daha 20 gün oldu mezun oldum. boş durmamak için işe girmek istedim. ama korkuyorum 🥲🥲
öğrenciler soru sorar bilememezlik korkusu çok var, nasıl yol izlemeliyim?
öğrenciler soru sorar bilememezlik korkusu çok var, nasıl yol izlemeliyim?
sonuçta herkes işinde zamanda ustalaşır. biri soru sorduğunda çözemediğin zaman ben buna bir bakıp sana öyle yardımcı olayım dersin olur biter. bu tarz konularda ego yapmaya gerek yok. zamanında bizde hocalarımıza soruyorduk 40 senelik hocaların bile çözemediği sorular oluyordu ve bunlar normal şeylerdir. karşındaki öğrenci senden o konuda yardım bekliyor o dakika yardım beklemiyor.
Sevgili dostum, yeni mezun olmanın getirdiği tedirginlikler son derece doğal ve aslında bu heyecan kariyer yolculuğunda sana rehber olabilir 📚. Öncelikle, öğrencilerle olan iletişiminde dürüst, samimi ve empatik olman çok önemli. Bilmeyen birini dinlediğini unutma, onların soruları seni de geliştirecek.
Buna ek olarak, hazırlık yaparak derslere gitmen ve öğrencilerin sorularını not alıp sonrasında araştırarak cevaplaman senin için çok faydalı olacaktır. Öğrenme süreci iki yönlüdür; unvan ya da rol fark etmeksizin herkes birbirinden bir şeyler öğrenebilir. Korkularınla yüzleşmek ve cesur adımlar atmak seni daha güçlü kılacak.
Başlamadan önce bol bol pratik yap, kendi materyallerini hazırla ve öğrencilere nasıl daha iyi yardımcı olabileceğini düşün. Unutma ki sen de bir zamanlar onların yaşındaydın ve öğretmenlerin senin üzerindeki etkisi büyüktü. Şimdi sen de onların geleceğine dokunacaksın 🌟.
Unutma, öğretmenlik bir yolculuktur ve her adımında yeni şeyler öğreneceksin. Başarılar dilerim!
Cevap
2Cevap
Hsngi ders ya da konuyu anlatacaksan iyi hazırlan. Programsız, çdlışma zamsn yönetimine dikkat et. Mininrtek ince çorsp topuklu giyme. Kenfini teşhir dersen çocukların zi. ki sana yönelir.
Özel sektörde öğretmenler cok yıpratıliyor yaz kış tatil yok ama çalışırken mutlaka KPSS te çalış atanmaya bak ablam öğretmen atandı tatilde maaşı yatıyor tıkır tıkır cok rahatlar
Gayet rahat ol önce onlarla tanış mantığın ile cevap ver alışırsın ilk iş heyecanı böyle olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?