İş arkadaşları ile ilişkiler nasıl olmalı?

İşe ilk başladığım zamanlar, herkesle ilgilenirdim. Herkesin nasıl olduğunu veya hayatındaki gelişmeleri sorardım. Fark ettim ki onlar benimle hiç ilgili değil. Doğum günü kutlaması yapıyorlar ama beni çağıran yok, işte bir gelişme oluyor bana söyleyen yok. Bu nedenle, ben de kendimi geri çektim. Herkesle kibar konuşurum, herkesle empati yaparım; buna rağmen neden beni sevemediler anlamadım. Belki biraz daha laubali olup, daha samimi olmaya çalışsam severlerdi ama yapımda bu yok.

Bu durumun beni nasıl etkilediğini ve ne yapmam gerektiğini düşündüğümde, bazı teorik yaklaşımlar aklıma geliyor. İnsanların sosyal ilişkilerde farklı beklentileri ve ihtiyaçları olabilir. Bazıları daha yüzeysel ve eğlenceli etkileşimleri tercih ederken, bazıları daha derin ve anlamlı bağlar kurmayı tercih eder. Benim, daha derin ve anlamlı ilişkiler kurma eğilimim, belki de bazı insanlarla frekansımızın uyuşmamasına neden oldu.

Bu tarz bir durum yaşayan var mı, ne yapmalıyım? Benzer tecrübeleriniz varsa, nasıl başa çıktığınızı paylaşır mısınız? İş yerinde kendimi daha rahat ve kabul görmüş hissetmek için neler yapabileceğim konusunda tavsiyelere ihtiyacım var. Empati kurmak ve kibar olmak her zaman yeterli olmuyor gibi görünüyor. Belki de daha fazla sosyal uyum sağlamak için stratejiler geliştirmem gerekiyor.

İş arkadaşları ile ilişkiler nasıl olmalı?