Soruşturmalardan ve Üniversite disiplin yönetmeliğinden anlayan var mı?

Büt sınavına girdik online olarak sınavda 30-40 kişi arasında giren kişi vardı. sınavımız kamera ve ses kaydı yapan bir sistem var. normalde vize ve final testti. bütte klasik sordu. sınav anında güzelce cevapladım kağıdımı taratıp sisteme attım. sonra 2 hafta geçti sınava giren herkes 0 almış. sonra bölüm başkanı soruşturma açtı. İfade vermek için okula çağrıldık. gitmezsem suçlu olduğumu kabul etmem gerekirdi. Böyle şartlı çağrılmalarda normalde bizim yol masrafımızı okul karşılaması gerekmiyor mu? öyle bir şey de olmadı. İfademi bir hoca aldı. Soruşturma yı o yürütecekmiş. İfademi alırken ses kaydıda yaptı izin alarak. bende sorunun daha önceden internette çözdüğümü bu yüzden soruyu yapabildiğimi söyledim. sorunun internetteki linkini ekran kaydını sonra sınava çalışırken çözdüğüm soruların olduğu kağıtları da gösterdim. sonra bir ay geçti. Bu arada tekrar ifademi yazılı olarak posta ile göndermemi istediler. o soruyu daha öncede çözdüğümü kanıtlamak içinde sınava çalışırken ki kağıtları da ifademe ekledim. bölüm başkanına arkadaşımın yatay geçiş işlemleri için imzası gerekiyordu. email den yazdım. Tamam gel dedi. yanına gidince de niye geldin. artık imza atmaya gerek yok. sen bunu bilmiyor musun dedi. sonra bir kağıda döküman numarasını yazdı. burada yazıyor dedi. tam çıkacaktım sen niye yaramazlık yapıyorsun dedi. ben yaramazlık yapmadım dedi. gel dedi yanına oturmamı istedi yanına oturdum. Sonra sende ifadeni verdin bende dedi. Söyle bakalım ne ifade verdin dedi. bende benimkini söyleyeceğim dedi. Bende sınavda sorulan sorunun daha önceden internette gördüğümü ve çözdüğümü söyledim. Sonra odada bir öğrenci daha vardı ya üst sınıf ya da mezun olucaktı galiba. ona dediki bunlar sınav zamanı soruyu yüklemişler. 2. dakikada yüklemişler 8. dakikada cevaplamışlar dedi. sen kendi sınavda kopya çektin mi diye sordu çocuğa. Çocukta ben sınavımda kopya çekmedim dedi. Bende ifademde de söylemiştim. bu soru internette daha önceden de vardı. oradan çözdüm dedim. Bölüm başkanı bak bu soruyu ben hazırladım bak dedi. dediğin siteye bende üyeyim dedi. yüklenme tarihi gözükmüyordu. ben yalan mı söylüyorum dedi. bende soruyu sınavdan önce çözdüğümü tekrarladım bunu birkez daha sordu bende cevapladım aynı şekilde. sonra ben sinirlendiğim için yanlış bir şey dememek ve yanlış bir hareket de bulunmamak için çıkmak istedim. ben sana izin verdim mi dedi. sonra sınav sorusunu bana gösterdi. ne hikmetse tek tıkla açıldı ona da şaşırdım. gösterdi kağıdında yanlışlar var dedi evet dedim. sonra bu niye böyle dedi. türevini aldım dedim. ama dedi sen üzerini çekerken sağdan sola çekmişsin burada soldan sağa çekmiş. senin kağıdında eksik ve yanlışlıklar var dedi. evet olabilir dedim. sonra baktı oradan da bir şey çıkmıyor tamam dedi. sonra gidiyordum. çıkar ken bak öbür grubun sorusunu da internette buldum diyip güldü. sonra odasından çıktım. 1 sene oldu neredeyse halen soruşturma açık. ben okula gitmiyorum. bana iftira attı ve bana taktığını düşünüyorum.

Güncellemeler
+1 yıl
okulda herhangi bir şey olduğunda o olan şeyi benim yaptığımla ilgili iftira edebilir. ya da sınavda kopya çekmeme rağmen bahane uydurup kopya çektin de diye bilir. yani okuldan soğudum. iyi bir bölümdeyim. Girdiğim sınavdan bana göre iyi bir sıralamayla bu bölüme geldim. ama niye böyle oluyor ya. yani yapmadığım bir şey için neden suçlanıyorum. Kendi hakkımı savununca neden suçluymuşum gibi bir algı oluyor ya da öyle hissediyorum. Hoca taktımı takıyormuş. okulu bırakmayı da düşünüyorum.
Güncellemeler
+1 yıl
yani rektörlüğe mi yazmam gerekiyor. bir sene olucak halen tek bir cevap bilgilendirme yapılmadı. o kadar ifade ses kaydı dökümanlar hepsi boşu boşunamıydı. bir insan bir insana bu kadar kolay iftira atabilir mi? bu olayın üzerine gidersem başıma bir şey gelir diyede korkuyorum? hiç bir şey yapamıyorum bu beni sinir ediyor.
Soruşturmalardan ve Üniversite disiplin yönetmeliğinden anlayan var mı?