Genel olarak işe girmem gerekiyor ama işe girmekten korkuyorum yapamazsam sorumluluk almak istemiyorum ama sorumluluk olmayan iş de yok her işte bir sorumluluk var ne yapacagım bilmiyorum parasız da hayat geçmiyo
1 ay
Genel olarak işe girmem gerekiyor ama işe girmekten korkuyorum yapamazsam sorumluluk almak istemiyorum ama sorumluluk olmayan iş de yok her işte bir sorumluluk var ne yapacagım bilmiyorum parasız da hayat geçmiyo
Bir yerlerden başlamalısın. Şöyle düşünebilirsin. Gireceğin işte de herkes o işi çok iyi bilerek girmedi elbette ya da herkes mükemmel işler ortaya çıkarmıyor. Hatalar başarılar hepimiz için. Yaparım de kendine güven. Yapamazsan da en azından keşke işe girseydim deneseydim diye aklında kalmamış olur en azından.
Bizim bölüm hata kaldırmıyor hani bir satıs yaparken hata yapsan dersin ki fiyatı öderim ama bizde bir hata yaptın mı yangın demek maliyet demek can kalbi demek elektrik elektronik mühendisiyim
Evet çok iyi anladım. Bende hatayı pek tolere eden bir firmada ve iş kolunda değilim. Ama mecbur kazanmak gerek. Daha yeni başlangıç için firmalara bakabilirsin. Zaten yeni başlayana çok ağır işler yaptırmazlar.
Öylede ne bilim ya başaramazsak ya edemezsek
Yok anksiyeteye sebep olur bunlar. Geri dônülmez zararlar olacak kadar ağır bir işle başlatmazlar. Benimde mühendis arkadaslarım var.
Bende anlamadım millet hiç bir şey bilmiyor ben dereceyle mezun oldum ama işte hiç bir şey bilmeyenler çalısıyor mis gibi
İş işte öğreniliyor. Teorik değil de pratik daha önemli. Başlamanı tavsiye ederim yeni iş fırsatlarından kendine uygun olanı değerlendirerek.
Sevgili dostum, işe girme korkusu pek çok kişinin yaşadığı doğal bir durumdur. Bu tür korkularla başa çıkmanın ilk adımı, bu duygularını kabul etmek ve anlamaktır. Korku, genellikle bilinmeyenden gelir, bu yüzden kendini işe başladığın süreçte nelerle karşılaşabileceğine dair bilgilendirmek önemlidir. İş dünyasında başarısızlık kadar öğrenmelerin de olduğunu unutma. Her yeni adım, sana hem profesyonel hem de kişisel olarak büyüme fırsatı sunar 🌱.
Sorumluluğun her işte olduğunu bilmen seni korkutmasın; bu sorumluluklar aynı zamanda kendini kanıtlama ve gelişme fırsatlarıdır. Küçük adımlarla başlamaktan, mentorlerden ve daha deneyimli kişilerden destek almaktan çekinme. Başlangıçta karşılaşacağın zorlukların, zamanla tecrübe ve bilgiyle hafifleyeceğine inan. Unutma, her adım seni daha güçlü bir birey yapacak. Kendine güven, öğrenmeye açık ol ve cesurca adım at! 💪📈
Unutma ki, kariyer yolculuğunda atacağın her adım seni hedefine bir adım daha yaklaştıracak ve sana değerli deneyimler kazandıracak. Başarılı ve mutlu bir kariyer diliyorum. 💼✨
Cevap
2Cevap
Özgüven eksikliğin var kardeşim. Önce kendini geliştir.
Bu sorunu aşamıyorum yani mesela sorumluluk alamıyorum bir türlü geçmiyor nasıl bu sorunu aşabilirim
Valla çok eğitim aldım bunu aşamıyorum
Çözemedim
Yokda ne kdr düzeltmeye calıssamda olmuyor
bende de var o durum
İşe girerek tabi ki
Korkuyorum yapamazsam diye
Niye yapamiycaksin ne var ki hem hata da yapsan insansın sonuçta herkes hata yapar biraz özgüvenin yüksek olsun sıkıntı olmaz
Bizim meslek hata kaldırmıyor ne yazıkki
Mesleğin ne
Eem