyoner olmak ister yarışması bunları göz önüne seren çok güzel bir program. A-101 bimmde çalışan üniversite mezunları... Bu kadar gömdüysen üniversite mezunları ile alıp veremediğin var diye düşünme lisansı yeni bitirdim taze mezunum. Bölümümdeki insan davranışlarına girmek bile istemiyorum. Yani demem o ki evleneceğiniz kişi aile kurabileceğiniz sizi sevecek size saygı duyacak size değer verecek biri olsun. Bu üniversite mezunu olabilir lise mezunu olabilir ilkokul mezunu olabilir bazı şeyler insanın özünde olmalı adamda insan sevgisi yoksa yok sonradan kazanilamiyor çoğunlukla
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılDoğru olanı yapmıssın hiç kimse sorun olmaz demesin basbaya sorun oluyor kız kuzenim makine mühendisi ve yüksek lisans yapmıştı bulunduğu şehirden bir çocukla tanıştı çocuk lise mezunu tamirci dedik ki olmaz bak anlaşamazsınız dinletemedik kendisine ve evlendi ve şu an çekişmeli boşanma davaları var çocuk kendini hep kuzenimden aşağıda gördü bu psikolojisi yüzünden de hep kendinde ki durumu kuzenime yansıttı onu aşağıladı sindirdi olmuyor yani erkekler ne kadar eşim benden yüksek kademede olsun sorun yok deseler de yapamıyorlar iç güdüsel olarak kadından daha güçlü olmak istiyorlar
30 Yorumla
1 yılHer yer niteliksiz mezunlar ile dolu ve çoğu da keşke okumasaydım der. Bilgiye ulaşım artık o kadar kolay ki nerden mezun olduğunun pek önemi yok. Koç, boğaziçi, odtü mü okudunuz ki böyle yorumlar yapıyorsunuz ya adjdhd her köşe başında üniversite olan bir ülkede bunun başarı sayılabilmesi için nitelikli okullarda okumanız gerekiyor diye düşünüyorum çünkü lise mezunları ünililere göre daha hızlı iş sahibi oldu.
517 Yorumla- 1 yıl
Kız diş hekimliği okuyor. Yani başarılı
- 1 yıl
@berilmutsuzolanhanii şimdi ben yıllık 5000 dolar verip Azerbaycan'da sıvasız Tıp okuyabilirim ben başarılı mı oluyorum? Yanlış bakış açısı.
Soran1 yıl@DerFlieger ilk 5000 sıralama ile devlet üniv. deyim.
- 1 yıl
Evet. Çünkü dersleri geçmek zor.
- 1 yıl
@berilmutsuzolanhanii hayır alakası yok parayı basar derslerden de geçerim veya torpille. Günümüzde gelinen nokta bu çünkü.
- 1 yıl
@DerFlieger Sonuç olarak reddettiği çocuğun böyle bir düşüncesi yok o yüzden denk değiller ve doğru olanı yapmış duygularını değil mantığını dinlemiş denklik her şekilde önemlidir ve evlilikte dikkat edilmesi gereken en hassas konulardan bence...
- 1 yıl
@Serenityyy1 Konu o değil ya ona bişey dediğim yok 😂
- 1 yıl
He geçersin bekle.
- 1 yıl
@DerFlieger tamam o zaman kusura bakma biraz çıkıştım gibi oldu 🙈
- 1 yıl
@DerFlieger Türkiye de denklik alman lazım ve Diş hekimliğinin özel de bile bir sıralaması var. Yani parayla giremezsin. Bir de emin ol Azerbaycan da paralı tıp okuyanlar en azından o dersleri görmüşler ve bir lise mezunundan daha niteliklilerdir. Onlar da doktor paralı veya parasız. Senin kabul etmemen bunu değiştirmiyor ki ben zaten eğer kazanamazsam Azerbaycan veya Kazakistan da ücretli tıp okumayı düşünüyorum.
- 1 yıl
@berilmutsuzolanhanii konumuz "başarılı olmak" nitelik değil. Sen parayı verip okuyunca kusura bakma başarılı olmuyorsun işte sadece paranın gücüyle diplomayı satın alıyorsun. Özel okullarda kimse kimseyi bırakmıyor bir şekilde mezun oluyorsun bundan emin olabilsin.. Misal bizim ülkemize bak iki kelimeyi bir araya getiremeyen adamlar Prof olmuş 😂
- 1 yıl
Evet para eğitim kapısını açıyor ama o insanlar doktora yapmak zorunda doçent olmak zorunda siz kendinizi profesörlerden daha eğitimli sanıyorsanız bu sizin cehaletiniz.
- 1 yıl
Ben de özel okula gidiyorum evet herkes geçiyor ama bir çoğu üniversite kazansa bile profesör falan olamaz. Onlar çok fazla okuyorlar. Oldu olacak asgari ücret profesör maaşlarından fazla olsun sonuçta siz daha eğitimlisiniz.
- 1 yıl
@berilmutsuzolanhanii Bak ben sana laf anlatamıyorum çok saçma çıkarımlar yapıyorsun... Sen Bahçet Özkarayı bir takip et belki oradan anlarsın sistemi 😂
- 1 yıl
Asgari ücret ne alaka, ben ne alaka? 😂 Kendimle ilgili bir kıyaslamada mı bulundum ben?
- 1 yıl
Siz şunu anlamıyorsunuz evet niteliksizler var ama lise mezunu insanlar daha niteliksiz ve bir profesör Avrupa'ya göre niteliksiz olabilir ama Türkiye'ye göre asla olamaz. Bu insanlar boşuna doktora yapmıyorlar.
- 1 yıl
@berilmutsuzolanhanii bende sana diyorum diploma her zaman eğitimli olmanın, nitelikli olmanın gösterdi değildir çünkü diplomayı satın alabilirsin. Bak Türkiye'de neden bu kadar çok üniversite mezunu işsiz var hiç düşünüyor musun? Senin mantığına göre hepsinin iş bulup yüksek maaşlara çalışması lazım haaa denek ki mezuniyet yeterli değil iş bulma konusunda, mezuniyet tek başına eğitimli olmak veya nitelikli olmak değil o yüzden her lise mezunu niteliksiz ve eğitimsiz , her üniversite diploması olan kişiyi de eğitimli ve nitelikli olarak görmek yanlış. Neyse bu tartışma uzar gider daha fazla rahatsız etmeyelim insanları hayırlı geceler.
Öncelikle bu hayat senin ve bu hayatta verdiğin kararlar da senin kararların ama bence hata etmedin. Tamam sevgi güzel şeydir. Sevgi her şeyin üstesinden gelir. Fakat gerçekçi düşünmek gerekirse ileride sorunlar çıkabilirdi. Sen akademik kariyer hedeflerken eşin ya da sevgilin işten çıkartılabilirdi ya da sen mevcut işinde yükselirken maaşın da artabilirdi ve karşındaki kişi bunu kabullenemeyebilirdi.
30 Yorumla
1 yılAkademik kariyer hedefi olan birinin bu yolda kendisine destek olacak her şeyden önce kendisini anlayacak birine ihtiyacı vardır. Lise mezunu bir erkek dünyanın en iyi niyetli adamı olsa bile yüksek tahsilli biriyle olmaz, olamaz... O nedenle sizi bekleyen akademik ve mesleki başarılara odaklanmanız daha mantıklı olabilir.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılArkadaşlar kendinden daha az tahsili olan biriyle sevgili olmak kötü bir şey değil. Bu kişiyle alakalı bir mevzu. Lise terk olup sizi her yönden alt edecek insanlar da var. Önceden üniversiteli ve liseli arasında fark vardı ama kusura bakmayın şuanda hiçbir fark yok. Tek fark üni okuyanın kendini üstün görmesi... Ve alanında akademik olarak yükselmesi.
Atıyorum makinelere ilgisi olan iki kişi var biri mühendislik fakültesinde okuyarak bu alanda iyi oluyor. Birisi de sanayide çalışarak aynı bilgilere uygulamalı haliyle ulaşıyor. Yani okumak hiçbir şey değil.
Arkadaşımız da dişcilik okuyorum demiş. Önceden bu işin fakültesi yoktu. Öğretmenler de üniversite okumazdı. Enstitüler vardı. Yani senin o lise okuyandan hiçbir farkın yok ablacım. Böyle biriyle muhatap olabiliyorsan sen de demek ki çekmişsin. Bölümünden birini de bulabilirdin. Sonuç olarak reddetmişsin ama içinde de baya yara kalmış gibi duruyor.
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılCanım, öncelikle hedeflerini bilmen çok önemli ilk başlarda böyle soruların olması da çok doğal ve sağlıklı. Fakat şunu söylemeliyim ki ilişkide ve hatta evlilikte sınıfsal farklılıklar çok ama çok önemlidir. Kişi var lise mezunudur ama şirket kurmuştur fazlasıyla kendini eğitmiştir öyle durumda şartlar yeniden tartışılır fakat kişi var lisede mezun olup orada burada gününü kurtarma peşindedir ha böyle üni mezunları da var. Demem o ki karşındaki kişiyi beyninde sağlam bir zemine oturtmuyorsan başlamadan bitir bugün çekeceğin sıkıntı yarın çekeceğinden iyidir. Sorun olursa yardımcı olmak isterim. Her şey gönlünce olsun 🤍
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHay senin kariyerine... Ben de lise mezunuyum, altımda senin gibi egoist, kendini çok yukarda gören üniversite mezunları çalışıyor. Üniversite mezunu olunca ne oluyor kardeşim ilah mı oluyorsunuz? Çoğunuzun mezun olduğu alanla ilgili bilgisi sıfır hatta eksilerde ama bı diplomanız var diye diğer insanları küçük görmeniz bilmiyorum komik... Bide bu etiket muhabbeti bizim ülkeden başka yapan yok bak o kadar Avrupa'ya gittim iş seyahatlerine doktor ile kaynakçı, kasiyer ile mühendis evli, kesinlikle küçümseme yok. Değiştirin bu kafayı.
20 Yorumla
1 yılÜniversite sadece diploma veya meslek kazandırmıyor, sosyal çevremizin bir çoğunu orada edinmekle beraber hayata bakış açımız en cok orada şekilleniyor. Bence reddetmek uyum acısından dogru bir karar olmuş. Hele kariyer hedefiniz varsa. Ayrıca hangi çağdayız üniversite okumanın bu kadar basit olduğu bir dönemde lise mezunu mu kaldı Allah aşkına. Ben eğitim seviyesini ilerletmemiş kişileri anlamsız buluyorum hiçbir şey okuyamasa açıköğretimden okur insan.
onemli olan para vs degil UYUM.20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılsana şunu demek ıstiyorum bizzati ayni durumlari yaşayarak bende senin gibi 2 üniversite mezunuyum erkek arkadaşım lise hatta liseyi neredeyse açıktan bitirmiş gibi cok iyi birisi ama bazi durumlarda nasil desem anlama konusunda cok farklı benm bilgim ona göre cok fazla sohbet edeniyoruz ortak konularda çünkü o bilmiyor mesela ben kitap okumayi vs severim ama o zit yani cidden bu konuda sıkıntı yaşıyorum açıkçası kendi kulvarında birisi olsa daha iyi olur ben kendisinden ayrılmayı düşünüyorum çünkü ailem beni ona vermez biliyorum onuda üzmek istemiyorum ailem egitime önem veriyor ki ailenin de egitime önem veren insanlar olduğunu düşünüyorum bence yol yakınken vazgeç bazen sevgi karın doyurmuyor emin ol
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılÖn lisans mezunuyum, şu an açıktan ikinci üniversiteyi okuyorum. Belediyenin kurslarına gidip 5 ay yüz yüze eğitim alıp, böylelikle 2 adet MEB onaylı sertifikaya sahip oldum. Ben bile akademik anlamda bu kadar aşağı bir durumdayken lise mezunu bir erkekle sevgili olmak istemiyorum.
Kadın haklı! Günümüzde AÖF okumak bile emek isteyen bir eğitim. Diş hekimliği bölümünde okusaydım en az lisans okuyan veyahut en az lisans mezunu biriyle olmak isterdim. Lise mezunu erkekler de kendi dengiyle olsun, bu yüzden kadını suçlayacağınıza biraz denklem kurun.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBenim kadın doktor arkadaşım ambulansta çalışanlar var ya parademik onun ile evlendi. Ben şu an yazın geçici süreliğine işe girdim çalıştığım yerde hepsi lise mezunu ben ve çevrem hep okumuş etmiş doktor, hekim yani geneli. Hepsi iyi insanlar ama bir kültür farkı illa ki oluyor bayağı hemde. Ben olmazdım çünkü anlaşamam
11 Yorumla
Cevap sahibi1 yılbaşta ki örneğime bakarak demek istediğim.. olan var yani ama ben olmam
1 yılhımmm ben ortaokul mezunu olsrak sanırım söz hakkım bile yok :D :D 😝
ama davul dengi dengineyi düşünürsek sen haklısın
yani zengin zenginle
okumuş okumuşla olmalı
bu yüzden kararından dönme
fakat gül bahçesi hikayesini de aklının bir köşesinde tut
bütün gülleri geri beğenmeyip sona kaldığında çürümüş solmuş bir gül den başka şansın olmayacağı bir ana kalma. bol şans :) 👍
10 YorumlaBen kariyerden çok anlaşabilmeye bakıyorum aslında ama daha evvel doktor erkek arkadaşım oldu , ben kendimi eksik hissediyordum. Ondan herhangi bir aşağılama , küçük görmek gibi durumlar yaşamadım aksine bana çok iyi hissettirirdi. Onun Üniversite döneminden çıkmaya başladığımız için çalışma hayatına girdiğindede hiç sorun yaşamadık ama ben bi türlü aşamadım eksikliğimi hep ona hissettirirdim velhasıl yıllar sonra ayrıldık. Şimdi sen zaten hor görüyorsun o yüzden doğru karar vermişsin , kariyerli biri istiyorsan kimseyi rencide etmeden “kariyer sahibi “biriyle olabilirsin ama şunu unutmayalım her şey kariyer sahibi olmasında bitmiyor , karakter bazen o senden daha az okumuş insanda olabilir
20 Yorumla
1 yılEn doğrusu. Davul dengi dengine. Ortak paydaşlığınız yok ne konuşacaksınız. Geçmiş olsun gelecek olsun anlık olsun. Olmaz. İyi yapmışsın
11 Yorumla
Soran1 yılTeşekkürler
bence sorun yok önemli olan kişinin kendini geliştirmesi. sırf ösym sınavından yüksek aldı iyi bir okula gitti diye benim gözümde değerli olmaz. ama eğer kültürlü bilgili biriyse daha çok dikkatimi çeker. okulumda ve çalıştığım yerde öyle insanlar gördümki şaşırıyordum. iyi okulları kazanmış ama iki kelimeyi bir araya getiremeyip bir kitap bile okumamış insanlar vardı. hayatında ne bir kendini geliştirmeye çalışmış nede bir şey yapmamış tek yaptığı sınava hazırlanmaktı. ot gibi bir yaşam
00 Yorumla
1 yılDoğru olmamalisin. Mesela benimde iyi kötü param var kızları kiralıyor ve kullanıyorum param var sohucta kızlar istediği kadar güzel olsun hiçbirisi yatirimlik değil yaşlanıyorlar ve değiştirmek lazım sürekli. Bu yüzden kiralama modeli en iyisi yani demek istediğim sende dengin birini bul
06 Yorumla- 1 yıl
Ancak kiralik bulursun
- 1 yıl
@Marlathesingerr zaten yeni nesil öyle kiralık.. öyle aile kurulacak kız yok bende tek seçenek olan kiralama modelini kullanıyorum
- 1 yıl
Niye olmasın ne alaka, erkek de yok o zaman
- 1 yıl
@Marlathesingerr erkeklerde var erkekler sevdimi güzel sever kızlar paraci ve çok şey isterler ağız söyle burun söyle olsun vs vs bitmez komik olsunmus söyle olsunmus ohoo :) en iyisi kiralık
- 1 yıl
Herkesi ayni kefeye koymak yanlış
- 1 yıl
@Marlathesingerr Yo hepsi aynı yerde
1 yılCanim doğru yoldasın kötü bir şey yapmadın sen kendi denginden olan biri ile birlikte ol amaaa asla insanlara tepeden bakma o şu mezunu bu falanca deme senin için uygun değilse hayir dersin olur biter gider
10 Yorumla
1 yılBen lise mezunuyum. Bu yüzden kimseye açılamamıştım. Daha bir çok nedenlerim vardı. Soruna net cevap olarak seviyorsan doğru seçim. Çevrendekilerini düşünüyorsan hiç bulaşma. Kararı sen vereceksin unutma !
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 327 cevap paylaştı.
1 yılDoğru ya da yanlış değil bu sadece senin kriterin. Ben olsam ben de benden düşük seviyeli birini istemezdim. Ha kendini başka alanlarda çok geliştirmiştir o başka ama bunun dışında bir becerisi yoksa gerek yok birlikte olmaya.
10 Yorumla
1 yılSosyokültürel açıdan bakarsak doğru gibi duruyor. Bazen bunun yanlış olduğu durumlar da var tabii. Eğer lise mezunu dediğin gibi kendini senin kadar geliştirebilmiş ise seçimin yanlış olma ihtimali yüksektir.
11 Yorumla- 1 yıl
Bilmeden konuşanlara aldırma. Kendi yolunda git sen.
1 yılA.. q, herşeyi kendinizce şekillendirmeye çalışıp, üstüne gene mutlu olamayıp, gelip burada yav he s. lak soru soran zavallı bi düzeniniz var. Lise mezunu senden daha iyi yere gelip mutlu olur sanıyorum 🌭☀️💓😡
30 Yorumla
1 yılÇarık çarıkla Sarık sarıkla. Ben üni mezunu olarak lise mezunu biriyle günü birlik sevgili bile olmam. İki dakika sohbet bile edemezsin. Davul bile dengi dengiyle
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 409 cevap paylaştı. Herkes dengi dengine davul hile dengi dengine Ha lise mezunu olur kültürlü bilgili olur bağnaz olmaz absürt’de olmaz o zaman gider yani senin yanına gidebilirse eğer. Mantıklı seçim saygı duyarım
10 YorumlaDoğru olani yapmışsın bence erkekler de kendinden daha alt biriyle olmak istemiyor daha geçen biri ben memurum eşim olucak kisi de öyle olnali diyor
10 YorumlaBenim de olmuştu öyle bir deneyimim İlk aylarda ki o aşırı duygu ve heyecan durumu kaybolunca rahatsız olmaya başlamıstım Sonradan bir olumsuzluk yaşamamak adına hiç başlamamak en iyisi
10 Yorumla
1 yılDoğru yapmışsın hatun huzurlu olamazsın Davul dengi dengine mesela diploma meselesi değil fakat anlaşmazlık çıkacağı kesin ileride doğru yapmışsın
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılYüksek lisans mezunu biri olarak üniversite terk yani lise mezunu bir insanla hayatımı birleştirdim. Salt eğitim durumuna bakarak karar vermek doğru bir şey değil. Evlendikten sonra ben ikinci üniversiteyi okurken eşim de kendi isteğiyle lisans okudu.
10 Yorumla
1 yılKendini çok çok geliştirmemişse ilişki zor gibi. Uyum olmaz sohbet edeceğiniz konular ortak olmaz. Denk olmak her zaman iyidir. Hele bazı erkekler aşağılık kompleksine girip seni ezmeye çalışabilir. Ama dediğim gibi kendini yetiştirmişse düzgün bir insansa evine ailesine bakabiliyorsa neden olmasın ki.
10 YorumlaSen reddetmesen ciddiye binerse ailen olay çıkaracaktı zaten. Çocuk için de senin için de iyi olmuş, sıkma canını
20 Yorumla
1 yılyeterınce emın olamadınmı?
reddetmıssın ıste bıtmıs
onaylanmak ıstıyorsunüevet ıyı yapmıssın
egıtımde denklık onemlı
23 Yorumla- 1 yıl
@deukunt evet egıtım sıstemı ve ınsnalar daha kalıtelıydı benım tum arkadaslarım unv mezunu, sızın neslınız lıseyı zor bıtırdı
- 1 yıl
@deukunt sorma yazma mumkunse
Gizli Üye(36-45)1 yılAdam emlakçıymış. İsterse ortaokul mezunu olsun hiç kafanı yorma. Onun seçeneği çoktur. Bugün bir emlakçıyla veya bir oto galericiyle evlenebilmek için köpek olacak çok üniversite mezunu kız var. Sen onlardan biri olmadığın için gurur duymaya devam et. Yarın bir gün üniversite mezunu ama yoksulluk sınırı altında maaş alan biriyle evlen. Bakalım o zaman kültür, dünya görüşü, hayat anlayışı ve felsefesi gibi konulardaki uyum para edecek mi?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılbir adam herzaman meslek hayatinda bi tik ustun olmasi lazim yoksa o iliski zor yurur haberin olsunn.. cunku adamlar kendini daha ustun gormek icin seni ezmeye calisir bunu sen fark etmeden yapiyor
10 YorumlaKesinlikle olmaz. İnan bana kitap okumayı özellikle sevmiyorsa her lise mezunu gibi biriyse gerçekten olmaz. Bunu yaşın 30u geçince çok daha iyi anlarsın. Onu küçük görmeye başladığında sevgin de biter.
10 Yorumla
1 yılDavul bile dengi dengine, haklısın tabiki. Herkes kendi kültür, statü seviyesindeki insanlarla olmalı bence. Aksi taktirde anlaşmazlıklar çıkabilir.
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 409 cevap paylaştı.
1 yılSağlıklı bir ilişkide mental ve cinsel uyum önemlidir ama sosyal ve kültürel uyum da olmazsa olmazdır. Bence doğru yapmışsın.
10 Yorumla
1 yılEskiden 50 yıl önce yüksek öğrenim görenlerle diğer insanlar arasında ciddi kültür farklılıkları vardı fakat şu an hiçbir fark yok hatta çok daha düşük profilli insanlar parayla üniversite bitiriyor. Diploma artık insana sınıf atlatmiyor yani
00 Yorumla
1 yılLise mezunu olup kendini geliştirmişse kendine ait işi varsa seni taşıyabilcek dereceede elbette sevgili olunur evlenilir ama sadece lise mezunu hiç bi vasfı yoksa maalesef imkanı yok uzak durman gerek
00 Yorumla
1 yılHaklisınız siz diş hekimi olacaksiniz yaniniza yakısan birisi olmalı benim mesela 186.666 TL aylık gelirim var. Düz bir üniversite mezunuyum ve ayda 75-85 bin TL civarı kazanan bir diş hekimini yanıma yakıştırmam. Sizde kendinizce yanınıza yakışanı istiyorsunuz ve haklısınız.
01 Yorumla
Soran1 yılGörüştüğüm kişi zaten emlakçıydı sorun para değil ki sen çok yanlış anlamışsın
Bana göre yanlış ama kendini okuyupta kendini kaf dağlarında görenlerle yaşamak zor tamamen iyi yetişmiş insan olmuşsa liseli imiş değilmiş fark etmez zaten günümüz de olmaz diyenler yüzünden insanlar yanlış yönlendiriliyor
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 918 cevap paylaştı.
1 yılKendine denk olmayan insanla olma sana abla tavsiyesi
10 Yorumla İyi yapmışsın senden yaratlanıcaktı bence sadece )
10 Yorumla
1 yılİnsanların eğitim düzeyine değil de karakterine bakın. Maddi durumu sonradan düzelir ama karakteri olumlu yöne zor gider
23 Yorumla- 1 yıl
Eğitimden kastım genel kültürü değil, diploması. İyi bir ilişki ve iletişim için kültürlü olup bol kitap okuması da lazım
1 yılOkuması bana göre önemli değil bir mesleği olsun o meslekte nasıl ne kadar kendini geliştirmiş önemli olan o. Nerede ne yapmasını bilen erkek, çalışkan erkek, zeki erkek ayrı bir çekiciliği oluyor. Bir kişi üniversite okuyup ama o bölümde kendini geliştirmedikten sonra benim için liseli mezun birinden farkı kalmıyor.
00 Yorumla
1 yılBence yanlış bi düşünce tarzı.
Okumama sebebi ney? Eğer umursamamışsa ve şuanda da sorumluluk sahibi değilse doğru dürüst çalışmıyorsa reddetmek en doğrusu ama imkanları olmamışsa ve şu an elinden geleni yapıyorsa çabalıyorsa keşke bi şans verseymişsin. Bende genel cerrah sayılırım son senem erkek arkadaşım ortaokul mezunu sürekli çalışıyor ve elinden gelenin en iyisini yapıyor önemli olan okul diploması değil insanın kendini gördüğü ve yetiştirdiği yer bence.04 Yorumla- 1 yıl
Elinden geleni yapıyorsa ne mesela? Ne konuda açıklayın?
- 1 yıl
Örneğin düzgün bi işi varsa kendini geliştirmek için uğraşıyorsa bunlar önemli noktalar bence. Üniversite sahibi olup diplomasını alıp çalışmak istemeyen kendini geliştirmeyen çok insan var
- 1 yıl
Bakın hanımefendi size göre iyi giden bir ilişkiniz var. Nazar değmesin. Ancak ne iyi bir iş, ne maddi kazanç ve kazancın sağladığı refah bir insanın eğitimle elde edebileceği vasıfları asla sağlamaz. Siz eğitimi neden bu kadar küçümser oldunuz anlamıyorum fakat eğitim sadece bir üniversitede belirli bir alanda alınmış uzmanlık eğitimi değildir. Eğitim hayat görüşünü, sorgulama yeteneğini, kavrama ve değerlendirme yetisini, bir kültür eşiğini belirler en başta. Bunlar da sosyal çevreyi. Sosyal çevre ve maruz kalınan insan ortalaması ise kimliği belirler. Her şey yeniyken ve iyiyken gözle görülmeyen farklar zaman geçtikçe ve ilişkinin artık ortak değerler, hayat görüşü, yaşam stili, düşünce yapısı gibi değerler üzerinde uyumla süreceği sağlıklı zemine oturması gerektiğinde hayati öneme sahip olur. Bunları önceden tahmin ve tarif etmek pek kolay olmayabilir ancak sadece tek bir yaşanmışlıkta inşa ettiğinizi sandığınız iyi olan şeyleri yerle bir etmeye tek başına yeter tek bir örnek. Yine de iyisini umuyor ve diliyorum sizin için
- 1 yıl
Zaten üç ay evvel acilmiş olan sorudaki anlattığınız hikaye nasıl bi bataklık içinde olduğunuzun kendi ağzınızdan ifadesi :) üzülsem mi acısam mı gülsem mi bilemedim
Mesele ne mezunu oldğn değil ya kendini yetiştirmis misin? Bir ciftci de terzide fırıncıda tarihten matematk biyolojiden fiizkten kimyadan anlamalı en azından temeli olmalı nerede oturup nerede kalkacağını bilmeli en önemlisi insan kalabilmeli buda bugün baktğmzda teknolojiyle sağlanabilecek seyler. Eğitim şart🤝 Okumayı öğrenmeyi araştırmayı sevmeyen insandan uzak durun.
01 Yorumla- 1 yıl
Matematik, biyoloji, fizik ne alaka ablacım? Genel çerçevede haklısın fakat kimse fizik, kimya, biyolojiden niye anlamak zorunda olsun bi çiftçi?
Bana yanlış gelmez. Okumuş olup da okuduğu bölümle alakalı çalışmayan milyonların olduğu bir ülkede, bunu dert etmem. Yeter ki kendisini geliştirsin. Hedefleri olsun.
00 YorumlaOna bakarsan ben Allah’a şükür maddi durumu iyi olan babadan görme bir kızım 1 tane çok değer verdiğim ilişkim oldu çocuk asgari ücretle geçiniyordu hatta bazen kontürü bile olmuyo du ben hiç bunu sorun etmedim evlilik bile düşündüm çocukla her şeyi bırakmaya razıydım ama çocuk beni terk etti sonra anladım ki davul bile dengi dengine
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 329 cevap paylaştı.
1 yılKariyer hedefin varsa hedeflerinin peşinden yürü yarin bir gün akademik kariyerini lise mezunu birinin önüne koyup onu ezmektense çocuk için hayırlı olmuş şimdiden
00 Yorumla
1 yılBunu sorduğuna göre içinde ünde kalmış.
Hayat görüşü ve yarın öbürünü aynı telden çalamayacağına ya da çalmak için zorlanacağına göre sence cevabın ne olacağını sen bilmelisin00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılDavul bile dengi dengine demişler nitekim catisma olacaktır aranızda bi lisans eğitimi çok farklı bir şeydir
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılErkek güçlü olmalı hem fikirim ama bu bakış açısını doğru bulmuyorum, senin eğitim hayatın benim eğitimim yanında lise durumunda … ben seni red mi edeyim bu sebepten sadece
çok saçma olmaz mı
10 Yorumla
1 yılcok iyi yapmissin bence uni okuyanla okumayanin hayata bakis acisi cok farkli oluyor bi sure sonra anlasmazliklar zikardi illa oyle eski devir kalmadi yorumdakiler bos yapmis
20 YorumlaBence doğru değil çünkü lise mezunu kişi senin karşında ezik hissedecek. Ne gerek var? Ha, itaatkar birini istiyorsan bi şans ver.
00 YorumlaKişiliğe bakmadan önceliğin bu ise. darbe yediğinde sadece öni mezunu olmakla insan olunmadığını belki anlarsın
01 Yorumla
1 yılArtık diplomaya bakmıyor işler devir değişti ama bu senin kendi kararın zaten sormana kimsenin onayını ya da reddini almaya gerek yok ki
00 Yorumla
1 yılBenim ilkokul mezunu patronum vardı eşi doktordu ve sordum milyarlık araba ile gleyirudu kaynağı nereden paranın diye eşimde doktor dedi😇😄😄😄
00 Yorumla
1 yılKarşıdaki kişi aşağılık kompleksine girebilir ama senden daha fazla kazanan lise mezunuysa bi sıkıntı olacağını sanmıyorum
00 YorumlaKafa yapısına bağlı. Bazen akademik kariyerinde cok iyi yerlerde olan insanlar ilkokul mezunundan daha cahildir.
00 Yorumla- Devamını Gör (108)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat