Gizli Üye(30-35)+1 yıl- Aslında burada iki adam şekilde yanlış
bazı insanlar gerçekten eğitime karşı ve üretim konusunda karşı geliyor ama bu şöyle bir sebepten oluyorsa kompleks sebebiyle oluyorsa bu çok sağlıksız ve toksik bir durum bence bir insan üretmek istiyorsa kendi geliştirmek istiyorsa burada aslında bir zarar ve yanlış olmamalı insan okuma isteği kendini geliştirmek isteyen dil öğrenme isteği eğitim alma isteği. hatta destek olması gerek
- Bir de ikinci bir tayfa bir de ikinci bir tip var: eğitim göreceksin istesen de okuman lazım sen de bitir okulunu işte sen de çalış sen de yardımcı ol ekonomik çok zor. Yani yalnız başıma yapmayayım yani kadına şöyle bir durum oluyor işine eğitimli olmak zorundasın ben eğitimdeyim sen de eğitimde olmak zorundasın yanıma yakış Mak zorundasın veya para kazanmak zorundasın böyle bu bu da çok itici bence aynı derecede
05 Yorumla- +1 yıl
nedir demek istediğin kanka?
kadınlar ister çalışır kendi ayakları üzerinde durur erkeğe muhtaç olmaz; ister okumaz çalışmaz eve ekonomik katkısı olmaz paşa gönülleri bilir...
:)
erkek ise illa ki çalışıp evin geçimini sağlamak zorunda.
Kadınlar eğer aynı erkek gibi çalışma özgürlüğü istiyorsa aynı erkekler gibi çalışmama özgürlüğünü de kaybetmeyi göze alacaklar
Cevap sahibi+1 yıl@noperva1975
Kadınların şu an ki evlilikten korkmaları daha da yayıldı demek istedim…
Bu sana mantıklı gelmeyebilir hatta kadınlarda mantıklı bulmuyor ama evlilikten eskiden erkekler korkarken dediğin noktalardan dolayı
Artık kızlar daha çok korkmaya başlıyor oldu…- +1 yıl
evlilikten korkması gerekenler erkekler kardeşim... yani kızlar evlilikten korkmayacak diye önlerine bir yatmayı önermediğin kalmış mesajında...
sürekli her halükarda almak alan olmak; hiçbir yük altına girmeden hak sahibi olmak için evlenmeyi düşünen kızlar da bir zahmet evlilikten korksun
😃 ben fikrimi belirtmemiştim ama ben de belirteyim.
Evet şöyle haksızsın demiyorum ama bunu erkek olarak söylemek çok güzel durmuyor…
Hesabı kim öder sorusu vardır ya mesela
Aslında bu en güzel örnek bence
Sen şimdi diyeceksin ki erkeğe cüzdan olarak bakmak yanlış hesabı hep erkek ödemesini şart koşmak yanlış
Burada haklısın
Ama bir kadına işte kadınlar da ödesin arada erkekler cüzdan değil demek erkeklerin söylemesi bunu erkeklerin dile getirmesi de hoş durmuyor
Benim düşüncem şöyle:
Kadınlardan bir beklentisi olmaması gerekiyor ekonomik anlamda yani erkeğin güçlü olması gerekiyor her Anlamda.
Erkek hesabı ödemeli bence bu benim fikrim.
Ya bu örnekten yola çıkıp genel Genel bir bakış açısı ortaya koymak mümkün.
Hayatım müşteri bu her anlamda. Erkek ve kadın da sonuç olarak kendini bir görevde yalnız hissetmek yerine sorumluluklarını yerine getirdiğinde aylık için sevdiği için bunun mutluluğunu yaşayacak bir iletişim ve anlayış olmalı bakış acısı olmalı
- +1 yıl
erkek hesabı öder tamam ama hayatta ebeveyn ve evlat arasındaki ilişki hariç karşılıksız bir şey yoktur. Her ilişkide az veya çok "al-ver" denegesi olması gerekir.
Yani kadınların hem çalışmama hakları olsun ama aynı zamanda her istediklerinde de iş bulup çalışma hakları olsun ama erkeğin böyle bir opsiyonu olmasın diye bir şey söylersen bu olmaz.
Erkek olarak doğruları söylemek hoş durmuyoyorsa hiçbir şey söylememek de bazen anlaşılabilir bir şey...
erkek kadından güçlü olacaksa bunun da bir anlamının olması gerekir. Eğer sen erkeğe illa ki kadından beklentisi olmayacak kadar güçlü olma görevi yüklüyorsan bunun karşılığında bazı yetkilerinin de olması gerekir kadının üzerinde.
yani ben erkeklerin gücünün maskülenliğin temeli olduğu konusunda hemfikirim ama hep vermek ve almaya gelince eleştirilmek erkeğin mahkum olduğu bir durum olmamalı.
şimdi sen hem "bir insan üretmek istiyorsa kendi geliştirmek istiyorsa burada aslında bir zarar ve yanlış olmamalı" dediğin zaman erkeğe "kadın kendini güçlendirmeye karar verirse sen de mecbur ondan daha güçlü olmak için uğraşmak zorundasın" filan demiş oluyorsun
- Aslında burada iki adam şekilde yanlış
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu kisiden kisiye degisir ya. Ne kocalar var fatura, borç, eline biraz harcliktan sonra aldigi maasi ya da kazanci hanima komple veriyor sonrasini sormuyor bile ne yaptin diye.(amcam yengeme karsi boyle yapıyor, ig te ilgili bir reelste kocasinin boyle yaptigini soyleyen cok kadin vardi. Allah razi olsun 5 kr kadinin burnundan getirmeyen adamlara)
Ne kocalar var karisinin emekli maasini yatırıyor. Ne kocalar var esinin hayallerini gerceklestiriyor. Ne kocalar var karısını okutuyor, her turlu ihtiyacini karsiliyor.(kiz okumus, atanmis olsa ya da erkek hanimi emekli etse o para eve girecek, ekstra kazanc olacak zaten, erkek her turlu avantajli) bir yerlerde deger goren, karisinin, cocuklarinin annesinin emeğine, fedakarligina saygi duyan, bunu bir sekilde ödemeye çalışan erkekler var.
Tabi tam tersi de var. Iyi insan önemli, ona denk gelmek önemli. Benim arkadaslarim var evlenince rahat eden, kocasi bebek gibi bakan, baba evindeki muameleye bu sekilde son veren.
Babasi okutmayan da var. Lise mezunu sonrasi evlen diyen ya da bir işe gir de çalış diyen de. Benim tanidigim var karisini okutan. Erkek bunlari başa kalkmiyor helali hos olsun diyorsa Allah razi olsun denir. Sonra o konudaki kazancta beraber yenir.
Ha boyle yapmayanlarda var. Biri babam mesela. Iki kizi var bizi ne kadar okutmaya calistiysa aynisini anneme yapmadı. Annem kendi babasi icin bu konuda hakkim helal degil, keske okutsaydi der.
Babam annemin emeklisini de yatirmadi (simdi de, bu pahalilikta keske yatirsaydim 10 bin daha girerdi eve diyor) annem ortaokul mezunuydu liseyi bitirsin demedi, ön ayak olmadi maalesef. Annem bunu soylediginde de ben senin baban degilim, niye okutacakmisim, herkes kendi cocugunu okutsun demisti. Annemi bilmem ama benim agirima gitmisti. Iki kizi var damadi boyle davransa hosuna gider miydi?
Yani kiz cocugu okuyacaksa kimin elinden okur belli olmuyor. Baba iyiyse baba da okumak lazim. Degilse, eş iyiyse o okutuyor. Ikisi de iyi degilse hicbir sey olmuyor zaten. Kendi basinin caresine bakacaksin.
Her eş bir degil. Her baba da, baba degil. Cok merhametli erkeklerde var. Iyi ki de varlar, karisina her turlu sahip cikan, maddi manevi destekci olan, okutan, kpss gibi sinavlara hazirlanirken ders calisabilsin diye ev işlerini üstlenen "adamlar" var. Allah razi olsun öyle adamlardan. Allah hepimizi iyi, hayirli insanlarla karsilastirsin.
158 Yorumla- +1 yıl
hem emeklisini yatır, hem okusun diye ev işi yap, hem evi geçindir... ondan sonra elde edeceğin şey "merhametli erkek" sıfatı olsun...
Cevap sahibi+1 yıl@noperva1975 bu dediğim erkekler nadir. Geneli karısı dışarıda calissa da işten sonra eve gelip yatiyor başka da sorumluluk almıyor. Calisip para kazanan, eşine maddi destek olan, çocuklara bakan, her akşam yorgunlukla 1 tencere yemek çıkarmaya çalışan, evi çekip çeviren üstünde tonla sorumlulugu olan kadınlar var ve bu ulkemizde, bu saydığım erkek tipinden çok daha fazla.
Bu kadinlar maddi manevi erkeğe destek olurken sorun yok erkek, kadina her sekilde destek olunca mi sorun oluyor?
Eskiden de hem evde hem tarlada çalışır destek olurlardı erkek bir tek dışarıda çalışır yine eve gelir hizmet beklerdi. Simdikinin tek farkı kadinin çalışmasının emekliliği ve kazancı olması. Bu durumda erkeğe maddi imkanda sunuyor üstelik. Bu tablo ulkemizde daha fazla. Kadın calisip para kazandıktan ve diğer her işi yaptıktan sonra erkeğe ne gerek var peki?
İlk yorumundaki erkek tipi ulkemizde çok yaygın değil. Ama kadın calissa da tüm sorumluluk ustunde calismasa da, işinize de en çok böylesi geliyor.
Cevap sahibi+1 yıl@noperva1975 Sen erkek olarak aşçı istesen para vereceksin, eve temizlikçi çağırsan para vereceksin, çocuklara bakan birini istesen para vereceksin eş diye aldığınız, tum bu emegi, fedakarlığı yapan kadina emekli yatirmak falan cok mu zor geliyor?
Dışarıda hizmet alsan para vereceksin, esin bunu yapiyorken dışarıdaki hizmete/kadina vereceğin parayi eşine, hayat arkadasina, çocukların annesine vermiş oluyorsun.
Turk erkekleri olarak kadinlari evlilik adi altinda bedavaya kullanmaya, tepe tepe kullanmaya, etinden sütünden yararlanmaya o kadar alışmışsınız ki bunun karşılığını biraz veren erkek duyunca gorunce , ne kadar zorunuza gidiyor ama...
kadinlar tüm bunları bedavaya yapıp, bir de çalışıyorsa eve para getiriyor ama kimse kadını takdir etmiyor. Yukarıdaki saydığım şeyleri yapan erkekler yine merhametli erkek deniyor, Allah razı olsun deniyor. Kadinin emegine ne sıfat kullanılıyor? Ben soyleyeyim sen ne yapıyorsun ki diye kucumseniyor.- +1 yıl
pardon da ben kazandığım parayı zaten eve yatırıyorum; dünya kadar emekli primi de vereceksem neden kendi yaşam standardımda yaşatayım ki onu?
Ben ne yiyorsam o da yiyor; ben nerede tatil yapıyorsam o da orada tatil yapıyor; ben giyimime ne kadar harcıyorsam 2 misli onun giyimine harcıyorum...
kirasını ödediğim evde o da ben de aynı istifade ediyoruz;
Ortak çcouğumuzun giderlerini de ben veriyorum;
bir de üzerine para vereceğim öyle mi?
çalışan kadınlar var ama eve para getirdikleri filan yok.
Ha çok zorluk içinde mecburen çalışanlar getiriyor ve o zaman da eşlerinin ev işlerine yardım etmesi gerekir. O ayrı konu ama kadın çalışmıyor sadece ev işi yapıp sabahtan akşama kadar ağır sorumluluk altında çalışıp para kazanan kocasıyla aynı hayatı sürüp bir de üzerine parasal kazanç mı elde edecek?
Cevap sahibi+1 yıl@noperva1975 abicim yabanci kadina mi yatiriyorsun ki? Baban annene böyle yapsa hoşuna gider mi?
Sen kadın için yatirmayacaksin ki o parayı. Sana omrunu veren eşin icin de yatirsan bir sey olmaz zaten. Aile, çocuklar için yatiracaksin bir nevi.
Kuzenim annesinin emekli maaşıyla okudu. Baba evi gecindirdi. Annesinin emekli maaşı da kıza yatırıldı il dışındayken.
Eve döndüğünde de annemin emeklisini beraber harcıyoruz diyordu. Ev alacakları zaman kadın o emekliyi altin yaptırıp kenara koymuş, çıkarmış vermiş sonra. Senin annende böyle yapmadi mi sanki?
Turk kadınları genelde böyle yapar zaten eline 3 kr para geçse kenara atar lazim olur diye.
Sen ortak yaptigin cocuğun sadece giderlerini karsiliyorsun ama. Gece gündüz eşin baktı, hastayken eşin yanındaydı, gece kaç defa kalkıp emziren eşindi, okul etkinliklerine veli toplantılarına eşin gitti, cocuk yaramazlik yaptıysa tüm mahcupluguyla eşin gitti ilgilendi, çocuğun tüm nazilli eşin ilgilendi.
Seni kim buyuttu? Kim emek verdi sana? Annen mi baban mi? En cok kimi gordun yanında? Babanı mı? Anne Baban seni ortak olarak yaptı. Peki en çok kim vardı yanında?
Para veriyorum, giderleri karsiliyorum diye iyi baba olmuyorsunuz şunu kafanıza sokun artık.- +1 yıl
eee... kadın da yemeği yabancı bir adama mı yapıyor? temizliği yabancının evine mi yapıyor?
kadın evinin temizliğini yapıyor ve yemeğin de yarısını kendisi yiyecek yarısını kocası yiyecek... burada adamdan ayrıca parasal menfaat olarak emeklilik parası vs istemesi neyin karşılığı oluyor?
sadece gideri dediğiniz şeyi tek kelimeyle küçümsüyorsunuz ama eski kadınlar aynı anda 4 çocuğa bakıp çamaşır makinasının olmadığı, buılaşık makinasının icat bile edilmediği, ev, in içinde suyun bile akmadığı , air fryın hayal bile edilemediği dönemde bu işleri yapıp bitirebiliyordu. Demek ki bugünkü kadınlar tüm bu araçların avantajıyla zamanlarının çoğunu boşa çıkarabiliyorlar...
Dahası bir erkeğin dışarıda para kazanmasının ev işine göre çok daha apğır bir sorumluluk olduğuna dünya kadar delil var.
En başta kadın kocasından ayrılıyor ve çocuk kendisinde kalırsa aldığı nafakayı bir kenara bırakıyorum o her türlü erkeğin boynunun borcu ama kadın çocıuksuz bile olsa, kocası da boşanmada kusursuz bile olsa mahkeme adamı kadın bir daha evlenene kadar nafaka ödemeye mahkum ediyor. Neden? Kadın çalışmıyor kendine bakamaz; adamın evlilik sırasında verdiği ekonomik desteği evlilik sonrasında da sürdürsün mağdur olmasın deniyor...
Ama kadının evlilik boyunca ev işi yaparak adama yaptığı yardım devam etsin denmiyor yani kadına "sen de kocan evlenene kadar haftada 1 kere evine git bulaşık çamaşır yıka" denmiyor...
- +1 yıl
Neden çünkü mahkeme de biliyor ki erkek kadının sağladığı tüm bu destekleri dışarıdan para ile destek alarak veya biraz kendisini zorlayarak elde edebilir o yüzden erkek için böyle bir telafi istenmiyor... Ama kadının mahrum kaldığı maddi destek kadın evlenene kadar veya maddi gücü kocasıyla eşitleninceye kadar devam etsin deniyor neden çünkü kadının kocasının sağladığı desteği telafi etmesi imkansız...
ve bu nafaka denen şeyin ortadan kalkmasına feministler bile karşı çıkıyor çünkü yukarıda söylediğimin doğru olduğunu biliyorlar. Kadınlar ama özellikle bugünün kadınları aile içinde alan konumundalar ama bununla da yetinmeyip daha çok alan olmak için maaş ve emeklilik filan gibi talepleri var.
Cevap sahibi+1 yılEski erkeklerde gerekirse ek iş yapardı kadinin çalışmasını talep etmezdi. Akşama kadar çalışır kadinin yaptığı hizmeti hakederdi. Şimdi çok zorlu bir işi yoksa memur, öğretmen falansa eve gelip yan gelip yatiyor. Bu pahalilikta para yetmiyor diye söyleniyor. Kimi kadını çalışmaya zorluyor para girsin eve diye.
Ama eskilerden bahsedeceksek erkek evine, yuvasına her türlü bakardı, şimdikiler gibi gocunmazdi.
Senin bahsettiğin teknoloji sadece kadınlara değil erkeklere de var. İş hayatında eskiden bilek gücü, insan gücü vardı ve erkekler gerçekten yoruluyordu.
Şimdi büyük çoğunlukta birçok iş yerinde işleri robotlar, makineler hallediyor. Çalışanlar tuşa basıyor, işle ilgili birkaç bir şeyi düzeltiyor tamam.
Yani siz erkeklerin disardaki işi de günümüzde fazlasıyla kolay, eskisi gibi insan gücünü fazla kullanarak yorulmuyorsunuz.
Nafaka dediğin şeyin ortalaması 300 lira. Hepiniz acun ılıcalı, cem yılmaz kadar kazanmadiginiza göre yüksek nafakalar vermiyorsunuz. Nafaka verilse bile ödemeyen erkekler var.
Çok cüz i rakamlar dönüyor ortalıkta. çünkü ülkenin yarısı asgari ücretle çalışıyor. Asgari ücret düzeyine ne kadar nafaka düzenleyebilirsin ki? Erkekler olarak çok kazanıyormuş, vergi rekortmeniymis gibi davranmayin yani bir zahmet.
Cevap sahibi+1 yılKonuyu da çok dağıtıyorsun. Eşin maddiyat dışında her şeyi ustleniyordur. Sen ise bir tek calisip para kazaniyorsun. Mesain bitince rahat ediyorsun.
Yapılan araştırmalarda erkekler Evi dinlenme yeri olarak görürken kadinlar iş yeri gibi görüyormuş. O yüzden disarda olan ya da çalışan kadınlar eve gitmek istemiyormuş. Çünkü orada dinlenemeyecegini, yan gelip yatamayacağını biliyor.
Cogu çalışan kadın iş yerini dinlenme alanı olarak görüyor. Evde, ev işleri, çocuklar daha yorucu, işte bir tek sorumluluğum var onu yapıyorum bitiyor. Mesaisi bitiyor, karşılığında para alıyorum diyorlar.
Senin mesajın bitiyor ama eşinin bitmiyor. Sen emekli olacaksın, emekli maaşı alacaksin ama eşin alamayacak. Ve eşin ömür boyu yemek, temizlik uğraşıp duracak, cocumlari buyutse de bu sefer torunlara bakacak buyutecek belki ama sen bunlari yapmayacak, emekli olunca keyfini cikaracaksin.
Senin 30-40 yil sonra calisma hayatin bitecek ve rahat edeceksin. kadınların yaptıkları işlerin emekliliği yani bir sonu da yok. Annen seni varsa kardeşlerini buyuttu gönderdi. Hala evde iş yapıyordur, hala temizlik, yemek yapıyordur kac yaşında kadın. Ama baban emekliyse rahata ermiştir. Ev kadınların yaptıkları şeylerin maaşı, mesaisi, emekliliği yok. Bari bir emeklilik olsun dendiğinde de sen gibiler bunu bile çok görüyor ne yazik ki.
Erkekler esleri memlekete , annesine gittiğinde perişan olurlar. Yemek, temizlik yapacak biri yoktur mecbur kendileri yaparlar o zaman bir kısmı anlar ne zormuş ya, hanım gelse de alsa şu sorumlulukları der çoğunuz. Hanımı çağırır durursunuz artık gelsen diye.
Birkaç hafta bile kendiniz icin yemek, temizlik, ütü yapmak zorunuza gider, zor olduğunu da görürsünüz ama kadın ömür boyu yapar, yaptigini da ne yapıyor ki diye kucumsersiniz.
Annenizin yaptıkları çok kıymetli olur ama eşinizin yaptıkları görev olur. Halbuki ki ikiside aynı şeyi yapar, sizin çocuklarınıza annelik yapar, emek verir ama görmek istemezsiniz. Sende şu an görmek istemeyen taraftasın.
Cevap sahibi+1 yıl@noperva1975 Annelerin hayırlı evlat, özellikle hayırlı bir oğlan çocuğu yetistirmeleri gerçekten çok önemli.
Binbir emekle doğur büyüt sonra başta eşi olmak üzere diğer kadınlara karşı kin beklesin, emeklerini zerre görmesin. Bir kadından çıkan, bir kadının yetiştirdiği erkekler nankörlük üstüne nankörlük etsin.
Para kazanmak zor değil siz erkeklerin büyüttüğü kadar. Birçok işte çalıştım. Birçok kadında bunu söyler. Erkekler 3 kr çalıştıklarını, gidip işte yorulduklarini öyle bir anlatıyorlar ki ben çok zor sanıyordum derler.
Erkekler yapmadıkları askerliği bile sallayarak, abartarak anlatirlar. Basit bir gribi ölümcül hastaliga yakalanmis gibi yasarlar abartarak. Siz erkeklerin calismasi da boyle.
Heleki gunumuzde teknoloji sagolsun calismak hic zor degil ama yeni bir icat yapmış gibi, ustunuzden tır gecmis gibi lansetmeniz yok mu ah siz erkeklerin.
Bazı işler zordur kabul, kadinin fıtratına da uygun değildir, bazı işler gerçekten erkeklere göre onlara lafım yok sözüm meclisten dışarı ama genel olarak erkekler hayatta aldıkları tek sorumluluk olan calisip para kazanmayı çok buyutuyorlar.- +1 yıl
yan gelip yatmayacak kimse öyle yok... ben eski veya yeni erkekten bahsetmiyorum. Sen de zaten babandan ve eski nesilden başka erkeklerden bahsediyorsun...
ben kimseye nankörlük filan etmedim ama sen babaların rolünü "o kadar zor değil" diyerek küçümsemeye çalışyıorsun.
Neymiş efendim benim yanımda annem babamdan fazla bulunmuş. Eeee... o çalışmayan bir kadın olarak evde çocuklarına bakmakla görevli olduğu için tabi ki benle aynı ortamda daha fazla bulundu; benim bakımımla annem ilgilendi tabi ki... nankörlük filan yapmıyorum... babam da görevini yapıp eve para getirdi annem de o parayla alınan malzemelerle beni de kardeşimi de doyurdu evi de temizledi...
Sonra ne oldu? Babam senin küçümsediğin o işlerin stresiyle kanser olup 60 yaşında öldü. Annem de onun emekli maaşıyla yaşamaya devam ediyor. Allah daha uzun ömür versin ama yani bhabam yaşarken de annem gençken de şimdiki kadınlar kadar ev içi teknoloji olmamasına rağmen annemin kendine ayıracak tonla vakti olurdu. Komşulara çaya kahveye de giderdi günlere filan da giderdi; evde televizyon seyretmeye de vakti olurdu.
babam ise eşşek gibi çalışır akşam yemek saatinde evde olurdu. Yemekten sonra da bizimle de ilgilenirdi ama tüm gün çalışmış zaten kısa süre sonra uykusu gelir uyurdu. Tabi ki annemi daha fazla görürdük yanımızda ama o bizim için annemin daha fazla şey yaptığı anlamına gelmez. O evde otururken ödememiz gereken kirayı, annem ev işi yaparken gereken temizlik malzemesini, yemekklik öte beriyi alnının teriyle çalışıp getirmiş babam...
şimdi bir de o yükün arasında bir de annem için emekli primi mi ödeyecekti? bunun için eksik kalmış karısına hakkını vermemiş mi oldu?
- +1 yıl
Teknoloji ev işlerini çok kolay hale getiriyor; erkeğin dışarıda para kazanmasını kolaylaştırmak şöyle dursun zorlaştırıyor. Bir adam elektrik süpürgesini çamaşır makinesini eve getirdiği zaman evde daha önce bu işleri eliyle yapan karısını evden kovmaz; ancak bir patron işyerne teknolojik bir alet alıyorsa satan şirketin satış temsilcisine şu soruyu sorar:
bu makine kaç kafa kopartacak? Kaç kafa kopartacak ne demek biliyor musun? o makina sayesinde ben kaç işçiyi işinden kovabileceğim, kaç işçiyi ekmeğinden edip ona verdiğim maaşı cabe atabileceğim? eğer o teknolojik icat fabrikadan işçi kovma şansını vermiyorsa o patron o makinayı neden alsın? işçisi rahat etsin diye mi? en iyi ihtimalle ne olur? Aynı işçi 1 saatte 100 mal üretiyorsa 200 mal üretir ama işi kolaylaşmaz... içi kolaylaşacak olursa zaten kazanacağı para azalır. Zaten işi çok kolaylaşırsa 2 kişinin işini 1 işçiye yıkıp 1 işçiyi kovarlar. - +1 yıl
ev işiyle dışarıda çalışmanın temel farkı burada gizli zaten. Bir erkek veya kadın dışarıda çalıştığı zaman ekmek aslanın ağzındadır yani bir erkek eve ekmek getirmek için başka bir erkeğin elinden ağzından ekmeğini çalmak zorundadır. Bir işe giren erkek başka birinin o işe girmesine mani olmuştur. Bir nevi onu işsiz bırakmıştır. veya ticaret yapıyorsa ve bir satış yaparsa başka birinin satış yapma fırsatını elinden alarak o satışı yapar. Yani belirli standart bir düzlemde çalışıp para kazanmak diye bir şey yok...
Kadın ise ev işi yaparken komşu kadınla yarışmak ve onun işini yapmasına engel olmak zorunda değil. Erkekleri eve yemeklik malzemeyi getirdiği müddetçe tüm kadınlar yemek yapabilir. Kimse o kadının yemek yapmasını engellemek zorunda değil kendi yemeği pişsin diye. Ama dışarıda çalışma öyle değil.
Sen neden ülkede intihar edenlerin %80'inin erkek %20'sinin kadın olduğunu zannediyorsun? erkek evine para getiremediği anda tüm işlevi bitmiş hisseder. Ailesi de yakın uzak çevresi de onu işe yaramaz biri olarak görür. O ekmeği ya getirecek ya da ailesini kaybedecek; kimisi illegal yollara başvurur kimisi içkiye vurur kimisi intihar eder... kadınlar kadar kolay yaşantıları olsaydı intihar ederek yaşantılarına son verme oranları kadınların 4 misli olmazdı... - +1 yıl
gelelim askerlik meselesine:
Sisz hiç en ufak bir özgürlük kırıntısına sahip olmadan 6 ay 1 sene bir yerde kapalı kaldınız mı? Sabah kalk borusuyla kalkıp yat borusuyla uyumaya zorlandınız mı? Ne yiyeceğiniz konusunda en ufak söz sahibi olmadan aylarca yaşadınız mı? Karda yerde süründünüz mü? Çıplak elle ot yoldunuz mu?
hiç tanımadığınız ailenizden olmayan insanlardan sırf yanlış selam verdiniz veya bir şeyi eksik yaptınız diye tokat yediniz mi?
Sen hiç diş macunuyla kol kırmak nedir duydun mu? Evet diş macununun anesttetik etki yaparak acıyı hissettirmeyeceğine güvenerek kendi kolunu kıran ve bu sayede eve gönderilmeyi uman askerler var. Abartıyoruz öyle mi?
Hiç olmadığınız bir yerin zorlukları konusunda ahkam kesmeyin...
Bir asker vardı inşaat işçisi. Çocuk inşaat işçisi ama askerde ellerindeki nasırlar iyileşmiş. Neden çünkü sivildeki kadar ağır iş yapmadığı için nasırları iyileşmiş. Ortapedik yatakta yatıyor; yattığı ortam soğuk değil. Sivilde inşaat betonunda yatıyor belki de... Ama o çocuk bile şafak sayıyordu. takvimdeki günleri tek tek karalıyordu. Yani yaşanan tüm o zorluk ve fiziksel eziyetlerden çok daha ağırı orada özgürlükleri elinden alınmış hapis yaşamak çünkü sivildekine göre çok daha az eziyetli günler geçiren askerler bile şafak sayar orada...
Başka bir askerden örnek vereyim. Lokman adında bir asker ve şöfördü. Çocuğu komutanlar her gün döverdi. Aracı 2 dakika geç getirse dayak; aracı süreken araba biraz fazla sallanırsa ana avrat küfür; gıkı çıkmaz... çocuğun burnu yamuktu bir gün sordum.
Çocuk fanatik galatasaraylı şampiyonluk kutlayan fenerbahçelilerin arasına dalmış... dayaktan öldürüyorlarmış biri çekti beni çıkardı ölümden kurtardı diye anlattı... Burada bana yapılanlara nasıl sabredebildiğimi bu kadar sabırlı olabileceğimi asla düşünemezdim dedi...
Cevap sahibi+1 yıl@noperva1975 eski erkekle yeni erkegi karsilastirmiyorum deyip eski ve yeni kadini, teknolojiyi falan karsilastiriyorsun ama.
Kimsenin işini, babaligini kucumseme derken kadinlarin işini kucumseyip, kadinlarin kolay yaşami diyorsun ve daha nice celiskili cumlelerin var. Işine geldigi gibi konuşuyorsun.
Kadinin hayati kolay degil. En basta biyolojik olarak zor zaten. Reglisi, hamileligi, dogumu, regl/dogum sancisi, lohusaligi, menapozu, vucudunda bitmek bilmeyen agrilarla doguyor ve yasiyor kadinlar.
Duygusal ve detayci olan kadin psikolojik olarakta daha zor bir yasami var. Allah o yuzden demis ki kadinlari uzmeyin, onların kederleri derin olur, guzellikleri gider, doğurganliklari azalir demis. Peygamberimiz yine kadinlara kristal benzetmesi yapmis yaratilislari, duygusalligi, detayciligi geregi cabuk kirilir, incinir diye.
Regl donemini eziyet olarak bahsetmis Allah. Kadinlar biyolojik ve psikolojik olarak bunlara sahipken hayati kolay diyemezsin Allah'tan kork. Allah'in kendisi de kadinin bazi donemleri icin eziyet olarak bahsederken senin gelip kadinin hayati, yasami kolay demen hic dogru degil.
Toplumsal olarakta bizim ulkede kadina olan bakis acisi ve baskinin haddi hesabi da yok. Toplumsal olarakta zor bu cinsiyetin icinde olmak. Oyle kadinlarin yasami kolay falan diyemezsin azicik vicdanin, aklin, dusunme kabileyetin varsa.
Allah gucu siz erkeklere vermis bize degil ama oyle nazlısınız ki, calismak bile zor geliyor size, bazen Rabbimin erkege verdigi guc bu mu diye bakakaliyorum siz erkeklere.
Evet erkek evine para getiremedigi anda tum islevi bitmis hisseder. Neden peki? Cunku kendinize aldigin baska sorumluluk yok.
Kadin calismiyorsa evde kendine yapacak bir iş bulur, boş durmaz, cocuk falan yetistirir. Calisiyorsa ekstra iş yapar. Erkegin calismaktan baska sorumluluk olmadigi icin bu muamele yapiliyor.
Sizde cocuk bakip, ev iş yapsanız sizin icinde ev ile ilgileniyor, bir seyler yapiyor denir. Siz kendinize aldiginiz sorumluluk geregi degerlendiriliyorsunuz. Bu fa tek calisma hayati olunca buna gore degerlendiriliyorsunuz.
Beyefendi bu gibi durumlar senin icin zorsa calismak zorunda degilsin. Yorumlarından birinde kira oduyorum, tatile gidiyoruz, evi ben gecindiriyorum, cocugun maddi ihtiyaclarini ben karsiliyorum diye bir ton sey saymistin. Evi geçindirmek en basta zaten erkegin görevi ama zor geliyorsa yapmak zorunda degilsin boyle aglayacagina.
Zoruna gidiyorsa evlenmeseydin, baba olmasaydin. Para kazanmayi, calismayi belli ki fazla buyutuyorsun yapma o zaman.
Calismak bu kadar gucendiriyorsa seni yapma. kendini kadinla kiyaslayip onun yasami sana daha kolay geliyorsa evde oturabilirsin, evde otur cocuk bak, yemek, temizlik falan yap, komsularla altin gunune git sende, cok zevkli ve kolay geliyorsa sana. Kadin olmak kolaysa kestir gitsin arkadaşım inan her seyin bir yolu var.
Evlen diye silah mi dayadilar, baba ol diye silah mi dayadilar, calis diye silah mi dayadilar?
Bu ulkede 30-40 yasinda hala eli is tutmayan, calismayan erkekler var onlara bir sey olmuyorsa sana da olmazdi. hicbirine mecbur degildin bu kadar soyleniyorsun madem.
Ayrica hadi ben mezunum evde kpss calisiyorum. Arada kafa dagitmaya giriyorum buralara. Calisiyorum, para kazaniyorum diye kafa utuleyen sen sabahtan beri benimle bu sitede konusuyorsun.
Bugunde haftaici yani iş zamani. Calisiyorum dedigin meslegini oturup bu sitelerde yorum yazarak mi yapiyorsun? Kamu da var böyle oturup o site benim, su site senin gezip duran, orada sadece varligi olan. Tikir tikir maas alan.
Nobet usulu, vardiyali falan çalışıyorsan bile git uyu, uykunu al sabahtan beri konusup duruyorsun. bu nasil calisip para kazanmak, yorulmak anlamadim
Cevap sahibi+1 yılBazi erkekler gercekten kadinin cennet anahtari oluyor. Belli ki kismen sen de oylesin. Allah karina sabir versin.
Ilk yorumumda bazi erkeklerin fedakarliklarindan bahsetmistim, kendim adina da tesekkur etmek istedim boyle eş olmayi başarabilenlere, Allah razi olsun dedim, geldin yorumuma salca oldun, zoruna gitti boyle hemcinslerinin olmasi.
Ilk yorumumda yazdigim seyleri yapanlarin mukafati elbet olur. Rabbim merhamet edene merhamet eder. Eslerinde birbirlerinin gonullerini hos etmesi hem bu dunyada hem obur dunya da güzeldir.
Niye birilerine, ozellikle esine, ailene yapacagin , yaptigin iyilikleri, fedakarliklari bu kadar dusunuyorsun, öne surüyorsun.
diger erkeklerin hanimlarina goz bebegi gibi bakmalari, hanimina emek vermeleri seni bu kadar rahatsiz etmesin. Herkes kalbinin ekmegini yer.
Ama sen bu kafa da degilsin, bosuna konustuk yani. Olaylari nerelere getirdin sabahtan beri. Daha da yorum yazmam, yazdiklarini da okumam. Yeterince vaktimizi aldik birbirimizin. Iyi gunler.- +1 yıl
eski babalığı ve yeni babalığı kıyas ediyorsun ama kerameti kendinden menkul bir şekilde kıyas yapıyorsun. Eski baba gibi yeni babalar da var yeni baba gbi eski babalar da var... dahası eski babalar yenilerden çok daha az çocukla ilgilenirdi mesela. Bunları sen kendi kafandan klişelerle kıyas ediyorsun.
Benim yaptığım kıyas ise analitik bir kıyas. 50 sene önceki kadınlar elektrik süpürgesi olmadan, çamaşır makinesi olmadan, evde sıcak su akmazken, çamaşırı bulaşığı evde yıkarken ve yine de gün 24 saat iken işlerini yapıp bitirebiliyorsa bugünkü kadınlar tüm bu kolaylaştırıcı unsurları kullandığında dünya kadar zaman artıyor olmalı. Bunu inkar edebilir misiniz? İnkar edebilmeniz için bugünkü kadınların babaannelerinin yapmadığı tonla işi hallediyor olması lazım ki denge kurulsun değil mi?
Buna cevap diye erkeklerin işlerindeki teknolojik yeniliklerden bahsetme gafletinde bulundunuz ona da cevap verdim. Kimse kimseye kolay iş için para vermez maaş vermez... Canını çıkartıncaya kadar çalıştırmadan kim kime maaş veriyor...
Bir demişsin ki "Evet erkek evine para getiremedigi anda tum islevi bitmis hisseder. Neden peki? Cunku kendinize aldigin baska sorumluluk yok"
erkek eve para getirme sorumluluğunu alıyor ama kadının sorumluluğu dediğin hemen her işlemde erkeğin emeğiyle kazandığı para var.
- +1 yıl
Mesela kadın "çamaşır ykıyorum" derken ne yapar? Çamaşırları tam otomatik çamaşır makinesine koyar değil mi? O makina nasıl alınmıştır? erkeğin alın teriyle kazandığı para ile. Sonra kadın deterjan koyar ki onu da marketten kocası alıp getirmiştir. Parasını çalışarak kazanmıştır. Sonra düğmesine basar kadın makinanın ve makina çalışırken su harcamaya başlar çünkü adam o evin su faturasını ödemiştir ve bu sayede o çamaşır yıkanır; sonra kadın yıkanmış çamaşırları çıkarıp kurutma makinasına koyar ki o da adamın çalışıp taksidini ödeediği bir makina ve ona kadın çamaşırları doldurup düğmesine bastığında o makina da aksi gibi elektrik yakıyor ve eketrik saatini ırıl fırıl döndürüyor; niye? Çünkü eşek gibi çalışan babamız elektrik faturasını da ödemiştir :)
Soran+1 yılHelal sana kız 💖🌺💗💓 Tebrik ediyorum bu sözlerinden dolayı.
Yazdıklarını da cevaplarınıda okudum.🫶🏻
Karşı tarafa ne desen boş, boş ver.
Yaratan bile Cennet Annelerin ayağı altındadır demiş peygamber efendimiz savaşa katilmak isteyen genci annesine ailesine geri yollamış kadın olmak anne olmak gerçekten zor kimse anlamıyor basit sanıyorlar- +1 yıl
benim söyleyeceklerim bitmedi boş da versen dolu da versen fark etmiyor :)
- +1 yıl
bir kere tartışma adabında tartışmayı kişiselleştirmemek vardır. Sen benim evli veya bekar mı olduğumu bilmiyorsun. Karım olsa bile onu tanımıyorsun; ona ne verdim o bana ne verdi onu da bilmiyorsun ama neymiş o sayemde cennete gidecekmiş...
ben akşama kadar çalışacağım eve bakmak için canım çıkacak; ben ne yiyorsam o da ondan yiyecek eksiği olmayacak; ama benim satın aldığım çamaşır makinasında faturasını benim ödediğim su ve elektiriği kullanarak çamaşır yıkamak üzere çamaşırları doldurup düğmesine bastı diye cennetlik olacak ama ben bunun karşılığında onun tüm ihtiyaçlarını karşılaşdıktan sonra bir de emekli maaşı kazandırmak üzere ayda 5000 lira da emekli primi ödemiyorum diye cehennemlik olacağım öyle mi? - +1 yıl
@noperva1975 @noperva1975 Knk günümüz kadınları empati yoksunudur ve bencil bakış açısına sahiptir bu yüzden sürekli Erkeğinde hayatını anlatmaya calışıyorsun anlamazlar Şımartmak üzerine kurulu bir düzende yaş8yorlar ne desen boş Geberircesine acı ceksede güçlü kalması gereken ağlması bile utanç olarak görünen erkek bir savaş çıktığında hadi defol cepheye diye ölmesi gereken erkek İlişkinin başından sonuna sürekli aralıksız yatırım yapması beklemen erkek Tüm masrafların yüklenmesi istenen erkek Ailesine sahip çıkıp sorunları halletmesi gereken koruması gereken Gerekirse canını vermesi gereken erkek Olanüstü yük ve sorumluluk yüklendikce yüklenmiş Sonuç yemeğide erkek yapsın 👍👏 hanıma hizmet vatana hizmettir. Ulan cepheye gidip geberecek erkek neden bahsediyor bunlar neyse
- +1 yıl
@noperva1975 o zaman kadınların çalışmasına neden karşı çıkıyorsunuz hani demişsin ya yukarda "pardon da ben kazandığım parayı zaten eve yatırıyorum dünya kadar emekli primi de vereceksem neden kendi yaşam standardımda yaşatayım ki onu" sana dünyalar kadar para ver diyen yok zaten ama kadının da kendine göre yatırımı da olması lazım yani ilişkilerde her şey karşılıklıdır ama sizin gibi erkekler kadınların gidip çalışmalarına laf söyleyip mesela "otur evinde çocuklarına bak" diyerek laf söylüyorsunuz ama işin ilginç yanı da kadının hiçbir karşılığı olmadan ev hanımlığını yaparak sizden ya da bunu söyleyen kocalarından isteyeceği parasını da alamıyor 1 kuruşun lafını yapıp cimrilik yapan erkekler o kadar yaygınlaştı ki mademki kadının sizden bişey talep etmesinden razı değilsiniz ve bundan dolayı da baya gocunuyorsunuz bırakın o zaman kendi ayaklarının üstünde dursunlar bırakın da okumak isteyen kadınlar okusunlar bu kimilerine göre "şimdi okumasına izin verirsem kazandığı mesleğiyle beni bırakıp gider" diye düşünürsünüz belki de okuyup tam tersine sizin maddi imkanlarınıza destek çıkmak için yükünüzü azaltmak için okumak istiyordur ama siz gidip de kadının çalışmasına laf edip de "kadın dediğin ev işleriyle ilgilenir, çocuklarına bakar" diyerek kadınları kısıtlarsanız kazanacağınız şey değil kaybedeceğiniz çok şey olur
- +1 yıl
@Karayeller28 senin de diğer kadınların altına yazdığın yorumların altını yazmamda bir sakıncası yoktur sanırım ALAKASI YOK sen de savaş çıktığında " hadi gidip cepheye" diyip de gitmeni isteyecek kadından zaten sana hayır gelmez tüm masrafların yüklenmesinden korkuyorsanız kadınların da çalışmasına müsaade edeceksiniz ya da gidip kendi ayakların üstünde duran kadınlarla evleneceksiniz
- +1 yıl
@iyikiben54 ben çalışmasın mı dedim? Ama çalışan kadınlar parayı genelde kendileri için kazanıyor... dahası erkek kendisi kadar para kazanıp aile bütçesine ciddi katkı yaoacak kadının çalışmasına kolay kolay karşı çıkmaz... mesela adam asgari 9cretli ve yine asgari ücret alacak olan karısının çalışmasına karşı çıkar mı? Çıkamaz zaten o maaşla evi geöindiremez ama eşi de çalışsa karınları anca doyar...
Ama diyelim adam 80 bin maaş alıyor. Karısı çalışıp 20 bin getirdi diyelim adamın hayatında olumlu ne gibi bir değişiklik olacak?
Hemen hemen hiç... kocası 80bin kazanan kadın 20 bin liralık maaşını tamamen kendi lüksüne harcar ve adam belki normalde 5-6 bin lira harcayacağı harçlık giderğnden kurtulur o kadar...
Ama bu kadarlık kazanç karşılığında eve yorgun argın geldiğinde evde yemeği hazırlamış bir eş bulma hakkını kaybeder... sanki evi tek başına kendisi geçindşrmşyor gibi ev işleri yapması beklentisi doğar...
Karısı da 80 kazanacak olsa belji adamın da yaşam standartlarını etkiler ama bahsettiğim senaryoda adam ner şekilde kayıpta...
Ve kadınların çoğu eşlerinin k3ndinden fazla kazanan ve çalışmaya mecbur bırakmayacak güçte erkekl3rle evlenmek istediğini için genelde kadının maaşı erkekten çok daha düşük olur ve bu dediğim senaryo geröek olur - +1 yıl
Ben farkındaysanız ne burada ne başka yerde kadınlar çalışmasın demedim...
Ben burada cevap yazan gizli arkadaşın mesajına cevap verdim...
Ne diyor burada arkadaş? Bazı erkekler var karısının okuması için ev işleri filan yapıyor adam diyor. Bunu övğüyor tamam fedakarlık etmiş ve övgüyü hak ediyor böyle biri; ancak mesaj yazan bunu ekstra bir fedakarlık gibi anlatmak yerine olması gereken gibi anlatıyor ve bunu yapmayanları da suçluyor...
Şimdi ben size soruyorum. Bir erkek düşün çok vasıflı biri değil kendince bir mesleği var. Kısıtlı bir geliri var ama evini de geçindiriyor... karısı da çalışmıyor..
Bir gün karısına diyor ki ben üniversiteye gitmek istiyorum o yüzden sıkı çalışmam lazım bu yüzden part time çalışmam geri kalan zamanımda da ders çalışmam gerekiyor...
İyisi mi lğtfen sen evin tüm işlerini yapmanın yanı sıra part time bir iş bul veya evlere temizliğe filan git ve benim gelirimdeki eksiği böylece telafi et...
Şu cevabı yazan gizli pembe ve hatta konuyu açan mizandrist de dahil olmak üzere çoğunluk bunu kadının kabul edişini enayilik olarak görür mü görmez mi?
Ben şahsen görürüm...
Ama burada cevap yazan gizli pembenin mantığına göre bunu kabul etmeyecek bir kadın da kötü bir kadın hatta kocasına zulmeden bir kadın sıfatına layık olmalı...
Bilmem anlatabildim mi...
Yarın diğer yazdıklarınıza daha detaylı cevap vereceğim - +1 yıl
@iyikiben54 Çalışmasına müsade etmemekle ilgili bir cümle kelime bile yok burada mesele çalışma bile değil
- +1 yıl
@noperva1975 "ne burada ne başka yerde kadınlar çalışmasın" dememişsin ama yukardaki cümleni "ben ödüyorum" yazmışsın ve ev işi yapan kadınların para istemesiyle alakalı gocunduğun noktaları yazmışsın yani ona bakarsanız kadınların sizden para istemesi normal haliyle çünkü kadının başka yapacağı bir şeyi yok kendisi için işe girip çalışıp parasını kazansa bile kendisi için çalışıp alsa o da güzel bir şey değil mi sence hem fazla masraflardan kaçınmış olursun hem eşinin de ihtiyaçlarını karşılaması için yardımcı olursun para biriktirir kendi harcayacağı şeyi alır hani illaki her masrafı erkek yapmalı diye bi kaide yok söz konusu 80 bin lira 50 bin lira 20 bin lira değil eğer bir erkek varsayalım asgari ücretle çalışıyorsa mesela ben de gider çalışırım beraber öderiz ödeyeceğimizi ekonomik sıkıntımızı böyle gidermeye çalışırız ama hadi diyelim benden fazla kazanıyor ödeyeceği tek şey faturası olur ben de geri kalan paramla birikimimi yapıp onu zor duruma sokmamak adına bizim ihtiyaçlarımızı karşılamaya çalışırım bir yandan eşim yardım eder bir yandan da ben ona yardım ederim
soruna gelecek olursak da
kadının yorumu bir erkeğin yapması gereken şey zaten böyledir gibi diyerek anlatmıyor anlattığı şey "böyle bir eşler de var" diyerek anlatıyor yani erkekleri kötülememiş böyle fedakar erkekler de var demiş bunda ne sakıncası var anlamadım doğrusu
bir diğer soruna gelecek olursak eğer bir erkek kadından böyle bir şey istiyorsa kimin ne düşündüğü önemli değil önemli olan sizin ilişkinizdir mesela kadının part time çalışmasına gerek yok boş gününde ev işi yapabilir ama erkek de boş günü de varsa gelir eşine yardım eder yani bu durum konuşup anlaşmayla alakalı bir konu ben nasıl maddi konusunda onu sıkmıyor ve onu rahatlatmak için elimden geleninin fazlasını yapıyorsam o da bana ev işleri konusunda yardım eder - +1 yıl
@Karayeller28 günümüz kadınları empati yoksunudur ve bencil bakış açısına sahiptir diyip de her sorumluluğu erkeğe atan kadına atıyorsun ama suçu peki mesele nedir
- +1 yıl
@iyikiben54 Yaptığım tartışmalarda da bu böyle sağda solda yazıp cizenlerin yorumlarıda bu şekilde Erkeklerin hiçbirşeyi görülmüyor resmen K, aşarın biri çıkıp Erkek kapatılsın diyebiliyor Erkeğe ihtiyacın var mı dendiğinde Ay canım kullanmıyorum gibi Narşist ve bi tarafı kalkık konuşabiliyor. Oturduğu binayı yapan erkek Kullandığı telefonu icat eden erkek Parasını yediği erkek Sokakda elini kolunu sallaya sallaya gezebilsin diye zamanı gelince Cephede GEBEREN erkek Parasını yerken ya bu adama yazık Saatlerce çalışıyor İşle güçle boğuşuyor belki patrondan laf yiyor müşteriyle takışıyor çile çekiyor Yok saolasın demek yerine ERkeksen cüzdan boşalt yoksa Seni anca Anan sever diyebiliyor. Gelde çıldırma şimdi Ama tüm bunlara rağmen tam olarakda onlara kızamıyorum Sorun bizim A, ptal enayi abaza erkeklerde Bu kadar uçkuruna düşkün olup 1 istediklerinde 10 verir Sürekli yalakalık yaparak yatağa atarım s, alaklığıyla şımartırsan olacağı budur. Tüm bunlarınsa kaynağı asıl suçlusu Medya romantizim film ve Dizilerdir. Yıllardır Erkeğe pompalanan şeyler sonucuda buna sebep oluyor. Kadının arzu duymasını sağlayan şeyler Tipin karakterin kariyerin statün Yani seninle ilgili olan şeyler Ne yaptığın değil Nasıl biri olduğun Belirler ama tam tersi öğütlenince gösterilince bunlarda Çicek bocek ilgi iltifat hadiye cüzdan boşaltmayla Aşık olacaklar zannedip kendini sömürtüp Şımartıp durdular mesele bu
- +1 yıl
Hayır... kadının kocasından harçlık istemesi zaten olağan bir şey. Sonuçta her alınacak şeyi erkek almayacak ama efendim emekliyi ödemek gibi yükümlülük altına sokacak bir bedel ödemek zorundaymış gibi ifadeler yanlış...
Kadının kocasından ciddi şekilde daha düşük geliri olabilecek durumda ise çalışması erkek için bir kazanç getirmiyor sadece yük getiriyor... bir ailenin 80 bin lira kazanması veya toplamda 100 bin geliri olması arasında o 80 bini kazanan kişinin bir de ev işiyle ilgilenmesini o kişinin sömürülmesi kapsamından çıkartacak hiçbir fark yoktur...
Adam o kadar para kazanıyor ise ve evin ekonomik yükü onun sırtındaysa eve geldiğinde sıcak yemek bulmak kapıyı çaldığında eşinin açmasını istemesi hakkıdır.
Ama yine de 80 ile yapamadıkları şeyler vardır ve beraberce karar verirler. O apayrı bir şey ancak bu durumda erkeğin bunu istememesi ve itiraz etmesi yahut onaylamaması hakkıdır zira aile içindeki al-ver dengesini erkek aleyhinde bozan bir durumdur.
Eşler birbirine yardım eder filan diyorsun ama burada biraz hoş ama boş laflar olmuş kusura bakma...
Adam evi geçindirme yükünden %10 azalma olacak diye neden ev işlerinin ortağı yapsın kendini?
Kadının k3ndi birikimi olmasını kendi birikmiş parasının olmasını istemesi erkekte kendisine güvensizlik olduğu hissini yaratır. Sonuçta erkeğin kazandığı parayı beraber tüketiyorlar. Erkekte bir birikim varsa ve ileride ihtiyaç olursa beraber yiyecekler ve boşanma halinde de zaten evlilik sırasında oluşan her türlü birikim paylaşılıyor. Kadın yaşantısını sürme karşılığı yaptığı ev işi hizmeti karşılığı para veya emeklilik primi isteme hakkına sahip değil. Bunu fazladan veren erkeğe minnettar olunur ancak bunu yapmadı diye de erkeğe suçlama yapılmaz..
- +1 yıl
@iyikiben54 (devam)
Sorumu çarpıtarak cevap vermeyin... cevap sahibi gizli pembelinin tarifini yaptığı erkek karısı okusun filan diye ev işi yaoan erkek... yani eve para getirme işini tastamam yapıp ailesini geçindşren ama sonra eve geldiğinde de sırf karısı ders çalışsın diye bir de ev işi yapıyor...
Bunun ters muadili benim dediğim gibi olur. Kadın ev işi denen faaliyetleri tastamam yapacak sonra da kocası part-time çalışıp kalan zamanında okuyor diye de onun eksik kalan gelirini bir şekilde telafi etmek için dışarıda çalışıp bir de eve para getirecek...
Boş zamanında o ona yardım eder dperi de ötekine yardım etsin filan bunlar güzel laflar ama yani biz burada sizin pembe tablolarınızı değil gerçekleri konuşuyoruz. Hangi kadın bunu yapar ve bunu yapmadı diye bir kadın eksik gösterilebilir mi?
Yarın daha müsait PC üzerinden çok daha fazla gerçeklerden bahsedeceğim size - +1 yıl
@Karayeller28 eee senin hemcinsin de kadınlarla alakalı binbir çeşit şey söylüyorlar mesela "kadınlar efendi erkek sevmezler nerede serseri bir tip varsa gidip onlara aşık olurlar" gibi ya da "kadınlar sadece adamı parası ve kariyeri için sever" gibi şey diyorlar :) evde ev işi yapan kadınlara kullandığı sıfat da çoğu erkeklerin kadınlara yaptığı hanımefendinin yukarda verdiği örnekteki gibi "ne yapıyor ki anca televizyon izleyip yan gelip yatıyor" diyorlar ama kadınlara göre aslında ev işi yapmak erkeğe her ne kadar kolay gibi geliyor olsa da kadınlara göre zor :) aslında suç kadında veya erkekte değil hayatımıza soktuğumuz bir kişinin hatasını görüyoruz diye genelleme yapar olduk sorun bunu yetiştirenlerde ve aile toplumunda yoksa her kız ve erkek aynı değil
- +1 yıl
@iyikiben54 kadınların serseri erkeklerden hoşlanması olgusunun tespitinin yapılması ile "erkekler kapatılsın" veya "erkek kullanmıyorum" demek aynı şey mi?
- +1 yıl
@iyikiben54 Alkaya maydonoz yaşasın 23 Nisan demişler Bundan bir şey anladın mı Sence bir alakası var mı yok Senin karşı sunduğun şeyle benim dediklerimin alakasıda aynen böyle 🤣 muhtemelen 1 satır okudun cevaba sarıldın Meseleye gelirsek bu tespitlerin hepsi doğrudur Evet serseri severler Efendi erkekleri ilgi ihtiyaçları ve bankamatik olarak kullanırlar orada da belirttim Erkeklere bu satılıp durdu çünkü Erkeğin kadını elde edebilmesi için kendisine yatırım yapması gerekir Kadına değil Ne kadar kendine yatırım yaparsan o kadar çekici o kadar arzulanan birisi olursun Ama çicek böcek ver iyi hissettir yalakalık yap senindir şeklinde yönlendirdi yıllardır romantik diziler filmler vs vs. Sonuçta bu oldu Kadınların Serseri ERkekleri sevme sebebide Efendi erkekleri sevmemelerinin sebebide İyi ya da Kötü olmalarıyla alakası yok. Serseri erkek Özgüvenlli dominant baskın karakterli ERİL ERKEKSİ karizmatik eğlenceli Ayağı yere sağlam basan çizgileri ve prensipleri olan Kadına hayır diyebilen ERKEK olduğu için sevilir Kadına kötü davrandığı için değil Aynı şekilde EFENDİ erkekde İyi olduğu için terk edilmez aldatılmaz. Pasif olduğu için Kadının onayına ihtiyaç duyduğu için Özgüveni düşük olduğu için Kadını yalakalık yaparak suyuna giderek Kazanmaya çalışıp kendini geliştirmediği için Tabi bunları yapması onu aynı zamanda "Ben sana muhtacım benim senden başka seçeneğim yok sana mecburum"" ezikliğini kadına bilinç altında hissettirdiği için Aşırı değer gösterip Kadının kendisini zannetiğinin çok daha ötesinde değerli olduğunu düşündürdüğü için Sevilmez sadece sömürülüp kullanılır. Sonrada dert yanar Kadınlar iyi erkek sevmiyor diye İyilik Tercih edilerek yapılmamıştır Serseri erkeğin niteliklerine sahip fakat iyide olabilirdi Ama bu tarz yatırımları kadını etkileyecek niteliklere sahip olmadığı için mecburiyetten yapıyor Yalaka durumuna düşüyor. Kendini beğendirmek için normalde yapmayacağı şeyleri yapıyor ve buda anlaşılıyor.
- +1 yıl
@noperva1975 yaa zaten sorun da bu ya bırak primi cebinden birkaç kuruş eksilmesinden korkan adamlar var kadınlar 5 kuruş istediklerinde sürekli ağız dalaşı yapacak birçok adamlar var söz konusu prim bile değil o zaman ben bir ev hanımı olacaksam ve sadece oturup çocuklarıma bakacaksam eşimden de istediğim parayı bana vermeyecekse kim verecek eşit şartlarda kazanıp harcasak kötü mü olur gerek ihtiyaç için harcanacak şey olsun gerek olmasın atıyorum mağazada bir giysiyi beğendim almam gerek kocamdan para istediğim zaman bana diyeceği tek laf "senin yeterince elbisen varya" olurdu ama kendisi o kadar beğendiği ayakkabıyı, elbiseyi vs alırken doya doya harcayabiliyor onu sorun etmiyor ama benim beğendiğim bir elbiseyi istediğimde adamın harcayacağı parasının yanmasını sorun edebiliyor evet özellikle de aldığı maaş 80 bile olsa sorun edebiliyor çoğu erkeğin kendine göre harcaması olmasına rağmen kadının hiçbir harcaması olmuyor bu sadece emeklilik primi için geçerli değil genel böyle 5 kuruşun hesabını yapan erkekler fazlasıyla arttı biz ev hanımı olarak eşimizden para alamayacaksak kimden alacağız hakları yenilmeye devam ediyor kadınların evde fazlasıyla nankörlük ediliyor o evde ev işi yapmasına rağmen "ne yapıyor ki sadece evde oturuyor" diyerek kadının yaptığı işleri her defasında küçümsemeye devam ediyorlar karısı ev yemekleri yapıp "eline sağlık karıcığım çok güzel olmuş" bile demeden sofradan kalkıp yan gelip yatıyorlar
- +1 yıl
@noperva1975 ev işiyle ilgilenmesi konusuna gelirsek erkek de ev işleriyle ilgilenebilir ne var bunda sen kendin demiyor musun kirasını ödediğim evde o da ben de aynı istifade ediyoruz diye sadece kadının mı ev işi yapması gerekiyor pardon da yarın bir gün karın vefat ettiğinde ne yapacaksın bir hizmetçi mi tutacaksın o tuttuğun hizmetçiye ödeyeceğin paralar eşine ödeyeceğinden ekstra bir ücret ödeyebilirsin ama bunu kendin yapsan kimseye para ödeme mecburiyetinde falan olmazsın ben hem evi geçindiriyorum hem çocuğun giderlerini ben karşılıyorum diyerek babalık görevini getirerek sadece maddiyat konusunda vazifeni yerine getirirsin kadınların işi gece gündüz hastaysan sana bakar ya da çocuğuna bakar işe gitmeden önce kafeteryada ödeyeceğin kahvaltı parasını ödemek yerine eşin sana bedavaya yapar o kahvaltıyı senin sadece tek bir yükümlülüğün var o da paranı kazanmak başka bir şey değil ama bir kadının hakkını da alamıyorsa o zaman o kadın ev hanımı değil erkek kendine köle arıyor demektir bunun başka açıklaması olamaz
- +1 yıl
@Karayeller28 serserinin tanımı istersen git bir siteden ya da google'dan bir araştır serseri demek tam tersine özgüvensiz, işsiz sapsız, ortalarda dolaşan, ona buna saldıran ve zarar veren tiplere denir tıpkı İzmir 'de yaşanan taksicinin soğuk havada üşümesin diye aldığı kişinin taksiciye 3 kurşunla saldırıp da giden katil gibi böyle bir kişiyi görsem selamını bile almam özgüvenli her erkek bir kere serseri değil özgüvenli erkeğin tanımı farklı yani efendi erkek de özgüvenli olabilir özgüvensiz erkeği istemeyiz evet ne var bunda ailemizi geçindirecek kişi olacak o adam iş kariyerinde bile özgüven şart elini masaya vuran bir erkek istememiz hakkımız değil mi iş bitirici olmayan bir erkeği hangi kız sever
"erkeğin kadını elde edebilmesi için kendisine yatırım yapması gerekir kadına değil ne kadar kendine yatırım yaparsan o kadar çekici o kadar arzulanan birisi olursun" bu zaten erkekte olması gereken bir şey veya kadında olması gereken bir şey eğer karşı cins olmadan da yaşayabilirim diyorsan ve kendi hayatını kuruyor ve gül gibi geçiniyorsan senin hayatına dahil olmayı isteyen birçok kadın ilgi duyacaktır ve kadın senin hayatına dahil olmak isteyecektir ya da bu kadın için de geçerli önemli olan kendine bakmak ve kimseye muhtaç duymamaktır bunda ne tür bir problem var anlamadım :) ama şu kısmına mesela katılmıyorum "ben sana muhtacım benim senden başka seçeneğim yok sana mecburum" diyen bir erkek neden özgüvensizliğini ya da neden ezikliğini bana göstermiş olsun ki evet bir yerde abartıyor olabilir tek odağı ben olmamalıyım ama o adam içtenlikten seviyorsa bunu söylemesinde herhangi bir sakıncası yoktur ve ben de seviyorsam bunu ona belli ederim zaten :) - +1 yıl
@Karayeller28 gelelim kızlar serseri erkek seviyor dediğin kısmına
sen belli ki hep borderline hastalığına yakalanıp da ilgi delisi olan psikolojisi sorunlu olan kadına denk gelmişsindir hiç narsist bir insan borderline hastalığına yakalanan kıza gidip de "ben seni üzerim" dediğini gördün mü göremezsin çünkü narsist rol yapıp ilk olarak kızın istediğini vermekle başlayıp kızın gönlünü kazanmaya çalışıyor sonrasında kız da ilk tattığı duyguyu aslında onun bir duygu olduğunu sanıp kız da o ilgisine karşı koyamıyor sonrasında bir erkek gerçek kimliğini ortaya çıkartıp onu üzmekle başlıyor ama kız yine ondan ayrılmak istemiyor çünkü kızda kaybetme korkusu var yani kızda psikolojik sorunları var ailesinden alamadığı ilgiyi başkasından arıyordur o yüzden dedim ya " sorun aslında kızda ya da erkekte değil, bunu yetiştirenlerde ve aile toplumunda" diye işte tam olarak böyle kızda psikolojik travması varsa kötü erkeği sevmesinin nedeni budur siz de o tarz kızlara ilgi göstermek yerine size değer veren kızlarla ilişkiye girmeyi deneseniz bence kızlara olan önyargınızı kaldırmış olursunuz - +1 yıl
@iyikiben54 şimdi yazdıysan acayip bit tesadüf :)
- +1 yıl
@noperva1975 günaydın 🤣 yazışmalarınızı görür görmez yazasım tuttu normalde bu tarz saatlerde kalkıyorum da bildirim gelince cevap veresim geldi 😅
- +1 yıl
@iyikiben54
Hayır ben de uyandım yarı açık gözle bakayım dedim diğer mqvi arkadaş yazmış o ne yazmış bir okuyayım dedim girdim son mesaj sizden 6 saniye önce yazılmış diyor :) bu kadar tesadüf olur mu?
Ben gece yazıp bırakmıştım diğer - +1 yıl
@iyikiben54
Demişsin ki "primi bırak karısının eline 5 kuruş vermeyen erkekler var" ... Ben bütün erkekler çok iyidir çok adildir filan mı dedim? Adam kötü biriyse kötüdür zaten erkek diye savunacak değilim. Kadının da erkeğin de kötüleri vardır.
Ancak burada sorun şu: cevap sahibi gizli pembeli adaletli olmanın ötesinde kendinden vererek fedakarlık yapan erkekleri örnek erkek gibi gösterip bunu sanki standart olması gereken yani adaletin gereği bir şey ve bunu yapmayanları da sanki zalim gibi gösteriyor.
Şimdi bu neye benziyor biliyor musun. Ben mesela desem ki "her kadın kocasına karşı kötü değil ne kadınlar var eve gelir gelmez kocalarının ayaklarını yıkıyorlar; ama her kadın böyle değil işte erkeklerine saygı göstermiyorlar ezmeye çalışıyorlar" ; o zaman sen de eminim "kocalarının ayaklarını yıkamayan kadınları kötülediğim anlamını çıkarırdın"...
Cevap veren pembenin bunu böyle göstermeye çalıştığının ispatı diğer yazdıklarında da var. Sonuçta fedakarlık yapmayı gönülden isteyen bir erkeği ben neden eleştireyim bana ne? ama erkeğin sürekli veren tarafta olmasının beklentisinin yaratılmasına karşı çıktım mesajlarımda ve bana verdiği cevap "kadının emeğinin karşılığının biraz olsun almasından rahatsız olduğum" şeklinde.
- +1 yıl
@iyikiben54
Yani gizli pembeli arkadaşa göre erkeğin evin tüm giderlerini karşılaması ve karısıyla ortak olarak sürdüğü yaşantısını finanse etmesi yani kazandığının en az yarısını karısı için harcaması veya ortak gelecekleri için yatırım yapması ev işleri için yaptığı emek için yeterli değil. Kadın ayrıca maddi imkan elde etme hakkına sahip ve bunu ispat etmek üzere de kadının erkekten daha fazla yük yükledindiğini anlatmaya çalışıyor... savunduğu fikir bu. Burada sorun görmemeniz ancak tıpkı onun gibi erkekelrin dışarıda çalışıp kazanıp eve getirirken girdiği zahmeti ve yüklendiği sorumluluğu sizin de aynı pembeli gibi küçümsemeniz anlamına gelir.
Hadi bu bir fikirdir buna bir şey demem; erkeklerin aileye daha az katkı verdiği iddianızı yanlışlasam da kınayamam; ancak aynı pembelinin bu tartışmada ben hiçbir hakaret veyya aşağılama ifadesi kullanmamışken kendisinin şahsiyeti veya özel hayatı yahut ailesi ile ilgili bir yorumda bulunmamışken kendisinin benim söylediklerim üzerinden anneme karşı nankörlük ettiğim ve evli bile olduğum bilgisi kendisinde yokken karımın benden ötürü cennetlik hale geldiği (eziyet görüp sabrettiği için) iddialarını da mı çirkin, yakışıksız ve tartışma adabına aykırı bulmadınız? - +1 yıl
@iyikiben54
Bir erkeğin ev işi yapması çok kötü bir şeydir demiyorum. Ev işi yapmayı tercih edebilir ama yapmak istemeyebilir de. Evin kirasını erkek ödüyorsa evet bir de kalkıp ev işi yapmak yükümlülüğü altına girmek istemeyebilir. Tüm gün işte yorulmuş ve evde iş yapmak istemeyebilir. Bunu istememesi doğal bir durum. Bunu erkeğin istememe hakkı vardır. Demek istediğim bu.
Burada adalet terazisini elimize aldığımız zaman şu değerlendirmeyi yapmak zorundayız. Erkek çalışma hakkına sahip mi? Çalışma hyakkına sahip olmank değil çalışmaya mecbur ; yani çalışma hakkı var ama çalışmama hakkı karısının onayına bağlı. Yani bir erkek karısına « ben işimden istifa ediyorum ve başka da iş aramayacağım bundan sonra çalışmayı düşünmüyorum ; en fazla biraz part time işler yaparım üstünü de sen çalışıp tamamlayacaksın ! » deme hakkına sahip mi? Hayır değil mi? Yani bunu yapması ancak karısının onayına tabi. Kadın evin geçimini sağlamayan erkeği boşayabilir. Erkek kadını dışarıda çalışmaya mecur da tutamaz. Kocasının « mutlaka çalışmalısın ; çalışmak zorundasın » şeklinde baskı yapması halinde kadının « hayır » deme hakkı var mı? Var değil mi? Yani kadını çalışmaya zorlayamıyoruz.
Yani kadının dışarıda çalışmayı tercih etmeme hakkına saygı gösteriyorsak toplum olarak ; erkeğin de ev işi yapmamayı tercih etme hakkına saygı göstermek zorundayız. Erkeğin dışarıda çalışmama hakkı yoksa, hatta evin giderlerini tek başına karşılamayı reddetme hakkı yoksa (yani karısının evde kalma tercihine saygı göstermek zorunda ise) kadının da ev işlerini tek başına halletmeyi reddetme hakkı olduğunu düşünemeyiz.
Yani nasıl ki erkek eşini kendi para getirme sorumluluğunu paylaşmak zorunda bırakamıyorsa bunun için onay vermeyip çalışmayı reddeden kadının bu tercihi saygıyla karşılanıyorsa diğer tarafta da kadın kocasını ev işi yapma sorumluluğunu paylaşmak zorunda bırakamaz ve bunun için onay vermeyip ev işi yapmayı reddeden erkeğin bu tercihi saygıyla karşılanmalıdır.
- +1 yıl
@iyikiben54 konunun benimle alakası yok sen böylesine denk gelmişsin diyorsun Cevremde. binlerce kez gördüğüm önreklere göre konuşuyorum nedense insanlar bir durum hakkın eleştiri yapılınca Hemen demek ki bu höyle bir şey yaşadı sonucuna varıyor Saçma Gelelim Efnedi ile Serseri olayına Bak burada googlede ne tanımladığı değil mesele İnsanlar kime serseri Kime efendi diyor olay burada Yalakalık yapan erkekse o kişi Efendi denir derler Diğer bahsettiğim öselliklere sahipse serseri derler Hatta p, iç derler Google tanımının ne olduğunun bir önemi yoktur. Kaldı ki aslında burada kedi uzanamadığı ete murdar der muhabbeti var. Bu adamalr dediğim gibi HAYIR diyebildikleri için işine gelmeyen kadınlar direk Pİ, Ç erkek yaftası yapıştırır Sınırlarının orensiplerin olması seni p, iç yapmaz aslında Bilmem anlatabildim mi genel anlamda ve Evet Erkek efendi tip olur kadın 1 ister 10 verir her türlü yalakalığı yaparsa Aynen dediğim gibi olur Kadın onu ezik olarak görecektir. Buniçsel birşeydir orada iyilik kötülük kavramlarında açıkladım. Mesele bu değil Erkek bunu mecburen yapıyorsa böyle algılanır Tercih olarak yapıyorsa değil Zaten tercih olsa o kadar yatırım yapmaz.
- +1 yıl
hayır ben erkeğin hiçbir işini küçümsemedim ben sadece erkeklerin tek yapabileceği para kazanmaktan ibaret olduğunu vurguladım yoksa illa ki erkeklerin de yaşadığı zorluklar var ama kadın tarafından baktığında sen de "benim annem çalışmayan bir kadın olarak evde çocuklarına bakmakla görevli olduğu için tabi ki benle aynı ortamda daha fazla bulundu benim bakımımla annem ilgilendi tabi ki ama senin o küçümsediğin işlerden ötürü babam kanser olup 60 yaşında vefat etti ve annem de babamın emeklisiyle yaşamaya devam ediyor annem gençken de şimdiki kadınlar kadar ev içi teknoloji olmamasına rağmen annemin kendine ayıracak tonla vakti olurdu komşulara çaya kahveye de giderdi günlere filan da giderdi evde televizyon seyretmeye de vakti olurdu ama babama baktığımızda o da sabahtan akşama kadar çalışır akşam evde olur bizimle ilgilenir sonra da yatardı" demişsin yani kadınların işlerini küçümsediğin yorumların var burada dışardan bakıldığında işte bu size gerçekten kolay gibi geliyor olmalı kadının yaratılış gereği kas gücü olarak siz erkekler daha fazla güçlüsünüz mesela regl sancısı geçiren bir kadının zaman zaman ağrısından ve kramplardan duyduğu rahatsızlıklardan ötürü mücadele vermektedir bunun zorluklarını siz erkekler kadın olmadığınız için iyi anlayamazsınız kas gücü olarak da mesela az güce sahip olan bir kadının yaşı artıkça kadının fiziksel ağrıların olmasına da sebebiyet verebiliyor ve dolayısıyla da zaman zaman ev işi yaparken bile zorlanabiliyor teknoloji bu yüzden var ama erkeklerde böyle bir şey mevcut değil erkekler yaş ilerlese bile kas gücünü korumaya devam ederler biyolojik farklılıklarımız ayrı
- +1 yıl
@noperva1975 biz doğumla falan uğraşıp bir de ev işleriyle uğraşıp doğumdan sonra da çocuk bakmakla uğraşıp bunlarla mücadele etmemizden ötürü dışardan bakıldığında sanki öyle çok kolay bir işmiş gibi konuşup özellikle senin de annenle alakalı belirttiğin "annemi babamdan daha fazla gördüğümden ötürü o benim için annemin daha fazla şey yaptığı anlamına gelmez" cümleyle zaten kadınların yapmış olduğu ve uğraşmış olduğu şeylere küçümsediğin ve onların da zorluklarını görmediğin anlamına gelir özellikle de "kadınlar kadar kolay yaşantıları olsaydı intihar ederek yaşantılarına son verme oranları kadınların 4 misli olmazdı" demen de dahil buna kadınların da ev işi yapmasından ötürü zaman zaman gına gelebiliyor mesela kadın ev işiyle uğraşırken yaşı ilerledikçe fiziksel olarak ağrılar çoğalınca falan kadının hala ev işi yapma mecburiyetindeyken kocasının karısına haber bile vermeyip eve getirdiği misafirlerini görüp bir de onlarla uğraşmak zorunda kalınca hem mental olarak hem sağlık olarak kendini yitirmiş hisseder peki bunu hiç düşündün mü yargılamak kolay oluyor bazen yoksa kadının da erkeğin de zorlukları fazla ama erkeğin tek para kazanmak dışında başka bir iş olmamasına rağmen kadının tonlarca ev işi falan vardır
- +1 yıl
@noperva1975 gelelim yine erkeklerin ev işi konusuna
ev işi yapmasa bile en azından eşine yardım edebilir benim demeye getirdiğim nokta şu değil işten sonra da ev işi de yapsın dediğim değil bu olay sadece yardım etmesiydi aslında ev işi normalde erkeklerin de yapabileceği şeylerden sonuçta aynı çatı altında eşiyle birlikte yaşıyor o da yaşıyor ama değil mi mesela ilerleyen vakitlerde karısının olmadığı zamanlarda tek başına kalan bir adam işten geldikten sonra evde oturup pasaklı bir şekilde mi oturacak mesela misafir kabul ettiğin insanlar evini dağınık gördüklerinde "bu eve bomba mı düşmüş neden dağınık" diye sorduklarında "ev toparlamak erkeğin işi değil kadının işi ben toparlamam sadece çalışıp para kazanırım" diyemezsin sonuçta :) tamam biraz konuyu çarpıtarak konuştum ama benim demek istediğim şey şu bir kadın erkeğin yükünü azaltmak için gerek maddi ve manevi, erkek de kadının yükünü azaltmak için gerek maddi ve manevi konusunda yardımcı olmalıdır benim savunduğum fikir bu mesela onun maddi konusunda ben yardımcı olmaya çalışırım o da ev işlerinde yardımcı olmaya çalışır ev işi yapsın demiyorum bak yardımcı olmaya çalışır - +1 yıl
@noperva1975 çalışma hakkı ve ev hakkı konusuna gelecek olursak da
demişsinki "Kocasının mutlaka karısına çalışmalısın çalışmak zorundasın şeklinde zorlayıp kadının hayır deme hakkı var mı? Var değil mi? yani kadını çalışmaya zorlayamıyoruz ama erkeğin çalışıp isteyip istememesi kadının onayına bağlı yoksa kadın evin geçimini sağlamayan erkeği boşayabilir" bu dediğin aslında evet doğru ama şöyle de bir şey birçoğumuzun çalışmamıza mecbur edecek sebep de var bu işin içinde çünkü şöyle erkek çalışsa bile yine de kadınların çoğunluğu rahat değiller neden çünkü bazı kadınlar evliliklerde mağdur olurlar olmalarının sebebi ise en başta sana anlattığım gibi erkeklerin 3 5 kr parasını cebinden çıkartmasından korkar olmaları belki de asgari kazanıp maddi gücü yeterli olmadığı için veremiyordur ama bir kadın ona katkı sağlayabilmesi için birlikte çalışıp para kazanmak onun maddi imkanlarını zor duruma sokmamaya çalışması lazım ama bir erkek "ben hallederim" diyip de kadının çalışmasına izin vermiyorsa o da eşi de hem maddi anlamda hem manevi anlamda zarar görmüş ve zor geçinmiş olur çünkü kadının da kendine göre harcaması olmalı erkeğin de harcaması olmalı artı olarak eğer bir kadın "ben çalışmam" diyorsa erkeğin de "benim de dediğim olur o zaman" cevabını vermiş olur yani kadının almak isteyeceği şeyi eşine söyleyip ev malzemesi ve ev ihtiyaçları dışında başka bir şey istediğinde kocası onun gereksinimleri karşılama istememe hissiyatı oluşturur ha bunun tam tersi olup da "ne çalışacaksın otur evine çocuğuna bak" diyenler de vardır tabii ama kadın çalışmasa bile yine mağdur olan kadınlar var rahat değiller olay bu - +1 yıl
@noperva1975 hanımefendinin yazdığı yorumuna gelecek olursak da
kadının demeye çalıştığı şey "nice erkekler var karısının okumasına izin veren" "nice erkekler var kadının ev işlerine yardım eden" diyerek erkeklerin böyle centilmen ya da fedakarlık yapan erkekleri anlatmış ve böyleleri keşke bana denk gelse diye anlatmış yani böyle yapan erkeklerin olduğunu vurgulamış bunda yanlış bir şey olduğunu düşünmüyorum nasılki erkeklerin de mesela verdiğin örnekteki gibi "nice kadınlar vardır kocası eve geldiğinde ayağını yıkayan" veya "nice kadınlar vardır erkeğin parasını değil erkeğin kendisini seven ama bize böyleleri denk gelmiyor" diyorsa o da aynısını diyor yani senin şahsına bir şey demiyor umarım anlatabilmişimdir - +1 yıl
@Karayeller28 Konunun seninle bir alakası yok diyip de "günümüzün kızları empati yoksunu geberircesine acı ceksede güçlü kalması gereken ağlması bile utanç olarak görünen erkek bir savaş çıktığında hadi defol cepheye diye ölmesi gereken erkek ilişkinin başından sonuna sürekli aralıksız yatırım yapması beklemen erkek" diyip de kendini de sayman senin de kadınlara karşı böyle bir sorun olduğunu gösterir aldığın kadın ya da sevgilin eğer değer verip yanında olsaydı ya da sırtını yük bindirmeyen bir kadın olsaydı bunu yazar mıydın ayrıca çevrenizde gördüğünüz kızların böyle olması "haa tamam binlercesi böyleyse demek ki her kız böyle" demek bir şeyi sonuca ulaştırmaz ya da kanıtlamaz benim de gözlemlediğim erkeğin binlerce hatası var ama gelip de mesela atıyorum "erkekler cinsellik peşinde dış görünüşe bakarlar kalpten sevmeyi bilmezler" demedim ama sen cümlende "günümüz kadınları empati yoksunudur ve bencil bakış açısına sahiptir" diyerek başladın ben de bir kadınım ve söz hakkı bana da veriliyor ben sana dedim ki "senin sırtındaki bütün yükünü dolduran biri varsa hayatından çıkarırsın" dedim
- +1 yıl
@Karayeller28 gelelim serseri ve efendi erkeklerlere
Bu bahsettiklerin sadece özgüven ile barışık olmakla alakalıdır serseri olmak ile efendi olmak ile alakalı bir durum değil bunların arasında irice bir fark var barışçıl olmayan bir insan hiçbir kadın sevmez haliyle bunun efendisi serserilikle alakası yoktur bazı erkeklerin iyi niyetliyle pasif erkek arasında farklar vardır kızların çoğu elbette efendi erkek severler fakat bir erkek gidip sesini çıkartacak kadar aslan değilse hem ilişkimizde bir sorun oluşur hem de evliliğimizde bir sorun oluşur benim de 2 yıllık ilişkimizi tamamladığımız bir sevgilim var sevgilim de mesela beni çok seviyor değer veriyor ailesine karşı saygılı biri bir erkek birisi laf attığında ya da sarkıntılık ettiğini gördüğünde onu dövebilecek bir erkektir e şimdi atıyorum sevgilim sadece efendi hiçbir özgüveni yok bana atan bir erkeğin haddini bildirmeyecekse ya da beni koruyup kollamayacaksa o zaman neden birlikte bir ilişki içindeyimki beni koruyamayacaksa ailenisini çocuğumu da koruyamaz kollayamaz ya da tam tersi serseri bir sevgilim var bana sarkıntılık ettiğini gördüğünde adamın haddini bildirdi ama genel anlamda bana kötü davranıp üzen birisi ailesine de saygısı yok çevresine saygısı yok kendini geliştirmemiş işi gücü yok vs bu adamdan da hayır gelmeyeceği üzere denge önemli burada olan - +1 yıl
@Karayeller28 bu arada eklemeyi unuttum barışık bir insan ise kendine bakan ve kendiyle ilgilenen negatif düşüncelerden uzak duran ve iyi şeylerin düşüncelerin yolunda olan kişiye barışık bir insan değil kendiyle ilgilenirse başkası da ilgilenir
- +1 yıl
@iyikiben54 Öncelikle yine aynı hatayı iki kere yapıyorsun hakkımda varsayıma giriyorsun Böyle biriyle ben hiç olmadım Olmamda zaten her zaman ince eleyip sık dokuyan birisi oldum. Sen sana böylesi denk gelmiş diyorsun Ben diğer ap, tallar gibi uçkuruna düşkün olup direk üserine atlayan bir erkek olmadım Konuyu şahsıma çekme Mesele ben değil mevzu konu Empati yoksunudur dedim Bunu reddederken bile anca para kazanıyor gibi bir śey bile ortaya atabildin cidden bravo 👏👏👍👍 gerčektende yoksunmuşsunuz sen bile onca örnek vermeme rağmen gelelim efendi serseriye hala anlamamışsın İsimlendirmeye takılıp duruyorsun Ben kısaca pasifse efendi Nitelikliyse serseri p, iç deniyor diyorum ben demiyorum insanlar o guruba atıyor diyorum Ve özelliklerinden bahsediyorum bu kadar basit Sonuç olarak medya feminizim diziler filmler Sözde ilişki koçları ilişkilerin içine beyin yıkamalarla bi güzel s, ıçmış durumda Gelecekte demografik yapı yok olacak Ülke nufusu hızla yaşlanacak ve azınlık haline geleceğiz Artık anlayana herkes bilmişlik taslayıp sorgulamıyor kadın erkek doğasını bilmiyor ve rakip konumlaması içinde bu şekilde bi halt olmaz ne bu ulkeden ne insanlarından
- +1 yıl
@Karayeller28 Tamam kardeşim
Eğitimli olması değil mesele. Üniversitede onun bunu altından geçmiş ki istemez. Bu yüzden üniversite okumamış kız ararlar. Hani diyoruz ya üni özgür yer aileden uzakta isteyen istediğini yapıyor aile karışmıyor. Bu adamlarda o naneleri yemiş kız istemiyor. Kendi tercihi, temiz bir adamsa böyle kız istemesi haklı.
010 Yorumla
Soran+1 yıliyi de herkes bir mi?
- +1 yıl
Buraya veyahut foruma sözlüğe sorsan üni tercihi için boğazici mi itu mu desen herkes sosyallik için boğazici der. Yine üni okumak istemediğini ya da vasat bir uniye gittiğini söylesen herkes üni hayatından mahrum kalacağını, genç olduğunu o yaşlarda herşeyi yaşaman gerektiğini söyler. Kendisi kötü şehri iyi olan üni bile olsa olur derler. Herkes bunu der. Kimse uniye sadece okumaya gitmeyi onermez bu günler geri gelmez herşeyi yap der. O yüzden herkes bir.
Soran+1 yılNeden yorumumu kaldırdın zoruna mı gitti bir şey ortaya atıyorsan eleştirilere de açık olmalısın
Herkes seninle aynı fikirde olmak zorunda değil- +1 yıl
Çünkü boş yapıyorsun kendi doğrularını kabul ettirmeye çalışıyorsun. Sen bekledin ki bütün erkekler üni okumuş eğitimli kadınları kabul etsin, eğer erkek kabul etmiyorsa kadını ezmeye çalışır gibi bir cevap bekledin. Kendini rahatlamaya egonu tatmin etmeye üni okumasını istemeyen karşıcinsi kendince haksız göstermeye çalıştın. Sen insanlardan üni okuyan kadınları istemeyen erkeklerin düşük erkekler olduğunu duymaya ihtiyacın var. Kusura bakma senin hayal ettiğin gibi değil senin beklediğini duymayı istediğin gibi değil erkeklerin düşünceleri. Ne dersen de erkekler temiz kız istiyor kendileri inkar etse bile.
- +1 yıl
@EskiBirYoda çok nadirsiniz ama çoğunluk aynı olunca genel konuşuyoruz kusura bakmayın
- +1 yıl
Gerçeklere farkındalık 👍
- +1 yıl
@Butterflysz karabük gibi olaylar ön yargıyı çok artırdı Belki öyle olmayanlar vardır ama çok yaygınlaşması böyle dusundurur
- +1 yıl
evet niyeti soru sormak değil... kendi fikrinde olmayanları suçluyor. yani eminim seni de erkek zannediyordur. aslında kadınlara hakaret ediyor zira öz eleştiri yapmayı yani kendi cinsiyetindekileri eleştirmeyi sadece erkeklerin yapabileceği bir şey olarak görüyor zira burada bu erkekleri eleştiren tonla erkek var onloara kiğmse "aslında sen kadınsın" demiyor
- +1 yıl
@noperva1975 hayır onun düşüncesi benim cinsiyetim değil. Belli ki birşeyler yaşamış birisi ona kadınlar üni okumasın gibi bir şey demiş ki burada kendi düşüncelerini kabul ettirmeye destek toplayıp kafasını vicdanıni rahatlatmaya ihtiyacı var. Kadınlar kıskanç varlıklar olduğu için, kendi içimizde bile kadınlar birbirlerini kıskanıp konuşmaz, biri kendisinden daha iyi olsun istemez, erkekleride kendisi gibi sanıyorlar işte. Erkeklerin kadınları kıskandığıni iyi yerlere gelmesini istemediğini hiçbir yerde duymadım, erkekler bizim gibi birileriyle yarismaz. Ama erkeklerden şunu duydum, üni okumuş kadınların rahat bir sosyal ortamdan geçtiğini düşündükleri için kabul etmiyorlar. Belki de çocuğu oldu aldırdı diyenleride gördüm. Kadınların bu kadar kopurmesini anlamsız buluyorum. Herkes üni okumuş kadını kabul etmek zorunda değil. Erkeklerin tercihlerine karışmak saçma. Bu kız ille de üni okumuş kızı bütün erkekler istesin istiyor. Çünkü ego kasılması lazım bak ben egitimliyim üni okudum demesi lazım karşısındaki adama.
Bir kadını eğitirseniz bir kuşağı bir eğitirsiniz. Kadın annedir, kardeştir, hanımdır, eştir. Kadınlar bizi korur ve sever. Onlar dünyada ki en önemli kişilerdir. Bazen kırılabilirler. Kadınlar çiçektir..!
01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
58Cevap
+1 yılBunun birden çok cevabı vardır...
Öncelikle evlilik yaptıktan sonra kadının okuması aynı erkeğin evlilik sonrası okuması gibi abestir. Eğitimini tamamlamadan evlenmenin fazla bir anlamı yoktur. Eğitim alacağım diyerek aile için harcayacağın zamanı okula harcaman erkek olsun kadın olsun adaletsiz bir durum...
İkincisi şu ki ülkemizde kadınlar okudukları zaman evde eşlerine saygısızlık etmeyi marifet sayıyorlar. Tamam adaletli bir bakış açısına sahip olarak feminizm yapsalar anlarım ama feminist5lerin adaletli bir yaklaşımları yok.
Geleneksel toplumun yani erkeğin dışarıda kadının evde çalıştığı toplum düzeninin her iki tarafa yüklediği hak ve ödevler var. Eğitim alan ve kendini güçü hisseden kadın geleneksel toplumun kendisine yklediği ödev ve sorumluluğu reddeder ama aynı toplumsal düzenin avantajlarından sonuna kadar da yararlanmak ister...
erkekler olarak biz doğamız gereği ailemiz içinde güçlü olanın en azından eşimizden daha güçlü olanın kendimiz olması gerektiğini hissederiz. Bu içgüdüsel bir şey. Bunun için beni veya diğer erkekleri suçlamaj işin kolayı.
Ancak yine de bu iddiasından vazgeçen erkekler de canım değiller. Eş çalışıp para kazanınca o parayı kendisi için kazanacak yani aile btçesine yani erkeğin de içinde bulunduğu aile standartlarına çok fazla katkı yapmayacak ama kadın "ben çalışıyorum" diyerek kocasına ev işi yaptırmak isteyecek
00 Yorumla
+1 yılBu bir özgürlük ten ziyade bunu yapan kocalarının geneli eşini sevdiği için yapmaz hep kendisine muhtaç olma hissi verme çabasıdır. Özgüveni yerinde olan hic bir koca esinin onune geçmez destek olur. Eksik kaldigi egitim varsa dahi bu açığı kapamasina yardimda bulunmali. olumlu dunya bir bakmissin yoksun. geride bıraktığın esin cocuklara baba evinde beyi olabilcek kadar cesur olmali. esi çalıştığı zaman kesinlikle maasini almamali onu hesaptan saymadan kendi kartini da esine vererek onu yokluğuna yetistirmelidir. Kadin daha güçlü ve daha sevgi dolu olur. ozguveni gelir ben böyle düşünüyorum tabi bunu begenmeyen baska görüşte olan arkadaslara da saygim var...
00 YorumlaKompleks denge her zaman erkeğin baskın olması yönünde. Gö... korkusu kadın eğitimli ve maddi anlamda güçlü olursa kendisine ihtiyaç kalmaz korkusu tipik Türk erkeği korkusu, kadın her konuda zayıf ve itaatkar olmalı yoksa aman nasıl kontrol edilir maazallah.
311 Yorumla
+1 yılOnlara adam denmez. Adamın tanımını bil önce:
- Birinin yanında bulunan ve işini yapan kimse
- Birinin yararlandığı, kullandığı kimse
- Daima birinin yanında olan, onu destekleyen, isteklerini yerine getiren kimse
- İyi huylu, güvenilir kimse
22 Yorumla- +1 yıl
sen adamın değil enayinin tanımını yapmışsın
- +1 yıl
Aynen öyle, TDK'deki tanımı bu. İnsanlar araştırmamış devamlı kullanıyorlar, ben de kenardan izleyip eğleniyorum 😂
- Eğitim & Kariyer konusunda 498 cevap paylaştı.
+1 yılTürkiye'de eril bir yapı ve anlayış hakim. Bu yapı perde önünde kadını desteklediğini söyler ama perde arkasında hiçbir zaman kadının kendinden daha zeki, daha eğitimli, daha başarılı ve çok kazanmasını istemez.
İçten içe her konuda kadından üstün olmak ister.10 Yorumla
+1 yılKendini geliştiren okuyan yükselmeyen isteten kadın en değerli elmas gibidir. Kıymetini bilmek her anında yanında olup desteklemek gerekir. Tersini düşünenler boş tenekedir ciddiye almamak gerekir. Ha ileride beni tanımaz mı? O onun nankörlüğü olur * zerre kızmam pişman olmam. Zaten sevmemiş seveceği biriyle mutlu olsun der yoluma bakarım
11 Yorumla- +1 yıl
senin hasyatın gitti bir nankörü ihya edeceğim diye... o ne olacak?
+1 yılOkuyup bilgili olursa gözü açılacak ve hakkını arayacak yani kendini ezdirmeyecek , eşinde para var diye kendisi evde olduğu için mecbur kalacak onun eline. Vs. Gibi gibi
Ben bunu siyasetle de örnek veririm. Uyanık siyasetçilerde halkının geri kalmasini ister , kız cocuklari okusun istemez ki hep kandırsin oyunu alsın.00 YorumlaBazi adam olamamis erkekler kendi kadinlarini bile potansiyel tehdit olarak gorur kanina da ondan. Kiskanclik safhada ve ezik, asagilik psikolojisine sahipler. Uzak durun öylelerinden ve birlikte buyuyebileceginiz, destekleyip destekleneceginiz iliskiler bulun
013 Yorumla- +1 yıl
Erkekler kadınları rakip tehdit felan olarak görmez
- +1 yıl
Emin ol gorurler. Kadinlarin tarih boyunca yaptigi seylerin ne kadar susturuldugundan, ele alindigindan hatta CALİNDİGİNDAN haberin yok sanirim. Yapilan buyuk calismalarda hicbir zaman hicbir kadin ismi hatirlanmaz. Kadinlarin daha az zeki oldugu icin boyle oldugunu savunanlar var. Fiziksel olarak belki daha az kabiliyetliyiz ama zihinsel olarak? Asla. Kisacasi kadinlar yillar boyunca hakki yenmis ve kabiliyet yoksunu olarak gorulmustur. İyi bir is çıkardiklarinda ise hemen patenti calmislardir
- +1 yıl
Bu bahsettiklerin iki erkek arasında da daha doğrusu Erkekler arasında da sıkca görülmüş birşeydir. Hatta iki kadının arasında daGüçlü zayıfı hep ezmiştir Cinsiyetten kaynaklanan bir sebepden ötürü kaynaklanmaz Bu veya benzeri şeylerin hepsi buna dahildir. burada ki olaysa şudur Kadınlar hipergamik Canlılardır Eşiti veya Alt seviyesinde ki Erkeğe olan Saygıları Beraberinde Arzularını kaybederler İçsel olarak soğur ve rahatsızlık duyarlar Bunu seçmeler veya bu durumdan dolayı suçlu değillerdir Yapılanmaları böyledir. Bu durumda İlişkiyi kavga ve didişmeler takip edecektir. Erkek. durumu bildiği için Bu durum böyle olacaktır.
- +1 yıl
Hangi dunyada yasiyorsun bilmiyorum ama keske dedigin gibi bu tur durumlar kadin kadina veya erkek erkege olsaydi. Bazi erkeklerin ezik bir maskulenlige/ feminen tavirlara kaymis oldugunu sen de biliyorsundur. Kendi kadinini bile tehdit olarak gören erkekler var. Ayrica ben bahsettiklerimin iki erkek arasinda oldmadigini falan soylemedim. Kadinlarin haksizliklarini ve potansiyellerinin bugune dek engellenmis oldugundan bahsettim.
En buyuk orneklerse acip gosterilebilecek istatistikler. Ayni isi yapan bir kadin ve erkegin aldigi maas birbirinden cok farkli. Kadinin maasinin cogunlukla daha dusuk oldugunu eklememe gerek var midir? - +1 yıl
Bu sana gösterilen veriler ışığında Sunulan argümanlık čarpıtılması ALGIDA SEČİCİLİK manupulasyonuna mağruz kalmandan kaynaklanıyor. Bunun temelinde de Eşitlik palavrası yatmaktadır. Günümüzde bu algı Görünüşleri aynı Geri kalan herşeyi aynı Yanılgısını doğurduğundan Eskiden Kadınlar birbirini rakip olarak görüp Kıyaslarken şimdi Erkekleri rakip olarak konumlamalarına sebep olmuş buda kavga didişme ve üstünlük mücadelesinin başlamasına Kadın Erkek ilişkilerinin bozulmasına neden olmuştur. Ayrıca yıllarca Erkeklere. hanımcılık gibi şeyler pompalanmış Kadınlara ise Erkek gibi olmak Pompalanmıştır Cinsiyetlerin Algıda saptırılması İle Toplumsal Cinsiyet eşitliğini sağlayıp Her iki cinsin birbrine düşman olması Kendi cinsiyet algılarını yitirip Eş cinselliğe yatkın toplumlar oluşturulması hedeflenmiştir. Bu sayede anormal derece artan İnsan nufusunu azaltmak önüne geçmek hedeflenmektedir. maalesef çok az sorgulayan bir toplum oluşumuz Kolylay manupule edilmemize sebep olmaktadır. Diğer konularıda ve bu konularda nasıl ALGIDA SEÇİCİLİK manupulasyonuna mağruz kaldığını anlatacağim
- +1 yıl
Neyin algida seciciliginde maruz kalmisim anlayamadim. Beni tanimiyorsun, dusuncelerimi bilmiyorsun ve algi seklimden bir habersin. Dedigin seyler mantikli ve coguna hak verdim ama konuyu farkli yerlere cektin. Ben gunumuzde kadinlarini basari yolunda kiskanan erkekler oldugunu soyluyorum. Kanimca sen de kabul ediyorsun toplumda algida secicilik oldugunu savunarak. Kadin ve erkek esit degildir ancak esit sartlarda yasamaya yukumludur. Dedigin gibi nefret artti ve nufus azalimi icin binbir turlu sey donmekte. Ancak beni bu manipule edilmis topluma beni tanimadan dahil etmezsen sevineceğim
- +1 yıl
Erkek ve Kadın Bariz şekilde Eşit değil denktir İkisininde Nitelikli oldukları alanlar vardır. Erkeklerin Mantıksal ve matematiksel zekaları nitelikliyken Kadınların sosyal zekaları estetik anlayışları niteliklidir. Bunun yansımalarını zaten görüyoruz. Ufak bir örnek Kadınların eşya seçerken bir magzada saatler geçiyor olması bu yüzdendir. Erkeklerin duygusal meselelerde sığ kalması anlayış eksiliği mantıksal bakışı yüzündendir fakat bu yüzden fizik kimya matematik alanında çığır açmışarlardır. Yani biz birbirimiİn eksiklerini kapatmak için varış Üstünlük taslayıp rakip olarak görmek için değil Ying yang sembolü gibi düşün Yanı Eşit değil DENKİZ Baştada dediğim gibi bahsettiğin örnekler cinsiyetcilikten kaynaklanmaz. Bu durumlar hiyerarşiden ve bu hiyerarşiniz acımasızlığından kaynaklanır İki erkekde olduğu gibi İki kadın arasında da Engelleme ayağını kaydırma Gözden düşürme gibi eylemler görülür Cinsiyet tabanlı değildir. En basitinden Şiddet konusu bile böyledir. Erkekler hayatları boyunca bir kadından katbe kat daha fazla şiddetin mağduru olurlar ama Medya kadına şiddet Ve Erkek terörü başlığı altında Olayı cinsiyete indirger entegre eder. burada o erkek karşısında Hemcinside olsa kavga edecekti Fakat Kadına CİNSİYETİ YÜZÜNDEN şiddet uyguluyormuş gibi lansederek Olayı cinsiyetleştiriyorlar ki Buda Kadınlarda Düşmanlığı körüklesin diye
- +1 yıl
Son olarak Maaş meselesine gelirsek Buda iki cinsin farklılıklarınsan Kaynaklanan sebeplerden ötürü gelir. Oda araştırmalarda gözlemlendiği üzere Erkeklerin PAZARLIK yapma Becerilerinin daha nitelikli oluşu Öte yandan Daha hırslı mücadeleci davranmadığı görülken Kadınların İş ortamın daha uyumlu olmakla beraber Refah temelli haraket ettikleri Yani gereksiz risklerden kaçındığı uyumlu davrandıkları Yoğun stres gerektiren durumlardan uzak durdukları gözlemlenmiştir Yani yine cinsiyetcilikten kaynaklanmayan sebeplerden dolayı Erkekler daha fazla maaş alıyor Tuttuğunu koparıyor risk almaktan çekinmiyor İyi Pazarlık yapıyor Mücadeleci davranıyor. Bide öte yandan Hamilelik gibi olaylardab dolayı Kardan başka bir şey düşünmeyen şirketler Kadın işi aksatmak zorunda kalacağından da Erkeği ön plana almış oldukları oluyor. Yani seninde burdan anlayacağım Üzere Feministlerin propagandasıyla ALGIDA SEÇİCİLİK MANUPİLASYONUNA MAĞRUZ kalıyorsun manupile ediliyorsun Bununsa AMACI BELLİ UYAN !
- +1 yıl
Bir tartismada karsi tarafi hakli bulmayali cok uzun zaman olmustu, cabanizi tebrik ederim. Dediklerinizde hakli olsaniz da bir konuda buyuk yanlislik yapmaktasiniz. Bu konusmanin en basindan beridir demeye calistigim şeyi ("erkekler de kadinlari tehdit olarak gorur") baska yerlere saptirmaya calisip durdunuz. Benim buradan gordugum tek sey bir seyleri kanitlama pesinde oldugunuz. Basta sizin de bir kadinla yaristiginizi söyleyecektim ancak kafanizda olumlu sekilde kaldiramayacaginizi dusunuyorum. Ki bu boyle bir platformda anliyorum ki bir cesit savunma psikolojisinden kaynaklaniyor bu kanitlama istegi. Hali hos, haklisiniz. Ama ilk cumleleriniz hala yanlis. Tekrar okuyun konusmalari, beni anlayacaksiniz.
- +1 yıl
Erkek eğer feminenleştirilmemiş ise Veya Kadın sürekli rekabete girip ustünlük mücadelesine girmemiş ise Normal şartlarda Bir Erkek Kadını rakip olarak hasım olarak düşman olarak görmez. Geri kalan çarpıtmaları anlattım zaten O yüzden uyanık olun arka planda ki o pislik amacı farkedin sizi kullanmalarına izin vermeyin Ve son olarak Luzümsüz yere bu tarz durumlar yüzünden üzülmeyin Gerçeklerin farkındalığı içersinde olup ona göre haraket ederseniz Sizi temin ederim Gerçekten çok doğru seçimler yaparak Mutlu bir ilişkiniz olabilir. Biz rakip düşman değiliz Elmanın iki yarısıyız birbirimizi tamamlamacak için yaratılmışız kavga etmek didişmek için değil 👍
- +1 yıl
Sağoluj bende anlayışlı davranıp dinlediğiniz için ayrıca teşekkür ediriyorum Olgun düşünebilen açık fikirli olduğunuzu gösterir Doğru düşünce yapısıyla sağlıklı ilişkiler kurmak mümkün olacaktır. Başaracağınza inanıyorum bu şekilde 👍
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadın kendisinin eşiti veya Kendisinden aşağı olan Erkeğe ARZU duymaz Hipergamik bir canlıdır. Eğer adamla eşit veya Adamdan daha yüksekse İÇSEL olarak zamanla bu durumdan RAHATSIZLIK hissi belirmeye duymaya başlar Ve Adamdan SOĞUR Erkeklerde Bu gerçeği Bildikleri için Kendisinden yüksek Kadınla Beraber olmamayı tercih edeceklerdir.
30 Yorumla
+1 yılVasıfsız ve bir kadını taşıyamayacak kapasitede olan insan bu şekilde düşünür yoksa normal akıllı biri eşinin iyi olmasınj ister bazı erkekler eşlerini saf canım olsun isterler evlendik den sonra her haltı yiyim gözü ile baktıkları için
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 584 cevap paylaştı. Çünkü ekonomik özgürlüğü olan kadını istediği gibi yonlediremez ve kadın ekenomik olarak kendine bağımlı olsun ki istediğini yapsın ama kadın onu bosayamasın
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇünkü kadını ezmek üstün olmak arzusu bu gizli ya da açık. Bazı şeyler dile getirilmez ama gerçekler ortadadır. Kadın kolay kolay bırakıp gidemesin sessiz kalıp razı olsun, üstünlük evde erkekte olsun çabası bu
21 Yorumla- +1 yıl
👏👏👏👏👏👏👏
+1 yılGözü açılmasın diye. Çünkü eğitimli olursa ona ihtiyacı kalmayacak, ona muhtaç olmayacak, onun eziyetine boyun eğmeyecek ya. İşte bunun için.
26 Yorumla- +1 yıl
Ben de bana muhtaç birini yanımda istemezdim
- +1 yıl
Doğrusu hipergamik olduğu için eşiti veya altında ki Erkeğe saygısı beraberinde arzusunu kaybedecektir Bu durumdan içsel olarak soğuma ve rahatsızlık duyacaktır Durumun farkında olan Erkek sorun yaşamamak için Sečmeyecektir.
- +1 yıl
@Karayeller28
evet bu gerçek... ama bunu görmemezlikten gelmeyi modernlik alameti sayıyor feminaziler - +1 yıl
@noperva1975 femizim beyin yıkama üzere kurgulanmış bir şey Herşeyi çarpıtarak propaganda yapıyor En bilindik örnek Misal Şiddet olayları İşte Erkek terörü Kadına şiddet başlıkları Bakıldığında aslında Erkekler Katbe kat daha fazla şiddete mağruz kalır ve uğrarlar Kadınlara oranla Ama kadın şiddete uğrayınca Erkek terörü Kadına şiddet başlığında Niye sunulur biliyormusun Çünkü Mesele şiddete sebep olan konu değil Cinsiyet olarak algılansın algılatılsın diye Yani orada Adamın Kadına şiddet uygulamasının sebebi Kadının cinsiyetine duyduğu nefretten kaynaklanıyor Cinsiyeti yüzünden şiddet uyguluyormuş Gibi algılansın diye Oysa cinsiyetiyle ilgili değil bile olay Aynı adam aynı piskopatlıkla (bu arada bu tipleri kadınlar seçiyor Güçlü ve çekici geldikleri için) Bu adam karşısında başka bir Erkekde olsa Onada şiddet uygulayacaktı Onunlada kavga edecekti Mesele cinsiyet değil ki Böylece Kadınların Gözün Erkek şeytanlaştırılmış Rakip ve Düşman olarak konumlandırılmış olur ve Kanunlarda bu çerçevede adaletten uAk ve erkeği mağdur edecek şekilde düzenlenmiş olur. Erkek masumiyetini ispat edene kadar Suçludur. Kadın Suçu ispatlanana kadar mağdurdur Olayı yaşanır. burada sarfettiği sözlerde aynı Çünkü Erkeklerin şeytanlık ve düşmanlık peşinde olduğu Rakip olarak görüp Kadının eğitimine kıskançlık ve Hasedinden dolayı engel olduğu alt düşüncesi Beynine sokulmuştur. Oysa Erkek rakip düşman vs olarak kadını konumlamaz DURDUK yerde Son Olarak karabük gibi rezilliklerin yaşanmasıda Buna sebeptir
- +1 yıl
@Karayeller28 yüzde bin doğru... feministim demese bile gayet eşitlik filan diyen bir yakınım var. Ayrıldığı eşiyle ilgili gözü parlayarak anlattığı en olumlu anı bunlar nişanlıyken bir kamyon kendi ifadesine göre kusurlu şekilde gelip araçlarına vurmuş... nişanlısı olan sonra kocası olacak kişi çok cılız olan kamyon şöfürünü kamyonun kapısını bile açmadan pencereden yakasından tutup kamyonun dışına çıkarıp dövmüş... hatta tek eliyle adamı havada tutup diğer eliyle yumruk atıyormuş... Bunu ballandıra ballandıra anlatır
- +1 yıl
@noperva1975 Eşit olmamız imkansız bir şey zaten o kadar çok fark var ki Ama kadınların bu algıyla Görünüşleri farklı Kalan her şey aynı diye rakip konumlaması yapmakla beraber Erkeğin söz tavır ve davranışlarını kendi bakış açıları üzerinden yorumladıklarını çok görüyorum Yine burada ki yorumda Art niyetli çirkef bir kadın zihninin yapısından çıkma bir ürün Neyse kaldı ki Güçlü dominant ayağı yere sağlam basan Erkek severler Eşit olsak zaten bu mümkün değil Kendinden üstün erkek istiyor.
- Eğitim & Kariyer konusunda 966 cevap paylaştı.
+1 yılÇünkü kadının gücünden korkar. Okumuş kendi ayakları üzerinde duran kadını kendinden üstün görür ezik kalacağını düşünür. Üstünlük sağlamak için istemez
02 Yorumla- +1 yıl
Korkmaz Sağlıklı ilişki yaşayamaz Tam tersi üstünlük taslayan kadın olacak çünkü eşiti veya alt seviyedeki erkeği sevmeyecektir.
- +1 yıl
üstünlük sağlamak istemesi normal ve doğal bir durum... siz acaba kendinizden aşağı bir erkek ister miydiniz?
+1 yılOkusan ne olacak ki onun yerine özel bir kursa veya sanat meslek okuluna gitsen daha iyi ama kadın ekonomik gücünü eline alınca ben özgürüm bana kimse karışamaz mantığı ile hareket ettiğinde kafasına göre boşanıyor ve çoğu eşini sevgilisini kocasını begenmemeye başlıyor çünkü alternatif çok kafasında ama olay öyle değil
00 Yorumla
+1 yılEğitimli insan kendi kendine yeter, erkekler de kendine yeten kadınları değil, kendilerine muhtaç kadınları sever. Egoları öyle tatmin olduğu için.
015 Yorumla- +1 yıl
Cevap Hayır kendine yeten kadını isterler fakat Kadınların eşit veya altında olan erkeğe olan sevgilerini arzularını yitireceğini bilirler
- +1 yıl
@Karayeller28 işte bu yüzden istemezler. Kendilerine muhtaç olunması güçlü hissettiriyor. O yüzden aciz bebek gibi davranan ağlak kızları seviyorlar.
- +1 yıl
@Karayeller28 ayrıca neden yitirsinler her şey eşit şart mı...
- +1 yıl
Bu kadın hipergamisidir Kadının suçu değildir böyle olmak İÇGÜDÜSEL yapılanmaları böyle çalışır seçtikleri veya tercih ettikleri bir şey değil Eşiti veya Alt seviyelerinde erkeklerle beraber olmak İçsel bir soğuma ve rahatsızlık duygusu hissetmelerine sebep olur çok geçmeden didişme ve kavgalar peşinden gelir Bu tip kavgalarda Kadının mesleğini veya kazandığı oarayı Erkeğin başına kaktığı sıkca görülür Ama dediğim gibi bunu seçmezler Otomatik olur bu
- +1 yıl
@Karayeller28 sen, kazanç dürüstlük sadakat bekaret teorisi üreten kişi misin?
- +1 yıl
Kadın Erkek doğasının derinliklerine kadar bilen birisiyim Rahat ol erkekler kadınları rakip düşman olarak zihinlerinde konumlandırmazlar normal şartlarda , Yapacak bir şey yok Kadın güçlü ve Baskın (baskından kastettiğim emreden şiddet uygulayan değil bu arada) yani rol öncülüğü üstlenen etkili kararlar alıp uygulayabilen Kadını zor seçimler yapmaya mecbur bırakmayan Olay bitirin iş halleden çözen Anlamında baskın diyorum. Böyle erkek severler Doğal olarak Erkek ilişkide alt konuma geçerse Kadının rahatsızlık hissi O ilişkide Sorumluluk ve Yükleri üstlenmesi gereken taraf olmaya itileceği hissine BİLİNÇALTINDA kapılmasıdır. Bu yüzden kendinden güçlü erkeği arama meyili gösterir Ama bak Erkekler Kadınların statüsü veya kariyerleri ile ilgilenmezler EKONOMİK OLARAK olabilir Ama ARZU DUYMAK açısından statüleri önemsizdir. Ronaldo Mağza çalışanı ile bu yüzden evlendi. mesela Herşeyin açıklaması var 👍
- +1 yıl
@Karayeller28 hepsi doğru ama bu şekilde önce eleyip sık dokiyarak birini bulamazsın ya da ilişki yaşayamazsın. Açıkçası vana bu kadar taktik teknik hesaplar fazla.. seviyorsam seviyorumdur sorun varsa konuşup çözerim. Bu kadar. Gerisi bana göre çetrefil.
- +1 yıl
İşte o çetrefilli sürecin seçimlerinin altında ki sebepleri detaylıca açıkladım mesele budur özetle günün sonunda insanların kararlarını IÇ GÜDÜLERİ İÇ GÜDÜSEL YAPILANMALARI BELİRLER özetle 👍👍
- +1 yıl
@Karayeller28 bu arada gayet net açıklamışsin feminist kafasi bile bunu anlamaz gercek alfa erkek tanımı budur ama arkadaş anlamaz bunu
- +1 yıl
@Alpagu1919 kanka ben feminist degilim kim haklıysa onu savunurum. Farkettiysen arkadaş benim dediğim şeyin bilimsel açıklamasını yapmış zaten :))
- +1 yıl
Kadın hipergamisi vardır ve feminist kadınlar özgürüm diye dolaşır ama özgürlük değildir maaşlı kölesindir erkeğine bir kahve getirmeye erinir ama patron isteyince hemen getirir. Kadın her zaman yönlendirilmek ister bende ona ithafen gerçek alfa erkek tanımı budur dedim. Okumak yerine gidip dikiş nakış veya başka bişi ogrenseniz daha iyi okumayla da bisi olmuyor
- +1 yıl
@Alpagu1919 güzel Bi üslupla isterse herkese kahve götürürüm ne alaka. Bu genellemeleriniz de baydı artık.
- +1 yıl
Çoğu böyle olmaya başladı o yüzden dedim senin gibiler az kaldı
- +1 yıl
Yok orada aslında kastettiği Femizim Kapitalizme köle yetiştirmeye çalıştığı için Kadının misal Kocasına yemek yapmasını kölelik olarak nitelendirip kadınları dolduruyor Buda kadınları bu tarz şeylere karşı antipatik hale getirdiğinden eşiyle kavga ediyor ama Aslında arkadan iş çevirmiş Kadını manupile etmiş oluyorlar. Evde böyle olan kadın İş yerinde aslında Patronunun kölesi olmuş oluyor demek istedi tam olarak Bunuda belirttiği üzere sen böylesin diye demedi
- +1 yıl
@Karayeller28 çok doğru. Benn de böyle düşünüyorum. Asıl orası kölelik. Sadece maddi karşılığı var diye sevimli görünüyor olabilir. Ama evde de belki erkekler karşılığını manevi olarak verse kadınlar bu kadar dolu olmaz evdeki "kolelige"
+1 yılUlan bizim fizik hocası bilerek cahil kadın aldım diyodu bı de sınıfa anlatıyordu ne değişik adamdı ya
15 Yorumla- +1 yıl
hipergami kafadan sallanan bir şey değil... kadınlar kendilerinden aşağıda erkek istemezler erkekler de kendilerinden üstün kdın istemez... bu ikisi birbirine puzzle parçası gibi oturuyor
- +1 yıl
@noperva1975 amaan kardesım banane ya kim ne istiyosa istesin herkesin kendi hayatı
- +1 yıl
eee... o zaman yorumlama sebebiniz nedir o zaman... :) fizik hocanız değişik filan :)
- +1 yıl
@noperva1975 kısaca işine bak fikrine katılmıyorum
- +1 yıl
mikicm belasını işsiz ya
Karısının gözü açılmasın dünyada ondan daha nitelikli insanların var olduğunu fark etmesin diye okutmazlar
11 Yorumla- +1 yıl
Bunu okumadanda görebilir
Gözleri açılmasın çevresi artmasın ayakları sağlam bir şekilde yere basıp söz hakkı olmasın ve buna benzer birçok sebepten
13 Yorumla- +1 yıl
Alakası yok
- +1 yıl
Meselenin özünde Kadın Hipergamisi yatar.
O soru tam tersi olmasın, kadınlar eğitimli erkek istiyor, şanki köpek eğitimi alıyorlar öne la öyle saçmalık.
00 Yorumla
+1 yılBen eşimin eğitimli olmasına karşı değilim tam tersine çocuklarımın annesi benden daha fazla eğitimli olmalı
00 Yorumla
+1 yılOnlar geri kafalı siz hiç bişeyden haberdar olmayin evde sadece kocaya hizmet edin diye uzak durun bu tiplerden
00 Yorumla
+1 yılKadın çok para kazanır ve eğitim düzeyi daha yüksek olursa eşini terkeder ve soğur. Güçsüz görür onu
00 Yorumla
+1 yılonlara adam denilmiyo şeref yoksunu denilir kadının kendi ayakları üzerinde durmadını istemiyor
00 YorumlaKendisinden daha üstün daha bilgili olmasını istemediğinden dolayı. Aşağılık kompleksi yaşamak istemediğinden.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 455 cevap paylaştı. erkeklerin geneli zeki bilinçli adın kültürlü bayanlardan rahatsız olurlar ezemedikleri için olabilir
11 Yorumla- +1 yıl
Alakası yok
- Eğitim & Kariyer konusunda 457 cevap paylaştı.
+1 yılSoruya yanlışlıkla adam yazmışsın, modlar hemen düzeltsin 😂
04 Yorumla
Soran+1 yılAynen 🤣
Soran+1 yılAltta bazıları o adamları savunup kadınlara çamur atıyor
- +1 yıl
Hoşt küpek de geç itle dalaşma 😂
Soran+1 yılBirde yorumumu silmiş ya gördün mü eleştiriye gelemeyen bir ergen ya da pembe hesaplı etekli bir abimiz 😃
Bekarken okuyacaktı evlendikten sonra istese de okuyamaz ki çocuktan vakit kalmaz
03 Yorumla
Soran+1 yılHiçbir şey bahane değildir insan isterse her şeyi yapabilir
- +1 yıl
Ahahahahaaa @smerfus çoook güzel konuşuyorsun. Aynen yani. İnsan isterseymiş bilmem ne. Bazı şeyler bazen SINIRLIDIR. Bu zamanda evlilikle beraber okul zor yürür. Napıcan okurken doğum iznine mı çıkacan 🤭🤣🤣🤣 Çocukla okul zor bir de ilgilenilmesi gereken ilgilenilmeyince sorun çıkaran eş de var onu da hesaba katarsak. Çocuk, eş, yemek, masraflar, okul devamsızlığı vs. Bir yerden ihmal gerektirecek. Ya çocuğunla vakit bile geçiremeyeceksin annesi olduğunu bilemeyecek doğru düzgün ve eşinle de problemlerin olacak, ya da okulundaki derslerine, hocalarına, okul arladaşlarına kısıtlama yapman hatta veda etmen gerekecek. Dondursan bu sefer dersleri konuları unutup tekrar devam etmek zor gelecek ya da bırakacaksın bölümünü , çünkü zihnen çocukla eşle meşgul olacağın için, evin işi DEMİYORUM BİLE. Kolay gelsin. Daha çocuğa bez alamıyor millet ha bir de, hem okuyup, hem çocuğuna bakmak, hem de çalışmak BİRAZ ZOR GİBİ olacağından, ELİN ADAMINA MUHTAÇ z*vallı bir hayatın olacak. Çok acınası, çok kötü bir durum doğrusu.
+1 yılOnu himaye altına alıp güçsüzlüğünden faydalanıp ezebilmek icin
13 Yorumla- +1 yıl
Alakası yok
- +1 yıl
Tamam kanka sen öyle san hadi naş
- +1 yıl
Sorun hipergami ve bunun farkında olan erkek
Gizli Üye(30-35)+1 yılKendilerini hep büyük görmek istiyorlardır. Kadın dediğin susar, kocasını dinler, her şeyi de bilmez kafasindalardir. Ama böyle erkek pek kalmamıştır herhalde.
12 Yorumla- +1 yıl
Alakası yok
+1 yılsoruda çelişki var. hayalleri olan bir kadının kısıtlayan bir erkekle ne işi var?
10 Yorumla
+1 yılÖyle insanlar adam değiller. Kompleksli cahil olarak yaşamını sürdüren varlıklar o kadar
00 Yorumla
+1 yılO bazı adamların sorunu.
Eş dediğin eğitimli olacak en azından oturmasını kalkmasını bilecek00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2,1b cevap paylaştı. Kendi defosu ortaya çıkar en kibar şekilde böyle anlatayım
00 Yorumla
+1 yılMağarada ki insanlar bile bu tip ataerkil ve benci toplumlardan daha görgülüdür o yüzden.
00 Yorumla
+1 yılKizil goncalari izle buna fazlasiyla cevap bulursun xd
00 Yorumla
+1 yılHahah itaatkar kadın isterler cahil olan anca o zaman hüküm sürülür
05 Yorumla- +1 yıl
Uyumlu severler demek daha doğrudur cahilliklenalakası yok
- +1 yıl
Uyumlu mu hdhdhdhdhdhdhd
- +1 yıl
İtaat kelimesi tam olarak doğru oturmuyor Köle sahip ilişkisi ise Erkek köle felan istemez Uyumlu sanki takım oyuncusu gibisinden kadın ister Demek daha doğrudur Fakat bu olayda Meselenin iç yüzü Kadın Hipergamisi Yani eşiti veya alt seviyede erkeğe olan saygı beraberinde Arzularını kaybetmesi Ve Erkeklerin bu durumu bilinç altında biliyor olmalarından kaynakalnır
- +1 yıl
Olabilir fazla kullanıllmış kelime olarak haklısın başka bir kelime yerine alabilir
- +1 yıl
maalesef Uygun kelime nerdeyse yok Köle itaati gibi algılanıyor neyse biz köle felan istemeyiz 👍
Okusun tabi. Erkeklerle haşır neşir olmayacağı bir ortamda okusun
00 YorumlaErkekler kadinlarin onlardan daha üstün olmasını cekemezler
00 Yorumla
+1 yılGeri kafalı olduğu için o kafaları çok iyi biliyorum
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 344 cevap paylaştı. Nedeni tamamen kendinin daha üstün göstermesiyle alakalı. Bence hayatının en büyük hatasını yapıyor
00 YorumlaSenateşverbentaşver kafasında oldukları için olabilir mi?
00 Yorumla
+1 yılKorku yüzünden Ben kendime güvendiğim için sorun etmem bunu
00 Yorumla
+1 yılEşlerini daha rahat ezebilsinler diyedir belki. Veya kıskançlık... gibi durumlar olabilir.
04 Yorumla- +1 yıl
Alakası yok
- +1 yıl
Olabilir ama benim düşüncem bu.
- +1 yıl
Sebebi ne peki? Sen söyle
- +1 yıl
Kadınların hipergamik olması ve erkeklerin bu durumu bilinç dışı farkındalıkla biliyor olmalarıdır. Kadınlar Eşiti veya kendisinden alt seviyede ki Adama karşı Saygı beraberinde arzularını kaybederler Bu durumdan içsel olarak rahatsızlık ve soğuma hissederler. Ve didişme ile kavgalar peşinden gelir Bu tip kavgalarda sıkca Kadının mesleğini veya kariyerini kazandığı parayı Erkeğin başına kakarcasına savurup laf ettiğini sıkca görülmüştür. Bu onların suçu değil Ellerinde değil rahatsızlık duymadan edemezler. Hipergamik yapılanmaları yüzünden olur bu Erkekelrde durumu bilirler o yüzden bunlar olur. Erkekler kadınları düşman rakip hasım olarak görmedikleri gibi hayatlarında Kadınları aşağılamak gibi amaçlar gütmezler.
+1 yılBilmem karşı mı geliyorlar karşı gelenler emin ol özgüvenleri düşük olanlar
00 YorumlaAkıllı kadın başı, erkeğin omzuna ağır gelir demişler...
Başkaldırı istemedikleri için :)
30 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 515 cevap paylaştı.
+1 yılKendisini yetersiz gören ve aşağılık kompleksi olan insan türüdür..
21 Yorumla- +1 yıl
Çok haklı bir yorum 👏🏻
Çünkü kendileri yönetmek istedikleri için cahil kalmalarını istedikleri için çünkü eğer okuyup guzel yerlere gelirsek onlari hayatimizda bulundurmayacagimizi biliyorlar
13 Yorumla- +1 yıl
Alakası yok
- +1 yıl
Özetle Kadının hipergamik bir canlı oluşu Erkeklerinde durumun farkında olması
Gizli Üye(25-29)+1 yılYa o eskidendi artık binde bir o da denk gelirsen. Şimdi hepimiz okumuş memur hatta afedersin bizi altına alıp şeyapacak kız arıyoz.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılCahillikten başka bir şey değil. Okusun, çalışmak istiyorsa çalışsın yani. Ne bu gereksiz kısıtlama?
00 Yorumlaokursa cunku ondan daha iyi yerlere gelebilecegi ihtimali oldugu icin bu durumdan korkuyolar 😙😙
30 YorumlaCehalet işte iğrenç bir şey. Kendilerine muhtaç olmalarını istiyolar. Bu yüzden okuyun girlss.
13 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle katılıyorum 😊👍
Aynen öyle tamda - +1 yıl
Ama öyleleri tam mide bulantısı bence
+1 yılSorgulanmamak için , ülke olarak sorgulamamızıda başımızdakiler istiyor aynı mantık eğitimsiz toplum sorgulamayan koyunlar
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBöyle adamlar korkaklardır. Karşısında ki kadının daha da ileriye yükseleceğini gruruna yediremezler. Aksi taktirde kendisi bırakacağını düşünürler. Yani bir diğer deyişle de narsistlerdir böyle insanlar
01 Yorumla- +1 yıl
Tam tersi Kadın eşiti veya alt seviyede ki erkeğe arzunu kaybeder ve ezmeye kalkar içsel olarak rahatsızlık duyacaği icin
Knk bence bunu evlenmeden önce yapmaliydin eğer yaşadığınız yerde (il olarak) üni. yoksa şehir dışına çıkacak dan adam seni kaybetmekten korkuyordur.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 716 cevap paylaştı.
+1 yılKendisinden üstün olmasını hazmedemez
23 Yorumla- +1 yıl
Sen eşinin senden aşağı olmasını kabul edebilir misin?
- +1 yıl
Ederim
- +1 yıl
Öyle bir aday gelsin sonra cevap ver... ediyor olsan bile istisnai bir durum olursun...
Kadınlar bu durumu kendileri için küçültücü bulur.
Neden?
Çünkü evrimsel bir süreç bu:
Doğa her erkeğe ihtiyaç duymadığı için erkekler rekabete tabi tutulur. Dişi yüksek kalite olmayan bir erkeği kabullenmek istemez zira kadının üremeye katkısı uzun ve zahmetli ama sayıca sınırlıdır... iç güdüsel olarak erkeğin kalitesinin yüksek olması ihtiyacını duyarlar...
Aykut elmasin bi tane vine'i vardi bunun hakkinda bilen bilir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖyle erkeklerde ya şimdi herkes eşinin meslek sahibi olmasını çocuğuna eğitimli bir anne olmasını istiyor para kazanmasını istiyor erkekler senin anlattığın eskidendi şimdi ekonomi öyle değil
00 YorumlaGüçlenirlerse karşı gelirler diye korkuyorlar rahatça aldatmak için cahil istiyorlar
05 Yorumla- +1 yıl
Alakası yok
- +1 yıl
burada ki durum Kadın hipergamisi ve Erkekelrin hipergaminin farkınlığı içersinde olmalarındam kaynaklanıyor. Yani Kadın kendiyele eşit veya kendinsen aşağı seviyede adama olan saygısını beraberinde arzusunuda kaybeder. Çünkü bu durumdan içsel bir rahatsızlık duygusu ve soğuma hisseder bir süre sonra Bu tür ilişkilerde kavga ve didişme beraberinde gelir Bu Kadının suçu DEĞİLDİR ! İç güdüsel yapılanması buna sebep olur Ve bu traz kavgalarda Kadının kazandığı para mesleği veya kariyerini sıkca erkeğin başına kaktığı ezdiği sikayet ettiği görülüylr Hatta Halam Enişteme sürekli Mesleğin ötürü eleştirdiğini Kendisinin öğretmen olduğunu söyleyip durdurğunu çok iyi hatırlıyorum. Erkekler direk olmasadan Duruma farkındalık geliştirmiştir bu yüzden şu. meşhur "OLUM BU KIZ BANA BAKMAZ" Lafıda bu yüzden erkeklerden çıkar yine bu yüzden erkekler seçici değildir yine bu yüzden ortalamaya bile yürürler Baktığında Ekonomik refah HARİÇ erkeklerin Kadınların Kariyeriyle ilgilenmediğini görürsün seçerken Çünkü Kadının Kariyerine ARZU duymaz. Fakat Ekonomik olarak iyi geçiniriz daha fazla paramız olur diye arayabilir. Yani duygusal olarak arzu duyma açısından aramazlar Ama kadınlar buna ilgi duyar arzu duyar
+1 yılEşinin ekonomik gücünü eline alıp ona boyun eğmemesinden korkuyorlar
03 Yorumla- +1 yıl
Alaksı yok 🤣
- +1 yıl
Alaka neymiş beyefendi?
- +1 yıl
Öncelikle Erkekler sizi rakip olarak konumlandırmaz. Öyle olmadığı için bana boyun eğsin ben ondan üstünüm Emrimden çıkmayacak gibi düşüncelerden ileri gelerek yapmaz. Belki karabükde ki rezlilliği duymuşsundur veya diğer üniverstede yaşananları Hiç olmadığı kadar sayısıda artmıś durumda Piskolojide bir deyim vardır beraber olduğun 5 kişinin ôzetisindir asla etkilerinde kalmaktan kendini alı koyamazsın Yani Kızın olsa gayrt düzgün yetiştirsen Eşin olsa da bu böyle toksik ve berbat bir arkadaş ortaamıyla kolay birşekilde kendini poslik çukurunda bulabilir İnsanlar yaptıkları yanlışlara hep ortak ararlar. Ve temis insanlarıda yanına çekerler vicdanları rahatlasın bak sadece bu haltı yiyen ben değilim diye Sen az çok anlamışsındır Neden bahsettiğimi Son olarakda Kadınlar hipergamiktir Kendiyle eşit veya Alt seviyede ki bir adama Saygılarıyla Beraber Arzularınıda kaybederler. Bunun bilinç altı farkındalığında olan Erkekde o meşhur Bu bana bakmaz sloganıyla uzak durur. Bir yandan da böyle bir arka plan mevcut. Dediğim gibi ben bunu ezeyim ben daha üstünüm bana boyun eğecek gibi ego kastırma cinsinden düşünceleri yoktur Rakip olarak konumlamazlar kadınları sebep başkadır.
- Devamını Gör (47)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat