Okuduğunuz bölümden memnun musunuz?

Demin youtube'ta akademik link sayfasının üniversite tanıtım videolarını izliyorum. Tercihlerle ilgili tanıtım olsun diye üniversitelere gitmişler üniversiteler hep nitelikleriyle kendilerini ön plana çıkarıyorlar falan. Neler varmış falan dedim. Ben de 94 doğumluyum 2012'de liseden mezun oldum 1 sene üniversite sınavına çalıştım. 2013'te üniversiteye girdim. Bizim dönemimiz geldi aklıma. Bizim zamanımızda hiç böyle üniversite tanıtım videoları falan var mıydı hatırlıyor musunuz? Kendi mezun olduğum üniversite 1992 yılında kurulmuş Afyon Kocatepe Üniversitesi ve nitelik namına uluslararası olarak hiçbir şeyi yok. Bazı bölümlerinde profesör, doçent bile yok. 30 bine yakın öğrencisi var. Yani çok yanlış bir kariyer planı yapmışım. Gerçi ben kariyer planı bile yapmamışım. Bugünden geçmişe bakınca şimdiki gençlerin çabaladıklarına konuyla olan ilgilerine baktıkça ben kendi zamanımda öküz gibi bodoslama sınava girmişim. 33 bin sıralama yapmışım. Sözelden yaptım bu sıralamayı tabii. TM'ci olmama rağmen sözelim iyiydi. Direkt edebiyat bölümüne gitmişim. İnanılmaz sınırlı bir bölüm okumuşum. O zaman bölümümün sınırlılığı vs hiç aklıma gelmezdi. Ne lisenin ne de üniversitenin rehber hocası hiç meslek konusunda yönlendirmemişti. Üniversitede uluslararasılık gibi bir şey hiç aklımda yoktu. Gerçekten çok boş bir okula gidip pek de önemi olmayan piyasada iş hayatında pek de geçerliliği olmayan bir bölüm okumuşum. Yıllarımı mahvetmişim. Şu an da işsizim. Aslında Türkiye'de mühendislik, teknoloji, tıp okumayacaksan onu da uluslararası geçerliliği olan bir okulda okumayacaksan okumanın da bir anlamı yokmuş. Keşke bana 15 yıl önceden bunları anlatan uyaran ya da bunları bilen büyüğüm olsaydı da zorla da olsa beni yönlendirseydi.

Okuduğunuz bölümden memnun musunuz?