• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Eğitim & Kariyer

22 yaşında evlenip hayat kurmak yerine neden okuyayım?

Gizli Üye
Gizli Üye
(25-29)
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
23
Yapay Zekaya Sor
22 yaşında evlenip hayat kurmak yerine neden okuyayım?
Evlilik Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
6 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • mervesse_
    mervesse_ Takip Et
    Guru Yaş: 25 , eic 99%
    1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 306 cevap paylaştı.

Kendi ekonomik özgürlüğün olması için evlenmek yerine okumalısın. Her ihtiyacında kocandan para almamak, aldığın her paranın hesabının yapılmaması için okumalısın.

Eşinden boşandığın zaman baba evine dönmemek, üç kuruş nafakaya hayatını geçirmeye uğraşmamak için evlenmek yerine okumalısın. Yok ondan sonra okurum, çalışırımların hepsi yalan. 30 yaşından sonra okumaya hevesin kalmayacak. Okumadığın için iyi bir işin olmayacak. Babandan aldığın harçlık ve üç kuruş nafakaya bağlı kalacaksın. Ailenin evinde kendini sığıntı gibi hissedeceksin. Bir de çocuğun olursa hiç kendi hayatın olmayacak. Ona güzel bir hayat sunamayacaksın.

Ama okuyup iş hayatına atılırsan bunların tam tersi olacak. Kendi paranı kimseye hesap vermeden harcarsın. Özel ihtiyaçlarında eşine sormak yerine kendin alacaksın. Boşanmak istediğinde geçinebilir miyim korkusu olmayacak. Ailenin yanına dönmek yerine kendi evine çıkabilirsin. Çocuğun olursa onu annene ya da kreşe bırakıp işine gideceksin. Çalıştığın için ona iyi bir gelecek sunabileceksin. İşte bunların olması için evlenmek yerine okumalısın.

Evlen o daha iyi, güzel diyenlere sakın inanma. Onların çoğu mutsuz ve bizimde onlar gibi olmamızı istiyorlar. Kuzenim okulu biter bitmez evlendi. Şimdi çok pişman keşke önce işe girseydim diyor. Çocuğu olduğu içinde yapamıyor. Yarın öbür gün ayrılsa baba evine dönmekten başka şansı olmayacak.

1
    3 Yorumla
    • Tehlikeliİnsanlar
      Tehlikeliİnsanlar
      1 yıl

işi olmayana çocuğu vermezler zaten

Yorumla
    • mervesse_
      mervesse_
      1 yıl

@Tehlikeliİnsanlar

"Velayetin belirlenmesinde gelir durumunun etkisi bulunmamaktadır. Eğer herhangi bir işte çalışmıyorsanız, hiçbir geliriniz bulunmasa bile diğer şartlar mevcut ise velayet tarafınıza verilecektir. Gelirinizin bulunmaması halinde mahkeme karşı tarafın ödemesi için çocuklar için bir iştirak nafakası belirler. Böylece hem dava devam ederken hem de davadan sonra çocukların masrafları nafakadan karşılanır. 0-6 yaş aralığında olan çocuklar genel olarak anne sevgisi ve şefkatine muhtaç olduğu kabul edilerek, anne çalışmasa bile anneye verilir. Fakat bu durumunda istisnaları bulunmaktadır. Anne bağımlılık derecesinde alkol veya uyuşturucu kullanıyor ise veya çocuklara tehlike yaratacak şekilde şiddet uyguluyorsa, akli dengesi yerinde değilse çocuklar 0-6 yaş aralığında olsa dahi anneye verilmeyebilir" yani velayette işi ya da geliri olmayan diye bakılmaz. İşi olmasa bile çocuğun ihtiyaçlarını karşılıyorsa verilir.

Yorumla
    • Tehlikeliİnsanlar
      Tehlikeliİnsanlar
      1 yıl

değişmiş o

Yorumla

En İyi Cevaplar

• Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 yıl

Atamayi, sinavi bir sure denedikten sonra evlendim. Zaten iş buraya cikiyor. 4 yil okuyunca 22-23 yasinda mezun oluyorsun zaten. Mezun olur olmaz atanip işe baslayan nadir kisi gordum. Birkac sene gecince bu sefer evlilikte gecikme durumuna girebiliyor.

Keske daha once evlenseymisim. Kendimi de strese sokmusum. Esiniz iyi biri cikarsa, evin gecimini saglamaktan, size maddiyat saglamaktan gocunmuyorsa (bunu kendi gorev bilinciyle, dini olarakta bunu yapmasi gerektiğini farkinda ise) parayi basiniza kalkmiyorsa guzel bir sey evlilik.

En yakin arkadaniz oluyor. Beraber harciyorsunuz. Beraber egleniyorsunuz. Sagolsun eşim ben istemeden para işini en bastan halletti. Gelip elime de vermez, kenara da bırakmaz. Benim kisisel ihtiyaclarim icin olan miktari hesabim var oraya atiyor. Bende gerek oldukça cekip istedigim gibi harciyorum. yetmedigi zamanda istiyorum varsa veriyor, yoksa yok diyor. Sana veriyorum ya, ne yaptin vs demedi bugune kadar.

Evin diger masraflarini alisverisine falan beraber cikiyoruz zaten. Ha parami kazansam guzel olur muydu evet.

Ama boylesi de iyi oldu cunku calisan kadin olunca erkekler o kadina degil de paraya gelebiliyor. Anlamıyorsun bana mi geliyor, paraya mi diye.

Arkadasim hemsire olarak atandi.(zaten erken atanan meslek grubu bunlar oluyor. Digerlerininki yillar alabiliyor) Atanmadan kimseden ses soluk yoktu, yuzume bakmiyorlardi simdi isteyen isteyene, parami istediklerini bilmiyor muyum sanki, kim gercekten begendigi holandigi icin gorusmek istiyor, kim maaslari birlestirme amacli sanki sirket kurar gibi evlilik istiyor anlamiyorum diyor. Calisan kadinda bu durumlar var açıkçası.

Eşimin beni evlenmek istemesinin elbette sebepleri vardir, herkesin var kimse dan diye önune cikanla evlenmiyor ama en azindan bu sebep para degil. Calismayan kadin olarak tercih edilmek daha iyi oldu bu acidan baktigimda. Diger turlu bende paraya mi geldi diye dusunurdum açıkçası.

Hala sinavlara calisiyorum o ayri. Nasip olursa bir kazanc daha olur. Kendi param nasip degilse cok şükür maddiyat konusunda sıkıntı yok. Allah kimine rizki bizzat kisiye veriyor. Kimine araci yoluyla veriyor.

Bosanma ayrilik durumunda vs de kolumda bir altin bilezik var zaten. Millet bir suru iste çalışıyor. Bir sure bende calisirim ya da imkan olursa kendi alanimda çalışırım. O durumda ne yapacağımız belli olur. Ölecegimizi bile bile yaşarken, ya bosanirsak ne yapacagim diye de yasamak, kadin olarak bu konuda strese girmekte olmuyor acikcasi.

Evlenmeden bosanmayi dusunmekte olmuyor. Boyle bir sey olursa o an duruma bakılır. Belki o zamana kadar atanmis olurum. Olmasa bile ailemin destek olacağını biliyorum. Ya da gider çalışırım. Okurken garsonluk, satis danismanligi vs yaptim. Biliyorum bu tarz şeyleri. Para kazanmak isteyen icin iş var açıkçası. Ha kazanç az olur cok olur ama var yani.

Bircogumuz atanmadan istemiyoruz evliligi ama nasip olmuyorsa yaşi da geciktirmek, evlilik gibi dinimizde de tavsiye edilen bir seyi geciktirmenin anlami yok.

Uremeye programli varliklar olarak evliligi uzatmakta zor oldugu gibi millet zinaya da dusebiliyor. Erkek ekonomik, psikolojik siddet uygulamadığı sürece sorun yok kadin icin.

Ha evlilik riskli bir sey her seyiyle. Sadece maddiyat degil. Ekonomik siddet olabilecegi gibi kendi parani kadin olarak kazaniyor olsan da adam ş*refsiz cikabilir. Parana el koyabilir, maas kartini ver diyenler var, psikolojik siddet vs olabilir. Paran olsa da oyle kolay cekip gidemezsin belki o evden. O erkegin yanindan.

Millet calis paran olsun cekip gidersin zor durumda vs diyor kismen haklilarda ama paran olsa da o evden cikmak cesaret isteyebilir yerine gore. Kendi paranı kullanamayabilirsin mesela. Bosanamayabilirsin yillarca. Narsisttir manipüle eder durur. O cemberden cikamazsinda belki. Bu durumlarda parani kazansan da ne işe yarayacak?

Yani burada calisip parani kazansan da, kazanmasan da iyi, merhametli bir erkege denk gelmek mesele. Yoksa calisip kazandigin para da burnundan gelebilir. Her turlu agiz tadin yerinde olacak ki o evlilik, evlilik olsun.

Para olsa da olmasa da, o erkek iyi erkekse her sey halloluyor zaten. Size de iyi es oluyor, iyi de baba olacagini bilirsiniz, maddi anlamda calissanizda calismasanizda guvenli bir limaniniz oldugunu bilirsiniz.

Ehline denk gelmeyen her sey ziyan olur. Evlilikte mesele pek fazla kadinin ekonomik özgürlüğü degil bence. Olsa iyi olur ama olmadigi zamanda baski kurmaya, öcü gibi göstermeye, bu işi geciktirmeye gerek yok diye dusunuyorum.

Rabbim herkesi iyi insanlarla karsilastirsin. Gonlunuzden ne geciyorsa onu nasip etsin.

Sadece bu konuda iyi karar vermeyi, bircok seyi dusunerek hareket etmeyi önerebilirim bu hususta. Acele karar vermeden, kisiyi ve ailesini taniyabildiginiz kadar tanımaya bakın.

1
    14 Yorumla
    • sasasdx
      sasasdx
      1 yıl

Calisan ayaklarinin ustunde duran kadin sevilmiyor mu ne alaka yani para icin geliyorlar falan katilmiyorum.

Yorumla
    • Nocxks
      Nocxks
      1 yıl

@sasasdx evet basbaya sevilmiyor kaç kişi tanıdım öyle kadın. Hep ben ödün verdim diyor. Allah çalışan kadını çalışmasını isteyene nasip etsin. Kadınların çalışmasını isteyen erkekler çalışan kadınlarla evlenirse daha iyi olur. Çalışmasını istemeyen erkeklerde çalışmayan kadınlarla evlensin.

Yorumla
    • sasasdx
      sasasdx
      1 yıl

@Nocxks alakasi yok bence onun icin gelenlerde olur nasil cinsellik icin geliyorlar gozu acik olduktan sonra sevende gayet bulunur.

Yorumla
    • Nocxks
      Nocxks
      1 yıl

@sasasdx seven erkek milyonda bir. Onuda çalışan kadının gözünü boyamak için kendini sevdirmeye çalışan erkekler arasında bulmak zor. Çalışmasan emin olursun senin için evlendiğini. Erkekleri bu konuda yoklamak gerekiyor

Yorumla
    • mervesse_
      mervesse_
      1 yıl

Aşırı saçmalamışsın. Erkeklerin kadınlara para için gittiği lafına asla katılmıyorum. Kadın çalışsa da , çalışmasa da onunla sevdiği için evleniyor. Yok paran için evlenmek istiyor lafı çalışmayan kadınların uydurduğu bir şey. Arkadaşına işe girdikten sonra görücü çıkmasının sebebi parası değil kendisi. Çalışmak isteyen kadınlar evliliği ikinci plana atıyor bu sebeple de kimse görücü gitmiyor. Bir işi olduktan sonra gidiyorlar ki bahane bulmasınlar diye.

Paran olsa bile evden çıkamazsın falanda demişsin. Ama kadının ekonomik gücü varsa o evde feriştahı gelse tutamaz. Okumak yerine evlenemeye öyle bir güzelleme yapmışsın ki doğrusunu bilmeyenler gerçek sanacak. Bu zamanda bir kadının yapması gereken en önemli şey okumak ve meslek hayatına atılmaktır. Kadının işinin olması kolunda bir altın bilezik demek.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

@mervesse_ erkekler artik calisan kadin istiyor. Maddi yuku de kadinla paylasmak istiyorlar. Belki agir olacak ama cogu erkek kendine maasli hizmetci istiyor. Bunu ister kabul edin ister etmeyin.

Sadece erkeklerde degil. Anneleri de oyle. Anneleri de maddiyata gelince hayat musterek. Ev islerini yapmaya gelince oglum yapamaz, anlamaz, oglum sen iş mi yapiyorsun...

Erkekler istiyor ki eve daha cok para girsin ama ben hicbir seye elimi surmeyeyim. Mesaim bittikten sonra ben cevrimdisiyim diyorlar. Cogu calisan kadinin eşi evde hicbir seye destek olmuyor. Kadinlar hem evde hem disarda calisiyor, ustune annelik yapmaya calisiyor.

Erkekler sevdigi icin evleniyor lafina cok katilmiyorum. Cok azı boyledir. Turk erkekleri cogunlukla hizmetim edilsin, yemegim yapilsin, cocuklara biri baksin diye evlenir. Polyanna olmaya gerek yok.

Kadin vefat eder kırkı cikmadan yine gider evlenir erkekler. Oyle colugumu cocugumu yabanci biriyle buyutmem demezler.

Kadini ihtiyac olarak görüyorlar cunku. Kadin olmayinca karni nasil doyacak, cocuklara kim bakacak, yalniz mi öleceğim derler.

Oyle calissa da calismasa da sevdigi icin evleniyorlar demen bana biraz hayal alemi gibi geldi.

Ha seven erkeklerde var ona laf yok. Ama erkek anneleri de kendine gelin olarak hizmetci, erkeklerde kendilerine maddi manevi hizmetci ariyor bu devirde. Kimse kimsenin kara kasina kara gozune hayran degil yani. Yasadigin toplumun sosyolojine biraz daha yakindan bak derim.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Kadinin çalışıyor olmasi artik tercih sebebi oluyor erkekler icin. (Gorucu olarak gelenlerden biri beni atanmamis oldugum icin reddetmisti) yani olay senin dedigin gibi degil artik.

Ozellikle gorucu usulu evlilikler daha cok sirket anlasmasi gibi bir hal aldi. Belki üniversitede, bir yerde tanisip evlenenlerde bu kaygi yoktur ama bircogunda artik var. Sevgililer bile birbirini atansin diye bekliyor.

Erkeklerin cogu kiz atanmadan onunle evlenmek istemiyor. Hayatim atan da oyle evlenelim diyorlar. Seven parayi bekler mi sence? Seven atamayi, maasi beklemeli mi? Seviyorlarsa kizin atanmasini niye bekliyorlar, niye onemsiyorlar bunu?

Erkeklerin cogu askerlik, calisip evi tek basina geçindirme gibi kendi sorumluluklarini dahi yapmak istemiyorlar.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Feristahi gelse o kadin parasi varsa evde durmaz demissin. Ablacim burasi turkiye. Ulkede her gun neler oluyor. Haberlerde neler duyuyoruz. Boşanıyor diye canindan olan cok kadinlar var. Cocuklarinin gozu onunde oldurulen anneler var.

Adam seni beni canimizla tehdit etse o evden param var diyerek kolayca cikabilir misin gercekten? Cikarsin belki ama ne zorluklarla çıkarsın.

Adamin sana zarar verecegi korkusundan cikamazsin, cebinde 500 bin liran olsa da cikamazsin anlatabiliyor muyum? Bu isler maddiyata bakmıyor. Bunu demek istedim orada.

Ha adam boyle biri değildir, evliliginden memnun degilsindir, can tehliken yoktur elbette para işe yarar. Ama boyle bir tipe denk geldiginde oyle beni kimse tutamaz diye kafa tutamazsin buyukte konusma derim. Bu ulkede bir suru duzgun görünümlu narsistler, sapiklar, katil olabilecek potansiyeller var. Evlenmeden, o noktaya gelmeden anlayamazsin bile belki ne mal oldugunu.

Ben kadinlar calismasin demedim. Kendimde calismak istedigimden de bahsettim farkindaysan. Sadece bunun icin evliligi geciktirmeyi dogru bulmadigimi soyledim. Evlenmek sünnettir. Guzel olursa da tadindan yenmez. Hayatinin en iyi arkadasini bulursun.

Yine yorumumda dedigim gibi ister calisin ister calismayin ehline denk gelmeyen ziyan olur. Calisan kadin cok var. Hangisi mutlu evliliginde? Calisan olunca her sey cok yolunda mi gidiyor saniyorsunuz?

Evliligin calisip calismamakla bir ilgisi yok. Iyi eşe denk geldiyseniz ev hanimiykende size evde cocukta destek olur zaten. Calisinca da destek olur. Ama iyisi degilse ev hanimiyken de calisirken de yalniz kalirsiniz o evlilikte. Her sey size bakar. Evi de gecindirirsiniz her işe de kosarsinir. Bir tane omrunuz var kosturmakla gecirir durursunuz o omru de. Ama iyisine denk gelirseniz beraber kosarsiniz zaten. Bunu demek istedim.

Yorumla
    • mervesse_
      mervesse_
      1 yıl

Erkeklerin artık çalışan kadın istemesi sadece koca eline bakıp onlardan para dilenmeyip kendi parasını dilediğince harcasın diye. Çalışmayan kadınların hepsi eşinin eline bakmaya mahkumdur. Ama çalışan kadın kendi parasını dilediğince harcar kimseye de hesap vermez. Bir evde iki tarafta işe girmişse evde yardımlaşmayla iş yapılır. Ama kadın çalışmıyorsa erkek iş yapmaz. Eğer erkek kendisine hizmetçi arıyorsa çalışan kadın değil evde oturan kadın ister.

Sana demek ki gerçek seven değil hizmetçilik yapman için gelen olmuş ki herkesi aynı görüyorsun. Çünkü erkekler 'aaa zengin kadın, evlenip onun parasını yiyeyim' demez. Erkekler kendilerinden fazla maaş alan kadını bile istemezler. Erkeklerin kız atanmadan evlenmeme sebebi kadınlardır. Sınava çalışan her kadın atandıktan sonra evlenmek ister. Çünkü evlendikten sonra sınava çalışmak imkansıza yakındır. Evle, çocukla uğraşayım derken sınava çalışacak vakit kalmıyor. O yüzden de kadınlar çevresine, erkek arkadaşına atandıktan sora evlenmek istediğini söylüyor ve erkekte ona göre hareket ediyor.

Adam beni tehditte etse istemiyorsam o evden çıkarım. Her gün dayak yiyeceğim, aşağılanacağım bir evde durmam. Ha boşandıktan sonra ha evliyken ikisi aynı şey. Gerekirse adımı/ soyadımı değiştirir yine giderim. Kimse beni istemediğim yerde tutamaz. Evlilik sünnet olabilir ama onun için çalışma hayatımı ertelemem. Gerekirse geç evlenirim ama atanmadan, işim olmadan o yola adım atmam.

Çalışan kadın olunca her şey yolunda demiyoruz. Ama kadın çalışırsa kendi ayakları üzerinde durur, kimseye hesap vermek zorunda kalmaz. Bu da kadını daha özgüvenli yapar.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

@mervesse_ hicbir erkek, kadin calissinda eve bana harcamasin tek kendine harcasin demez. Bu devirde hic demez. Tek kazancla millet anca geciniyor. Kadinin kendi kazandigi parayi oyle istedigi gibi kullanamaz. gercekten hayal aleminde yaşıyorsun. Adam geçimle ugrasacak, zorluk cekecek kadin kendi kazandigi parayi istedigi gibi harcayacak oyle mi? Erkeklerde bu devirde artik kadinin parasina muhtac anlatabiliyor muyum?

Sonra cocuk falan olunca da kadin parayi bakiciya, krese falan veriyor. Eve temizlik icin destek alip ona veriyor. Cocugu dershaneye, ozel okula gönderdikleri icin para veriyor kadin. Yani kadinda ev gecindiriyor. Gunumuzde de hicbir erkek calisan kadin alayimda kendine harcasin, demiyor. Kadin para kazansa da hesap veriyor cunku ortada bir butce oluyor. O butcenin yurumesi lazim.

Yorumla
    • Nocxks
      Nocxks
      1 yıl

@mervesse_ bu çalışmayan kadınların uydurduğu bir şey mi? Ben çalışmayan birisi değilim ama sen evlenip kocanın sen çalışıyorsun diye sana kapak attığını görünce anlarsın. Çok değil evlenmeden önce çalışmak istemiyorum de bakalım ne diyecek anında terk eder. Sende çalışıyorsun diye sana yapıştığını anlarsın ama hak ediyorsunuz siz ya

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

@Nocxks boş ver sunu ya. Bir de evlilikte kadin para kazanacak, kazandigini diledigi gibi harcayacak, kimseye hesap vermeyecek falan saniyor. Erkekler yolunacak tavuk bulmusta birakir mi? O kazandigi parayi kadinin diledigince harcamasina izin verecek hangi turk erkegi var? Zaten kadini yolmak, kazancindan faydalanmak icin bilerek calisan kadinla evleniyorlar.

Bir de kadin calisinca ev islerinde erkekler yardim edecekmiş. Ulkede ev isine katilan turk erkegi azinlikta. Yapilan arastirmalarda ev isi yapma konusunda turk erkekleri sondan 2. Sirada. Hindistanin bir ustundeler. Tapilmis bir arastiema bu. Arkadas diyor ki yardim eder hee eder cok bekler.

Arkadas orada burada duyduklarini, hayallerini gercek zannediyor. Hesap vermeyecegim falan saniyor. Adamlar ortak hesap istiyor ki toplam kazanci goreyim, ne yapacagiz, giderlerlere ne kadar gidiyor, cocuklara ne kadar para gidiyor bakalim diye.

Ogretmen tanidigim cift var. Kari koca calisiyor. Kadin kocasina robot supurge alalim diye yalvariyor. Cunku hesap ortak, evin gecimi ortak. Kadin oyle kafasina gore harcama yapamiyor kendisi kazanmis olsa bile. Evin gecimin bir butcesi var cunku. Onu aşamaz.

Kadin param var gidipte istedigimi alirim diyemiyor. O ortak hesaptan harcama yapmasi icin bile kocasinin iznine ihtiyac duyuyor. Diger calisan kadinlarda da durum boyle. Bende evlenmeden calistim. Kadinlar boyle oldugunu soyluyordu. Harcayacaklari seyleri yine soyluyormis eslerine. Kadin oarasini diledigince bir tek bekarken harcayabilir. Evlilikte oyle bir sey yok.

Bu arkadasta hesap vermeyecekmis, oyle saniyor. Sanmaya devam etsin. Evlenince görür ne neymis. Kocasi nasil parasini yiyor, kocasina hesap vermeden nasil kendi parasini dahi kullanamiyor gorur o zaman. Gormesek duymasak, icinde olmasak inancagiz şu laflara.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

@Nocxks bir de erkekler cok seviyormus. Severek evleniyormus yersennn...

Yorumla
    • Nocxks
      Nocxks
      1 yıl

Dediklerinin hepsine katılıyorum erkekler parasını kendisine harcayan kadınlara bencil nankör diyor. Asla kabul etmiyorlar çalışan kendine harcayan kadını. Daha geçen gün gördüm enayi miyim ben çalışacağım eve harcayacağım kadın çalışacak sadece kendine bakacak öyle dünya yok diyor. Bu herşeyi lay lay lom sanıyor. Evlenecekte adam buna git maaşını kendine harca diyecek 😂😂 ne yapsın adam seni daha senin çalışman ona ne katacak sen bu adamdan hem eve bakmasını isteyeceksin para vermeyeceksin hemde gel ortak ev işi yapalım diyeceksin 😂😂 bu kendini prenses sanıyor ama bilmiyor ki hiçbir türk erkeği bunu yapmaz açar ortak hesap koy parayı oraya der. Söke Söke alır o maaşını elinden. bir şey alırken bile dediğin gibi sorarak alır. Benim tanıdığım var kocasına sormadan kıyafet bile alamıyor kendine. Para kazanınca kendisini çok güçlü hesap vermem sanıyor adam diyor ki hesap vermeyeceksen ortak değilsek niye evliyiz diyor. Erkeklerin işine geliyor kadının çalışması. Bu devirde çalışmayan kadın görünce ikinci buluşmaya gitmiyor erkekler o çalışan kadını çok seven erkekler eve para gelecek diye seviyor çift maaş. İkinci buluşmada desin bakalım ben evlenince çalışmayı bırakacağım sevecek mi yine. Bunları para getiriyor diye seviyorlar haberi yok. Aslında kendi ağzıyla itiraf ediyor çalışan kadınları seviyorlar diye ee sıcak para nesini sevmesinler çalışan kadının. Sen bir istifa et bakalım erkekler çok seviyor mu yine

Yorumla
  • BuOlsa
    BuOlsa Takip Et
    Master Yaş: 42 , eic 34%
    1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 501 cevap paylaştı.

Hayat amacini bilmen gerek okumak, altin bilesiktir, ihtiyac anda calişa bilirsin, meslek özgüven verir... hayat tecrübesi olusur... evlilik ise sorumluluk verir. Allah herkese hayirlisiyla, sevgiyle, askla ve saygiyla nasip etsin. Insan kendinin Ayak üzerinde durmak nasip olduktan sonra derim ben...

0
    0 Yorumla

Yapay Zeka Cevapladı

Profesör Bilgin
Profesör Bilgin Takip Et
Fenomen
1 yıl
  • Sevgili dostum, bu çok önemli bir soru ve yaşamında ciddi bir karar verme aşamasındasın. 22 yaşında evlenmek de okuyup kariyer yapmak da kişisel tercihlerin ve hayallerin doğrultusunda verilmesi gereken kararlardır. Eğitimine devam etmek, fikir dünyanı genişletecek, seni daha donanımlı ve farkındalığı yüksek biri haline getirecektir 📚. Bu dönemde üniversitede kuracağın sosyal ve akademik ilişkiler, gelecekteki mesleki ve kişisel hayatını zenginleştirebilir.

Okumanın yanı sıra, hayatı daha derinlemesine anlaman, kendini geliştirmen ve belki de ilerde çok daha iyi koşullarda bir yaşam kurma şansın olacaktır. Evliliği ertelemediğin takdirde, eğitimle edineceğin potansiyel fırsatları ve yaşama katacağın değerleri göz ardı edebilirsin. İyi bir eğitim, bu dünya üzerinde anlamlı ve etkili bir iz bırakma yolunda sana rehberlik edecektir. Unutma, yaşam boyu öğrenmek ve kendini geliştirmek seni daima bir adım ileri taşıyacaktır 📘. Dengeli bir şekilde ileriye bak ve uzun vadeli hedeflerini gözden geçir.

Hayatta her şeyin bir zamanı var, dolayısıyla acele etmeden, doğru adımları atarak ilerlemen çok önemli. Planlı ol ve her adımda kendine güvenmeyi unutma! 😊

1
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

76

Cevap

69

Cevap

• crimsoon
    crimsoon Takip Et
    Yoda Yaş: 22 , eic 100%
    1 yıl

Yaşamak için çalışmak zorundasın bu dunyada herkes bireyseldir evlilik maddiyatın kurtuluşu değildir Koç sabancı ailesine gelin gitmediğin sürece

Güzel bir alanda eğitim görürsen (okursan) daha rahat yerde çalışırsın kültürlenme imkanın artar
    Oysaki Herkes evlenip cocuk yapabilir ama herkes güzel bir kariyer yapamaz

Dünyanın en zenginleri bile okuyor dil ogreniyor mba yapiyolar

Evliliği sürekli kaçış olarak görmeyin mk bu ulkedeki kadinlar niye sürekli sığıntı gibi kocanın çatısının altına giriyolar anlamıyorum
    kendinize robot muamelesi yapmayin yönlendirilmeye ihtiyaciniz yok guzel bir kariyerden sonra evlenip coluk cocuk yaparsiniz yani ne var bunda zor degil

Ama herkes okumak zorunda da degil tabi
    Bu ulkenin Tamircisine, Temizlikçisine, Çöpcüsüne ve İşsizine de ihtiyaç var

3
    0 Yorumla
  • endmuhh
    endmuhh Takip Et
    Master Yaş: 33 , eic 31%
    1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 317 cevap paylaştı.

walla bu işi cozmussun. harika bi sosyal zekan var. bunu kendin mi düşündün yoksa birinden feyiz mi aldın. biri mi dedi. kariyer yapsan ne olcak valla akıllı kızsın. hatungilliği ogrenmissin seni alan yasadı. hatta hayran kaldım eger altta benim düsündüğüm fikir varsa bu fikrinin sankim var:D

2. olarak da erkekler cok akıllı kız sevmez bunu gizle:D bunlar hinlik. hissettirmicen karsı tarafa. basarılı adam secmen gerek. bu da step 2. manitayı oyle seccen güvenilir koluna takılıp gidilebilcek biri. bence hafif olgun sana göre. kafası basan uyanık gözü acık calıskan. tipsiz de olursa biraz denklik olur aranızda seni de bırakmaz:D

0
    4 Yorumla
    • haoren
      haoren
      1 yıl

250 gram sardım abime

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Saçmalama

Yorumla
    • haoren
      haoren
      1 yıl

bana yazdıysan saçmalamıyorum. kasabım ben. dükannım var.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

@haoren sen değil

Yorumla
  • serkan82
    serkan82 Takip Et
    Guru Yaş: 44 , eic 95%
    1 yıl

Evlilik ile ilgili romantik dolu cümleler gerçeklikten uzak kötü demiyorum bak şu an ki durumun için doğru değil. Eğitim hayatına devam et ilişkine devam et kendini hayat da taşıyabilecek bir birey ol kimseyi güvenilir liman görme yaşama bu kimse güvenilir demek de değildir, duygusal takılıp yanlış karar veren bir çok kişiden biri olma, ben yaptım yaşadım bir şey olmadı diyenlere kulak asma o onların seçimi her seçim de herkes için doğru da değil kendine yatırım yap önce sevgiler saygılar...

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    1 yıl

Anne baba bile bi yerde minnet ederken başkasının verdiği parayı yiyen ve bunu yanlışlıkla ima bile etse gocunmayan biriysen evlen, maddi özgürlüğün olmayacak, her şeyi alamayacaksın istediğin gibi, kendi paranı harcamanın tadını bilemeyeceksin ve ayrıca 22 yaşında evlenecek kadar ne yaşıyorsun yani, atlı mı kovalıyor, evlilik anlaşıp her şeyin olabilen bi partnerle güzeldir, onun dışında resmi olarak seks ve çocuk yaptığın insan oluyor, bunları geç kendini hiç mi geliştirmek istemiyorsun, bilgisiz yerinde mi saymak istiyorsun yani, 20 yıl sonra boşanırsan 4 çocukla ve çocuklarının mesleği varsa ve sana olmuyorsa muhtaç olma diye, kb ama içindeki durum bu maalesef, yeterince açıklayıcı olmuştur umarım

1
    0 Yorumla
  • hafsanursnck
    hafsanursnck Takip Et
    Xper 5 Yaş: 22
    1 yıl

22 yaşına kadar zaten okursun tabi kalmadan üniversiteyi güzelce okursan. Ayrıca neden okuyayım demişsin bu devirde okumadan çok afedersin ama bir b.. olunmuyor. Ha diyorsanki ben kocamın eline bakicam o bakicak ben evimin hanımı olcam kocamın verdiği paraları yicem. Bir şey almak istediğimde çekine çekine kocamdan istiyecem. Okuma sen bilirsin. Sürekli eziklenirsin direk yüzüne söylemese de bı büyük kavganizda hiç bı vasfın yok sadece benim paramı yiyorsun demeye getirir her şeyi. O yüzden oku atan kendi paran olsun. Evlenmek mi istiyosun evlen ama okuyup atandıktan sonra. Kendi paranı harca kocanın eline bakma

4
    0 Yorumla
  • Gökyüzü242
    Gökyüzü242 Takip Et
    Yoda Yaş: 24 , eic 97%
    1 yıl

Çünkü kimseye muhtaç kalmazsın. Evlenmek istesen her zaman evlenirsin ama okumazsan meslek sahibi olamazsın. Bir kadının kendi ayakları üzerinde durması ne kadar güzel bir şey değil mi? Ne bu evlenme merakı? Başkasının eline bakmak güzel bir şey mi? Kendi ayaklarının üzerinde durmanı tavsiye ederim. İstesen her zaman evlenir çocuk yaparsın ama okumazsan başkasının eline bakar oturursun.

2
    0 Yorumla
  • Ricthe3
    Ricthe3 Takip Et
    Yoda Yaş: 32 , eic 97%
    1 yıl

Peki o hayat başına yıkılırsa ne yapacaksın? Erkeklere nasıl bu kadar güveniyorsun? 😂 Happily ever after diye bi şey yok kş arkadaşım. Adam yarın öbür gün başka kadın için seni terk edebilir, seni aldatabilir, psikolojik ya da fiziksel şiddet uygulayabilir. Napacaksın o zaman? Okuman şart değil. Ama bir mesleğin olsun, para kazanacağın bir kaç yol olsun. Babanın evine dönerken ağlama diye söylüyorum bunu. Bunca insan boşanıyor hiç mi akıllanmıyorsunuz siz ya?

1
    0 Yorumla
  • prenses_z
    prenses_z Takip Et
    Guru Yaş: 20 , eic 93%
    1 yıl

çünkü özgür olmak için, istediğin şeyleri alırken birine yalvarmamak için, kocan sana kötü davrandığında veya aldattığında hiçbir şeyi düşünmeden rahatça boşanabilmen için, çocuğun olursa ona daha iyi bir hayat sunmak için, saygı duyulan biri olman için ama yinede karar senin

1
    0 Yorumla
  • Hello-o_o-o
    Hello-o_o-o Takip Et
    Yoda Yaş: 34 , eic 100%
    1 yıl

Evlendiğinde mutsuz olduğunda kimseye muhtaç olmadan kendi ayaklarının üzerinde durabilmek için. kendi parani kazanıp kimseye hesap vermeden gönlünce harcamak için. yoksa çok şeylere göğüs germek zorunda kalabilirsin arkanda duracak durumu çok iyi bir ailen yoksa. cahillikten kurtulmak çok güzel bir şey her halükarda

1
    0 Yorumla
  • guapomorena
    guapomorena Takip Et
    Master Yaş: 43 , eic 100%
    1 yıl

Kurduğun hayatın kontrolüne ortak olmak için, sürekli yoklukla terbiye edilmemek için, birey olabilmek için, üreterek topluma faydalı olabilmek için, saygı için, ataerkil kuralların altında ezilmemek için, çocuklarına sahip çıkabilmek için, keyfe keder bir cinayete kurban olmamak için, velhasıl;

Kendin için okumalısın.

1
    0 Yorumla
  • Bırısıste2716
    Bırısıste2716 Takip Et
    Guru Yaş: 26 , eic 100%
    1 yıl

Benim bir tanıdığım okuyup işe atıldı yılalrdır çalışır kendisi benden büyük çocukları var ve kocasıyla anlaşmazlık oldu bir saniye gözüne bakmadan kapı dışarı etti ve boşandılar sence o yaşlarda okumayıp iş sahibi olmasa bunları yapabilir miydi? Yapamazdı çünkü ailesi o kocan olur boşanmakta neymiş diyip susturmaya çalışmıştı

1
    1 Yorumla
    • Abdulbari
      Abdulbari
      1 yıl

saded harici bir şey söylemek istiyorum, bu anlaşamamazlık mevzusu nedir, yeri geliyor insan öz anne ve babası ile bile anlaşamıyor bazan.

Yorumla
  • hayatyordubenibe
    hayatyordubenibe Takip Et
    Bilge Yaş: 36 , eic 100%
    1 yıl

anlayışlı egoist olmayan bi adamla uyum yakalayıp evleniyosan hiç düşünme bile. sen doğru yoldasın. okuyanların da bi bk olabildiği yok zaten. sermayenin konuştugu bi dünyada yaşıyoruz gelir adaletsizliği hatsafhada. ya sermayen çok olacak ya da yetenekli olacaksın bu devirde bk gibi para kazanmak istiyorsan. okuyarak bişey olunmuyor

1
    0 Yorumla
  • Alfa_Tuçis
    Alfa_Tuçis Takip Et
    Xper 7 Yaş: 30 , eic 100%
    1 yıl

22 yaşında hayat kurup 30 unda boşanırsan babanın eline, kocanın nafakasına bakma diye olabilir mi acaba

6
    6 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Üniversite okurum çok zor değil

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

ya da işte çalışırım

Yorumla
    • Alfa_Tuçis
      Alfa_Tuçis
      1 yıl

30 yaşında boşaninca bu dediklerin gözüne daha zor daha ağır gelecek. Şimdi okumaya niyeti olmayan 30 undan sonra okuyup da nereye yerleşecek

Yorumla
    • şurimşineh
      şurimşineh
      1 yıl

Sen daha olgunlaşamamışsın, anlamıyorsun bizi dolayısıyla, yazılan şeyleri düşün ve sonra kendi hayatınla kumar oynamak istersen oyna

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

@şurimşineh tabiki de daha olgunlasamad im tam emin değilim kararsızım

Yorumla
    • şurimşineh
      şurimşineh
      1 yıl

Güzelim evlenmek isteme motivasyonun ne, evlilik bi oyun değil, ciddi bi şey ve bunu sevdiğin erkekle sağlamalısın yoksa çekilmez

Yorumla
  • melankolikMelaike
    melankolikMelaike Takip Et
    Master Yaş: 102 , eic 100%
    1 yıl

Valla aşırı mantıklı bir soru.

Kafa yapına uygun birini bulduysan neyi bekliyorsun ki. Biz bu dünyaya maddiyatın kölesi olmaya gelmişiz hacım. Hayatın tadını koçişkonun yanında çıkarmayacaksan niye yaşıyosun he.

2
    7 Yorumla
    • SatanistBeyyy
      SatanistBeyyy
      1 yıl

gene buda yalan ya

Yorumla
    • melankolikMelaike
      melankolikMelaike
      1 yıl

@SatanistBeyyy ulan açık etme artık ulan. 🤣🤣

Yorumla
    • SatanistBeyyy
      SatanistBeyyy
      1 yıl

seni her gördüğümde kıtlıcam

Yorumla
    • melankolikMelaike
      melankolikMelaike
      1 yıl

@SatanistBeyyy bey bey kıtlamak falan ayıp oluyor. 🤣

Yorumla
    • SatanistBeyyy
      SatanistBeyyy
      1 yıl

Kıtlama şekeri

Yorumla
    • melankolikMelaike
      melankolikMelaike
      1 yıl

@SatanistBeyyy evet işte ondan diyorum ben de kıtlayamazsın şekeri.

Yorumla
    • SatanistBeyyy
      SatanistBeyyy
      1 yıl

Kıtlarım ki Kıt kıt kıt

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    1 yıl

Grup seks parilerine ve escortluk eğitimini yanlızca caaannıım ülkemmin cannıım ünüversitelerinde alabilirsin de ondan 😉 Şu ülkede ki en içi boş belki vatan haini denilicek derecede gereksiz harcamalar yapılan yerler okullar ve ünüversiteler... sonra da camiler ve diyanet vs. işleri geliyor en boş... devlet zaten vergi denilen şeye sahip çıkmıyor... böyle bir ülkede eğitim vs boş işlerdir. Evlenirsen ilerde kesin mutlu olursun ama okursan kesin mutsuzluk bekliyor ama kessinn.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 yıl

Cebirle alakalı durumlar olduğuna inanmıyor bu tamam gelenek olarak belki böyle yayıldı ama doğru insanla olduğun zaman evliliği okumaya bir zararı yok hatta faydası bile olabilir.

Buradaki mevzu doğru insan diyerek sen doğru insanı buldun hayatın aşkını yaşıyorsun neden erteleyesin ki bazı şeyleri maddi manevi zaten her şeyi çözecek durum bulun bulunduğu zaman ortak hidayet kurulabilir ertelemeye gerek yok

0
    0 Yorumla
  • Ayabasanmaymun s
    Ayabasanmaymun Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 99%
    1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 979 cevap paylaştı.

İlerde eşinle ayrılma veya eşinin başına bir şey gelmesi durumunda "kocamdır yapar" veya "ne yapabilirim yandım" dememek için okumalı ve çalışmalısın. Bir erkeğe kendini yaslamak kadar saçma bi durum yok

1
    0 Yorumla
  • ecevsyns
    ecevsyns Takip Et
    Xper 7 Yaş: 20 , eic 100%
    1 yıl

Adam seni dışarıya koysun heh sonra görürsün okumanın önemini hem bu kafa ile ztn okusanda bişey olmaz senden

2
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Okuma hevesim yok canım

Yorumla
  • pinkcivcivv
    pinkcivcivv Takip Et
    Yoda Yaş: 22 , eic 96%
    1 yıl

İyi bir mesleğe sahip olup maddi özgürlüğünü sağlayıp elin adalına muhtaç olma diye. Kültürlen dil öğren kendini geliştir cahil kalma diye. Başka şehirde oku ailenden uzak kal ayakların üstünde durmayı öğren diye.

0
    0 Yorumla
  • _nalann
    _nalann Takip Et
    Yoda Yaş: 29 , eic 84%
    1 yıl

Kur evladım sonra neden sağlıksız bireyler çoğalıyor diyoruz. Konu okumak değil böyle düşüncede olmak

3
    0 Yorumla
  • nehirolabilir
    nehirolabilir Takip Et
    Xper 7 Yaş: 20 , eic 99%
    1 yıl

25ten once para versen evlenmem, fikrin degismeyecekse de buraya soru atma git evlen hadi canim bayy.

1
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Ben kararsızım belli bir fikrim yok üniversite hayatını ve kariyer hayatını görünce çok mutlu oluyorum okumak istiyorum ama atanamayanlari ya da ev hanımlarıni görünce ne kadar serbest olduklarını evlenesim geliyor

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    1 yıl

Hem 23 te evlendim hem okudum, öğretmen oldum atandım. Ama çocuk yapamadım. Hepsi bir arada olmuyor. Önceliğin sana ait bir karar. Kimseyi ilgilendirmez. Hangisi olmadan mutsuz olurum diye düşünüyorsan onu elde etmek için uğraş.

1
    5 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Ben evlenmek istiyorum çocuk olmadan önce çalışmayı düşünüyorum

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Tamam canın ne istiyorsa yap, hayat senin hayatın, kimsenin kalıbına girmek zorunda değilsin.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Doğru söylüyorsun teşekkür ederim bazen insanlar öyle şeyler söylüyor ki pişman olacakmisim gibi geliyor

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Ben okulu evlendikten sonra bitirdim

Yorumla
    • Berrğodan
      Berrğodan
      1 yıl

Örnek kadin iste bu hedefine ulasmadan cocuk yaparsan hedefine ulasammasin

Yorumla
  • Shazam6
    Shazam6 Takip Et
    Yoda Yaş: 27 , eic 49%
    1 yıl

Maddi özgürlük olmadan hayat diye bir sey yok maddi özgürlük herşeydir özgürlük önemli ve sağlık tabi ki

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    1 yıl

Bize oku dediler bin pişmanım keşke kuaför ya da meslek öğrenseydim. Adam bir sac kesiyor ne paralar alıyor. Okumak bir şey kazandırmıyor

2
    0 Yorumla
  • The_Muallime
    The_Muallime Takip Et
    Yoda Yaş: 31 , eic 98%
    1 yıl

30a doğru işler yolunda gitmezse boşanmaya karar verdiğinde ben şimdi napıcam dememek için mesela.

2
    0 Yorumla
  • selamcanımnabercanım
    selamcanımnabercanım Takip Et
    Xper 5 Yaş: 26 , eic 97%
    1 yıl

22 yaşında boklu kocanın donunu yıkama diye okuyup güzel bir meslek edinip (hatta belki yurt dışında okuyabilirsin) ve hayatını yaşamak için olabilir mi grizekalı

0
    0 Yorumla
  • Rich_Sanchezs
    Rich_Sanchezs Takip Et
    Yoda Yaş: 24 , eic 99%
    1 yıl

Millet niye bu kadar evlilikten korkuyor anlamıyorum. Doğru veya yanlış da olsa evlen mutlu olursun. Burada ki ler sorumluluk almaktan korkuyor. 30 yaşında evlensen nolur evlenmesen nolur

0
    0 Yorumla
  • finslave95
    finslave95 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 30 , eic 98%
    1 yıl

Hayat kurmaktan kastın nedir? Geleceğini sadece erkeğe emanet etmek mı? Beraber bir şey inşa etmek mı? Kendini geliştirip okuyup bir alanda kariyer sahibi olmak mı? Hayalin nedir

0
    0 Yorumla
  • demirg
    demirg Takip Et
    Xper 7 Yaş: 43 , eic 100%
    1 yıl

Kurduğun hayatın 35 yaşında tepetaklak gelme ihtimalini de düşünürsen en kötü bir diploma hayat kurtarır kardeşim.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 yıl

Bence haklısın çünkü okuyanlar da is bulamiyor. Eğer durumu iyi talip varsa bence evlenmek daha mantıklı. Hem anneler babalar sürekli olarak evlenme baskisi yapıyor, sanki annemizin babamizin evinde fazlalikmis gibi.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    1 yıl

Erkek eline bakmadan da kendi ayaklarin ustunde dur diye. Aklin olgunlassin kendin geliş diye. Yarin obur gun bir sey oldugunda (illa bosanmaya gerek yok esin ahir bir hastaliga da yakalanabilir) duzgun bir isin olsun eve iyi para getir diye.

1
    0 Yorumla
  • gariphikaye01
    gariphikaye01 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 53 , eic 100%
    1 yıl

Evlenince hayatın kurtulmuyor okuyunca karıya sahip oluyorsun hayatın o zaman kurtuluyor işte o zaman istediğin erkeği seçebilirsin

1
    0 Yorumla
  • tenedos u
    tenedos Takip Et
    Master Yaş: 37 , eic 93%
    1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 2b cevap paylaştı.

baya mantıklı kimsenin aklına gelmemiş bu çok haklısın

2
    0 Yorumla
  • MiraKural
    MiraKural Takip Et
    Xper 6 Yaş: 20 , eic 100%
    1 yıl

Kimseye muhtaç olmamak için kimsenin seni kullanmaması için sadece dünyaya bir kere geldiğin için olabilir cınım

0
    0 Yorumla
  • Sdkpr
    Sdkpr Takip Et
    Xper 6 Yaş: 26 , eic 95%
    1 yıl

Bir kadının kolunda altın bileziği olması gerektiğini düşünüyorum, hayatın ne getireceği belli olmuyor.

0
    0 Yorumla
  • isimsizdiss
    isimsizdiss Takip Et
    Guru Yaş: 39 , eic 100%
    1 yıl

Paran yoksa ekonomik özgürlüğün yoksa bu hayatta hiçsin koca eline bakmaya mahkum kalmamak için oku kardesim

0
    0 Yorumla
  • OdaOlmadı
    OdaOlmadı Takip Et
    Yoda Yaş: 39 , eic 100%
    1 yıl

O hayat kısa sürerse. boşanırsan, yalnız kalırsan vs. Ondan sonra ne yapacaksın. Okumaya mı başlayacaksın

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 yıl

hayat kurmaktan kastın ne tam olarak? evllik çocuk yapmak için resmi bir belgeden ibaret ne hayat kurmasından bahsediyosun? okumak eğitim görüp yetişmek için var.. kendin yetişmeden çocuk mu yetiştiricen?

0
    0 Yorumla
  • emre505
    emre505 Takip Et
    Master Yaş: 32 , eic 38%
    1 yıl

Oku mesleğini eline al. Yapmasan bile okumuş olursun, girişimci olur kendi ayaklarının üstünde durabilirsin bile

0
    0 Yorumla
  • Cesurby
    Cesurby Takip Et
    Guru Yaş: 36 , eic 100%
    1 yıl

Evliliğin veya hayatın kötü gidip paraya ihtiyacın olduğunda gittiğin heryer sana onu soracağı için oku..

0
    0 Yorumla
  • yeniarkadaşın
    yeniarkadaşın Takip Et
    Xper 7 Yaş: 31 , eic 97%
    1 yıl

22 yaşına kadar zaten okulun bitmiş olması lazım nşa da ama tabi farklı durumlar olabiliyor

1
    0 Yorumla
  • Jinekologist34
    Jinekologist34 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 35 , eic 55%
    1 yıl

Okursan kariyerin olur evlenicen ne olcak ev temizle yemek yap çocuk doğur bak ilk kariyer

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    1 yıl

Hayatın bir erkeğin iki dudağı arasından çıkacak söze kalsın istiyorsan, başkasına muhtaç bi yaşam sürmek istiyorsan okuma bence de, herkes tercih ettiği hayatı yaşar

1
    0 Yorumla
  • dreamliner61
    dreamliner61 Takip Et
    Master Yaş: 43
    1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 887 cevap paylaştı.

Ulkenin şu zaman ve halinde çok mantıklı bir soru bu
    Önceden olsa iliğim ve kemigimle itiraz ederdim ama artık etmiyorum

2
    0 Yorumla
  • özgürruhlu55
    özgürruhlu55 Takip Et
    Guru Yaş: 44 , eic 100%
    1 yıl

Tovbele bu nasıl düşünce korktum şimdi ya herkes böyle düşünüyorsa diye

1
    0 Yorumla
  • YesMama
    YesMama Takip Et
    Yoda Yaş: 31 , eic 100%
    1 yıl

Evlen o zaman 😂evlende gör neler oluyor neden kendi işine sahip olman gerek

1
    5 Yorumla
    • Shazam6
      Shazam6
      1 yıl

Sen kendi işinin sahibi misin

Yorumla
    • YesMama
      YesMama
      1 yıl

Tabiki

Yorumla
    • Shazam6
      Shazam6
      1 yıl

İşin ne

Yorumla
    • YesMama
      YesMama
      1 yıl

Kamuda çalışıyorum

Yorumla
    • Shazam6
      Shazam6
      1 yıl

Ne iş yapıyorsun peki

Yorumla
  • TutkuNaz_
    TutkuNaz_ Takip Et
    Xper 5 Yaş: 35 , eic 53%
    1 yıl

Çünkü yarın bir gün erkek seni sevmeyi bıraktığında 2 çocukla bk gibi ortada kalmamak için

1
    0 Yorumla
  • 1böğürtlenmasalı
    1böğürtlenmasalı Takip Et
    Xper 7 Yaş: 31 , eic 100%
    1 yıl

Evlenmek hayat kurmak mi oluyor gt iş kur daha mükemmel emin ol.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 yıl

Evlilik konusunda ne yaparsın bilmem ama okumak istiyorsan kesinlikle üst düzey bir okul tercih et aksi takdirde meslek öğren 👍 günümüzde herkes universite mezunu ve işsiz.

1
    0 Yorumla
  • Banker_Bilo
    Banker_Bilo Takip Et
    Master Yaş: 51 , eic 100%
    1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 305 cevap paylaştı.

Hayattaki tek amacı evlenmek olan, evlenmeyi başarı olarak gören kadınları anlamak zor...

1
    0 Yorumla
  • Sonumuzgeldi
    Sonumuzgeldi Takip Et
    Guru Yaş: 23 , eic 99%
    1 yıl

İleride kimseye muhtaç olma kendi paranı kazana bil diye

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    1 yıl

Neden evlenmek bir seçenek? En verimli yıllarını diğer erkekler üzerinden zengin olabilirsin. Hem iyi para kazanırsın hem de erkeklerden daha fazla zevk alırsın.

Değil evlenmek bir kadının çalışmasına bile gerek yok ki. Erkekler ne güne duruyor onlar çeksin iş hayatını sen sefasını sür zengin ol. Erkekler cinselliğe aç hem iki mesajlarına dönsen finansal kőlen olur. Yaşlanınca estetik yap devam yoluna

1
    1 Yorumla
    • crimsoon
      crimsoon
      1 yıl

Gene beyin çalıştırmayıp objeliği öneren tr adamı

Yorumla
  • Kerem0507
    Kerem0507 Takip Et
    Guru Yaş: 31 , eic 100%
    1 yıl

Evlenip koca parasına bakmaktansa kendimi geliştirir okurdum aptal olma Bihter

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    1 yıl

İleride kocandan ayrılırsan elinde mesleğin olur.
    Bence okumak güzel bir şey.
    Öğrenmekten kimseye zarar gelmez.
    Kendini geliştirmiş olursun.
    Bunlar benim fikrim.✨

0
    0 Yorumla
  • siyahcorap
    siyahcorap Takip Et
    Master Yaş: 38
    1 yıl

kocanın eline muhtaç kalmamak için, kendini geliştirmek, kültürlü ve entellüktüel birisi olmak için vs.

1
    0 Yorumla
  • infiniterelationship
    infiniterelationship Takip Et
    Master Yaş: 43 , eic 69%
    1 yıl

Bu soruyu bu üslupla soruyorsan zaten geçmiş olsun. Git evlen sen en iyisi.

0
    0 Yorumla
  • BenderRodriguez
    BenderRodriguez Takip Et
    Yoda Yaş: 21 , eic 100%
    1 yıl

Cunku okumamis ezik cahillerden bir farkin kalmaz

0
    0 Yorumla
  • Sqid_
    Sqid_ Takip Et
    Xper 6 Yaş: 23 , eic 68%
    1 yıl

Gerçekten aklına yatan bir eş adayın varsa hiç bekleme evlen

0
    0 Yorumla
  • ALFAZADE
    ALFAZADE Takip Et
    Xper 5 Yaş: 20 , eic 94%
    1 yıl

Erkek Çok Zengin Bir İnsan sa Öyle Yapman Daha Mantıklı 🤠

0
    0 Yorumla
  • İronclaww
    İronclaww Takip Et
    Guru Yaş: 32 , eic 100%
    1 yıl

Elbette sen nasıl uygun görürsen o şekilde yap

0
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (85)
Devamını Gör(130)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > 22 yaşında evlenip hayat kurmak yerine neden okuyayım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

24 yaşındayım, okurken evlenmek istiyorum saçma mı? 17 cevap verildi
21 yaşındayım okumakla evlenmek arasında kaldım? 11 cevap verildi
21 yaşında okumak yerine evlenmek bir çözüm müdür? 12 cevap verildi
21 yaşında okumayıp evlenmek istemek insanı koca delisi mi yapar? 66 cevap verildi
20 yaşında okumak yerine evlenmek bir çözüm müdür? 332 cevap verildi
19 yaşında evleneyim mi, okuyayım mı? 53 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Yaramaz biri misin, yaptığın en yaramaz şey nedir?
  • Montella'nın "Bin tane zafere bedel bir maç oldu" sözlerine katılıyor musunuz?
  • Bahçeli müstakil bi eviniz olsa ne yaparsınız?
  • Gülüşünüz, güzelliğinize güzellik katıyor mu?
  • Sabah sabah siz de sinirlendiniz mi?
  • Evinizde hobi odası olsun ister miydiniz?
  • Son dönemde en çok şaşırdığınız ZAM HABERI hangisi?
  • Evleneceğin kişiyi tanımak için ne yaparsın?
  • Bir kadın iki kişiyi aynı anda nasıl sever ya bu nasıl bir denklem?
  • Sana aşık olan biri oldu mu?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨