Kadınlar işsiz kalmayı, üni mezunu işsizliği pek takmıyor mu?

ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENİM. Eskiden atanamayan derdim ama artık ataması yapılmayan diyorum. Soruya gelecek olursak kadınlarda işsizlikten bahseden çok az kadın var. Kadınlar işsiz kalmadığından mı böyleler yoksa çalışmıyorlar mı? Bir de beyaz yakalı olup kendi mesleğini yapmak dışında ben kadınlar için daimi iş düzgün çalışma ortamı göremiyorum. Çünkü özel sektör ya teknik sanayi işleri istiyor operatör ya da kaynak gibi şeyler ya da marangozluk gibi zanaat diyebileceğimiz şeyler ya da inşaat işleri sıva yapan fayans döşeyen gibi. Özelde hizmet sektörü olarak garsonluk, tezgahtarlık ve call senter dışında iş yok. Bunda da daimi değilsin. Şartları kötü üzerine gelecek inşa edemezsin. Öğretmen olarak özel okula gireyim desem almıyorlar alan da asgari ücretin altınk bile teklif edebilecek kadar namussuz ve yaz tatilinde ücret vermiyor. Ne yapabilir ki bir üniversite mezunu kadın bu şartlarda?

Güncellemeler
+1 yıl
Zabıtalıkta ve polislikte yaş ve boy şartı var. Zabıtalıkta ehliyet şartı da var ehliyet almayı çol istedim ama maddi durumlar nedeniyle alamadım.
Kadınlar işsiz kalmayı, üni mezunu işsizliği pek takmıyor mu?