Sınavdan sonra ne dicem hayalim var boş bir şey okumak istemiyorum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılMerhaba arkadaşım şimdi ben sana şunu söylemek istiyorum bak ben bu YKS Sınavına 5. kez gireceğim bu hafta sonu 22 yaşındayım açıkçası şunu söylemek istiyorum millet ne der akrabalar ne der ailem ne der diye düşünürsen çok üzülürsün psikolojin alt üst olur ben ben bunu yaşadım bizzat ailem ne der akrabalar el ne der diye çok düşündüm sonuç hiç bir şeye faydası yok mesela sınavı kazanamadığım da bir daha ki sefere kazanırsın dediler falan ama çevremden Anneannemin en küçük Erkek kardeşi var büyük dayımız oluyor Devlet Memuru kendisi kızı da geçen seneden beri Devlet memuru benden büyük yaş olarak parayı görmeden önce nasılsın iyi misin muhabbeti oluyordu şimdi ise yüzüme dahil bakmıyor bakmak dahil istemiyor ve konuşmak değil istemiyor yok sayıyor anlayacağın ben başka bir yerde misafirliğe gittiğim de nasılsın abla diye sorduğum da iyi deyip geçiştirdi sen nasılsın iyi misin hiç ama hiç yok koridorda karşımdan geliyor yere bakıyor konuşmuyor bile yani sen benim umurumda bile değilsin tavrı hareketi vardı oda Devlet Memuru Belediyede babası sayesinde torpilli girdi Ankaradan adam bulmuşlar öyle girmiş işe neyse parayı görmeden önce böyle değildi ama parayı görünce affedersin özür dilerek söylüyorum hem gıçı kalkmış hemde köpeği olmuş ben zerre kadar parayı sevmem harcarım paylaşmayı severim halimi hatırımı soran insanlara her zaman konuşurum selam veririm bu paralı köpekler ise kendi mevkilerinde avukat hemşire doktor vs şudur budur kişilerle muhatap olmayı severler ama karşısındaki birisi üniversite mezunu değil de lise mezunu olup hiç bir şekilde iyi bir işi yok veya işsiz diye selam bile vermezler saygı asla duymazlar ben bunları yaşadım arkadaşım Tecrübe sahibiyim bunlara inat bende çalışıyorum sınavıma hazırlanıyorum ve bunlara inat sınavı kazanırsam inşallah Instagram hikayesinde paylaşım yapacağım laf sokmalı bir şekilde Para Mal Mülk hepsi boş Asıl Üstünlük Takvadır diye Üniversite Fakültesinde sırtımı dönük bir şekilde sırtımı dönüp foto çektirip altına böyle bir yazı yazmayı düşünüyorum yani demek istediğim şöyle olacak onlara karşı siz paranızla malınızla mülkünüzle övünüp kibirlik taslayıp egoluk taslarsınız ama unutmayın ki Karakter ve Ahlak olarak benim tırnağım olamazsınız demek istiyorum anlamın da bir mesaj olacak inşallah hayırlısıyla olur sende hayırlısıyla yerleşirsin istediğim Üniversiteye Bölüme sakın moralini bozma üzülme kazanamasan bile Dünyanın sonu değil Sağlığın çok önemli sen sen ol kimseye hesap vermek zorunda değilsin Hayat senin hayatın millet laf etmeye kalkarsa Hayat benim hayatım kazanırsam da kaybedersem de bana oluyor size giren çıkan zararı olan bir şey yok bu yüzden beni yargılamanız sizin haddinize değil gibi bir söylemde bulunabilirsin korkma sana laf etmeye kalkan olsun cevabını ver ama elinden geleni yap kazanmak için pes etme Hırs yap Azimli ol Güçlü Dur seni küçümseyen hor gören sana saygı duymayanlara inat kazan ki Başın dik Alnın açık bir şekilde Üniversiteyi kazandığını gururla söylemen bile onları fazlasıyla kışkırtır ve kudururlar içten içe hasetlik çekerler sana karşı bunu yap güzel kardeşim vazgeçme olmazsa bu yıl nasip değilse Seneye bir daha dene bak ben bu konuyu Edebiyat hocamla konuşmuştum Lise de kendisi 1. kez denemede kazanmış Üniversiteyi arkadaşları kimisi 4. kez de kazanmış kimisi 8. kez de kazanmış ben 5. kez gireceğim bu yıl da inşallah kazanırım ve hayalime ulaşmış olurum çünkü ben çocukluğumdan beri Üniversite hayali ortamı kuruyorum düşünüyorum kazandığım zaman Dünyalar benim olmuş gibi sevineceğim ama tabi ki öncelikle Teşekkür etmem gereken birisi varsa oda Allah'tır çünkü Biz Allah'ın sayesinde bu hayatta bir şeyler başarabiliyoruz gerek Eğitim hayatı İş Hayatı Evlilik Hayatı hepsi bir İmtihan ve Allah'ın izniyle hiç bir şey imkansız değil sen yeter ki iste hiç bir şekilde kafana takma milleti düşünme bile umursama öyle zengin kibirli egolu züppeler senin Karakterinin Takva ve Ahlak Mertebesinde olacak seviyeleri yok çünkü senin Dengin değiller ben her zaman böyle düşünüyorum inşallah temennim isteğim sende kazanırsın Mutlu olup yüzün güler bende mutlu olup gülmek istiyorum hatta Tüm Güzel Kalpli insanların kazanamayıp yüzü gülmeyenler ve üzülenler de kazansın istiyorum nasipse bu hayatta hiç bir şey imkansız değil kazanmak nasip değilse bir Tecrübedir kaybetmek değil kazandığında Tecrübe Azim Hırs ile bir an yaşarsın ama sakın korkma hiç bir şeyden ''Kun Fe - ye Kun'' Allah ol derse olmayacak hiç bir şey yoktur Rabbimiz senin de benim de ve bizim gibi olanların yardımcısı olsun Başarılar diliyorum
71 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılHayat senin hayatın. İleride sevmediğin bir işi uzun yıllar boyunca istemeyerek sen yapacaksın ailen ve her konuda fikri olan akrabaların değil. Sevdiğin ve istediğin mesleği daha mutlu ve isteyerek yapma yönünde ilerle kimseyi de duyma görme konuşma bile. Ağzı olan herkes konuşur, fikir verir, eleştirir, yerli yersiz laf sokar. Bu hayatı sen yaşayacaksan senin için en iyisi en güzeli neyse o olsun. 3 sene mezuna kalıp istediği mesleği yapan arkadaşlarım var. Kendş mutluluğun herkesten daha önemli.
00 Yorumla
+1 yılİlk olarak, kendini suçlamadan başlamak önemli. Mezun olmanın bir başarısızlık olmadığını hatırla. Ailen ve akrabaların seni destekleyeceklerini düşünüyorum. Belki hayalini gerçekleştirmek kadar daha fazla çalışmaya odaklanmış olduğunu açıklayabilir dürüst olabilirsin. Onlara gelecekteki planların hakkında konuşabilir ve hedeflerine nasıl ulaşmayı planladığını paylaşabilirsiniz.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılValla sana şunu söyliyim 2. kez mezuna kalan biri olarak öncelikle benim 2. kez mezuna kalma sebebim ilk mezun senemde sala* gibi Âşık oldum sevdgili yaptim başta ne kadar güzel gitse sona doğru cıvıttı ve tabiki çalişsam da yılım boşuna gitti üstelik daha neler neler psikolojimi bile bozdu bu şerfsiz bu yüzden kaldim 2. yıla ama bazi şeylerde yaşadiğim için babamin güveni yoktu o şerefsz yüzünden o yüzden babam kal dedi bana annem de ayni akrabalardan bi kaç kişi öyle iki üç bişi dedi onun harici sana kesin olarak söyleyebilirim ki : Her sene sınava çalişmak insani bunaltiyor ve gittikçe daha da verimin azaliyor bu sınav birde psikolojik bi sınav daha çok o açidan ilk yıldan yapmak çok önemli bence ama 2. mezun senesine bu psikolojiyi kaldirabileceksen seç ve tabiki yapabileceksen arkadaşlarim varsa yaninda daha iyi olur şahsen ben de kimse yoktu
06 Yorumla- +1 yıl
ben canım da 2. mezun senemde sevgili yaptım ve herseyi takıntı yapam biri olarak senem çöp oldu
- +1 yıl
slk yazdım canım dşye cevırdı hey allam
Cevap sahibi+1 yıl@birvarmısbiryokmus64 benim bide ilkim di bu o yüzden çok bağlanmiştim ama beni o kadar değiştir ki düşüncelerimi vs anca toparliyorum belasini si*icem ama kendimde suç çok bulmuyorum neden biliyor musun elin oğlu gelip ilgi gösterdi diye çok kandim bunun sebebi baba sevgisizliği resmen o kadar safmişsim ki beni seviyordu ama sonradan çok değişiti içinden iğrenç biri çoktı düşünceleri felan ayrilinca anladim insan sevince anlamiyor , kumadan bahseden biri o derece neyse ben niye anlattim sömdslls
Cevap sahibi+1 yıl@birvarmısbiryokmus64 2. mezun senesinde de psikolojik olarak zor toparladim ztn sene sonuna anca ayrildik biz kasim aralik gibi mal gibi yazip duruyordu arada konuşuyorduk toparlamam çok zor oldu
Cevap sahibi+1 yıl@birvarmısbiryokmus64 3. ye kalmayi düşünüyor musun peki
Cevap sahibi+1 yılNe yapmayi düşünüyorsun şimdi sinava girecek misin yarin sinav Tyt var
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
96
Cevap
63Cevap
+1 yılAh şu ülkedeki aile baskısı... Kendi sanki atomu parçalamış da Nobel ödülü almış gibi triplere girip kendi çocuğunun facialarina bakmadan ona buna dil uzatan ilkokul terk akrabalar... Ailen dışında kimseyi ipleme kızım. Ailen de fazla binerse omuzlarına, onlara da kulaklarini kapat. Biz kimsenin deney faresi değiliz onların istediğine göre yaşayalım diktelerine göre iş yapalım. Meslegin çok önemli, ömür boyu seninle kalacak bir şey. Çok iyi karar vermelisin, anne baba bile gidecek de o iş seninle kalacak. Evlenirsen, kocan sana eziyet ederse ondan kurtuluş biletin diploman olacak. Bir gün anana babana bişey olursa aç açıkta kalmaman için en büyük şansın olacak... kimseye el açmayacaksin, çok iyi düşün. sen gidip Oxford'u da kazansan, laf edecek biri her zaman olacak, türk toplumu her zaman için yanindakini olduresiye kiskanip yerme üzerine kurulu toksik bir toplumdur asla sana kendi istediğin gibi yaşama, karar verme lutfunda bulunmazlar aman elalem ne der sonra dimi 😂 yine de sınavın güzel geçer umarım, takma hiç kimseyi o eleştirenlerin hiçbiri seninle birlikte geçirmeyecek o ömrü.
72 Yorumla- +1 yıl
Çok iyi yazmışsınız. Kelimesi kelimesine katılıyorum.
- +1 yıl
Teşekkür ederim:)
+1 yılHayallerinin olduğunu ve seni mutsuz edecek bir bölümde okumak istemediğini ve kariyerini bu yönde şekillendirmek istemediğini canım. Bana kalırsa insanlar bölümleri ilgi alanına göre tercih edebilmeli meslek odaklı olmaktan ziyade. Maalesef ekonomik koşullar, aile baskısı buna izin vermiyor. Seni mutsuz eden, sana uygun olmayan bir bölümdense, senin için en iyisi olması yolunda ertelemek daha da mutlu edecektir. İstemediğin bir tercih hayallerine engel olacak bu daha üzücü. Ailene de bu yönde konuşmalar yapabilirsin. Örneklendirerek.🩷🌺
10 Yorumla
+1 yılHİÇKİMSEYE HİÇBİRŞEY SÖYLEME ZORUNDA DEĞİLSİN. SİZENE * . K SİZE NE. BU BENİM HAYATIM BENİM KARARLARIM SİZENE kardeşim. BU HAYAT BENİM İSTEDİĞİM GİBİ YAŞARIM. Diyeceksin. Ailene de haber vermek amaçlı eğer istediğim bölüm gelmezse mezuna kalacağını söylersin olur biter yok kalma diye mızmız ederlerse size ne bu benim kararım de. Siz ne derseniz deyin ben mezuna kalacağım de akrabaları s. iktir et ne dediklerini umursama onlar için sadece bir cümleden ibaretsin (şunun kızı sınavı kazanamadı, şunun kızı sınavı kazandı, ölünce evine helvan için gelip boş boş konuşup mezarında da en fazla 1 saat durup s. iktir olup gidecek kişilerden bahsediyoruz CİDDİYE ALMASAN MI ARTIK) (AKRABA DEDİĞİN ŞEY EN FAZLA EVİNE MİSAFİRLİĞE GİDİP YEMEK SOHBET VS YAPIP GELDİĞİN YERDİR) bitti bu kadar akraba dediğin kişiler (İyisi varsa o ayrı).
51 Yorumla- +1 yıl
https://x.com/nilihizmm/status/1794376108458283474 bak şu videoya bunu gibi olmak istemiyorsan yukarıda yazdım hayatının geri kalanında buna göre karar al
+1 yılikinci kez mezuna kalmıs biri olarak Şu an bu yanıtı ağlayarak yazıyorum. öncelikte asla kalma demem o kendi hayatın ileride akrabaların veya ailen yapmayacak senin meslegini sen yapıcaksın onlar cekmeyecek kahrını. ayrıca kotu bir bolume gitmektense yani tum omrunu yakmaktansa bir sene daha calısıp adam akıllı biyere gitmek cok onemlı. ama iyi bir bolum gercekten duzenlı ve disiplinli calısma ister ben bu senemde yani ikinci mezun senemde yapamadım hep erteledim cok var nasıl olsa yarın yaparım diye diye son 6 gun ve ben daha oldugum yerdeyım bugunumu de yarın yaparım diye ertelediö. yani eger ertelemek ve tembellik gibi bi alıskanlıgın varsa asla kalma kalıcaksan veya ev ortamı bu psıkolojını kaldıracak bi ortam degılse uniye git orada calıs
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDaha sınava bile girmeden 2. Mezunluğu nu düşünüyorsun? Bi sınava gir, elinden geleni sonuna kadar yap, sonrasına sonra bakarsın, şimdi bu düşünceyle sınava girip kendini de iyice strese sokma. O insanların da belki 10 sene sonra hiçbiri hayatında olmayacak, sen kendi geleceğini düşünmek yerine onlara ne diyeceğim diye mi düşünüyorsun? Bomboş bi yerde bomboş bi bölüm okuyup işsiz kalsan da konuşacaklar, yani her halükarda ağzı olan herkes her olaya yorum yapma hakkı görüyor kendinde, beni ilgilendirmez deyip çenesini kapatıp oturamıyor, sen gerçekten yapacağına inanıyorsan ailen de seni destekliyorsa, evde sınava çalışacak uygun ortam, psikolojini kötü etkileyecek bir şey yoksa hayallerin için mücadele etmeye devam et. Kaliteli bir üniversitede iyi bir bölüm oku, şimdiden başarılar, her şey gönlünce olsun
30 YorumlaBenim de ilk mezun senem. Hayalimdeki hedefimdeki üniversite/meslek için gerekirse 3 kere de girerim 4 kere de. Gençlikten giden birkaç sene nedir ki. Kazanılır okunur, biter. Sonra bir ömür elinde o diploma o meslek kalacak. Kendine vereceğin hesabı değil de şimdiden aileme akrabama ne derim diye düşünüyorsun. Gerçekten şu elalem yok mu. Kimseye hesap vermek zorunda değilsin. Sonuçlar açıklanırken tercih dönemi konuşulursun sonra kimsenin umru olmaz. Rahat ol. Mutlu ol.
30 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBi şey olmaz ben de iki kez mezuna kaldım abartılacak bi şey yok. Hatta iki kez mezuna kalınca çoğu srkadaşımın da iki kez mezuna kaldığını gördüm. EN FAZLA bir iki ay söylenirler sonra susarlar. İstersen mezuna kal istemediğin yere gitme şurada 30 yaşında değiliz insanlar gereksiz yere çok abartıyor dinleme onları
30 Yorumla
+1 yılMerhaba dostum benimde 1. Mezun senem ve umarım bu yorumu diğer yorumlar arasında görürsün çünkü çoğu gerçekten boş yapmış öncelikle şunu atlatman gerek akrabalar bomboşlardır nerde yaşadığını bilmem ama küçük bir şehire daha da sıkıntı mesela ben kırşehirde yaşıyorum üzerine kürtüm akrabaları geç herkes birbirini tanıyor yani bu imanları geç aileni de takmamayı öğrenmen laızm benim ailem hiç bir zaman arkamda durmadı (: yani mesela deneme kötü geçerse birdahakine iyi yap yerine azarlarlar çok yıprandım bende bidaha kalmak istemiyorum... Sınava girmeden mezuna kalma planlarına girme çünkü sınavı kaybettiren mezuna kalma planıdır elinden geleni yap umarım hepimiz için en iyisi olur başarılarr❤️
30 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 982 cevap paylaştı.
+1 yıl2. Kez mezuna kalma sürecinin sonuna geldim. Ağaçtan düşeni dinle: Aile ve akrabalar kesinlikle laf söyleyecek ama emin ol yaşın daha küçük. Üniversiteye başlayıp bölümünden memnun olmayıp sene kaybedip tekrar başlamak daha kötü. İnsanları asla takma ve hedefine kitlen. Hayalinin peşinden git yoksa çok üzülürsün. 2. Mezunluk çok zor süreç kolay demicem ama ucund hayaline ulaşıyorsan değiyor
210 Yorumla- +1 yıl
Netlerin nasil peki şu an 1. mezun senenle arasinda fark var mi
- +1 yıl
@Melezbirkız Aşkım sınavdan çıktım şimdi. Öncelikle fark vardı denemelerde :) tyt mi 25 30 ayt mide 10 15 net arttırmıştım ama yine adam akıllı sıkı sıkı çalışmadım sene içindeki netlerimden düşük bekliyorum şu an
- +1 yıl
ama 1. mezun ile tyt netim arasında tahminen 15 net olacak. Ayt den de 8 9 net. Keyfim yok ama hedefimden yine uzakta kaldım. Bu sene ki deneme netlerimi yapsaydım hedefime ulaşıyordum. Bazı şeylerde nasipmiş yaapacak bir şey yok
- +1 yıl
@Melezbirkız sana tavsiyem bende yapardım o yüzden diyorum başkalarının yapıp yapamadığına bakma herkes aynı değil. Benim bir arkadaşım 350 den 27 bine çekti 3. girişinde bir tanıdığımda 3 sene aynı sıralamayı yaptı.3. sene genel olarak çok daha rahat çekersin ama bu kişisel bir durum. Bak benimde durumum böyle oldu kalmak ile iyi mi yaptım kötü mü bilmiyorum. Çevrem 3 yıl girip kazandığı yere bak diyecek
- +1 yıl
evet Sinav biraz değişikti ya , gitmeyi düşünüyor musun peki bu sene
- +1 yıl
Nereyi istiyorsun hedef ne
- +1 yıl
@Melezbirkız düşünüyorum artık çünkü çevrenin dili ile 3. yılında uğraşırsın ama 4 çok zor. Hedefim matematik öğretmenliğiydi. Düşün en baştan başladım yükselttim ne diyim 4 yıllık bir yerler yazıcam senin ne
- +1 yıl
Himm anladim eğer notlarin ortalamaysa hazirlikta da arada Yks çalişip yükseltebilirsiniz … ben de bakalim sonuçlara göre
- +1 yıl
@Melezbirkız hayırlısı
- +1 yıl
Aynen öyle
- Eğitim & Kariyer konusunda 764 cevap paylaştı.
+1 yılDaha sınava bile girmeden kendini 2. kez mezuna bırakmayı şartlayan birisinden ne köy olur ne kasaba. İnsan bi sınava girer sonucu görür nerelerde hata yaptım nasıl düzeltirim deyip kendini düzenler, bu daha sınava girmeden kendini 2. kez mezuna bırakmış :D
14 Yorumla- +1 yıl
gercwkten boyle ya dedıgın cok dogru bende sınava girmeden ikinci mezun seneme kaldım dedim ve gene aynı yerimdeyim. ne köy oldu nede kasaba
- +1 yıl
Net diye bir şey var. Her bölümün ortalama bir neti ve sırlaması vardır. Ve insanlar denemeye girip bu ortalama nete yakın ya da uzak olduğunu öğrenebilirler. İstediği bölümün neti yüksek ve onun netleri düşükse şimdiden mezuna bırakacağını bilmesi, buna göre daha sıkı çalışmaya başlaması bence gayet mantıklı bir şey. Yani kafadan sallamıyor insanlar “bu sene kesin mezuna kalacağım” diye bunun bir hesaplaması karşılaştırması var. Netleri sıralaması istediği bölümden çok düşükse mezuna bırakacağını bilmesi kadar normal bir durum yoktur.
- +1 yıl
Saçmalama, bu plan değil, bu korkaklık ve bahane
- +1 yıl
Şu an o kadar cahilce konuşuyorsun ki anlatamam. Derler ya cahillerle tartışmak dünyanın en zekisiyle tartışmaktan daha zordur diye cidden de öyle. Ama son kez izah edeceğim sana; bu sınava giren öğrenciler sınava çalışır ve bu esnada sürekli denemelere girerler bu denemeler onların seviyelerini belirler sınavda tıpatıp aynı sonuç gelmese bile en fazla arasında 5 net fark olur. Bu sebeple insanlar önceden girdikleri denemelerle girdikleri sınavın kendi sitesinden netlerini hesaplar ve hatta kazanabileceği bölüme kadar öğrenir. Bu da kesin sonuç olmaz ama gerçeğine oldukça yakın sonuçlar verir. Mesela diyelim ki istediği bölüm yüz bin sıralamayla alıyor eğer sınava girecek kişinin netleri bu sıralamaya yetmiyorsa çok kolay bir şekilde anlayabilir kazanamayacağını. Çünkü senin düşündüğün gibi şansa olan bir şey değil her şey belli tüm puanlar kimin gireceği kimin kazanacağı netlere göre belli. Yani bu ne korkaklık ne de bahane değil olsa olsa tembellik olabilir. Dediklerinle alakası olmayan türden bir sistem.
+1 yılBende ikinci kez kalmıştım ailen sana destek çıkıyorsa diğerlerini düşünmene bile gerek yok eğer çıkmıyorsa kendi kararin olduğunu daha iyisini yapabileceğini söyle ama şunu da aklından çıkarma zor bir psikoloji dersleri yaparsin ama cidden psikolojini çok sağlam tutman lazım
00 Yorumla
+1 yılBunları ve milletin ne diyeceğini düşündükçe 3. kez de mezuna kalırsın. Bak sakın kim ne düşünür ne der diye umursama sadece derslerine odaklan eksiklerini tespit et onlara yoğunlaş derslere kafanı göm ama sosyalleşmeyi de unutma ve sakın kim ne der diye düşünme umursama yoksa seni çok kötü etkiler.
00 Yorumla
+1 yılHepsini hadi ordan yaşamaya bak 9. Kez gireceğim sınava 2 üniversite okudum bıraktım yaşamın meslek seçimin daha onemli bu sene kazanırsam şayet 5 yıl sonra bırakmayı düşünüyorum bı abim vardı 8. Üniversitesini okuyordu eğitim almak her daim beni mutlu etmiştir diyordu 2 çocuğu var adamın Almanca dil eğitimi alıyorduk beraber ilk Almanya'ya giden o olmuştu hayatı yaşa doyasincaya elbet bir gün olacak
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBu senin hayatın, hiç kimseye hesap vermek zorunda değilsin. Sınırların olsun herkese karşı, herkes durması gereken yeri bilmeli. Her ne olursa olsun ve kim ne derse desin, hayallerinden asla vazgeçme. Ve bu senin hayatın, hiç kimse senin hayatını yaşamayacak, bir tek sen yaşayacaksın, güzellikleriyle ve zorluklarıyla sen yaşayacaksın. O yüzden hiç kimsenin sana karışmasına izin verme.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSınava girdim fakat hayalim olan bölümü kazanamadım yüksek hedeflerim var bu yüzden de seneye kadar iyice ders çalışıp hazırlanıp yeniden sınava girmemin daha iyi olacağını düşünüyorum mutsuz olacağım mesleği yapmaktansa yeniden hazırlanmak daha mantıklı diyebilirsin başkalarının düşüncelerini önemseme kendinin ne istediğine bak
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMerhabaaa, moralini bozma bazı şeyler anını ve zamanını bekler emek versen bile. Pes etme kimsenin dediklerine kulak asma herkesin dediğini kafaya taksak hayat yaşanılabilir gibi değil. Hicbir şey kolay değildir hem kolay olsa herkes başarırdi değil mi?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYa sevmedigin istwmedigin bir yerde 4-6 yıl kaybetmekten iyidir öyle düşün açıklama yapmak zorunda değilsin yani biliyorum böyle desek bile akdabalar vs sorup sıkıştırır hiç birini takma sadece ailene durumu anlat umarım istediğin yere gelirsin sonunda
00 Yorumla
+1 yılAynısını bende yaşıyorum. Bir çözüm bulursan bana da haber ver 🥲 Aslında tekrar mezuna kaldığımı söylemek değil de seneye de hedefimi tutturamazsam ne olur düşüncesi kafamı yoruyor. Aileni ilgilendirir ama akrabaları hiç ilgilendirmez işte.
10 YorumlaAilene hedefin daha yüksek olduğu için mezuna bırakacağını soyleyebilrsin fakat akrabaya hesap vermene hic ama hic gerek yok özellikle kimseye istediğin mesleği, puanı söyleme çünkü söyleyince içindeki hırsı dışarıdaki kötü niyetli insanlar sömürüyor yani bir nevi aşırı göze geliyorsun (tecrübeli olduğum icin bu kadar konustum:))
20 Yorumla
+1 yılBende WĞĞWĞWĞWĞPW ama sonuçta bu derdi çekicek olan yine biziz başkalarını bir noktada ilgilendirmiyor. Bu bizim kendi hayatımız hatta yapma lüksümüz var. Sen söyle zaten kimse bir şey diyemez bende korkuyorum söylemeye ama bu benim geleceğim işin özünde hallederiz sıkma canını
22 Yorumla- +1 yıl
Kaçıncı mezun senen ki
- +1 yıl
Benimde ikinci olucak
Bir şey demene gerek yok. Biz kültürlerimiz geleneklerimizden kaynaklı akraba, komşu vs dediklerine çok takılı kalıyoruz. Bir noktada her şeyi serbest bırakmayı öğrenmek gerek. Hayat senin hayatın sonuçta bunu yasayacak olan sensin. Elalem hep bir şey der, ağzı asla boş durmaz bizi mutsuz etmek için. Çok sıkıştıran olursa da canım böyle istedi dersin.
10 YorumlaKimseye bir şey demek zorunda ve açıklama yapmak zorunda değilsin. Bu senin hayatın kimseyi ilgilendirmez ailenden başka. Akrabalar dediğin kişiler zaten başarmani istemiyor birde onlara açıklama gereği mi duyuyorsun? Yapma. Kendini bu kadar düşürme dik dur ne olursa olsun herşeyden önce sen önemlisin...✨
10 Yorumla
u +1 yılKimseye açıklama yapmak zorunda değilsin hem onlara ne ki sen mezuna kalmışsın ya da kalmamışsın yorum yapıyorlar senin geleceğini onlar mı şekillendirecek umarım istediğin yerlere gelirsin
00 Yorumla
+1 yılAilen tamam derse gerisi boş senin karnını annen baban doyuruyo gerisi dış kapının dış mandali sana hayatı boyunca katkısı olmayan insanlar hep konuşur zaten
00 Yorumla
+1 yılBende 2. Ye mezuna kaldım. Çalışmayacaksan asla kalma derim. Sınav anında orta geçti çok stres oldum dersin. Ekonomik şartları ve iyi bir hayat için 1 yılını daha feda etmek istediğini söyle
00 Yorumla
+1 yılistemediğin bölümü okuduktan sonra okumanın anlamı yok nerde nasil mutlu olacaksan öyle hareket et başkalarına göre değil iyi çalış ve kazan istediğin bölümü şehri ben sana inanıyorum.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 368 cevap paylaştı. Kalmazsın merak etme geçen sene hiç çalışmayıp başım ve yayım teknolojileri kazandım hem de meslek yüksek okulu 😂 bu sene çalışarak gireceğim sınava ekpss yi kaybettim zaten
00 Yorumla
+1 yılKalmayacan mezuna o zaman. Yeterli çalışmamanın bedelini ödeyeceksin
Bu insanlar her sene her sene masraf edip hüsran ile karşılaşmak zorunda mı, ne geliyorsa onu yaz oku02 Yorumla- +1 yıl
Bu ülkede kaç kişi çok istediği harika bölümde abi. Ben bile Türkiyede ilk 10.000’e girmek istedim ama 20.000 e girdim; mezuna da kalmıştım bir tık altı okulu yazdım girdim. Ha ben 30-40K ya da beğendiğim yerler vardı ama 10K lık yer de çok iyiydi tabi…
Ama Bunun gibi ağlamadım. Bir şeyi istiyorsan onu en çok isteyen değil bedelini ödeyen alır.
• Finlandiyada yaşamıyoruz Türkiyede yaşıyoruz. Bu ülkede sınava 3 milyon kişi giriyor, bana kalırsa 2 milyon 950 bini sınavı kaybediyor. Bu 2 milyon 900 bini geçeceksen de o dassağın sende olması gerekiyor kafa yapısı ve çalışmak olarak. Bu 5 kere girsin gene kazanamaz istediği yeri 😂
+1 yılAileni anladıkta akrabayı ne ilgilendirir. bir şey olmaz ikincide daha başarılı olabilirsin sen yeterki kendine inan azim et ailenin güveninide kazanırsın zaten azmini gördüklerinde.
00 Yorumla
+1 yılKimse umrumda olmasın kendin için yap, kendin için bitir okulunu. Sonuçta kimse senin ödevlerine, sınavlarına yardım etmedi. Akıl da vermedi. Bu aşamaya kendin geldin. Kimsenin konuşmasına izin verme!
00 Yorumla
+1 yılOkulunu ailem ne der, sülalem, elalem ne dere odaklama hayalin neyse onun peşinden koş. 33 yaşındayım ve ikinci üniversitemi bitirdim.
10 YorumlaBu sene son diyeceksin. Zaten bu senede olmazsa bence başka şekilde yolunu çizmelisin. Bazı şeyleri uzatmanın anlamı yok
00 YorumlaSi***kerim akrabasını de geç zaten başarsan da başarmasan da bir şey fark etmez onlara… AKRABALAR = AKREP
00 YorumlaEğer kendine güveniyorsan devam et. Ailen bunu sende görürse destek olacaktır. Kim ne der çok düşünmeyin
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 584 cevap paylaştı. Kimseyi ilgilendirmez. Hayat senin hayatın. O yüzden sonra pişman olmamak için kendi adına doğru olacağını bildigin kararı ver
00 Yorumla
+1 yılKendin Ol Sınavlara Çalış Kimseye Kendini Açıklamak Zorunda Değilsin Ben İstedim de Özgüvenli Dur ki Ezmesinler Seni Taviz de Verme
00 Yorumla
+1 yılLise mı okuyorsun üni mı ayrıca kimseye bir şey sunmak zorunda değilsin hayat budur bazen düşersin kalkarsın eleştiri yapılıyorsa kulak asma
00 Yorumla
+1 yılBende eskide aşırı umursuyordum söyle düşün sen elinden geleni yapıyorsun olmuyorsa bu senin suçun değil
00 YorumlaDürüst ol direkt gerçeği söyle, saklama hiç. Akrabalar kim ayrıca onlara ne, onlar kim oluyor. Herkes kendine baksın önce
00 YorumlaAileler sizden tecrübeli olduğu için onların hizasına anca 45 yaşınızda gelebiliyorsunuz ve pişmanım tüh keşke dinleseydim oluyor.
00 Yorumla
+1 yılAlo ben geçemedim diyecek, kazanamadım diyecek halin yok sorduklarındada tutturamadım tekrar hazırlanacam diyecen oldu bitti
00 Yorumla
+1 yılBı işe gir, ben de geçen biter kazanamadım, bu yıl mezuna kaldım. Bir daha kazanamazsam bir iş bulucam çalışcam
00 YorumlaAile ve akraba baskısı çok kötü bir şey evde kalirsanda dillerinden dusmezssjn en azından ne çıkarsa gitmeye bak denemekten zarar gelmez
00 Yorumla
+1 yıliyi hazrlandık zemin uygun değildi biz bu durumdan ders cıkartıcagız daha ıyı olup önümüzdeki maçlara bakıcaz
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 342 cevap paylaştı.
+1 yılBu sene olmayabilir
Ama seneye ki için çalışın
Ve onlara da bunu deyin açıkça aileniz sizi anlar bence akrabalar anlamasa bile00 Yorumla
+1 yılNeyine dert ediyorsun allah askina ilk okul mezunu yengenden icin mi sinsi halandan icin mi allah can sagligi versin yeter ki
30 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılKimseye bir açıklama yapma zorunlulugn yok
Hayatta her rolde başarılı olmak zornda deglsn10 Yorumla
+1 yıl2 yıllığa git boş ver, mühendis olmak istiyorsan dgs ile iyi bir üniversiteye geçişin daha kolaydır.
10 Yorumlahayalin varsa ve peşinden gitmeye kararlıysan mezuna bırak aksi taktirde bu büyük ve ciddi bir karar, yapabileceğine inanıyorsan yaparsın, kimsenin de laflarına aldırma sonuçta çalışacak olan sensin ve senin hayallerin söz konusu ablam
20 Yorumla
+1 yılKendini üzmen çok yersiz kimseye hesap vermek zorunda olmadığını anlaman gerekiyor gereken özveriyi gösterdin hedefin için mücadele ettin kısmetinde bu varmış üzülme bence
10 YorumlaBen de yüksek hedefleri olan biriyim kendimi hazır hissetmesem mezuna kalırdım
00 YorumlaOhoo bende 3 kez mezuna bıraktım Bi müddet sonra alışıyorlar takılma
00 Yorumla
+1 yılNormal 3 milyon kişi giriyor. Ya da klasik cevap soruları kaydırdım
00 Yorumla
+1 yılCok biliyorsaniz kendiniz girin canini sevdigim sinavina diyebilirsin
00 Yorumla
+1 yılDünyanın sonu değil kendini üzme yaparsın bir dahaki e
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKimseye aciklama borcun yok. Hayat senin gelecek senin. Hayalin varsa sonuna kadar git 3 sene de kalsan gençsin. Bende 24 yasindayim hazirlaniyorum. İlk.
00 Yorumla
+1 yılSen sınava giriyorsun kimseyi takma seneye başarırsın ya kim ne dedi takarsan motivasyonun düşer
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbak ben 3 kere mezuna kaldım ve bu yılda olmayacak istediğim yer ve ben puanımın yettiği yeri yazacağım. mezuna kalınca bak gördün evde çalışılmıyor. ona göre bir karar ver
00 Yorumla
+1 yılKimsenin düşüncesi umrunda olmasın hayat senin hayatın
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 519 cevap paylaştı.
+1 yılciddi bir şekilde sınırını koyman lazım yoksa her şeye karışırlar.
00 Yorumla - Devamını Gör (99)
Devamını Gör(144)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > İkinci kez mezuna kalacağım. Aileme, akrabalarıma ne diyeceğim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler