Heyecanlanmamak için neler yapmalıyım Bildiğim şeyleri sınav esnasında unutuyorum kalbim hızlı hızlı atıyor sınav esnasında kitleniyorum çok heyecan yapıyorum ne yapacağım ben ya of
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılSınava girmeden önce evdeyken sınavın nasıl geçmesini istiyorsan öyle hayal et sabah uyandığındaki rahatlığın elini yüzünü yıkaman sınav yerine gitmen stres olmayıp rahat bir şekilde gitmen sınav salonunu görmen yerine oturman sınav zamanının yaklaşması nefes egzersizi yapıp rahatlaman sınavın nasıl geçmesini istiyorsan öyle hayal etmen sınavın başlaması soruları çözmen bilmediğin ve ya emin olmadığın soruları işaretleyip sonra geri dönmek için geçmen sınavı bir tur bitirip ikinci turda da bilmediğin soruları kolayca yapman sınavı bitirmen sınavdan çıkınca seni bekleyen kişinin yüzündeki mutluluğu ve seninde sınavının iyi geçmesinin mutluluğu, gibi her şeyi düşün ve zihninde görselleştir bolca nefes egzersizi yap rahatla zihnini boşalt (4 sn nefes al 8 sn de ver) gibi aynanın karşısına geç gözlerinin içine bak ben kendime güveniyorum ben kendimi seviyorum ben başaracağıma inanıyorum gibi telkinlerde bulun umarım sınavın iyi geçer ve birde en önemli tavsiyem şu ders çalışma gibi konularda iyi olmak için Kırmızı Karınca 1, Kırmızı Karınca 2. Kırmızı Karınca 3 kitaplarını al ve oku o zaman çok daha iyi bir seviyeye geleceksin bu 3 kitabı kesinlikle al ve oku sana tavsiyem bu kadar umarım başarılı olur istediğin yeri kazanırsın
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
gercekten cok istedigin bi hedefin var mi ya da ozellikle istedigin bi bolum ya da universite var mi bilmiyorum ama gercekten universiteyi kazandiktan sonra, universitenin (en azindan bizim ulkemizde) cok degersiz ve gereksiz bisey oldugunu anlicaksin. universite kazanmak o kadar kolay ki. ben iki sene ust uste girdim. ilk sene bilerek mezuna biraktim o zamanlar konservatuvar istiyodum. istedigim okul olmadi, iliskim berbat gidiyodu derken mezuna birakip kafami toplama karari aldim. ve ciddi ciddi sorulari okumadan salladim. ona ragmen konservatuvar sinavina girebilme barajini gectim. sonraki sene tekrar sinava girdim aldim optigi onume ful salladim. ilk siraya cok istedigim bi universiteyi yazdim ve puanlarim tutmuyodu. yani imkansiz diyerek yazmistim. sonra o uniyi kazandim. basta cok sevindim ama sonra universitenin gercekten gereksiz oldugunu fark ettim. siyasetci olmadigin surece bu ulkede zor zengin olursun. insanlar is bulamiyor. maaslar berbat. ya sosyal medyaya girisiceksin ya da bu ulkeden gidiceksin. buyuttugunuz kadar onemli bisey degil Şu an universite. morali aileler bozuyor baska bisey degil. ama eski kafa olduklari icin anlamiyolar. onlarin deviriyle bizim devirimiz ayni degil. daha cok gencsin ve eminim ailendeki en akilli kisi sensindir. o yuzden sacma sapan moral bozup bi sinav icin streslenme.
00 Yorumla
- Eğitim & Kariyer konusunda 894 cevap paylaştı.
+1 yılİki defa üniversite kazandım. İkisinde de sınavda sadece sorularla ilgilendim, sonucu ne olur, iki saat sonra ne hissederim ya da başka herhangi bir şeyle ilgilenmedim. Cevap anahtarında kaç tane işaretledim şu kadar nete ihtiyacım var tarzında bir düşüncem hiç olmadım. Yani size de önerim bu. Her şeyi okulun kapısının dışında bırakın, sorulara odaklanın, imkansız değil. Dünyanın sonu da değil. Ben olmazsa seneye de girerim, ölene kadar girsem de istediğim bölümü sonuç olarak okuyacağım diye düşündüm hep. Sorularla karşılaşana kadar korkabilirsiniz, heyecanlanabilirsiniz ancak ilk etapta en iyi olduğunuz dersi açın ve onu çözün. Çözdükçe zaman nasıl geçti anlamadan bitecek.
Ve uyarı hiçbir soruyla inatlaşmayın, sonuç çıkmadıysa bir şey gözden kaçıyorsun boşuna zaman kaybetmeyin, diğer sorular bitince zamanınız kalırsa geri dönüp çözebilirsiniz. En çok zaman yetiştirememek sorularla inatlaşmaktan oluyor.
Bol şanslar..
00 Yorumla
Sakin olmaya çalış alt tarafı sınav diye motive et kendini bence son 1 veya 2 gün çalışma beynin dinlensin çünkü çok yoğunlaşınca ya daha çok karıştırırsın ya da zaten çok okuyacaksın beynini zorlayacaksın zor olur senin için mesela ben sınava girdiğimde beynim yanmıştı adımı soruyorlar ne anlamadım anlamıyorum diyordum o derece zorlanmışım sınavda kendimi rahat şeyler giy iyice ye, aç girme sınava, Saçını sınavda topla yani kafanı dağıtacak şeylere musade etme , erken git geç kalma 1 seneye mâl olur birde 2 veya 3 gün öncesinden o okula git denemeni al kendi yerinde çöz belki bu sana iyi gelir bence yararlı olur heyecanın için başarılar 🌸
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
74
Cevap
78Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 9,7b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, heyecan çok normal yani bugün ben bile yeniden girsem yks'ye ben de heyecanlanırım ama iyi çalıştıysanız ve sınav günü de iyi uyuyup güzel bir kahvaltı yaptıysanız o sınav büyük ihtimalle iyi geçer çünkü fiziksel ve zihinsel olarak üzerinize düşeni yapmışsınız sonuçta.
00 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 38,3b cevap paylaştı.
u +1 yılBence stresi azaltın
00 Yorumla Eğitim & Kariyer konusunda 437 cevap paylaştı. Yaş kaç olursa olsun sınav stresini yönetmek çok önemli.. En başında bir sınavın hayatını yönetmesine izin vermemen lazım, dünyanın sonu değil. Kendine güveneceksin, sınav salonuna erken gir tuvalet ihtiyacını gider tekrar mı geldi yine gidersin vaktin varken elini yüzünü yıka derin nefes al ver.. Dua et içinden. Optik formununda mutlaka kitapçığını işaretle. Türkçe zaten büyük bir kısmını alıyor sürenin panik yapma ama süreni de iyi kullanmaya çalış aaa yetişmeyecek diyip sakın üstünkörü yapıp sallama boş bırak daha iyi 1 soru ile kaç bin kişinin önüne geçtiğini asla unutma. Sorulardan boğulursan bir yudum su iç gözlerini 10 sn kapa veya tavana bak.
Sınavlar gözünüzü korkutmasın. Aksine sınav olması bir bakıma daha iyi, aldığın puanla insan eliyorsun ona göre yerleşiyorsun herkes nasibinin ekmeğini yiyor. Kardeşimde girecek bu sınava dilerim gönlünüzden geçenin en iyisi olur. Bol şans ❤️😇10 Yorumla
+1 yılCanım🩷Öncelikle bu anın geçeceğini ve kendin için en iyisini yapacağını ve olmazsa bile sonuçlar istediğin gibi daha iyisi olacağı için bu şekilde sonuçlandığını kendine telkin et. Sınavlar dünyanın sonu değil, sağlık olsun en önemlisi başaracaksın ve sana inanıyorum. Sana çok çok başarılar diliyorum🌺
10 YorumlaBen kalabalık önünde konuşma yapmaktan çok korkuyordum ama yapmak zorundaydım.
Konuşma yapacağım güne kadar çok stresliydim.
O gün gelip sahneye çıktım ve rahatladım.
Sıramı savmıştım artık ve tecrübelediğim için korkum azaldı.
Eğer sınavdan önce deneme sınavlarına girdiysen yeterince hazırlandıysan yaparsın.
Sınav öncesi stres de normaldir sınavı çözerken unutursun bile.
Ve bi bakmışsın ki pazar akşamı gelmiş.
Yastığa kafanı koymuş yatıyorsun.
Bu arada iyi geceler ve başarılar.00 YorumlaSayın değerli üye biraz mizansel gerçekler ile belki heyecanınıza bir nebze iyi gelebilir düşüncesi ile paylaşmak istedim şimdiden başarılar dilerim.
"Sınav zamanına kadar tepemizdeki sığırlar gibi sen de derslerini inek gibi okudun, çalıştın. Şimdi bunun karşılığı olarak 'Türkiye 1.'cisi olabilecek miyim?' diye kendine heyecan yapıyorsan yapma, tependekilere bak. Düşün ki, onların hepsi bir zamanlar üniversitelerin aptallık veya canımsın seviyesi denilen alt sınırdan girdiler. Onları düşün, o zaman heyecanın biraz azalır. Yok, ben de o alt seviyede, sınırından girermiyim diye heyecan yapıyorsan kalkıp bize heyecanlıyım meyecanlıyım diye yalan konuşup bizleri boş umutlarla kandırma."
00 Yorumla
+1 yılDuanı et. Sınavı gözünde büyüttüğün için heyecan yapıyorsun. Dünyanın sonu olmadığını hatırla. Hayırlısını iste. Derin derin nefes al. Yeteri kadar heyecan iyidir ama seni ele geçirirse yapacağın soruyu bile yapamazsın. Böyle anlarda gözünü kapat derin derin nefes al. Güzel geçeceğini düşün.
12 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim Allah kolaylık versin emin ol milyonlarca genç senin hissettiğini hissediyor bu yüzden yalnız değilsin elinden geleni yaptın bu saatten sonra tevekkül vakti kafaya takarak bildiklerini de unutursun buna izin verme rahatla. Akşam erken yat alıştır kendini sınava kadar erken yatmaya ve süt iç uyku getirir sonra sabah ılık duşunu al sanki bir sonraki denemeye giriyormuş gibi gir sınava.
Hiç bir şey olmuyor sınavda sadece bütün yıl o sınava çalıştığın için heyecanlısın deneme sınavı gibi düşün eğer istediğin gibi gelişmezse bir şeyler her şey senin hayrına bunu unutma her şey senin iyiliğin için gelişiyor kötü olan bile sana çalışıyor 🎈
10 Yorumla
+1 yılDerin nefes alıp vermek, anında rahatlamana yardımcı olabilir.
Düzenli ve planlı çalışmak, kendine güvenini artırır. Çalışma sırasında kısa molalar vererek zihnini dinlendir.
Kendine olumlu şeyler söyle, başarabildiğine inan.
İyi uyku ve dengeli beslenme, performansını artırır.
10 Yorumla
+1 yılGamsız biri olduğum için, hiç yaşamadığım bir duygu hakkında ne söyleyebilirim bilmiyorum ama heyecanlanman için bir sebep yok buna inan. Her şey olacağına varır. Bu zamana kadar yaptığın şeyi yapacaksın sınav anında, soru çözeceksin. Daha önce yapmadığın şey mi? Aynı duyguları yüzbinlerce insan yaşıyor şu an öyle düşün. Sınav salonuna girince daha rahat hissedersin kendini. Başarılar 🌼
10 YorumlaCok fazla sınavlara girdim, 3. Üniversitemi okumaktayim. Bu sınav heyecanı denen şeyi tadamadim. Bilmediğim bir his olduğundan net bir cevap veremiyorum Ama benim bu rahatlığım sınav akabinde herhangi bir baskı unsuru veya ekonomik kaygımın olmamasındandı. Ya basaramazsam diye bir düşüncem hiç olmadı. Defalarca kez de başardım. Tahmin ediyorum ki, sınav denen bu ucube sisteme gereğinden fazla önem yukleyenler, bu sınav heyecanı denen şeyi yaşıyorlar. O yüzden tavsiyem sistemin de, sinavininda... şekilde düşünmektir. Bu rahatlık, heyecana sebep olan şeyleri ortadan kaldırır diye tahmin ediyorum. Ayrica heyecan ve duygu hata yaptırır. Babası kalp krizi geçirirken, heyecandan 112 numarasını unutup ambulans cagiramayan kişiler gördüm. Duygu, ölüme dahi sebebiyet verebilir. Bu serin kanlı olma isini çözmeniz lazım.
10 YorumlaHeyecanını yenmeye çalışma, heyecanın sana yardımcı olacağını düşün. Heyecanlanmana sebep olan hormonlar seni engellemek için değil, daha zeki, daha ayık, daha pratik olman için salgılanıyor. Heyecan verici şeyler yaparak vücudunun stres hormonu toleransını yükseltlemlisin.
00 YorumlaKendini şartlama, tüm hayatın buna bağlı değil. Olduysa oldu, olmadıysa da umurunda olmasın, kafan rahat gir. Beyninde sürekli kazanmam lazım psikolojisiyle gidersen yapacağın şeyleri de yanlış yaparsın. Onun için kendini bu panikten uzak tut. Olmazsa da Dünya duracak değil, hayat devam ediyor.
00 YorumlaŞeker ye bide passiflora şurup al o sakinleştiriyo kalbin hızlı hızlı atmaz heycan yapmazsın bide herkesin senin gibi olduğunu düşün herkes heycan dan bi soruyu Kaç kere okuyor sen relax ol paragraflar da önce soruyu oku sonunu ne istediğini sonra paragrafı hep okumaya gerek yok genelde sonda oluyor istediği ona göre cevaplara bak 10 saniyede falan çözersin zaman kazanırsın
00 YorumlaAblacım sistemde görünen yaşın 33 ne gerek var heyecana :) Neyse...
Heyecan geçmez. Ufak tekrarlar yapıp test çözmeye devam. Nefes egzersizleri yapabilirsiniz. Ciddi sınav ancak hayat devam ediyor. Sınavı gözünüzde de çok büyütürseniz heyecan büyür. Bu yüzden sınavı önemsemeyin. ;) Ama çalışın da sınava hakim olduğunuza kendinizi inandırın.
00 Yorumla
+1 yılsınav hiçbir şeyin sonu olmadığı gibi hiçbir şeyin başlangıcı da değil. bunun bilincinde olun ve stres yapmayın. hayat her zaman herkese aynı zamanda aynı fırsatları sunmuyor , rahat olun. üniversite okumaya gerek yok gibi altı boş söylemlere de kulak vermeyin. doğru okul ve doğru bölüm kombinasyonu kazandırır.
00 YorumlaSınava girerken illada şu puanı toplayacam şöyle olacak böyle yapacam gibi şeyleri düşünmeyi bırakıp sadece sorulara odaklan, planlar kafamıza yükıenir ya sınavı geçmezsem şunu yapamam şuraya giremem falan asla bu planlar bizde heycan yaratıyor, ve sınavı iyi vermek zorunda hissederiz kendimizj bu zmn da sonuç istediğimiz gibi olmaz bazen
01 Yorumla
+1 yılDerin nefes alıp bırak, sürekli tekrarla. Başaracaksın , buna inan ve umutsuzluğa kapılma! Sakin kalmak için kendini telkin etmelisin. İstediğin hedef için çok çalıştıysan sonuna kadar kararlı ve sakin durman gerekiyor. İlk başta duanı et ve sorulara odaklan. Başarılar💐💐
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 358 cevap paylaştı.
+1 yılMesleğini isteğni şimdiden hesaplaman lazım. Eczane açmaya büyük sermayesi olmadığı için , market işleten eczacı arkadaşlarım var. İlerde yapabileceğin için bir iş kolu seçmelisin , etiket için asla okumamalısın. Yoksa o diploma duvarda devamlı asılı kalır , bakarsın öylece. Bu yüzden dikkatli davranmalısın okul olayına..
00 Yorumla Dünyanın sonu değil inan ki aile ve çevre faktörü insanı bu kadar strese sokuyor. Her yıl tekrarlanan bir sınav sonuçta. Öğrenme stilini bilip bu süreci en iyi şekilde değirlendirip kendine güvenerek sınava geçersen olmayacak bir şey değil.
00 Yorumla
+1 yılDerin nefes al , su iç, soruları hafif sesli oku , şıklarla hızlı şekilde karşılaştırarak çözme dene. Güzelim ben aşırı potansiyeli olan biriyim ama hiç çalışmadım 30 40 net yapıyorum ve istediğim yerlere gidemeyeceğim oyüzden aşırı rahatım. Çünkü bu potansiyelii kullanmak için 1 senem var ve neler neler yapabileceğimi biliyorum. KISACA hayatın sonu değil olabilir şeyler herkese oluyor eğer kötü sonuç olursa daha çok çalışıp daha iyi yaparsın bundan eminim.
10 Yorumla
+1 yılHani sınavdan önce bir hafta ders çalışmayın kafaniz rahatlasın diyorlar ya bence son ana kadar çalış çünkü o bir haftada bilgiler sanki uçuyor kafamın içinden gibi hissederdim
00 Yorumla
+1 yılHarika bir başarı elde edeceğinize eminim. Nefes egzersizleri yapmanızı öneriyorum. Sebebi de heyecanınızın biraz azalması için. Şimdiden başarılar diliyorum.🤍
00 Yorumla
+1 yılBir gece oncesinde sana iyi gelecekse disari cikip kafani dagitabilirsin belki dusunmemek iyi gelir sinava girerken de sakin ol duanı et öyle gir umarım hayal ettiğin yerlere gelirsin
00 Yorumla
+1 yılBen de senin gibi bu sene gireceğim yks ye. Eğer düzenli çalıştıysan ve elinden geleni yaptıysan için rahat olsun. kendine güven. ben şahsen elimden geleni yaptım bu sebeple bildiğimi unutacak kadar bir heyecan yok bende. sen de böyle yapmaya çalış sonuçta dünyanın sonu değil. kendinden de değerli olamaz. alt tarafı bir sınav. herkes gibi sen de gireceksin. normal bir deneme sınavı gibi düşün. kendine güven
00 Yorumlaİlk girdiğim zaman banada öyle olmuştu o yüzden seni anliyabiliyorum sınav esnasinda heyecan yapman çok normal ama kendini sınava verdiğin zaman inanki o heyecan kalmıyor ama heyecandan kendimi sınava veremesem ne olucak dersen de sınava girdiğinde 3 kez nefes al ver bak gör kendini daha iyi hissedeceksin
00 Yorumla
+1 yılBu tamamen seninle ve düşüncelerin ile ilgili bir problem evet önemli bir sınav ama hayatının sonu değil sakin olman senin için çok şey kazandırır olabildiğince sınavda saatte bakma o saatte bakmakta insanı çok geriyor 3 yıl oldu sınava gireli şimdi de üniversite bitiyor nerede ise emin ol o kadar heyecan yapmamaman gereken bir şey olduğunu üniversite de anılacaksın başarılar..
00 Yorumla
+1 yıl1 yıldır çalışmadığın ya da çalıştığın kadarınu kabullenip gitmelisin
ya da şunu yapabilirsin
Ben sınava 1 saat önce geldim. Orada tek oturdum. Hiç çalışmama rağmen ilk defa girdiğim için heyecanlanmıştım. Ama uzun süre yerimde oturunca heyecanım otamatik geçti
ertesi gün de bir kızla tanıştım onunla oturduğumuz yerde sohbet etmiştik.
Sınav çözme esnasında da stres başlayabilir eğer soruları okuyamazsan başka soru veya bölüme geç. Edebiyattan fene gibi00 Yorumla
+1 yılSınava girmeden mastürbasyon yap bitene kadar sonra sınava git
34 Yorumla- +1 yıl
Ayıp değil mi bu konuştuğun ablam
- +1 yıl
Meltem abla Dm den yazabilir misin bı şey sormak istiyorum sana
- +1 yıl
@Meltemsavasan?
- +1 yıl
@Meltemsavasan...
Gizli Üye(25-29)+1 yılGirsende bi zkm olmayacağı için heyecan yapmana gerek yok. Üniversite = rezillik 4 sene endüstri mühendisliği 2 sene İngilizce yüksek lisans yaptım sonuç Malta’da düne kadar garsondum bu hafta hasta kayıtciyim özel hastanede
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSen sen ol Türkiye’de hiç bir şeye heves etme illa ki hevesini kursağında bırakacak birileri olur. Aklın varsa İngilizce ve Almanca çalış ya da kursa git yazın kesinlikle kursa git benim tek avantajım İngilizce bilmem yoksa Türkiye’de ne halt yerdim bilmiyorum
Cevap sahibi+1 yıl@Göktuğh cukurovada lisans yaptım İzmir’de yüksek lisans
Gizli Üye(18-24)+1 yılValla ben 2-3 kere girip kaybettim. Dünyanın sonu değil. Ayrıca bir insan ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite dahil 160-300 arası bir sınava giriyor. Tabi yaş faktörü de önemli bi olay, muhtemelen yaşından dolayı tedirginsin. Gelecek kaygısı var.
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 726 cevap paylaştı. Sınavını kazansanda bir işe yaramayacağını düşün heyecan yapmazsın
20 Yorumla
+1 yılöncesinde heyecanı yaşa. sonavdan 1 saat önce. maça çıkmadan önce antreman gibi düşün. o heyecan vucudunda adrenail salgılar.
10 Yorumla
+1 yılAllah yardımcın olsun bitter çikolata ye mideni rahat tut sabah kahvaltıda ona göre ye derin nefes al Allah’a bırak Başarılar
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 509 cevap paylaştı.
+1 yılÇalıştıysan zaten yaparsın ya kasmana gerek yok ki yaşın profilde yazdığı gibi 33 se heralde zaten heyecan yapmazsın 😂
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBence sakin ve rahat olun zaten bildiğiniz her şey o anda aklınıza gelmeyebilir zaman kaybetmemek adına ilgili soru üzerine bir soru işareti koyup diğer sorulara geçin sonra geri dönersiniz şimdiden başarılar dilerim
00 Yorumla
+1 yılBi yer kazanıp bitirsende çok bi b k olmayacak zaten, bunu düşün rahatlarsın 🤣🤣
02 Yorumla- +1 yıl
Çok alaka millet en iyi üniden mezun ama iş bulamıyor doğru düzgün. Boş stres senin ki
Eğitim & Kariyer konusunda 2b cevap paylaştı. Kendine guve soruları yapıp çıkacağım de öyle gir
10 Yorumla
+1 yılsabah safran atın auya hem stresi alır hem motive eder
16 Yorumla- +1 yıl
😂😂😂
- +1 yıl
olamaz mı öyle olsam burada olmamam mı gerekir sadece fazla cesurum herkes neden bu kadar gizli ki veya gizli mi
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen Azerbaycanlıyım. Geçen yıl üniversiteye girdim ve şu an üni 1 im ve ikinci dönem sınavlarım dün başladı. Tavsiyem çok heyecanlanma ben gerçi gireceğimi bildiğim için çok rahattım ama heyecan bir şeye yaramıyor bildiklerinide unutursun valla çok kasma ve heyecan yapma sanki sınavda değilsin gibi rahat ol umarım istediğin yeri kazanırsın. Başarılar dilerim 🙏🏿
10 Yorumla
+1 yılDünyanın sonu olmadığını düşünmekten başka yapacak bir şey yok. Çünkü o stres o heyecana çözüm yok
10 Yorumla
+1 yılSakin ve rahat olun Beyin egzersizleri sınav stresini yenmenize yardımcı olabilir (BOL ŞANŞ )
00 Yorumla
+1 yılSınav esnasında 4-7-8 nefes egzersizini uygula faydası olacaktır
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSinav yerine erken git sınıfını vs bul erkenden gir ortama alişirsin birde öyle düşün aylar sonra bunun bi önemi olmicak ztn geçip gidecek fazla takma
00 YorumlaHerkese sor , hiçbirini yapma. Sakinleştirici Tarçın ve karanfil çayı iç.
00 YorumlaMotive olmalısın bir kaç saat önceden yapacaklarını aklımdan tekrarla
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 301 cevap paylaştı. Normal ol sen zaten çalıştın ve geçeceğine inan yanında bir su şişesi al
00 Yorumla
+1 yılBende gireceğim sis bu ikinci girişim olacak bende fazla heyecan yok
00 YorumlaDerin nefes al. Dua oku. Başla.
Allah zihin açıklığı versin. 🌸00 Yorumla
+1 yılHeyecanlanmaktan korkma, bunun doğal olduğunu düşün. 2. soruda heyecan filan kalmıyor.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 380 cevap paylaştı.
+1 yılDaha önce girdiğin sınavları düşün teog lgs gibi
02 Yorumla- +1 yıl
Bana Dm den ulaşabilir misin
- +1 yıl
@_anonymous_1 Kim?
Biraz heyecan iyidir çok fazlası için psikolojik yardım al.
00 Yorumla
+1 yılDerın nefes al. Nefese odaklan. Bu sefer cook sanslı oldugunu hatırla hisset
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen hiç heyecanlı değilim gir çık yapicaz heycan yapacak bisey yok ki
11 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 716 cevap paylaştı. 
?
00 YorumlaÖncelikle sakin ol ben hepinize dua ediyorum hahahah saka maka Türkçeye başlamadan önce 5 dakika bekle emin ol çok iyi gelecektir kendini iyi hissettiğinde yapabilcegini bilerek al o kalemi eline eminim basaracaksin.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSoğuk kanlı ol, rahatla ama ciddi de davran. Hayatta her zaman acil durum halleri ve riskli işler olacaktır, atanınca da olacak bence az çok.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDeneme esnasında da mı aynısı oluyodu? Elinden geleni yapmaya odaklan, sınavdan çıkınca kuş gibi hafifleyeceksin, başarılar
05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılDeneme çözmeden direkt sınava mı girseydi? Deneme sınavın provası zaten, çözmeden olmaz, çöze çöze artık bu kadar heyecan yapmazdi belki
Cevap sahibi+1 yılSüre konusunda sıkıntı yaşayabilirsin ama, başarılar sana da
Öncelikle hayatta ne olursa olsun sen yaşaman gereken şeyi yaşayacaksın önce bunu bi anlaman lazım. Çok relax ol stres dozunda olsun umarım sınavın çok iyi geçer
10 YorumlaGirişte heyecan olur ama sorulara odaklandıkça zaman akar gider erkenden orada ol sırana otur alışmaya bak kendini hazırla bende bu sene gireceğim şimdiden başarılar
11 Yorumla- +1 yıl
Başarılar
- Devamını Gör (92)
Devamını Gör(137)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Üniversite sınavına gireceğim, heyecanlanmamak için ne yapmalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler