Fena gelecek kaygim var lutfen tavsiye verir misiniz?

orta gelirli bir ailenin cocuguyum ve bu zamana kadar beni en iyi sartlarda okutmaya calistilar. kafam mat cok iyi basiyor fakat ailem benden hep tip okumami isterdi. bense yazilim/bilg muh falan dusunurdum. ailemin durumu kotulesti ve benden bir karsilik bekliyorlar maddi anlamda bu sirada uzerimdeki tip baskisi da bir tik artti gibi hissediyorum cunku garanti para meslek olarak bakiliyor. bende onlara yardimci olmak cok istiyorum en kisa surede zaten cok sikinti cektiler. fakat ben bu zamana kadar biyolojiyi zorla calisan ezber sevemeyen biriyim. ezberim yine de iyidir ama. tip icin yazilanlar beni korkutuyor. 6 yil oku ezberle ezberle mantik yok ful ezber. sonra tus derken zorunlu gorev asistanlik nobetler drken gozum korkuyor benim icin tek olumlu yani insanlara yardimci olabilmek. ama ileride tip biter mi ulkede her yil cok fazla tip mezunu cikiyor saglik bakanligida benzer bir aciklama yapmisti aciklik kapanir diye aslinda yurt disi da var dil de biliyorum ama ucretler iyi degil deniyor. ve tip okuyan insanlarin yazdiklari da hic ic acici degil. diger tarafta yazilim/bilg muh var bana tiptan daha uygun fakat secersem ve issiz kalirsam ailem tarafindan gorecegim suclamayi dusunemiyorum. bunlardan birini secersem zaten iyi unileri sececegim kendimi de gelistirecegim yani elimden geleni yaparim ing seviyem zaten cok iyi fakat burada da yapay zeka gozumu yine korkutuyor. basit kodlaei yaziyor falan cok kisa surede cok fazla gelisti ve bu iki meslekte calisan sayisini azaltacak ya da en iyileri kalacak gibi soyleniyor ve ben Şu an sadecw lise mezunuyum yani iyi yerlere gelene kadar ne kadar gelisir dusunemiyorum. ayeica biz İzmir'de yasiyoruz ort bir hayatimiz var ama İzmir'de muh okumak istemiyorum yani okurssm en azindan Ankara ya da ist olur diyorum fakat ailem hem muh olmama onyargili hem o sehirlerde seni okutamayiz diyorlar onlara da hak veriyorum pahalilik malum. burada ege dokuz eylul gibi guzel tip fak var ve dev zateb uniye bakmiyor tipta. ne yapayim
Fena gelecek kaygim var lutfen tavsiye verir misiniz?