Eğitim & Kariyer konusunda 316 cevap paylaştı. yani okursan evet ben sana direk yazayım yüksek ihtimalle evlenme yasın ilerlicek. evlenmeyi niye istiyon böyle yasın kac bilmiyorum ama eğer hemen koca bulmalıyım modunda isen hani okumak öteler:D maalesef. zaten yas 22 23 ü gorunce bi de meslek var aklın iş iş dicek. o işlerden koparsın. para kazanma hayat kurmaya odaklancan arkadas edincen gozun acılcak sorumlulukmus hiç seni sallamıcak:D genel hayat akısı boyle olur. ama tabi herkesin hayatı farklıdır kimisi az da olsa hani okurken evleniyor. kimisi evlendikten sonra okuyor.
gorucu usulu de sevmeyerek diye düşünmen yanlıs. cok kişi oyle evlendi. sadece biri tanıstırıyo sen sonra adamı begenirsen hersey yolunda giderse devam ediyon yani. tabi biraz romantizmden uzak mı evet ama dogru adam sana birinin onermesiyle geliyorsa da gelsin yani. o kadar da öcü bişey değil yani. severek evlenip mutsuz olan da cok. cok iyi anlasırsın ama ev hayatı 4 duvar arasında insanlar baskadır. hiç bilemezsin aynı eve girmedikce. neyse ya bak bakalım bi karar al.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Öncelikle görücü usulü kötü bir durum değildir. Anlatayım mesela. Bir kız var ve adı Ecrin, kendisinden hoşlandım ve anneme söylüyorum işte öyle böyle bir kız var ailesine haber yollayalım diyorum, annemde onlara haber yolluyorlar. Bunu Ecrin'de duyuyor ve biliyor. Ecrin'de razı ve ailesi de kabul ediyor hazırlıklar falan yapılıyor ve istemeye gidiyoruz. Gittiğimizde Ecrin ile birlikte oturup tanışıyoruz, hakkımızda sorular sorup işte hoşlandığın şeyler, okuyor musun okuyorsan hangi bölüm. İlerde ne düşünüyorsun diye sorular soruyoruz birbirimize ve tanışıyoruz o da bende razı isek kabul ediyoruz isteme işlemler yapılıyor, ama yok razı değil isek istemiyoruz istemiyoruz saygıyla bitiyor.
Görücü usulü budur. Geri kafa olarak geçmişten kalmamıştır.03 Yorumla
Soran1 yılBen görücü usulünü küçümsemiyorum sadece asosyal biri olduğum için aile vasıtasıyla tanıştığım biriyle evlenmek istemiyorum sevmek sevilmek istiyorum
Soran1 yılSever ama içim ısınmıyor o tür evliliklere hem ben okuyup sevmek sevilmek istiyorum
Gizli Üye(36-45)1 yılHayatımda bir kez bile olsun 40 yaşımı geçtiğim halde bekar kalacağım düşüncesine girmedim Tam tersine hep evlenmek bir düzen kurmak istedim ama ben ne kadar çok istediysem düzen kurmaya Hayatım tam tersine boka battı her şey mahvoldu Yani kısacası Hayat her istediğin olmuyor bu vakitten sonra hiçbir şey hevesim kalmadı
018 Yorumla
Cevap sahibi1 yılDoğru karar vermişsin
Soran1 yılTeşekkür ederim bencede
Cevap sahibi1 yılUmarım bir ömür dert tasa keder nedir görmezsin
Soran1 yılAmin rabbim sizinde gönlünüze göre vermesin bir cahillik ettim anladım ki önemli olan ekonomik özgürlük
Cevap sahibi1 yılVermesin mi 😢
Soran1 yılÇok özür dilerim klavye yanlış yazmış fark etmedim rabbim sizinde gönlünüze göre versin
Cevap sahibi1 yılEstağfurullah
Cümlemize güzellikleri düşsün
İyilerle karşılaşalım her daim
Soran1 yılBide çok mantıklı düşünüyorsunuz bir soru sorabilir miyim
Cevap sahibi1 yılEstağfurullah
Elbette sorabilirsin
KS ye yeni girebildim
Cevap sahibi1 yılHayır seni yargılayacak değilim tam tersine elimden geldiğince anlamaya çalışırım. Benim hiçbir zaman gelecek kaygım olmadı geleceğimi pek parlak görmesem de, hiçbir şeyin değişmeyeceği vehmine çok fazla kapıldım da.. Hala da aynı noktadayım fakat Gelecek kaygısı değil benimki daha farklı bir şey. O yüzden seni suçlamak yerine seni anlamaya çalışırım. Ne demeliyim bilmiyorum fakat inancın yoksa kendine bir inanç edinmeni inancın varsa da inancını kuvvetlendirmeni tavsiye ederim. Bu durumda gelecek kaygın da ortadan kalkacaktır
Soran1 yılNasıl yani
Cevap sahibi1 yılİnançlı bir insan mısın sen
Soran1 yılSözde öyleyim ama namaz kılmiyorum
Cevap sahibi1 yılİnancını kuvvetlendirmeni tavsiye ederim o zaman.
Cevap sahibi1 yılSon yorumunu mu
Cevap sahibi1 yılTamamdır yaptım
Soran1 yılTeşekkür ederim
Cevap sahibi1 yılRica ederim minnoş
1 yılcevap çok net bence. sırf etrafın baskısı yüzünden sevmediğin istemediğin bir evlilik mi yapacaksın? ve elinde maddi özgürlüğün olmadan? boş ver ne derlerse desinler, ister 28 yaşında mezun ol istersen 30. hiçbir şey için geç değil. hayat karşına elbette birini çıkaracak o zaman, hem de maddi olarak özgürken. elinde olan bu fırsatı tepme.
05 Yorumla
Soran1 yılBazı tanıdıklarım öyle diyor bazı cahil insanlarda evde kalmış muamelesi yapıyor sanki erken ve kötü bir evlilik yapsam çok iyi olacak zaten asosyal biriyim evdeyim sürekli okumazsam görücü usulü tanımadığım biriyle evleneceğim
- 1 yıl
bak adı üstünde, sen de diyorsun cahil insanlar diye. cahil insanların sözüne aldanma. ekonomin güçlü, dimdik ayakta dur ve sevdiğin biriyle evlen, hayatının geri kalanını kurtar. her şey senin elinde.
Soran1 yılİşte tek sorun 28 yaşında mezun olacağım üniversiteden
- 1 yıl
olsun ya, 30da bulursun ne olacak. bak gerçekten yalansız söylüyorum etrafımda 30unda evlenip çocuk yapan o kadar mutlu çiftler var ki. en başında annem babam. hayatı görmüşler düzeni kurmuşlar, olgunlaşmışlar ve evlenmişler. bu devirde evde kalmak gibi bir olay da yok, insanlar evlenme meraklısı değil. üniversiteye gitmek seni sosyal açıdan biraz daha geliştirecektir, bunun için sen de çabala adım at. birini bulacağına eminim. belki de üniversitede bulursun, bitirince evlenirsin. hayat bu ne getireceği de belli olmaz.
Soran1 yılHaklısın
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili genç dostum,
Bu konuda kaygılarını anlamak çok normal. Hem eğitim hem de özel hayat arasında denge kurmak bazen zor görünebilir. Ancak unutma ki, hayattaki her şey senin kendi tercihlerine ve önceliklerine göre şekillenir. Eğitim hayatını devam ettirirken bir yandan da sosyal ilişkilerini ve duygusal hayatını yönetebilirsin. İnsanlar farklı zamanlarda önemli adımlar atarlar ve her bireyin kendi yolculuğu vardır.
Kendini geliştirmek, eğitimini tamamlamak seni hem kişisel hem de profesyonel anlamda güçlendirir. Sağlıklı ve doygun bir ilişki, iki tarafın da kendisini iyi ve yetişkin hissettiği zamanlarda daha sağlıklı olur. Unutma, her şey senin elinde ve her anının kıymetini bilmek çok önemlidir.
Kariyer yolculuğunda, dengeli bir planlamayla her iki alanda da başarılı ve mutlu olabilirsin. Kendi mutluluğunu ve hedeflerini her zaman önceliklerinde tut. Başarı yolculuğunda sabırlı ol ve her zaman kendine güven 😊📚💪.32 Yorumla- 1 yıl
@pessimistbiriyim
- 1 yıl
@pesimistbiriyim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
79Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 9,7b cevap paylaştı.
u 1 yılMerhaba, öyle biriyle evlenirsiniz ki sizi okuyunca bile destekler, eğitim masrafınızı karşılar yani çok sevebileceğiniz, doğru bir kişiyle evlenirseniz bu mümkün olabilir diye düşünüyorum. O zaman bu korku da ortadan kalkar diye düşünüyorum.
20 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılYani bence o kadar geç olmaz diye düşünüyorum zaten ideal evlilik yaşı 27 sonrası...
13 Yorumla- 1 yıl
Bulabilsek
- 1 yıl
Kim söledi Sana bu ylanı 27 die ideal evlilik yaşı
1 yılKorkma. 17'sinde bir evlilik yapıp 20'sinde boşanmış biri olarak söylüyorum sakın korkma. Sen asıl yanlış insana denk gelip gençliğinin butun güzel duygularının kirlenmesinden kork. Bunun için çalış oku. Elinde dağ gibi sapasağlam bir işin olsun. Sana kimse üç beş kuruş verdiği için laf etmesin.
92 Yorumla
Soran1 yılHaklısın ama çevrem hepsi sanki evde kalmış muamelesi yapıyor üzülüyorum yaşıtlarım bitirdi nişanlandı evlendi ben hala okuyamadım bu sene gitsem 28 yaşında mezun oluyorum
- 1 yıl
Olsun desinler. Her yaştaki kadına yapılan bir baskı bu. Evlensen çocuk yap baskısı altında kalacaksın. 2018 yılında açıkogretim fakültesi edebiyat bölümüne kayıt yaptırdım. Ve hala araya giren onca boşanma olaylar ailevi meseleler derken bitirmeye çalışıyorum. Yaşıtlarimi bir kenara bırak kız kardeşim yevmiyemle avukat oldu. Ama sen her daim kendini kendinle kıyasla. Herkesin zamanı farklı. Demek ki senin de zamanın benimki gibi.. o diplomayı 30 yasindan önce alabilmeye odaklan. Doğru insan dediğin evlilik dediğin hele ki şu çevrendeki insanların yaptığı muamele hepsi geride kalacak.
Gizli Üye(18-24)1 yılSadece okul okuduğu için değil başka bir şeyle meşgul olduğu için geç evlenenlerde var, benim tanıdğım bir abla 29 yaşında ama kendisini öylesine geliştirmiş aklına evliliği getirmemiş bile her konuda mükemmel biri şu an onunla evlenmek isteyen o kadar çok kişi var ki ilk kez bu yıl evlilik düşünmeye başladı. Yani bırak meslek edinip para kazanmayı kendini geliştirmeden evlenmek bile hiç güzel olmaz. Elinde okumak gibi bir imkan varken değerlendir, sen evde kalmadın okuyorsun insanların ne dediğini umursama bence gayet havalı bir konumdasın
31 Yorumla
Soran1 yılKeşke bende öyle düşünsem ama son zamanlarda böyle saçma sapan düşünüyorum
1 yılHem okuyup hem evlenebilirsin diyenler şaka mı? Öğrenci evi ile eşinle paylaştığın ev aynı değil. Öğrenci evinde makarna ile de doyarsin, olmadi dışardan söylersin, sürekli gelen bir misafirin olmaz, cocuk derdi olmaz vs ama kendi evinde eşinin ve senin akrabaların misafirliğe gelecek, sürekli iki üç çeşit yemek yapman lazım, akşam eşine de vakit ayırman lazım, anideb çocuğunuz olsa on da vakit ayırman lazım, oldu ki bosandiniz veya adam sana kötü bir söz söyledi, para yok, iş yok, hala sınavlara giriyor olacaksın ve zor işlerde çalışacaksın. Bence iyi düşün tart. Kimsenin dedigine de kulak asma.
21 Yorumla- 1 yıl
Onu diyenler ya beynini kullanmıyor ya da herkesi zengin sanıyor
Bence bu düşünce şekliyle okuma sen.
Neden mi?
Çünkü okumak isteyen insan kendi ayakları üzerinde durmak, hedeflerinin, arzularının peşinden koşmak isteyen insandır. Evlenmek te isteyebilir tabi ama okursam evlilik için geç olur diye bir hesap yapmaz.
Kendi ayakları üzerinde durup ekonomik özgürlüğünü elde edince evlenir hiç değilse, evlendiği kişiye muhtaç duruma düşmeden.
Bence bu yazdıklarımı düşün, okumak istemenin amacı nedir, evlilik mi öncelik olmalıdır yoksa kariyer mi, hangisi senin için doğru ve mantıklı olan, iyice bir değerlendir.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBu ne saçma bir düşünce. Okuyup, işe girip kendi paranı kazanmak yerine kocanın parasına muhtaç olmayı mı seçeceksin. Evet erkek kadının ihtiyaçlarını karşılamalı ama her istediğin şeyi almayacağı zaman olacak. Sen eğer işe girip, kendi paranı kazanırsan eşine sormadan istediğin gibi alışveriş yapabilirsin. Kendi ayakların üzerinde durup kimseye muhtaç olmayacaksın. Sırf el alem laf söyleyecek diye evlenmek çok saçma. El alem her şekilde konuşur. Evlensen bu sefer okul okumadan evlendi, işi yok kendisini adama yamadı gibi şeyler söyleyecek.
Görücü usulü evlilik kötü bir şey değil. Hatta çoğu zaman severek evlenmekten daha iyi oluyor. Bununda iyisi kötüsü var severek evlenenleri de görüyoruz. Çoğu birkaç sene içinde ayrılırken görücü usulü evlenenler çok mutlu olabiliyor. O yüzden görücü usulü diye küçümseme.
06 Yorumla
Soran1 yılBen görücü usulü diye küçümsemiyorum ben asosyal biriyim sürekli evdeyim hiç tanımadığım biriyle ailemin isteğiyle evlenmek istemiyorum hayatımda sevgilim bile olmadı hemen biriyle evlenmek istemiyorum sevip sevilmek istiyorum
Soran1 yıl24'te üniversiteye başlayacağım 28 yaşında mezun olacağım yaşımın evlenmek için para kazanmak için geç olduğunu düşünüyorum
Cevap sahibi1 yılNeden geç olsun? Bende 22 yaşında başladım ve 26 yaşında anca işe girebileceğim. Bu geç bir yaş değil. Kimin yaşı ne zaman uygunsa o zaman işe girer.
Görücü usulünde de sevme imkanın var. Sen o kişiye yabancı gözüyle bakarsan sevemezsin. Ama evlenmeyi düşündüğün adam diye bakarsan seversin
Soran1 yılBana görücü olarak gelen kişiler sevdiğine inat evlenen biri başkasını yıllarca sevmiş biri ben sevmek sevilmek istiyorum
Cevap sahibi1 yılO zaman onu kabul etmeyeceksin. Geldiler istediler diye evlenmek zorunda değilsin
Soran1 yılİnsanlar yaşın geçiyor teyze Vs diyor soru paylaştım 28 yaşındayım diye neler dediler okumak istiyorum ama bunları duyunca heves kalmıyor
Gizli Üye(30-35)1 yılEvlilik doğru kişiyle eğitime okumaya engel bir durum değil.
Genelde okuyan kişiler 25 sonrası geç kaldım psikolojisine giriyor bu Türkiye’de en eğitimli modern kişilerle bile oluyor bazen çokça bence…
erken evlenenler iyi yaptım kafasında oluyor genelde ama mutsuzluk yaşadıklarında kendi gençliğimi harcamasaydım moduna giriyor ama bu bence yaş ve evlilikle alakalı değil… üzen kişiye bir içsel sitem oluyor….
doğru kişiyle evlilik güzel bir şey bence ama bilmiyorum 😄 evli değilim ve evliler hep kötü konuşuyor
00 Yorumla
1 yılKaç yaşındasın ki ilk seneden okula gitsen 4 yıllık bölüm olsa 22 23 yaşında mezun olursun evlilik için geç değil hadi hemen bulamadın diyelim olsa olsa 28 i bulur ki yine de geç değil günümüzde artık 30 35 yaşında evlenen de var geç kalma kavramı etkisini yitirdi
04 Yorumla
Soran1 yıl28 yaşında mezun olacağım
- 1 yıl
Hımm aslında ailenize deseniz size birilerini bulurlar okurken evlenen kişiler tanıyorum
Soran1 yılBen millet acele ediyor diye evlilik düşünüyorum ve asosyal biriyim evden çıkmıyorum okursan istediğim gibi birini bulurum yoksa görücü usulü tanımadığım biriyle evleneceğim
- 1 yıl
Millete bakmayın herkesin yolu hayatı farklıdır millet evleniyor diye etrafta insan kalmayacak değil
Okuma okuyup ne yapscaksın. Evlen çocuk yap hayat bu.
Saçmalama yaaaa… Hayallerin olsun bi idealin olsun. Önce kendi ayaklarının üzerinde dur. Kendi emeğinle paranı kazan hayatta mücadeleni ver.
Ayrıca herkes evlenicek diye bir kural yok.
Evlenmekte marifet değil.
Önce bunu aklından çıkar.
Sen önce kendine değer ver. Kendi değerinin bi farkına var.
Sen kendine değer vermezsen kımse sana değer vermez. Ve hayatta sürekli mutsuzluklar yaşarsın.
Önemli olan tek başına mutlu olabilmekte.
He karşına doğru biri çıktığına inanırsın. O kişide gelip yanında senle hayatını sürdürmek ister. Önce Mantık çerçevesinde sonra sevgini aşkını yaşayarak hayatına devam edebilirsin. Mantık derkende hayata bakış açınız, sosyal aktiviteleriniz, ortak paylaşımlarınızdan bahsediyorum.
Sen önce sevdiğin mesleği bul eğitimini al.
Bu devirde kimseye güven olmuyor.
Umarım anlatabilmişimdir:)10 Yorumla
1 yılMarifet erken evlenmekte değil ki, önemli olan doğru insanla doğru bir evlilik yapmak ve bunu sürdürebilmek. Önce oku kendini garantiye al çünkü dünyanın binbir türlü hali var, yarın birgün boşandın diyelim kimsenin eline bakmayacak gücün olsun.
10 YorumlaEvlenmek çok matah bi şey değil, evlenmesen de olur. Ama kendi paranı kazanamayıp ona buna ağız eyersen, ya da para kazanacam diye ağır işlerde çalışmak zorunda kalırsan neden okumadım diye çok ağlarsın.
76 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle
- 1 yıl
Kadınsa neden ağır işlerde çalışsın
- 1 yıl
Haklısın da bir genç kadını hiçbir işte yormazlar hep kollarlar. Olan bize oluyor 🤣
Yani illaki evleneceksin diye ya da acele ile evleneceksin diye bir şey yok düzgün bir insana denk gelmek önemli eğer sırf bu yüzden okulunu bırakmak istiyorsan doğru bir şey yapmazsın Bence bir insan kadın evlenecekse bile mesleği geliri olması lazım
00 Yorumla
1 yılOkumadan evlenme sakın. Mesleğe atılmasan bile üniversite dönemini yaşamadığın için pişman olursun. Örn. Ben okumadan evlendim evlenince okuma niyetiyle ama evlilik çok başka asla rahat okuyamazsın bide çocuk işin içine girerse ohooo. Rahat kafayla oku canım 🌸
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 622 cevap paylaştı.
1 yılOku da geç evlen. Evlilik mühim değil. Olmasa da olur. Ha çok cazip bir aday varsa da evlen geç. Ah ulen ah keşke erkeklerde de zengin karı tabiri yerleşseydi 😀 Geç evlenmeyi niye dert ediyorsun ki? Çoğu geç evleniyor. Evlilik yaş ortalaması 30 civarı şu sıralar. Ha okuyacağın bölüm işlevsizse istersen evliliği öne çek, erken yol, döl alırsın ama bu sefer de okuyamadım pişmanlığı olur az da olsa. Dert etme dıştan da çok rahat okunuyor.
00 Yorumla
1 yılNeden okurken evlenilmesin ki? Zaten üniversitenin son iki yılı çoğu kişi yurttan öğrenci evine çıkıyor. Ha öğrenci evi ha kocanla kendi eviniz, ne fark eder? Sorumluluk olarak ikisi arasında neredeyse hiç fark yok. Okurken hamile kalırsan da en kötü bir sene dondurursun okulu. Mezuniyetine bebeğinle gidersin. İleride çocuğun ben annemin mezuniyetine gitmişim diye anlatır. Çok hoş şeyler bence bunlar. Okuyor olacağın için adayların seni evlilik açısından dezavantajlı göreceğini düşünme. Çoğu kişi o yaşlara kadar KPSS ile uğraşıyor zaten. Senin yerine başka bir kadınla evlenecek olsalar onların da KPSS derdi olacaktı çünkü herkes atanmaya çalışıyor. KPSS ile uğraşmakla mezun olmak için uğraşmak aynı şeydir hatta mezun olmak çok daha kolay. Kısacası hiçbir dezavantajın yok. Umarım için biraz olsun rahatlamıştır.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılher ikisini birden yürütebilen insan çok az bence. hepimiz güzel bi hayat yasamak istiyoruz, hangisi seni daha çok mutlu edecek onu düsün. iyi bir kariyer ve eğitim mi yoksa güzel bi aile hayati mi? ikisini de isteyeceksin muhtemelen ama bunun icin çok şanslı olman lazım...
10 Yorumla
1 yılEvlilik çok da önemli değil ki abi evlenince ekonomik özgürlüğün olmayacak kocan olacak adam para verecek ve sende harcayacaksinn baba kız ilişkisi gibi baban verdiği kadar harcamann olur ya o hesap
27 Yorumla
Soran1 yılDoğru ama zoruma gidiyor yaşıtlarım bitirdi evlendi ben hala aynıyım
- 1 yıl
Evlenmek bir başarı değil okuyup atanmak meslek sahibi olmak başarı lütfen böyle düşünme
Soran1 yıl24 yaşındayım bu sene gitsem okusam 4 yıl sonra 28 olacağım
- 1 yıl
Ama en azından elinde bir diploman olacak bir işe girip çalışabileceksin yani sana evlendiğinde evinde oturup koca parası yiyen kadın muamelesi yapamazlar diplomam var dersin kaparlar çeneni
Soran1 yılÇok doğru düşünüyorsun keşke bende öyle düşünsem
- 1 yıl
Evlenmek bir meziyet değil çocuk yapmak doğurmak bunlar kolay şeyler değil sen mezun olduğunda her şey daha güzel olur bence
Soran1 yılİşte çevremdeki herkes 23-24 dedinmi evleniyor buda beni üzüyor bu sene üniversiteye gidicem 4 yıl sonra 28 olucam vs vs
Gizli Üye(25-29)1 yılBak kızım hemcinsine hiç bir şey sorma... sorarsan ne evlenebilirsin ne de beğendirebilirsin ağalara... 30 lu yaşlarında bekar hala aşkı bekliyen arkadaşlar gibi olur sonun... şöle de bir durum var 30-35 kadar bekleyipte ulan gelen giden yok bari diyip 30 günde 30 kişiyle yatıyorlar 🥴😄
00 Yorumla
1 yılKendi kaderini sakın bir erkeğin insiyatifine bırakma. Seni çok üzerler ve erkeklere de çok güvenme. Güveneceğim erkek karşına çıksa bile, ilerde ne olacağı belli olmaz.
evlilik işin 35’ kadar yolun var, bunu unutma 😊😊10 Yorumla
1 yılSana tavsiye önce kendi ayakların üzerinde dur. Artık eski dönemdeki gibi evlilikler yok.. ve önümüzde o kadar kötü evlilik ornekleri varken. Bence yapma git oku.. en azından üniversiteyi bitir. 28 30 yaslar artik geç olmuyor ideal yaş ve dahada olgun olup mantikli dusunebiliyorsun.
20 Yorumla
1 yıltamam abla okuma geç kalmadan evlen kocan seni yeri geldiğinde parayla korkutsun. hizmetçiliğini yaparsın, okumadan meslek sana. ya kafayı mı yediniz geç evlenirim diye korkmak ne gidin meslek sahibi olun CELLE CELALÜ
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 481 cevap paylaştı.
1 yılEğitim önemlidir evlilik sonra gelir geç olsun gerekirse ya da olmasın senin kendi ekonomik özgürlüğün daha önemli yoksa başkalarının eline bakacaksın hayatın kölelikle geçecek yanlış ellere düşersen.
00 Yorumla Okurken evlilik yap, meslek edin. Geç evleneceksin diye kendini şartlandırma. Çoğu evliliğin amacı biyolojik olarak sürü içerisinde kabul görmek. Sevmediğin bir insanla bir dakika bile külfet gelir.
00 YorumlaÖnlisans okudum 1 sene sonra kaçarak evlendim. Hiç yapmayacağım birşeyi yaptım. Pişmanlıklarım oldu oluyor. şu an kendi ayaklarımın üzerindeyim en azından buna şükür ediyorum.
02 Yorumla
Soran1 yılOkumak istiyorum 28 yaşında mezun olacağım sanki evde kalmışım muamelesi görüyorum
1 yılHem okuyup hem evlenebilirsin ben son senemde evlenmiştim son dönemde de hamile kalmistim ve maalesef o surecte de evim uzak oldugu icin ogrenci evinde kaliyordum hafta sonları git gel yaparak o sekilde bitirdim ama zor ve yipratici bir surecti benim icin.
02 Yorumla
Soran1 yılZaten okuduğum dönem iyi biri karşıma çıksa evlenmek isterim ama çıkar mı ki
- 1 yıl
Nasip belli olmaz bu işler 😀
Okuma evlen hemen 2-3 çocuk yap kapan eve özgüvenini sıfırla daya sırtını sonra ortada kalınca sızlanma...
30 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 321 cevap paylaştı.
1 yılEvlilik sana bir şey katmaz ama eğitim katar. Mesela bir erkeğe ihtiyacın olmadan kendi ayakların üzerinde durursun. 35 inde evlenen de var yaşı bu kadar takıntı etmeyi bırakıp biraz mantıklı düşünün.
10 Yorumla
1 yılNe sallak bi düşünce. Evlenince başın göğe erecek sanki. İşi olmayıp boşanan kadınlar 30 undan sonra yapacak iş arıyorlar, orada burada çalışıyorlar
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBen 23 yaşında evlendim, üniversite son sınıftım. Evlenince okulu bitirdim, formasyon aldım, dershaneye gittim, atandım , eşimi bırakıp bir seneliğine doğuya gittim. Sonra eşimin yanına döndüm. Ama ilk yıllar çocuk istemedim. Şimdi de olmuyor
01 Yorumla
Soran1 yılBen 24 yaşındayım bu sene üniversiteye gidersem 28 yaşında mezun olacağım o zamana kadar karşıma biri çıkmazsa diye düşünüyorum yaşım geçer herkes evde kalmış der diye düşünüyorum çünkü çevrem arkadaşlarım hepsi evlendi hepsi erken yaşta okudu maaş sahibi oldu
- Eğitim & Kariyer konusunda 304 cevap paylaştı.
1 yılEvlenmeyi hayatının öncelikli amacı olarak gören genç kızlarımızı anlamak çok zor... 20 yaşında evlenmeyi nasıl düşünebiliyorsunuz ya?
04 Yorumla
Soran1 yıl24 yaşındayım üniversiteye başlayacağım 28 yaşında mezun olacağım
- 1 yıl
Olsun. Evlenmek için geç değil. Çevrendekilerle kendini kıyaslama.
Soran1 yılHaklısın teşekkür ederim bazı cahil insanlar kafamı çok karıştırıyor sanki ben istemezdim hemen iş sahibi olmak evlenmek
- 1 yıl
Ancak cahil insanlar genç kızlara erken evlenmeyi aşılar (veya dayatır). Bir mesleğin olsun.
1 yılSen ne yapmak istiyorsun bence onu iyice düşün aklını kalbini dinle hangisi ağır basarsa ama okumak şu an boş gibi ülkemizde o yüzden iyi birine denk gelirsen evlen bence
00 Yorumla
1 yılEvlenmek o kadar da matah bir şey değil, nasibin her halükarda gelir seni bulur. Acele etme sürece ve kendine odaklan.
04 Yorumla
Soran1 yıl24 yaşındayım üniversiteye başlayacağım 28 yaşında mezun olacağım
- 1 yıl
Senin için hayırlısı buymuş, belki de okul sürecinde hayat arkadaşını bulacaksın
Soran1 yılBulur muyum sence korkuyorum bulmaz isem
- 1 yıl
Üniversitede hiç erkek arkadaşım olmadı 😄 dediğim gibi tamamen nasip kısmet
1 yılgeç evlen nolacak sanki, evlenmek insanın hayatında yapabileceği en büyük hata ama bunu evlenmeden anlayamıyosun zaten, tavsiyem kendi ayakların üzerinde dur sonra karar ver
12 Yorumla
Soran1 yılZaten okumasam görücü usulü evleneceğim tek çare okuman okursam ise 28 yaşında üniversiteden mezun olacağım
- 1 yıl
ekonomik özgürlüğünü eline al sonra ister evlen ister bekar kal ama kendi paranı kendin kazan
Evlenip sonra okuma şansın varsa onu da yapabilirsin ama öyle biri şu an yoksa boş duracağına git oku en azından
06 Yorumla
Soran1 yılOkumaz isem görücü usulü tanımadığım biriyle evleneceğim tek çarem okumak ama 28 yaşında mezun olacağım
Soran1 yılİşte insanlar heves kaçırıyor
Soran1 yılHaklısın sanki kendileri erken yaşta boş bölüm okuyarak erken evlenerek biseyler kazanmışlar gibi
1 yılBi salın kızı belki yuva kurmak, sevmek, sevilmek istiyor.. Herkes kendi kafasındakileri dikte etmeye çalışmış. Özgür düşünce nerde?
02 Yorumla
Soran1 yılOkumak istiyorum 28 yaşında mezun olacağım herkes evde kalmış muamelesi yapıyor sanki erken evlensem ne olacak
- 1 yıl
Hakkında hayırlısı olsun
1 yılGeç evlenmek niye bir facia olsun ki, erken evlenen herkesin evliliği mükemmel mi? Hem okurken birini bulursan okulun bitmesini beklemezsin okurken de evlenirsin.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 975 cevap paylaştı.
s 1 yılOkuma 18 de evlen tamam. Öf şu devirde okumanın, ayaklarının üstünde durabilmenin önemini mi anlatıcaz
10 Yorumla
1 yılMesleğini eline alıp evlenmek daha mantıklı, kimseye bir minnet duymazsın. Yani evlenmenin yaşı mı olur, saçma.
10 Yorumla
1 yılKadınlar evlenme konusunda artık daha istekli neden acaba. Genç birisi olarak ne düşünüyorsunuz merak ettim. Zaten evlenecek adam çok az nasibimi hemen kaçırmamayım diye mi düşünüyorsunuz.
10 Yorumla
1 yılAşkım evlenmek çok da önemli bir şey değil, sen oku kariyerine odaklan daha iyi bence
11 Yorumla
Soran1 yılOkumak istiyorum ama 28 yaşında mezun olacağım geç kalacağım evlenmeye çalışmaya
1 yılBelliymiş evleneceğimiz kişi ve kader var ve Allah bazılarını bekarlıkla bazılarını evlilikle imtihan edermiş
10 YorumlaValla bu konuda gram korkum yok isterse 20 sene sürsün, elime kendi ekmeğimi alana kadar evlenmem
20 Yorumla
1 yılE geç evlen nolucak evlenince başka bir boyuta geçmiyorsun oku kariyer yap 🙂
20 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 584 cevap paylaştı. Ekonomik özgürlük daha önemli. Yarın bir gün coluğuna cocuğuna, ailene faydalı
20 Yorumla
1 yılOkuduğun için değil kariyer diye kendini yirtarsan geç evlenirsin.
04 Yorumla
Soran1 yılKariyer istemiyorum ama 28 yaşında mezun olacağım
- 1 yıl
O zaman okurken evlenme yolunu seç istersen. Esin sana bu konuda destek olursa sorun olmaz
Soran1 yılKarşıma çıkmaz ise istediğim gibi biri önüme gelen ile mi evlenicem
- 1 yıl
Hayır öyle dusunmene gerek yok. Evet kadın için yaşın ilerlemesi dezavantajli ama eğitimli ve nitelikli bir kadın olursan işin daha kolay olur.
1 yılSeni görücü usulü evlendirmeye çalışan biri mi var?
05 Yorumla
Soran1 yılYok ama insanlar ha bire evlen okumak boş deyjnce çaresizce kabul etmek zorunda kalıyorum
- 1 yıl
Kim diyor bunu? Okumak neden boş olsun ki
Soran1 yılİşte yok efendim okuyanda kasiyerlik yapıyormus en iyisi evlenmek mis
- 1 yıl
Abartmışlar
Soran1 yıl28 te mezun olacağım napayım yani benim mi elimde zaten okumaz isem görücü usulü tanımadığım biriyle evleneceğim
Erken evlenir de okuyamazsan daha büyük problem.
05 Yorumla
Soran1 yılİşte bende okumak ekonomik özgürlüğümü kazanmak istiyorum ama 28 yaşında mezun olacağım 😭
Soran1 yılÇevrem saki geç evlenmek kabahat erken evlenmek marifet gibi laflar söylüyor üzülüyorum
Soran1 yılİşte ama anlamıyorlar
Evlilik islam dininde önemli bir mesele arkadaşlar sizin dininizde nasıl bilmiyorum ama islamda önemli bir şey herkesin dinene saygınız olsun 👍👍
00 Yorumla
1 yılOkumakla alakası yok herzaman bazı arkadaşlarım okurken bulup mezun olur olmaz evlendi. Denk gelmekle alakalı
00 Yorumla
1 yılBen okurken evlendim. Son iki yılı evliyken okudum.
02 Yorumla
Soran1 yılBenim karşıma çıkar mı ki temiz bı nasip 28 te mezun olacağım
- 1 yıl
Onu kimse bilemez.
Evlen yine oku
Okurken evlen
Çok mu zor yani
Kötü bir şey mi
Hayırrr02 Yorumla
Soran1 yılİstemiyor
1 yılİçinden ne geliyorsa onu yap bu işler nasip kısmet Allah hakkında istediğini hayırlısı ile versin
00 Yorumla
1 yılÖyle düşünme sakın oku.. Bende okumadım ama evlenemedim de 27 olmak üzereyim kafayı da yemek üzereyim hiç mi bi insanın şansı olmaz ya hiç mi..
00 Yorumla
1 yılYa deli misin okumana bak nasip kısmet bu işler hayatına bak önce sırayla
10 Yorumla
1 yılKendi ayaklarinin üzerinde durman evlenmekten daha önemli
10 Yorumla
1 yılEvlilik mükemmel bir şey değil hayatının tadını çıkartmaya bak
10 Yorumla
1 yılÜniversite okuyup evli olan çok kişi var bu neden sorun olsun ki
10 Yorumla
1 yılOnemli olan kariyer. Erkekler kacmiyor guzelim
10 Yorumlaniye ki belki hayat sana okulda bir sürpriz hazırladı
10 Yorumla- Devamını Gör (117)